Neilikkakeiju

Portugalin Azorit

221 viestiä aiheessa

Pääsis jo matkaan... ;D

Caloura, here we come.

Juur mietiskelin päikkyyni saarten välistä matkailua.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Heippa!

Azorit kuuluin meidänkin puolentoista kuukauden häämatkaamme yhtenä etappina. Vietimme Faialin saarella kolme ikimuistoista päivää huhtikuun alussa. Silloin lämpötila oli Suomen kesän luokkaa ja kaikkialla oli ihanan vihreää. Maisemat olivat aivan mahtavia! Korkeuserot ovat suuria, rannat vaihtelivat jykän kallioisista hiekkabiitseihin. Kaikista vaikuttavin oli niemenkärki, jossa oli ollut tulivuorenpurkaus 1950-luvulla ja majakka oli hautautunut laavaan. Ehdottomasti tutustumisen arvoinen on myös Peters sport cafe Hortassa, jonka toastit (home made bread etenkin!) ja Gin Tonicit ovat aivan loistavia. Peterin kahvila on siis 1800-luvulta asti toiminut Atlantin ylittäneiden purjehtijoiden kohtauspaikkana välipysähdyksellä Azoreilla. Koska mekin kuuluimme tähän joukkoon, kuluivat kaikki illat rattoisasti "Peterissä". Azoreilla on myös huomattavan halpaa (etenkin ruoka ja juoma). Eli varmasti palaamme vielä takaisin paremmalla ajalla nyt, kun Finnairillakin pääsee sinne suoralla lennolla. Suosittelen!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

En usko, et noita erityisiä rokotuksia tarvii ottaa. (Itselläni on kyllä A- ja B-hepatiittia vastaan rokotus ollut jo pitkään.) Huomasitteko muuten, et hesarissa oli viime sunnuntaina siitä valassafarista juttua! :-X Karhukaniin, te ette siis käyneet Sao Miguelin saarella? Ihana kuulla, et siellä on ollut mahtavaa! :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me ajateltiin lähteä vaeltamaan Azoreille. Ei häämatkalle, vaan ihan muuten. Onko kellään kokemuksia vaeltamisesta siellä. Tuumittiin, että ei nyt teltassa asuta, vaan varataan yöpaikkoja pienistä majataloista. Ajateltiin käydä useammalla saarella. Tietääkö kukaan, liikkuuko lautat siellä päivittäin saarten väliä. Paljon kysymyksiä!  ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kristin, lautat ei liiku päivittäin kuin osassa saaria (Pico, Faial, Sao Jorge). Muiden saarten välillä kulkee yksi (kesäkuukausina kaksi) isompi lautta, jonka kierros kestää noin viikon. Eli kerran-pari viikossa lähtee lautta oikeaan suuntaan. Lentokoneella pääsee paremmin, mutta on se myös kalliimpaa. Aikataulut saa ainakin Azorien matkailutoimistosta sähköpostitse, [email protected]

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Matka Azoreille on nyt varattu ja maksettu. :D Lähdemme reissuun eka päivä elokuuta ja vietämme San Miguelin saarella kaksi viikkoa. Majoitumme Ponta Delgadan vanhassa kaupungissa sijaitsevaan Talisman hotelliin. Jos jolla kulla on kokemuksia tästä hotellista, lukisin niistä mieluusti. Hieman jännittää, millainen paikka se on, vaikka varsin mukavalta se esitteiden mukaan vaikuttaa. Emme enää saaneet huoneetta Marina Atlanticosta, koska hieman myöhään matkan varasimme. Itse varaten olisimme hotellista huoneen kyllä saaneet, mutta reissulle olisi tullut ihan liikaa hintaa verrattuna valmismatkaan.

Siis kokemuksia hotelli Talismanista?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Multa saa vapaasti kysellä Azoreista, oltiin kaks viikkoa häämatkalla kesäkuussa!

:)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Pikkuprinsessa, te olitte ilmeisesti Villa Novassa? Oliko hotelli hyvä? Mitä muuten tykkäsitte Azoreista? Me olemme lähdössä Ponta Delgadaan syyskuun puolessa välissä viikoksi  :D En malta odottaa enää....

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Pääsispä takaisin ;D

Vähän mietittiin josko ekana hääpäivänä mentäis viikoks island hoppingille, mutta ehkä sitten 5- tai 10-vuotishääpäivänä.  :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me palasimme pari päivää sitten kahden viikon reissulta Azoreilta ja en voi muiden saarilla käyneiden ohella muuta kuin paikkaa kehua. Myös pienen lapsen kanssa ja raskaana ollessa paikka tarjoaa todella upean loman.  Luonto on uskomaton ja monimuotoinen, tunnelma rauhallinen ja seesteinen, kaikkialla on siistiä, ihmiset ovat ystävällisiä, hinnat ovat edulliset...

Hotelli Talismania suosittelen niille, jotka kaipaavat persoonallista ja tunnelmallista pientä hotellia. Sijaitsee kauniilla alueella puiston ja kävelykadun varrella.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olemme myös suunnittelemassa matkaa Azoreille. Onko kenelläkään kokemusta minkälaiset kelit siellä on myöhään syksyllä / talvella ? Ja minkä matkanjärjestäjän kautta olette siellä olleet ?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä on Azorit myös yhtenä varsin varteenotettavana häämatkakohdevaihtoehtona. Ajateltiin olla reissussa kaksi viikkoa. Kertokaahan mitkä saarista on parhaimpia tai mielenkiintoisimpia käydä? Mitä hotellia suosittelette/ette suosittele kyseisellä saarella? Paljonko valasreissu suunnilleen maksoi jos varasitte sen vasta paikan päällä?

Paljon kysymyksiä, toivottavasti jaksatte vastata....  :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä nyt vastailen hieman, vaikkei mulla muista saarista omaa kokemusta olekaan. Pohjaan näkemykseni matkaoppaisiin. Jos olisimme menneet muille saarille (ja joskus sen kyllä vielä teemme), olisimme lentäneet pääsaarelta San Miguelilta (jolla kannattaa kyllä useampi päivä viettää saarta kierrellen) Terceiralle. Siellä on mm. Angra Do Heroismo, kaupunki, joka on Unescon suojelukohde. Vaikuttaa tosi hienolta ja käymisen arvoiselta paikalta. Saaren upealta vaikuttava luonto on myös varmasti tutustumisen arvoinen. Terceiralta sitten laivalla tai lentäen sen mukaan, miten sieltä pääsee. Picolla on saarten korkein tulivuori, joka olisi varmasti näkemisen arvoinen, joskin sen näkee tietysti upeasti myös läheisiltä saarilta kuten Faijalilta. Nuo lieneisivät mun valintoja, varmaan ei kolmea saarta enempää kannata kahteen viikkoon tuupata, ettei mene ihan hösäämiseksi.

Me emme valasreissulla olleet, mutta varmasti sen saa huokeaan hintaan myös paikanpäältä, sen verran paljon matkan järjestäjiä Ponta Delgadassa oli. Kilpailu on kovaa.

Kannattaa ostaa pari matkaopasta. Ainakin Akateemisesta saa useampia Azoreiden matkaoppaita, mutta selkeästi edullisemmin niitä saa tilattua Amazon.comista. Matkan suunnittelu on todella mukavaa puuhaa!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Heips!

Valas- ja delfiinisafari voi varata vasta paikan päältä. Me menimme Hispanian kanssa ja heidän kautta sai varata retken Futurismo-nimiseltä yritykseltä. Toinen toinen yritys mistä sitten siellä kuultiin on Terra Azul joka järjestää retkiä. Molemmat maksoi 45 euroa.

Me asuttiin Bahia Palacessa ja se oli kyllä hieno hotelli. Suosittelen! Kaksi viikko on varmasti ihan hyvä aika; me oltiin vaan viikon ja tuntui todellakin että loppui kesken emmekä ehtineet nähdä kun puolet Sao Miguelista.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me oltiin elokuun lopussa viikko Sao Miguelilla, Vila Franca do Campo -nimisessä kaupungissa. Suosittelen! Ei oo turistien valtaama paikka, vaan ihanan tavallinen azorilainen kaupunki, josta pääsee hyvin mm. vaeltamaan. Terra Azulin valasretkellä käytiin myös - upea oli!

Hotellina meillä oli entinen munkkiluostari Convento S. Francisco. Rauhan tyyssija  :-X Vain kymmenen huonetta, aistillinen sisustus ym  :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiitokset Miiru, Trinity79 ja saarenneito kun kerroitte kokemuksianne! Lisää toki mielelläni luen jos vain jaksatte kirjoittaa.  ;) Näin saa paremman käsityksen paikasta kuin matkatoimistojen esitteistä....

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tämä tytsky palasi juuri Azoreilta ja viikko siellä on kyllä aivan liian lyhyt aika!

Asusteltiin Hotel Talismanissa ja voin kyllä erittäin lämpimästi suositella!

Koko viikon lämpötila oli päivisin n. 30 astetta ja illalla vielä klo 21 jälkeen oli n. 23 astetta.

Jos matkustatte Hispanian kautta ja vähänkin haluatte tehdä jotain reissussa, niin suosittelen ratsastusretken varaamista heidän kauttaan. Livramenton kylässä on ruotsalaisen pariskunnan pitämä talli ja he järjestävät ratsastusretkiä. Ei väliä, vaikka et olisi ikinä ratsastanut. Meidän retki kesti noin 3 tuntia ja hintaa oli 35 € / hlö.

Jos joku haluaa tietää enemmän, niin vastailen mielelläni!!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

JoMa, mä laitan tähän muutaman kuvan, jotta näet hieman, minkälaisia paikkoja San Miguelissa on mm. majapaikan valitsemiseen. Kuvat ovat kyllä melko pieniä, jotteivat vie kovasti tilaa, mut kaipa niistä jotain selvää saa. :)

Itse asustimme kaksi viikkoa Ponta Delgadassa, Talisman hotellissa. Se on pieni puiston katveessa sijaitseva intiimi hotelli. Hotellin edustalta kulki kävelykatu, josta toiseen suuntaan alkoi ostoskatu ja toisessa suunnassa oli parin sadan metrin päässä ihana aukio, jossa oli usein iltaisin pientä tapahtumaa. Siellä viihtyi niin vauva kuin vaari ja kaikki siltä väliltä.

45095575_6d1d85117c_m.jpg

Ensimmäinen kuvassa näkyvä rakennus on hotelli Talisman

40896269_6b516c1aec_m.jpg

Praqa 5 Outubron aukio lähellä Talisman-hotellia

45088816_13d86e3c49_m.jpg

Ponta Delgadan rantaboulevardi. Monen suosima Marina Atlantico-hotelli sijaitsee kuvasta näkyvästä korkeasta talosta eteenpäin.Kaupunki on pieni, mutta silti hotellin sijaintia kannattaa miettiä. Rannan tuntumassa ja vanhassakaupungissa sijaitsevat ovat mielestäni mukavimpia.

40898560_838c846f5b_m.jpg

Antonio Bogresin puistossa Ponta Delgadassa on upeita laavakivirakennelmia. Siellä oli kiva piipahtaa matkalla Parque Atlanticon kauppakeskukseen

45091713_4c4cbe6787_m.jpg

Niemen kärjessä pienenä näkyvä hotelli on Trinity79 mainitsema Bahia hotelli. Näytti kauniilta paikalta.

45091715_99bf974f5b_m.jpg

Samalta kohtaa kuin edellinen, mutta toiseen suuntaan otettu kuva. Käsittääkseni Hispania-toimiston toinen rantahotelli Calera-resort sijaitsee tässä maisemassa.

Jos itse menisin vielä San Miguelin-saarelle, viettäisin varmaan osan ajasta Furnasin pikkykykässä. Ihanan idyllinen ja rauhallinen paikka. Hotelli Terra Nostra vaikutti ihanan nostalgiselta, mutta onhan se rakennettu art deco-tyyliin 30-luvulla. Lisäksi se sijaitsee todella upean Terra Nostra-puiston vieressä. Ehdoton valinta, jos haluaa patikoida, ottaa rennosti eikä kaipaa iltarientoja. Joskaan niitä ei taida olla koko saarella juuri tarjolla.

45091716_49dd7f51ea_m.jpg

Furnasin kylä (kraateri) Pico Longon näköalapaikalta nähtynä. Furnasin järvi pilkahtaa oikealla.

40898569_d03bfc294f_m.jpg

Furnasin kirkko Terra Nostran puistosta nähtynä

40898573_4ae3608604_m.jpg

Nuoruuden lähde Terra Nostran puistossa. Vesi varmaan 40-asteista.

45100039_f9256943d0_m.jpg

Eläinaiheisia veistoksia Terra Nostran puistossa

45100040_0fa6e8c501_m.jpg

Terra Nostran hotelli puiden katveessa

40894403_e14ab1ee00_m.jpg

Rannat San Miguelin saarella ovat tämän näköisiä: mustaa laavahiekkaa, joka on turkasen kuuma auringon paistaessa. Mutta Atlannin aallot ovat ihanan virkistävät.

40894398_b8e94a94d1_m.jpg

San Miguelin metsät ovat puiden runkoja myöten vihreitä. Ei ole epäilystäkään, etteikö ilma olisi puhdasta. Ahh tuota tuoksua...

Upea kohde kerrassaan. Siitä ei pääse mihinkään. Mukavaa matkan suunnittelua! :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Miiru, aivan ihania kuvia! kiitos! Kyllä tässä alkaa tuntua, että tosiaan unohdamme muut vaihtoehdot ja matkaamme kohti Azoreita! Täytyy tosin vielä koittaa tulevalle sulholle hehkuttaa hieman lisää tätä vaihtoehtoa.  ;) Hän on onneksi ihan innoissaan ajatuksesta nähdä delfiinejä ja valaita.

Tuo Talisman hotelli näyttää olleen aikas suosittu hotelli....

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ihania kuvia Miiru; tahtoo takaisin Azoreille! Ei ehditty ollenkaan nähdä saaren itäpuolta! Ja ratsastamaankin haluaisin mennä!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Onko kukaan ollut Azoreilla loka-marraskuussa? Millaista sielä sillon on...? Lämmintä?  :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olen ollut Azoreilla kahteen otteeseen ja molemmilla kerroilla 10 päivää. Jos pelkästään rantalomaa hakee, niin en lähtisi Azoreille. Koska Miguelin saari (isoin) on kuitenkin aika pieni, saarella tuulee lähes aina, joten pitkähihaiset ovat kovassa käytössä. Mutta kyllä jonain päivinä myös bikineillä pärjää. Varsinaisia pitkiä hiekkarantoja ei ainakaan meidän silmiimme asunut.

Mutta jos haluaa nauttia kauniista luonnosta, vielä aika turisti-vapaasta kaupungista sekä kamalista verimakkaroista SUOSITTELEN ENEMMÄN KUIN LÄMPIMÄSTI!!! Myös paikalliset asukkaat ovat hyvin ystävällisiä, jos heidän kanssaan pääsee tekemään tuttavuutta.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Onko kellään kokemuksia Terra Nostra hotellista? Aiomme olla Azoreilla kaksi viikkoa ja mietimme olisimmeko koko ajan hotelli Talismannissa vaiko vain viikon siellä ja toisen Terra Nostrassa...  :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olen miettinyt häämatkakohteekseemme azoreita. Nyt olen alkanut

vain miettimään sopivaa ajankohtaa matkallemme. Eli keväällä tai alkukesästä

olisi tarkoitus lähteä. Onko kenelläkään kokemusta azoreista huhti- tai toukokuussa? :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään