Curacao matkakohteena


TRN

Recommended Posts

Willemstadissa me ei oikeastaan shoppailtu sen enempää, koska ei ollut tarvetta millekään. Siellä oli kaikentasoisia liikkeitä, nyt oli varsinkin kengät halpoja, koska monessa liikkeessä oli -50% alennukset ja tingata kannattaa. Vaatteita oli myös joka lähtöön, oli sekä "turisti t-paita" -liikkeitä että merkkiliikkeitä. Kannattaa kierrellä pikkukatuja niin voi tehdä kivoja löytöjä! Meidän hotellista sai ilmaislippuja bussiin, joten käytettiin paikallisliikennettä hyväksi. Taksi oli kallis. Hotellin infosta kannattaa kysellä tuosta bussilla liikkumisesta, heiltä sai aikataulun ja lippuja.

Kun saavutte Curacaon lentokentälle, saatte "turistipussin", josta löytyy esitteitä ja kirjanen, jossa on kerrottu suosituimmista ruokapaikoista. Kannattaa pyytää se englanninkielinen paketti, me ei huomattu ja saatiin tietenkin hollantilainen versio... Kirjasessa on hyviä ravintolavinkkejä. Omaksi suosikikseni muodostui Jan Thiel Beachin Zanzibar, josta sai hyviä pitsoja ja herkullisia kalaruokia. Paikka oli lähellä hotelliamme, joten sinne oli aina helppo mennä ;) Toinen suosikki oli jäätelöbaari Willemstadissa, joka sijaitsi Pundalla mäkkärin vieressä. Kadun nimiä en muista mutta muistaakseni mäkkärin tiedot löytyy ainakin siitä ravintola-kirjasesta. Baarista sai maistiaisia ja makuja oli kymmeniä erilaisia :P

"Nähtävyyksistä" kävimme katsomassa Seaqariumin, Haton tippukiviluolat (suosittelen!), likööritehtaan (kalliimpaa kuin supermarketissa samat pullot...), Ostrichin farmin ja erinäisiä rantoja. Tippukiviluoliin kannattaa mennä käymään! Samoin suosittelen sitä auton vuokraamista, sillä näki kyllä niin paljon aitoa paikallista elämää ja vaihtelevia maisemia. Välillä vastaan tuli karua erämaata ja nelimetrisiä kaktuksia, toisinaan taas rehevää metsää. Ja pääsi näkemään huimia rantoja saaren länsiosassa 8)

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 104
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Jos tykkää liharuoista niin ehdottomasti pistääntykää Larry's nimisessä ravintolassa. Mielettömän hyvät ribsit samoin kuin avotulella valmistetut chicken wingsit!! Ja paikka on halpa. Hotellissamme (Avila Beach) järjestetään joka lauantai barbeque night joka on käymisen arvoinen. Todella hyvää ruokaa ja valtavasti valittavaa. Me tultiin pari päivää sitten takas ja me ei kyllä hyttysiä nähty... Ai niin ja sitten siellä on ravintola Surf & Turf (tai paremminkin ulkoilmakiska) joka on ihan kamala mörskä, mutta hummeri on mielestäni saaren parasta. Tosi kiva saari, mutta pidin kyllä Barbadoksesta enemmän.

Link to comment
Share on other sites

Mullapa ei taida olla mitään lisättävää Wagnerin juttuihin. Loma oli loistava, harmi että se on ohi. Me päätettiin, että lähdemme käymään Curacaolla uudestaan, kun nyt oli vain viikon reissu ja meillä ei ollut sitä autoa vuokrattuna. Meille meidän häämatka oli täydellinen irtiotto arjesta niinkuin sen pitääkin olla.  ;D

Link to comment
Share on other sites

Vielä yksi tyhmä :-[ kysymys Curacaosta. Luin tuossa juuri naapurisaari Arubasta ja joku mainitsi että ötököitä ei ole, mutta liskoja sitäkin enemmän, eli paikka ei ole liskokammoisille! Me ollaan menossa Curacaolle, mutta itse olen kyllä pahasti liskokammoinen, joten kertokaapa onko näitä liskoja myös Curacaolla ja törmääkö niihin joka paikassa, eli juoksevatko pitkin hotellihuoneiden seiniä...hui ???

Link to comment
Share on other sites

Kyllä, liskoja oli jopa huoneessamme :( mutta ne oli kyllä ihan huomaamattomia, pikkuisia gekko-liskoja. Ei tarvinnut pelätä vaikka minäkin yleensä kammoksun kaikkia matelevia ötököitä... Liskot menivät karkuun hurjaa vauhtia eikä niitä iltaisin ollut enää näkyvillä. Sen sijaan astuin kerran pimeässä taskuravun päälle, joka lymyili kiven raossa ja iltaisin moskiitot söivät ahnaasti ::) Onneksi oli OFFia matkassa mukana ;)

Link to comment
Share on other sites

Miellä oli yksi ilta yksi geggo (miten se nyt kirjoitetaankaan) seinällä. Viivästy n. 5 min sisällä ja viipelsi äkkiä ulos.

Tiedoksi liskokammoisille, liskot kammoaa ihmisiä, jos niitä ei syötä eli ne juoksee karkuun. Liskot ovat myös hyväksi tuolla sillä ne syö hyönteisiä -> vähemmän moskitoja pistelemässä. Ja ne liskot joihin me törmäsimme olivat suht pieniä (n.30 cm häntineen).

Kotisivuiltamme http://www.mbnet.fi/~manou voi katsella kuvia Curacaolta (yritä päivittää kuvat sinne viikonlopun aikana.)

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...
  • 6 months later...
  • 9 months later...
  • 2 months later...

Aleksandra80.

Curacao oli mielestämme aika kallis paikka. Varaudu Suomen hintatasoon ruokailun suhteen. Kandee kierrellä eri ravintoloissa, niitä kyllä riittää. Muutoin suosittelen Curacaoa lämpimästi juuri häämatkalaisille. Oiva mahdollisuus snorklaukseen ja sukeltamiseen. Kannattaa vuokrata auto ja ajella ympäri saarta. Suosittelen myös laivamatkaa Kleine Curacaolle, jossa voi snorklailla kilpikonnien kanssa. Ihana häämatkakohde. Olimme elo-syyskuussa 2004.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Guest Milli80

Häämatkailimme Curacaolla elokuun lopussa ja syyskuun alkupäivinä viime vuonna. Mielestäni Curacao on täydellinen häämatkakohde!!! Se, mistä täällä ei ole ollut puhetta ja minkä halusin tuoda esiin, on all inclusive-mahdollisuus. Suosittelen lämpimästi!  :) Minä ja mieheni olemme molemmat todellisia kulinaristeja, joten matkoillamme nautimme yleensä erilaisten ruokapaikkojen kokeilemisesta. Häämatkalle päätimme kuitenkin ottaa tuon "kaikki ruoat ja paikalliset juomat sisältyvät hintaan"-jutun, eikä harmittanut kyllä yhtään. Päinvastoin!

Olimme Sunset Waters-hotellissa, joka sijaitsee suht kaukana pääkaupungista toisin kuin moni muu hotelli Helin matkoilla. Mutta koska halusimme häämatkalta pääasiassa yhdessäoloa ja rantaelämää, täydellistä rentoutumista häähumun jälkeen, emmekä menoa ja meininkiä, kohdevalinta osui tosi nappiin. :) Hotellista oli kyllä hyvät kuljetukset Willemstadiin, pääkaupunkiin, jos kaipasi vähän muutakin kuin rantaa.

Sunset Waters sijaitsi siis ihan rannalla. Elo-syyskuun vaihde ei ilmeisestikään ole mikään turistiryysisaika, sillä viikonlopun seutua lukuunottamatta, hotellilla oli todella rauhallista. Monesti olimme uima-altaalla (ja uima-allasbaarilla ;) ) ihan kahdestaan. Myös rannalla oli rauhaisa meininki. All inclusiven myötä rannalle tuli joku aina kyselemään, haluammeko jotain juotavaa. Ne pina coladat ja mangodaiqirit...!

Siitä ruokapuolesta vielä. Ruoat oli todella hyviä, erityisesti kalaruoat ja torstain grilli-illallinen! Aamupala oli tosi runsas ja monipuolinen. Kolme ruokaa päivässä oli lähes liikaa, mutta kyllähän me silti jaksettiin, jälkiruokineen.. ;) All inclusiveen kuuluivat myös snorklausvälineet ja kajakit. Joka päivä respasta sai hakea uuden pyyhkeen rannalle/uima-altaalle. Myös siivous huoneessa pelasi. Huoneemme ei ollut mitään luksusta, mutta ihan ok ja parvekkeen oven avatessa aukesi meri suoraan eteen.

Meillä oli kolme päivää auto vuokralla ja se oli kyllä hyvä juttu. Kerrankin ajettiin iiihanalle rannalle ja oltiin siellä ihan kahestaan pari tuntia. Käytiin myös tippukiviluolissa ihan sen takia, että pitihän sitä vähän nähdä muutakin kuin rantaviivaa... Samoin meriakvaariossa.

Suosittelen siis lämpimästi Curacaota häämatkakohteeksi ja myös tuota all inclusive-vaihtoehtoa, jos haluatte häämatkalla jättää ruokapuolenkin täysin muiden huoleksi. Nähtävyyksiä ei ole ihan hirveästi, joten paikka sopiikin rantahirmuille. Kävimme kerran syömässä muualla ja lasku oli 50 dollarin luokkaa. Kovin halpa paikka Curacao ei siis ole. Joten sitä suuremmalla syyllä suosittelen all inclusivea.

Hotellin omistaja toivotti meidät tervetulleeksi uudelleen esim. viisivuotishääpäivänämme ja pistetään se kyllä ehdottomasti harkintaan.

Kaiken kaikkiaan olen kyllä häämatkasta sitä mieltä, että siihen kannattaa panostaa vähän normaalia suuremmallakin summalla. Meillä oli ainakin sen arvoista. Sillä häämatkahan tehdään vain kerran elämässä.

:-X

-Milli

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Iso kiitos Bigge ja Milli80 vinkeistä!

Meille ei tule tuota all inclusive-vaihtoehtoa, kun yritämme hiukan pihistää tuosta summasta. Tuntuu että joka toinen saarella käynyt sanoo että se kannattaa ja joka toinen sanoo että käy kalliiksi...ota tästä nyt selvää  ??? Mutta yhdyn kyllä tuohon että häämatkaa kannattaa panostaa! Me lähdetään Arean kautta Curacaolle ja Bonairelle pariksi viikoksi ja reissubudjetti on enemmän kuin kaksi kertaa isompi ku meidän yhteiset matkat yleensä...mut toivottavasti siitä tulee hyvä reissu!

Lähettäkää vaan lisää vinkkejä kaikki jotka olette käyneet Karibialla! Mä lupaan tulla meidän reissun jälkeen kertomaan omat kokemukset  :D

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 2 weeks later...

Lähdössä ollaan! 5.5.2007 eli ihan kohta puoliin.. Mennään Sunset Waters hotelliin josta on kuullut ihan hyvää palautetta (kts. aiemmat kirjoitukset)

ollaan siellä vaan viikko kun toisena viikkona mennään Aruballe..  :-X :-X

Millos itse olette lähdössä??  

Link to comment
Share on other sites

Me lähdetään 3.6. - siis heti seuraavana päivänä häistä. Me mennään Marriot hotelliin (5tähteä :-X). Ajateltiin kerrankin panostaa kunnolla matkaan, nimim. kaksi ja puoli viikkoa Espanjassa telttaillen yms.  :)

Meillä matka kestää kymmenen yötä. Ai että, teillä matka tulee noin nopsaan eteen! Kuumetta jo?

Vähän kyllä nuo liskopuheet inhottaa... Olen kerran istunut vessassa Kyproksella geggoa (äikänmaikat älköön tarttuko mahdollisiin kirjoitusvirheisiin ;)) piilossa, sen verran liskoinhoinen olen. Ja siis kyseessä oli alle 10cm pätkä pikkulisko...

yöksis.

Muutoin kohde vaikuttaa ihanalta  ;D

Link to comment
Share on other sites

Juu, kova matkakuume jo polttelee...

me ollaan viikko Curacaossa ja sen jälkeen mennään viel Aruballe loikoilee..

Liskot ei haittaa ainakaan vielä ;D  Voipi olla et jos siellä semmonen otus kävelee vastaan niin reaktio on toinen..  

Lähetään viikon päästä häistä eli on ensin aikaa palautua häistä täällä kotona ja sitten reissun päälle..  

Mistäs kautta reissun varasitte??

Ihanaa päästä aurinkoon täältä harmaudesta  :-X :-X :-X

Link to comment
Share on other sites

Me varattiin Helin Matkojen kautta. Ei yhtään tiedetty minne haluttaisiin ja annettiin sitten vinkkejä mistä tykätään ja he sitten ehdottelivat eri paikkoja. Oli tosi hyvää ja nopeaa palvelua, toivottavasti myös matka onnistuu yhtä kivasti heidän puoleltaa (lennot, hotelli yms)

On tosiaan ihanaa ajaltella, että kaksi ja puoli kuukautta enää!!! ja sitten lento Curacaon lämpöön.

Eiköhän tuo aurinko tälläkin suunnalla ala paistella pikkuhiljaa kun kevät etenee. Ajatella, ensi viikolla alkaa jo huhtikuu! Kaksi täyttä kuukautta... huh kun mua jännittää. Ei oikeastaan tiedä mitä jännittää, onko se ne häät vai matkakuume vai mikä...

;D Ajattele; me mennään viiden tähden hotelliin, mulla mahtava timattisormus sormessa ja upea  :-Xmies :-X rinnalla!

kuulostaa ihan täydelliseltä yhdistelmältä häämatkalle...

tässä vähän hehkutan... Mut eikös se ole ihan sallittua morsiamille  ;)

Link to comment
Share on other sites

Tottahan toki saa hehkuttaa!  Ihanalta kuulostaa!!   :-X :-X :-X  

Mekin saatiin todella hyvää palvelua ja Päivi lupasi soitella ennen matkaa vielä viime hetken vinkkejä jos halutaan, kun hän itse oli siellä viime joulukuussa!  

Saakos kysyä paljonko teidän reissu kustansi?? Meillä oli yhteensä n. 4800 € ja hotelleissa All inclusive :)  mun mielestä saatiin todella edullinen tarjous!  

Oletko kuullut millainen sää siellä on touko-kesäkuussa?? Ympäri vuodenhan pitäisi olla n.30 astetta mutta onkohan kesä vielä "kuumempi" sielläkin?  8-)

Link to comment
Share on other sites

Meillä matka oli hippasen yli 4000, mutta meillä ei ole all inclusive. Tykätään syödä siellä täällä  ;)

Hotelli on sen 5tähteä, en ole koskaan ollut niin hienossa hotellissa. Osaakohan sitä käyttäytyä ollenkaan  ::)

Kuulemma siellä on läpi vuoden kuuma  8-) ja hurrikaanivapaa alue.

Voi että, kerro mullekin niitä vinkkejä!! Tai no, voinhan mä vaiks itse sinne soitella ja kysellä  ::)

Miltäs kuulostaisi uinti delfiinien kanssa? En tiedä uskaltaisinko mennä ollenkaan!!! En ole sukeltaja-tyyppiä ja kalojen koskettelu ei ihan mun lempparitouhua, mutta delffarit vaikuttaa niin kivoilta otuksilta. Katsomaan ainakin haluan!

Link to comment
Share on other sites

Delffiinien kanssa uiminen kuulostaa musta ainakin todella kivalta!!  Ne on kuulemma viisaita "pikku" otuksia.. ;D  Haluisin kokeilla myös syvänmeren kalastusta.. tiedä millasia miekkakaloja sieltä nousee..   ;D ;D

Voin kertoilla vinkkejä kunhan eka ollaan yhteyksissä Päivin kanssa sieltä helin matkoilta..

Missäspäin saarta se teitin hotelli sijaitsee??  

Link to comment
Share on other sites

Meidän hotelli on lähellä Willemstadia. Saadaan siis helposti löhöiltyä rannalla ja jos kaupunkielämä huvittaa, on sekin mahdollisuus nurkan takana.

Vai että kalastamaan meinasit  :)

Jos miekkakaloja aiot nostella, suosittelen punttisalia näin alkuun  ;) taitavat painaa jonkin verran...

Jänskää, mulla alkaa ensi viikolla kaksi kuukautta vähenemään.....

Link to comment
Share on other sites

Salilla on käyty jo että , eiköhän ne sieltä nouse jollain vinssillä..  ;D ;D

Meitin hotelli on saaren yläpäässä lähellä sitä luonnonpuistoa, eli mennään sinne varmaan samoilemaan... ;D  Hotelliltamme menee myös busseja kaupunkiin, että eiköhän me sielläkin käydä shoppailemassa..  

Meillä on aikaa reissuun 1kk ja 5 päivää.. pitäs varmaan alkaa käydä solariumissa et ois jotain pohjaa..  :-X :-X :-X

Link to comment
Share on other sites

Mä olen kanssa ajatellut tuota solariumia... Iho on vaalea kuin lumikin, ja hiukset kuin prinsessa ruususen (naamasta ei sitten voi prinsessaa saada millään  ;D ) niin että pien väri ei pahaa tekisi.

Muista sitten että se solarium ei estä palamasta!! että ei unhoita rasvoja. Ovat varoitelleet, että Karibian aurinko on hurjan hyvä tekemään punoitusta. Pitää varautua kunnolla.

Maanantaina lähtee kaksi kuukautta kulumaan häihin...! huhpuh kun alkaa sydän väpättämään...  :-X

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...