julhanen

Ennalta tuttu vai uusi kohde?

39 viestiä aiheessa

Mä haluaisin mennä ennestään tuttuun paikkaan... Tai siis samaan maahan, mutta eri kohteeseen. Tämä siksi, että pidin todella paljon kyseisestä maasta, ruuasta, ihmisistä ja hinnat olivat kohtuullisia, joten voimme elää herroina kyseisessä maassa. Sen verran kuitenkin haluan uutta, että haluan valita uuden kohteen. Tämä tuntuu jotenkin hyvältä vaihtoehdolta, koska tiedän matkan olevan juuri sitä mitä haluan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kummallekin uusi lomakohde :) Näin se on parasta, molemmilla yhtä paljon ihmeteltävää, ja paikkakin kun on tietty niin eipä siinä paljoa vaihtoehtoja ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Uusi kohde  :-X Tosin aika vähän ollaan kumpikaan matkusteltu aiemmin  ::)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me "joudutaan" töiden takia tekemään kaksi häämatkaa: muutaman päivän matka Pariisiin, jossa opiskelimme yhdessä ennen häitä sekä pidempi matka Mauritiukselle, josta kumpikin on haaveillut, mutta jossa kumpikaan ei ole käynyt  :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mlemmille uusi kohde. Aiemmin ollaan käyty yhdessä vain Budabestissä ja sen lisäksi kumpikin on matkustellut tosi vähän.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ihan uusi kummallekin. Se on ollut mulla unelmien kohteena jo kauan. Sulhasen kanssa kun tavattiin, niin sovittiin, että sitten joskus lähdetään sinne häämatkalle. Nyt siihen on enää n. puoli vuotta!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Molemmille uusi tuttavuus. Kumpikaan ei aiemmin ollut käynyt kummassakaan kaupungissa, joissa tällä erää kävimme.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mieluusti uusi ja joku eksoottinen kohde. Mietitty ollaan niin Japania, Australiaa, Hawaii kuin USA:ta. Joku rantalöhölomakohde voisi olla ihana, missä ei tarvitsisi tehdä mitään muuta kuin olla oman kullan kainalossa :D tosin noita meidän matkakohteita varten täytyy jonkun verran säästää rahaa, sen verran hintavia ovat jo pelkät lennot, saati joku luksushotelli. Tosin ei sen hotellin nyt ihan luksusta tarvitse olla, kunhan on keskivertoa parempi :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Halusimme valita kohteeksi paikan, jossa kumpikaan ei ole ennen käynyt.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ehdottomasti molemmille uusi paikka!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me haluamme mennä häämatkalle ehdottomasti jonnekin, missä kumpikaan meistä ei ole vielä koskaan käynyt. On kivaa ja jännittävää tutustua yhdessä molemmille täysin vieraaseen paikkaan.

Meitä ei kiinnosta kaupunkikohteet, sillä olemme tehneet yhdessä niin monta kaupunkilomaa Euroopassa yhdessä. Emme ole myöskään mitään rannalla löhöilijöitä, joten emme saa mitään irti pelkästä aurinkoisesta turistirysästäkään. Molempia kiinnostavat erityisesti luonnon nähtävyydet. Emme haluaisi kovin pitkää lentomatkaa, sillä molemmat matkustelemme suht paljon, eikä kumpikaan mitenkään suuresti nauti lentokoneessa paikallaan istumisesta.

Vaihtoehtoina meillä on tällä hetkellä Azorit, Madeira, Islanti ja sitten Lappi, siellä esimerkiksi Saariselkä tai Salla. Jos jollain tulee mieleen kohteita, jotka voisivat sopia meille, ottaisin enemmän kuin mielelläni vinkkejä vastaan! :>

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me haluttiin tarkoituksella sellaiseen maahan ja paikkaan missä ei ennen olla oltu. Mietittiin myös maata missä ollaan ennen oltu yhdessä reissussa, mutta mennään mielummin täysin uuteen paikkaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Nopeasti näkisin asian näin:

Tuttu kohde:

+ tietää miten, missä ja millä liikkua ja syödä jne. Ei tarvitse tuhrata aikaa huonoihin ravintoloihin tai kävellä eksyksissä turhan päiten, tai missata jotain kivaa esim. siksi, että se mielenkiintoinen museo on maanantaisin kiinni. Itse inhoan ravintolan etsimistä shoppailun/kultturin jälkeen vatsa kurnien -> valitaan nyt vaan ensimmäinen vastaantuleva ja sitten saa jotain hirveää kuraa turistihinnoin. Tähän tietysti auttaa taustatutkimus!

- kaikkiin suhteisiin ei sovi tilanne, jossa toisesta tulee matkaopas tai toisesta vain perässä retuutettava -joihinkin taas sopii hyvin. Samaten, jos toisella olisi ystäviä kohteessa, itse en kyllä yhtä lounasta enempää (jos sitäkään) uhraisi häämatkastani jonkin entisen opiskelukaverin kanssa, ellei tämä olisi täysin ok puolisolle.

Vieras kohde

+ luodaan yhteiset muistot ja koetaan&löydetään yhdessä

+ tulee opetultua parisuhteen kulmakiviä, kun jotain menee pieleen :D Tietysti myös yhdessä asumisen aikana on käynyt toisen kartan- rahan- yms. käyttö selväksi? ;)

+ ylipäätään uuden paikan jännittävyys

- jää kokematta /tekemättä jotain, kun ei tiedä asiasta

- jää kokematta uusi puoliso, jos hosuu ympäriinsä (aktiivilomalaiset vrt. löhöilijät)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kas, tämä ketju näkyy olevan edelleen hengissä. Useimmat näyttävät suosivan molemmille tuntemattomia kohteita, ja onhan siinä puolensa. Me kävimme tuolla minulle ennestään jo kovin tutuissa paikoissa Guadeloupella ja Dominicalla, ja hyvin sekin meni.

Olihan vaimon sinne päästävä käymään, että ymmärtää, miksi minä niistä paikoista aina niin kovasti puhun ja sinne haluan uudestaan ja uudestaan. Ei sen ehkä välttämättä olisi tarvinnut olla häämatka, mutta toimi hyvin sellaisenakin.

Etuna oli ainakin se, että kun tiesin paikat etukäteen, niin onnistuimme säästämään etenkin majoituksissa. Kuukauden mittainen häämatkamme olisi tullut turhan kalliiksi, jos en olisi tiennyt edullisia majataloja, joita on turha netin varauskoneista etsiä.

Sekään ei haitannut, että matkalla tapasimme vanhoja ystäviä ja tuttuja. Nyt he ovat myös vaimoni tuttuja. Sellainen olisi ehkä vienyt turhan paljon aikaa, jos ei olisi ollut kuin viikon tai parin reissu, mutta kuukauden matkaan ehti sovittaa kaikenlaista.

Nyt suunnitelmissa on jo seuraava reissu samoihin maisemiin. Häämatkasta on kuitenkin jo kohta viisi vuotta. Pitää vain löytää sellainen väli, että kummatkin pystymme taas noin kuukauden sitä varten irroittamaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään