kukkanen

ABC-Saaret

229 viestiä aiheessa

Olitteko ensin Aruballa ja sitten Curacaolla? Kerro kaikki mahdolliset vinkit paikoista. Menikö lentomatkat kivasti? Saitteko häämatkalaisina mitään extraa lentoyhtiöltä?

Otitteko muuten keltakuumerokotuksen? Olen yrittänyt selvittää sitä, mutta joissakin paikoissa sanotaan ettei tarvitse ja joissakin taas suositellaan...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Soitin Kansanterveyslaitoksen rokotepuhelimeen, siellä sanottiin että hepatiittirokotteet ovat ainoita mitä sinne kannattaa ottaa.. Näin me ainakin teemme..  :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mekin varattiin Helin matkoilta häämatka Aruballe, risteilylle ja Curacaolle :-X

Lähtö on 4.12.2006  ja jouluksi palataan takaisin Suomeen. Kiva olisi kuulla saarilla käyneiden kommentteja ja kertomuksia matkoista  :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Syyskuussa 2004 oltiin muuten vaan lomailemassa. Viikon verran Aruballa. Paljokaan ei positiivisiä kokemuksia matkasta jäänyt... Ensinnäkin saaren ohitti vaivaisella 40km vitosasteen hurrikaani, jonka takia pari yötä ja päivää myrskysi aivan hirvittävästi. Kun myrsky oli mennyt ohi, oli se vienyt hiekkarannan mukanaan, teillä oli puoli metriä vettä, mitkään kaupat tai aktiviteetit eivät olleet auki. Lisäksi paikka on mielestäni aivan liian jenkkiläinen  ::)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minäkin kyselin rokotteista mut olivat sitä mieltä et jos aikoo poiketa Venezuelaan ni sit tarvii muita mut muuten riittää voimassa olevat jäykkäkouristus ja suositellaan hepatiittirokotetta..Me on aiemmin otettu havrix ja nyt päätettiin ottaa viel Engerix(?) ni on A ja B hepatiittia vastaan suoja..

Kyllähän ne myrskyt mietityttää mut toisaalta on monta paikkaa joista ne ovat pyyhkäisseet suoraan ylitse joten uskon noiden saarien säilyvän kuitenkin vähän vähemmällä..

Kyllähän sitä puhutaan et mannerlaatat saattaa jossain vaiheessa heilahtaa kanarian alueella ja silloin on vaarassa niin monien turvallisena pitämä lomakohde..koskaan ei voi tietää...

Itse odotan todella kovasti reissua... ;D 8-)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me suunnitteleme myös Curacaolle häämatkaa, lähdemme luultavasti vasta häitä seuraavana kesänä 2008, sillä Joulukuussa -06 meille syntyy pienokainen ja ensi kesänä n.6kk ikäinen on vähän turhan nuori sinne reissaamaan.

Teillä, jotka ovat Curacaolla käyneet, näkyikö siellä lapsiperheitä pienten lapsien kanssa? Mietin vain onko ihan hullu idea ottaa 1,5 vuotias mukaan..? Luulenpa vain etten raaski pienokaista jättää 2 viikoksi hoitoon Suomeenkaan..!

Joissakin hotelleisa näkyi olevan babysitter palveluita, joita voisi ehkä välillä hyödyntää. Luin myös että hanavesi on puhdasta, mikä vähän auttaisi hygenian kanssa.

Onko muita, ketkä olisivat ylipäätään alle 2-vuotiaan kanssa kaukomailla reissanneet?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä olis enää vajaa pari viikkoa lähtöön.  8-) Eli kuten aiemmin ketjussa kirjoittelinkin, Aruballe ollaan menossa.

Viime viikolla käytiin ottaan rokotukset ja eilen tuli matkaliput postissa. :D Alkaa matka tuntuun todellisemmalta...

Ei oikein oo kerennyt ajatteleen matkaa ollenkaan, kun kaikki ajatukset on ollut häissä ja niiden suunnittelussa, mut kyllä nyt tuntuu niin oikealta valinnalta lähteä häämatkalle heti häiden jälkeen, sellanen hääsressi alkaa oleen päällä...

Ihanaa päästä vaan makoileen rannalle ja rentoutuun.  :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kokemuksesta voin sanoa että Aruba on ihan mukava matkakohde, jos haluaa aurinkoa, lämpöä ja hiekkarantoja. Oltiin sulhon kanssa toukokuussa 10 päivän lomamatkalla Tjäreborgin kautta ja hotellimme oli Bucuti Beach Resort (www.bucuti.com) ja oli kyllä tosi mukava paikka. Ystävällinen palvelu ja hyvä aamupala. Ei siis all inclusive -hotelli.

Hotellimme ei sijainnut aivan keskustassa mutta mielestämme kulkeminen onnistua todella leppoisasti julkisilla busseilla, joita meni lähellä kulkevaa isompaa tietä pitkin Oranjestadin keskustaan. Menopaluulippu maksoi vain pari dollaria. Taksia käytimme kerran tullessamme myöhempään illalla kotiin kun busseja ei enää kulkenut.

Jeeppi meillä oli yhden päivän vuokralla ja kiersimme saaren ympäri myötäpäivään todella onnettoman kartan kanssa, mutta eksymisiä ei silti pahemmin sattunut. Näin vältti hyvin kaikki turistirysät, jonne paikallinen matkatoimisto teki turistimatkoja busseilla ja jeeppisafareilla.

Suoritin PADI Open Water Diver -kurssini avovesisukellukset Aruballa ja täytyy sanoa että se oli kyllä koko loman paras kokemus. Sulhoni oli fiksu ja oli löytänyt tyypin joka yksin hoiti sukellusreissuja ja oli siis myös minun opettajani matkalla. Irving C. Paula oli hänen nimensä, mutta Cliveksi häntä vain kutsuttiin. Firman nimi oli Dive Aruba (www.divearuba.com). Oli kyllä onni että varasimme sukelluksemme häneltä. Kauhulla katselimme eräällä hylyllä kun toinen sukellusfirma lähetti asiakkaansa mereen. Heitä oli varmaan kolmattakymmentä ja olivat siis käytännössä oman onnensa varassa vedessä. Oma oppaamme teki kahtena päivänä sukellusmatkan pelkästään meidän kanssamme ja kahtena päivänä mukana oli pari muuta jenkkiä.

Täytyy myöntää että sukellus"kärpänen" puraisi pahemman kerran. Nyt on varattuna onneksi jo seuraava reissu Meksikoon :)

Yhteenvetona: Jos et pidä merestä, auringosta, lämmöstä, etkä jenkki- tai hollantilaisturisteista, älä lähde Aruballe :) Mainoksen valkoinen hiekka ja turkoosi meri pitivät paikkansa yli odotusten!

Hintataso mielestäni ei mikään kovin edullinen, mutta toteankin tämän Intian Goan kokeneena.. Tietenkin selvästi turisteille suunnatuissa kaupoissa aina turistilisä.

Ja Tjäreborgin kautta varanneet: jos teillä on se 8 tunnin odotus Schipholin lentokentällä Amsterdamissa, niin kentän alta lähtee junia Damin keskustaan. Matka kestää parikymmentä minuuttia ja menopaluun hinta ei päätä huimannut, muistaakseni alle kympin ja euroissa tietenkin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hipsutin: Sekä Aruballa että Curacaolla oli useampi perhe pienen lapsen kanssa. Tuolla on niin turvallista ja länsimaista, että voisin hyvin kuvitella matkustavani sinne vauvan kanssa.

Hanqu: Meillä oli periaatteessa samat hotellit (Aruballa Divi, joka on Tamarijnin naapurihotelli, jonka palvelut kuuluvat hintaan). Tykkäsin enemmän Divistä kuin Tamarijnista, mutta molemmat olivat hyviä ja kivoja hotelleja erittäin loistavalla, siistillä ja rauhallisella rannalla. Kaupunkiin on pari kilometriä ja menimme sen yleensä pyörillä ,jotka AI paketissa olivat ilmaisia. Divin ravintolat olivat hyviä, vaikka olinkin ennakkoluuloinen. Tamarijnistä kokeilimme vain Paparazzia ja se oli pettymys. Curacaolla olimme tuossa Sunset Watersissa. Se on kaukana kaupungista ja kaikesta muustakin. Hotelli on ihan kiva ja ranta yksityinen ja rauhallinen, mutta se ei ollut niin tasokas kuin kuvittelimme. Hotellissa on ainoastaan yksi ravintola. Kumpikin hotelli on vähän kulunut, mutta tunnelma niissä on hyvä, eikä niissä ole paljoa jenkkituristeja.

Häämatkakertomuksissa juttua meidän reissusta ja kuvia, jos kiinnostaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiitos tuosta tiedosta, että lapsiperheitä näkyi :)

Luin jostain että hanavettä voi Curacaolla juoda, mikä on plussaa.

Tulevat isovanhemmat ovat jo lupautuneet häämatkan ajaksi hoitajiksi, mutta en tiedä raaskinko pientä kultaamme jättää hoitoon niin pitkäksi aikaa  :-?, vähän epäilen.. Mutta sitten sen kai näkee kun aika koittaa. Tai sitten ei auta muu kuin ottaa isovanhemmat mukaan matkaan hoitajiksi..heh..tosi romanttinen häämatka..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Kokemuksesta voin sanoa että Aruba on ihan mukava matkakohde, jos haluaa aurinkoa, lämpöä ja hiekkarantoja. Oltiin sulhon kanssa toukokuussa 10 päivän lomamatkalla Tjäreborgin kautta ja hotellimme oli Bucuti Beach Resort (www.bucuti.com) ja oli kyllä tosi mukava paikka. Ystävällinen palvelu ja hyvä aamupala. Ei siis all inclusive -hotelli.

Voisitko Unanna antaa jotain hyviä vinkkejä esim. ravintoloiden tms. suhteen. Olemme lähdössä häämatkalle ensi viikolla samaan hotelliinkiin, missä te olitte.

Paljon jeepin vuokra oli? Kuinka paljon kannattaa varata käyttörahaa???

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Nuppunen -kysyit käyttörahasta. Meillä olo All Inclusive-hotelli, joten ei rahaakaan ei paljon mennyt, mutta jäi kyllä sellainen kuva, että kaikki oli kallista. Katsottiin jotain ravintoloita ja pääruoat oli hinnaltaan $20 molemmin puolin ihan tavallisissakin ravintoloissa. Kaikki retket olivat myös hintavia.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meidän matkaliput tuli tänään!!!!

Ja täytyy kyllä kehua Helin matkoja..on nimittäin aika kasa tietoa mukana niin saarista kuin matkanteostakin..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me tultiin viime perjantaina häämatkalta Arubalta ja oli aivan mahtava loma! :)

Aruba on aivan täydellinen kohde häämatkalle. Me oltiin matkalla 10 päivää ja asuttiin Divi Aruba, all inclusive - hotellissa. Saatiin vielä huone merinäköalalla.  8-) Hintaan siis kuului kaikki ruoat ja juomat sun muut syötävät. Ja oli kyllä hyvät tarjottavat. Kiloja tuli reilut 3 lisää matkan aikana...  ;D

Hotelli oli erittäin siisti ja palvelu pelasi. Saatiin hotellilta häälahjaksi paketti jossa oli skumppapullo, muttama t-paita, valokuvakehys sekä auringonlasku-illallinen. illallinen oli saaren toisella puolella ravintolassa, jossa pöydät oli katettu aivan meren rantaan.  :)

Käytiin myös sukeltamssa ja oli aivan mahtava kokemus. Vesi oli kirkasta joten sukellus oli upeaa ja kaloja sun muita näkyi hyvin.  Muutenkin Aruban rannat olivat suoraan kuin postikortista. Turkoosin sininen meri ja luun valkoinen hiekkaranta.  ;)

Rannalla ei myöskään koskaan ollut tungosta eikä tarvinnut olla kuin sillit purkissa, vaan rannalla oli runsaasti tilaa ja aurinkotuoleja.

Hintatasosta sen verran että turistialueella hintataso oli sama kuin Suomessa, ellei vähän kallimpikin. Keskustassa oli vierekkäin kaikki muotiliikeet Lois Vuttonista Cucciiin, Hilfigeristä Ralph Laureniin. Mutta kun jaksoi kävellä vähän kauemmas kaupungin keskustasta, jossa oli paikallisten kaupat, niissä oli eirttäin halpaa. Ja Aruba on oikea kenkäfriikkien paratiisi.  :D Kenkäkauppoja on paljon ja niissä on hyvä valkoima. Ostin neljät kengät!  ;D Myös laukun löysin sekä 6 paitaa, shoritsit ja paljon tuliaisia. Myös miehelle ostetiin paitoja, kengät ja shorsit.  Sandaalit maksoi alle 10 euroa ja syksysaapikkaat joiden hinta Suomessa olis varmasti yli 100 euroa, maksoivat 45 euroa.  :o

Aruban valuuttaa, forintteja, ei kannata vaihtaa ollenkaan, koska joka paikassa käy dollarit.

Ainut miinus musta Aruballa oli se että siellä oli niin paljon jenkkejä. Ja ne kun osas olla niin ärsyttäviä ja ylpeitä kun olla vaan voi.

En voi muutakan kehua Arubaa! Aivan mahtava paikka!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiitos Marzupilami, kun sait muutenkin korkealla leijailevan matkakuumeeni entistä suuremmaksi. Tänään olisi lähtö ja sinun kirjoituksen jälkeen en voi muuta sanoa kuin että olen enemmän kuin tyytyväinen siihen, että valitsimme häämatkakohteeksemme juuri Aruban. ;D

Toivottavasti meillä on yhtä onnistunut loma  :) !!! Ja eiköhän häämatkalla muutenkin ole aika ihanaa  :D.  :-X :-X :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ihanaa kuulla kokemuksistanne! Meillä reilu 4 kk vielä lähtöön, nyt odotan sitä taas intoa puhkuen!  :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Onko joku ollut Curacaolla Avila Beach Resortissa, kertokaahan kokemuksia??!!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olimme häämatkalla Aruballa ja Curacaolla elo-syyskuussa. Hotelli Aruballa oli Divi Aruba ja Curacaolla Marriott Beach Resort.

Molemmissa paikoissa oli kiva käydä, mutta eivät päässeet kuitenkaan ihan favoritien joukkoon. Aruba on kyllä aikamoinen turistipaikka. Ihmiset ovat kyllästyneet varmaankin jo turisteihin, sillä palvelutaso on aika heikkoa. Aruba & Curacao poikkeavat toisistaan melko tavalla. Curacaolla ihmiset oli ystävällisempiä, saari oli hieman vihreämpi ja tunnelma oli aidomman karibialainen kuin Aruballa. Merivesi on kirkasta molemmissa paikoissa, rannoiltaan Aruba on parempi lähinnä rantojen pituuden osalta. Curacaon rannat ovat lyhyitä "poukamia". Kauniita omalla tavallaan.

Divi Aruba on kiva hotelli, jossa saa syödä ja juoda koko rahan edestä. Maksoi itsensä takaisin. Divi Aruballa huoneet eri rakennuksissa vaihtelevat huimasti. Saimme aluksi huoneen vanhemmalta puolelta, rannalla olevista mökeistä. Seinät oli likaiset, peili rikki ja huoneen taso vastasi **-tähden luokkaa. Parin päivän oleskelun jälkeen saimme paremman huoneen Vista I rakennuksesta. Huone oli kuin toisesta hotellista. Tosi ihana ja mieletön näkymä rantaan & merelle. Suosittelen siis Vista I tai Vista II -rakennuksia.

Curacaon Marriott Beach Resort oli kiva hotelli. Sieltä ei tosin pääse julkisilla helposti keskustaan. Lähin bussipysäkki taitaa olla 2 kilometrin päässä. Eli taksilla keskustaan maksoi 10 dollaria (sillan toiselle puolelle 20 dollaria) suunta. Omalla autolla pääsi mukavasti, eli parkkipaikkoja löytyi.

Retkistä sen verran, että Aruballa mieleenpainuvin oli SeaTrek ja Curacaolla aivan mieletön juttu oli uinti delfiinien kanssa. Suosittelen!

Curacaon Marriott-hotellissa oli paljon lapsiperheitä. Hollantilaiset tulevat sinne siis ihan pientenkin lasten kanssa, joten hyvin sopii myös lapsiperheille. Marketista löytyy hyvin kaikenlaista ruokaa & tavaraa.

Suosittelen siis yhdistelmämatkaa ennemmin kuin, että menee jommalle kummalle saarelle pelkästään!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minttu: Missä voi Curacaolla uida delfiinien kanssa ja onko se hintavaa? Entä mitä tuo SeaTrek pitää sisällään?

*Huokaus  8-)*

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Vesi"puiston" nimi on Sea Aquarium. Itse siellä vieraillessani ko. delfiini-jutut olivat vasta rakenteilla, mutta oli joka tapauksessa mahtava paikka.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Aivan loistava loma takana..Puitteet noilla saarilla ovat aivan taivaalliset juuri häämatkalle..

Meillä oli siis Curacao-Bonaire-Aruba 6vrk kullakin..tultiin tänään joten nyt en liiemmin jaksa kirjoitella..

Saa kysellä niin yritän vastata jos pystyn..Kirjoittelen jossain välissä matkakertomusta..

Bonairella meil oli päivän auto..Aruballa pysyteltiin aika visusti hotellialueella ja Curacaolla liikuttiin se mitä liikuttiin taksilla tai jalan..että siltä pohjalta osaan kertoa..

Yllättävin pointti oli se et meil meni yhteensä melkein kolmes viikossa vain n.1000dollaria.. ;D :o 8-)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Myös meillä oli aivan fantastinen loma  :-X :-X :-X. Olen osittain eri mieltä Aruban liioista turisteista aiemmin kirjoittaneiden kanssa: low rise-alueella, eli siellä, missä on "matalia" hotelleita, ei todellakaan ollut liikaa turisteja. Rannalla oli tilaa vaikka kuinka ja aurinkotuoleja oli aina saatavilla. Palvelukin oli erinomaista. Lentokonekaan ei ollut edes puoliksi täynnä. High rise-alueella, eli siellä missä puolestaan oli korkeita hotelleita vieri vieressä, turisteja oli varmaan enemmän ja meno oli ainakin amerikkalaisten osalta aika railakasta. Riippuu siis varmasti aika paljon hotellin sijannista, millaiseksi Aruban kokee. Eagle beach, jolla osa low rise-alueen hotelleistakin sijaitsee oli kaunein koskaan näkemäni ranta ja olen kuitenkin matkustanut paljon. Ruoka oli todella herkullista, häämatkalaisille kohde oli todella romanttinen ja hintataso oli kohtuullinen. Lähtisin milloin vaan uudestaan  :-*.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Sama täällä, voin vain kehua Arubaa ja ihanaa häämatkaamme!  :D  Kaunis ranta, ihana meri, mukavasti tilaa rannalla olla ja nautiskella ja upeat auringonlaskut... Me olimme häämatkalla elokuun lopussa ja ihmisiä ei minunkaan mielestäni ollut yhtään liikaa eikä jenkkituristit mitenkään erityisesti "pistäneet silmään". Majoituimme myös low rise -alueella ja high-risen läpi sekä pyöräiltiin että autoiltiin eikä sinne kyllä olisi huvittanut mennä - me viihdyimme loistavasti low rise -alueen rauhassa.  Ihmiset olivat ystävällisiä, all inclusive -hotellin ruoka ja muut palvelut hyvät, ihanan helppoa ja rentouttavaa lomailua. Saari on siisti ja turvallinen ja erinomaisesti ihanaan rantalomailuun soveltuva paikka!

Kaipuu jäi takaisin ja miehen kanssa sovittiin, että viimeistään 10 v. häämatkalla lähdetään taas Aruballe!  :)  :-X

P.S. Jos joku haluaa kuvia Arubalta, privailkoon niin voin muutaman otoksen lähettää!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään