Jump to content
Naimisiin.info

Häämatkalle Italiaan


onnentyttö

Recommended Posts

Up & go!

Italiaan oltas lähdössä, kun sinne aina oon halunnut, mutta en vaan pysty päättämään että mihin!?! Sisilia, Sardinia vai Gardajärvi? Toiveena olisi päästä kokemaan aitoa italialaistunnelmaa, levätä ja olla rauhassa, pidämme arkkitehtuurista, vanhoista asioista, hyvästä ruuasta ja toki rannallakin on kiva välillä maata. Kovasti tykätään kävellä ja mahdollisesti vaellella. Oliskos heittää ehdotuksia? B)

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 203
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

^^ Itse ainakin suosittelisin gardajärveä, ja niin, että teillä on vuokra-auto käytettävissä.. :)

Alueella on tosi paljon reittejä missä vaeltaa, on monte baldo yms. Todella mahtavat pyöräilymahdollisuudet. Autolla voi kierrellä pitkin pohjois-italiaa ja näkee sitä italialaista elämämenoa. Verona, Milano ja Venetsia on ajomatkan päässä, näkee vanhaa arkkitehtuuria yms. Rannoista en tosin tiedä, järven pohjoispäässä on pikkukivistä rantaa, mutta etelä- päässä järveä taitaa olla paremmat mahikset. Gardajärven yksi valtti on se, että muutaman kymmenen kilometrin aikana alavasta järviseudusta tullaankin pohjoiseen jossa on jylhät vuoristot yms.

Link to comment
Share on other sites

^ Kiitti vastauksesta. Voipi olla, että tämä meidän eka Italian visiitti tosiaan tulee suuntautumaan Gardalle.. kun oon lukenut nyt, että Sisilia ja Sardinia ei anna sitä aitoa kuvaan Italiasta. Olisivatko sitten enemmin ihan perinteisiä rantalomakohteita jos esim. Gardajärveen verailee, tiedä häntä. Onko Riva Del Garda hyvä vaihtoehtoa eksotiikkaa, maisemia ja rauhaa rakastavalle?

Link to comment
Share on other sites

^^ millon ootte menossa Italiaan?? elokuu on italiassa lomakuukausi, joten sielä on sillon koko etelä-euroopan turistit. :P heinäkuukin on vähän niin ja näin. Riva ei varmaan ole rauhallisimpia, ehkä enemmän joku pikkukylä jossain järven keskivälissä, järven länsipuolella voisi olla rauhallisempi.

Me itse on käyty Malcesinessa ja Rivalla viikko. jälkimmäisessä kesä-heinäkuun vaihteessa ja ensimmäisessä syyskuun alussa. Säät on suosineet molemmilla kerroilla, kesä-heinäkuussa oli +34 järestään lämmintä, syyskuussa 25-28. Malcesinessa on köysirata ylös monte baldo-vuorelle ja on varmasti ihtanteellinen juuri vaeltamiseen ja retkeilyyn (voi mennä vaikka hissillä ylös ja pyörällä alas) Malcesinen ja Rivan välissä on Torbole, joka on surffareiden ja pyöräilijöiden suosiossa, sillä sieltä lähtee hyvät pyörätiet Trentoon.

Eksotiikkaa varmasti saa juuri pohjoispäässä Gardajärveä.. Juuri maisemien suhteen. Jylheät vuoret ja palmupuut rannalla saa aika eksoottisen tunteen reissussa. :)

Mut varmaan joku muukin osaa kertoa Gardajärvestä, paremminkin kuin minä. minun mielestäni se on kyllä paikka johon rakastuu kun sielä kerran käy. Vaikka se onkin turistikohde-seutua, niin kyllä sinne haluaa aina uudelleen ja uudelleen. Ja jos ottaa vuokra-auton, niin sen avulla pääsee pois sieltä turismialueelta maaseudulle ja vuoristoon yms. ihan rauhassa.

Tässä parit kuvat Pohjois-Italiasta/Gardajärveltä:

SV200071.jpg

Madonna di campio (tai mikä se nyt on mis on alppihiihdon kisat joka vuosi)

SV200247.jpg

Cascata Varone/Riva del Garda

SV200221.jpg

Maisemaa Malcesinen linnasta otettuna

Link to comment
Share on other sites

Heinäkuun lopussa oltas menossa, joskus 20 päivän kieppeillä, eli ryysistä voipi olla.. Aika huikeet on maisemat noissa sun kuvissa - vau!! Meidän äkkilähtö saattaa kariutua, kun ukko innostu tutkailemaan auton vuokrausmahdollisuuksia, b&b / maatilamatkailukohteita jne.. saas nähdä mitä tästä tulee. Gardajärven suuntaan käypi tiemme (toivottavasti!) B)

Link to comment
Share on other sites

^^

Suosittelen katselemaan lentoja milanoon. (me maksettiin viime vuonna ed.takaiset lennoista hki-berliini-milano välillä muistaakseni 120e/pää) Saattaa saada tosi halvalla. sieltä sitten vuokra-auto viikoksi ja huoneistohotelleja tms. pitkin Gardajärveä ja ympäristöstä. varmasti saatte sellaisen matkan, että varmasti haluatte uudelleen! :)

Meillä ei ole koskaan ollut tuonne pakettimatkaa, vaan aina on varattu itse kaikki lennot/autot/yöpymiset. Jo siinä on se oma viehätyksensä matkalle. :D

ja multa saa kyllä ainakin lisää neuvoja ja vinkkejä vaikka yksärillä Gardajärven alueelta. :)

Muokattu: , käyttäjä: myy79
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Syyskuu on oiva kuukausi matkailla Italiassa. Elokuu on yleensa liian kuuma ja kaikkialla on ryysis; italialaisten lomakuukausi... Suosittelen kohteeksi Liguriaa. Camogli niminen pikkukaupunki meren rannalla on todella romanttinen haamatkakohde. Tai sitten "Cinque Terre"; siella voi kasikynkkaa astella Rakkauden polulla... Romanttista, eiko? Toisaalta valinnanvaraa matkakohteiden osalta riittaa Italiassa yllin kyllin, saapasjalkamaa on taynna romantiikkaa...!

(Anteeksi, a:n paalta puuttuu pilkut, kirjoitan Italiasta...).   :)

Olimme itse kesäkuussa kiertämässä Italian ja Ranskan Rivieraa ja täytyy sanoa, että oli uskomattoman kaunista ja romanttista seutua. Etenkin Signoran mainitsema Ligurian alue oli upea. Jos aikaa ja malttia riittää, kannattaa kierrellä ympäriinsä. Junalla ja autolla pääsee kätevästi paikasta toiseen eivätkä välimatkat ole pitkiä. Kesäkuu oli loistava kuukausi lomailla Italiassa ja Ranskassa, sillä turistipaljoudesta ei ollut tietoakaan. Säät suosi ja joka päivä lämpömittari kipusi lähemmäs 30 astetta.

Link to comment
Share on other sites

Nyt on sitten palattu aivan ihanalta häämatkalta Italiasta. Reissussa oltiin viikko ja oltiin 4 yötä gardajärvellä riva del gardassa ja 2 Milanossa. Gardajärveltä tehtiin reissu Venetsiaan.

Ilmat olivat tosi ihanat ja maisemat aivan mahtavat. Alettiin suunnitella heti uutta reissua sinne sitten seuraavaksi lasten kanssa.

Meillä oli autovuokrattuna gardajärvellä ja sit mentiin Bergamon kentältä Milanoon busilla. Autolla oli tosi kätevä ajella siellä ja sai mennä ihan omassa aikataulussaan ja viipyä eri paikoissa just niin kauan kun halus....

Voin kyllä lämpimästi suositella gardajärven seutua kaikille, Rivasta oli kötevää autolla kierrellä muita pikku kaupunkeja!!!

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Täällä myös palattiin viikonloppuna Gardajärveltä. Aivan mahtava paikka, suosittelen lämpimästi! Tukikohtamme oli Gardan kylä, josta oli hyvä tehdä reissuja järven alueelle ja Venetsiaan. Verona on myös todella lähellä. Maisemat olivat hienot, ja Malcesinen kylästä pääsee vaijerihissillä 1800 metrin korkeuteen ihastelemaan vuoria vielä vähän lisää.

Miinusta säästä, aurinkoa piisasi mutta lämpö oli minulle liikaa. Ja elokuu todellakin on italialaisten ja ilmeisesti saksalaistenkin lomakuukausi, joten populaa piisasi, etenkin Venetsiassa. Mutta kyllä sinne aina sekaan mahtuu!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Meillä Italiasta palattu 8.9. :) Oli aivan ihanaa!! 2 vrk Venetsiassa ja 6pv Rivalla ja 1pv Sirmionessa. Käytiin Dolomiiteilla ja lähijärvillä sekä yhteysaluksella Limonessa ja Malcesinessa.. Ilmat olivat todella hyvät, vettä tuli vain illalla/yöllä. Lämmin oli, välillä kuuma (+26-32). Venetsian hotelli kyllä oli juuri häämatkalaisille sopiva.. :-X Suosittelen Antigo Doge-hotellia.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Meillä häämatka jo aika suurella todennäköisyydellä suuntautuu Toscanaan.

Plan on tämä:

Lennot Roomaan ja lentokentältä vuokrataan auto. Lähdetään siitä pohjoseen päin köröttelemään ja eka yö pienellä paikkakunnalla n. tunnin ajomatkan päässä Roomasta. Seuraavat 2 yötä Siennassa, ja sitten vielä 2 yötä Firenzessä. Yksi yö jossain veilä pienemmässä paikassa ja siinä se on. Hyvää ruokaa ja kiireetöntä yhdessäoloa. Vähän nähtävyyksiä ja ennen kaikkea rentoutumista.

Kosinta tapahtui aikoinaan Roomassa, joten Italia on aika luonnollinen valinta häämatkalle. Poikamme 3 v ei lähde mukaan, joten hirveän paljon pitempää häämatkaa emme halua. Eurooppa on siinä mielessä täydellinen.

Häämatka ajoittuu syyskuun ekaan viikkoon.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Ciao! Onko kenellakaan kokemusta Napolin ymparistosta, kuten Caprin saaresta, Sorrentosta, ja Amalfin rannikosta. Erityisen kiinnostunut olisin kuulemaan hotelli yms kokemuksista jos joku on ollut silla suunnalla haamatkalla? Tassa alustavasti suunnittelemme haamatkaa Amalfin rannikolle ja Caprille lokakuun lopulla - onko saahavaintoja talle ajankohdalle? Kiitos.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...
  • 3 months later...

Meillä on tarkoitus suunnata myöskin häämatkalle Italiaan. Itse olen kiertänyt maata vähän joka puolella mutta tulevalle miehelleni Italia on aivan uusi kohde. Otamme lennot Milanoon josta ajamme vielä samana iltana Como järvelle, varsinkin Bellagio on aivan ihana paikka ja niin romanttista ja kaunista. Muutama yö siellä josta matka jatkuu Veronan kautta Venetsiaan jossa vietämme muutaman yön ja lopuksi vielä Milanoon yhdeksi yöksi. :) Hih liikkuva pariskunta kun olemme niin tuntui kaikkein parhaimmalta nähdä useampi kaupunki saman viikon sisään, varsinkin kun välimatkat eivät ole mitenkään kamalan pitkiä..:)

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Me suunnataan Amalfin rannikolle. :) Löydettiin hotelliksi vanha linna upeassa miljöössä. Ympärillä paljon pikkukyliä ja nähtävää. 2 viikkoa ollaan reissussa. Lähtö 2 päivää häiden jälkeen.

Link to comment
Share on other sites

Joku kyseli Sardiniasta tässä vähän juttua (vaikka emme olleetkaan itärannikolla). Vietimme viikon Algherossa syyskuun alussa. Lämmintä oli ja ryysis oli ohi, kun kaikki italialaiset matkailijat olivat jo poistuneet. En ole ennen käynyt Italiassa, mutta tämän reissun perusteella haluaisin matkata siellä enemmänkin, meinaan todella hienoa oli! Algheron vanhakaupunki oli kaunis ja hiekkaranta oli pitkä ja siisti. Pieniä putiikkeja löytyi erityisesti vanhasta kaupungista, mutta ei se mikään ostosparatiisi ollut. Ruoka oli tietysti hyvää ja jonkin verran halvempaa kuin Suomessa.

Vuokrasimme auton kahdeksi päiväksi. Ensimmäisenä päivänä ajoimmee Bosaan kaunista mutkittelevaa rantatietä pitkin. Bosan kaupunki oli keskiaikainen, ihastuttava pikkukaupunki. Toisena päivänä ajoimme Stintinon hiekkarannalle, jota kehuttiin palaksi Karibiaa. Kauniin näköistä siellä olikin, mutta ranta oli niin täynnä, ettemme viihtyneet paikalla kauan. Stintinosta jatkoimme Castelsardoon, jonka vanhakaupunki oli rakennettu linnoituksen sisäpuolelle jyrkänteelle meren rannalle. Sieltä jatkoimme mutkittelevaa "vuoristo"tietä pitkin sisämaan kautta takaisin Algheroon. Auto siis kannattaa todellakin vuokrata, jotta näkee paljon kaunista saarta. Viikko pelkästään Algherossa löhöilyyn olisi ollut pitkästyttävä.

Yhtenä päivänä kävimme myös laivalla Santa Teresa Gallurasta Korsikalla Bonifacion kaupungissa. Reissu oli kannattava, sillä sekin vähä mitä nähtiin, niin Korsika näytti täysin erilaiselta kuin Sardinia. Kauniin valkoisten jyrkänteiden päälle rakennettu Bonifacio oli hieno (yllätys yllätys) vanha kaupunkin. Hintataso oli kuitenkin vähän korkeampi, sillä siellä käy myös paljon rikkaampaa väkeä ja satama olikin täynnä toinen toisiaan suurempia jahteja ja purjeveneitä. (Hintataso on kuulema myös siellä Sardinian itärannikolla korkeampi, sillä siellä on myös "luksusväen" lomakohteita.)

Tässä lyhykäisyydessään, lisääkin voin kertoa :)

Niin joo, häämatkalla siis emme olleet.

Muokattu: , käyttäjä: Kaktus
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 months later...

^ Roomasta ei ole kokemusta, mutta tultiin kolme viikkoa sitten Firenzestä, ja siellä pärjäsi ainakin nuorempien ihmisten kanssa englannilla. 40+ -ikäisten kanssa helpointa on vaan puhua italiaa, 50+ -ikäisten kanssa miltei välttämätöntä (poikkeuksiakin toki on, mutta jos osaa kieltä niin sillä helpottaa huomattavasti asiointia). Jos ei ole tarkoitus mennä kenenkään kotiin tai viritellä keskustelua taiteesta, pärjää hyvin ihan perusasiointilauseilla, jotka oppii nopeasti. Liikenteessä pärjää parhaiten kansainvälisillä käsimerkeillä ja kirosanoilla. :grin:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Viime syys-lokakuun vaihteessa oltiin pitkä viikonloppu Roomassa. Hotellina Intercontinental ihan Espanjalaisten portaiden vieressä, pääsi helposti kiertelee kaupunkia. Ajankohtana juuri sopiva, lämpötila päivällä 20-25 astetta, illalla vähän vilposempaa, mutta kevyt takki riitti, mies ei edes tarvinnut. Hyvä ajankohta myös nähtävyyksien kannalta koska pääsee rauhassa kiertelee, ei ole mahdotonta tungosta kaikkialla. Yksi mitä suosittelen on Pietarin kirkon huipulle menemistä heti aamusta, ei jonoa ja saa rauhassa katsella maisemia, päivällä kilometrien jonot.

Ja englannilla pärjää mainiosti, tosin kannattaa varalla olla jokin Rooma opas jossa on joitakin ruoka-sanoja ainakin käännetty, esim "voi" oli englanniksi mahdotonta tilata leivän oheen ,"burro" toimi joka kerran.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...