Jump to content
Naimisiin.info

Malta häämatkakohteena?


Amppari

Recommended Posts

Finnairilla lennetään. Musta tuntuu kans et Malta oli oikea valinta. Pian se nähdään! :D Ihanaa matkaa teille sasa! :-X

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 89
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ollaan sitten samassa koneessa teiän kanssa viikon päästä ;). Itse asiassa viikon päästä tähän aikaan ollaan jo aika lähellä lomakohdetta. Ihanaa häämatkaa teillekin Rouva A.

Link to comment
Share on other sites

Maltan naapurisaari (kuuluu Maltan valtioon) Gozo on vaki kohteemme. Ihastuttava sukellusparatiisi, joka on niin lähellä, että sinne voi pipahtaa viikonkin lomalle. Lisäksi se on niin halpa, ettei Gozon loma tee suunnittelemattomanakaan lovea tiliin.

Meillä myös suunnitteilla häämatka Maltalle

;D Mahtaako kellään olla tämän päivän tietoa tuosta Gozon saaresta? Miten lennot? Minkälaisia hotelleja, hintataso? Onko ylipäänsä hotelleja? kaikki mahdollinen tieto on tervetullutta kyseisestä saaresta! :D rupesi kovasti kiehtomaan meitä :-X

Link to comment
Share on other sites

Bubbis tuolla etusivulla kirjoitteli tuosta saaresta:) meikäläiseltä ei oikein vielä nämä kaikki hienoudet onnistu, kuten tuo toisen tekstin lainaaminen ::)

Link to comment
Share on other sites

Lonely Planetin matkaopas (joka viimevuotisella reissulla todettiin sangen hyvin paikkansapitäväksi) tietää seuraavaa:

-saarelle pääsee pääsaarelta lautalla tai sitten helikopterilla

-bussiyhteydet ovat huonot joten auton vuokraus on validi vaihtoehto, toisaalta saari on niin pieni että sen päästä päähän pääsee kävellenkin muutamassa tunnissa

-Gozon tärkeimmässä kaupungissa Victoriassa ei ole hotellia, jotain retkeilymajan tyyppistä löytyy

-Mgarrin satamassa (johon lautta pääsaarelta saapuu) on pari kallimman puoleista hotellia

-pääasiallinen lomakohde on Malsarforn saaren loitommassa päässä ja sieltä löytyy useita hotellejakin

-hintataso Maltalla ei ole erityisen halpa, enimmäkseen hinnat Suomen tasoa, toisaalta rahalleen saa kyllä vastinetta eli hinnoissa ei ole pahemmin "turistilisää" mukana

Link to comment
Share on other sites

Suuri kiitos LauraLauralle :D :D Satutko tietämään mitään kyseisen saaren uimarannoista? Onko minkälaisia? Rantalomaan sopivia? :)

Link to comment
Share on other sites

Mikään hiekkarantaparatiisi Malta ei ole, rannat ovat enimmäkseen kallioisia ja vain sillä täällä on muutama hiekkarannanpätkä. Kallioillakin on kuitenkin ihan mukava ottaa aurinkoa ja uimiseen ja snorklaamiseen sopivia poukamia löytyy. Gozon kyljessä on Cominon saari jossa sijaitsee kuuluisa Sininen Laguuni. Se on iso laguuni jonka pohja on matala ja hienon hiekan peitossa ja vesi syvän sinistä. Ikävä kyllä turistien määräkin on valtaisa  :P

Edit: erityisen suosittu sukelluspaikka Gozolla on Dwejra. Siellä sijaitsee myös Azure Window, luonnon muovaama jättimäinen kivinen kaari.

Link to comment
Share on other sites

Juuri häämatkalta palanneena voin suositella Maltaa lämpimästi. Mikää nrantaparatiisihan paikka ei ole, mutta meillä hotellin yhteydessä oma ranta ja  uima-allas riitti meille mainiosti. Olimme intercontinel- hotellissa ja saimme kuninkaallista kohtelua. Meillä huone 14 krssa ja 15 kerroksessa oli meille ja muutamille muille oma vip lounge. Siellä oli tarjolla koko päivän juotavaa ja ruokaa ilmaiseksi. Oma kokki teki aamupalat toiveestamme. Me kyllä pidimme sekä hotellista että koko Maltasta todella paljon!

Link to comment
Share on other sites

Täällä myös Maltalla häämatkan kokenut! Hienoa oli! :-X

Hotellimme oli Qawrassa, melko kaukana esim. pääkaupungista, mutta linkoilla pääsi kätevästi joka paikkaan.

Hiekkarantoja ei tosiaan ollut. Meillekin riitti hotellin uima-altaat.

Erityisesti ihastuin Slieman vaataputiikkeihin. Suosikkini:Bershka! :D Pääkaupungissa ei ollut kovin hyvät ostosmahdollisuudet. Sellaista turistikrääsää, mitä on joka paikassa. Muuten Valletassa kannattaa kyllä käydä.

Maltan hintataso oli hieman pettymys varsinkin miehelleni, joka luuli saavansa sieltä halpaa viinaa. ::) Hän ei ollut oikein muutenkaan innostunut saaresta, mutta toiset tykkää toisesta jne. Jos olisimme olleet kaksi viikkoa olisi aika voinut käydä pitkäksi. Malta on kuitenkin sen verran pieni saari, vaikka nähtävyyksiä onkin melko paljon.

Link to comment
Share on other sites

Rouva A: kyllähän ne paikalliset oluet ja viinit ihan edullisia olivat hinnaltaan, me taisimme roudata omalta Maltan reissultamme ainakin kolme pulloa viiniä ja kaksi pulloa Bajtraa (paikallisesta kaktuksesta tehty makea likööri). Olutta ei ikävä kyllä voinut painorajoitusten takia ottaa mukaan paria tölkkiä enempää, mutta Cisk-olutta tuli kyllä reissun aikana nautittua ihan kohtalaisesti  ;D

Link to comment
Share on other sites

Juu kyllä viini ja olut oli halpaa, mutta inhoan molempia eikä miehenikään tykkää viinistä, joten ei paljon lohduttanut. ::) Cisk-olutta se joi koko viikon. ;D Viiniä toimme tuliaisiksi, mut itsellä ei viini laske.

Link to comment
Share on other sites

Kiitos teille LauraLaura ja Rouva A ;D ;D Toisten kokemukset ovat paljon enemmän kuin matkaoppaiden samat tekstit maasta riippumatta ;)

Ja tosiaan, onnea molemmille vielä :) (vaikka johan olette jo hetken aikaa rouvastelleet ::) ::))

Link to comment
Share on other sites

RouvaA: tutustuitteko myös Kinnie-virvoitusjuomaan? Me ihastuimme siihen kovasti ja joku pullo kuskattiin kotiinkin.

Kyseessä siis paikallinen Coca-Colan vastine joka on tehty muistaakseni pomeranssista ja yrteistä. Ei liian makeaa ja kuumalla säällä hyvin virkistävää. Oikein harmittaa kun sitä ei muualta saa.  :(

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Oi ihanaa, että täältä löytyi Malta-aiheinen ketju heti etusivulta  :D Itse suunnittelemme häämatkaa Maltalle St. Juliansiin, kokemuksia siitä paikasta kenelläkään? Hotellin pitäisi olla aika edullinen, sellaista kuin Valentinaa on katsottu. Kokemuksia siitäkin kuultaisiin mielellään. Tarkoitus olisi lähteä sinne ensi vuoden elokuussa kahdeksi viikoksi.

Link to comment
Share on other sites

Mileia:

Olimme siis reilu vuosi sitten syyskuussa Maltalla 2 viikkoa ja hotellimme oli juuri tuolla St.Juliansissa. Aiemmin olen kirjoitellutkin, että melkoinen bile-hile-paikka se on, mutta jos menoa tahtoo, niin sitä kyllä löytyy....  Itse vaihdettiin puolivälissä lomaa hotellissa huonetta sisäpihan puolelle, kun ylkerhoissa oli hirmuinen vauhti aamun puolelle asti, eikä kuitenkaan itse jaksettu niin paljon baareissa iltojamme viettää- viihdyttiin kyllä silti ja hauskaa oli !!!!! Mutta hotellejahan on silläkin alueella paljon, ja kaikki eivät varmaan sijaitse heti yökerhon/yökerhojen naapurissa, niinkuin meidän. Olihan siitä hyötyäkin, sitten kun halusi bilettämään lähteä niin ei tarvinnut kauas mennä  ;)

Busseille paikasta pääsee joka suuntaan tosi näppärästi.

Link to comment
Share on other sites

mipy: kiitos tiedoista.. Tuollaiseen kamalaan biletyspaikkaan emme kyllä mielellään lähtisi, jos siis ihan häiriöksi asti on  ??? Kuitenkin itse vietämme iltamme kahden kesken jossain hyvää illallista nauttien. Hotellin sivuilla luki kyllä, että vaikka on kaikkea lähellä niin sijaitsisi rauhallisella asuinalueella... Noh, katsotaan nyt millaisen tarjouksen saamme matkasta ja lähtisimmekö sittenkin jonnekin iahn eri puolelle maailmaa... Onneksi on aikaa miettiä vielä ihan hyvin  :)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Malta ja siellä Sliema kutsuu syksyllä, viikon matka varattuna (ei häämatka kylläkään)  :). Kuinka bilepaikka tuo Sliema oikeasti on :-?. Emme ole itse mitään bilettäjiä ja toivomme ennemminkin rauhallista sijaintia. Hotellin kohdalla kyllä luki, että "hiljainen sijainti ;). Valletan läheisyys kiinnostaa ja juuri se, että voidaan yhdistää kätevästi kaupunkilomaan hieman rantalomaakin. Myös Sisiliaan on ehdottomasti tarkoitus lähteä päiväretkelle, onko kellään kokemusta moisesta?

Link to comment
Share on other sites

Moikka!

Me oltiin 2000 huhtikuussa viikon äkkilähdöllä Maltalla. Hotellimme oli muistaakseni Sliemassa tai St. Juliensissa ja siellä bileitten äänet kyllä kuului hotelliin. Se oli keskellä sitä saaren ainoaa disko/baarikeskittymää. Muuten kiva kohde, kaikki on lähellä ja omatoimiretkeily ympäri saarta vaivatonta. Paikallisbussit tosi halpoja ja kaikenlisäksi äärimmäisen sööttejä. Suosittelen reissua sisarsaarelle Gozolle katsomaan auringonlaskua. Oli kivaa ja romanttista ja lämmintä.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Meillä hiukan ollut suunnitelmissa lähteä elo/syyskuussa 2008 viikoksi tai kahdeksi häämatkalle Maltalle. Hiukan mietityttää se Gozon saari, että olisiko se sitten liian pieni paikka.. :-? Luultavasti majoitumme siis pääsaaren puolelle ja käymme Gozossa vain tutustumassa.

Link to comment
Share on other sites

Moiks,

viime keväänä teimme viikon matkan Maltalle. Hotellimme oli Sliemassa ja siellä oli meidän mielestämme varsin rauhallista eli kunnon bileet keskittyvät St Juliansin puolelle. Pidimme saaresta paljon. Meillä oli vuokra-auto koko viikon käytössä ja parina päivänä kiersimme sillä saarta (ehdittiin hienosti mennä ympäriinsä), valitettasvasti emme saaneet aikaiseksi retkeä naapurisaarille. Saarella on paljon nähtävää tai sitten voi rauhakseltaan kävellä pitkin rantakatua ja nautiskella ravintoloiden antimista. Oma vihkisormuksenikin löytyi Maltalta - kulta ja varsinkin käsityö on siellä edullista, mutta tuontitavara saman hintaista kuin Suomessakin.

Lomailuun varsin mukava paikka, ja itse olin tyytyväinen meidän viikon reisuumme. Voisin lähteä toisenkin kerran Maltalle.

Link to comment
Share on other sites

Minä olen menettänyt sydämeni Maltalle, vaikka reissusta sinne taitaa tulla tänä vuonna jo 10 vuotta. Olin kielimatkalla ja silloin tuli tutustuttua tosi paljon paikalliseen elämään, kierreltyä toki rantoja ja Vallettaa ym. bilettämässä ST Juliansissa ja Sliemassa, joka ei tosin vauhdikkuudessa sellaiselle teinitytölle riittänyt. StJulians on mahtava yökerhorypäs, Valletta upea shoppailupaikka varsinkin heinäkuun alennusmyynneissä :) Italialaiset vaatteet ja kengät oli suht. edullisia..  Upeita kirkkoja jotka koristellaan juhlavasti ja kirkollisten juhlien yhteydessä on hurrrjia ilotulituksia. Muitakin historiallisia rakennuksia, linnoituksia ym.. Maisemat tälleen loppukesästä aika karuja, hirveästi ei vihreää näkynyt muuta kuin ihmisten pihoilla, talvella jos ei pienestä viileydestä häiriinny, olisi kuulemma todella paljon kauniimpi paikka käydä. Silloin myös turistivirrat pienempiä.

Malta kyllä sinänsä oli siitä ihana, että siellä tosiaan asuu ihmisiä ;) Joku Bulgarian tai Kanarian turistirysäpaikat tuntuvat hukkuvan niin matkailijoihin että paikallinen väestö mieluummin pysyttelee etäämmällä.. Rodoksella melkein tuli sama efekti, mutta siellä pääsi onneksi autolla näkemään muutakin kuin englantilaisia pubeja ja kopiovaatekauppoja.

Mutta Maltalle suosittelen melkeinpä kenen tahansa matkaa.. Ei ehkä huonojalkaisille kallioisen maastonsa takia tai välttämättä lapsiperheillekään eloisuutensa vuoksi, mutta "normaaleille" aikuisille ihmisille löytyy ihan kaikkea  :-X

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...