Jump to content
Naimisiin.info

ABC-Saaret


kukkanen

Recommended Posts

Bubo bubo: KIITOOOOS!!!!!Loistavaa tietoa!!Suomen matkatoimisto lähettää meille vielä tarjouksensa ja siellä vaihtoehdot ovatkin Buddy dive tai Harbour village..eli taas aika eritasoiset..  :D

Mutta jos vetkutellaan vielä häämessujen yli ja katsotaan sit..luulen kyllä et Helin matkojen luxus vaihtoehdot menee ykköseks..eiköhän sitä ehdi vaik onki sen 6vrk seitsemän sijaan per paikka..

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 228
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Leevi,

Bonaire on pieni saari, eikä siellä ole niin hirmuisesti veden päällä nähtävää, etteikö sitä kerkeä kuudessa päivässä näkemään. Autolla kerkeette ajaan saaren ympäri moneen kertaan, kaikki mahdolliset rannat tarkastaa ja parhaat ravintolat kokeilla. Näette iguaanat, papukaijat ja vielä ne muutamat vapaana olevat aasit. Aaseja kannattaa käydä silittelemässä myös aasipuistossa, joka on kiitoradan "toisessa päässä". Tietä voi ajaa, vaikka se välillä näyttäisi loppuvan lampeen, siitä vaan läpi ;D

Saaren myrskypuolella kannattaa myös ajella niitä karttaan kyllä merkittyjä "teitä", joita meikäläinen luuli pelkiksi satunnaisiksi ajouriksi. Myrskyrannalla (itä) on myös intiaanimaalauksia kallioissa ja rantaan pärskyvät aallot ovat vaikuttavan näköiset. Jos ootte siellä sunnuntaina, niin Cai:ssa, Lac Bayn toisella puolen on joka sunnuntai paikallisten "sunnuntaitanssit". Sinne kokoontuu päivän aikana ihmisiä välillä levyltä tulevan, välillä kitaration soittaman musiikin ääreen. Siellä ovat myös ne valtaisat simpukankuorivuoret, joista monissa Bonaire-oppaissa mainitaan.

Mun mieluisin "kantapaikka" on Rose Inn. Pysähdyimme siihen kylmälle juomalle aina ohi ajaessamme. Se on minusta niin herttainen ja niin karibialainen.

Noista kahdesta nyt saamastanne on Harbour Village hieno ja Buddy Dive, keskinkertainen. Valitettavasti en sitä todellakaan voi erityisesti suositella. Minusta se on tasoonsa nähden kallis. Bonaire Talkistakin lukee paljon ei niin yli-innostuneita viestejä, vaikka selkeää täsmällistä kritiikkiäkään siitä on vaikea antaa.

Juu, ole hyvä! Näin saan iteki sen hyödyn, että pysyy lomamuisto pitempään tuoreena mielessä  8-)  Ei ne yksityiskohdat oo enää puolen vuoden tai vuoden päästä niin kirkkaana mielessä.

Muokkaus: Mä oon totaalisen allerginen hevosille ja saan astmaattisen kohtauksen jo, ku hevojen kävelee ohi, mutta aaseista ei tullu mitään, vaikka ne haisee hevoselle. Lähenin niitä tosi varovaisesti, mutta hyvin meni. En mä nyt silti niitä niin rapsutellu ja suukotellu ku mun mies, mut lopuksi jopa vähän turpaa taputtelin. Ehkä se johtuu siitä, että ne on kumminki villejä, eikä elä tallissa. Tää vaan siksi, että ne on tosi söpöjä ja jos oisit allerginen ja aattelisit, ettei kannata, niin kannattaa kokeilla. Pääsymaksua sinne ei oo.

Link to comment
Share on other sites

Minä hevoshulluna ihmisenä vietänkin sen viikon aasien kanssa.. ;D

Täytyy oikein kirjoittaa ylös paikan nimiä vaik tosiaan ehdimme kahlata paikat läpi moneen kertaan..Täytyy harkita sitä auton vuokrausta..jossain sen kuitenkin vuokraamme niin Bonairella riittäisi tekemistä sit sen kanssa..Saako paikan päältä vielä varattua vai pitäisikö se hoitaa täältä käsin?

Link to comment
Share on other sites

Kulkuvälineen vuokraus onnistuu paikan päällä. Jos vuokra-autot on jo loppu siitä hotellista, mihin meette, niin saarella on monta auto- ja mopovuokraamoa, joihin voi vaan kävellä sisään ja ottaa auto. Autovuokraamoissa se on myös ihan piri pikkasen halvempaa, kuin jos hotellilta ottaa.

Pyörää en ottaisi saaren tutkimiseen, sillä siihen se sitten on kuitenkin liian iso. Yksi pari oli ottanut ja vaihtoivat yhden päivän jälkeen pyörän autoon. Jos taas tykkäätte, niin siellä on hyviä maastopyöräreittejä, joita voi fillaroida tai lyhyisiin matkoihin, kuten Plazasta keskustaan tai rannalle. Captain Donista tai Buddy Divesta keskustaan olisi mulle jo sellainen matka, ettei sitä olis kiva pyöräillä koko aikaa, mutta Harbour Village sen sijaan on jo puolta lähempänä. Nopeesti te nää välimatkat siellä näette ja voitte päättää tilanteen mukaan, miten liikutte :)

Link to comment
Share on other sites

Heippa!

Mun matkakertomus meidän häämatkasta viime kesältä löytyy tuolta arkistosta:

http://www.naimisiin.info/cgi-bin/yabb21/Y...um=1126608808/0

Siellä on pari kuvaakin noista teidän hotellivaihtoehdoista eli Lions Dive Curacaosta ja Bonairella Buddy Divesta (jota on täällä haukuttu mutta me oltiin kyllä tyytyväisiä, varmaan makuasioitakin). Tuolla Lions Divessa oli suurin osa hollantilaisia ja Buddyssä tosiaan vaan lähinnä niitä yli-innostuneita jenkkejä, muttei ne meitä häirinny. Käytiin PADI Open Water sukelluskurssi Buddyssä kahden britin kanssa, ja se oli tosi hyvä! Ope oli jenkkiläinen Ian Culverhouse tai sinne päin, rauhallinen ja hauska mies eikä mikään "into-piukea jenkki", jolla oli aikaa selittää asiat kahteen kertaan meillekin jos ei heti enkuks kaikkea tajuttu. (älkää nyt loukkaantuko kukaan näistä jenkkijutuista, kyllä ne välillä on vähän rasittavia kun kaikki on niin teennäisen "great", "sweet" ja "oh, my god")

Tuolta löytyy tekemistä Bonairella jos meinaa käydä tylsäks (mitä epäilen, koska meille ois ollu pinnallakin tekemistä moneksi viikoksi  :))

http://www.infobonaire.com

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Alexsandra80, matkakertokusesi oli erittäin avartava ja mielenkiintoinen. Olisin halunnut lähteä häämatkalle Mauritiukselle, mutta mieheni on alusta asti puhunut ABC-saarista, ja kun sinne oli 1500 euroa halvempi reissu päädyimme siihen. Nyt en enää epäröi lainkaan valitsimmeko oikean kohteen,  niin kattavan kuvan matkakertomuksesi jätti. :)

Matkakuume senkun kasvaa :-X :-X :-X

Link to comment
Share on other sites

Muistan joskus lukeneeni, että abc-saarille saa Hollantilaisten matkatoimistojen kautta paljon edullisemmin matkoja kuin suomesta... onko kukaan kokeillut?? (abc-saaret on ikäänkuin hollantilaisten kanarian saaret... ;))

Kävin surffailemassa hollantilaisen matkatoimiston sivuilla ja esim. Aruballe 14vrk reissu maksaa halvimmillaan 933e/hlö ja 23vrk reissu 1181e/hlö  :o Plus sitten tietenkin lennot välille Suomi-Hollanti.

Link to comment
Share on other sites

Kertoisitko mikä tämä hollantilainen matkatoimisto on? ;)

http://www.arke.nl/home

Näyttäis olevan siis tota Finnmatkat-Tui -ketjua, joten varmasti täysin luotettava toimisto.

Me oltiin viime syksynä Malediiveilla saksalaisen matkatoimiston (Tjaereborg) kautta ja kaikki toimi loistavasti ja matkan kokonaishinta tuli 1000e halvemmaksi kuin halvimman suomalaisen toimiston kautta.

edit. Kokeilin noita Aruban matkoja helmikuun hinnoilla (lähtö 21.2.)

edit2  ;D Helmikuussakin näyttää olevan todella erihintaisia matkoja riippuen lähtöpäivästä. Maaliskuussa hinnat tippuu halvimmillaan näköjään alle 900 euron.

Ja nopeilla lähdöillä pääsis Curacaolle 9 päiväksi 629 eurolla.

Link to comment
Share on other sites

Tän hollantilaisen matkatoimiston sivuilla on lentolippuja välille Amsterdam-Curacao-Amsterdam hintaan 330e. Veroineen hinnaksi tulee 956,50e/2 hlöä/meno-paluu.

Ei paha tuokaan hinta jos ottaa lennot ja majoituksen erikseen.

Link to comment
Share on other sites

Marzupilami:

Meijän matka on vähän reilu 2800€ näillä näkymin per nuppi..Tällä viikolla selviää varmaan loputkin muutokset, mikäli niitä vielä tehdään esim.huonetyyppien suhteen..

Meijän reissu on 6vrk joka saarella ja hotellit tasokkaammasta päästä ja huoneet rannan puolella ja myöskin tasokkaampia mikäli pääsi valitsemaan..

Hessu:

Kaleva travelin tarjous tais olla noilla aiemmin mainitsemillani hotelleilla jotain reilu 2600€ per nuppi..

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Hei lisää tuoreita juttuja/vinkkejä Curacaosta? Lueskelin noita

vanhempia ketjuja ABC-saarista ja pitkän pähkäilyn jälkeen Curacao tuntuu

kaikista omimmalta.. kulttuurielämä rikkainta, vehreintä, enemmän paikallisia ja

rantojakin löytyy.. Onko uutta tietoa mm. hintatasosta, aktiviteeteistä jne?

Kuvat erittäin tervetulleita ;)

nimimerkillä häämatkalle kesäkuussa

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...