Jump to content
Naimisiin.info

Meksiko


Pikku-aa

Recommended Posts

Yhdyn Fishn:n mielipiteeseen ettei ne jenkkituristit yhtään häiritse. Itse koimme, että oli aivan ihanaa kun ei ollut muita suomalaisia mailla halmeilla. Oli vain paljon jenkkiläisiä ja saksalaisia. Ja kyllä se meksikoilaisuus tuli esille mm. ruoissa. Meidän hotellissamme oli varta vasten meksikoilaisiltoja jolloin tarjolla oli vain paikallisia ruokia.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 295
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Jenkkejä oli joulun aikaan kuulema poikkeuksellisen paljon Carmenin alueella johtuen siitä, että jenkkien suosimia hotelleja oli vielä Cancunissa remontin alla. Ainakin Riu Tequilassa oli todella hyvät ruoat ja teemailtoja sekä aina pöytä vain meksikolaista ruokaa (jenkit tosin viihtyivät yleensä pääasiassa pihvi-ranskalaiset-linjalla ;)).

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 2 months later...

Nostetaanpa tätä aihetta...

Oma reissu Playa del Carmeniin on vasta tammi-helmikuussa 2007, joten on hyvää aikaa lukea muiden matkakokemuksia. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Minäkin kuulisin mielelläni lisää kertomuksia Meksikosta - missä kannattaa käydä, mitä kannattaa kokeilla jne. Lähdemme häämatkalle Playa Del Carmeniin joulukuun alussa pariksi viikoksi, mutta tarkoitus ei ole kököttää hotellin uima-altaalla tai hotellialueella koko lomaa  ;D

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Häät juhlittu ja samantien marssimme matkatoimistoon. Nyt on sitten matka Playa del Carmeniin varttuna alkaen 7.1.2007.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Mekin ollaan lähdössä Playa del Carmeniin marraskuun puolessa välissä. Tämä ei tosin ole häämatka, sellaisella oltiin vuosi sitten Thaimaassa. Hotellina meillä on Carmenissa Riu Tequila

Edit. Jee, nyt matka varmistui. Me lähdetään 19.11.  Otettiin reissu vähän lyhyellä varoitusajalla, niin töiden kanssa oli vähän järjestelemistä.

Link to comment
Share on other sites

Mekin ollaan lähdössä Playa del Carmeniin marraskuun puolessa välissä. Tämä ei tosin ole häämatka, sellaisella oltiin vuosi sitten Thaimaassa. Hotellina meillä on Carmenissa Riu Tequila.

Kerrothan matkan jälkeen kokemuksiasi paikasta ja hotellista - meillä on nimittäin sama hotelli omalla tammi-helmikuun vaihteen matkallamme!

Link to comment
Share on other sites

Muistuttele Liisa vaikka meitsiä privalla, jos ei ala matkatilitystä kuulumaan joulukuun alussa.   Yritän muistaa tulla fiilistelemään.  ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Nosto!!  :-X

Ajatuksissa kanssa lähteä jonnekin lämpimään häämatkalle helmi-maaliskuussa 2008. Meksiko varteenotettavana vaihtoehtona ja siellä Playa del Carmen. Kertokaapas siellä käyneet mielipiteitä, mitä kannattaa ja mitä ei kannata. Itse pohdin että haluanko maksaa siitä että kyseessä on all inclusive -hotelli, vai menisko johonkin halvempaan hotelliin ja kävis sitten syömässä ympäri kaupunkia :)

Katsotaan saataisko ketju taas vilkkaampaan eloon!

Link to comment
Share on other sites

Heips Emmiina!

Me päädyttiin all inclusiveen, koska ajateltiin että häämatkalla on ihanaa ottaa oikein rennosti. Voimme esimerkiksi ottaa drinkin tai jotain syötävää kun mieli tekee, eikä tarvitse miettiä onko lompakko mukana (esim. uimareissulla). Toisaalta olisi kivaa kokeilla eri ruokapaikkoja (se juuri on ulkomailla tosi kivaa), mutta kokeillaan nyt tätä all inclusiveakin ainakin kerran elämässä. :)

Voin sitten helmikuussa kertoa, kannattiko.

Link to comment
Share on other sites

Ehdottomasti!! Kerro Liisa kaikki!! Mä en kanssa muuten harkitsis tota all inclusivea, mutta toisaalta nyt on kyseessä häämatka..  :-X

Link to comment
Share on other sites

Meille all inclusive sopi mainiosti. Oli ihanaa kun sai liikkua ilman lompakkoa ja oli vähän luksusta kun sai vaan syödä missä halusi "maksamatta". Uima-altaan drinksut oli tosihyviä ja ruoka hotellilla yli kaikkien odotusten. Ruoka oli vaihtelevaa eikä siihen kyllästynyt vaikka söikin ns samassa paikassa 14 kertaa.

...ja voihan sitä syödä välillä Playa del Carmenin keskustassakin jos haluaa, vaikka onkin all inclusive-matka....  :)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

No niin, nyt siitä meidän Playa del Carmenin matkasta. En mä tietenkään muistanut heti reissun jälkeen tulla kirjoittelemaan, mutta onneksi Liisa tuli muistuttelemaan.   ;)

Kirjoittelen nyt tosiaan näin runsas kuukausi matkalta paluun jälkeen, laitan ranskalaisilla viivoilla mielipiteitä, kun en jaksa matkakertomusta väsätä.

-Meillä hotelli oli Riu Tequila, joka oli ihan nätti ja aika isolla alueella. Hotelli on rauhallinen, eikä ainakaan meidän huoneisiin kuulunut mitään meteliä. Hotellissa on monta baaria ja yksi yökerho, jossa oli aika mukavasti porukkaa, kun siellä yksi ilta käytiin. Lisäksi Tequilassa on sellainen isompi lava, jossa on joka ilta kabaree-henkinen show. Uima-allasalue on nätti ja siellä on ihan mukavasti auringonottotuoleja. Vesi uima-altaassa tosin oli aikas kylmää.

-Ruoka oli ihan hyvää. Ei kyllä tosin ihan hirveästi tullut aitoa meksikolaista ruokaa syötyä, koska tarjolla oli niin paljon kaikkea. Noloa myöntää, mutta juustopitsaa tuli aika paljon syötyä, koska se oli ihan huippuhyvää. Pari kertaa käytiin hotellin ulkopuolella syömässä aitoa meksikolaista, mutta muuten murkinoitiin hotellin buffeteissa, jossa on tarjolla montaa eri keittiötä. Ainoa mikä vähän tökki, oli se että salaatti buffetissa maistui ihan kloorille, eli salaatit jäi vähän syömättä, mutta kaikkea epäterveellistä tulikin sitten syötyä sen sijaan.  ::)

-Ja sitten juomista. Esim. Arska-matkojen esitteessa sanotaan, että all inclusiveen kuuluu paikalliset juomat, mutta se ei tosiasiassa rajoita yhtään mitään, ellei nyt sitten halua aitoa shampanjaa lipitellä. Eli baarista saa ihan kaikkia mahdollisia drinksuja ja juomia, kannattaa kokeilla.  Meikäläisen suosikki oli jo Thaimaan reissulta Piña Colada, oih se on niin hyvää. Huoneissa oli muuten tequilaa tms. väkevämpiä kokonaisia pulloja alassuin telineessä eli jos halusi huoneessa vielä tehdä drinksuja, niin sehän onnistui. Juomakulttuuri oli muuten siellä musta aika asiallista. Ei esim. nähty koko reissun aikana ainoatakaan humalaista, ei ulkomaista eikä kotimaista.

-Ranta oli tosi ihana. Tosin siellä oli aika kova ryysis jo aikaisin aamulla, mutta aina onnistuttiin saamaan rantatuolit. Rannalle oli noin kilsan matka, mutta sen käveli tosi nopeasti semmoista katettua käytävää pitkin. Rannalle liikennöi myös sellainen isompi golf-kärry, jossa pääsi kyydillä, jos ei jaksanut kävelllä. Rannassa oli myös hotellin Beach Club, jossa päivällä voi käydä syömässä. Merivesi oli tosi lämmintä ja vesi kirkasta, tosin sitä ei paljon huomannut, koska aallokko oli sen verran kova. Jos tykkää rantalenttiksestä, niin sitä pääsi jenkki-typyköitten kanssa pelaamaan (minkäköhän takia mun mies viihtyi siellä kentällä niin hyvin  ::)). Me mentiin rannalle monena aamuna jo kasin aikaan, kun hyvin tarkeni, ja meillä jäi vähän sellainen rytmi, että herättiin jo ennen seitsemää ja mentiin aiemmin illalla nukkumaan. Toisaalta se oli kyllä aika kiva, koska sitten oli ylhäällä aina kuin aurinkokin.

-Ilmat oli mukavat, puolipilvistä ja pilvetöntä, kertaakaan ei satanut. Lämmintä oli ehkä noin +27 päivällä, mutta yöt olivat aika viileitä. Paikalliset sanoivat, että siellä oli tosi epätavallisen kylmää silloin marraskuun lopussa. Yhtenäkin iltana oli vain +16. Eli ei ole yhtään liioiteltua ottaa mukaan kivoja pitkähihaisia, jos lämpötilat näyttävät nyt samoja lukemia.

-Retkistä... Me käytiin Chichen Itzassa. Se oli ihan vaikuttava paikka, matkat vaan oli tosi pitkät eli 3 tuntia suuntaansa. Lisäksi käytiin sellaisella snorklausretkellä, missä oltiin sukeltamassa meressä, laguunilla ja cenotessa eli sellaisessa luonnon muokkaamassa "kaivossa", jossa oli kirkas vesi. Nää oli siis Arska-matkojen retkiä. Lisäksi käytiin omatoimisesti Cancunissa ostosreissulla ja Cozumelilla. Cancuniin pääsee tosi näppärästi paikallisilla ilmastoiduilla busseilla, mutta ei sinne ehkä kannata lähteä, ellei tosiaan halua muuta kuin shoppailla.  Cozumelille mennään sellaisella katamaraani-aluksella. Matka kesti ehkä noin 25 min. Mennessä laiva ei keikkunut, mutta takaisin tullessa oli vähän kovempi aallokko, eli jos on kovin herkkähermoinen meren suhteen, niin en ehkä suosittelisi. Alukset on kyllä tosi hienoja ja ilmastoituja eli matkustusmukavuus on ihan huippuluokkaa. Cozumelilla me käytiin shoppailemassa matkamuistoja ja makoilemassa yhdellä rannalla saaren toisella puolella. Siellä ei ollut sellaista aallokkoa kuin Carmenissa, joten kirkkaasta vedestä pääsi nauttimaan.

-Ostoksia me ei mitään hirveästi tehty, koska musta siellä ei oikeastaan ollut mitään ihmeellistä shopattavaa. Hopeaa on myynnissä tosi paljon, liikkeitä on hirveästi. Paljon myydään myös puuveistoksia, saviastioita, simpukoista tehtyjä koruja. Ja feikkejä panama-hattuja. Oikeastaan yhtään ei ollut piraatti-kamaa. Mun mielestä yleinen hintataso oli aika kallis eli rahaa sai kyllä tuliaisiin palamaan. Valuutaksi kannattaa muuten ottaa dollareita, jos ottaa käteistä, koska niillä voi maksaa ihan joka paikassa. Kaikki hinnatkin on dollareina ja kauppiaat ilmoittaa aina ensin dollarihinnan. Paluumatkalla Bermudalla ei muuten käynyt muu kuin käteinen, siellä ei kahvilassakaan käynyt silloin luottokortti.

-Taksit oli ihan asiallisia. Niissä ei ole mittareita vaan vakiohinnat. Esim. hotellilta keskustaan maksaa 50 pesoa eli 5 dollaria. Taksit ei vedättäneet vaan hinnat oli joka kerta meillä kohdallaan.

Apua, tulipas paljon tekstiä. Eiköhän tässä ollut jo paljon tietoa. Privalla saapi kysellä lisää, niin tulen sitten tänne vastaamaan.

Link to comment
Share on other sites

Pakko vielä lisätä, että lämpimästi voin suositella all inclusivea. Ruuat ja juomat oli ihania ja mun mielestä täysin hintansa väärtejä. Lisäksi Playa del Carmen on kuitenkin niin turistipaikka, että ruoka hotellin ulkopuolella oli musta aika kallista eli varmasti all inclusivessa voi hyvinkin säästää halvempaa ei all incl. -hotelliin nähden erotuksen. Siis jos tykkää syödä hyvin.

Ja sekin on vielä pakko mainita, että Carmen tuntui tosi turvalliselta alueelta, kertaakaan ei nähty mitään epäilyttävää eikä pelottanut. Ja mä oon vähän hermoherkkä.  ;D

Oikeestaan ainoa vähän negatiivinen asia reissussa oli ne lennot. Mennessä kesti 15 tuntia ja takaisin tullessa yli 13. Kummallakin lennolla oli viivytyksiä. Välilaskut kestivät kauemmin ja Cancunin päässä jouduttiin menomatkalla oottelemaan puoli tuntia, että päästiin laskeutumaan.

Oih, mä olen niin kateellinen teille, kun teillä on loma vielä edessä. Tahtoo Meksikoon!

Link to comment
Share on other sites

Ai että Nessu, tosi hyvältä kuulosti! Kiitos että kerroit kokemuksiasi täällä.

Me mennään myös Riu Tequilaan, joten oli kiva kuulla siitä hotellistakin. Pian päästäänkin sinne kuhertelemaan avioparina!  :)

Tässä muutama kysymys, jotka tuli mieleen...

Saitteko hyvin varattua hotellilla a la carteen pöydän, vai täyttyikö listat aikaisin? Tai te kyllä olitte aikaisin itsekin hereillä. :) Onko siellä buffetissa systeeminä se, että mennään ihan vaan mihin pöytään halutaan (joskus aiemmin on kai ollut jotkut vakiopöydät)? Hmm, mua kiinnostaa nää ruoka-asiat...  ;D Jätittekö muuten paljon tippiä henkilökunnalle ja kuinka usein? Entä mites toi aikaero tuntui, oliko vaikeeta päästä paikalliseen rytmiin ja kotiin palatessa taas Suomen aikaan?

Link to comment
Share on other sites

A la carteen kannattaa pöytä varata heti, kun menee aamiaiselle, ei siis sieltä pois tullessa. Me päästiin ihan hyvin niinä parina kertana, kun käytiin a la cartessa, mutta muilta lomalaisilta kuulin, että he eivät olleet päässeet, kun olivat yhdeksän aikaan menneet buukkaamaan pöytää. Musta tuntuu, että porukka herää siellä tosi aikaisin, sillä aamiaisella oli aina jo heti seitsemältä tosi paljon väkeä. Eli ilmeisesti a la carte on aika suosittu ja paikkoja vähemmän kuin halukkaita ja paikat varataan tosi aikaisin. Niin ja se varaus-standi on heti aamiaisravintolan pääovien edessä ihan aulassa. Samassa paikassa on myös buffet. Se ei kyllä missään nimessä ole iso tappio, jos joutuu buffaan syömään, sillä siellä oli tooosi hyvä ruoka.

Buffettiin mennessä tarjoilijat kysyvät fumar o no fumar (eli tupakoivien vai tupakoimattomien puolelle) ja sitten vaan reippaasti sanotaan, että no fumar (tai tietysti vaihtoehtoisesti si fumar), niin tarjoilija ohjaa oikealle puolelle ravintolaa, mutta ei mihinkään vakipöytään siis vaan hyvällä paikalla olevaan vapaaseen pöytään. Välillä sisään tullessa ei ollut tarjoilijaa vastassa, niin silloin mentiin vaan ihan itse istumaan johonkin sopivaan pöytään ja näin tekivät kaikki muutkin. Tarjoilijoilta voi tässä vaiheessa pyytää viiniä tai mitä sitten haluaakin juoda. Tosin itsekin saa tietysti juomapöydistä hakea.

Henkilökunnalle ei jätetä tippiä loman aikana, tämä oli ihan yleinen ohjeistus. Eikä esim. tarjoililjat sitä odotakaan. Tosin matkalaukkupojille annettiin jonkin verran, kun he toivat laukut huoneeseen ja sitten tietysti huonesiivojalle loman loppuessa. Eri asia on sitten tietty hotellin ulkopuoliset paikat.

Meillä kyllä vähän jäi Suomen rytmi päälle, kun oltiin joka päivä tosi aikaisin hereillä, mutta kuten jo aiemmassa viestissäni mainitsin, niin se oli aika kivaa, koska sitten saattoi nauttia auringosta. Jos herää vaikka yhdeltätoista, niin eihän siinä ole valoisaa aikaa kuin noin runsas 6 tuntia. Ainoastaan ekana päivänä aikaero tuntui enemmän eli ekana iltana mentiin nukkumaan jo puoli kasin maissa, kun oltiin ihan poikki. Kotiin tullessa mulla oli vähän sopeutumisongelmaa, eli valvoin muutaman illan johonkin puoli kolmeen, mutta mies kyllä nukkui tosi hyvin heti ekasta illasta.

Ja saa kysellä lisää, vastaan jos vaan osaan.  :-*

Link to comment
Share on other sites

Tässähän tulee ihan kauhea matkakuume tämän hääkuumeen lisäksi...  ;) Varsinkin kun sääolot täällä Lounais-Suomessa ovat mitä ovat, niin helle, aurinko, lämmin vesi ja hiekkaranta houkuttelevat vielä enemmän!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Kuinka paljon suurin piirtein kustantaa kahden viikon Meksikon matka kahdelle hengelle hyvätasoisessa AI-hotellissa? Onko neljällä tonnilla jo toivoa :) ? Minkä matkatoimistojen kautta olette olleet reissussa? Onko eri toimistojen välillä suuriakin hintaeroja? Kuinkas muuten nuo lentoajat - sisältyykö niihin välilaskut eli tarkoittaako se aika koko matkan kestoa vai ainoastaan ilmassa vietettyä aikaa?

Kyselyikä ;D .

Link to comment
Share on other sites

Kuinka paljon suurin piirtein kustantaa kahden viikon Meksikon matka kahdelle hengelle hyvätasoisessa AI-hotellissa? Onko neljällä tonnilla jo toivoa :) ? Minkä matkatoimistojen kautta olette olleet reissussa? Onko eri toimistojen välillä suuriakin hintaeroja? Kuinkas muuten nuo lentoajat - sisältyykö niihin välilaskut eli tarkoittaako se aika koko matkan kestoa vai ainoastaan ilmassa vietettyä aikaa?

Kyselyikä ;D .

Me olimme vajaa kaksi vuotta sitten Carmenissa kaksi viikkoa häämatkalla. Hotellina oli Aurinkomatkojen Riu Palace. ***** tähden hotelliksi luokiteltu. Neljän tähdenkin olisi riittänyt, mutta muut hotellit olivat varattuna. Tuo reissu maksoi aika lailla 4000e yhteensä. En tiedä onko hinnat tulleet kuinka paljon ylöspäin, mutta ton verran maksoi tuolloin.

Lentoajoista sen verran, että eiköhän lentoaika tarkoita vaan lentoaikoja. Eli jos joutuu olemaan pari tuntia Frankfurtissa lentojen välillä, sitä ei ole laskettu mukaan. Näin ainakin uskoisin (muistelisin).

Link to comment
Share on other sites

Meillä hotellina on neljän tähden Riu Tequila ja 2035 euroa maksoi per henkilö.

Sunnuntaina lähdetään kahdeksi viikoksi lomailemaan  :-X, ja kunhan ollaan taas kotiuduttu niin yritän saada aikaiseksi tulla jakamaan kokemuksiani tänne.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Täällä sitä ollaan rouvana... Eka viesti naikkareihin sitten avioitumisen! :)

Eilen tultiin kotiin Meksikosta, oli kyllä aika rankkaa matkustaa melkein vuorokausi kun bussikuljetukset Meksikossa ja Suomessa lasketaan mukaan. Itse lento meni yllättävänkin kivuttomasti kun onnistuin nukkumaan ja sapuskaakin oltiin tuputtamassa vähän väliä.

Riu Tequila oli hotellina ihan kiva, sijainti ei ollut ihan minun mieleeni. Olisi saanut olla joko ihan rannalla tai sitten lähempänä Playa del Carmenin keskustaa. Kävelymatka helteessä ei ollut kovin houkutteleva, mutta taksimatka kustansi vain 50 Meksikon pesoa / 5 USD. Eikä rantakaan kaukana ollut, ja golfkärryllä pääsi vielä nopeammin rannalle.

Ruoka oli hyvää, jossain vaiheessa tuli totaalinen kyllästyminen ja ällötys kun ruoka oli hyvin samanlaista päivästä toiseen, mutta se meni ohi ja taas maistui. Nälkä ei pääse tulemaan, kun koko ajan on jossain ruokaa tarjolla, samoin juomaa. Itse join hyvin vähän mitään drinksuja, enkä usko että meille tuo all inclusive tuli edullisemmaksi kuin jos olisimme syöneet ja juoneet omaan laskuun, mutta helppoahan se toki oli ja häämatkalle ihan hyvä vaihtoehto.

Säät olivat ihan hyvät, pari ekaa iltaa oli viileitä mutta sitten lämpeni. Päivisin oli tukahduttavan kuumaa ja kosteus oli ihan huikea, hotellihuoneessakin oli nihkeä olo ilmastoinnista huolimatta ja vaatteet oli inhottavan nihkeitä. Eipä kuitenkaan tarvinnut palella. :) Merivesi oli tosi lämmintä, uima-allasta en voi kommentoida koska emme käyneet siellä ollenkaan.

Luonnonmullistukset tuntuivat Jukatanin alueella sen verran, että kuivasta kaudesta huolimatta satoi useampaan otteeseen, yleensä kuitenkin ihan kuuroluonteisesti ja illalla tai yöllä jolloin se ei niin paljon haitannut.

Matkasta jäi hyvät muistot, mutta aika oli kuitenkin ehkä vähän liian pitkä (kaksi viikkoa). Saatiinpahan ainakin rentoutua ihan rauhassa.

olin kirjoittanut matkustusajaksi "melkein kellon ympäri", tarkoisin siis melkein vuorokausi eli kaksi kertaa kellon ympäri...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Itse ollaan mietitty samaa hotellia mutta ajankohta loppuvuodelle.

Matkat varmasti on kyllä rankkoja, sen takia mietittiin myös kahden viikon lomaa, ettei koko aika mene matkasta toipumiseen. Muutama kyssäri..  ;D

Ruoka oli hyvää, jossain vaiheessa tuli totaalinen kyllästyminen ja ällötys kun ruoka oli hyvin samanlaista päivästä toiseen, mutta se meni ohi ja taas maistui

Kävittekö siellä ála carte ravintolassa, oliko siellä minkälainen valikoima? Mites nuo "teemaillat", näkyikö ruokatarjonnassa mitenkään?

Riu Tequila oli hotellina ihan kiva

Mitä plussia ja miinuksia antaisit hotellille. Miinuksena ilmeisesti sijainti, mutta tuleeko muuta mieleen?

uima-allasta en voi kommentoida koska emme käyneet siellä ollenkaan.

 :o

-Kävittekö missään retkillä? Jos kyllä, niin minkä hintaisia oli ja mitä suosittelette?

-Oliko teillä mikä matkatoimisto? Arskamatkat vai joku muuu?

Link to comment
Share on other sites

Kävittekö siellä ála carte ravintolassa, oliko siellä minkälainen valikoima? Mites nuo "teemaillat", näkyikö ruokatarjonnassa mitenkään?

Käytiin molemmissa a la carte -ravintoloissa. Oltiin vähän hölmöjä ja varattiin heti maanantaiksi meksikolaisravintolaan pöytä myöhempään kattaukseen (klo 21) - oltiin vielä matkan jäljiltä ihan väsyneitä joten oli työn ja tuskan takana pysytellä hereillä niin kauan.  ;D

Meksikolaistyylinen a la carte -ruokailu tarjoillaan rantaravintolassa. Alkuruoat saa ottaa alkuruokapöydästä mutta pääruoka valitaan suppealta listalta ja jälkkäreissä ei ole vaihtoehtoja. Pääruoka oli pettymys mutta alkuruokapöydästä olisi voinut syödä enemmänkin jos olisi tiennyt ettei kannata kauheasti jättää tilaa sille pääruoalle. :)

Pihviravintolassa tuodaan kolme alkuruokaa jotka ovat yhteiset, ensin lautasellinen erilaista naposteltavaa (broilerin siipiä, sipulirenkaita yms.), sitten ceasar-salaatti ja sen jälkeen vielä keittoa (keitto sentään tuotiin molemmille omissa lautasissa). Pääruoan saa valita listalta, vaihtoehtoja on muutama. Jälkkäriksi oli jotain kakkua joka sytytettiin tuleen ennen siivuttamista ja tarjoilua.

A la carte -ravintolat eivät olleet mielestäni esim. ruotsinlaivojen a la carten tasoisia, mutta mukavaa vaihtelua ja kannattaa niissä tietysti käydä.

Teemailloista ei ollut mitään havaintoa, paitsi silloin tällöin oli ulkona (buffetravintolan ulko-osiossa siis) grillausta ja se ruoka oli tosi hyvää!

Mitä plussia ja miinuksia antaisit hotellille. Miinuksena ilmeisesti sijainti, mutta tuleeko muuta mieleen?

Plussia: - hotellialue on tosi siisti, ja melkein koko ajan jossain joku siivoaa.

- Yhtenä päivänä meillä oli ovessa "do not disturb"-lappu juuri kun minibaareja olisi täytetty ja me jäätiin siis väliin, eikä sitä täytetty vielä seuraavanakaan päivänä. Koska vesi oli ihan loppu, kävimme pyytämässä respasta että joku täyttäisi jääkaappimme, ja tämän jälkeen se oli täytetty joka ikinen päivä (normaali täyttöväli on 2-3 päivää) - eli siis asiakkaat pyritään pitämään tyytyväisinä.

- all inclusive teki matkan tosi helpoksi, kun hotellialueella liikkuessa ei tarvinnut kantaa rahaa ollenkaan mukana, vaan syömään ja juomaan voi mennä "ilmaiseksi" (tosiaan siis lainausmerkeissä :))

Miinuksia:- all inclusive kävi tylsäksi pitemmän päälle, en varmaan enää jatkossa halua vastaavanlaiselle reissulle

- uima-altaalle olisi pitänyt mennä varaamaan tuoli jo aamupäivällä, koska iltapäivällä oli ihan turha kuvitellakaan että vapaita tuoleja löytyisi. Jenkit ja kanadalaiset näyttivät viettävän altaalla ihan koko päivänm hakivat vain välillä ruokaa ja juotavaa allasravintolasta

- hotellin nettiaika on kallista, 80 pesoa/tunti kun Playa del Carmenin keskustasta sai nettiaikaa 16 pesolla/tunti. Tosin hotellin koneet olivat paljon laadukkaammat.

-Kävittekö missään retkillä? Jos kyllä, niin minkä hintaisia oli ja mitä suosittelette?

Ostettiin matka Aurinkomatkojen kautta, ja osallistuttiin myös parille heidän retkelleen. Käytiin Chichen Itzassa ja Cobassa Aurinkomatkojen retkillä ja omatoimisesti Cozumelin saarella, Cancunissa, Xcaretissa ja Tulumissa. Opastetuista retkistä saa selvästi enemmän irti, joten ainakin Chichen Itzaan ja Cobaan suosittelen menemään ja nimenomaan opastetusti. Hintoja en nyt muista, lukevat Aurinkomatkojen sivulla.

Cancunissa pyörittiin vain keskustassa, ei menty katsomaan sitä kuuluisaa hotellialuetta, mikä jäi vähän harmittamaan. Tulumissa oli hienot maisemat kun raunioalue on ihan meren rannalla. Cozumelilla taas ei ollut oikein mitään tekemistä tai näkemistä ja liputkin maksavat 20 dollaria/henki (edestakaisin), joten jos ei aio mennä snorklaus- tai sukellusretkelle niin jättäisin Cozumelin väliin. Cozumelin keskustassa sijaitseva saaresta ja sen historiasta kertova museo oli jokseenkin tylsä eikä siellä ollut mitään kovin erikoista nähtävää.

Xcaret oli matkan kohokohta. Otimme plus-liput joihin sisältyi snorklausvälineet + pelastusliivit päiväksi käyttöön, tallelokeron käyttö, neljä juoma/sipsikuponkia ja lounas. Xcaretiin kannattaa mennä heti aamulla (aukesi muistaakseni yhdeksältä) ja suoraan maanalaiseen jokeen snorklausvälineiden kanssa. Ennen jokeen menoa saa jättää lukittavaan kassiin haluamansa tavarat ja kassi tuodaan joen ulostulon luokse. Kassiin kannattaa jättää kengät ja pyyhkeet, mutta vaatteilla ei siinä vaiheessa tee mitään kun pukukopit ovat kuitenkin siellä tallelokeroiden lähellä eikä joen ulostulon lähellä. Me jätimme vaatteet kassiin ja saimme sitten kantaa ne takaisin tallelokerolle ja palata taas takaisin joen ulostulon lähelle uiskentelemaan.  ::)

Xcaretissa on valtavasti nähtävää ja siellä olisi viettänyt kevyesti kaksikin päivää. Eläimiä on monenlaisia ja erilaisia näytöksiä järjestetään päivän aikana. Iltashow alkaa kuudelta ja siihen kannattaa ehdottomasti osallistua! Menimme vähän viiden jälkeen jo paikalle ja saimme hyvät istumapaikat. Ihmisiä valui tasaisena virtana koko ajan, joten ihan kuuteen asti en jättäisi istumapaikan etsimistä. Show loppuu kahdeksalta ja taksimatka Riu Tequilalle maksoi 120 pesoa (12 dollaria). Busseillakin taitaa päästä kulkemaan.

Tässä nyt kaikki mitä tulee tällä erää mieleen ja sitä paitsi tilakin loppuu ihan kohta.  ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
No niin, nyt siitä meidän Playa del Carmenin matkasta. En mä tietenkään muistanut heti reissun jälkeen tulla kirjoittelemaan, mutta onneksi Liisa tuli muistuttelemaan.   ;)

Kirjoittelen nyt tosiaan näin runsas kuukausi matkalta paluun jälkeen, laitan ranskalaisilla viivoilla mielipiteitä, kun en jaksa matkakertomusta väsätä.

-Meillä hotelli oli Riu Tequila, joka oli ihan nätti ja aika isolla alueella. Hotelli on rauhallinen, eikä ainakaan meidän huoneisiin kuulunut mitään meteliä. Hotellissa on monta baaria ja yksi yökerho, jossa oli aika mukavasti porukkaa, kun siellä yksi ilta käytiin. Lisäksi Tequilassa on sellainen isompi lava, jossa on joka ilta kabaree-henkinen show. Uima-allasalue on nätti ja siellä on ihan mukavasti auringonottotuoleja. Vesi uima-altaassa tosin oli aikas kylmää.

-Ruoka oli ihan hyvää. Ei kyllä tosin ihan hirveästi tullut aitoa meksikolaista ruokaa syötyä, koska tarjolla oli niin paljon kaikkea. Noloa myöntää, mutta juustopitsaa tuli aika paljon syötyä, koska se oli ihan huippuhyvää. Pari kertaa käytiin hotellin ulkopuolella syömässä aitoa meksikolaista, mutta muuten murkinoitiin hotellin buffeteissa, jossa on tarjolla montaa eri keittiötä. Ainoa mikä vähän tökki, oli se että salaatti buffetissa maistui ihan kloorille, eli salaatit jäi vähän syömättä, mutta kaikkea epäterveellistä tulikin sitten syötyä sen sijaan.  ::)

-Ja sitten juomista. Esim. Arska-matkojen esitteessa sanotaan, että all inclusiveen kuuluu paikalliset juomat, mutta se ei tosiasiassa rajoita yhtään mitään, ellei nyt sitten halua aitoa shampanjaa lipitellä. Eli baarista saa ihan kaikkia mahdollisia drinksuja ja juomia, kannattaa kokeilla.  Meikäläisen suosikki oli jo Thaimaan reissulta Piña Colada, oih se on niin hyvää. Huoneissa oli muuten tequilaa tms. väkevämpiä kokonaisia pulloja alassuin telineessä eli jos halusi huoneessa vielä tehdä drinksuja, niin sehän onnistui. Juomakulttuuri oli muuten siellä musta aika asiallista. Ei esim. nähty koko reissun aikana ainoatakaan humalaista, ei ulkomaista eikä kotimaista.

-Ranta oli tosi ihana. Tosin siellä oli aika kova ryysis jo aikaisin aamulla, mutta aina onnistuttiin saamaan rantatuolit. Rannalle oli noin kilsan matka, mutta sen käveli tosi nopeasti semmoista katettua käytävää pitkin. Rannalle liikennöi myös sellainen isompi golf-kärry, jossa pääsi kyydillä, jos ei jaksanut kävelllä. Rannassa oli myös hotellin Beach Club, jossa päivällä voi käydä syömässä. Merivesi oli tosi lämmintä ja vesi kirkasta, tosin sitä ei paljon huomannut, koska aallokko oli sen verran kova. Jos tykkää rantalenttiksestä, niin sitä pääsi jenkki-typyköitten kanssa pelaamaan (minkäköhän takia mun mies viihtyi siellä kentällä niin hyvin  ::)). Me mentiin rannalle monena aamuna jo kasin aikaan, kun hyvin tarkeni, ja meillä jäi vähän sellainen rytmi, että herättiin jo ennen seitsemää ja mentiin aiemmin illalla nukkumaan. Toisaalta se oli kyllä aika kiva, koska sitten oli ylhäällä aina kuin aurinkokin.

-Ilmat oli mukavat, puolipilvistä ja pilvetöntä, kertaakaan ei satanut. Lämmintä oli ehkä noin +27 päivällä, mutta yöt olivat aika viileitä. Paikalliset sanoivat, että siellä oli tosi epätavallisen kylmää silloin marraskuun lopussa. Yhtenäkin iltana oli vain +16. Eli ei ole yhtään liioiteltua ottaa mukaan kivoja pitkähihaisia, jos lämpötilat näyttävät nyt samoja lukemia.

-Retkistä... Me käytiin Chichen Itzassa. Se oli ihan vaikuttava paikka, matkat vaan oli tosi pitkät eli 3 tuntia suuntaansa. Lisäksi käytiin sellaisella snorklausretkellä, missä oltiin sukeltamassa meressä, laguunilla ja cenotessa eli sellaisessa luonnon muokkaamassa "kaivossa", jossa oli kirkas vesi. Nää oli siis Arska-matkojen retkiä. Lisäksi käytiin omatoimisesti Cancunissa ostosreissulla ja Cozumelilla. Cancuniin pääsee tosi näppärästi paikallisilla ilmastoiduilla busseilla, mutta ei sinne ehkä kannata lähteä, ellei tosiaan halua muuta kuin shoppailla.  Cozumelille mennään sellaisella katamaraani-aluksella. Matka kesti ehkä noin 25 min. Mennessä laiva ei keikkunut, mutta takaisin tullessa oli vähän kovempi aallokko, eli jos on kovin herkkähermoinen meren suhteen, niin en ehkä suosittelisi. Alukset on kyllä tosi hienoja ja ilmastoituja eli matkustusmukavuus on ihan huippuluokkaa. Cozumelilla me käytiin shoppailemassa matkamuistoja ja makoilemassa yhdellä rannalla saaren toisella puolella. Siellä ei ollut sellaista aallokkoa kuin Carmenissa, joten kirkkaasta vedestä pääsi nauttimaan.

-Ostoksia me ei mitään hirveästi tehty, koska musta siellä ei oikeastaan ollut mitään ihmeellistä shopattavaa. Hopeaa on myynnissä tosi paljon, liikkeitä on hirveästi. Paljon myydään myös puuveistoksia, saviastioita, simpukoista tehtyjä koruja. Ja feikkejä panama-hattuja. Oikeastaan yhtään ei ollut piraatti-kamaa. Mun mielestä yleinen hintataso oli aika kallis eli rahaa sai kyllä tuliaisiin palamaan. Valuutaksi kannattaa muuten ottaa dollareita, jos ottaa käteistä, koska niillä voi maksaa ihan joka paikassa. Kaikki hinnatkin on dollareina ja kauppiaat ilmoittaa aina ensin dollarihinnan. Paluumatkalla Bermudalla ei muuten käynyt muu kuin käteinen, siellä ei kahvilassakaan käynyt silloin luottokortti.

-Taksit oli ihan asiallisia. Niissä ei ole mittareita vaan vakiohinnat. Esim. hotellilta keskustaan maksaa 50 pesoa eli 5 dollaria. Taksit ei vedättäneet vaan hinnat oli joka kerta meillä kohdallaan.

Apua, tulipas paljon tekstiä. Eiköhän tässä ollut jo paljon tie

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...