Guest Pikku_Myy

Mauritiukselle/Seychelleille...

803 posts in this topic

Onko täällä Mauritiuksen kävijöitä/lähtijöitä?

Ollaan hieman kahden vaiheilla lähdetäänkö Mauritiukselle vai Seychelleille, mutta kumpikin kiinnostaa. Ajankohta on todennäköisesti elokuu, joka sattuu kuivemmalle ja viileämmälle kaudelle. Lämpötilat rannikoilla lähentelee jokatapauksessa +30 C, joten se riittää vallan mainiosti!

Jälkimmäisestä luinkin jo ketjun, jossa oli yhyvää infoa, mutta Mauritiuksesta en ole niin kovin paljon kokemuksia kuullut. Kirjoitelkaahan!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minä ja sulho olemme lähdössä kuhertelemaan Mauritiukselle nyt toukokuussa heti häidemme jälkeen. Kerron sitten enemmän yksityiskohtia   :D

Käsittääkseni Seychellit ovat himena enemmän pelkästään rantalomakohde, Mauritiuksella onvähän enemmän nähtävää. Mauritius on myös saarena isompi, toisin kuin Seychellit, jotka koostuvat monesta pienestä saaresta.

Me teimme myös valintaamme loppuviimeksi Mauritiuksen ja Seychellien välillä ja päädyimme siis Mauritiukseen sen vuoksi että siellä on muutakin kuin vain rantaa, siellä on enemmän "elämää hotellin ulkopuolella" (esim ravintoloita) sekä siksi että emme olleet innostuneita ajatuksesta että vaihtaisimme hotellia matkan aikana (eli siis saarelta toiselle).

Mutta enemmän siis Mauritiuksesta kesäkuun alussa palattuamme!  ;D  ;D  ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mekin mennään Mauritiukselle, mutta vasta heinäkuussa. Mutta älä huoli, oon kuullu vaan ja ainoastaan positiivisia kokemuksia saaresta ja sellaisia matkakohteita on varmasti aika vähän... ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olimme Mauritiuksella häämatkalla, enkä suosittele sitä varauksetta.  :-/  Saari ei mielestäni ole erityisen paratiisimainen ja hotellialueet ovat kaukana kylistä ja kaupungeista.  :( Hotelleissa esim. juomien hinnat ovat Suomen tasoa. Hotellimme oli tasoa **** ja siellä palvelu pelasi ok ja näkymät parvekkeelta olivat upeat.  :)

Hotellirannoilla on 10 samanlaista hotellia ketjussa ja rauhalliset, romanttiset sopet ovat harvassa.  :( Ja koska myös hotellien rannat ovat julkisia, myös kaupustelijoita riitti riesaksi asti.

Kulkeminen saarella sujuu joko taksilla (suht hintava) tai vuokra-autolla (vas.puoleinen liikenne). Rahaa viikon reissulle kannattaa varata vähintään 1000e, jos haluaa ostaa jotain pientä, juoda viiniä ruoan kanssa ja käydä jssakin hotellialueen ulkopuolella.

Viestistäni saa ehkä liiankin negatiivisen kuvan Mauritiuksesta. Lämpöä saarella ainakin riitti. :) Kannattaa varata suojakertoimia vähintään 20 mukaan, ellei halua palaa kunnolla. Iltaisin hotelleissa ei sallita shortseja ja rantasandaaleja ruokailuasuksi, joten kannattaa pakata jotain hieman fiksumpaa mukaan. Jos joku vielä miettii aamiaisen ja puolihoidon välillä, suosittelen puolihoitoa, sillä hotellien sijainti ei juurikaan suosi omatoimista ruoan etsintää.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Saanko kysyä mistä Mauritiuksen hotelleista teillä on kokemuksia? Näyttää siltä että sää suosisi meitä Mauritiuksella Seychellejä enemmän. Muuten lähtisin mielelläni "autiompaan" paikkaan. Mauritiuksella on varmaan intiimimpiä hotellejakin, missä yksityisrantoja?!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heipä hei!

Palasimme toissa päivänä häämatkaltamme Mauritiukselta ja voisin kehua paikan taivaisiin. Olemme matkustelleet aika paljon ja totesimme mieheni kanssa yhteen ääneen että tämä reissumme oli yksi parhaita mitä olemme koskaan tehneet.

Reissumme oli varattu Kohdematkojen kautta. Lennot oli Pariisin kautta Finnairilla ja Air Mauritiuksella. Yhteensuuntaan lennot kestivät Pariisista 12 tuntia (ja lisäksi tietysti suomesta pariisiin)

Meidän hotellimme Le Mauricia oli saaren pohjois-rannalla Grand Baie nimisessä kylässä. Hotelli oli neljän tähden, missä palvelu pelasi loistavasti. huolimatta korkeasta tasostaan oli se hyvin lämminhenkinen ja palvelu todella ystäväällistä. Kaikki tuntuivat todellakin välittävän siitä että viihdyt. Honeet olivat myös mukavat. Hotelli toi pari tuntia tulomme jälkeen shampanjaa ja tuoreita hedelmiä sydämmenmuotoon aseteltuna. Lisäksi meille tarjottiin hotellin a la cartessa yhtenä iltana "honeymoon dinner" ja viinipullo. Hotellimme oli puolihoidolla (niinkuin suurin osa Mauritiuksella) Ja joka ilta oli iltabuffet, jolla oli joka ilta eri teema (Mauritius, Italia, Intia, Kiina) Vaikka alunperin karsastin ajatusta syödä joka päivä hotellilla ja olimme sunnitelleet että voimme ihan hyvin jättää sen välillä väliin ja mennä keskustaan syömään, loppujenlopuksi hotellin buffetit olivat niin hyvät että söimme siellä jokja päivä. Hotellista oli rantaa pitkin viiden minuutin kävelymatka kylän keskustaan jossa oli monia ruokapaikkoja, kauppoja ja baareja. kylän keskustasta lähti myös bussit Port louisiin, Mauritiuksen pääkaupunkiin. Express bussilla matka kesti 30 minuuttia ja tavallisella bussilla tunnin (kiersi kaikki pienet lähikylät matkalla), Bussilla matkusatminen oli halpaa (alle € 1 sunnta) ja helppoa. Busseilla pääsi myös saaren muihin osiin, etelään päin mentäessä tosin joutui vaihtamaan bussia Port Louisissa. Taksia emme käyttäneet kertaakaan, mutta jos niitä haluaa käyttää tulee hinta sopia aina etukäteen. Meidän hotellissamme oli myös lista mistä näki kuinka paljon matka jostakin jonnekin sai maksaa... taksikuskeista osa kun oli aika kelmuja hintojen suhteen....

Saarella valmistetaan paljon vaatteita vientiin esim. Ralph Laurenia ja hugo Bossia. Osa on aitoja osa ei, mutta varmastikin aidot olivat mielestäni huomattavasti halvempia kuin Suomessa. Lisäksi saarella valmistetaan paljon punottuja koreja kaikissa kokoluokissa ja väreissä.

Teimme päivän kestävän katamaraaniretken lähisaarelle ja se oli aivan upeaa! Snorklausta ja sukellusta harrastaville paikka on unelma, useita hyviä sukelluspaikkoja ja paljon nähtävää pinnan alla.  Katamaanireissuun kuului ruuat ja juomat ja snorklausvälineet. hinta per nuppi oli 50 € mutta mielestäni oli todellakin sen arvoinen reissu.

Lisäksi teimme pari muuta retkeä saaren eteläosiin, joissa vierailimme mm. luonnonsuojelualueella ja metsittyneellä kraaterilla, teetehtaassa jne...

Pääosin paistoi aurinko, parina päivänä satoi, mutta lämpötila oli tasaisesti 26 astetta satoi tai paistoi, oli päivä tai yö.

Me pidimme Mauritiuksesta paljon. Tykkäsimme siitä että siellä oli rannan lisäksi myös nähätvää sopivasti ajatellen 2-3 viikon reissua. Palan niin herkästi että en voi ihan tuhottomasti auringossa olla ja minulla olikin koko ajan vähintään 30 suojakertoimista aurinkorasvaa. Myös tummempihipiäinen mieheni, joka ei yleensä pala käytti pääasiassa 30 suojakerrointa, 20 suojakeroimella iho alkoi hänellä punoittaa...

Lisäksi saarella likkuminen oli todella helppoa. Ja ihmiset auttoivat mielellään etsiessäsi oikeaa bussia.

Yöelämä keskittyy lähinnä hotelleihin. Lisäksi Grand Baien alueella on yöelämää, diskoja ja baareja enemmän kuin saaren muissa osissa. Jos on "yöeläjä" suosittelen siis ko. kylän aluetta. Me emme kyllä erityisesti jaksaneet riekkua vaan nautiskelimme helposta elämästä...

Mauritius ei ole erityisen halpa paikka, drinksut maksoivat siinä €4 ylöspäin, olut riippuen paikasta €2 ylöspäin. Kaupasta ostettuna olivat kyllä sitten paljon edullisempia: rommipullo hintahaarukka €2,5 - € 6 (todella hyvä rommi), sikspäkki paikallista olutta € 3. Pääruuat ravintoloissa maksoivat keskimäärin € 6 niissä paikoissa missä kävimme.

 

Vastaan mielelläni kysymyksiin mitä teille mahdollisesti tulee mieleen ja kertoilen lisää jos joku haluaa...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wau - kuullostaa hyvältä! Kiva kun viitsit tulla tänne kirjoittelemaan kokemuksia. En osaa tähän hätään paljon kysellä... miten on rantojen laita? Löytyykö kauniita, rauhallisia rantoja? Olen katsellut lounaskulmassa olevia hotelleja (Paradis/Dinarobin). Siellä pitäisi olla pitkä ja rauhallinen ranta ja golffausmahdollisuus...

Tuliko siellä muuten sade kuuroina vai kaatosateena?

Kiitokset ja vielä onnittelut tuoreelle rouvalle!

Share this post


Link to post
Share on other sites

heissan!

Rauhallisempia rantoja löytyy kyllä jos lähtee pois hotellien rannoilta. Itse en kuitenkaan kokenut hitellimmekaan rantaa häiritsevän väkirikkaaksi. Kaupustelijoita on joka rannalla, mutta ei kauhean monia, heistä pääsi helposti eroon kun sanoi vain että ei kiitos, luovuttivat siis helposti. Mutta mielestäni siis "romanttisia, hieman hiljaisempiakin rantoja" kyllä löytyy, voi kuitenkin olla että sen eteen joutuu näkemään hieman vaivaa. Lonely Planetin matkaoppaassa tällaisista hiljaisemmista rannoista on jonkin verran mainintoja, kannattaa lukea.

Jos on golffaamisesta kiinnostunut kannattaa valita hotelli, jolla on oma kenttä. Molemmat hotellit paradis ja dinarobin kuuluvat samaan hotelliketjuun (Beachcomber) kuin meidän hotellimme, ja olettaisin että palvelukin on siis varmaan todella hyvää niin kuin meilläkin. Lisää kuvia hotelleista löytyy www.beachcomber-hotels.com. Ko. kaksi hotellia sijaitsevat Le Mornen niemellä joka ainakin kauempaa katsottuna on upean näköinen ja siellä on hiekkarantaa useampi kilometri. En tosin osaa sanoa löytyykö siitä läheltä rauhallisempaa rantaa... Toisaalta ainakin tilaa piisaa kilometrimäärästä päätellen...

Lisäksi saaren itärannikolla on ainakin Belle Mare Plage niminen hotelli jolla on oma kenttä (itse aioimme sinne aluksi juuri golfin takia)

Sade tuli samaalla lailla kuin suomessa  ;) joskus satoi kaatamalla hetken toisella kertaa taas tihutti koko päivän. Mauritiuksella ei ole varsinaisia monsuunisateita eikä siis esim. täysin kuivaa kautta ole. Minä tahansa päivänä vuodesta voi sataa. Lohduttava puoli on että sade oli lämmintä, rasittavampaa se että koska ilma oli niin kostea eivät vaatteet kuivuneet ihan heti.

Tämä toivottavsti auttoi sinua edes vähän  :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kuulostaa ihanalta. Tosi kivaa, että palasit tänne kertomaan kokemuksistasi. Olemme sulhoni kanssa lähdössä Mauritiukselle 22.7. Meillä oli myös yksi tarjous Le Mauricia hotellista, mutta se muuttui matkan varrella saman ketjun Le Victoria  -hotelliksi. Tuskin jaksan odottaa, että pääsemme paikan päälle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eräs tuttuni oli häämatkalla viikon Seychelleillä ja 2 Mauritiuksella.

He pitivät Mauritiuksesta enemmän...

:-X :-X :-X

Itse en ole käynyt, kun olen rakastunut tuohon Thaimaaseen ja sen syrjäkolkkiin niin paljon...

Share this post


Link to post
Share on other sites

hei!

Noista beachcomberin ketjun hotelleista voisi kertoa vielä sellaisen kivan jutun että he tarjoavat vaihtoehtoa asua max 2 yötä jossain toisessa hotellissaan Mauritiuksella. Tottakai sen puitteissa että hotelleissa on tilaa... En tiedä oliko tämä erityinen etu häämatkalaisille vai kaikille hotellin asukkaille.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me lähdetään myös Mauritiukselle :D  

Paikka valittiin sen mukaan, että halusimme paikan mikä a)ei ole mikään turistirysä ja b)missä tutut ei ole käyneet(sulhoni vanhemmat matkustelevat aika paljon ja se rajasi monet paikat pois). Häät syö sen verran rahaa, että joudutaan tyytymään halvimpaan mahdolliseen hotelliin (Colonial Beach Hotel, matka on varattu Suomen matkatoimiston kautta), mutta eiköhän me sieläkin pystytä kuhertelemaan siinä missä muuallakin ;)

Itse matkalle lähdemme vasta 1,5kk häiden jälkeen, eli syyskuun alussa. Näin siksi, että haluamme ensin lomailla Suomen suvessa ja palautua kunnolla häästressistä (ja sitähän on luvassa, halusi tai ei :-/).

Share this post


Link to post
Share on other sites

hei!

Huomasin että äskettäin ilmestyneessä Matka-opas lehdessä mainittiin, että seuraavassa numerossa, joka ilmestyy 25.8, tulee olemaan juttu Mauritiuksesta.  ;D Toivottavasti ehtii edes jollekulle lähtijälle ajoissa....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jippii! Kiitos taas vinkistä!   :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei Hansuli. Sinä kun olet juuri käynyt Mauritiuksella, niin osaat varmaan vastata kysymykseeni (tai lähinnä mieheni kysymykseen). Pitääkö hotellin ravintolaan pukeutua illalliselle pitkiin housuihin, vai pääseekö sisään esim. siisteissä bermuda shortseissa? Pitänee lähteä housuostoksille, mikäli shortseissa ei pääse....

Entä mitä rokotuksia te otitte? Me olemme ottaneet vain hepatiitin (jäykkäkouristus ja polio tietty), mutta luin jostain, että pohjoisen maanviljelyalueilla voi esiintyä myös malariaa. Terveyskeskuksessa tästä ei tosin mainiuttu mitään, vaan sanottiin, että hepatiitti riittää.

Tasan kuukausi H-hetkeen. Nyt alkaa jo jännittää... :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heippa!

Me puolestamme päädyimme Seychelleille, ja sieltäkin vähän pienemmälle saarelle Praslinille. Varmaankin totta, että Mauritiuksella on enemmän elämään juhlinnan ja ravintoloiden muodossa, Seychellit on enemmän sitä paratiisityyppiä. Ja tällaiselle luontofriikille ainakin nähtävää riittää (lähes koko saaristo on luonnonpuistoa), lisäksi olemme molemmat melkoisia vesipetoja. Käsittääkseni Seychellit on kyllä kalliimpi kuin Mauritius, mutta aateltiin että kun sitä kerran elämässään raaskii tuhlata niin...

Matkatoimistoista muuten voisi suositella Helin Matkoja, tosi hyvä ja asiantunteva palvelu ja ottaa hyvin toivomukset huomioon (esim. Suomen Matkatomisto tarjosi meille ainoastaa 50 000mk:n matkoja, vaikka pyysimme max. 30 000mk).

Säätilanteesta tietääkseni meidän matkan aikana (syys-lokakuussa) Mauritiuksella olisi hurrikaanimahdollisuus, Seychellit taas ovat hurrikaanivyöhykkeen ulkopuolella ja päiväntasaajallahan säät ovat aina tasaiset.

huaaahhhh, täällä työtaakan alla ei malta odottaa että pääsisi jo matkaan!

Share this post


Link to post
Share on other sites

hei bunnie!

Miehillä ei ole asiaa illalliselle bermudoissa eli kaikissa hotelleissa (mistä minä siis olen kuullut) vaaditaan pitkät housut illalliselle. Kannattaa siis varata mukaan ettei jää nälkäiseksi :) Skragaa en nähnyt kellään, aika usien yhdistelmä oli pitkät housut ja pikee tai lyhythihainen kauluspaita.

Nainenhan taas saa pukeutua ihan miten lystää. Suurellaosalla naisista oli ihan smanlaista vaatetusta kuin päiväsaikaankin, ei kuitenkaan bikineitä tms...  ;) eli hyvällä maulla...

Hepatiitit ja muut tavalliset rokotteet riittävät, malariasta ei ole erityisesti vaaraa. Auroran sairaalan eksoottisten tautien osaston ohjeen mukaan malarialääkitystä ei tarvita.

Pitäkää erityisen romanttinen hanimuuni  :-X

ja laita kysymyksiä jos tulee mieleen... Käyn vielä silloin tällöin katsomassa täällä....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos kaunis vastauksestasi Hansuli. Ei kun siis housuja miehelle ostamaan, että riittää kahdeksaksi illaksi. Alkaa olla jo hää/matkakuumetta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me olimme pari viikkoa Seychelleillä. Oli todella upea ja ikimuistoinen reissu. Olimme Mahella, Praslinilla ja La Diguella. Kaikki ovat upeita saaria, mutta pidimme erityisesti La Diguestä ja Praslinista. Ne olivat oikeita paratiisisaaria mahtavine palmuineen. Seychellit on kallis maa, mutta ehdottomasti näkemisen ja kokemisen arvoinen. Meidän paras ja ikimuistoisin matka tähän mennessä! Turisteja ei ollut hirveästi, ja ne jotka siellä oli, olivat häämatkalaisia tai viettivät hääpäiväänsä. Suositellaan!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mauritius vs Malediivit? Tiedättekö onko lämpötiloissa eroja elokuussa? Entä mitäköhän maksaisi lähteä jompaan kumpaan kahdeksi viikkoa?

Alkuperäinen suunnitelma lähteä maailman ympäri taitaa nyt kariutua lomien vuoksi ja ajattelimme lähteä sen sijaan heti häiden jälkeen jonnekin lämpimään.

Ongelmana taitaa olla se, että olimme laskeneet saavamme säästöön syksylläkin vielä rahaa maailmanympärysmatkaa varten, joten emme tiedä antavatko säästöt myöte lähteä jo elokuussa. Eli jonkinmoista hintahaarukkaa tiedustelisin, jospa joku sattuisi tietämään?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä 2 viikon matka Malediiveille Kuredun saarelle maksaa 1775 euroa/hlö. Viime viikolla matkatoimistosta sitten ilmoitettiin hintojen nousseen 363 euroa/hlö  :o

Matka on halvin jonka löysimme, tosin ei ehkä enää korotuksen jälkeen...

Mauritiukselle maksoi kaikissa vertailemissamme matkatoimistoissa enemmän kuin Malediiveille.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onpas tänne kertynyt paljon ketjuntynkiä Mauritiuksesta... jatkan nyt kuitenkin tähän ketjuun, kun tässä tuntuu olevan eniten kirjoituksia oikeista matkakokemuksista.

Huomasin, että aika moni oli viime kesänäkin käynyt häämatkalla Mauritiuksella, joten ajattelin nostaa tämän taas esiin ja kirjoitella muutamia kysymyksiä, jos joku osaisi antaa vinkkejä:

Missä kannattaisi käydä tekemässä ostoksia? Ja mitä ostaa?

Luin opuksesta, että saarella vaateteollisuus on suurta ja merkkivaatteita myydään edullisesti (mm. Hugo Bossia ja Ralph Laurenia.) Mieheni kävisi mielellään ostamassa pari pukua, jos hyviä liikkeitä löytyy.

Kannattaako kulkemiseen käyttää taksia vai busseja ja onko bussiverkosto saaren kattava?

Mitkä olisivat ehdottoman kivoja käyntikohteita/kaupunkeja/kyliä?

Kaikista kokemuksista olisi mukava kuulla lisää. Säästä, ihmisistä, ruuasta jne.?

:) Myy

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei Myy!

Olin vuodenvaihteessa Mauritiuksella lomailemassa. Olisin halunnut hirmuisesti lähteä shoppailemaan, mutta kun kysyimme hotellista paikkaa mihin mennä, ohjasivat he meidät Port Louisiin, siis pääkaupunkiin. En kuitenkaan sieltä oikein vaatekauppoja löytänyt. Oli joko törkysen hintasta turistikauppaa tai paikallisten torityyppisiä alueita. Muttaa kannattaa pääkaupungissa käydä kuitenkin. Katsokaapas tarkkaan, niin huomaatte että kaikki hienot talot siellä on pankkeja.

Me käytiin myös jossain kauppakeskuksessa (sekin hotellin suosittelema), mikä sitten osoittautui suurimmalta osalta ruokakaupaksi.

Mitä tarinasta opimme. Kannattaa ottaa kunnolla selvää, minne mennä shoppaamaan. Ymmärsin kuitenkin että Gran Baiessa ois kauppoja. Ei vaan keretty (heh heh, maattiin 2vk rannalla) siellä käymään sen enempää.

Mutta ootte kyllä ihanan paikan valinnu!!!!! 8)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tulipa mieleen että ovatko nuo Beachcomber-hotellit ns. all inclusive, eli lähinnä että kuuluuko ravintoloissa + baareissa juomat hintaan? Jos ei, niin minkä hintaisia hotellien baarit olivat? (Käsitin että aiemmin puhuttiin paikallisista baareista, ehkä ymmärsin väärin..)

Niin ja kasvaako siellä banaaneja luonnonvaraisena?  ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos Napsu opetuksesta  ;).

Oikeasti, hirmu kiva kuulla kokemuksista. Mua alkoi kiinnostaa ruokapuoli. Millaista se kreolilainen keittiö tarjoaa? Kalaa ilmeisesti aika paljon. Sisin kysymys juomista oli myös hyvä. Meilläkin kuuluu majoitukseen illallinen. Mitenköhän se juomapolitiikan laita on...  ::):P

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.