Jump to content
Naimisiin.info

Santorini


Tiina77

Recommended Posts

  • Replies 254
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • 2 months later...
  • 5 weeks later...
  • 2 months later...
  • 2 months later...
Guest Pettynyt ja Järkyttynyt

WARNING - VAROITUS!!!

Matkailijoiden kannattaa varoa Santorinilla "hotellia" nimeltä Santellini. Hotelli on reilusti yliarvostettu.

Omistajapariskunta vaikuttaa aluksi mukavalta, mutta mikäli kaikki ei mene aivan heidän pilliensä mukaan, alkaa kyttääminen ja kiusanteko. Uusia sääntöjä tulee päivittäin, jotka saattavat koskea vain sinua/ perhettäsi.

Saimme todistaa mm. episodia, jossa suomalaista keski-ikäistä seuruetta alettiin syyttää ja haukkua, kun he olivat tuoneet altaalle omia (alkoholittomia) juomiaan. Juomat tuotiin aurinkotuolien vierelle. Henkilökunta (erityisesti mainitut kaksi omistajapariskunnan jäsentä), kävivät kuumina ja syyttivät juomia hotellin allasbaarin kylmäkaapista varastetuiksi, vaikka kyseisen merkkisiä juomia ei edes ollut myynnissä kyseisen hotellin allasbaarissa! Itse näimme hotellivieraiden tuovan kyseiset omat juomansa heidän tullessaan uima-altaalle.

Lisäksi henkilökunta kyttäsi kaikessa; mm. matkatoimiston hotellin respan läheisyyteen jättämää, hotellivieraille tarkoitettua kansiota pidettiin silmällä niin visusti, että kun luin sitä respan tiloissa noin 15 minuutin ajan eräänä päivänä, kävi respassa vuorossa ollut työntekijä noin kymmenen kertaa vierelläni tarkistamassa mitä kansion kanssa puuhaan. Kun yritin kysyä häneltä jotain, hän ilmoitti huonolla englannin kielellä, ettei puhu englantia.

Omistajapariskunnan nainen kävi myös aina siivoojan jälkeen (tai siivousta ennen) erikseen vilkaisemassa huoneen mm. tarkistaen, ettei ilmastointi ollut päällä. Jos oli, niin siitä tuli huoneen haltijalle valitukset ja uhkailut ilmastoinnin katkaisemisella loppulomaksi. Mikäli ilmoitit, ettei hotellihuoneeseen ollut asiaa kuin siivoojalla, luvattiin, ettei huoneisiin tulla. Tämän jälkeen satuin pari kertaa kuitenkin tulemaan huoneeseen niin, että toinen omistajapariskunnasta oli "tarkastamassa" vastasiivottua huonetta. Lisäksi mm. aamupalamme aikana huoneessa käytiin vastoin tahtoamme "tarkastuskäynnillä" muutamaan otteeseen. Tuolloinkaan ei ollut kyse siivouksesta. Siivouksen ulkopuolisesta käynnistä ei koskaan jätetty mitään ilmoitusta, mutta onneksi kamerat on keksitty.

Juteltuani kerran siivoojan kanssa, tuli hotellin omistajista miespuolinen henkilö ilmoittamaan, etten saa enää jatkossa puhua henkilökunnan kanssa! Tässä vaiheessa ilmoitin (vaikka vieraassa maassa olimmekin), etten aio kysyä lupaa hotellin omistajapariskunnalta, kenen kanssa saan puhua ja kenen en!

Muutoin kaunis ja siisti hotelli keskeisellä paikalla. Henkilökunnan asenne pilasi kuitenkin ison osan lomastamme.

En suosittele "hotelli" Santellinia missään tapauksessa kenenkään majoittumispaikaksi, ellei halua käyttää lomaansa omistajapariskunnan kanssa riitelyyn, heidän mielenosoituksiensa ja mielivaltaisten uusien sääntöjen selvittelyihin. Omistajapariskunnalla on mielestäni selkeä asennevamma työssään ja halveksunta (suomalaisia) turisteja kohtaan.

Paikkana Kamarin kylä on mukava ja Santorini aivan ihana. Vaelsimme ja uimme paljon, söimme ja joimme hyvin sekä katselimme antiikinaikaisia nähtävyyksiä ja luonnon jylhyyttä sekä karuutta.

Suosittelen lämpimästi Santorinia, vaikka turismi onkin sitä jo vuosikymmenet raiskannut.

Turistin onneksi siellä on hotelleja ”pilvin pimein”, ettei tarvitse toista kertaa majoittua ”hotelli” Santellinissa.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Minua myös kiinnostaa tuo Imeroviglin Princess Spa -hotelli, jonne teemme ensikesänä häämatkamme. Meille on varattuna hotellin ainoa hääsviitti. Kertokaahan kokemuksia kylästä ja hotellista!

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Onko kenelläkään kokemusta Santorinista maalis-huhtikuussa? Valmismatkoja ei taideta vielä silloin järjestää, mutta mantereelta sinne varmaan pääsee lentäen tai lautalla. Säätkin ovat tietysti vielä epävakaat noin keväästä. Halu olisi kuitenkin sinne päästä... Mielelläni kuulisin siis kokemuksia.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

^Kun matkailee Kreikassa omatoimisesti, kannattaa varata paljon aikaa ja varautua mahdollisiin lakkoihin. Voi olla laivalakkoja tai lentoliikenteeseen vaikuttavia lakkoja jne. Santorini on mun lempipaikkani Kreikassa ja siellä varmasti viihtyy keväälläkin. Sää varmasti vaihtelee, eikä kaikki paikat ole auki sesongin ulkopuolella. Kalderamaisemat ovat aina upeat :-X

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Olen käynyt Santorinilla lomalla, oli hauskaa. Oltiin Kamarissa ja rantahiekka äityy sitten aika polttavaksi, kun se on sellaista mustahkoa. Käytiin sellaisella pikku risteilyllä, se oli mahtavaa, etenkin kun kiivettiin siihen Nea Kamenin tulivuorelle. Huippu kokemus. Ruoka ei ollut ihmeellistä, mutta ainahan se kotiolot voittaa ;) Ihmiset olivat todella ystävälisiä. Reissu sai vain ikävän päätöksen kun otin sellaisen mustan hennatatuoinnin ja sain älyttömät oireet siitä. Näkymät Firasta ovat ihanat illalla!

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...
  • 5 months later...
  • 4 months later...
  • 2 weeks later...

Jotakin reissulta. Mesa Vuono- vuoren yli patikoitiin ja tultiin Perissata Kamariin vesitaksilla (4 e) takaisin.  Eilen kierrettiin saari matkanjärjestäjän mukana. Käytiin viininmaistajaisissa, Pyrgosissa (saaren korkein asutuin alue),  aavekaupungissa ja Oiassa. Pyrgosista oli hyvät näköalat. Tarkoitus on vielä käydä patikoimassa Fira-Oia välinen reitti Kalderamaisemissa. Mennään bussilla Firaan ja Oiasta bussilla takaisin. Huomenna illalla mennään auringonlaskuristelylle ja päästään samalla uimaan kuumissa lähteissä. Autoa harkitsimme ensin vuokralle, mutta suosituissa paikoissa ei parkkipaikkaa välttämättä löydy helposti. Eikä vielä ole vilkkainta aikaa.

 

Ollaan käyty syömässä eri paikoissa ja eilen todettiin, että Mangossa (Kamari) ruoka on tosi hyvää. Stifado suli suuhun suorastaan, Siellä oli myös paikallista Santorinilaista Donkey olutta. Yellow Donkey maistettiin, mielenkiintoisen makuinen, Santorinilaiset viinit ovat maistamisen arvoisia, niitä ei Suomesta saa.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...