Sign in to follow this  
Followers 0
Type

Lombok, Indonesia

34 posts in this topic

Onko kukaan käynyt Lombokin saarella Indonesiassa? Kaikki kokemukset otetaan kiitollisena vastaan! :)

Ollaan pyydetty Helinmatkoilta tarjousta 10 vrk Lombok + 2 vrk Singapore. Heinäkuun lopussa lähdetään, jos suunnitelmiin ei tule muutoksia. Mieli paikan suhteen vaan tuppaa vaihtumaan tiheään. ::)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me olimme Lombokilla häämatkalla 2002 (oli yksi osa reissua). Meistä se oli todella upea matkakohde, koska kiersimme saarta (emme tosin kaksin vaan ryhmässä) ja kävimme katselemassa pikkukylissä paikallisten ihmisten elämää, teimme patikkareissuja riisipelloilla kukonlaulun aikaan ja nautimme uskomattoman rauhallisesta ilmapiiristä. Yksi mieleenpainuvimmista hetkistä oli illallinen paikallisten ylläpitämässä pienessä majapaikassa, ja ympärillä raikui iltarukoukset kolmesta eri moskejasta. Kattona tähtitaivas. Muutaman yön vietimme piskuruisella Gili Menon paratiisisaarella Lombok-saaren kupeessa, jossa ei ole mitään muuta tekemistä kuin maata rantussa, snorklata ja sukeltaa sekä istuskella berugassa ja siemailla vastapuristettua mango taikka ananasmehua. Ihana vastakohta Lombok-saaren kiertämiselle. Häämatkakertomuksissa on hieman kuvailua meidän reissusta ja muutamia kuvia. Missä päin Lombokia te ajattelitte majoittua?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos vastauksesta!

Meillä on tarkoituksena majoittua Senggigin alueella. Mutta tarkoituksena on tehdä ainakin päivän kestäviä retkiä eri puolille saarta ja samoin Gilille. Näkee muutakin kun Senggigin alueen, joka on kaiketi saaren turistikeskus. Ensin mietimme, että olisimme pari-kolme yötä jollain Gili-saarista, mutta ehkäpä teemme vain yhden tai pari päiväreissua sinne. Mietimme ensin myös Balia osana matkaamme, mutta Lombok vaikuttaa rauhallisemmalta ja ei niin turistirysältä kuin Bali. Lisäksi hiukan takaraivossa mietityttää Balille aikaisemmin tehdyt pommi-iskut.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mietimme ensin myös Balia osana matkaamme, mutta Lombok vaikuttaa rauhallisemmalta ja ei niin turistirysältä kuin Bali. Lisäksi hiukan takaraivossa mietityttää Balille aikaisemmin tehdyt pommi-iskut.

On totta, että Bali on matkailukohteena vilkkaampi kuin Lombok. Mutta Lombok on Sengigin alueella musta aikalailla samallatavalla "turistirysä" kuin Balikin suosituimmilla turistialueilla on. Kummaltakin saarelta löytyy todella upeata luontoa ja mahtavia ihmisiä ja kulttuuria, kunhan tosiaan lähtee kiertelemään. Balissa kiehtoo myös se hindulainen uskonto, kun Lombok taas on islamilainen. Jos vain mahdollista, kannattaisi käydä kummallakin saarella. Mutta kyllä Lombokin on upea, kunhan tosiaan lähtee sieltä Sengigistä kiertelemään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello! Me ollaan nyt lauantaina lähdössä sekä Balille että Lombokin saarelle. Ja luonnollisesti Gili-saarille menemme. Olemme ajatelleet olla ensin 3 yötä tasoittelemassa aikaeroa Balilla, käydään mm. Ubudissa jne.. ja sitten siirrymme Lombokille - mutta minne siellä? Emme tod halua niihin turistikeskuksiin, joten olisiko esim. siellä pohjoisessa lähellä Gili-saaria jotain paikkoja jota osaisit suositella? Loppuaika ajateltiin olla siis Gileillä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heitit vaikea kysymyksen Amalie.  ;) Me kiersimme saarta Lembarista etelään sieltä itäosien kautta vuoren yli pohjoiseen ja sitten Gili Menolle, josta tulimme Senggiggiin. Tämän keikan teimme yhdessä Intrepid travelin kanssa ja sitten palasimme vielä kahdestaan uudelleen Gili Menolle muutamaksi päivää. En oikeastaan osaa suositella Bangsalin läheltä (sieltä lautta Gileille lähtee) mitään paikkaa. Voisi ehkä olla helpointa kuitenkin yöpyä Senggigissä, josta käsin tehdä reissuja lähialueelle. Uskoisin, että paikallisesta infopisteestä löytyy tahoja, jotka teidät mieluusti kiertoajelulle vievät. Tetebatu oli kylä, joka jäi mulle ehkä kaikkein eniten Lombokilla mieleen. Mutta se oli tosi pieni paikka, taisi olla ainoastaan se yksi majatalo ja sen yhteydessä oleva ravintola. Oletko jo käynyt lukemassa Tripadvisorin Lombok-keskustelupalstaa? Sieltä saattaisit saada tarkempia vinkkejä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voi kiitos tuosta linkistä - eiku tutkailemaan  8-) Ollaan nyt tultu siihen tulokseen, että menemme suoraapäätä Gileille ja jos sillä tylsistytään niin sitten Lombokin kautta Balille..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on yhtenä häämatkakohdevaihtoehtona Bali+Lombok+Gili. Kuulostaa mahtavalta paikalta! Kaikki kokemukset ja vinkit otetaan vastaan!  :-X

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ No niin.. kaikki nuo kolme on nyt nähty ja koettu! Eilen palattiin takaisin ja huoh oli kyllä hieno matka ja kokemus.

Kiertelimme siis pari viikkoa pääasiassa Gili-saaria ja Lombokin saarta, mutta olimme myös Balilla sekä Sanurissa että Nusa Duan alueella. Myös Jimbara ja Padangbai nähtiin.

En oikein tiedä mistä aloittaa... Noh, Indonesia ja Balin seutu on vielä alkuperäisempi ja koskemattomampi kuin Thaimaa, eli ko. aluetta ei turistit ole vielä löytänyt samalla tavalla kuin Thaimaata. Varsinkaan suomalaiset... Jonkin verran oli ausseja, saksalaisia, brittejä, jenkkejä ja sitten Kiinasta ja Japanista väkeä. Gili-saarilla oli melko paljon pohjoismaalaisia ja sitten englantiapuhuvia turisteja.

Balin rannat ovat melko "perinteisiä" rantalomakohteita. Sanur on rauhallisempi kuin esim. Kuta mihin emme halunneet mennä edes pistäytymään, mutta myös se on meidän mittapuussa turistikohde, ei ihan rysä, muttei paljon muutakaan. Mutta siis huom! me etsimmekin lomaltamme aina rauhaa, alkuperäistä tunnelmaa jne.

Lombok on sitten alkuperäisempi ja rauhallisempi versio Balista. Se on kuitenkin iso saari ja siellä on n. 3 miljoonaa ihmistä, joten mistään pikkupaikasta ei voi puhua. Mutta siellä on paljon viljelmiä, vuoristoja, apinametsiä, "sademetsää", pikku maalaiskyliä, ja tottakait - aivan upeita rantoja! Mutta Lombokissa rannat ovat vielä rauhallisia, eikä palveluita ole kovinkaan paljoa.. tosin emme käyneet Senggigin alueella, jossa niitä on jo varmasti paremmin. Esim. se etelän Kuta-ranta oli aivan mielettömän kaunis, mutta siellä ei ollut kuin pari ravintolaa ja muutama hotelli.

Kokonaisuudessaan Balin alue on "tyypillinen" Aasian kohde, jossa ihmiset ovat erittäin ystävällisiä, avuliaita, kohteliaita, uteliaita jne. Ruoka on maistuvaa ja sieltä saa hyvin eurooppalaista ruokaa myös. Mutta kala ja merenelävät ovat tuoretta ja herkullista. Kovin siistiä noissa maissa ei ole, joten siitä saattaa tulla se kommentti, että ovat epäsiistejä jne.. mutta niinhän se menee kaikkialla maailmassa kun Suomeen vertaa. Täällä on niin super siistiä ja raikasta. (Oli muuten ihana tulla Suomeen, kun tunsi hengittävän ensimmäisen kerran kahteen viikkoon  ::))

Gili-saaret olivat sitten se the juttu - meille. Olimme noin viikon Gili Trawanganin saarella (low season), joka on siis Gili-saarista suurin, muttei järin suuri sekään. Eli ehkä noin 7 km pitkä saari, jonka voi kävellä ympäri, tai sitten ottaa hevoskyyti  :-* Eli saarilla ei ole autoja eikä moottoriajoneuvoja muutenkaan, vain polkupyöriä ja hevoskärrykyyti. Upeat rannat snorklata, sukelluskouluja ja hyviä sukelluspaikkoja, kivoja ravintoloita ja kahviloita rantakadulla jne. Tuolla tosiaan mieli ja ruumis lepäsi ja me tykkäsimme todella paljon. G Trawanganilla oli muutamia hyvätasosia hotelleja, joista olimme kahdessa. Sekä Vila Ombakissa että Vila Almarikissa. Molemmat olivat suht edullisia (Suomalainen mittapuu), mutta sitten ruoka ja juoma oli kalliimpaa.

Gili Menolla kävimme myös, se oli sitten vielä pienempi ja eksoottisempi saari, mutta tosi tosi hiljainen näin low seasonin aikaan. Siellä kävimme vain päiväreissulla. Suosittelen ehdottomasti käyntiä.

Mutta nyt ei tule mitään oikein mieleen, taidan kärsiä jetlaakista.. joten pistäkäähän kyssäreitä tulemaan niin vastailen mielelläni, nyt kun on tuoreessa muistissaan  8-) Suosittelen ehdottomasti häämatkakohteeksikin, tosin sitten kannattaa olla tarkkana, että missä majoittuu jne. jos haluaa oikein luksusta saada. Esim. alkujärkytys oli itselleni se, kun Vila Ombakissa uima-allas sekä suihku olivat suolaista vettä, tosin makeaa vettä sai saavista..  :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos paljon Amalie kokemusten jakamisesta! Sellaisia asioita olisin vielä halunnut kysellä, että oliko teillä malarialääkitys? Millä rannalla majoittuisit mieluiten Balilla? tai Lombokilla?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heps

Meillä oli malarialääkitys (kallis Malarone), mutta jälkeenpäin ajateltuna en olisi sitä ottanut. Kuulemani mukaan myöskään Lombokilla ei malariaa ole ollut, mutta varmuuden vuoksi sitä suositeltiin.

Majoittumispaikkasuositukseni riippuu ihan siitä, että mitä lomalta hakee. Jos kertoisit hieman tarkemmin teidän lomatoiveita, niin osaisin ehkä osuvammin suositellakin..  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Heps

Kuulemani mukaan myöskään Lombokilla ei malariaa ole ollut, mutta varmuuden vuoksi sitä suositeltiin.

Gili Menolla malariaa on ainakin jonkin verran, johtuu ilmeisesti siitä pikku järvestä, joka saarella on ja jossa niitä hyttysiä erityisesti pesii. Muun muassa sukellusoppaamme Gili Menolla oli malarian sairastanut. Me söimme reissua varten Lariam-kuurin.

Teillä on ollut mukavan oloinen matka. Me pidimme myös Kutan rantsusta Lombokilla. Erityisesti on jäänyt mieleen tilanne, kun menimme käymään rantsulla päivällisen jälkeen ja siellä oli paikallisten ihmisten joku kokoontuminen. Ihmiset olivat koko perheen voimin tulleet viettämään iltaa rantsuun illallista syöden. Siellä oli kerrassaan maaginen fiilis.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Amalie: haluaisimme matkalta rauhaa ja kauniita maisemia ja kirkkaita vesiä. Minnekään Balin Kutalle ei ole mitään mielenkiintoa lähteä katselemaan turistimassoja..Kuitenkin jonkinnäköisiä palveluita (ravintoloita jne) saisi kyllä suhteellisen lähisäteellä löytyä.

Gileillä mentäisiin varmaan Trawanganille, Menosta en tiedä. Mutta jos Meno on ainoa paikka missä lääkettä tarvitsisi, voisi sen kyllä jättää väliin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Siinä tapauksessa suosittelen nimen omaa gili-saaria teille. Eli teidän toiveet kuullostaa just samalta kuin meidän. Me olimme siellä noin 8 päivää ja olisi voitu olla pidempäänkin. Esim. Gili Airille emme ehtineet ollenkaan. Noilla saarilla tuntu jotenkin ihan absurdilla se olo. Oli jotenkin niin totaalisen erilaisessa paikassa kuin vain olla ja voi. Siis Suomen hektisyyteen verrattuna. Nautin todella paljon vain siitä, ettei tarvinnut tehdä mitään, sai vain istua ja ihmetellä, nautiskella lämmöstä, rauhasta, maisemista, kiireettömyydestä, ajattomuudesta, autottomuudesta ym ym.

Lombokista muuten on sitten hieman vaikea sanoa, kun me pääasiassa kierrettiin pohjoisen ja idän kautta sinne etelärannalle (Kutalle), joten vain se nähtiin noista rantapaikoista kunnolla. Mutta ehkä itse lähtisin sinne Senggigiin ensin ja sieltä sitten muutaman päivän levon jälkeen suuntaisin Gili-saarille. Lombokin Kutalla voisi ehkä myös pari päivää viihtyä, siellä on ainakin huippumaisemat. Pitää yrittää tulla tuuppimaan tänne kuvia kun saan ne korteilta ulos  8-)

Juu Miiru, reissu oli kyllä unohtumaton. Varsinkin kun pääsimme erään perheen kotiin yhdeksi yöksi.. Se jäi erityisesti mieleen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Amalie, hauska kuulla tuoreita matkakuulumisia!

Me olemme lähdössä joulun alla Balille, Sanuriin, ja tarkoituksena on tietenkin kierrellä muuallakin Balin saarella ja Lombokissa.

Sitten pari kysymystä. Millainen on hintataso Balilla? Pähkäilemme käyttörahabudjettiamme eli paljon siellä maksaa suurinpiirtein ruoka ravintoloissa? Entä ostosmahdollisuudet, mitä sieltä kannattaa ostaa ja onko millaisia kauppoja? Entä miten nopeasti toivuitte jetlagista? Onhan tuo 6 tuntia melko paljon...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tjaah, hintataso oli aika jänskä sinänsä, eli se vaihteli ihan älyttömästi riippuen paikasta. Jopa kolmenkertaisia hintoja tavattiin.. (Jos pysytteli kaukana esim. Nusa Duasta niin edullistahan se oli.) Noin 4 € oli pääruoka jos jotain yritän hahmotella Sanurissa siis. Lombokissa oli vielä hieman edullisempaa kuin Balilla. Siellä kannattaa käydä.

Ostoksia me ei lähdetty tekemään kun meillä oli vaan rinkka mukana, joten siihen on hieman huono ottaa kantaa. Mutta perus rantakamaa tietysti löytyy, sit hyvännäköisiä laukkuja (joskis feikkiä) ja todella upeaa käsityötä. Niitä olisi tehnyt mieli raahata kotiin eli sisustusjuttuja ym. Edullistahan siellä kyllä oli. Mutta rahaa menee niin paljon kuin sitä mukaan ottaa tai antaa itsensä tuhlata. Ulkona syöminen 2 kertaa päivässä vie jo ihan hyvän summan, varsinkin kun tulee syötyä 3 lajin illallisia sen edullisuuteen vedoten ;) Mutta siis paljon edullisempaa kuin Suomessa, hotelleissa on kalliimpaa kuin paikallisten joukossa.

Meillä oli vaikeeta takaisinpäin tulo. Minä menin jo 20 aikaan nukkuman ja heräsin töihin 05.00. Mut kyl siinä ehkä viikko meni ennenkuin oppi takas. Sinnepäin mennessä oli tosi helppoo kun oltiin perillä iltapäivällä eli jaksettiin just valvoo johonkin 2100 jolloin oli jo ihan hyvässä rytmissä.

Kerro ihmeessä teidän odotuksista reissua kohtaan niin osaan ehkä vinkata missä kannattaa käydä. Mukavaa matkansuunnittelua!  8-)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jos kaipaa sukelluksia ja rauhaa, kantsii mennä Balilla pohjoiseen Pemuteraniin. Muuta tekemistä siellä ei oikein sitten olekaan, mutta jos haluaa olla hotellin uima-altaalla yksin (kahdestaan) jne. niin paikka on täydellinen. Lähistöllä on ratsastuspaikka myös ja sellainen merensuojelukeskus.

meni vähän ot.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hola!

Me suunnataan Bali-Lombok yhdistelmämatkalle helmikuussa. Matkanjärjestäjänä Suomiseuran matkatoimisto. Onko kellään kokemuksia?

Malarialääkityksen kanssa ollaan pähkäilty, kannattaako sitä ottaa.. Raskautta yritämme, joten lääkäri suhtautu aika vakavasti kaikkiin rokotuksiin ja lääkityksiin.. Eli päädynkin varmaan siihen että lähden ilman, ja yritän parhaani mukaan suojautua hyttysiltä. Dengue-kuumetta alueilla kuulema kanssa esiintyy, sitä vastaanhan ei lääkettä ole..No toivomme parasta!

Mites sen viisumin kanssa? Saako sen lentokentältä vai koneesta?

Matkakuumetta jo pukkaa aika lailla!!! Ihanaa päästä reissuun.. Olimme vuosi sitten Malesiassa ja rakastuimme aasiaan ihan totaalisesti.. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heip

Me saimme viisumin ostettua ihan lentokentältä. Näillä tiedoilla, jotka minulla nyt on, niin en ottaisi malarialääkitystä. Mutta toki jokainen tekee itse valintansa.

Ja Aasia tosiaan vie sydämmen, tykkäsimme Thaimaastakin, mutta Lombokin saari vei ehkä vielä pidemmän korren. Tai en tiiä, Thaimaassa oli ehkä vielä upeammat maisemat kun eksyi oikeaan paikkaan. Mutta upeaa seutua, ihania ihmisiä ja todellista lomaa, koska eroaa Suomesta niin totaalisesti. Mukavaa matkaa - mekin suunnittelemme lähtevämme seuraavaksi ehkä Intiaan ja varmasti vuoden sisällä. Matkustaminen on vaan niin mahtavaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä oon nyt miettinyt muutaman kuukauden Bali-Lombok yhdistelmää häämatkaksemme ensi syys-lokakuussa.

Ainoa mikä nyt vähän mietityttää, että onko siellä siis oikesti kirkkaat vedet? Kuvista ei oikein saa mitään kunnon kuvaa. Majoittuisimme Balilla varmaan muutamaksi yöksi Sanuriin ja kävisimme sieltä käsin retkillä. Lombokissa ranta olisi luultavasti Senggigi. Gili Trawanganille mentäisiin myös, ja siellä vesi varmaankin on kirkasta, mutta miten on Balin ja Lombokin laita?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moikka! Me oltiin Balilla ja käytiin sukeltaa siellä eteläpuolella. Ja oli kyllä kirkas vesi, käytiin yli 20 metrissä ja näkyvyys erinomainen :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sopiiko teidan mielestanne Indonesia lapsiperheille? En siis tarkoita etta pitaisi olla mitaan lapsikerhoja yms mutta haaveilen kovasti Indonesian matkasta ensi vuonna ja silloin olisi mukana puolivuotias vauva - kuulostaakohan tama ihan vaan haaveelta vai olisikohan toteutettavissa?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sopiiko teidan mielestanne Indonesia lapsiperheille? En siis tarkoita etta pitaisi olla mitaan lapsikerhoja yms mutta haaveilen kovasti Indonesian matkasta ensi vuonna ja silloin olisi mukana puolivuotias vauva - kuulostaakohan tama ihan vaan haaveelta vai olisikohan toteutettavissa?

Mielestäni on toteutettavissa, toki lentomatka on pienelle aika pitkä (kannattaa ehkä harkita stop-overia esim. Kuala Lumpurissa tms.), mutta täysin mahdollinen kyllä. Itse lähtisin ehkä mielummin Balille kuin Lombokille, olisi yksi matkustusväli vähemmän, vaikka väli Bali-Lombok onkin lyhyt. Ja muutenkin näin useampi vuosi reissun jälkeen huomaan haikailevani enemmän Balin perään kuin Lombokin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Onpa jännä Miiru - me rakastuttiin ihan täysin Lombokkiin ja ennen kaikkea Gili-saariin.. Jotenkin Bali itsessään tuntui melko peruspaikalta kuitenkin, vähän niinkuin Thaimaa. Tosin siellä emme mönkineethään missään ihan pikkupaikoissa, vaan lähinnä Sanurin eteläpuolella.

Share this post


Link to post
Share on other sites
^ Onpa jännä Miiru - me rakastuttiin ihan täysin Lombokkiin ja ennen kaikkea Gili-saariin.. Jotenkin Bali itsessään tuntui melko peruspaikalta kuitenkin, vähän niinkuin Thaimaa. Tosin siellä emme mönkineethään missään ihan pikkupaikoissa, vaan lähinnä Sanurin eteläpuolella.

Niinpä me ihmiset koemme asioita eri tavalla. Kyllä Lombok oli myös tosi hieno paikka, mutta jotenkin se Balin tunnelma vain oli omaa luokkaansa. Emme siellä itse asiassa olleet biitsillä kuin pari päivää Lovinassa ja sit yhden jossain toisessa paikassa pohjoisrannalla, jonka nimeä en nyt edes muista. Muutoin kiersimme saarta keskellä (Ubudista aloitimme) ja teimme ihastuttavia kävelyjä riisipelloilla, vierailimme temppeleissä ja kiipesimme tulivuorelle. Kuta (jonka kautta lähdimme pois) oli horror mesta enkä mä Balilta ehkä rantaelämää ihan ekaksi lähtisi hakemaankaan, en ainakaan pelkästään. Musta sen viehätys on ihan muualla. Toki Lombok islamilaisine rukoushuutoineen oli myös elämys, mutta silti Bali on kuitenkin jäänyt jotenkin upeampana kokemuksena mieleen, ehkä vähän. Mutta jos pelkkää rantsua hakee voi olla, että Lombokin rannat vievät rauhallisuudessaan vielä voiton. Ja kun ei tuollaista kiertomatkailua pienen vauvan kanssa voi tehdä...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0