Häämatkalle Italiaan


onnentyttö

Recommended Posts

  • Replies 203
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • 2 weeks later...

Olimme Rooma-Sorrento yhdistelmällä, ja en voi kun kehua. Tietysti jos vaan haluaa loikoilla rannalla tai jotain muuta sellaista niin sitten välttämättä paikka ei ole ihan oikea.

3 päivän aikana Roomassa tuli käveltyä tois paljon: Colosseum, Forum Romanum, Palatino, Fontana di Trevi, Espanjalaiset portaat, Caracalla, Vatikaani, Piazza Navona, Pantheon, jne... Kannattaa tosia varata hyvät kengät mukaan! Turisteja piisaa (missa sitten niitä ei olisi...) ja kesällä on ihan älyttömän kuuma (ainakin pari viikkoa sitten...) Hotelli oli Andreotti, josta ei ollut mitään valittamista, tosi ystävällistä henkilökuntaa! Siisti huone ja ilmastoitu!

Sorrento oli mahtava paikka, ja siinä on niin paljon nähtävää ihan lyhyn matkan päässä. Me käytiin mm. Vesuviuksella (aivan unohtumaton kokemus!), Pompeijissa, Napolissa, Caprilla (suosittelen Anacaprin kaupungista lähtevää "hiihtohissiä" saaren korkeimmalle vuorelle, huikeat näkymät), Amalfin rannikon kierros (Positano-Amalfi-Ravello), ihana Nastro Azzurro-tie, josta on huikeat maisemat. Myös Giovannan kallioranta oli hieno paikka, paikallisbussilla pääsee Sorrentosta, ja sitten jotain 15min verran kävelyä, tämä on siis ilmainen "ranta", hiekkarantojahan ei Sorrentossa ole.

Ja muuten jossain kirjoituksessa näin mainittavan ne illalla järjestettävät ilotulikset, meille selvisi että ne kuuluvat jonkun hääjuhlaan, melkein joka ilta mekin niitä kuultiin ja nähtiin.

Link to comment
Share on other sites

Guest flower07

Mirtzi80, oltiinkohan me samaan aikaan Sorrentossa?  ;) Ilotulitukset tosiaan kuuluvat häihin, joita tuolla seudulla kesäaikaan on harva se päivä. Ei siis vain viikonloppuisin kuten Suomessa on yleensä tapana, vaan myös arki-iltoina.

Itsekin suosittelen lämpimästi tuota Mirtzi80:n mainitsemaa tuolihissiä Anacaprilla. Maisemat olivat huikeat. Ihana kohde koko Sorrenton seutu, ei voi kuin kehua!  :-X

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 2 months later...

Oltiin toissakesänä Gardajärvellä Rivassa. Tutustuttiin siellä pariskuntaan, jotka olivat häämatkalla, he taisivat olla majoittuneet Miravalle-nimiseen hotelliin. Olivat ilmeisen tyytyväisiä, joten se lienee ainakin ihan hyvä hotelli. Itse oltiin Gabry-nimisessä hotellissa, joka oli sekin ihan OK, mutta en ehkä valitsisi häämatkahotelliksi.

Ollaan itsekin lähdössä häämatkalle tuonne Pohjois-Italiaan, mutta tällä kertaa vuokrataan auto ja kierrellään hieman. Kohteita: Alpit, Garda, Como, Nizza. Lennot ajateltiin varata Muncheniin ja takaisin, ja aikaa meillä on kahden viikon verran. En malttaisi odottaa (odotan häämatkaa vielä enemmän kuin itse hääjuhlaa, matkustelusta kun tykkään niin paljon)!

Link to comment
Share on other sites

Meillekin varattu häämatka ensi vuodelle Gardalle 8-) Minulle Garda on hieman jo entuudestaan tuttu. Nyt ollaan matkalla siis Rivaan. On niin ihana kohde!!

Toivottavasti vielä syyskuun alussa on lämmintä.

Hotellia oli tosi vaikea valita ja lopulta päädyimme hieman halvempaan hotelliin (Finnamtkojen hotelli Englo Vacanze...tai joku sellainen), jotta jää rahaa enemmän nähtävyyksien katseluun. Toisaalta olisi ollut kiva kerrankin täräyttää ja valita tosi hieno hotelli, mutta eihän se hotelli sitä häämatkaa tee vaan tunnelma meidän kahden kesken. Päädyimme siihen ajatukseen, että hotellissa käydään vain nukkumassa. ;)

Jos jollakulla kokemuksia syyskuussa matkaamisesta/hotellistamme/Finnmatkoista niin tarinat ovat tervetulleita!!

Link to comment
Share on other sites

Garda on kyllä aivan ihana paikka, ja siksi haluankin siellä käydä uudestaan osana häämatkaa. Erityisesti järven pohjoisosa ja Riva ovat aivan mahtavan kauniita... Ja ympäristöstä löytyy kaikenlaista nähtävää ja tekemistä. Itselle jäi mieleen seuraavat:

:-X Venetsia

:-X Kierros järven ympäri bussilla ja risteily järvellä

:-X Dolomiitit

:-X Patikointi (Rivan välittömässä läheisyydessä kaksi kukkulaa, toinen hieman matalampi, ja toinen jyrkempi + korkeampi, vähän matkan päässä Monte Baldo, jonne pääsee Malcesinesta) - aivan upeat näkymät alas Rivaan ja järvelle!!

:-X Maastopyöräily, kohteena Lago di Tenno

:-X Rivassa on mahdollisuus makoilla myös pikkukivirannalla, tutustua katuihin ja kauppoihin, syödä hyvin... Jäätelö on tosi hyvää!

Laitanpa tähän oheen kuvankin tuolta Lago di Tennolta, löytyy 10 km päässä Rivasta.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Kiitos Lilly81 kuvista!! Kuvat edelleen tervetulleita Gardalla lomailleilta.

Onko muita vinkkejä/tietoa kohteeseen lähteville. Hyviä ravintoloita, retkeilykohteita yms.??

Meillä myös häämatka Venetsiaan ja Gardajärvelle, ja mitä ilmeisemmin samalle paikkakunnallekkin.. ;) Riva ja Malcesine on tällä hetkellä meijän pääkohteet, kunhan saadaan päätettyä kumpi.. :D ollaan oltu Kummallakin paikkakunnalla viikko edellisinä kesinä, joten tuttua seutua on! Rivan likellä on Cascata Varone, eli vesiputous, se kannattaa katsastaa, ja Malcesinessa on Monte Baldon kaapelihissi ylös vuoren päälle. Malcesinessa on myös hurmaava vanhakaupunki ja linna. Viime kesänä asuttiin viikko ihan Malcesinen keskustassa.

Voin laittaa sulle yksärinä lisää tietoa, jos haluat.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...