Jump to content
Naimisiin.info

Santorini


Tiina77

Recommended Posts

  • Replies 254
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Terveiset Santorinilta Oiasta! Tultiin eilen hämatkalta, ja nyt tulee tippa linssiin, kun miettii matkaa... Oia oli paratiisi meille (ja olemme matkustaneet paljon, myös Kreikassa). Yövyimme Olympic Villas hotellissa ja maksoimme hieman ekstraa huoneesta ja terassista kalderan puolelle, josta oli aivan huikeat näkymät! Meille kaikkein parasta oli nimenomaan nuo maisemat ja se rauha, mikä pienessä Oian kylässä vallitsi. Suosittelen sydämellisesti hotellia kalderan puolelta näköaloin. Jos tykkää baareja kiertää, Fira on Oiaa parempi vaihtoehto.

Tuosta skootterin tms. vuokraamisesta sanoisin sen verran, että me emme halunneet ottaa riskiä, että häämatkalla meille kävisi köpelösti Santorinin vuoristoteillä. Vaikka itse ajelisi kuinka rauhallisesti ja sääntöjen mukaan, vastaantulija voi ajaa vaikka ilman valoja väärällä kaistalla. Bussit kulkevat saarella hyvin ja niissäkin on oma tunnelmansa (voivat toki olla keskikesällä aika täysiä), mutta me päästiin liikkumaan busseilla sen mitä oli tarve. Pääosin keskityttiin kuitenkin toisiimme, aurinkoon ja maisemaan ikiomalta terassiltamme. Sekä ruokaan, se on Santorinilla hyvää! Niin ja Oian auringonlaskuun!

Toivotan kaikille onnellista häämatkaa! :-X

Link to comment
Share on other sites

Päivät oli tosi lämpimät, lähenteli +30 astetta. Parina päivänä satoi hieman vettä aamulla, mutta sadekuuro oli ohi aina tunnissa ja taas jo paisteli aurinko. Mereltä käy koko ajan mukava pieni tuulenvire, joka päivällä viilentää kivasti, mutta tekee illat ja yöt todella viileiksi. Pitkähihaista ja -lahkeista vaatetta illoiksi siis mukaan! Mutta ihanan lämmin on!  8)

Ihan huipun hääloman viettopaikan ootte valinneet!  :-X

Link to comment
Share on other sites

Onko sulla antaa jotain vinkkejä jostain asioista mitä teille siellä tuli eteen? :o

Esim. rafloja joihin ei kannata mennä, retkiä, rantoja. Käsittääkseni Oiassa on jotain ihania poukamia mitä voi kahestaan kahlata rauhassa? :-X

Kerro aivan kaikkea mitä jaksat! Ja voit kertoa privanakin, mulle on sama.

Link to comment
Share on other sites

Joo, jotain infoa osaan ehkä antaa, ainakin ruokapaikoista. ;D Meidän loma koostui siis pääosin syömisestä, auringon ottamisesta omalla terassilla/hotellin uima-altaalla ja Oian fiilistelystä päivisin ja erityisesti iltaisin auringon laskiessa. Teimme omatoimiretken Akrotirin kaivauksille ja samalla myös Punaiselle rannalle ja Firaan sekä toisena päivänä olimme Aurinkomatkojen meriretkellä tutustumassa tulivuorisaarelle ja kuumille lähteille. Kamarista en osaa sanoa mitään.

Oian rafloista sen verran, että jos budjetti on tiukempi, edullisempia paikkoja etsimällä siellä syö halvemmalla kun Suomessa perusravintolassa. Emme käyneet missään kalliissa ruokapaikoissa (esim. 1800). Plussaa antaisin Thomas Grill nimiselle paikalle (nimestä huolimatta hyvää kreikkalaista ruokaa), Laokasti tavernalle (hieman hintavampi) ja erityisesti Neptunelle sekä Neptunesta jonkin matkan päässä poispäin kirkosta ja keskusaukiosta olevalle ravintolalle, jonka nimeä en valitettavasti muista... Tämä ravintola oli kuitenkin kalderalle päin, ruokaliinat tummanpunaiset ja katutasosta täytyy laskeutua raput alaspäin. Vielä yksi herttainen ravintola oli Oian "toisella pääkadulla" (ei kalderan puoleisella), nimeä en taaskaan muista, mutta paikkaa ei voi olla huomaamatta - pelargoniaruukkuja ja muitakin kukkia on nimittäin ja paljon :). Ko. raflassa emme kyllä käyneet kun lounaalla, mutta kuulimme muidenkin matkalaisten positiivisista kokemuksista, joten uskallan sen perusteella suositella.

Emme törmänneet kuin yhteen erittäin kamalaan ravintolaan (johtuen kyllä pääosin kulkukissojen suuresta määrästä, jotka kaikki parveilivat meidän pöydän ympärillä kun kaikki muut ravintolan asiakkaat lähtivät), mutta olen tottakai unohtanut senkin nimen... Tämä paikka oli kuitenkin edellä mainitun hyvän ravintolan vieressä, kalderalle päin mutta katutasossa. Vierekkäin kalderalle päin siis sekä hyvä että kamala rafla.  (Sekavaa selitystä...)

No, sitten retkistä... Akrotiri on mielestäni käymisen arvoinen, ei siellä paljon nähtävää kyllä ole, mutta käsityksen asiasta kuitenkin saa. Emme valitettavasti ehtineet Firaan museoihin, joissa on enemmän tavaroita Akrotirin kaivauksilta (museot auki klo 15 asti), mutta jos aikaa olisi ollut, niissä olisimme käyneet. Firassa kannattaa ehdottomasti käydä, se on paljon vilkkaampi kylä kuin Oia ja maisemat upeat! Ostoksia teimme sekä Oiassa että Firassa, hintaeroa en hirvittävästi näiden välillä huomannut. Kummassakaan ei kuitenkaan mitenkään halpaa... Toinen paikka missä olisimme käyneet jos aikaa olisi ollut on muinainen Thira Kamarin kylän ja Perissan rannan välissä. Vähän kiipeämistä, mutta maisemat kuulemma upeat!

Olemme aiemmin matkustaneet pääosin omatoimisesti, joten ajattelimme lähteä yhdelle opastetulle retkelle (uusia kokemuksia...). Retki tulivuorisaarille oli siinä mielessä onnistunut, että noita paikkoja ei olisi itsekseen tullut kierrettyä, mutta täytyy sanoa, että emme pidä paapovista oppaista ja bussikuormallisesta suomalaisia turisteja. Seuraavalla kerralla siis taas viisaampia - järkätyt retket jää meiltä jatkossa väliin. Meriretken kohteet olivat kyllä käymisen arvoisia, tulivuorelle on kapuamista ja kuumille lähteille on uimamatkaa n. 60 metriä, mutta meidänkin porukassa yhdellä tytöllä oli retkellä mukana uimarengas, joten jos ei luota omaan uimataitoon, apukeinoja löytyy. ;) Erittäin mukavaa oli nähdä saaren kalderan puoli mereltä eri perspektiivistä. Näimme todella miten korkealla oikein olemmekaan Oian kylässä! Ihan jees siis kuitenkin tuo retki. Aurinkomatkoilla oli ainakin sellainen retki, jossa oli tutustuttu pieniin kyliin ja johonkin aavekyläänkin, se oli kuuleman mukaan hyvä retki. Ainakin meriretki toteutettiin yhdessä Aurinkomatkojen ja Finnmatkojen asiakkaiden ja oppaiden kanssa.

Oiassa käytiin merimuseossa, ihan kattava kokoelma jos sellainen kiinnostaa. Oiassa ihania taideputiikkeja, hintavia kylläkin. Jotain pientäkin kyllä onnistuimme löytämään, mutta suuremmallekin rahalle olisi ollut kohteita.

Rannoista en valitettavasti osaa sanoa juuta enkä jaata, emme ole rantaihmisiä (mieluummin hotellilla puhtaassa ja viileä hotellihuone lähettyvillä) eikä siellä Oiassa oikein auringonottopaikkoja ollut rannalla. Punaisella rannalla kävimme kun se on siellä Akrotirin lähellä, oli ihan mukavan näköinen ranta. Perissaahan on kauheesti kehuttu, en osaa sen enempää sanoa. Oian rannoista ainakin toinen oli tosi syvä heti rannassa ("ranta" siis pääosin kalliota), joten kahluu ei ainakaan siellä onnistu, toiselle rannalle emme jaksaneet laskeutua kun reitti näytti niin hankalalta... Muutenkin kannattaa kyllä ottaa hyvät kengät mukaan, korkeuseroja on ja portaita yms.

Sitä auringonlaskua on sekä kehuttu että moitittu, mutta meidät se yllätti positiivisesti. Kyllä sitä sitten tuli mentyä katsomaan joka ilta (klo 19.30-20.30), parhaat näkymät mielestämme Oian vanhan linnoituksen päältä (ainut miinus kaikki muutkin turistit, joiden mielestä ko. paikka paras...). Tuo auringonlaskun aika oli ainut, kun Oiassa oli ruuhkaa. Muuten ihanan hiljainen ja romanttinen paikka. :-X

Siinähän sitä jotakin asiaa... Toivottavasti on hyötyä. :) Lisääkin saapi kysellä, vastailen mitä osaan. Kuten varmaan tekstistä jo selviää, olisimme saaneet saarella vietettyä oikein hyvin toisenkin viikon. Olimme kyllä todella loman tarpeessa, joten jaksoimme hyvin löhötä suurimman osan viikosta. Kaikki eivät auringossa makoilusta välitä, mutta kyllä saarella silti on katseltavaa. :)

Link to comment
Share on other sites

Perissa ja Perivoloksen rannat ovat parhaat - ranta hienoa hiekkaa.

Vanha Fira (Ancient Thira) Kamarin ja Perissan välisellä Mesa Vuono -kukkulalla on käymisen arvoinen paikka - minun ja vaimoni mielestä parempi kuin Akrotiri. Huom! makuasioita  ;D

Ei kannata unohtaa viinitiloja ja luonnollisesti Firaa...

-hannu-

ps. juhannusviikolla olemme taas mestoilla, siis Santorinilla....

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Guest Vieras74

Oian ravintoloista haluaisin vielä ehdottomasti lisätä vinkkeihin sataman kalaravintolat! Eli siis kävellään ihan Oian "päätyyn" (sinne, mistä auringonlaskua yleensä ihaillaan) ja kavutaan n 150 porrasta alas pieneen satamaan. Siellä on kolme kalaravintolaa, jotka tarjoaa aivan mainiota, yksinkertaista kreikkalaista perusruokaa edullisesti. Asiakkaina myös paikallisia, mikä aina kertoo hyvästä laadusta. Erityisesti ihastuttiin portaiden oikealla puolelle jäävään ravintolaan, jonka nimeä en tietenkään muista...

Aktiviteeteista mainitsisin melomisen; me osallistuttiin aivan loistavalle opastetulle kajakkiretkelle, joka lähti samaisesta satamasta (jossa siis ne kalaravintolatkin sijaitsee).

Muuten komppaan Kirsikkaa; tulivuoriretkestäkin olen täysin samaa mieltä eli mukava päivä mutta seura ei niin miellyttänyt... ;-)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 3 weeks later...

Voi harmi kun en tajunnut aikaisemmin tätä ketjua ja nyt on hotelli varattu Kamarista. Tuli vähän vaisu olo, kun täällä moni on sanonut ettei se niin kovin kiva paikka ole. Höh... :-/

Pitää vain nyt ajatella että häämatka on häämatka, vaikka rakeita tulis taivaalta!  8)

Link to comment
Share on other sites

Hei Selja, älä vaisuunnu :)

Mekin ollaan menossa vajaan parin viikon päästä Kamarissa olevaan hotelliin.

Niinku monet tuossa aikasemmin sanokin, niin ihan kiva paikka sekin on. Ja kaiken lisäksi Santorini nyt on niin pieni saari, että kyllähän siellä pääsee helpostikki liikkumaan paikasta toiseen. Häntä pystyyn vaan!

Koskas olette menossa ja mihin hotelliin?

Link to comment
Share on other sites

Guest marja lyttinen

mekin menossa häämatkalle 29.8 kamariin afrodite-hotelliin ja paha mieli ku kamari ei olekaan NIIN KIVA KUN OIA JA FIRA HÖH.. no toivotaan et me kahes viikossa ehitään kaikki nähä jne. halusimme kamariin kun rannat lähellä ku myö merta jumaloimme,onko kukaan ollu muuten afroditi hotellissa....

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Nyt on sitten häämatka tehty Santorinille Kamariin :)

Tosi ihana reissu oli ja kaikista ennakko "peloista" huolimatta Kamari oli tosi kiva paikka!

Suosittelen kyllä kaikille sitä skootterin vuokrausta, koskapa sen kyydissä pääsee näkemään saarta ihan toiselta kantilta kuin esim. bussissa istuessa! Vuokra on noin 20 € / päivä ja bensa on suht halpaa. Me pärräiltiin kahden päivän aikana lähemmäs 200 km..aika saavutus ton kokosella saarella, hih! Ne puheet, että tuolla ei vois vuokrata skootteria kun on niin mutkaset tiet on ihan puppua. Eihän siellä tartte ajella niinku ne paikalliset ajaa (lue päättömät kanat!), voihan sitä ajella hiljokseenkin. Ja kypärät tietysti pysyy päässä koko ajan. Siellä on kummallista kyllä turisteillaki tapana ajella ilman kypärää. Suhteellisen halpa henkivakuutus kuitenki on tollanen.

Mut suosittelen kyllä Santorinia kaikille..tosi ihana ja romanttinen paikka :-X

Link to comment
Share on other sites

Noista retkistä vielä, kannattaa unohtaa matkatoimistojen "tarjoukset" ja marssia vaikka Kamari Tours -toimistoon. Retket on noin puolet halvempia, opastus englanniksi ja matkaseura paljon kansainvälisempää! Ei tartte katsella suomalaisia junttituristeja sitä yhtäkään päivää.

Link to comment
Share on other sites

kamari oli ihan riittävän luksusta meille, jotka halusimme rentoutua häähumun jälkeen rannalla loikoilemalla. oiassa ja firassa pääsi käymään ihan kätevästi, kauniita paikkoja molemmat. bussilla kesti vain 15min. firaan ja 20 min. firasta oiaan. kamarikin oli mielestäni kyllä todella pieni ja suht idyllinen paikka verrattuna esim. kanarian saarten isoihin bilemestoihin. mun mielestä ei siis kannata sen takia jättää lähtemättä santorinille tai murehtia etukäteen täällä kirjoitettuja haukkuja kamarista, jos ei olekaan oiasta hotellia varattuna. jokainen arvostaa erilaisia asioita. matkaoppaista kuitenkin saa suht hyvin selvää paikoista etukäteen.

Link to comment
Share on other sites

Olemme myös suunnittelemassa häämatkaa Santorinille.

Haluaisin kuulla, onko jollakin kokemuksia Firan hotelleista.

Ollaan ajateltu Aurinkomatkojen Panorama Studios tai Neoklassikko -hotelleja, jotka sijaitsevat kalderan reunalla. Onko kenelläkään kokemuksia?

Muitakin vinkkejä otamme ilolla vastaan

:-X :-X

Link to comment
Share on other sites

Kunhan on kalderan reunalla, se on pääasia. Se maisema on niiiiiiin hieno!  :o

Suosittelen kyllä Firan sijasta kuitenkin paikkana Oiaa, me yövyttiin nimittäin häämatkalla molemmissa kylissä joten vertailukohtaa on. Fira on hyvin paljon turistisempi, ja meitä ainakin ärsytti kaduilla tungeksivien (erityisesti jenkki-) turistien suunnaton määrä. Ja huom, tämä oli lokakuuta!

Niitä turisteja on Firassa niin paljon siksi, että kaikki Lemmenlaiva-henkiset luskusristelijät ankkuroituu siihen Firan edustalle, ja matkustajat kuljetetaan moottoriveneillä siihen Firan satamaan. Kamalista kamalinta on se, että kaikki halukkaat, elopainosta riippumatta, kuljetetaan aasin selässä jumalattoman korkea vuorenrinne ylös (vaikka vieressä on köysirata, mutta turistien täytyy saada "paikallisia elämyksiä"...).

Voi niitä aasiraukkoja, mulle tuli niin sääli olo kun niitä katselin! Eläinrääkkäystä, ei voi muuta sanoa.

Firaa myös markkinoidaan näille laivaturisteille erityisesti kultakorujen ostamiseen sopivana paikkana. Niinpä siellä onkin kauhea määrä erilaisia kultakauppoja, joissa on mitä käsittämättömämpiä pöyristyttävän hintaisia krumeluuriluomuksia.

Oiassa ei moisia turistihuvituksia onneksi tunneta, vaan siellä saa ostella herttaisia käsityöläiskoruja ja ihan omin jaloin kukin suoriutua alas satamaan ja takaisin ylös...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Olimme Santorinissa, Oiassa 15.8.-22.8.05 ja ei voi muuta kuin kehua... Niin romanttista siellä oli että minuakin kosittiin  :-X

Lisäksi suosittelen patikointireissua Oia-Fira -välillä: Mahtavat näkymät ja hieno kokemus (ja mukavaa kuntoilua). Yöelämää löytyy Firasta, mut ökyhintoihin kannattaa varautua (vodka-redbull 12e)

Paikalliset ovat todella ystävällisiä, eikä ainakaan Oiassa ole turismille tyypillistä kaupittelua.

Meidän hotelli oli Olympic Villas (suosittelen) ja jos vähän enemmän haluaa matkaan sijoittaa niin "traditional house"-majoitus tarjoaa uskomattomat näkymät egean-merelle, tai sit kannattaa ottaa huone merinäköalalla.

Jos joku haluaa lisää infoa/vinkkejä vastaan kyllä mielelläni

[email protected]

Link to comment
Share on other sites

Kiva kuulla Memmu80  :-X

Me ollaan kallistumassa Pantheon -hotelliin (Tjäreborg).

Se sijaitsee Imeroviglin kylässä 4 km Firasta Oiaan päin.

Kylä on ilmeisesti pieni.... onkohan kellään muistikuvaa siitä tai ko. hotellista?

Toisena vaihtoehtona olemme pohtineet Oiassa olevaa Nikos Villas huoneistohotellia (Finnmatkat).

Saaren länsipuolelle olisi siis maiseman takia tarkoitus mennä.

Olisko muita vinkkejä hyvistä hotelleista?

Link to comment
Share on other sites

Kiva kuulla Memmu80  :-X

Me ollaan kallistumassa Pantheon -hotelliin (Tjäreborg).

Se sijaitsee Imeroviglin kylässä 4 km Firasta Oiaan päin.

Kylä on ilmeisesti pieni.... onkohan kellään muistikuvaa siitä tai ko. hotellista?

Toisena vaihtoehtona olemme pohtineet Oiassa olevaa Nikos Villas huoneistohotellia (Finnmatkat).

Saaren länsipuolelle olisi siis maiseman takia tarkoitus mennä.

Olisko muita vinkkejä hyvistä hotelleista?

Me oltiin kesäkuussa meidän toisella reissulla Santorinilla ja oltiin viikko Art Maisons Aspakin Endless Blue:ssa - kuvia löytyy http://www.saunalahti.fi/salonhai/santorini.htm. Sivulta löytyy myös linkki ArtMaisonsin sivulle.

-his-

ps. ja Imerovigli on makee kylä, tosin makee on koko saarikin!!!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...