Jump to content
Naimisiin.info

Meksiko


Pikku-aa

Recommended Posts

  • 2 weeks later...
  • Replies 295
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Mimmi, Nanna_-77 ja muutkin Meksikoon lähtijät!!

Täältä on ollut aivan ihana lueskella noiden Playa del Carmenissa käyneiden kokemuksia  :) Tuskin maltan odottaa omaa matkaamme joulukuun loppuun...  :-X  :-X

Yksi kysymys pyörii mielessä... Miten hoitaa valuuttapuoli? Meillä ei kummallakaan ole Visa-korttia, mutta uskallammeko luottaa siihen, että Visa Electroneja löytyy??! Katselin netistä virallisilta Visan sivuilta, että pitäis löytyä PDC:sta 2 Electron rahannostopaikkaakin, mutta ... 2 viikon matkakassaa kun ei viitsisi kokonaan käteisenä ottaa mukaan...

Miten muut aiotte toimia??

PDC:ssa käyneet, vinkkejä kiitos!!  :-X

Link to comment
Share on other sites

Ajattelin ensin ottaa pelkästään euroja mukaan, mutta käytännön pakosta jouduimme vaihtamaan osan dollareiksi. Matkustamme Aurinkomatkojen kautta ja aiomme käydä heidän järjestämillä retkillä. Toisin kuin Lomaoppaassa sanotaan, retkiä ei paikan päällä voikaan maksaa euroina, joten tästä syystä vaihdoimme dollareita. Lisäksi minulla on VISA -kortti.

Link to comment
Share on other sites

No niin, palaan valuutta-asiaan, itse kun sen otin puheeksi...  ::)

Mimmi, meille vastattiin Aurinkomatkoilta niin, että retket voi maksaa paikan päällä euroina. Matkavaluuttana käy kuulemma kumpi vaan (eurot tai dollarit), mutta dollareilla on hieman parempi kurssi.

Visa-automaatteja on PDC:ssa useita. Ja kun nyt oikein aloin ottaa asioista selvää, niin Visa Electron -kortit käyvät kyllä kaikkiin Visa-automaatteihin ympäri maailmaa  :) Pankeista rahaa nostettaessa sen sijaan pankissa täytyy olla Visa Electron -merkki, jotta Electronilla rahaa irtoaa.

Mutta siis, käteistä ja Visa Electron mukaan, hyvillä mielin odotellaan matkaa...  :-X

Toivottavasti näistä "selvityksistä" oli jollekin muullekin hyötyä!!  8)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 1 month later...

Kertokaahan nyt matkallaolleet lisää kokemuksia Meksikosta ja erityisesti Playa del Carmenista. Me ollaan jo pitkään haaveiltu häämatkasta sinne, vaikka häihin on vielä yli 1,5 vuotta aikaa. Onko kukaan olllut Riu Palace nimisessä hotellissa, näyttää ainakin nettisivujen mukaan aika hienolta... :)

Link to comment
Share on other sites

Moi S_K!

Me oltiin Riu Palacen vieressä Riu Yucatanissa ja käytiin katsomassa Palaceakin. Se näytti todella upealta hotellilta!!  Siinä Playacarissa on 4 Riu-hotellia vierekkäin. Jos yöpyy Palacessa saa käyttää kaikkien muidenkin Riu-hotellien palveluita. Mutta jos on jossain niistä kolmesta muusta, voi käyttää vaan niiden kolmen  palveluita (Tequila, Yucatan ja... en muista kolmannen nimeä)

Ainakin Finnmatkat tekee valmiita pakettimatkoja Riu Tequilaan ja Yucataniin.

Palvelu tossa ketjussa oli äärimmäisen hyvää! Suosittelen!

Link to comment
Share on other sites

Olihan se Meksiko ihan näkemisen arvoinen paikka  ;D

Lensimme Cancuniin josta jatkoimme bussilla Meridaan matkaan meni aikaa nelisen tuntia. Maisemia ei ollut, pelkkää pusikkoa tien molemminpuolin. Merida oli kaupunkikohde. Tutustuimme viikon aikana alueen nähtävyyksiin ja kuljimme paikallisbusseilla lähialueille. Kävimme myös matkanjärjestäjän retkellä katsomassa Chichen itza, jonne myös kiipesimme! Ihan tutustumisen arvoinen paikka, ylhäältä pyramidin päältä sai paikasta paljon paremman kuvan. Kannattaa kiivetä jos saatte mahdollisuuden ja vaan uskallatte, Meksikolaiseen tyyliin mitään turvavarustelua siellä ei ollut  ;D.  Aika jenkkityylinen paikka kyllä oli, olisin toivonut näkeväni jotain aidompaa "Meksikolaista".

Playa del Carmen oli sit taas jotain aivan muuta. Keskusta oikea turisti helvetti, jos näin kauniisti sanotaan...  ;)  Kiersimme lähialueita, kävimme mm. Cozumelin edustalla snorklaamassa ja Xcaretin "luonnonpuistossa".

Riu Tequila oli ihan hyvä hotelli. Ruokaa ja juomaa sai melkein kokoajan niin paljon kuin vain jaksoi syödä. Hotellien vieraat tunnistettiin rannekkeilla joita vilauttamalla sai ruokaa ja juomaa saman ketjun kahdesta muusta hotellista. Hotellista oli aika lyhyt matka rannalle mutta sinnekkin oli kuljetus (jatkettu golfkärry, jossa oli kymmenkunta paikkaa) jos ei jaksanut itse kävellä. Huoneet olivat siistit ja rauhalliset sekä joka huoneessa oli baarikaappi jossa oli vettä, limua, olutta sekä 4 pulloa kirkkaita ( tai olla vodka, viski, tequila ja gin). Baarista sai tietyn drikkilistan mukaan alkoholillisia sekä alkoholittomia juomia. Minä testasin koko alkoholittoman listan läpi pariin kertaan viikon aikana...  8)

Ihan jees loma, mutta uudestaan tuskin lähden!  

Link to comment
Share on other sites

Riu Tequilasta vielä ,oliko huoneenkin juomat ilmaisia tai siis sisältyivätkö allinclusiveen? Olen myös ymmärtänyt, että alkoholit baareissa yms sisältyvät myös? Sitten, onko jollain auton vuokraus kokemuksia Carmenista-hintoja? Entä sukelluskokemuksia? Itse olemme aikeissa matkata marraskuussa ja odottelemme vain, että Aurinkomatkojen opas kohtapuoliin ilmestyy varattavaksi :-X

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Riu Tequilassa "baarikaapin" sisältö kuului hintaan. Jääkaappia täydennettiin joka toinen päivä niin ei sieltä meillä ainakaan juoma loppunut...  ;D Baareissa oli oma drinkkilista josta juomat olivat ilmaisia. Lounaalla ja illallisella oli myös olut ja viinihanat. (Niitä pystyi käydä hakemassa oikeastaan milloin halusi) Riu Tequilassa oli myös pehmis- popkorni ja nachokoneet + dipit ja soosit jos alkoi hyvää tekemään mieli.  

Mieheni kävi snorklaamassa muutamaan kertaan sekä kävimme veneretkellä lasipohjaveneellä Cozumelin saaren tuntumassa. Oli aika mahtava kokemus nähdä monen metrin syvyyteen, vesi oli aivan uskomattoman kirkasta. Sukeltamisesta tai autonvuokraamisesta en osaa kertoa.

Viime talven Aurinkomatkojen Meksikon tietyt lähdöt myytiin loppuun myynninaloituspäivänä. Kannattaa olla nopea jos haluaa jonkun tietyn lähdön!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Sitten, onko jollain auton vuokraus kokemuksia Carmenista-hintoja? Entä sukelluskokemuksia? Itse olemme aikeissa matkata marraskuussa ja odottelemme vain, että Aurinkomatkojen opas kohtapuoliin ilmestyy varattavaksi :-X

Juuri PDC:stä palanneena... meidän "opas" eli paikallisen agentin edustaja kertoi, että autonvuokraus on kyllä kohtuuhintaista, mutta hän ei ole löytänyt yhtään vuokraamoa, jossa saisi kasko-vakuutuksen tyyppisen vakuutuksen. Eli jos ruttaat autoasi, maksat 1500USD omavastuun. Tämä hillitsi ainakin meidän autonvuokraushalut tehokkaasti. Varsinkin kun esim. PDC-Cancun-bussimatka maksoi $32 eli noin 2,5€. Ei se liikenne nyt mitään ihan mahdotonta ollut, eli kaipa siellä normaalin rämäpäinen kuski pärjäisi - mutta jos ei uskaltaudu Suomessa ihan mihin vain mihin aikaan vain, en ehkä suosittele. Kyllä mä välillä pikkubussin kyydissä hätkähtelin  ;) Ja niitä hidastetöyssyjä kannattaa todellakin varoa - ne voi tulla todella yllättäen suoralla valtatiellä.

Sukellusliikkeistä PDC:ssä valintamme oli DiveMike. Palvelu oli asiallista, tilat siistit ja vuokrakamat ihan suht ok (meillä oli tosin omat regut mukana). Liike oli ihan rannan vieressä, joten siirtymisiin ei mennyt juurikaan aikaa. Kohteetkin oli mukavan matkan päässä. Kaikki sukellukset on venesukelluksia, mutta veneeseen kipuaminen oli sangen helppoa, kun apupojat otti ensin painovyön ja liivin ylös.

Sukellukset PDC:ssä on melkein kaikki virtasukelluksia, mutta ei sitä kannata pelätä. Itse asiassa on ihan sairaan mukavaa vain olla möllöttää virrassa ja katsella kuinka kilpikonnat lipuu ohi  :D Vene kuitenkin hakee sukeltajat pinnalla, ettei joudu uimaan pitkiä matkoja.

Sukelluksia kannattaa tehdä myös Cozumelin kohteisiin ja cenoteihin (onkalosukelluksia maanalaisissa joissa), jälkimmäinen oli kyllä todella mahtava kokemus, en tosin suosittele, jos on vähänkään ahtaan paikan kammoa  ;)

Oltiin Finnmatkojen matkalla, mutta käsittääkseni myös Aurinkomatkoilla on valikoimassa huoneistohotelli El Tukan Condotel, joka sijaitsee todella näppärästi kävely/ostoskatu Quinta Avenidalla. DiveMike oli tästä muistaakseni kolmen korttelin päässä - noin 5 min kävelymatka. Hotelli ei siis ole all inclusive - mutta mun mielestäni oli sangen kiva kokeilla kaupungin monia ravintoloita. Hotellin aamiaisella kyllä selvittiin todella pitkälle iltapäivään - joskus jopa illalliseen  ;D

Kysele ihmeessä lisää jos kiinnostaa  :)

Link to comment
Share on other sites

Meillä oli 10 sukelluksen paketti (6 PDC:n edustalla, 2 Cozumel, 2 cenotes) 325USD ~ 275€ per nuppi, vuokratuilla kamoilla.

Safkoissa pääruoat oli ihan keskustan ravintoloissa 100 pesosta ylöspäin (vajaa 8e), mutta halvempiakin toki löytyi. Lonely Planet Yucatan oli tässä oiva apu  ;) 500 pesoa (vajaa 40€) oli ehkä sellanen normaali illallinen, alku- ja pääruoka ja pari olutta kummallekin.

Bacardi Breezer kaupassa noin euron, gallonan (3,75l) vesitonkka pari euroa. Puinen delfiinipatsas vajaa 100e  ;D Ei siis mitään hullun halpaa, mutta selvästi halvempaa kuin Suomessa.

Suosittelen maitohappobakteereita. Oltiin kyllä eka viikko tosi varovaisia syömisten suhteen (lue: ei juurikaan uskallettu syödä salaatteja, kun ne yleensä huuhdellaan vesijohtovedellä), kun ei haluttu ottaa riskiä sukellusten suhteen. Normaali järki käyttöön, eli ei osta mitään pizzanpalaa katukioskista  :) Jääpalat PDC:ssä tehdään puhdistetusta vedestä, joten niitä ei tarvii varoa. Jäätelöä en syönyt kertaakaan reissun aikana - ei vaan tehnyt mieli. Mutta selvittiin siis reissu ilman vatsaoireita, enkä koe mistään hyvästä jääneeni paitsi.

Link to comment
Share on other sites

NONET, tuhannesti kiitoksia vastailuistasi, nuo suklaus sivut oli hienot 8)

Surffailin Finnmatkojen sivuilla, Riu Tequila näytti olevan jo loppuunmyyty, nyt pitää vaan odotella Aurinkomatkojen myynnin aloitusta kun suosimme sitä firmaa ja jäädä odottelemaan "vesi kielellä" omaa häämatkaamme, vastakin marraskuussa kylläkin, mutta onpahan sitten tiedossa piristettä syksyn harmauteenkin :-*

Huomasin nyt vasta klikata tuota sun häämatkakertomusta, vau mitä olit laittanut sinne! Nyt vasta nousikin matkakuume 8)

Link to comment
Share on other sites

HEIPS! ;D

Minäkin taidan osallistua keskusteluun. Olemme mekin lähdössä lokakuussa tulevan mieheni kanssa häämatkalle. Häät pidämme jo heinäkuussa, mutta matka odottaa syksymmällä.  8) Ihana on lukea muiden kokemuksia, varsinkin Playa Del Carmenista. Sinne ollaan menossa, all inclusive-hotelliin. (Riu Yucatan). Odotamme matkaa ihan hirveästi!!! :-X :-X

Kertokaa vaan ihmiset kaikkia hyviä ja huonoja puolia ja muitakin omia kokemuksia! ;D

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

IHANAA, nyt on matka varattu marraskuulle, Aurinkomatkat kun tänään aloittivat matkamyynnin, niin menimme onneksi heti aamuvarhaisella varaamaan, koska enää ei ollut sitä hotellia ja päivää jäljellä edes, kun vakoilin katsomassa! Onneksi oma matka on jo varattu :-X :-X

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Juu nopea saa olla !!!  Aluksi ajatelttiin mennä häämatkalle Thaimaahan kun kokemuksia maasta on ja ollaan kovasti tykätty mutta sitten päädyttiinkin Meksikoon. Aurinkomatkojen Riu Tequilaa Playaan oltiin kateltu mutta ollaan odoteltu vielä Tjäreborgin esitteen ilmestymistä. Perjantaina käytiin matkatoimistossa kyselemässä näkevätkö he hintatietoja netistä kun esite on vasta viikon päästä markkinoilla ja onneksi käytiin !!! Aurinkomatkat oli myynyt JO NYT LOPPUUN Tequilan maaliskuulle 2005  :o. Lupasivat kysellä lisäpaikkoja mutta jos ei onnistu niin tehtiin alustava  varaus myös Tjareborgin Gala resorttiin.

Jos on tietty ajankohta tai päivämäärä kiikarissa täytyy olla todella nopea. Kuulemma nykyään menee paljon matkoja jo ennakkomarkkinoinnissa ennenkuin esitteet edes ilmestyvät.  Nyt sitten odotellaan kuinka käy, mutta Meksikoon ollaan menossa  :D !!                                                                  

Link to comment
Share on other sites

Guest Morsmaikku-04

Heippa! Me varattiin matka Arean kautta ja saimme sopivan pituisen (9pv) loman. Hinnat ovat suunnilleen samaa luokkaa. Eli kannattaa kysyä muiltakin kuin valmismatka-järjestäjiltä. Ainut pikku miinus oli, että laskun eräpäiväksi oli merkitty toukokuun loppu ja toukuun alussa soitettiin, että matka pitäisi maksaa heti, että saadaan lennot pidettyä varattuina ja vahvistettuina. Näitä ongelmia tuskin Aurinkomatkoilla ym. on.

Me olemme lähdössä kesäkuussa ja intoa täynnä ollaan!

Link to comment
Share on other sites

Guest Morsmaikku-04

Hui, vastaus on hieman viipynyt... Kiitoksia toivotuksista!

Olemme siis menossa Playa del Carmeniin. Olen innolla lukenut matkakertomuksia ja mielipiteitä taitaa olla suuntaan jos toiseen. Ollaan menossa sellaiseen ihan pikkuiseen hotelliin keskustassa, jonka muuten löysin itse selailemalla Playan nettisivuja. Kävin lukemassa heidän vieraskirjaa ja kovasti ovat ihmiset olleet tyytyväisiä! Lupaavat myös auttaa retkijärjestelyissä, saa nähdä kuinka meidän käy...  :D

Ilman muuta laitan matkakertomusta tulemaan!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Guest Forever

Playa del Carmenissa olen minäkin käynyt ja todella ihastuin paikkaan. Sopii loistavasti häämatkakohteeksi!

Me kävimme myös Cozumelilla, Cancunissa, tulumissa, Chichen-Itzassa, Valladolidissa ja Xel-Hassa. Loistava kohde siitä, että ympäristö on upea ja tekemistä riittää.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...