TRN

Curacao matkakohteena

105 viestiä aiheessa

Olimme häämatkalla melkein 2 viikkoa Curacaolla. Saari on erittäin lämmin, siisti ja länsimaalainen, ehkä jopa paikkana hiukan tylsä. Iltaelämä on vähäistä, kaupat ym. sulkeutuvat auringonlaskun jälkeen. Baarit ovat sijoittuneet hotellien yhteyteen, ja hotellivalinta on todella tärkeä. Curacao on oikea paikka, jos häämatkan tarkoitus on lähinnä rentoutua tekemättä juuri mitään. Hotellit ovat hyvätasoisia, jos vaikka aika kuluukin ihan kahden kesken huoneessa;)

Itse pidän kyllä enemmän vaikka Thaimaasta tai Karibian risteilystä, Curacao on aika "helppo" lomakohde!

Tämän takia meillä onkin Curacaon viikkoon yhdistettynä viikko suurkaupungissa :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

me pistettiin juuri varaukseen viikko curacaolla ja viikko aruballa.. minkähänlainen paikka aruba on sitten verrattuna curacaoon?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me palattiin ihanalta häämatkalta Curacaolta ja Arubalta. Kerron hieman meidän kokemuksia Curacaosta tähän ketjuun.

Ensinnäkin voimme lämpimästi suositella Avila Beach hotellia. Se oli todella ihana hotelli, palvelu ystävällistä ja huomaavaista. Tykättiin tosi paljon hotellin aamiaisesta, jolla oli tarjolla kaikkea mahdollista: tuoreita hedelmiä, leipiä, leivonnaisia, mehuja, jogurtteja yms. ja kokki paistoi kananmunia/munakkaita/pannukakkuja pyynnöstä. Hotellin rantabaarista sai ostaa todella hyviä lounaita/pikkusuolaisia. Hotellin Belle Terrace-ravintola oli hieman hienompi ja rennommassa Blues-ravintolassa söimme elämämme parhaat tortillat!

Willemstadin keskusta ei ole mikään kauhean iso, mutta vaatekauppoja, korukauppoja ja merkkiliikkeitäkin löytyy ja tällä dollarin kurssilla ostokset on edullisia. Me liikuttiin taksilla hotellin ja keskustan väliä, sillä sekin oli edullista. Kaupoista sai usein vaihtorahat guildereina, vaikka maksoi dollareilla. Keskustasta löytyy niitä ihania, värikkäitä taloja ja kannattaa käydä myös sillan toisella Otrobandan puolella kiertelemässä.

Negatiivisista puolista meille tuli hieman yllätyksenä, miten köyhän näköistä suurin osa asutuksesta keskustan ulkopuolella on. Tuntui, että muutaman metrin päässä kauniista keskustasta ja hotellin lähiympäristöstä alkoi "todellinen" Curacao ränsistyneine taloineen. Meille painotettiin hotellissa ekoina päivinä, että kuuden jälkeen illalla ei ole turvallista liikkua kävellen hotellin ulkopuolella vaan tällöin on otettava aina taksi. Ja kieltämättä sellainen olo minulle tulikin keskustassa liikkuessa.

Meillä loma painottui hotellissa ja rannassa oleskeluun ja keskustan kiertelyyn, myöskin siitä syystä, että oltiin häiden jälkeen niin väsyneitä. Sään puolesta viikon aikana Curacaolla satoi ja ukkosti kahtena ilta-yönä sekä lähtöpäivänämme satoi hieman. Sateet oli aika rajuja kuten myös ukkonenkin. Muuten oli aikalailla puolipilvistä.

Kirjoittelen jossain vaiheessa myös Aruban ketjuun kokemuksiamme. Arubaan verrattuna Curacao tuntui meistä köyhemmältä, ei niin turvalliselta ja hieman epäsiistimmältä paikalta, mutta kummassakin paikassa ihmiset olivat ystävällisiä. Tässä meidän mielipiteitämme!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me oltiin häämatkalla 7päivää Curacaolla ja 6päivää Aruballa (11.8.-24.8.).

:-X ME MENETETTIIN MEIDÄN SYDÄN CURACAOLLE!!! :-X Annettas mitä vain, että päästäs heti takasin! Me ei tykätty Arubasta!

Ihan ekaksi huomasi, että vaatteet mitä olin ottanut mukaani, olivat aika vääriä. Mekkoja kului paljon ja ostinkin Willemstadista yhden suhteellisen lyhyen rantamekon, jolla kuljinkin loppuloman.

Monet on puhuneet Curacaon köyhyydestä ja likaisuudesta. Okei, onhan se osittain ihan totta. Mutta musta Curacaota ei voi sanoa likaiseski, köyhäksi kylläkin. Mutta musta se köyhyys vaan loi Curacaolle sen ominaisen tunnelman ystävällisineen ihmisineen. Meitä köyhyys ja ränsistyneet talot eivät haitanneet, vaan muistuttivat pikemminkin siitä kuinka onnekas itse on.

Yövyttiin Lions Divessa ja me oltiin tosi tyytyväisiä hotelliin!!! Saatiin apua aina kun tarvittiin ja meistäkin henkilökunta oli avuliasta.

Meillä oli huoneena ocean front, ja oltiin kyllä tyytyväisiä siihen! Oli ihanaa, kun ranta alkoi heti omalta ovelta!!! Sea Aquarium oli ihan kivaa ajanvietettä. Me ei käyty uimassa delfiinien kanssa, koska kulutettiin rahat sukelluskurssiin. :)

Me suoritettiin PADI open water sukelluskurssi (3 ½ päivää) hotellin vieressä olevassa sukelliskeskuksessa. Jos olet vähänkin miettinyt sukeltamista, niin kannattaa ehdottomasti suorittaa kurssi!!! Sukelluksia harjoitellaan hotellin altaalla ensiksi ja sukeltamaan pääsee heti hotellin rannalta. AIVAN MIELETÖN KOKEMUS! Kurssin suorittaneet saivat vuokrata tarvikkeet ilmatteeksi ja käytiinkin sitten sukellusretkellä Tugboatilla, jossa nähtiin ekan kerran kilpikonna (sukeltaen)! Ja ne korallit!!! Curacaon jälkeen Aruban "korallit" eivät olleet mitään! Hotellin lähellä oli Mambo-beachin ulkoilmadisco, jonne ei ikinä jaksettu lähetä. :)

Curacaolla elämä oli meistä enemmän rennompaa ja Karibialaistyylistä, kuin Aruballa. Curacaolla oli paljon Hollantilaisia turisteja, joiden kanssa vietän mielummin aikaani kuin Jenkkien!

Hotellin rannalla oli baari-ravintola Hemingway. Me syötiin oikeastaan kaikki illat siinä! Hyvä ruoka ja ne pinakoladat!!!! Njam njam!!! Happy hour oli muistaakseeni 16.30-17.30, jolloin esim. Polar-bear olut oli alle 2$. Käytiin yhtenä iltana syömässä hotellin Nemo-ravintolassa (aamuisin siinä tarjottiin aamiainen). Ruoka oli ihan jees, mutta tyyli liian hienoa meidän makuun. Sukelluskurssin lounastauoilla syötiin Mambo-beachin lähellä olevassa "burgeripaikassa", josta sai hampurilaisia, salaatteja, ranskalaisia jne. Ja hinnat olivat edulliset! Hemingwayssa oli sunnuntai-iltana buffet, jonne kandee varata pöytä. Livemusiikkia oli viikonloppuisin.

Me vuokrattiin päiväksi auto ja ajettiin West pointtiin ihan ekaksi. Kannattaa muistaa, että kartassa mainitut asiat sitten pitää paikkansa. Esim. me mietittiin vähän, et eikö muka huoltoasemia ollut kuin kartalla merkityissä paikoissa, mutta ei niitä sitten tosiaan ollut kuin niillä paikoilla. Ja sekin yksi huoltoasema mille ekaksi pysähdyttiin, oli suljettu, koska niillä ei ollu sähköjä käytössä. :) Niin, ja kun on Suomessa tottunut, että tie mille seuraavaksi pitäisi kääntyä on suhteellisen iso, niin kannattaa varautua siihen, että Curacaolla sivutiet saattaa tosiaan olla pieniä ja esim. hiekkateitä. Me ajettiin muutaman kerran ohi teistä, kun mä toimin kartturina enkä aina tajunnut, että ohi vilahtaneelle tielle olisikin pitänyt kääntyä. Curacaolla tiet oli paremmassa kunnossa kuin Aruballa. Ja huoltoasemilla maksetaan kopissa istuvalle henkilölle ensiksi summa millä tankkaa, jonka jälkeen pääsee tankkaamaan.

Me käytiin pari kertaa syömässä aamiainen hotellissa, mutta sitten kun auto oli käytössä ostettiin lähimarketista aamiasitarvikkeita (esim. pikakahvia ja leipää) ja naoposteltavaa huoneeseen.

Playa Kalki Beach oli TODELLA UPEA!!! Samoin Porto Mari!!! Kannattaa kysyä sukelluskeskuksista minne rannoille kannattaa mennä snorklaamaan. Me ostetiin omat maskit ja snorkkelit, ettei tarttenu vuokrata.

Kun vihdoin oli aika lähteä Aruballe, niin ei olis millään halunnut jättää Curacaota ja Lions Divea. Olisin vielä halunnut vuorkata toiseksi päiväksi auton, käydä sukellusretkillä, käydä Klein Curacaolla....

Ja KUN me ensi kerralla lähdetään ABC-saarille, niin ollaan pari päivää Bonairilla sukeltamassa ja mennään loppu lomaksi Curacaolle ja varataan Lions Divesta huone!!! :wub: :wub: :wub: :wub: :wub: Aruba jätetään väliin!

p. s. Aruban kommentit Aruba-osiossa

Muokattu: , käyttäjä: Sannibal81

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Nostellaas tätä! Muutaman kk:n päästä Curacaolle, ei malta odottaa! :) Olisi kiva kuulla tuoreita kokemuksia.

Edelleen tuo hintataso kiinnostaa ja miten iltaisin pimeellä liikkuminen Willemstadissa, onko ihan turvallista?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hei!

"Edelleen tuo hintataso kiinnostaa ja miten iltaisin pimeellä liikkuminen Willemstadissa, onko ihan turvallista?"

Kuukauden päästä reissuun, ja ylläolevat asiat kiinnostaa meitäkin. Onko kukaan käynyt lähiaikoina?

Muokattu: , käyttäjä: Peja

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me oltiin Curacaolla viikko elokuun lopussa. Voin kyllä todella lämpimästi suositella paikkaa! En jaksa pitkää kertomusta kirjoittaa, mutta tässä joitain fiiliksiä/suosituksia. Sää oli erinomainen koko ajan, ainoastaan yhtenä päivänä satoi ehkä puoli tuntia. Hintataso ei ollut mikään huippuhalpa, mutta silti selvästi matalampi kuin Suomessa. Willemstadin keskustassa voi mielestäni liikkua iltaisin aivan turvallisesti. Mihinkään sivukaduille en kuitenkaan lähtisi hortoilemaan.

Auton vuokrausta suosittelen. Meillä oli auto käytössä koko viikon ja kiersimme sillä koko saaren. Saarella on ihania pieniä rantoja, joihin parhaiten pääsee omalla autolla. Snorklausmahdollisuudet olivat todella hyvät. Lisäksi pohjoisosassa on luonnonpuistoja ja suojelukohteita, joissa todella kannattaa mennä käymään.

Ruoka oli hyvää ja kohtuullisen edullista. Ainoastaan yhtä ravintolaa en suosittele ja se on La Pergola Willemstadin Waterfront Terracella. Hirveät hinnat, naurettavan pienet annokset ja luokaton palvelu. Shoppausmahdollisuudet olivat melko hyvät. Tosin me emme jaksaneet siihen kovin paljon keskittyä.

Suosittelen hankkimaan hyvän opaskirjan, niin saaresta saa mahdollisimman paljon irti.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiitos tiedoista, kuulostaa todella hyvältä! Snorkkelit ja räpylät on jo melkein pakattuna =) Mikä sinun suosikkirantasi oli snorklausta ajatellen? Siellähän varmasti koralleja ja "akvaariokaloja" on melkein joka rannalla?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Pieni ranta Playa Lagun oli erittäin hyvä: paljon hienoja kaloja ja siellä voi tuurilla nähdä jopa merikilpikonnia. Playa Portomari oli erittäin kaunis ja siinä oli mielenkiintoinen riutta lähellä rantaa. Näitä suosittelen ainakin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me olemme myös lähdössä reissuun vajaan kolmen viikon päästä. Suositteletko jotain tiettyä kirjaa & mistä saa? Katsoin Akateemisesta ja siellä oli vain yksi, joka oli kaikille ABC-saarille yhteinen ja Curacaon osuus oli tosi pieni.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me tilattiin Amazonilta pari englanninkielistä opasta. En juuri nyt muista niiden nimiä, mutta englanninkielisissä löytyy parempia oppaita. Pitkälle pääsee, kun menee Lonely Planetin nettisivuille ja printtaa heidän nettikaupastaan ABC-saaria koskevan luvun. Maksaa noin kolme euroa.

http://shop.lonelyplanet.com/index.jsp

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiitos vinkistä! Täytyy käydä printtaamassa. Tjäreborgin sivuilla oli myös suomenkielinen pitkä sepustus, josta selviää perusjutut. Oikeassa reunassa linkki kohdeopaskirjat.

Curacao

Saa myös ladattua pdf-tiedostona.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hinnoista vielä!

Eli oliko hinnat samat maksettaessa dollareilla tai paikallisella valuutalla, vai oliko dollareilla maksettaessa hinnat pyöristetty ylöspäin? Tuota valuutanvaihtoa mietitään, että vaihdetaanko jo suomessa iso tukku dollareita vai pitäisköhän vasta paikan päällä vaihdella.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minä olin Curacaolla kaksi viikkoa maaliskuussa 2007. Ilma oli valitettavasti vähän pilvinen koko ajan. Paikka oli todella upea ja ihana, etenkin meidän hotelli. Saaren hinnat olivat todella kalliit ja maksu sujui dollareissa. Taksien löytyminen yöllä n. 23 eteenpäin oli myös haastavaa. Kannattaa varautua myös siihen, että ravintolat ja suurin osa baareista menee kiinni jo 23 aikaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Musta hinnat oli jokseenkin samat molemmilla valuutoilla, en kauheasti kiinnittänyt tähän huomiota. Meillä oli dollareita hiukan mukana (vaihdettiin Suomessa). Suurin osa ostoksista maksettiin luottokortilla.

edit: en tiedä mitä edellinen kirjoittaja tarkoittaa "todella kalliilla". Musta hintataso oli ok, huomattavasti edullisempi kuin Suomessa.

Muokattu: , käyttäjä: Rog3r

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tarkoitin "kalliilla" sitä, että juoma ja ruoka oli suomen hinnoissa ellei hieman ylikin... Mielestäni halvempaa oli ainoastaan kengät :) Omaa typeryyttä sinänsä, että lähtiessä sinne en oikein perehtynyt hintatasoon ja odotin hintojen olevan reilustikin halvemmat verrattuna suomeen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ollaan varauduttu suomen hintatasoon, joten ei varmaan kauheesti tule yllätyksiä. Auton vuokrat näyttää olevan aika edullisia, varsinkin henkilöautojen osalta.. Eri asia sitten että onko tiet siinä kunnossa että henkilöautolla pääsee. Varmaan ainakin pohjoisrannikolle mennessä kannattaa maasturi tms isompi auto vuokrata. Meille muuten kuulostaa ihan mukavalta tuo, että baarit ja ravintolat sulkee jo aikaisin -pari vuotta sitten brasilian reissulla huomattiin, että uni tuli aikaisin illalla aikaerosta johtuen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Neljän viikon päästä vihdoin ja viimein Curacaolla!! :flirt: Ei millään malttaisi enään jaksaa odotella....

Onko joku matkustanut Curacaolle jenkkilän kautta? Jos on, niin kuulisin mieluusti, miten kaikki sujui.. Me vietämme ensin muutaman päivän Miamissa ja sieltä lennämme Curacaolle. Mitään viisumeja tms ei varmaan kuitenkaan tarvita??

Saarella on ilmeisesti paljon eri rantoja ja olen lueskellut, että parhaiten perille pääsee vuokraamalla auton. Olivatko rannat kuitenkin ilmaisia? Mieluusti otamme myös vinkkejä rannoista...oliko jossain oikein silmiä hivelevän upeat maisemat??? :girl_smile:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Neljän viikon päästä vihdoin ja viimein Curacaolla!! :flirt: Ei millään malttaisi enään jaksaa odotella....

Onko joku matkustanut Curacaolle jenkkilän kautta? Jos on, niin kuulisin mieluusti, miten kaikki sujui.. Me vietämme ensin muutaman päivän Miamissa ja sieltä lennämme Curacaolle. Mitään viisumeja tms ei varmaan kuitenkaan tarvita??

Saarella on ilmeisesti paljon eri rantoja ja olen lueskellut, että parhaiten perille pääsee vuokraamalla auton. Olivatko rannat kuitenkin ilmaisia? Mieluusti otamme myös vinkkejä rannoista...oliko jossain oikein silmiä hivelevän upeat maisemat??? :girl_smile:

Me oltiin ensin viikko New Yorkissa ja sieltä lensimme Miamin kautta Curacaolle. Eipä ollut mitään ongelmia. Mitään viisumeja ei tarvita. Matkustuslupa on tietysti tehtävä netissä Jenkkeihin.

Rannoille on pieni pääsymaksu ja aurinkotuolien vuokraus maksaa erikseen. Maksut ovat kuitenkin pieniä.

Muokattu: , käyttäjä: Rog3r

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mukava lukea että on ollut onnistuneita matkoja. Ollaan matkaa varaamassa ja vertaillaan kovasti hintoja. Onko kukaan varannut ebookersin kautta matkaa curacaolle? Haku antaa meinaa 700 euroa edullisemman tarjouksen kuin matkatoimistot, ihan samoilla lennoilla ja yöpymisillä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Mukava lukea että on ollut onnistuneita matkoja. Ollaan matkaa varaamassa ja vertaillaan kovasti hintoja. Onko kukaan varannut ebookersin kautta matkaa curacaolle? Haku antaa meinaa 700 euroa edullisemman tarjouksen kuin matkatoimistot, ihan samoilla lennoilla ja yöpymisillä.

Me varattiin Hollanin ebookersin kautta (ja HEL-AMS-lennot hulluilta päiviltä) ja saatiin koko paketti vielä halvemmalla kuin Suomen ebookersilta . Säästyneillä rahoilla oltiin sitten Amsterdamissa pari yötä menomatkalla. Kannattaa tsekata myös esim. hollantilainen matkatoimisto(?) Arke (arke.nl), jolla on tosi halpoja tarjouksia Amsterdamista. Esim. uuden vuoden aikoihin Hollannin televisiossa mainostivat 9pv matkaa Curacaolle alkaen 499e/hlö.

Hinnoista vielä!

Eli oliko hinnat samat maksettaessa dollareilla tai paikallisella valuutalla, vai oliko dollareilla maksettaessa hinnat pyöristetty ylöspäin? Tuota valuutanvaihtoa mietitään, että vaihdetaanko jo suomessa iso tukku dollareita vai pitäisköhän vasta paikan päällä vaihdella.

Periaatteessa paikallinen valuutta on sidottu dollariin (1 dollari = 1,7-1,8 floriinia) ja virallisissa paikoissa (kaupat, ravintolat ym.) noin taisi aina ollakin. Mutta kojuissa ym. paikoissa, missä maksettiin käteisellä oli kurssi yleensä 1 dollari = 1 floriini :).

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hei, tyhmä kysymys, mutta kysynpä nyt kuitenkin. Jos vuokraa auton, ja lähtee kiertelemään niitä rantoja, niin mitä teette auton avaimille uinnin tai snorklaamisen ajaksi? Jääkö toinen rannalle vahtimaan niitä sillä aikaa kun toinen sukeltelee?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Avaimat kannattaa laittaa vaikka uimiseen tarkoitettuun putkiloon ja kaulaan tai jos sulhon uikkareissa on vetoketjullinen tasku, niin sekin hyvä paikka. Tai laittakaa avaimeen naru ja kieputa se tiukalle ranteeseen.

Koska Hanna87 ootte lähössä Curacaolle? Mistä varasitte matkan?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Juu, Curacaolle lähdetään 14. helmikuuta. :) Helin matkoilta varattiin...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään