SE

Australiassa häämatkalla tai sinne menossa?

60 viestiä aiheessa

Auto reissu kesällä 2005 East Coastia pitkin ajeltiin Sydneystä-Cairnsiin. Todella mukava paikka, ei niin kaukana Sydneystä oli Port Macquarie, jossa jouduttiin suunnitelmasta poiketen pysähtymään tulvan takia :) mutta kyllä kannatti. Todella mahtava paikka harmi, että oltiin siellä vaan 2 yötä. Jos ite vielä joskus pääsen Ausseihin niin aivan varmasti pysähdyn Port Maqcuarieen.

Muutenkin pysähdyttiin pienemmissä paikoissa ihan rannalla, tuntuvat olevan enemmän meikäläiselle suunnattuja kun isot kaupungit kuten Brisbane.

Mä tykästyin Townswilleen. Todella kaunis ja hyvin hoidettu rantakaupunki. Paikkana jäi paremmin mieleen ku esim. Cairns tai Brisbane.

Rockhampton oli aikasta pieni paikka eikä edes meren rannalla. Käytiin siellä kaupoilla ku asustetiin tulevan miehen sedän luona Emu Parkissa. Emu Park on ihan rannalla mukava, rauhallinen, todella pieni paikka. Rockhampton ei mitenkään vakuuttanut, aika normaali kaupunki perus palveluineen. En ehkä jaksais siellä aikaani viettää, Australiassa on oikeesti paljon mielenkiintosempiakin paikkoja :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Yksi yö Rockhamptonissa oli tarpeeksi (ja sekin vain välttämättömyys), kun paikka oli tosi aution tuntuinen.

Itärannikko oli jälleen aivan upea paikka matkustaa  :-X!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minkä hintaisia lentolippuja teillä on ollut?

Tein alustavan varauksen lentolippuihin Suomi-Seuran matkoista ja meno-paluuhinta on 1153 €/hlö. Oli edullisinta hintaluokkaa kuulemma. Lentoreitti on Hki-Amsterdam-Hong Kong-Sydney ja matkustus ajankohta marras-joulukuu.

Sisäiset lennot Sydneystä-Cairnsiin olis ollu 217 €/hlö.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse suosittelisin länsirannikkoa enemmän kuin itää. Lisäksi pohjoinen on _upeaa_! Huikeita maisemia. Tuosta Gold Coastista tulee mieleen vähän joku turistikeidas, vaikka kaipa ne aussitkin siitä jotkut (erityisesti tietty nuoret) tykkää. Siellä ei kuitenkaan ole mitään kovin ainutlaatuista mielestäni.  

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Nyt on häämatka Australiaan varattu, lähtö on 24.11.07. Ollaan 6 yötä Sydneyn keskustan tuntumassa ja 8 yötä Bondilla sijaitsevassa hotellissa. Bondilta matkaa tulee 8-10 km Sydneyn keskustaan. Matka tulee maksamaan 1950 €/hlö.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Sorry, mutta lentoja Ausseihin ei välttämättä saa alle tonnilla :-/ Jos lennot esim. 1200 per naama (täysin realistinen), ei jää paljoa budjettia perille. Majoitukset siellä on kyllä halpoja, vaikka ei ihan reppupaikoissa asuiskaan, mutta silti... Ja niin kauas ei kannata lähteä kauhean lyhyeksi aikaa (itse en lähtisi alle kolmeksi viikoksi, mutta kaksi viikkoa lienee aivan ehdoton minimi). Siellä on niin paljon nähtävää!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me ollaan 2 vkoa reissussa ja sekin tuntuu liian lyhyeltä ajalta. Meillä ei ole aikaa/rahaa olla pitempään ja reissata ympäri maata. Ite en viittis viikon takia lentää/matkustaa tollasta matkaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kuulin ihanasta paikasta nimeltä Fraser island yhdeltä ranskalaispojalta, on kuulemma maanpäälinen paratiisi.. eli sinne kannattaa tehdä reissu!!

Itse olin tammikuussa Sydneyssä 2 viikkoa siskoa moikkaamassa ja rakastuin paikkaan!! Sydney on maailman kauneinpia kaupunkeja ja ihmiset ihania!!  

Kannattaa hyödyntää Sydneyn ihania puistoja mm- centannical park, royal botanic gardens ( ihan keskustassa ), moore park..  RBG:ssä on niitä isoja lepakoita ( flying foxes) roikkumassa puissa.. aikas veikeitä otuksia.. ;D  

Jos haluaa actionia lomaltaan niin kannattaa buukata jonkun reissun matkatoimistoista jotka ovat erikoistuneet vauhdikkaisiin retkiin.. Itse oltiin OZexperience- toimiston reissulla Blue Mountainsilla..

Ja sitten tietysti lautta-matkat satamasta ovat tosi ihania.. vaihtoehtoja on useita mm. taronga zoo, manly..  

Ostakaa Lonely planetin Sydney opas, siitä löytyy kaikki!!   :-X :-X :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Paupe: Kiitti vinkeistä! Lonely Planet on lähdössä myöskin meijän matkaseuraksi.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä ainakin suosittelisin vuokraamaan auton, kun lähtee Ausseihin. Neliveto olisi ihan ehdoton, mutta sellainen pakettiauto, missä voi nukkua, voisi olla myös oikein sopiva vaihtoehto jopa häämatkalle..

Itse oltiin viime keväänä kolme viikkoa Ausseissa juuri pakettiautossa asuen.. sillä pääsi sellaisiin paikkoihin yöksi, mihin ehkä muuten ei pääsisi.. esim. oltiin yhellä rannalla yötä, missä käveltiin yöllä aivan kaksistaan etsien kilpikonnia.. niitä ei tosin tullut vastaan, mutta jo se mahdollisuus teki tuosta yöstä aivan ikimuistoisen. :-X

Ehkä hyvä vaihtoehto olisi joku suurkaupunki hyvässä hotelissa ja sitten muutama viikko autossa asuen ja syrjäisillä paikoilla kenguruiden seurana oleminen.  :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Onko kellään kokemusta näistä hotelleista?

Mercure Hotel Ultimo Sydneyn keskustan tuntumassa

1925_b2.jpg

1925_b1.jpg

Swiss-Grand Hotel Bondi Beachillä

38073.jpeg

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Vielakos on immeisia suuntaamassa Ausseihin? Selvisi tassa vloppuna haamatkakohde, kun sulkin isotati asuu Sydneyn lahettyvilla ja tuumas etta jos lahdemme sinne, he hoitavat majoituksen ;D Sulkki on aina halunnut kayda Ausseissa, joten mikas siina :D. Mua kiinnostaa mahdollisuus piipahtaa Uuden Seelannin puolella :P

Pitaapas hamuta Lonely Planetin kirja jostain..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Moikka,

josko on kysymyksia vastaan mielellani. Asustelen Perthissa, mutta olen asunut myos Sydneyssa (mies sielta kotoisin) ja muutama vuosi sitten ajettiin ympari koko Aussilandia Tasmaniaa myoten. (Joka muuten mielettoman kaunis paikka) Eli ei kysyva tielta eksy vai miten se meni...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Lonely Planetin Sydney -kirja on hyvä, suosittelen. Hinta 25 € Suomalaisessa.

Meillä lähtö kuukauden päästä ja järjestelyt kaikki ok eli odotellaan vaan lähtöä ja yritetään tehdä vähän matkasuunnitelmia. Lento sen verran pitkä, et ehtii Lonely Planetin lukea kannesta kanteen useempaan kertaan ;D.

Suunnitteilla on mm. ylen syöminen (meinas mies seota, ku katsasti Sydneyn ravintolatarjontaa), eri biitseillä lojuminen, lauttareissuja, puistopicnic, akvaariossa käynti, joku retkihommakin olis varmaan kiva... ja kai sitä vähän tulee shoppailtuakin ;D.

Millanen Sydneyn eläintarha on? Aina nuo eläintarhat epäilyttää, ku eläinten olot on vähän niin ja näin ulkomailla. En aiemmin oo käyny ulkomailla eläintarhoissa, mutta nyt sitä harkitaan, mut en tiiä sitten.

Entäs miten huvipuisto? Onko kokemuksia tai onko siellä ylipäänsä sellasta (on Lonelu Planet vielä kesken)?

Ruokaravintola suositukset on aina tervetulleita näin hyvän ruoan ystäviä, ku ollaan. Kaikki vinkit tosin on tervetulleita edelleen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^Jos ette ole vielä lähteneet, niin suosittelen TODELLA lämpimästi Sydneyn eläintarhaa! Aivan mahtava paikka, lautalla mennään ja todella hyvin esillä kaikki aussieläimet!!

Kyllä Korkeasaari kalpenee monien ulkomaisten eläintarhojen vieressä, mitä eläinten oloihin tulee.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Rva Pupu: kiitos kommentista. Tulevana lauantaina lähdetään ja eläintarhaan ollaan menossa. Lonely Planetissa oli myös, et eläimiä hoidetaan hyvin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me myös suunnitellaan häämatkaa Australiaan ja ottaisin mielelläni vinkkejä/kokemuksia erityisesti Sydneystä ja Hamilton Islandista. Ajattelimme yhdistää siis kaupunki- ja rantalomailun. Olisiko muita hyviä rantakohde-ehdotuksia häämatkaa ajatellen, eli haluaisimme siis melko rauhallisen kohteen :) ? Matkusaika on syys-lokakuun vaihde.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^ Mene Matkailun puolelle, siellä on Aussi topic, josta saa paljon infoa. Olen ite sinne kirjotellu Sydney kokemuksia. Tää topic on hiukan jääny jo unholaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Australiaan on matka suunnitteilla täälläkin... tosin ei vielä tänä vuonna.. ehkä ensi vuonna.. riippuu :). Häät oli ja meni 2kk sitten, joten ei ole mikään kiire tämän kanssa :).

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ollaan lähdössä Hong kongin kautta australiaan häämatkalle. Tekemistä on paljon, varsinkin kun menen tapaamaan ystäviä ja isäntäperheitä sinne. Ne on suunnitelleet jo kovasti ohjelmaa meille.. vähentää myös ruoka- ja majoituskustannuksia.

Mutta suosittelen ERITTÄIN lämpimästä, jos pitää snorklaamisesta..

Great Barrier Reef, Whitsunday islands.. ne kannattaa kokea. Paratiisimaista rantaa, kirkasta vettä, isoja merikilpikonnia, koralleja, värikkäitä kaloja.. Aivan ihana.

(Haluan jo australiaan..) ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Austraalia olisi ihana häämatkakohde meillekin, sillä me molemmat haaveillaan sinne pääsystä. Jos me päädytään lähtemään Australiaan, niin silloin joudutaa odottamaan vuosi häiden jälkeen matkalle lähtöä. Haluan nimittäin ehdottomasti Melbourneen katsomaan Australian avointa tennisturnausta, sillä se on ollut jo pitkäaikainen haaveeni. Muutama päivä Melbournessa, niin saan pahimmat "poltot" pois, ja sitten suuntana voisi olla ihan mikä vaan. Pari viikkoa reissulla ainakin oltaisiin, jotta nähtäisiin tarpeeksi paljon. En haluaisi pysähtyä yhteen kohteeseen liian kauksi aikaa. Rahaa vaan pitäisi alkaa jostain säästelemään, mutta mistä, kun kaikki liikenevä menee häiden järkkäämiseen...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kaksi vkoa Australiassa ei ole aika eika mikaan....sama kuin sanoisi etta kaksi vkoa Euroopassa on tarpeeksi. Vielakin on tajuttomasti nakematta ja taalla reissattiin vuosi ahkeraan working holiday visalla ja nyt asuttu 2.5 v. Jos vinkkeja tms kaivataan pistakaahan viestia.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Joo, kaksi viikkoa ei kyllä riitä mihinkään siellä. Mutta ei saa enempää lomaa tähän hätään ni pitää pärjätä.

Pitäisi vielä miettiä että mitä siellä tekee ja varata lentoja maan sisällä. Tärkeänä osana on ainakin isäntäperheiden tapaaminen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mekin kai olemme menossa Australiaan häämatkalle, koska matkustamme sinne omiin häihimme :girl_smile:

Varsinainen honeymoon-osuus tosin alkaa vasta sitten Australian jälkeen, mutta ehdimme kyllä viettää pari päivää maassa avioparinakin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään