Kreikka


Rose

Recommended Posts

  • Replies 329
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Kannattaako Kreikkaan mennä enää syys-lokakuun vaihteessa? Tarkoitus olisi ehkä viettää viikko Kreetan Rethymnonissa (?) ja viikko Thessalonikin lähellä. Saako silloin vielä aurinkoa? Onko meri vielä uimalämpöinen?

Olen itse ollut joskus vuonna papu lokakuun alusssa Kreikassa (rhodos) ja lämmintä oli. Illat oli hieman viileitä ja vesi hieman kylmemmän tuntuista, mutta aurinkoa sain ja uimassakin kävin :D

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 4 weeks later...
Guest wiivi ja wagner

HEI KAIKILLE ! Suunnittelemme kovasti häämatkaamme jonnekinpäin Kreikkaa ja tällähetkellä ovat vaihtoehdot Karpathos tai Lefkas. Onko kenelläkään kokemusta ko kohteista ? Lähtömme olisi heti syyskuun ensimmäisellä viikolla 2005 ja katsellessamme noita lämpötilataulukoita, pitäisi lämmintä riittää. Haluammekin vain rellottaa auringossa ja vuokrata auton, ei missään nimessä turistirysää eikä bailausta. Ideoita odotellaan !

Link to comment
Share on other sites

Guest Terhikki

Kyllä aivan varmasti Kreikassa tarkenee syyskuussa löhölomalla!  :)

Viime vuonna oltiin Rodoksella syyskuun alussa ja ilman välillä kovaakin tuulta, olis ollu aikas tukalat oltavat.  ;)

Link to comment
Share on other sites

Kun me olimme Kreetalla elokuun lopussa niin silloin kyllä tuuli jo aivan kamalasti ja oli pilvistä. Ja lomasesonki oli selvästi jo loppunut. Vaikka siis eihän se meitä haitannut kun emme olleet matkalla vain aurinkoa ottamassa, mutta jos olisimme olleet niin se ei olisi onnistunut :-/

Link to comment
Share on other sites

Minun käsittääkseni heinä-elokuu on monessa Kreikan kohteessa vielä sesonkikuukautta. Esim. Välimeren maissa ihmisillä monesti on loma elokuussa, jolloin esim. Italiasta porukkaa suuntaa Kreikkaan lomalle jne. Matkaesitteissä on mainittu joissain kohteissa, että elokuussa voi olla ruuhkaakin, mutta riippuu varmaan tosiaan paikasta. Ja varmaan elokuun viimesinä päivinä on jo hiljaisempaa, kun lomalaisia lähtee kohteista pois.

Minun käsittääkseni Kreikan eri kohteet voivat myös olla erilaisia ilmojen suhteen. Jotkut on aurinkovarmempia (kuten käsittääkseni esim. Rodos) kuin toiset kohteet. Riippuu vähän sijainnista. Appivanhemmat ovat joskus olleet Kreetalla syyskuun lopussa ja he myös kertoivat ilmojen olleet epävakaiset ja sateiset, kuten JiiHookin kertoi. He myös mainitsivat, että sesonki oli jo selvästi ohi.

Kypros on muuten myös sellanen maa, jossa lämmintä riittää pitemmälle syksyyn. Itse olen ollut siellä lokakuussa viikon ja lämmintä & aurinkoa piisasi koko viikon. Nahka ruskettui ja jopa paloi. Tuttavia on myös ollut siellä syys-lokakuussa ja lämmintä & aurinkoa piisasi. 

Link to comment
Share on other sites

heh heh...pikkasen liian aikasin lähti tuo viesti liikenteeseen  :-[

Mutta jatketaan, eli siis falirakissa oli todella kuumat oltavat ja kiitimme kyllä onneamme että olimme valinneet tuulisen puolen! Merivesi oli todella lämmintä, jopa minusta joka yleensä aina palelee uidessa  :) Mutta ainakin meillä ilmat suosi, vaikka syyskuussa reissussa olimmekin. Ja sinne aijomme vielä palata, häämatkalle  :-X Silloin syyskuussa olimme tosiaan siinä ixiassa, tykättiin kyllä paikasta todella paljon!

Link to comment
Share on other sites

Karpathos odottaa heti häiden jälkeisenä maanantaina. Olimme siellä ensimmäisellä yhteisellä etelänmatkalla elokuussa 2000 ja sitten kihlajaismatkalla elokuussa 2003 ja nyt siis häämatkalle 8.8. Karpathos on todella ihana paikka mikäli haluaa olla kahden ja seikkailla. Skootteri tai moottoripyörä alle ja saaren upeisiin rantapoukamiin ja kalastaja ja vuoristokyliin tutustumaan. Snorklauksen ystäville on olemassa todella hyviä kohteita ja vesi on kirkkaampaa kuin esim. Egyptissä.

Link to comment
Share on other sites

Guest McKoppakuoriainen

Me käytiin just varaamassa häämatka Kreetan Plataniakselle :-X. Lähtö on syyskuun 11... :-/ :o Toivotaan, että lennolla ei satu mitään kummaa. Ja toivottavasti sää on silloin vielä hyvä. Tuntuu vain kummalta, että syyskuussa Välimerellä olisi jo syksy ja sateista, kun nytkin Kreetalla on vielä 30 astetta päivälämpötila ja kohta on jo elokuu. Kellään kokemuksia Plataniaksesta ja/tai hotelli Minoa Palacesta?

Link to comment
Share on other sites

Me käytiin just varaamassa häämatka Kreetan Plataniakselle :-X. Lähtö on syyskuun 11... :-/ :o Toivotaan, että lennolla ei satu mitään kummaa. Ja toivottavasti sää on silloin vielä hyvä. Tuntuu vain kummalta, että syyskuussa Välimerellä olisi jo syksy ja sateista, kun nytkin Kreetalla on vielä 30 astetta päivälämpötila ja kohta on jo elokuu.

Me ollaan lähdössä Plataniakseen, ei tosin häämatkalle. Voin heti reissun jälkeen tulla kertomaan kokemuksia :).

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...