Jump to content
Naimisiin.info

Portugalin Azorit


Neilikkakeiju

Recommended Posts

Guest pikku Heidi

Heipä hei!

Olen ollut Azoreilla kahtena kesänä, muutaman viikon kerrallaan ja suosittelen paikkaa varauksetta. Sao Miquel (pääsaari) on kaunis ja monipuolinen ja suosittelen sitä mikäli viipyy vain viikon. Nähtävää riittää varmasti! Hotellin sijasta kannattaa tiedustella vaihtoehtoisia majoitusmuotoja. Itse asuin Sao Miquelilla mm. paikallisella vuohifarmilla keskellä vuoristoa. Aivan mahtavaa!

Kaikista saarista positiivisimmat kokemukset tulivat Faialilta ja Picolta, jotka sijaitsevat vierekkäin, ja joiden välillä kulkee lautta muistaakseni pari kertaa päivässä. Vuokrasimme auton molemmilla saarilla (suosittelen, koska vuoristoinen maasto ei sovellu esim. pyöräilyyn parhaalla mahdollisella tavalla). Valassafarit ovat ehdottomasti näkemisen arvoisia ja sukellusta hgarrastavallekin vaihtoehtoja löytyy, vaikkakaan tropiikista ei veden lämpötilan suhteen voi puhua.

Sao Jorge ja Terceira olivat oman laisiaan kokemuksia, mutta Graciosalle menetin sydämeni paikallisten varauksettoman ystävällisen asenteen vuoksi.

Azorit ei ole paikka, jonne kannattaa mennä löhölomalle, mutta reipas meiniki ja uteliaisuus palkitaan!

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 220
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Oltiin azoreilla heinäkuussa viikko hispanian äkkilähdöllä. Azorit (kokemukset pääsaarelta sao miguelilta) ei todellakaan ole mikään rantalöhökohde ja suurin osa hotelleistakin aika rapistuneita eikä ole edes mikään kulinaristin mekka (no, makuja on monia), mutta uskomattoman kaunis luonto peittää pikkupuutteet. Itse tosin haluan tulevalta häämatkaltani myös vähän ylellisyyttä ja sitä azoreita voi olla hankalampi löytää? Mielestäni auton vuokraus on ehdoton ja vuokraliikkeitä kyllä löytyy yllin kyllin, itseasiassa hispanian sopimusliike kallein eikä palvelukaan huiman hyvää joten lentokentälle saavuttaessa esitteitä löytyy useista firmoista, joita kannattaa vähän verrata. Me ollaan avomiehen kanssa hurahdettu sukeltamiseen ja se oli azoreilla upeaa, (täysin erilaista kuin esim thaimaassa, indonesiassa) vesi on syvän tumman sinistä, veden alaiset maisemat huikaisevia: "vuoristoa", läpiuinteja ja sukeltajiin tottumattomia kaloja. Ehdottomasti suosittelen sukeltamista jos kortti löytyy.

Link to comment
Share on other sites

Juuri tänään palattiin kahden viikon reissulta Azoreilta. Hotelli oli Caloura Resort, jota voin kyllä varauksetta suositella kaikille, jotka eivät välttämättä halua hotellia Ponta Delgadasta. Kaikista näkemistämme hotelleista mielestämme Calouran sijainti on paras, merenrannalla ja todella rauhallinen ja miellyttävä hotelli kaikenkaikkiaan.

Hämatkamme oli todella onnistunut, saimme juuri sitä, mitä lähdimme Azoreilta hakemaan: upeaa luontoa, hienoja maisemia, lämpöä sopivassa suhteessa (n. 30 astetta lähes joka päivä), hyvää ruokaa...Emme halunneet mihinkään bile- ja turistirysään, eikä Azorit sellaista olekaan. Kaksi viikkoa oli mielestämme juutri sopiva aika, viikko olisi ollut liian lyhyt. Toiselle viikolle vuokrasimme skootterin ja oli hienoa päristellä menemään niillä keleillä :) Saatiin käydä kaikessa rauhassa tutustumassa kohteisiin, joihin Hispania järjestää opastettuja retkiä maksua vastaan. Myös yhdellä valas-delfiini -retkellä käytiin.

Jos arvostaa upeaa luontoa, rauhallisuutta, ei liiallista kuumuutta ja biletystä, Azorit on juuri oikea paikka B)

Muokattu: , käyttäjä: vaniljasydän
Link to comment
Share on other sites

^ Azoreille pääsee Finnairin suorilla lennoilla helmikuun puolivälistä marraskuun puoliväliin, ja talvellakin Lissabonin kautta. Majoittuminen on sesongin ulkopuolella edullisempaa, ja helposti varattavissa suoraan hotelleista, jos vähänkään osaa englantia. Ei matkan järjestämiseen Hispaniaa tarvita...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Juuri tänään palattiin kahden viikon reissulta Azoreilta. Hotelli oli Caloura Resort, jota voin kyllä varauksetta suositella kaikille, jotka eivät välttämättä halua hotellia Ponta Delgadasta. Kaikista näkemistämme hotelleista mielestämme Calouran sijainti on paras, merenrannalla ja todella rauhallinen ja miellyttävä hotelli kaikenkaikkiaan.

--

Jos arvostaa upeaa luontoa, rauhallisuutta, ei liiallista kuumuutta ja biletystä, Azorit on juuri oikea paikka B)

Komppailen täysin vaniljasydäntä. Myös me vietettiin häämatkaa hotelli Caloura Resortissa. Paikka oli upea ja juuri sopiva meidän häämatkalle: rauhallinen, tasokas ja luonnonkauniilla paikalla. Me oltiin matkalla vain viikko, mutta käytössämme oli koka ajan auto, jota suosittelenkin suuresti. Päästiin tutkimaan saarta omalla aikataululla ja vain kahden. Tykättiin Sao Miguelista paljon, ja saatiin juuri meidännäköinen ja toivomamme häämatka. Minä, hän ja luonto :-X

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 2 months later...

^Meillä oli skootteri vuokralla, ja mielestäni se oli loistava valinta! Viikon vuokra on suurinpiirtein sama kuin autolla kolme päivää, ja matkustaminen ehkä jopa mukavampaa skootterilla, varsinkin, jos säät ovat yhtä upeat kuin meille osui :-X Sillä sitten kiertelimme ympäri saarta. :girl_witch: Tahtoo takas!!!!

Muokattu: , käyttäjä: vaniljasydän
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Kiva kuulla hyviä kommentteja Caloura Resortista. Me varattiin ensi kesälle Hispanialta matka Azoreille ja majoitus kyseisestä hotellista. Ensi kesän matkat on nyt ennakkomyynnissä.

Azorit kuulostaa juuri sopivalta paikalta meille: kaunista luontoa ja rauhaa sekä paljon erilaisia kasveja ja kukkia. Matkakuume on jo kova! Meitä kiinnostaa kovasti myös nuo Hispanian uudet aktiviteettipaketit, erityisesti melonta&maastopyöräily ja canyoning.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

^Hmmm. Kävimme häämatkallamme valas- ja delfiinisafarilla, ja mielestäni se ei vaikuttanut mitenkään vaaralliselle raskaanaolevalle. Tietysti vene keinuu jonkin verran, voi ehkä aiheuttaa huonovointisuutta tms, mutta muutoin se ei mielestäni ollut ainakaan silloin (Sea watch oli "matkanjärjestäjä") mitenkään erityisen vaarallisen oloista myöskään raskaanaolevalle. Kannattaa ehkä kysyä vielä Hispanialta tms, jotka osaavat ehkä paremmin kertoa.

:girl_smile:

Link to comment
Share on other sites

Nyt on pakko kertoa, kuinka me päädyimme valitsemaan Azorit matkakohteeksi.

Menimme kihloihin viime heinäkuussa. Päivä oli perjantai ja olin juuri saanut päätökseen neljän viikon lomituksen siivoojana puhelinmyyntifirmassa (kamalaa hommaa). Maanantai alkoi seuraava keikka - kahden viikon lomitus kauppakeskusta siivoamassa. Homma oli paljon kivempaa kuin edellinen, mutta aurinkoa ei pahemmin päässyt näkemään. Tämä siksi, että siivosin enimmäkseen kauppakeskuksen toimistorappuna, joissa ei ikunoita ollut, eikä niillä viikoilla kyllä pahemmin aurinko paistanutkaan.

Yhtensä aamuna lattiaa mopatessani löysin Hispania matkakatalogin. Istuin haisevan siivouskomeron lattialla (viemäriongelma) ja selasin esitettä. "Tuolla paistaa aurinko! Tuolla on kesä!". Kärräsin kuvaston kotiin ja näytin miehelle. Oltiin samaa mieltä siitä, että nimen omaan Azorit kuulostaa aivan upealta ja meille sopivalta paikalta. Säilytettiin esite ja alettiin joulukuussa miettiä tarkemmin. Muistettiin, että tammikuun puoleenväliin asti oli voimassa nopean varaajan etu, joten kaivettiin esite jostain kätköstä ja tutkittiin. Tässä vaiheessa huomattiin, että katalogi oli vuodelta 2007...

Ei se mitään. Selvitettiin asioita nettisivun kautta ja todettiin, että varataan matka vasta kun häät on pidetty ja lahjarahat saatu, ettei tarvitse lainata varausmaksua vanhemmilta. Alun perin suunniteltiin kesäkuuta ajankohdaksi, mutta vaihdettiin elokuun loppuun. Tällä viikolla hoidetaan varaaminen ja sitten vaan odotellaankin lentolippuja :-X

Kiitos muuten vinkistä skootterin vuokraamisesta. Mennään kuitenkin aika pienellä budjetilla, joten tuo saattaa olla parempi idea kuin auton vuokra.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 3 weeks later...

Azorit oli kyllä ihana kohde! Maisemat oli kauniita, ruoka oli hyvää ja seura tietenkin maailman parhainta :D Mä suosittelen myös vuokra-autoa, varsinkin kun Sao Miguelin tiet oli pääosin hyvässä kunnossa.

Taidettiin Keijukainen-79 lentää sitten samassa koneessa :girl_wink: Saako kysyä, missä hotellissa te olitte?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Azorit on koettu ja nähty. Olimme heinäkuu lopussa 27.7-3.8.2009 Ihaanteelinen kokemus pariskunnille :D Suosittelen. Rauhallinen saari Sao Miguel. Olimme Bahia Palace hotellissa n. 15 min ajomatkan päässä Polta Delgadasta. Hotellilla omahiekkaranta (hyvä semmoinen) sekä kaikki muut palvelut. Maailmaa nähneena voin sanoa että suosittelen ksyeistä hotellia.

Auto meillä oli koko viikon (lentokentällä vastassa) koska näin koimme enemmän ja paremmin. Kävimme paikoissa omaan tahtin ja ajelimme usein vuoristoissa sekä kävimme pikkukylissä kahvilla ja tutustumassa paikallisiin mm. kyläjuhlissa ja katuhärkäjuoksussa. Vuorasimme auton e-vuoraamon kautta mikä oli ½ halvempi kuin hispanjan sekä muitten tarjoamat hinnat. Saimme halvalla hyvän auton :D

Saarella paljon kuumia lähtieitä, vesiputouksia, kaunista luontoa niin autolla kuin patikoiden nähtävissä. Paikallinen väestö erittäin ystävällistä ja kaikki on siellä luomua. Hedelmät, kalat, lihat tuotetaan saarella. Samoin sikarit ja liköörit.

Esim. ananasta kun siellä syö niin täällä kaupan tuore ananas ei enää maistukaan hyvälle. (samat sanat vesimelonista).

Ruoka oli hyvää sekä palvelu nopea. Hinta taso melko samantasoista kun suomessa (ihan vähän halvempi).

Me syötiin päivällä aina (aamiainen sisältyy hotellilla hintaan) paikallisten suosimissa ravintoloissa eli missä oli paljon paikallisia ja sinne suunnattiin. Säät siellä oli meidän aikana erittäin lämpimiä. Satoi kyllä ja oli harmaata välillä mutta lämmintä.

Enempää en osaa sanoa että erittäin hyvä kokemus oli suosittelen :D Jos joku haluaa nähdä kuvia niin:

Tässä kuva-albumiin linkki http://amandajaarto.vihdoinkin.fi/albumi/h...tugali27.7-3.8/

Muokattu: , käyttäjä: Blues06
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Pari kysymystä teille Azoreilla matkanneille olisi. Meillä on mies kovasti ihastunut Azoreihin (on tainnut haluta sinne vuodesta 2005 saakka), joten eiköhän se ole harkinnassa häämatkakohteeksi. Siispä:

Ensinnäkin, miten paljon Azoreilla satoi? Katselin noita sademääriä ja totesin, että ilmeisesti aika paljon, mutta mites käytännössä? Oltaisiin siis varmaan heinäkuussa menossa...

Toisekseen, mitä nuo matkat maksoivat, missä hotellissa olitte ja miten pitkään? Kun tähän aikaan vuodesta en vielä löydä Hispanian matkatoimiston sivuilta mitään infoa. Niin, ja miten paljon auton vuokraaminen maksoi?

Kiitos jos joku jaksaa vastailla uteluihin :)

Link to comment
Share on other sites

Menimme siis Hispanjan kautta heinäkuun lopussa eli 27.7 ja olimme viikon. Yövyimme Bahia Palace hotellissa, missä oli kaksi huonetta, parveke sekä näköala merelle. Iso amme, suihku, wc, fööni,kassakaappi, jääkaappi ja vaatehuone.

Joka päivä siivojatäti kävi :D

Eli siis erittäin ihana hotelli :D Hotellissa myös uima-allas sekä hiekkaranta ja paljon pelejä (pöytätennis, biljardi, jne) ilmaista. Hotellissa 1 baari ja 2 ruoka-ravintolaa. Hintaan kuuluu siis aamiainen :D Meilta kahdelta oli n. 2000 € (emme ottaneet maksullista bussimatkaa lentokentältä hotellille). Hotellilla erittäin iso autoparkkiaulue, mikä ilmainen.

Automme oli vuokrattu e-autovuokraamosta ja maksoimme koko viikon farmariautosta (ilmastoitu ja automaatti) 280 €.

Autoa lunastaessa lentokentällä pitää olla 700 € luottokortilla ns. vakuus, mikä veloitetaan vasta jos ajat kolarin tai muuta. He tarjosivat meille edullisemman vaihtoehdon eli maksoimme 78 € lisää ja emme maksaneet vakuutta kuin 149 €.

E-autovuokraamon auton lunastuspaikka on siis lentokentällä Avis auton vieressä. Googlaa e-autovuokraamo.

Meidän hotellista vielä se sijaitsi n. 30 min automatkan verran lentokentältä. Autolla kävimme paljon omilla reissuilla mm. katsomassa katuhärkä taistelua sekä uimassa omassa rauhassa vesiputouksilla. Hotellimme edestä lähti patikointi matka Lagoa Fogolle eli kraaterijärville.

Koko sen viikon kun me olimme siellä satoi ja oli harmaata, viikosta 4 päivää mutta sadevaatteet olviat turhaan koska sateenmäärä oli erittäin pieni semmoinen tihkusade, mikä saattoi kestää koko päivän. Yhden päivän ehkä kesti koko päivän muut päivät aurinko paistoi iltapäivästä. Sateen aikana (kuten muutenkin) oli eritttäin lämmintä ja kostea. Iltaisinkin oli + 20, päivisin jopa + 31. Mekin varautuimme sadevarusteisiin koska olimme lukeneet että sataa ja paljon mutta meidän aikana ei satanut paljon. Panin meidän nettisivut missä Azoreista kuvia keskustelua ylempää niin katso sieltä, hyvin näkee kun harmaata ja miten sataa :D

Toivottavasti näistä oli apua :D

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Terveiset matkalta. Olimme siis elokuun puolivälissä viikon. Asuimme Caloura Resortissa, jota voin kyllä suositella. Hotellihuone ei sisustuksen puolesta näyttänyt neljän tähden hotellilta, vaikka mitään varsinaista vikaa ei ollutkaan. Vähän hassua oli se, että huoneessamme oli ylimääräinen sänky. Plussaa puolestaan kylpyammeesta. Hotellin ravintola oli todella tasokas ja vaihtoehtoja suhteellisen paljon. Hyvä näin, koska lähellä ei pahemmin muita ravintoloita ollutkaan. Päivisin snack barista sai myös ihan kunnon ruokaa välipalojen lisäksi. Aamupala seisovassa pöydässä oli oikein mukava.

Hotelli sijaitsee aivan upealla paikalla. Ihan vieressä on luonnonhiekkaranta, jolle käy mahtavat aallot. Hotellilta pääsee myös hienoille rantakallioille. Hotellilla on iso ulkoallas, johon hyppimistä ei tarvitse pelätä, koska toisessa päässä syvyyttä on yli kolme metriä. Altaalla on aurinkotuoleja, joille saa maksutta patjoja ja pyyhkeitä hotellin puolesta. Öisin huutavat calonectris-linnut, suomeksi nimi on vaalealiitäjä. Ääni on todella eksoottinen, suorastaan aavemainen.

Suosittelen lämpimästi käymään katsomassa saaren järviä. Kävimme kaikilla järvillä. Fogo-järven ympäri kävelimme, muita kävimme katsomassa uskomattoman korkeilta näköalapaikoilta. Maisemat ovat muutenkin henkeä salpaavia. Vuokrasimme siis lopulta auton kolmeksi päiväksi, mikä olikin toimiva ratkaisu. Ehdimme siinä ajassa käydä edellä maimituilla järvillä, Ponta Delgadassa ja teetehtaalla. Kannattaa muuten ostaa teetä kotiin, se on hyvää. Suosikkimme on Broken Leaf. Ponta Delgadassa ei muuten kannata käydä viikonloppuna, jos tahtoo nähdä paikallisen linnoituksen sisältä. Me menetimme tuon kokemuksen, mutta eipä se pahemmin kaiherra niin onnistuneen loman jälkeen.

Shoppailemaan Azoreille ei kannata lähteä, ei myöskään bilettämään. Kumpikin onnistuu paremmin Jyväskylässä kuin Ponta Delgadassa, muusta saaresta puhumattakaan. Sen sijaan rentoutumislomalle luonnonkauniiden maisemien, hyvän ruoan ja miellyttävän ilmaston äärelle kyllä kannattaa. Delfiinisafarin jätimme budjettisyistä väliin, mutta ehkäpä senkin joskus ehtii. Myöskään Hispanian retkille emme osallistuneet, koska kaikki kiinnostavat sattuivat meidän autovuokrapäivillemme. Ehdimme nähdä kaiken haluamamme omin päinkin.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...