Pikku-aa

Meksiko

296 viestiä aiheessa

Jos vielä tässä itsekseni keskustellessa päivitän edellistä sen verran, että päädyttiin kuitenkin ottamaan pelkät lennot Aurinkomatkoilta ja hotelli varattiin netistä. Säästettiin pitkä penni. Hotelli kuitenkin sama kuin olisi ollut matkapaketissa, eli Riu Tequilaan mennään. Matkakuume alkaa olla jo aikamoinen.. :girl_sigh:

Muokattu: , käyttäjä: sanski_

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hei Luumukka!

Jaksaisitko kertoilla tuoreita Meksiko tuntemuksia?

Täällä yksi tuleva Meksikon häämatkailija :girl_haha:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Apua, olen vallan unohtanut vastata tähän! :girl_impossible:

Me miehen kanssa tykättiin Meksikosta, Playa del Carmenista. En tiedä matkakohdettanne Meksikossa, mutta kertoilempa tästä Playasta. Meidän hotelli oli Mimi del Mar, joka sijaitsi kaupungin keskustassa aivan meren rannalla (käynti hotelliin oli rannan kautta). Karibianmeren rantahan oli ihan vailla vertaistaan, en ole eläessäni nähnyt niin kristallinkirkasta turkoosia vettä. Aallot olivat kyllä melkoisia, hiukan vaikeuttivat uimista mutta meillä aika menikin enempi rannalla makoiluun ja Pina coladan juomiseen (tätä juomaa suosittelen!) :D Meksikolainen ruoka oli hyvää, ei niinkään itse ruoka kovin tulista vaan kastikkeet joita ruokiin lisättiin. Suosittelen kokeilemaan myös erilaisista katukojuista saatavia tacoja ja sandwicheja. Playa del Carmenin keskuskatu 5th avenue on piiitkä kävelykatu täynnä jos jonkinmoista kauppaa+kauppiasta. Kadulla ja muutenkin Playssa sai kävellä ja olla rauhassa, joskin myyjät kyllä huutelivat "honeymoonerseja" sisään kauppaansa tai tavaroitaan katselemaan. Oltiin aluksi että hei mistä ne tietää että me ollaan honeymoonerseja mutta kun jokainen myyjä huusi samaa niin tajuttiin :D

Retkellä käytiin Cozumelin saarella, joka sijaitsee maailman toiseksi suurimman valliriutan päässä ja on siis sukeltajien unelma. Itse ei siellä sukelleltu, vaan kierreltiin ja katseltiin. Ihan mukava retkipäivä oli, vaikkei itse paikka hirveästi Playasta eronnutkaan.

Akumalissa kävimme snorklaamassa ja ottamassa aurinkoa, paikka oli kaunis mutta siihen vähän petyttiin että siellä oli enemmän turisteja tavaroineen kuin meidän omalla hotellirannalla. Olisi kuulema voinut nähdä merikilpikonniakin sukeltaessaan, mutta ei me. Ehkä nekin luonnoneläimet vähän perääntyneet moista turistimäärää.

Kolmas paikka jossa kävimme oli Coban maya-rauniot, vaikuttava paikka! Tämä oli Tjäreborgin retki. Suosittelen kyllä kovasti, oli aktiivinen päivä joka sisälsi mm. maya-pyramidille kiipeämistä, viidakkopyöräilyä, tippukiviluolassa uimista ja vaijerilla laguunin yli laskemista :) sopi meille, ei ihan kahta viikkoa jaksaisi päivästä toiseen rannalla maata.

Itse Meksiko oli kokemuksena todella hyvä. Halusimme häämatkalle kohteeseen josta ei juuri mitään tiedetty, monet tutut ovat käyneet Thaimaat yms, haluttiin jotain erilaista. Lentomatka 14h oli tietysti aikamoinen, mutta sen arvoinen :) välilasku Kanadassa mukavasti katkaisi matkaa mennentullen. Meksikolaiset olivat mukavia, kohteliaita ja erittäin aurinkoisia ihmisiä. Vähänkin jos espanjaa osasi, olivat mielissään. Ja yllättävän nopeasti sitä päivittäiset fraasit oppikin.

Me tuskin mennään samaan kohteeseen uudelleen, ei sillä että siinä jotain vikaa olisi, vaan että maailmassa on miljoona muutakin paikkaa jossa käydä! :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^Kiitos Luumukka :curtsey:

Me päädyttiin Meksikoon Playa del Carmeniin ja Nyyn kirjoituksen luettuamme päädyimme The Royal hotelliin. Minuakin vähän hirvittää se 14 tunnin lento, mutta hyvä kuulla että sinusta se oli vaivan arvoista. Ensi syksyyn pitäisi jaksaa matkaa vielä odottaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä oli pitkä menomatka ja monta kulkuvälinettä ennenkuin Meksikoon päästiin; paikallisbussi, Kuopiosta junalla Tikkurilaan, lentokenttäbussi plus lento. Valvottu oltiin laittoman kauan joten ehkä sen takia menomatka tuntui raskaammalta kuin paluumatka. Välilasku Kanadassa oli kyllä huippu, pääsi jaloittelemaan ja saatiin vähän välipalaa :) Paluulento menikin jo mukavammin, välilasku siinäkin ja yöllä lennettiin joten koneessa oli himmennetyt valot ja nukkua tuhisteltiin osa matkasta.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Heippa!

Kuulisin mielelläni tuoreita kokemuksia Meksikon häämatkasta, missä paikassa ja hotellissa olitte, millä matkatoimistolla (jos siis käytitte), kuinka aikaisin varasitte matkan, mitä nähtävyyksiä yms. kävitte katsomassa sekä huomioitiinko teitä häämatkalaisina mielestänne paremmin lennon aikana tai hotellissa?

Oliko matka sellainen kuin ajattelitte?

Kiitos!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hei! Onkos ketään nyt heinäkuussa Meksikoon lähtijöitä? :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mekin olemme miettineet Meksikoa häämatkakohteeksi. Tammikuussa olisi tarkoitus lähteä. Onko kellään tuoreita kokemuksia Meksikosta? Playa del Carmenia olimme alustavasti ajatelleet.

Mitä mieltä olette All inclusivesta? Kannattaako ottaa?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ei ihan tuoreita kokemuksia, mutta vajaa 2 vuotta sitten olin. Kohteenamme oli Puerto Morelos (Cancunin ja PDC:n välissä) ja Isla de Hollbox. Puerto Morelosissa meillä oli all inclusive hotelli (Azul Sensatori). All inclusivessa on kätevää kun drinksut ja syömiset kuuluu hintaan. Hollboxilla söimme eri paikoissa, ja ruoka oli useimmissa paikoissa hyvää.

Makuasia haluaako ottaa all inclusiven. Jos juomia käyttää runsaammin all inclusive voi kannattaa vaikka söisi välillä hotellin ulkopuolellakin. Meillä oli hotellissa useita hyviä ruokaravintoloita sekä baareja, olimme erittäin tyytyväisiä. Hotellissa oli pitkin päivää ja illalla mukavasti ohjelmaa. Aika ei tule pitkäksi, jos haluaa viettää aikaansa hotellissa. Itse kuljeskelemme muuallakin vaikka meillä all inclusive olikin.

Jenkit muuten järjestää häitään näissä all inclusive hotellikomplekseissa, joten meillä oli päivittäin vähintään yhdet tai useammat häät. Hotellilla oli useampia vihkipaikkoja. Maya Riviera on erittäin suosittua aluetta häiden viettoon. Ranta on tosi kaunis.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Oltiin PDC:ssa tämän vuoden helmikuussa ja ollaan menossa uudestaan heti ensi vuoden helmikuussa...kertonee jotain. :girl_in_love: Vaikka paljon tuli nähtyä jäi vielä paljon näkemättä, ei ole tarkoitus vanhusikään saakka kulkea samassa paikassa yhteneväisissä tuulipuvuisssa...ehkä.

Sää (tasainen +28-+30, kaksi pientä sadekuuroa parina iltana), tunnelma, ihmiset, valkoinen hiekka, turkoosi meri, lukuisat mahdollisuudet viettää aktiivi-, rentoutumis- ja/tai historiatunnelmainen loma sen mukaan kuin tahtoo...ruuat, juomat...kaikki yltiöihanaa! Meidän hotelli on ihan rannalla emmekä ottaneet all inclusivea siksi, että tahdoimme ruokailla joka kerta uudessa paikassa ja maistella mahdollisimman paljon erilaista, mutta myös siksi, että emme halunneet viettää koko lomaa hotellissa. Mutta kukin tyylillään, ja onhan häämatkassa semmoinen romanttinen, intiimimpi viba kuitenkin :jere: Rannalla ostettava nenän eteen nachojen kera tuotu beer bucket ei kevennä sekään kukkaroa paljoa mitään. Minkäänlaisiin terveysongelmiin emme törmänneet, eivät liene paikallisetkaan kykene johtovettään juomaan, silläpä jääpalatkin tehdään pullovedestä. Ravintolavaihtoehtoja löytyy varmasti joka makuun, keittiöitä on Italiaa, Argentiinaa, Meksikoa, Japania yms yms myöten. Tammi- helmikuussa on hyvät kelit suomalaiselle nahalle, tosin helmikuussa me varoimme visusti kotimaan ruuhkaisinta talvilomasesonkia...ja maaliskuussa Meksikon joka kolkan valtaavat jenkit Spring Breakkeineen, joten itse ainakin pysyn silloin visusti kaukana!

Oivoi, pakko tarkistaa laskurista...175 yötä seuraavaan kertaan... :-X Katsotaan maltetaanko häämatkaksi valita jo jokin muu kohde...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kävin Playa del Carmenissa viitisen vuotta sitten ja tykkäsin kyllä kovasti. Miehelle olen ilmoittanut että hänet pitää siellä joskus vielä käyttää. Helmi-maaliskuun vaihteessa oltiin ja suurin osa turisteista oli tosiaan jenkkejä. Tämä ei meitä kyllä ollenkaan haitanut. Mielummin lomakohteessa heitä kuin kasapäin suomalaisia! :)

Rannat olivat maineensa veroisia. En ole vielä kauniimpiin törmännyt. Ruoka oli hyvää (mutta yllättävän vähän maustettua suomalaisen texmex ruokaan verrattuna) ja paljon erilaisia keittiöitä löytyy. Maaliskuussa aurinko paistaa sen verran korkealta että suomailainen palaa kyllä herkästi. Siihen kannattaa varautua. Kaupunki on hyvin kylämäinen (matalia rakennuksia), lähinnä rantaa kulkeva kävelykatu oli aina ihana.

Kävimme muutamalla retkellä. Chichén Itza oli hieno, mutta itse tykkäsin enemmän Coban pyramidista. Koko Coban alue on keskellä paikallsista matalaa sademetsää, joten siellä oli sellainen löytöretkeilijätunnelma. :) Lähistöllä oli myös iso eläintarha josta pidin kovasti.

Playa del Carmeniin matkustavien kannattaa varautua siihen, että varsinkin kentältä (Cancunista) hotellille mennessä näkee paljon myös hyvin köyhiä alueita. Kun kuvittelee menevänsä paratiisiin ja pitkän lentomatkan jälkeen väsyneenä näkee sellaisia, niin itselle ainakin tuli vähän säikähtänyt olo "Apua, Minne me oikein tultiin?" -tyyliin. Meillä oli hotelli vähän syrjemmällä (tosi kiva pieni hotelli) ja lähdettiin illalla siitä vielä kävelemään vahingossa ns. väärään suuntaan. Alueelta löytyi paikallista asutusta, supermarketteja ym. joten paraatiisiolo katosi aika totaalisesti. Seuraavana päivänä lähdettiin rantaa kohti ja muutamassa korttelissa olimmekin siellä paratiisissa. Eli ero oli aika jyrkkä, varsinkin melko tottumattomalle matkaajalle.

Lennot menivät ihan yllättävän hyvin kun varauduin siihen, että se kestää ihan ikuisuuden. Menomatka oli päivälento, joten se oli paluuta rankempi. Takaisin tullessa nukuin suurimmaksi osaksi.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Asun Meksikossa ja ympäri maata on tullut reissattua. Playa del Carmen on kaunis rantakaupunki (turisti sellainen), jos tahtoo luonnonläheisempää suosittelen läheistä Tulumia, jonka ranta valittu yhdeksi maailman upeimmista. Itse suosin yleensä matkoillani pienempiä boutique-hotelleja (esim. Amansala) >>> http://amansalaresort.com/ tai sitten Meridasssa vaikkapa Rosas & Xocolate (

). Näitä ei ehkä löydä suurilta matkanjärjestäjiltä, mutta jos on yhtään omatoiminen, niin tietoa kyllä löytyy parhaista boutique mestoista esim. Tripadvisorin kautta tai katsokaa Mayan Ruta videoista mieleinen paikka. Isla Mujeres ja Isla Holbox ovat myös kauniita. Baja Californian puolella Loreton ja La Paz ovat todella mahtavia (ja ihan erilainen luonto). Paras aika visiitille on marraskuusta huhtikuuhun, mutta jos tahtoo hinnanpuolesta edullista, niin kannattaa välttää joulu-uusvuosi-pääsiäis-ajankohtaa. Esim. todella luksus-taloja voi vuokrata viikoksi tai kahdeksi murto osalla off-seasonilla. JA aina kannattaa tinkiä ;) Se on meksikossa maan tapa. Eli onko tämä paras hinta....

All-inclusive hotellit toimii esim. lasten kanssa, jos tahtoo maata altailla ja rentoutua, koska monessa paikassa on tenaville paljon viihdettä. Esim. Dreams ketju on ihan kohtuullinen ja viihtyisä.

Omat suosikkialueeni löytyvät kuitenkin Oaxacan ja Chiapaksen alueelta. Eli esim. Puerto Escondido, Huatulco, ja sitten ihana Oaxaca de Juarez (ei rannikolla).

Ruoasta: kannattaa kokeilla meksikolais-japanilaista ruokaa (esim. makeja chili-kastikkeella avokadoon käärittynä) ja sitten tulisuuden kanssa ei yleensä ongelmaa, koska tulisuus tulee salsasta, jota voi itse lisätä oman makunsa mukaan....

Meksiko on hieno paikka, jossa riittää näkemistä!!!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^Kiiiiiitosssh!! Olin jo ihan epätoivoon vaipumassa kun luin koko ketjun ja lähes kaikki ovat olleen Carmenissa. Halusin juuri vinkkejä jostain omatoimipaikoista. Kiitos vielä, että jaoit ajatuksesi! :give_heart:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meksikoa ollaan täälläkin mietitty häämatkakohteeksi.. Minkä verran taksilla matkusaminen maksaa Meksikossa?  Kenelläkään kokemusta Ocean Maya Royal-hotellista ? Muun muassa Finnmatkat myy matkoja kyseiseen vain aikuisille tarkoitettuun couples-hotelliin. 

 

Kamala matkakuume jo nyt, vaikka mitään ei ole varattu! 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mexico on ihana! Olimme juuri siellä häämatkalla. Cancunissa ja aivan ihanalla Holbox-paratiisisaarella <3

Holbox-saarella yövyimme hotellissa joka oli saanut parhaat arvostelut, ja ihan syystä. Casa las Tortugas oli hieno. Tässä nettisivut jos kiinnostaa: http://www.holboxcasalastortugas.com/ 

Holbox-saarella saa olla todellakin ihan rauhassa ja poissa massaturisteilta :) 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me oltiin Cancunin vieressä olevalla saarella Isla de Mujereksella häämatkalla. Ihan siis lyhyt lauttamatka Cancunista. Aivan ihana paikka! <3

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mexicon lennot vihdoin varattu  :girl_pinkglassesf:  Ehkä Tulum ensin ja varmaa on, että noin vko Isla Holboxilla. Vinkkejä rauhaa, luontoa, kivoja paikalliskokemuksia etsiville seikkailijoille ja omatoimimatkaajille?

Muokattu: , käyttäjä: Amalie

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minkähintaisia nuo all inclusive -paketit on teillä olleet?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Isla de Holboxilla oli lähinnä luontomatkailua ja kannattaa lähteä vesille. Me käytiin Meksikonlahden ja Karibianmeren jakavalla majakalla Cabo Catochella, lintusaarilla mm. Isla Pajaroksella ja jollain muilla saarilla. Nähtiin esim. flamingoja ja pelikaaneja ja paljon muita lintuja. Kaikille saarille ei saa rantautua. Yalahau lagoonilla tuli käytyä myös veneellä. Käytiin myös Karibian meren puolella kalastamassa. 

 

Me vuokrattiin yhtenä päivänä golf-kärry, jolla ajeltiin saarella. Ajeltiin saaren toiseen viidakkopäähän, missä voi pongata vaikka krokotiileja. Meille ei osunut kyllä silmään.

 

Saarella on ihania pieniä ravintoloita ja niissä hyvää ruokaa. Herkutteluun Holboxilta voi ostaa niiden omaa Maresa-jäätelöä. Hieman jouduttiin etsiskelemään myyntipaikkaa, mutta se löytyi lopulta joltakin sivukadulta.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään