onnentyttö

Häämatkalle Italiaan

204 viestiä aiheessa

Sorrentosta kuulisin minäkin mielelläni kokemuksia. Onko siellä kylillä tarpeeksi historiallista nähtävää, ettei ole sellainen hotellihelvetti, kuin esim. jotkut kanarian kohteet?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Pakko tulla tiedottamaan, että päätettiin häämatkakohteeksi Italian Gardajärvi. Riva del garda vaikuttaisi nyt tukikohdaltamme ja ainakin Veronassa ja Milanossa olisi mukava käydä kääntymässä. Suunnitelmat siis hyvinkin auki vielä ja häämatkaan vuosi aikaa, mutta nyt tilatessa saattaisi saada matkan edullisemmin. Auton vuokraaminen vaikuttaisi oivalta ajatukselta, kun mies on rohkea ajaja ja muutenkin "ahdistaa" tuo aikataulujen mukaan liikkuminen. KIva lukea muiden kokemuksia ja vinkkejä, toivottavasti tämä keskusteltu taas kiihtyy :girl_smile:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^Gardajärvi on aivan mahtavan ihana ja romanttinen paikka, hyvän valinnan teitte ^_^

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Nyt sitten kotiuduttu omalta häämatkalta, tehtiin yhdistelmämatka Rooma (3pv) ja Sorrento (7pv). Rooman päivät oli ihan täydellinen stoppi kaikkeen häähumuun ja stressiin, siellä oli niin paljon nähtävää ja koettavaa että kiireen unohti samantien. Sorrentossa taas sai rauhottua, ja nauttia olostaan uima-altaalla :)

Kohteista sen verran, että Rooma on tähän aikaan vuodesta kuuma ja hikinen: lämpöä oli noin +35 astetta, turisteja oli paljon, varsinkin nähtävyyksien ympärillä. Ja turistien mukana tulee kaikenmaailman kauppiaat, jotka voivat pitemmällä tähtäimellä alkaa ärsyttää.

Sorrento oli vilkas pikkukaupunki. Suosittelen hotellia jossa oma uima-allas, koska uimakelpoista rantaviivaa on todella vähän, ja siellä oleilu on kallista. Kannattaa myös käydä retkillä, Amalfin rannikko, Capri sekä Vesuvius ja rauniokaupungit Pompei ja Herculaneum ovat ehdottomasti näkemisen arvoiset. Hyvät kengät ja paljon vettä mukaan, niin hienosti selviää kuumemmallakin :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Marsipaanimakeinen, teidän suunnitelmat kuulostaa oikein hyvältä! Gardajärvi on kaunista aluetta (Sirmione! :-X), ja sieltä pääsee kätevästi piipahtamaan muuallakin. :) Venetsiakaan ei ole mun mielestä liian kaukana!

Ajattelin laittaa nokkani tähän väliin, koska asuin aiemmin Milanossa ja tällä hetkellä asun suht' lähellä Veronaa. Kannatan ehdottomasti auton vuokrausta jos haluatte käydä katsomassa pieniä kaupunkeja, viinitiloja, ym. Mutta Milanoon ja Veronaan mennessä auto ei aina ole kaikkein paras vaihtoehto. Suurin syy tähän on parkkipaikkojen kalleus. Ilmaisia parkkipaikkoja on lähes mahdoton löytää, mekin käytetään miehen kanssa tavallisesti maksullisia parkkihalleja. Milanon ydinkeskustaan ei myöskään saa mennä ilman ecopassia, joten teidän on jätettävä auto hiukan keskustan ulkopuolelle. Osaan suositella kyllä kätevää parkkitaloa ihan metropysäkin vieressä jos haluat!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiva että viitsitte antaa vinkkejä ja kertoa omia kokemuksia! :) Työkaveri kannatti sitä vaihtoehtoa, että lentää milanoon ja vuokraa sieltä auton, jolla kärryttelee gardajärvelle. Ehdottomasti halutaan nimenomaan kierrellä niitä pikkukyliä garda ympärillä! Matkan varaaminen on miehen vastuualueella, mutta hän ei uskalla lentoa vielä tilata kun on sitä mieltä että lentoyhtiöt tekee konkursseja vähän väliä. Pointti kai siinäkin on, mutta eikös rahat saa siinä tapauksessa takaisin, ainakin jos luotolla maksaa? No, lennon varaamisella ei sikäli ole kiire, mutta hotellin haluaisin jo varata! On vaan niin paljon vaihtoehtoja, että kuinka sitä osaa valita :girl_sigh:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Antakaa suosituksia meille, lähdemme heinä-elokuun taitteessa häämatkalle ja Italia on vahvana suosikkina. Meillä on tuolloin 10kk lapsi mukana jolloin häämatkalta odotamme aitoa tunnelmaa ja hyvää ruokaa. Mikä kohde olisi hyvä ja minne pääsisi suht edullisesti tietenkin? Rooma ei ole ehkä meidän juttu.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Etsin Nökönenän lailla suosituksia, koska Italia kiinnostaa meitä matkakohteena enkä ole koskaan käynyt siellä, vaikka italialainen elämäntyyli ainakin herkuttelujen ja kulttuuriaarteiden osalta sopisi minulle. Meillä on myös häämatka juuri tuolloin heinä-elokuun vaihteessa, joten toiveissa on kaunis ja vanha kaupunki, joka ei ole tuohon vuodenaikaan ylettömän kuuma ja sopisi vähän pienemmälläkin budjetilla reissaaville. Merenrantakin kiinnostaisi. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me ollaan menossa häämatkalle Sisiliaan, joten se voisi olla yksi vaihtoehto Nökönenälle & Melioralle. Jos haluaa pakettimatkan, ainakin Finnmatkat järjestää niitä, hinnat niiden sivuilta. Sisilian paikoista en vielä osaa suositella muuta kun Taorminaan, jonne meidän reissu suuntautuu :)

Melioralle tiedoksi, Toscanassa on sellainen kaunis historiallinen paikka kun Siena, sitä voisin lämpimästi suositella. Hintataso on kyllä ihan samaa kun muualla Italiassa, mutta paikkana pieni ja niin soma. Yksi vaihtoehto voisi olla myös sellainen, että ostatte lennot Roomaan, vuokraatte sieltä auton & varaatte Toscanasta villan vaikka viikoksi. Sieltä on sitten hyvä tehdä täsmäiskuja (esim. Montepulcianoon, Sienaan, Firenzeen, Pisaan), mutta tämä vaatii ajamista tosin.

 

Italiassa on heinä-elokuussa ihan tolkuttoman kuuma, ja se on täynnä turreja, siis koko Italia.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mekin ollaan menossa häämatkalle Italiaan, mutta vasta syyskuussa. 

 

Olemme käyneet Italiassa heinäkuussa ja kuten yllä todettiin, siellä on ihan tolkuttoman kuuma. Roomassa käydessämme taisi olla -+40 astetta, joten hyvin ilmastoiduissa kaupoissa viihdyimme ja kauan. 10kk ikäisen lapsen kanssa harkitisin hetken ennen kuin ainakaan kaupunkilomalle Italiaan lähtisin tuohon aikaan vuodesta. On tosiaan niin kuuma ja täynnä turisteja.

 

Toscanan alue on ihanaa. Milanossa ja Roomassakin kävimme. Roomasta pidin enemmän kuin Milanosta. Nyt suuntaamme varmaan taas Toscanaan ja käymme Venetsiassa, Gardajärvellä ja ehkä jossain alppien lähistöllä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me ajateltiin Venetsiaa kesäkuussa. Mies ei ole koskaan ollut Italiassa, itse olen käynyt Milanossa ja Roomassa. Vinkkeja otetaan mielellään vastaan :) 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Täällä on myös suunniteltu Italiaan  tai ainakin välimeren suuntaan häämatkaa. Lähinnä joku pieni kaupunki ois kiinnostanu. Ollaan katseltu ainakin Capria ja Sisiliasta Taorminaa. Muita ehdotuksia otetaan vastaan!?

Muokattu: , käyttäjä: Rimiina

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meidän tukikohta on Riva del Garda, se on paljon kehuttu. Lapsiperheet ovat kehuneet kovasti Malcesinea. On pienehkö ja rauhallinen kylä upeine maisemineen. Riva on isompi ja "menevämpi." Nämä eivät siis omakohtaisia kokemuksia ole, vaan luettuja ja kuultuja :girl_smile:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiitos vinkeistä, Morsian-13! Kuulostaa ihanalta, mutta kuumuus tosin vähän pelottaa, kun mieheni ei pidä kuumista paikoista. :D Tosin eihän mikään vaadi, että sinne häämatkalle pitäisi mennä heti häiden jälkeen. Itse siedän kuumuutta, jos lähellä on meri ja yöllä saa nukuttua.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Jos haluaa valttaa pahinta kuumuutta ja turistilaumoja, kannattaa harkita matkalle lahtoa vahan sesonkipiikin jalkeen, juuri esim. Syyskuussa. Kaveripariskunta oli haamatkalla Sisiliassa elokuun alussa, ja paikka oli taynna manner-italialaisia kesalomalaisia kuulemma, eika kuulemma ollut oikein tilaa viettaa romanttista haamatkaa aanekkaiden perheiden keskella. Mutta tokihan tahan vaikuttanee myos hotelli, jossa on. :)

 

Me olemme olleet Turkissa ja Espanjassa lomailemassa Syyskuussa, ja jopa lokakuussa. Oli ihanan lamminta muttei liian kuuma, ja tosiaan ei valtavasti turisteja. Hinnatkin on silloin alhaisemmat. 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Sardiniassa olen käynyt kauan sitten ja pelkästään hyviä muistoja on siitä reissusta, ehkä juuri siksi on häämatkakohteemmekin Italia.

Häämatkalle olemme menossa Taorminaa, Pohjois-Sisiliaan. Saa nähdä mitä tuleman pitää, mutta melko varmasti on tiedossa kauniita maisemia ja hyvää ruokaa, eikä sitä kai muuta kaipaakaan.   :D

 

Moikka, me olemme miettineet Taorminaa häämatkakohteena juuri lokakuun alkuun, joten kuulisin mielelläni teidän kokemuksestanne. Erityisesti sää huolestuttaa, kun luin, että tuohon aikaan vuodesta voi olla kovinkin epävakainen ja jopa viileä. 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Nyt on häämatka varattu! 3.6 Finnairilla Milanoon, sieltä vuokra-autolla Rudy nimiseen hotelliin Gardajärvelle ja 9.6 lennetään takaisin  :girl_dance:Ei kyllä malttais odottaa!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä on myös alustavasti suunniteltu häämatkaa Italiaan. Tarkoituksena olisi kiertää Rooma, Firenze ja Venetsia. Mitenkäs tuolla Italiassa liikkuisi kätevimmin kaupunkien välillä, junalla vai bussilla? Saako lippuja esim. ennakkoon ostettua netistä?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

me kuultiin monelta taholta että omalla autolla tai sitten junalla olisi järkevintä liikkua. Joten me varattiin auto käyttöön koko viikoksi ja sillä aiotaan pärjätä  :girl_smile: muutenkin itse pidän siitä että saa oman aikataulun mukaan kulkea. 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Häämatkamme kohteeksi on valikoitunut Italia, koska haluamme nauttia matkasta 2viikkoa ja budjetti rajasi kohteet Eurooppaan. Olemme ostaneet lennot Roomaan ja olemme vuokranneet huoneiston Etelä-Toscanasta ja tietysti myös auton. Löytyisikö vinkkejä erityisen kauniista paikoista akselilla Rooma-Toscana-Firenze, jossa kannattaisi ehdottomasti käydä?

 

Nyt kun olen tutustunut alueisiin tarkemmin lentojen ostamisen jälkeen, niin ongelmaksi on muodostunut se, että kiinnostavia paikkoja on ihan liikaa... :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mekin olemme suuntaamassa häämatkalle Firenzeen. :) Alun perin piti mennä vain Firenzeen, mutta on alettu miettiä, että lennettäisiin Roomaan ja käytäisiin myös siellä, sekä mahdollisesti jossain pienemmällä paikkakunnalla välillä Rooma-Firenze.

 

Teiju: mulle on ainakin kehuttu päiväretkikohteena Firenzen lähellä sijaitsevaa Fiesolea. En ole kyllä siis vielä käynyt, eli on toisen käden tietoa - aiomme ehkä omalla matkalla käydä siellä. Mä olen ymmärtänyt, että Toscanan alue yleensäkin on tosi kaunista ja siellä on vaikka mitä nähtävää. Itse olen toistaiseksi matkaillut vain muualla Italiassa - Toscana on vielä näkemättä. Siksi päädyimmekin siihen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Italia on ihana! <3 Olemme mieheni kanssa käyneet Gardalla Malcesinessa ja molemmat ihastuimme siihen tosi paljon. Paikka on pieni ja tosi kaunis - rauhallinen ja varmasti ihana häämatkakohde. Ruoka oli mielettömän hyvää!! Siitä on lyhyt matka mm. Rivaan, joka on isompi paikka. Meistä juuri Malcesine oli kuitenkin viihtyisämpi.

 

Häämatkalle suuntaamme Sisiliaan Cefaluun, jossa päätimme yöpyä vähän erilaisessa bungalowi-majoituksessa meren rannalla, vuoren rinteellä. Saa nähdä millainen kokemus se on, mutta varmasti ainakin erilainen. Kovasti tuota hotellia on kyllä netissä kehuttu. Mielenkiinnolla odotan matkaa! Jos jollain on Sisiliasta hyviä vinkkejä, niin kaikki otetaan mielellään vastaan!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Onko kukaan ollut Etelä-Italiassa häämatkalla tai muuten? Jossain häälehdessä oli suositus Etelä-Italian kohteesta häämatkana, mutta hävitin lehden, enkä muista mikä paikka se oli. Kuvat näytti ihanilta, eikä vissiin niin ruuhkaisaa kuin suosituimmissa paikoissa. Kohdesuosituksia otetaan vastaan!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille varattiin juuri matka Amalfin rannikolle, siellä on upeat maisemat :) Jos haluaa omaa rauhaa, niin Amalfia ja luultavasti Positanoa kannattaa välttää, muutoin paikka on täynnä pikkukyliä joissa riittää tunnelmaa ja nähtävää. Sieltä pääsee nopeasti mm. Pompeijiin ja Vesuviukselle ja Caprin saarenkin voi käydä kiertämässä. Ihan omatoimisesti varattiin lennot Napoliin ja hotelli löytyi Tripadvisorin kautta. Tuli nimittäin helkutin paljon halvemmaksi kun matkatoimistojen ehdotukset, ja silti saatiin oma poreamme :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Onko kellään heittää tuoretta juttua Sardiniasta? :) Sulhanen nosti tämän yhdeksi vaihtoehdoksi, ikään kuin ei olisi muutenkin jo vaikea valita :girl_haha:

Ja voi Firenzestäkin kertoa. Ja Roomasta. Rooma on nähty, mutta ei häämatkamielessä. Ollaan molemmat oltu siellä lukiossa koulun matkalla, ja koska oltiin eri vuosikursseilla, niin oltiin eri vuosinakin :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään