Rose

Kreikka

330 viestiä aiheessa

Mebu syyskuussa lähdetään :) jos en ihan väärin muista niin olikohan hotellin nimi bacoli :rolleyes: kuulostaako yhtään tutulta ja oliskohan mahdollisesti kokemusta B) eikait sillä nyt enään niin suurta merkitystä ole kun matkakin on jo varattu ja ensinmäistä kertaa Pargaan matkataan :lol:

Huomasin juuri että sinäkin olet sinne muutaman hassun kuukauden päästä reissaamassa :D Mikäs hotelli teillä on kohteena?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä hotellina on Magda's Aurinkomatkoilta. Menemme Pargaan ja Magdakseen jo kolmatta kertaa ja olemme kaksi viikkoa. Rakastuimme paikkaan häämatkalla. Oletko käynyt kreikka.net:ssä? Siellä on oma Parga osio. Täältä naikkareista löytyy myös Pargasta kaksi ketjua, matkailu puolen ja häämatka puolen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meidän piti lähteä Pargaan myös, mutta olisimme halunneet hotelli Valtos Beachiin ja se oli ihan täynnä <_<

Lisäksi minua hiukan epäilytti tuo kävely... Minulla on vuosia sitten mennyt polvilumpio sijoiltaan ja ajoittain se muistuttaa olemassaolostaan vieläkin. En tiedä mitä se olisi tykännyt noista rappusista...

Pargassa houkutteli eniten nuo läheiset historialliset kulttuurinähtävyydet :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Onko kukaan ollut Kreikassa Kefaloniassa? Olen miettinyt, että jos se olisi vuoden päästä meidän häämatkakohteemme, esitteiden perusteella vaikuttaa hyvältä, mutta en tiedä ketään joka olisi siellä käynyt.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Onko kukaan ollut Kreikassa Kefaloniassa? Olen miettinyt, että jos se olisi vuoden päästä meidän häämatkakohteemme, esitteiden perusteella vaikuttaa hyvältä, mutta en tiedä ketään joka olisi siellä käynyt.

www.kreikka.net foorumeilta löytyy paljon matkakokemuksia Kreikasta ja sen saarista. Me ollaan myös menossa Kefaloniaan. Ollaan aikasemmin oltu siinä naapurisaarella, Zakynthoksella, joka on kyllä Euroopan paikoista tällä hetkellä kirkas ykkönen, joten odotukset Kefaloniaan on suuret ;) Kefalonia on melko samanlainen saari, tosin isompi ja hieman enemmän nähtävääkin. Lautta näiden saarien välillä kulkee päivittäin, jos mieli tekee hypätä päiväksi naapurisaarelle. Kreikan melkein kaikki saaret kolunneena, me ainakin uskotaan että Kefalonia vetää vertoja Zakynthokselle ja enemmänkin.

Meidän kriteerinä on kuitenkin että paikasta pitäisi löytyä myös paikallista meninkiä; ällöttää mennä ulkomaille ja kuulla suomea siellä paikallisilta. Yleensä etitäänkin semmoinen paikka/kaupunki missä ruokalistat ei ole suomea eikä paikallisetkaan sitä puhu. Nähdään sitä paikallistakin elämää eikä vain turistihössötyksiä. Tottakai, onhan niitä turistihössötyksiä kaikkialla missä on hotelleja paljon, mutta etsivä löytää ;) Riippuu mistä tykkää, jos etsii turistimeninkiä ja on kivaa kuulla ja lukea suomea paikan päällä paikallisilta, sitten kannattaa varmaan suunnata Kreetalle, Kosille yms.

Ne kuvat mitä Kefaloniasta tai Zakynthokselta ylipäätänsä netissä näkee; voin sanoa että se vesi on todella sen väristä! Missään muualla ei olla vielä nähty niin kirkasta ja turkoosia vettä, siis Euroopassa. Laivalla jos menee, niin pitkälle pohjaa kohti näkyy kun silmät kantaa :D

Me yleensä otetaan 2 viikon matkoja, josta joka toinen päivä ollaan kiertelemässä paikkoja ja joka toinen on pyhitetty rannalle. Tämä systeemi on ainakin meillä toiminut hyvin. Voin laittaa matkainfoa Kefaloniasta kun olen paikan päällä käynyt eli tuossa lokakuun aikana, jos joku siitä haluaa lisätietoja. :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^Kiitos paljon vastauksesta :D Kuvaus paikasta ei ainakaan tuottanut pettymystä, olisi ihanaa nähdä kuvia matkastasi jos niitä voit sitten aikanaan tänne laittaa. Haluaisin häämatkakohteeksi juuri hieman erilaisen kohteen, en perinteistä turistikohdetta, esim. Rodosta, jossa pärjää Suomen kielellä jne.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Häämatka varattu Korfulle Louis Corcyra Beach Hotelliin :)

Muokattu: , käyttäjä: suvi09

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Me lähdemme häämatkalle Kreikan Zakinthokselle. Aurinkomatkat näyttää olevan ainut joka matkoja tuonne tekee ja hekin käsittääkseni ensimmäistä kertaa. Ainakaan tuosta paikasta ei juuri mistään löydä suomeksi tietoa. Paikka valikoitui osittain juuri sen vuoksi ja eipä nuo maisematkaan hullummilta näyttäneet B) Syyskuussa pitäisi olla vielä likemmäksi 30 lämmintä, joten ei pitäisi kovin kylmäkään tulla :lol:

Me lähdemme siis hakemaan aurinkoa, merta, merikilpikonnia, hienoja maisemia ja rentoutumista. Jos jollakulla on kokemusta paikasta tai on lähdössä samaan paikkaan niin olisi kiva vaihtaa mielipiteitä/kuulumisia :rolleyes:

me oltais haluttu lähteä juuri tuonne Zakintokselle, mutta joulukuussa kun matkaa tilattiin niin paikkoja ei enää ollut.

päädyttiin sitten toiseen mielenkiintoiseen kohteeseen eli Pargaan. en malta odottaa syyskuun loppua. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

mebu ja punaherukka, koska olette lähdossä Pargaan?

vai oletteko jo olleet?

Muokattu: , käyttäjä: akni3

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me oltiin 26.8.-9.9.2008 tai siis tuo oli jo kolmas kerta. Nyt suunnitellaan neljättä matkaa Pargaan. Marraskuussa tulee aurinkomatkojen matkat myyntiin. Nyt vain mietimme ajankohtaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Häämatka varattu Korfulle Louis Corcyra Beach Hotelliin smile.gif

Tuosta paikasta saa kertoa kokemuksia :)

Muokattu: , käyttäjä: suvi09

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
^Kiitos paljon vastauksesta :D Kuvaus paikasta ei ainakaan tuottanut pettymystä, olisi ihanaa nähdä kuvia matkastasi jos niitä voit sitten aikanaan tänne laittaa. Haluaisin häämatkakohteeksi juuri hieman erilaisen kohteen, en perinteistä turistikohdetta, esim. Rodosta, jossa pärjää Suomen kielellä jne.

No niin Kefalonian matka takana. Taidettiin olla viimeisiä poislähtijöitä saarelta eli ti 7.10 takaisin tultiin. Kuvia en ole vielä jaksanut kamerasta siirtää koneelle mutta matkakertomusta voin jo rustailla.

Aloitetaas sitten ihan alusta :grin:

Kun päästiin lentokentältä bussiin opas ilmoitti siinä kun lähdettin ajamaan että tiet Kefaloniassa on vähän niin ja näin; ylös tai alaspäin, oikealla tai vasemmalle. Suoraa tietä saa saarelta etsiä,eikä taida edes löytyä. Ja jos jollain tulee paha olo niin pysähdytään. Oltiinkohan me siinä viitisen minuuttia ajettu kun kuultiin ensimmäiset valitukset pahasta olosta. Meille ne tiet ei tuntuneet missään, mutta olihan ne hurjia,täytyy myöntää. Mutkat on semmosia että bussikuskin täytyy oikein kattoa että mahtuuko kääntämään. Mutta mahtavat maisemat siellä oli!

Me asuttiin Skalassa, joka oli semmonen pieni ”tuppukylä” tunnin ajomatkan päässä lentokentältä. Rantsu oli pitkä ja mahtava, tosin se ei ollu ihan hiekkaranta. Hyvä se silti oli. Skalassa itsessään ei ole sitten oikein mitään. 3 supermarkettia, 1 kioski,3 turisti krääsäkauppaa,pari kultakauppaa ja ravintoloita ja kahviloita. Ja kiinalainen ravintola löytyy ihan siitä ”puiston” vierestä. Ei sieltä tullu oikein mitään ostettua kun ei ollu mitä ostaa, toisaalta ihan hyvä. Jos menette jonnekin Skalan ulkopuolelle,niin Finskillä on ainaskin muutama hotelli jossain 4-5km päässä Skalasta. Paikallisbussi kulkee ja taksit on jotain 1€/km, joten ihan hyvin siellä pääsee liikkumaan jos ei autoa vuokraa. Ja vesi on kirkasta ja maisemat mahtavia :)

Noista retkistä pikkasen, esim. jos joku meinaa mennä Skalaan asumaan. Ne retket (saarikierros, ithaka) alkaa aina Skalasta. Mikä tarkoittaa sitä että ne tulee aamulla aikasin noutamaan Skalalaiset ja sitten lähdetään hakemaan porukkaa Lassista, Argostolista ja Lixourista tulleet. Ja sehän kestää.. Eli noin 1,5h joutuu bussissa istumaan ”turhaan” ennen kuin ohjelma alkaa ja sama pois tullessa. Meidän mielestä tämä oli vähän outoa koska Skalasta pääsee hyvin saaren pohjoisosiin mihin toi retkikin menee..Ehkä se on joku säästötoimenpide että haetaan puoli saarta mukaan ennen kuin aloitetaan...

Mutta joo. Vähän saarikierroksesta.. Se todella kannatti ottaa, näki paljon maisemia ja niitä ihania mutkia siellä, varsinkin saaren pohjoisosassa ne mutkat vasta hurjia onkin. Saarikierroksella me käytiin Drogarati Luolilla mikä on sellanen tippukiviluola, mahtavan näkönen sisältä.

Sen jälkeen me käytiin Melissani järvellä,mikä on maanalainen luola/järvi kun se katto on joskus siitä romahtanut alas. Meidät pakattiin 10-15 hengen soutuveneisiin ja paikalliset kierrätti meidät järven ympäri ja se oli vasta turkoosia vettä!

Sen jälkeen lähdettiin ylöspäin ja mentiin Samin ohi, mikä on se paikka missä kuvattiin kapteeni Corellin Mandoliini leffa. Sieltä Myrtos Beachille, mikä on kanssa tossa leffassa. Rankattu maailman 5. parhaimmaksi rannaksi. Ei päästy uimaan, meillä oli vaan pieni kuvaustauko siinä. Mutta jos auton joku meinaa vuokrata, suosittelen että ajatte sinne uimaan omalla ajalla.

Sitten on Assos. Semmonen pieni paikka Myrtoksen lähellä, missä on kanssa pieni uimaranta ”kylän keskellä”. Paikka ei ole suuri mutta on makeen näköinen. Siellä oli sitten uimatauko. Se on 800m alaspäin sieltä ”päätieltä”. Ja mutkainen. Opas sanoi että kovin moni bussikuski ei suostu ajamaan sinne alas kun ei taidot riitä.

Sen jälkeen Fiskardo; semmonen kalasatama kylä pohjoisessa. Turisti krääsäkauppoja ja muutamia ruokapaikkoja. Sinne kuulemma julkkikset tulee purjeveneillä lomailemaan. Itse en tykänny paikasta, ei vaan säväyttäny. Siellä ei ollu oikeestaan mitään.

Sitten on paikka nimeltä Agia Efimia, sinnekin tehään matkoja. Semmonen todella todella pieni kylä. Yksi katu minkä varrella on ruokapaikkoja ja muutama marketti.Tuolta lähtee ne Ithakan retket muistaakseni. Mutta ainaski mulle tulis aika pitkäks tossa kylässä jo viikossa.

Lassissa ja Argostolissakin käytiin; ne molemmat vaikutti ihan mukavilta. Ja jos shoppaamaan pitää päästä niin Lassihan on vaan muutaman kilsan päästä Argostolista ja siellä niitä kauppoja on vaikka kuinka ja paljon. Lixourin lautat tulee kans Argostolin satamaan.

Lämpötilat oli tossa syys-lokakuussa tommosta 22-28, eli tosi hyvät. Muutaman kerran satoi, yleensä illalla. Sekin vähän riippuu missä on. Skalassa jossain kohdissa satoi ja toisissa ei. Vuoret blokkaa aika hyvin noita sateita.

Siellä pitkin saarta on semmosia poukamia missä voi uida ihan rauhassa. Niissä joissakin on rappuset alas ja semmonen 10 hengen ranta ehkäpä.Niihin voi ihan vapaasti mennä, siellä voi uida missä vaan; ei ole mitään ylläreitä vedessä oottamassa.

Saari on normaaleissa kreikan hinnoissa, ruoka maksoi jonku 10-15€/hlö (sis.juomat) ; juotavat oli halpoja. Ja sieltä saa semmosta viiniäkin kun Robola of Kefalonia. Se on jotain valkkaria mitä saa vain tuolta saarelta.

Mitäs vielä...Saarella oli aivan tajuttoman paljon mehiläisiä. Siis älyttömästi, et jos on pahasti allerginen,en kyllä tonne lähtis. Niillä on niitä tarhoja siellä vähän väliä ja ihan tien vieressä. Kun saat ruokalautasen eteen,me laskettiin et parhaimmillaan oli 4 siinä lautasen kimpussa. Ja ne oli tommoset puolet isompia kun suomen ampparit. Mulla meni 2 ekaa päivää suurinpiirtein hysteerisenä huitoen ja huutaen ja sitten en vaan jaksanu enää,läiskäsin vaan avokämmenellä kun tuli naaman eteen pörräämään ja kyllä ne maahan kolisi,muttei suuttunu ja lensi pois :lol: Näitä oli sitten ihan joka kylässä. Yhtään ainutta paikkaa en nähny missä ei olis niitä ympärillä pörränny vaikka vaan 5 minuutiks tuli autosta ulos.

Mutta kaikinpuolin oli tosi mahtava paikka ja mahtavat maisemat, kirkas ja turkoosi vesi, että voisin mennäkin uudestaan :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Häämatka varattu Korfulle Louis Corcyra Beach Hotelliin smile.gif

Tuosta paikasta saa kertoa kokemuksia :)

Heps :)

Muokattu: , käyttäjä: suvi09

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me ollaan varaamassa häämatkaa elokuulle Pefkokselle! :-X Onko kellään matkakokemuksia täältä?

Oon käyny useasti Kreikassa, joten Kreikka sinäänsä tuttu, mutta kyseinen paikka on vieras.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Häämatka varattu Korfulle Louis Corcyra Beach Hotelliin smile.gif

Kokemuksia? Anyone? :girl_witch:

Muokattu: , käyttäjä: suvi09

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^ Käy kattomassa www.tripadvisor.com, sinne hakuun hotellin nimi. Löytyy kokemuksia :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^ No ollos hyvä :)

Just varasin meille 2 viikon reissun elokuuks Rethymnoniin. Hotelli Ideon. Jipii!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^ No katotaan nyt päästäänkö yhtään mihinkään kun on vähän rahatilanne retuperällä <_<

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Häämatka varattu Korfulle Louis Corcyra Beach Hotelliin :)

Kokemuksia? :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Eilen varattiin kahden viikon matka Lefkasiin, Kreikkaan! Tarkoituksena kierrellä Lefkasia ja sen lähisaaria autolla tai (mitä luultavimmin, jos mieheltä kysytään:) ) moottoripyörällä. Matkalle lähdetään 18.8., häiden jälkeisenä tiistaina. Ihanaa ihanaa :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Eilen varattiin kahden viikon matka Lefkasiin, Kreikkaan! Tarkoituksena kierrellä Lefkasia ja sen lähisaaria autolla tai (mitä luultavimmin, jos mieheltä kysytään:) ) moottoripyörällä. Matkalle lähdetään 18.8., häiden jälkeisenä tiistaina. Ihanaa ihanaa :-X

Oltiin aikoinaan häämatkalla Lefkaksella, http://www.papaija.net <- tuolla on jotain kuvia sieltä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me lähdemme viisi päivää häiden jälkeen Rhodoksen saarelle Ixiaan. Tarkoituksena olisi viettää siellä kaksi rentouttavaa viikkoa. Lisäksi suunnittelimme Turkin puolella vierailua yhtenä päivänä. Odotan innolla...

Muokattu: , käyttäjä: Joannet

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään