Rekkuli

Islanti

71 viestiä aiheessa

Mies on luvannut järkätä meidän häämatkan,  mutta toivomuksena on ollut että se kohdistuisi Islantiin. Kumpikaan ei ole rantaloma-seuramatkaihmisiä, vaan tykätään luonnosta ja pienestä seikkailumeiningistä. Pahimmat turistirysät ei yleensä iske, vaan ihanat pikkukylät, jossa on sitä "aitoa tunnelmaa" on enempi meidän juttu. Musta on ihanaa tavata paikallisia ihmisiä ja tutustua eri kulttuureihin. Ja tästä ketjusta päätellen Islanti kuulostaa aivan ihanalta paikalta. ;D Pallontallaajista oon jo jonkin verran Islannista lueskellutkin...

Lisää kertomuksia!!!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ensi kuussa mennään viikoksi Islantiin, joten sitten voin kertoilla kuulumisia ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Haluaa kanssa kuulla mahdollisimman paljon juttuja Islannista! Häät helmikuussa 2008 ja suunnitelmissa mennä häämatkalle Islantiin. Luettuani tämän ketjun, taidetaan tehdä häämatka vasta mahdollisesti loppukesästä 2008 :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Teimme etukäteishäämatkan  ;) Islantiin kuukausi sitten ja en voi muuta kuin kehua !!! Aivan mahtavan upea maa  :o Nähtävää ja ihmettelemistä riitti! Luonto on jotain aivan uskomattoman kaunista, luonnonihmeistä puhumattakaan!

Itse emme vuokranneet autoa, vaan osallistuimme järkätyille retkille ja olimme tosi tyytyväisiä. (Retket varasimme jo Suomesta). Sääkin sattui suosimaan; kertaakaan ei satanut ja aurinkokin paistoi joka päivä ainakin puolen päivän jälkeen. Ihmiset olivat tosi ystävällisiä,eikä ne hinnatkaan ihan kamalia olleet. Onhan siellä kalliimpaa,kuin Suomessa,mutta eipä tuo haitannut,kun oltiin niin ekstaasissa koko reissun ajan  ;D Ruoka oli todella hyvää ja Reykjavikista löytyy todella tunnelmallisia ravintoloita,joissa nauttia maan erikoisuuksista  :P Suosittelen siis enemmän kuin lämpimästi Islantia häämatkakohteeksi  :-X Siis jos ei etsi aurinko- vaan aktiviteetti-elämys-nähtävyyslomaa  :) Näkemättä jäi kyllä vielä niin paljon,että sinne on pakko mennä uudestaan. Mutta kyllä viidessä päivässäkin jo ehti nähdä ja tehdä vaikka mitä!  

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Täällä pakataan jo matkatavaroita ;)

Steffi,

miten olitte pukeutuneet? Oliko tuuli kova?

Säätiedotuksia olen nyt selaillut ja nyt näyttäisi satelevan ja lunta luvassa silloin kun sinne lennetään. Muu nyt ei haittaa, kunhan ei ihan koko aikaa vettä sataisi... Kunnon sadekamppeet pitäisi vielä jostain bongata... ::)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Rekkuli kiltti tulethan sitten kertomaan meille millaista oli Islannissa!  ::)Pliiiiiz.

Ollaan lähössä häämatkalle sinne, olisi kiva kuulla kaikenlaisia kokemuksia lisää.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Maletti, mihin aikaan vuodesta ootte häämatkalle lähdössä? Kuinka pitkäksi aikaa ja millainen reissu teillä on luvassa, omatoimimatkailua vai seuramatka tms? Mitä kautta ootte aatellut varata liput ja hotellin vai joko ootte ne varaillut? Kaikki kiinnostaa, itselläkin vielä harkinnassa, mutta talvihäiden ajankohdan vuoksi vielä hieman epävarmat suunnitelmat. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Emmiina, me lähdetään elokuun lopussa tai syyskuun alussa. Varmaan mennään noin viikoksi. Me meinataan lähteä Islantiin ihan action-lomalle, tehdään mahdollisimman paljon. Vuokrataan ehkä auto ja tehdään rundia, joku pieni mökki jostakin pariksi yöksi ei ole myöskään poissuljettu vaihtoehto.

Sen enempää mulla ei oo vielä hajua meidän matkasta, mutta juuri siksi mäkin tässä ketjussa pyörin että sais vähän ideoita.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Jepulis, Islannissa ollaan. Lentokin oli ihan mukava, mita nyt loppumatka oli vahan mita oli eli toyssyista menoa ja mahasta otti aikalailla. Palvelu oli kylla koko lennon ajan hyvaa. Saatiin lammin ruokakin vaikka luulin etteivat noin lyhyella lennolla olisi edes tarjonneet.

Majoituttiin juuri ukon pelikavereiden luo. Ovat tosi mukavia ja huomaavaisia muakin kohtaan vaikka en puhukaan juuri englantia. Ymmarran kylla, mutta en saa oikein suutani auki. Eikohan siihenkin tule muutos taman viikon aikana.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Rekkuli: Iloinen yllätys oli,ettei tuullut juuri lainkaan :o Ihmiset (jotka eivät kyllä olleet edes käyneet Islannissa...)varoittelivat,että "siellä sitten sataa ja tuulee aina"  :-/ Hähää,väärässä olivat!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Steffi,

samaa varoiteltiin meitakin eika taalla nyt niin kamala tuuli ole. Veden aarella tietysti tuulee, mutta niinhan se tekee Suomessakin :) Pilvista kylla on.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Steffi,

samaa varoiteltiin meitakin eika taalla nyt niin kamala tuuli ole. Veden aarella tietysti tuulee, mutta niinhan se tekee Suomessakin :) Pilvista kylla on.

Ehka perun puheeni. Vaakatasossa sataa rakeita eika meinaa pystyssa pysya tassa tuulessa. Toisaalta ihan kivaa. Kaytiin aamulla lenkillakin ja oli aika hauskaa  :D Tuuli meinasi vieda mukanaan.

Sunnuntaina vuokrataan auto ja lahdetaan ihan oikeasti tutustumaan Islantiin. Tama ja huominen menee viela noissa ukon pelitouhuissa.

Meilla siis suht edullinen reissu. Ensin laivalla Turusta Tukholmaan ja sielta lentaen Reykjavikiin. Majoitus saatiin miehen peliklaverin luota, joka muuten toisaalta aika rasittavaa. Ensin meidan piti saada koko kamppa itsellemme (nain kasitimme), mutta kun kyseessa on talo jossa ns. kaksi asuntoa asuu se miehen kaveri muun perheen kanssa siina toisella puolella. Lahinna rassannut se, ettei saada juuri omaa rauhaa, kun he haluavat koko ajan olla jarjestamassa jotain tekemista. Ihan kivaa, huomaavaista ja ystavallista, mutta mielellani olisin ukon kanssa edes hetken kaksin. Ja tahan mennessa ollaan siis tutustuttu vain Reykjavikiin. Sunnuntaina paastaan onneksi kiertamaan ihan kahdestaan ja nahdaan vahan muutakin kuin tata kaupunkia. On kuitenkin loppujen lopuksi aika pieni, kuten Tamperekin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Varasin juuri meille häämatkan Islantiin. Tarkoitus olisi mennä toukokuun lopussa, mutta aikaa on vain 4 päivää (tämän ajan lapsenvahtimme ottaa töistä lomaa, enempää emme kehtaa pyytää). Olen todella innoissani koko reissusta, vaikkei tuoss ajassa ehdi kuin pari paikkaa katsastamaan.

Nyt lähinnä toivotaan että häälahjaksi toivotut matka-avustukset kattaisi suht ison osan reissusta ettei tarvitse pelkkää visaa vinguttaa. ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kandeeko Islantiin tai lähinnä Reykjavikiin tehdä yhden-kahden päivän stop-overia ja vielä pienten lasten kanssa. Meillä matka jatkuu sitten Jenkkilään ja Kanadaan. Hirmuisesti ei olisi tarkoitus kierrellä lähinnä vain tasailla aikaeroa ja piipahtaa varmaan siellä Blue Lagoonilla (voiko siellä pienet lapset uida). Onko tällaisesta järkeä maksaa Islannin hintoja?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Vaikka häämatkallamme emme matkaakaan Islantiin, on se ehdottomasti yksi niistä paikoista, joihin haluan vielä mennä ja mahdollisimman pian. Jospa tekisimme Islannin-matkan 1-v hääpäivänä  ::)

Minua kiinnostaisi tietää, mitä olette matkoistanne maksaneet ja kuinka paljon matkalla kului käyttörahaa?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

miiru: Blue Lagoonin vesi on erittäin suolaista, joten jos on niin pieni lapsi ettei osaa "pitää suuta kiinni", siis ihan vauva, niin ei mielestäni kannata uittaa. Tosin itselläni ei ole lapsia, mutta tuo lähinnä ainoa asia joka mielestäni lapsen uittamista voi vaikeuttaa.

Meillä kului stop-overilla rahaa lähinnä retkiin, noin 30-100€/hlö/päivä retkestä riippuen. Noita retkiä myy todella monet yritykset, ja hinnoissakin oli jonkin verran hajontaa. Budjetoisin kuitenkin sen noin 100€/hlö/pvä vähintään, jotta pääsee sellaisille retkille kuin haluaa.

Muuten rahaa meni lähinnä ruokaan, jota ostimme läheisestä ruokakaupasta. Kävimme kerran ravintolassa syömässä, ja se tosiaan oli hieman tyyriimpää, mutta ei mitenkään ällökallista. Lähinnä muistelisin että olut oli hinnoissaan. Kuitenkin meille sillä matkan osuudella retket olivat tärkeämpiä kuin ravintoloissa syöminen, joten oli aika hauskaa pitää pikikkejä hostellissa. Hostellissa yöpyminen maksoi muistaakseni noin 70€/2hlö/vrk, saimme oman huoneen. Hostelli oli Reykjavik City Hostel, joka ei siis mitenkään keskustassa, mutta koska kaikki retket alkavat niin, että ihmiset kerätään hostelleista/hotelleista, niin mielestäni paikka on siltä osin merkityksetön. Bussilla olisi päässyt keskustaan, mutta emme jaksaneet tehdä mitään iltaisin (jetlag Jenkeistä tulosta ja päiväretket väsyttivät).

Henkilökohtaisesti ostaisin retket vasta paikan päällä (edellisenä päivänä), jollei mene jollakin ihme sesongilla jolloin kaikki on varattu, koska monet retket kiertävät ulkosalla, ja jos sää on aivan kamala, niin on kiva jos on mahdollisuus muuttaa suunnitelmaa ja mennä joku toinen päivä. Vaikka toki hyvä sadevaatetus auttaa vaikka sää vastustaisikin. Joka tapauksessa maisemat ovat kauniimpia jos ei sada räntää silmiin ;)

Osoitteesta http://www.randburg.com/is/tourism/tours.html näyttää löytyvän aika hyvin noita retkien järjestäjiä (tuo siis randomilla googletettu, mutta heillä näyttää olevan oma sivunsa per matkanjärjestäjä, ja niiltä sivuilta linkit yritysten omille sivuille).

Islantiin menisin mielelläni toistekin, mutta Icelandairillä en lentäisi... Meillä oli neljä lentoa, joista kaikki jotenkin epäonnistuneita. Yksi pahasti myöhässä (tunteja), toisella aivan kaoottinen lähtöselvitys, kolmannella hajosi rinkkani ja neljännellä kone aivan tupaten täynnä, emmekä meinanneet saada vierekkäisiä paikkoja noin 8h lennolle, vaikka olimme kentällä kolme tuntia etuajassa. Ja nämä vain muutamia vastoinkäymisiä mainitakseni. Kyseessä oli siis häämatkamme. Meillä oli kyllä varmasti vain huonoa tuuria, jos muilla on kerran hyviäkin kokemuksia ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Varattiin häämatka huhtikuun alkuun islantiin n. 9 päivää. Ei haluttu pitkiä lentoja, mutta nähdä kuitenkin joku erikoinen paikka. Kallis maa toki, mutta häämatkan varjolla voi tehdä kalliimmankin matkan. Lennot oli 430 € Icelandair (??). Myös laivalla voi mennä Norjasta Shetland saarien ja Fär saarten kautta, joka tekee stop-overit saarille, mikä kuulostaa hauskalta.

Säät on varmaan huonot tuolloin, muttei se meitä paljon paina :) ainakaan vielä... Haluttais vuokrata 4-veto (530€/6päivää) ja lähteä koluamaan paikkoja. Mukaan ajateltiin pakata Suomesta ruokaa ja lämpimiä vaatteita. Majoitus mieluiten keittiöllisissä hostelleissa. Eli lähdetään ehdointahdoin kalliiseen maahan pihistelemään. Luultavasti hintaa kertyy kuitenkin paljon.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minä taas suorastaan rakastuin Icelandairiin!   :):-X

Meille sattui tosi uusia ja upeita koneita Köpiksen ja Reykjavikin välille (Reykjavik-Boston-kone oli sitten vähän kuppaisempi, enkä saanut ruokaa lennolla, koska reitti muuttui niin viime tipassa, mutta SILTI ihana Icelandair ja upea koneen henkilökunta).

Jos ikinä mahdollisuus tulee, niin Islantiin mieli halajaa (2002 Ameriikasta palatessa poikkesimme 3 yötä).  Jos yhdistettynä USAn reissuun, niin seuraavalla kerralla menomatkalla tekisin pysähdyksen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kellään kokemusta maatila- tai mökkimajoituksista Islannissa?   :)

Löysin yhden nettilinkin, mutta olisi kiva kuulla myös ihan "oikeita" kokemuksia. Oliko kivoja paikkoja, paljonko maksoi jne.

Haaveena olisi kiertää saarta autolla vajaan viikon verran ja yöpyä tällaisissa paikoissa. Reykjavikissa ollaan sitten ihan hotellissa.

*muoks. Kiitos Elwingille hyvästä retkilinkistä.  :-*

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mekin haaveillaan häämatkasta Islantiin. Ei todellakaan olla mitään rantaloma ihmisiä, vaan rakastetaan kuljeskella luonnossa ja koluta pitkin maita ja mantuja :) Molemmat ollaan pienestä pitäen haaveiltu Islannin matkasta. Häämatkalle päästään tosin vasta melkein vuosi häiden jälkeen eli 2009, koska miehellä maatila ja työt ei anna periksi lähteä heti häiden jälkeen.  :'(

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Nostoa, nostoa....

Olisiko kellään kokemuksia Reykjaviksista talvella? Omat häämme ovat helmikuussa ja suunnittelimme lähtevämme häämatkalle saman tien...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Nosto.

Minua kans kiinnostaa talvikokemukset islannista.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

te jotka ootte jo käyny islannissa, niin kävittekö superjeeppisafareilla? me lähetään sinne ihan vaan niitten autojen takia häämatkalle -08 ja olis kiva kuulla kummosia kokemuksia ko. vehkeistä?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Miten paljon teillä on tullut suurinpiirtein maksamaan Islannin matkanne? Esimerkiksi viikon /kahden matka majoituksineen? Entä miten aikaisin matka kannattaa varata? Meillä Islanti yhtenä häämatkavaihtoehtona ensi syyskuun alkuun.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä on Islannin matka (Reykjavik) varattuna helmikuulle Suomen matkatoimistosta. Matka on 4 yötä ****-hotellissa ja hinta on n. 850 €/hlö. Islantiin matkoja järjestää ainakin myös Saga matkat.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään