Jump to content
Naimisiin.info

Kreikka


Rose

Recommended Posts

Tultiin jokunen päivä sitten Agia Marinasta Kreetalta joka on aivan Plataniaksen vieressä noin kilometrin päässä. Kyläthän ovat käytännössä kasvaneet yhteen, joten se mistä Agia Marina loppuu ja Platanias alkaa on vaikea erottaa.

Mutta siis kävimme kävellen Plataniaksessa yksi päivä, rantakadun varrella on paljon tavernoja, minigolf paikkoja, kauppoja, ranta on ihan vieressä. Rantakadun varrellahan on lähes kaikki, joten paikka on nopeasti katsottu.

Bussi kulkee Plataniaksesta Hanian kaupunkiin puolen tunnin välein. Lipun voi ostaa etukäteen supermarketeista, joita on paljon. Kaikissa ei tietenkään myydä mutta kaupan ikkunassa on kyllä maininta jos myydään. Tai sitten lipun voi ostaa suoraan bussista, senkun astelee sisään ja istuu penkille. Erillinen lipun myyjä tulee rahastamaan. Lippu maksoi Agia Marinasta 1.60e, hinta varmaankin on sama Plataniaksesta. Bussi vie suoraan Hanian bussiasemalta ja takaisin sieltä sitten pääsee pääoven edestä.

Rantakadun varressa on "Little Fun Train" joka tekee joka päivä puksujuna -retkiä. Seitsemän erilaista reissua pitkin poikin, kestää 2-3h ja maksaa n.16e/hlö. Mm. Limounopolis -vesipuistoon on yksi retki, jossa emme tosin itse käyneet.

Kannattaa ehdottomasti mennä Haniaan, siellä on upea satama-alue ja nähtävää riittää. Auton vuokraus kannattaa myös jos haluaa nähdä paljon. Tosin bensa on siellä kallista, noin 1.78e litra. Itse vuokrasimme ja kävimme autolla Knossoksessa, Apterassa,(molemmat siis vanhoja raunioita), Vouves-kylässä katsomassa 3000 vuotta vanhaa oliivipuuta, Therisso-rotkolla ym ym. pitkin vuoristoteitä :girl_smile:

Jos Agia Marinaan suuntaatte joku ilta syömään, suosittelen Tavernoja Roka ja Raki, molemmat samalla kadulla, pääkadun yläpuoleisella kadulla.

Rethymnon jäi meiltä katsastamatta, mutta sitä myös on kovasti kehuttu, joten jos aikaa riittää niin sinne vanhaan kaupunkiin tutustumaan kannattaa mennä.

Kysykää ihmeessä jos tulee jotakin mieleen! Kreeta on ihana paikka :-X :-X

Muokattu: , käyttäjä: Satu81
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • Replies 329
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Me lähdetään 27.9. Kefaloniaan, uuteen Tesoro Blu-hotelliin Skalan kylään :-X

Olen kyllä NIIN iloinen noista uusista Finnmatkojen Blue Couples- hotelleista (k-16), ettei ole tosikaan... pidän kyllä lapsista, mutten halua niitä riehumaan hotelliin ja uima-altaalle kun ollaan HÄÄMATKALLA :)

Onko kellään kokemuksia Kefaloniasta?

Heips!

Me oltiin tuolla Tesoro Blu:ssa omalla häämatkallamme just tuolloin kun kirjotit viestin. :girl_smile:

Yritän kirjottaa reissukertomusta kuvineen lähipäivinä tuonne mun päikyn puolelle.

Hotelli oli kaikin puolin jees ja saari tuli koluttua ympäri vuokra-autolla.

Link to comment
Share on other sites

hei kuinka paljon maksaa auton vuokra kreetalla:)? ollaan lähdössä ensi kuussa häämatkalle rethymoniin:). Haniassa varmaan aiotaan kanssa käydä.

Link to comment
Share on other sites

Ai niin ja sitten vielä yksi kysymys: eli minkälaista aktiivista lomailu harrastustoimintaa kreetalla on:)? Vesiurheilut yms..Saa antaa kaikesta vinkkejä tämmöselöle keltanokalle,on meinaan eka kreetanmatka ja sen lisäksi eka ulkomaanmatka ikinä.

Mites rokotukset, täytyykö kreikkaan ottaa hepatiitti rokotuksia?

Link to comment
Share on other sites

Rokotuksiin osaan vaan sanoa että esim. tjäreborgin sivuilla lukee että perusrokotukset riittää. Itse en aijo ensi kuussa olevaa Kreetan matkaa varten hankkia hepatiitti rokotuksia. Rokote.fi sivulla lukee että hepatiitti A sekä B on riskiarvion perusteella hankittava rokotesuoja.Tuohan perustuu hakijan terveyteen jne. Että varmaan ihan omassa harkinnassa hankkiiko vai ei.

Itse aijon katsoa hygienian perään matkalla,ja varmistaa että ruoka on tuoretta ja kypsää :) Appivanhemmat ovat matkustelleet monta vuotta eikä kummallakaan ole noita hepatiittirokotuksia.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

Moikka, ollaan suunnittelemassa häämatkaa Rethymnoniin myös, Aquila Porto Rethymno -nimiseen hotelliin. Mietin onko kellään kokemuksia, kuulosti siltä että samoilla suunnilla olisi pariskuntia ollut? :) Huolestuttaa aina lomalle lähtö kun on tullut niin paljon pettymyksiä vastaan, varsinkin Kreikassa hotellien taso ei aina vastaa oikein tähtiluokitusta ja nuoret parit tuntuu saavan huonompaa palvelua kun jos on lapsuudenperheen tai äidin matkassa :/

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Me oltiin syyskuussa Rethymonissa. Tykättiin kovasti ja meidän hotelli oli aivan loistava. Oli siis melkeinpä rethymonin keskustassa ja palvelu oli ihan ensiluokkaista. Ei saatu mitenkään sen huonompaa kohtelua kuin muutkaan:). Voisin mennä toisenkin kerran..matkanjärjestäjän puolesta saatiin myös pikku kuohuviinipullot kun opas sai tietää,että oltiin häämatkalla:D.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Kiitos Satu81 sun kokemusten kertomisesta, mielenkiinnolla luin! :) Meidän Portugalin Azorit vaihtui Kreetan Agia Marinaan kun Azoreiden matka peruttiin! Melkeen itku silmässä (minulla lähinnä) pohdittiin uusia vaihtoehtoja, ja tähän nyt sitten päädyttiin! Nyt on jo onneksi parempi mieli ja odotan jo innolla Kreetan matkaakin. :-) Kaksi viikkoa Agia Marinassa. Kaksio aamiaisilla. Kyl kelpaa!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Olimme kuukausi sitten Kreetalla Agia Marinassa, ja se saari kyllä vei sydämen. :-X Kannattaa vuokrata joku menopeli ja käydä vähän kiertelemässä vuorilla. :girl_smile: Itse Hanian kaupunki ei erityisesti sykähdyttänyt, pienet vuoristokylät ihastuttivat sitten sitäkin enemmän.

Romanttiselle illalliselle suosittelen Plataniaksen yläkylässä olevaa Cosmosta, joka taitaa olla Tripadvisorin suositelluin ravintola Plataniaksessa. Ravintola oli siisti, henkilökunta ystävällistä, näkymät kylään ja merelle upeita ja kaiken kruunasi taivaallisen hyvä lammas. :girl_in_love: Pääkadun varrella Plataniaksessa on myös Mylos tou Kerata -niminen ravintola, jossa istutaan todella kauniissa puutarhassa ja sielläkin oli taivaallinen ruoka. Meidän pöytä oli vielä koristeltu ruusun terälehdillä. :-X

Hanian itäpuolella, pari kilometriä keskustasta, on Thalassino Ageri -niminen kalaravintola, joka sijaitsee aivan meren rannalla vanhassa nahanparkitsimossa (tannery englanniksi). Ruoka oli tuollakin oikein hyvää ja näkymä merelle todella ihana.

Kreetan ruoka. :-X

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Suunnittelemme häämatkaa ensi kesäksi Pargaan, Enetiko hotelliin.. Onko kenelläkään kokemuksia ko. paikasta? Haluamme häämatkaltamme sopivasti romantiikkaa, ei liikaa biletystä, mutta jotain meininkiä vähäsen kuitenkin sekä hienoja maisemia ja tietysti lämpöä :tender: Retkistä olemme myös kiinnostuneet ja niitä Pargasta tehdään ilmeisesti aika hyvin.

Link to comment
Share on other sites

Kiva kuulla.. Mietittiin aika monen Kreikan saaren/paikan välillä, mutta tuo Parga jotenkin sai kiinnostumaan ja sinne siis taidetaan lähteä... Kun vaan malttais odottaa vielä vajaa vuosi! :girl_cray2:

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Me vietimme häämatkan Lindoksella hotelli Lindos Blussa. Kokemus oli ainutkertaisen hieno. Puitteet romanttiselle ja rauhalliselle lomalle eivät olisi voineet olla paremmat. Huone oli upea, henkilökunta ei olisi voinut olla ystävällisempää ja ruoka oli uskomatonta. Mielestäni puolihoidon varaaminen loman ajaksi oli todella hyvä päätös, koska lähellä ei ole kovinkaan paljon ravintoloita. Illallallinen on todella monipuolinen ja lista vaihtuu joka päivä, samoin alkuruokapöytä, joten kyllästyminen ei ole mahdollista :) Suotittelen lämpimästi!

Link to comment
Share on other sites

Täällä yksi Pargaan rakastunut. Olen mieheni kanssa käynyt Pargassa jo 7 kertaa(5x2vkoa, 2x3vkoa). Hotellina meillä on aina ollut Magda's. Ensi syksyksi taas matka suunnitteilla.

Link to comment
Share on other sites

Niinhän siinä sitten kävi, että Pargaan mennään häämatkalle.. :give_heart: jeij. Monta muutakin vaihtoehtoa oli, mutta tuo Parga kutkutteli koko ajan taustalla niin eipä sitä voinut sitte ohittaa. Ainut vaan, että Pargassa ei ollut ihan niin hienoja hotelleja, mitä olisin halunnut (olikin ainut miinus, minkä takia mietittiin muitakin vaihtoehtoja). Enetiko hotelliin siis mennään ja toiv. on ihan ok.

Link to comment
Share on other sites

Onnittelut Pargan valinnasta! Ihana paikka todellakin. Enetiko vaikuttaa kivalta hotellilta. Pari kertaa olen käynyt siellä moikkaamassa kavereita, jotka majoittuivat sinne. Ainut miinus on tosi jyrkästi nouseva pihatie.

Link to comment
Share on other sites

Haluun Kreikkaan, Haniaan! Se on upea, oon käyny kahdesti ennen ja palaan jo pelkän ruuanki takia! :D Ainoo ero nyt sitte häämatkan kanssa että meillä tasokkain hotelli, ennen oon ollu jossai 3-tähden paikoissa, mut nyt päätetii mennä ihan 5-tähden nii on jotai erilaisen tuntua! :girl_hide:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Me kävimme muuten vaan Samoksen saarella, Pythagorionin kylässä. Oli aivan ihana paikka! Kaikki oli halpaa, ihmiset ystävällisiä ja ruoka mielettömän hyvää. Meinataan käydä toistekin, joskus myöhemmin. Saarelta tehtiin matkoja Turkkiin, siitä kun on niin lyhyt matka. Oltiin yksi päivä Kusadasissa omatoimiretkellä. Pyörittiin vaan basaari alueella ja hengailtiin. Sinne en kyllä toiste menisi, ihmiset on vähän liiankin tuttavallisia.

Ensi kesänä mennään Kosille, Psalidiin. Hotelli vaikuttaa tosi ihanalta, mutta itse kylästä/saaresta ei tunnu löytyvän oikeen kunnolla tietoa mistään.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Meillä on nyt häämatkan varausmaksu maksettu! Apollomatkojen valmismatkalla Finnairin siivin, lähtö heti häiden jälkeisenä päivänä - onneksi sentään iltapäivällä eikä aamusta heti. 1. viikko Rodoksen vanhassakaupungissa S.Nikolis -hotellissa, ja toinen viikko Tilos-nimisellä pikkusaarella Dream Island -hotellissa. Kustannukset aamiaisilla & kuljetuksilla vähän alle 2500€, et ei muuta ku säästämään... :D

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Meillä on häämatka Rodokselle Kolymbian kylään. Apollomatkojen matka ja hotellina Mythos Beach. Lähdetään heti häiden jälkeen sunnuntaina 24.8. Jouduimme muuttamaan aikataulua, alun perin oli tarkoitus lähteä syyskuun lopussa Santorinille. Mutta tämä käy oikein ihanasti, alun perin olikin haaveeni päästä suoraan häiden jälkeen reissuun mutta ensin se ei näyttänyt onnistuvan mitenkään, nyt kuitenkin järjestyi. Hotelli vaikuttaa kivalta, on hieman syrjemmässä ja siellä saa olla rauhassa. Rodoksen kaupunki on ennestään tuttu joten sielläkin tulee varmasti käytyä shoppailemassa ja ehkä yöelämässäkin... Muuten tarkoitus on nauttia toisistamme, auringosta, lämmöstä ja all inclusiven herkuista ja juomista <3 Meidän pienet häät ei juuri stressiä aiheuta mutta onhan niissäkin oma touhunsa ja hommansa ollut joten häämatkalla saa vaan sitten nauttia ja muistella ihania juhlia. Matkamme on muuten äkkilähtö kun reissuun on enää muutama viikko (varasin viikko sitten) ja hintakin edullinen: viikko kahdelle+all inclusive vajaa 1400 e. Näköala oli jo muutenkin merelle päin ja vielä kun ilmoitin että kyseessä on häämatka niin aikoivat huomioida sen huoneen valinnassa. Voi vielä pitää vähän malttaa odottaa!!! Onko muita sinne suunnalle lähtijöitä ?

Link to comment
Share on other sites

^sama lähtöpäivä ja matkatoimisto, mutta vain eri kohde rodoksella! oon kerran aiemmin rodoksella ollut ja tykkäsin kyllä hirveesti! :)

Muokattu: , käyttäjä: nnipsu
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...