Jump to content
Naimisiin.info

Portugalin Azorit


Neilikkakeiju

Recommended Posts

Osaisiko joku kertoa Azoreiden syysilmastosta? Millaista siellä on syys-lokakuussa?

Meillä ensi vuodelle hakusessa häämatkakohde. Aikaa olisi viikko, joten mihinkään tosi kauas ei ehdi lähteä ja silti haluttaisiin edes hieman lämpimään rentouttavalle häämatkalle. Heti häiden jälkeen emme pääse lähtemään, joten matka-ajankohta olisi joskus syyskuussa tai lokakuussa todennäköisimmin.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
  • Replies 220
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Me olimme Azoreilla syyskuun lopussa 2009. Netin sääennustukset eivät kovin hyvää luvanneet ennakkoon, mutta yllätys oli suuri - koko viikon paistoi aurinko, lämpötila oli jatkuvasti yli +20. Lämpimimpänä päivänä oli muistaakseni +27, mutta sekään ei tuntunut kuumalta. Saarella kyllä satoi siellä ollessamme, mutta koskaan sadealueet eivät sattuneet meidän kohdalle. Olimme siis pääsaarella ja hotellina oli Sao Miguel Park Ponta Delgadassa. Matka varattiin Hispanian kautta.

Me ihastuimme Azoreihin ja voisimme mennä toistekin sinne. Ihmiset olivat erittäin ystävällisiä ja Azoreita ei ole pilattu massaturismilla, joten massaturismin ällöttävät lieveilmiöt kuten kännäys- ja örvellyskulttuuri loisti poissaolollaan. Meille kerrottiin myös, että hotellirakentamista on rajoitettu juuri sen takia, että saarelle ei haluta massaturismia. Luonto oli käsittämättömän kaunista ja mikä parasta, siellä ei ole ötököitä ollenkaan!

Kävimme Hispanian järjestämillä retkillä ja Futurismon delfiini-/valassafarilla. Safarin päätteeksi menimme uimaan, snorklaamaan ja ottamaan aurinkoa Ilheu de Vilaan (http://ondas2.blogs.sapo.pt/arquivo/VilaFrancaCampoIlheu02.jpg). Kävimme myös Terra Nostran kasvitieteellisessä puutarhassa sekä tutustuimme Ponta Delgadan upeisiin puistoihin. Kävimme myös PD:n linnoituksella. Hotelli oli ihan ok, hieman kulahtanut tosin. Henkilökunta oli ystävällistä. Ruoasta sen verran, että ruoka oli hyvää, muttei mitenkään poikkeuksellisia säväreitä antavaa. Satamasta löytyi suosikkipaikkamme A Colmeia grill.

Luonnosta ja rauhallisuudesta pitävälle Azorit on varmasti hyvä kohde. Jos taas haluaa bailata ja shoppailla, menkää muualle. ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Lisää kommentteja kaipaisin :). Onko kukaan ollut Vale Do Navio hotellissa?

Löytyykö ketään, joka olisi ollut sekä Madeiralla että Azoreilla? Kumpaa suosittelisit 2 aikuiselle ja 1-vuotiaalle kohteeksi?

Ai tämä menikin hääosastolle :D. No mitäpä siitä...

Muokattu: , käyttäjä: bohemian
Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...
  • 2 months later...
  • 3 months later...

Heippa,

Olemme tulevan mieheni kanssa lähdössä Azoreille elokuun lopussa 2012 kahdeksi viikoksi. Räätälöimme matkan itse. Pitkän tutkiskelun jälkeen päädyimme Hispanian tarjoamiin lentoihin, mutta majoitus tulee eri kautta. Vuokrataan talo itsellemme suoraan omistajalta. Ajattelin jakaa kanssanne nettisivut, joilta majoitus löytyi. Vuokranantajat ovat pääasiassa saksalaisia tai sveitsiläisiä, mutta paikallisiakin löytyy. Olkaa hyvä: http://bit.ly/A7j4A9 :) Tämä vaihtoehto omasta mielestäni sopii niille, jotka haluavat olla ihan omassa rauhassa ja tutustua saareen eri tavalla kuin esim. hotellimatkalla.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Santu: Mennään Aurinkomatkojen kautta 2 viikoksi. Suunnitelmissa vuokrata auto joksikin aikaa ja kierrellä saarta ja mahdollisesti käydä jollain toisellakin saarella (täytyy vielä tutkia noita lauttahommia). En ole moneen vuoteen ollut millään pakettimatkalla niin nytkin sitä vähän vierastin ja yritin tutkia mitä maksaisi lennot ja hotelli erikseen, mutta kaiken sen selvittelyn jälkeen päädyttiin kätevyyden ja mukavuuden (ei mitään 15 tunnin lentoja vaihdolla vaan suora lento finskillä) puolesta Aurinkomatkoihin. Hyödynnettiin matkamessutarjous -300e. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Hihii, meillekin on häämatka Azoreille hankittu :girl_in_love: Superiloisena yllätyksenä tuli vielä se, että vanhempamme päättivät "antaa" matkan häälahjaksi eli kustantaa koko jutun ^_^

Meillä on häät syyskuun viimeisenä viikonloppuna, joten häämatka sijoittuu lokakuun alkuun. Räätälöitiin oikeastaan koko matka itse. "Suoria" lentoja Suomesta näytti olevan tosi huonosti ainakin meidän katsomillemme päiville - toisin sanoen sellaisia, joissa oli esimerkiksi "vaihto" eli koko yö odottelua Lissabonin kentällä, jeij... Ylipäätän lentoaika olisi venynyt reilusti yli 20 tuntiin, ja hinnatkin alko kivuta aika korkeiksi meidän kukkarolle.

Onneksi mies tajusi tarkistaa lennot Tukholma-Ponta Delgada - ja tadaa, suora lento Azoreille 5,5h ja vielä paljon halvemmalla! Siihen päälle erilliset lennot Blue1:lta Helsinki-Tukholma, ja voilá :tender: Tietysti otamme riskin, kun yhdistämme lennot itse, mutta siirtymäaikaa on kuitenkin useampi tunti, joten toivomme vain parasta :girl_haha:

Majoitumme Antillia Hotel Apartementoon. Lopulliseksi hinnaksi koko 7 yön matkalle tuli 1150e, mikä ei ole mielestäni ollenkaan paha :)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Meidän Azoreiden matka peruuntui. :( _VeeVee_:n varmaan myös?

Meidän matka oli Aurinkomatkojen kautta, mutta Finnair joutui perumaan lennot, koska suurinosa lentojen paikoista oli varattu Hispanialaisille ja Hispania perui ensin Azoreiden matkat, ja muutaman päivän päästä näkyi lehdessä, että oli mennyt konkkaan koko matkatoimisto, huh! Harmittaa, kun Aurinkomatkatkin joutui sitten perumaan kaikki Azoreiden matkat tälle kesälle. :| Katsottiin vielä erilaisia lentovaihtoehtoja, että jos olis itse räätälöinyt matkan, mutta yli 15 tunnin lennot vaihtoineen eivät kuulostaneet kovin kivalle. Olen mä aiemmin matkustellut vaikka minne nimenomaan aina omatoimisesti lennot ja majoitukset hommaten, ja on tullut yövyttyä mm. Heathrown kentällä jne, mutta häämatkalta haluan jotain muuta kuin rasittavia lentomatkoja.

Siispä päädyimmekin Kreikan Kreetaan, Agia Marinaan. Alun suuren harmituksen jälkeen oon nyt ihan hyvissä fiiliksissä jo! Tulee enemmän sellainen rento rantaloma, Azoreiden aktiivimatkan sijasta. Ehkä hyvä ihan näin. Ja samaan hintaan kun mitä Azoreilla oltas oltu yhdessä huoneessa ilman aamiaisia niin Kreetalta saadaankin kaksio aamiaisilla. :)

AINIS, ei sua kiinnostaisi ostaa meidän hankkima Azoredein Bradt travel guide book (vuodelta 2010)? Vai onko teillä jo matkaopaskirja hankittuna? Tuo on aivan uusi, sitä on selailtu vain pariin kertaan kun suunniteltiin omaa matkaamme. Maksoin siitä uutena 18,80e + postikulut pari kuukautta sitten.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 2 weeks later...

Lisää kokemuksia Azzoreista! :girl_in_love:

Itse tämä paikka on top 1 tällä hetkellä juuri tuon valas/delfiini-retken takia. Haluaisin kuulla kommentteja mukana olijoilta ja pääsekö niitten delfiinien kanssa oikeasti uimaan?

http://www.parhaat-matkakohteet.com/2010/01/uintia-delfiinien-kanssa-euroopan.html

Lisäksi olisi kiva kuulla tuoreita hotelli kokemuksia. Esim. Millaisia hääparipalveluita löytyy? :)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 4 weeks later...

Meillä olisi muuten englanninkielinen Azoreiden matkaopas (tällanen: http://www.bradtguides.com/Book/62/Azores.html), joka voitaisiin myydä. Minusta ainakin oli mukavaa lueskella ja etsiä esimerkiksi näköalapaikka-, reitti- ja ruokapaikkavinkkejä matkan aikanakin :)

 

Edit 28.7.2013: Edelleen on muuten kirja hyllyssä, jos joku täällä kaipailisi :girl_smile:

Muokattu: , käyttäjä: Ainis
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 5 months later...
  • 6 months later...

meitä ei edes haittais ettei oo mikään auringonottopaikka välttämättä.. mietityttää että onko siellä oikeasti kaunista ja eksoottista, kun tykätään kyllä luontokohteista. että onko se hehkutus mitä siitä löytyy niin enemmän mainoskikka vai onko se todella elämyksellinen paikka. ja sitten oon miettinyt sitä, että löytyykö sieltä millaisia hotelleja (oon kyllä katsellut booking.comista) kun toisaalta häämatkalle tahtois vähän luxusta.. :) että kaikenlaisia kokemuksia otetaan vastaan! niin ja tietysti millasta ruokaa, viinikulttuuri jne..

Link to comment
Share on other sites

sennna: Kävin itse Azoreilla lokakuussa 2007. Sää oli hyvin vaihtelevaa, pysyi siinä +20 asteen paikkeilla, mutta vesisade saattoi yllättää totaalisesti (aivan kirkas taivas ja sitten ilman varoitusta alkoi sataa). Azorit on kyllä uskomattoman kaunis paikka ainakin omasta mielestäni. Kävimme matkan aikana usealla retkellä. Yhden retken aikana näimme karua "norjamaista" vuoristoa ja hieman alemmas laskeuduttuamme päästiin kuumaan lähteeseen keskelle hyvin tropiikkimaista metsää. Luonto siellä vaihtelee mielestäni hyvin paljon. Kävimme esim myös delfiini/valas retkellä...delfiinejä emme nähneet, mutta valaita kyllä (siis ihan klassisia sukelluksia pyrstö pystyssä :P). Alueella on siis paljon valaita ja delfiinejä (voi olla että vain tiettyihin vuoden aikoihin valaita).

 

Hotelleista en osaa sanoa tarkemmin, meillä oli aika perus hotelli huone ja hotelli. Ravintolat olivat ainakin tuohon aikaan todella vaikeita löytää. Siis Ravintoloita oli kyllä paljon, mutta monesta ei ulospäin osannut sanoa, että onko ravintola vai ei. Tosin tuolloin olin enemmän tottunut "sisäänheittäjä" tyyliin ja ehkä enemmän turistirysä ravintola mainostamiseen. Ruuasta en paljon muista, siis paikallisesta ruuasta. Pari melko hyvää ranskalais tyylistä ravintolaa käytiin läpi. Viineistä en osaa sanoa yhtään, koska tuohon aikaan en ollut vielä aloittanut viini harrastusta.

 

Shoppailua pystyi harrastamaan melko hyvin ja meitä usein luultiin paikallisiksi (Azoreilla paikallisväestössä on vaaleahkoa pohjoismaista tyyliä, esim. punatukkaisia jonkin verran).

 

Oltiin siis São Miguelilla ja saaren pääkaupungissa Ponta Delgada. Ainakaan mitä saaresta näin niin uimarantoja (siis hienohiekkaisia) ei löytynyt...eli ei mikään rantakohde.

Kaiken kaikkiaan oikein ihana paikka, itselle ainoa miinus puoli oli se arvaamaton sää, mutta jos sen kanssa kykenee elämään niin kannattaa ehdottomasti mennä.

Tässä vielä yksi kuva vuoristosta, kamera ei ollut kovin kummoinen silloin saatika kuvaamis kyvyt :).

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...