Jump to content
Naimisiin.info

Portugalin Azorit


Neilikkakeiju

Recommended Posts

  • Replies 220
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Olimme häämatkalla Azoreilla viime elokuussa. Paikkana aivan mahtava ja suosittelen lämpimästi kyseistä kohdetta.  :-XMatkaa ei tosin kannata varata Hispanialta.  :-/

Olimme varanneet muistaakseni paketin Marina Atlanticoon tai joku sellainen hotelli se oli siinä rantakadulla. Matkatoimiston kuvaus hotellista oli "rauhallinen liikemieshotelli rantabulevardilla huvivenesatamaa vastapäätä." Olimme myös miettineet erästä toista hotellia, mutta saimme tuttavilta kuulla sen vieressä olevan työmaan, josta lähti meteliä aamusta iltaan. Tästä Hispanialla ei mainittua mitään. Ennen kuin erikseen kysyimme asiasta. Valitsimme siis Atlanticon, koska sen piti olla rauhallinen ja HUVIVENEsatamaa vastapäätä.

Päästyämme perille huomasimme kuitenkin hotellin edessä olevan valtamerialussataman, jossa tehtiin kaikenlisäksi jotain laiturin rakennustöitä = veteen pudotettiin jatkuvasti kontillisia suuria kivenmurikoita, josta lähti helvetin moinen meteli aamusta iltaan. Lisäksi olimme maksaneet ekstraa merinäköalasta huvivenesatamaan, joka oli siis pirun ruma ja meluisa.

Kävimme sanomassa asiasta oppaalle, joka vaan tokaisi: "Teidän pitää maksaa lisää jos haluatte viereisestä hotellista, joka on huvivenesatamaa vastapäätä". Olin kuitenkin sitä mieltä, että maksamallani summalla olin jo sellaisen ostanut, koska hispania oli hotellia niin kuvannut. Opas lupasi tutkia, pystyisimmekö vaihtamaan huonetta viereiseen hotelliin, mutta "kaikki huoneet olivat yllättäen täynnä.." Jouduimme siis kuuntelemaan järkyttävää meteliä koko viikon ja nauttimaan ihanasta telakkanäköalasta.

Lähetin matkatoimistolle vielä matkan jälkeen reklamaation, johon toimitusjohtaja järkyttävän huonolla suomenkielellä tokaisi "olen pahoillani, että matkanne meni VÄHÄN huonosti. Saisitte 50 euron lahjakortin Hispanialle"... Säälittävää. Valmismatkalain mukaan matkatoimisto on sitoutunut matkaesitteensä tietoihin ja korvattava asiakkaalle, mikäli esim. hotelli ei ole kuvauksen mukainen. Tämä siis mikäli asiakas ilmoittaa asiasta välittömästi virheen huomattuaan. Matkatoimiston oppaat tyytyivät vain kertomaan, että "täytyy maksaa lisää"... Todella epäammattimaista. Muutenkin oppaat vaikuttivat olevan ylityöllistettyjä, joten en yhtään ihmettele, että olivat "perseeseen ammuttuja karhuja", jos asiakas tuli jotain valittamaan. Eli Hispania ei näytä kyllä pahemmin välittävän työntekijöistään, eikä asiakkaistaan.

Olen kuullut muiltakin tutuilta kyseisestä matkatoimistosta lähinnä negetiivisia asioita, joten en todellakaan suosittele matkatoimistoa kenellekään. En väitä, etteikö jollakin onnistuisi matka Hispanian kautta. Halusin vain varoittaa, että näinkin voi käydä. Kannattaa ottaa matkat jonkun luotettavamman ja kokeneemman matkatoimiston kautta.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Olimme Azoreilla pari viikkoa sitten ja samaisessa Atlantico -hotellissa. Tosin me olimme tietoisia satamaremontista jo matkaa varatessa eli pari kuukautta ennen lähtöä (luki netissä).  Uskalsimme kuitenkin ko. hotellin varata, koska tutut olivat sitä suositelleet. Olihan se satama karun näköinen  :-/, mutta meteliä ei meille kuulunut, kun ei päivisin niin paljon huoneessa oltu. Iltaisin oli lähinnä kiva seurata työmaa-aluetta ja rahtilaivojen elämää.

En halua väheksyä turskaturskan kokemuksia, mutta tämä oli oma kokemukseni. Työmaa-alue on varmaankin jonkin verran rauhoittunut viime elokuusta. Tällä hetkellä Hispania taitaa olla ainut matkatoimisto, joka Suomessa tekee matkoja Azoreille.

Noin muuten Azoreitten luonto oli tosi kaunis ja saarella näkemistä ja kokemista riitti, kuten täällä on kirjoitettu. Kaupunki (Ponta Delgada) oli hieman pettymys, sillä mielestäni siellä ei paria puistoa lukuunottamatta ollut mitään erikoista. Eli ehdottomasti suosittelen auton vuokraamista tai muulla tavoin liikkumista saaren muihin osiin, missä on kaikki näkemisen arvoiset paikat  :)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Onkohan kukaan jo majoittunut tuossa Royal Garden -hotellissa? Kokemuksia kuulisin mielelläni. Meillä lähtö ko hotelliin kuukauden kuluttua :).

Auto meillä on tarkoitus vuokrata, mutta pirun kallista tuntuu olevan. Halvin mahdollinen auto (Smartin kokoluokkaa...) kustantaa miltei 200e/5pv ja siihen tietysti vielä vakuutus päälle :-/. Eniveis, 5pv on varmaan ihan sopiva autoiluaika viikon lomalla, vaikka aluksi mietittiinkin koko viikoksi vuokraamista.

Link to comment
Share on other sites

Me olimme häämatkalla majoittuneena Royal Gardenissa ja omasta mielestäni kaikkein paras vaihtoehto! Todella hieno, upea, moderni hotelli, joka vielä sijaitsikin mainiossa paikassa; pienen kävelymatkan päässä keskustasta! Palvelu pelasi ja muutenkin oli ihanaa! Ei mitään moitteen sanaa! Suosittelen lämpimästi. Mekin muuten vuokrattiin auto ja kahdessa päivässä kierrettiin koko Sao Miguel! Oli siinä vauhtia ja vaarallisia tilanteita, mutta ah mitkä maisemat. Siis hauskaa oli. Kyllä todella kannattaa se auto vuokrata, jos Azoreille menee. Näkee niiiin paljon enemmän kuin jalkapatikassa tai matkatoimiston retkillä.

Link to comment
Share on other sites

Haluaisin kuulla kokemuksia omatoimimatkoista Azoreille. :-)

Onko Finnair tehnyt noita lomalentoja Ponta Delgadaan maanantaisin jo useamman vuoden ajan, vai vaihteleeko viikonpäivä kausittain/vuosittain? Tämä kiinnostaa lähinnä siitä syystä, että haluaisimme varata hotellin/hotellien häämatkapaketit hyvissä ajoin.

Entä onko jollain kokemuksia noista hotellien häämatkapaketeista? Itse satuin löytämään tällaiset: Hotel Camoes Ponta Delgadassa ja Caloura Hotel Resort Calourassa. Nämä ovat mielestäni erittäin edullisia verrattuna kesäsesongin normaalihintoihin. Saako häämatkapaketin muuten ihan vain kertomalla varauksen yhteydessä, että kyse on häämatkasta, vai pitäisikö mukana olla jokin todistus?

Suunnitelmissamme on siis ollut kahden viikon omatoimimatka São Miguelille ensi heinä-elokuussa, eli lennot Finnairilta, peräkkäiset seitsemän yön häämatkapaketit kahdessa eri hotellissa ja vuokra-auto 6-7 päiväksi saaren kiertelyä varten. :-) Valas- ja delfiiniretki on aivan ehdoton ohjelmanumero, ja harkinnassa on myös ratsastusretki. Miten vaikeassa maastossa noilla ratsastusretkillä kuljetaan? Itse olen harrastanut ratsastusta teini-ikäisenä, mutta mies ei ole koskaan edes käynyt hevosen selässä - riittävätkö parilla ratsastustunnilla opeteltavat perusasiat tuollaisen retken tekemiseen?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Haluaisin kuulla kokemuksia omatoimimatkoista Azoreille. :-)

Onko Finnair tehnyt noita lomalentoja Ponta Delgadaan maanantaisin jo useamman vuoden ajan, vai vaihteleeko viikonpäivä kausittain/vuosittain? Tämä kiinnostaa lähinnä siitä syystä, että haluaisimme varata hotellin/hotellien häämatkapaketit hyvissä ajoin.

Suunnitelmissamme on siis ollut kahden viikon omatoimimatka São Miguelille ensi heinä-elokuussa, eli lennot Finnairilta, peräkkäiset seitsemän yön häämatkapaketit kahdessa eri hotellissa ja vuokra-auto 6-7 päiväksi saaren kiertelyä varten. :-)

Mulla on se käsitys, että Finnairin lentopäivä on pysyvästi se maanantai ja kerran viikossahan lento ainakin toistaiseksi vielä on. Ainakin lentopäivä oli maanantai kesällä 2005 ja 2006. Teille tulee varmasti ihana matka. Sitä mietin, kun kerta olette kaksi viikkoa eri hotelleissa, niin mitäs jos menisitte kunnolla eri puolille saarta. Caloura ei kuitenkaan sijaitse kovinkaan kaukana Ponta Delgadasta joskin maisema on tietysti ihan eri kuin kaupungissa. Itse ihastuin jotenkin totaalisesti Furnasin kraaterin pohjalla sijaitsevaan kylään ja siellä olevaan Terra Nostran puistoon. Puiston kupeessa on Terra Nostra garden hotelli, joka vaikutti viehkolta, ei mitään luksusta, mutta mielestäni miellyttävänoloinen hotelli kerrassaan maagisella sijainnilla. Tässä hotellin arvostelut TripAdvisorissa. Mutta tietysti, jos haluatte pysyä koko ajan meren tuntumassa, niin sitten tuo ei ole oikea vaihtoehto. Muistakaa kuitenkin ihmeessä käydä Furnasissa reissatessanne.

Kannattaa kysellä diilejä, me saimme Talisman hotellista sviitin 80 eurolla yö.

Link to comment
Share on other sites

Valas- ja delfiiniretki on aivan ehdoton ohjelmanumero, ja harkinnassa on myös ratsastusretki. Miten vaikeassa maastossa noilla ratsastusretkillä kuljetaan? Itse olen harrastanut ratsastusta teini-ikäisenä, mutta mies ei ole koskaan edes käynyt hevosen selässä - riittävätkö parilla ratsastustunnilla opeteltavat perusasiat tuollaisen retken tekemiseen?

Olimme viime kesänä Azoreilla ja kävimme kahteen kertaan ratsastamassa Quinta da Tercan talleilla. Itse olen ratsastanut aiemmin paljonkin, mutta kihlattuni oli aiemmin ollut vain kerran hevosen selässä. Parin tunnin ratsastusretkellä pääsimme ratsastamaan kylässä ja peltojen välissä teitä pitkin ja kävimme myös metsässä ratsastamassa poluilla. Mukana oli parikin aloittelijaa ja pääsimme kuitenkin myös laukkaamaan metsässä ja hiekkateillä. Opas kertoili myös laajasti saaresta ja kasveista. Hevoset olivat todella kilttejä eivätkä pelänneet ollenkaan liikennettä eivätkä haukkuvia koiria.

Suosittelen kokeilemaan ratsastusta kyseisellä tallilla.  :D

Link to comment
Share on other sites

Miiru ja kissa_miuku, kiitos vastauksistanne! Taidan passittaa miehen parille ratsastustunnille ennen matkaa, jottei hän ole ihan hukassa hevosen kanssa. ;D Ja autolla olisi tosiaankin tarkoitus kierrellä kaikkia niitä paikkoja, joihin ei muuten tulisi lähdettyä, joten tutustumme varmaankin myös Terra Nostraan.

Pitää sitten vain hyvissä ajoin vuodenvaihteessa ryhtyä varailemaan lentoja, autoa ja hotelleja. :-)

Link to comment
Share on other sites

Terveisiä vain kaikille Azoreilta, palasimme häämatkaltamme toissayönä! Matka oli mitä loistavin vaikka sainkin viimeisenä päivänä ruokamyrkytyksen :-/ Mutta muuten oli ihanaa ja Sao Miguelin saari oli mitä kaunein  :-X

Matkustimme Hispanialla ja koska kummallakaan ei ole ajokorttia teimme paljon matkayhtiön järjestämiä retkiä. Niistä voin lämpimästi suositella ainakin Lagoa Das Furnas -reissua sekä molempia saarikierroksia. Itäinen Saarikierros äärettömän huikaisevine näköaloineen oli molempien suosikki  :D

Kävimme myös vilkaisemassa Bahia Palace - ja Caloura Resourt -hotelleja: molemmat olivat oikein hienoja hotelleja kauniissa ympäristössä, mutta sijaitsivat täydellisesti keskellä ei mitään (Calouran vieressä oli tosin pienen pieni Agua De Paun kylä.) Terra Nostra Furnasissa sen sijaan oli myös sijainniltaan meidän makuumme ja sinne ajattelimmekin suunnata jos Sao Miguelille vielä menemme :) Luultavasti ensi reissulla suuntaamme joko Floresin tai Terceiran saarille. Oma hotellimme Sao Miguel Park oli aivan ihana hotelli: saimme huoneen ylimmästä kerroksesta ja parvekkeeltamme avautui näkymä koko Ponta Delgadan yli  :D Henkilökunta oli loistavaa: sairastuttuani vastaanottohenkilökunta lähti mukaamme tulkiksi sairaalaan ja toivat veloituksetta huoneeseemme keittoa myöhemmin kun olin päässyt sairaalasta pois  :-X Voimme siis lämpimästi suositella kyseistä hotellia!

Sää vaihtuu Azoreilla viisi kertaa minuutissa joten mitä tahansa on odotettavissa (sateenvarjot siis mukaan!). Ponta Delgadassa vietimme upeita hetkiä kaupungin puutarhoissa ja museoissa. Sao Brasin linnaketta vastapäätä menee Lagarta Trolley -niminen "lelujuna", joka ajelee erilaisia näköalakierroksia Pontan ympäri. Neljällä eurolla saa kolmen vartin kierroksen ja juoman kaupan päälle ja erittäin mukava omistaja vei meidät kerran yksityiskierroksellekin  ;D Tässä nettisivujen osoite: http://www.lagarta.net/en/

Kaiken kaikkiaan mahtava reissu, mahtavat luontoelämykset ja ihanat ihmiset! Pitäkäähän kivaa kaikki te jotka menette nyt elokuussa / syksyllä ja varautukaa näkemään elämänne ihanimpia hortensioita!  :-X

Tässä vielä parhaiten mieleeni jääneet kohteet viikon varrelta:

- Caldeira Velhan vesiputous Ribeira Granden lähellä

- Terra Nostran puutarha Furnasissa (muutenkin Furnas kokonaisuutena - Cozido oli hyvää! :P)

- Povoacaon kylä saaren itärannikolla - mitkä paikallisleivokset  :D

- Ponta da Madrugadan ja Ponta do Sossegon näköalapaikat Povoacaon ja Nordesten kylien välissä - saaren mahtavimmat näkymät!

- Achadan vesiputous ja -mylly Nordesten kylän lähellä

- Sete Cidadesin kaksoisjärvet ja pikkukylä saaren länsirannikolla

- ananasviljelmä Faia De Baixossa

- lukemattomat lehmät  ;D

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ihanaa lukea näitä positiivisia tekstejä!  :D Minä ja kaaso otetaan ja lähdetään lokakuussa viikon matkalle Azoreille juhlistamaan kolmikymppisiämme ja varmaan myös vähän häitä suunnittelemaan. Ajatuksissa on ainakin pari ratsastusretkeä ja tuo valassafari. Hotellina on myös tuo Park Sao Miguel. Onko kukaan ollut lokakuussa Azoreilla - millainen ilma siellä silloin on?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Heippa,

Kertokaahan te jotka olette kesäkuussa Azoreilla olleet millainen ilma siihen aikaan on. Tarkeneeko rannalla/ uima-altaalla? Sataako paljon, onko tuulista? Elokuu on ilmeisesti paras aika, kukkaloiston kannalta, mutta kun häät on kesäkuussa ja olisi kiva lähteä heti matkalle. :-X

Muokkaus: Olisin vielä kysellyt, että onko Ponta Delgadassa mahdollista uida meressä eli onko uimrantaa vai pitääkö lähteä johonkin pidemmälle, jos haluaa mereen uimaan? Hispanialla näytti olevan yksi hotelli hienolla ranalla, mutta se on sitten kaukana Ponta Delgadasta :-/

Azorit vaikuttaa aivan ihanalta :-X

Link to comment
Share on other sites

Heippa,

Kertokaahan te jotka olette kesäkuussa Azoreilla olleet millainen ilma siihen aikaan on. Tarkeneeko rannalla/ uima-altaalla? Sataako paljon, onko tuulista? Elokuu on ilmeisesti paras aika, kukkaloiston kannalta, mutta kun häät on kesäkuussa ja olisi kiva lähteä heti matkalle. :-X

Itse asiassa elokuussa ainakin hortensiat ovat jo parhaat päivänsä näheet. Ilmat lienevät elokuussa lämpimämmät mutta kukkaset kyllä parhaimmillaan aikaisemmin kesällä.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Caloura Resort on todella ihanalla ja kauniilla paikalla, mutta sijainti on niin syrjäinen, että auton vuokraus on vähintäänkin suositeltavaa liikkumisen kannalta. Caloura sijaitsee syvällä laaksossa, pienessä poukamassa jossa on ainutlaatuisen kaunista. Lähin kylä (oisko ollut nimeltään Aqua De Pau) on kilometrin päässä, kilometrin jyrkän nousun päässä, mutta kyläkin on kovin vaatimaton ja pieni. Autottomalle lomailijalle Calouraa en suosittelisi.

Mutta saatte varmasti rauhallisen ja intiimin häämatkan  :-X Jos matkustatte Hispanialla ja haluatte ottaa osaa retkille, on teidän ehdottomasti osallistuttava ainakin Furnasin ja Itäisen Saarikierroksen reissuille  :-X

Link to comment
Share on other sites

Caloura Resort on tosiaan sen verran syrjässä, että me ei löydetty sitä, kun olisimme halunneet käydä siellä lounaalla.  ;) Kävimme sitten hodareilla ilmeisesti siinä suht lähellä sijaitsevan meriuimalan kiskalla.  Tai sit me olimme ihan väärässä paikassa. Mä suosittelen kyllä kanssa lämpimästi auton vuokraamista, sillä kyllä se on niin paljon kivempi kun voi kaikessa rauhassa kierrellä omaan tahtiinsa kaunista San Miguelin saarta sen sijaan, että istuu bussissa kymmenien muiden kanssa.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...