Sign in to follow this  
Followers 0
-Ihaa-

Thaimaa, Hua Hin

368 posts in this topic

Moi,

Olemme varanneet häämatkan :-X Thaimaan Hua Hiniin toukokuussa. Olisin nyt kiinnostunut kuulemaan kommentteja ko. paikasta. Phuketista olikin paljon kommentteja, mutta onko kukaan käynyt Hua Hinissa?

Kuumeisesti kaikenlaista tietoa kaipaava Ihaa :D.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä myös matka varattuna Hua Hiniin heinäkuussa. Kaikki tieto tervetullutta!  :-*

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moikka!

Olimme häämatkalla Hua Hinissa viime elokuussa ja tykkäsimme todella paljon! Olimme kaksi viikkoa hotelli Hilton Hua Hinissa ja se oli täyttä luksusta! Paikkahan on aika pieni, mutta oli kuitenkin isompi kuin oletimme ja nähtävää riitti. Meitä oli kolme pariskuntaa häämatkalla, joten tekemistä ja hauskanpitoa ei jäänyt puuttumaan. Ilma oli tuohon aikaan aika kostea ja sateli melkein päivättäin, mutta ei se meitä pahemmin haitannut. Paikallinen ruoka oli todella edullista, kolmella eurolla sai jo aterian. Pihvit ja pizzat olivat kalliimpia, samoin kala ja hummerit. Juoma on paljon edullisempaa kuin Suomessa esim. Long Island Ice Tea vain 2,5 euroa! Kävimme kaikilla retkillä paikallisoppaan kanssa, joka osasi sekä suomea että englantia. Hän päivystää Hiltonin vieressä riksansa kanssa ja hänen nimensä on "Stor". Hänellä on ilmastoitu pikkubussi, jolla sitten pääsee ihan minne vaan ja todella halvalla! Aurinkomatkat ja muut matkatoimistot ei tietenkään tykkää, mutta turistit kylläkin.  ;) Kävimme mm. snorklaamassa upealla paratiisisaarella, norsufarmilla, lepakkoluolassa, viidakkoseikkailulla sekä uimassa vesiputouksessa. Hyviä ja edullisia ruokapaikkoja on yllättäen lähellä Hiltonia ja yksi ehdoton suosikkipaikkamme oli "Sawasdee" niminen ruokaravintola. Ruoka oli uskomattoman hyvää ja edullista ja palvelu pelasi! Se olikin aina ihan täynnä! Hiltonin vieressä on myös hyvä ja suosittu drinkkibaari "Mai Thai" ja siellä todellakin kannattaa pistäytyä! Drinkkilista on todella laaja ja kaikki koktailit ja paukut maksaa vaivaiset 2,5 euroa! ;D Mikään menomestahan Hua Hin ei ole, olikohan siellä vain yksi paikallinen disco ja Hiltonin yökerhossa on jotain menoa iltaisin.

Ihmiset yleensä viettää aikaansa iltaisin drinkkibaareissa ja yömarkkinoilla (16.00 -22.00). Kaikenlaista krääsää siellä on paljon tarjolla, samoin feikkimerkkisiä vaatteita, kenkiä, laukkuja yms. Halpaa, mutta laatukin on sitten mitä on...

Ehdottomasti kannattaa teettää miehelle puku ja itselleen vaikkapa iltapuku, jos tarvetta on. Me teetimme miehelle puvun liiveineen ja kahdella paidalla sekä minulle iltapuvun italialaisesta silkistä sekä pikkumustan ja kaikki tuli maksamaan n. 1700 mk! Jos haluatte oikein luxuspalvelua, niin kannattaa teettää Mike`s Collectionissa, siellä ovat teettäneet mm. Haloset ja Ahtisaaret itselleen vaatteita. Jälki on todella upeaa, tosin hintakin on aika korkea. Me teetimme Hiltonin vieressä olevassa Picassossa ja olemme tyttyväisiä lopputulokseen.  ;D

Mitäpä vielä, voitte esittää vaikkapa kysymyksiä teitä kiinnostavista asioista, niin yritän parhaani mukaan vastailla! Täytyy kyllä sanoa, että mahtavan paikan olette valinneet! :-X

Terkuin: Miranda

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei Miranda!

Semmoista meinasin kysyä, että kuinka kauan noiden vaatteiden teettäminen kesti? Ollaan menossa Cha-Amiin neljäksi päiväksi, ja meinasin, että josko siinä ajassa ehtisi teettää (varmaan pitää mennä Hua Hiniin teettämään, Cha-Am on kai aika pieni paikka?).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä kesti viikon ja taisimme käydä kolmisen kertaa sovittamassa. Meillähän ei sinänsä ollut kiirettä, mutta uskoisin, että ainakin Picassossa he pystyvät tekemään tarvittaessa parissakin päivässä. Cha-Am on todellakin hyvin pieni paikka, joten kannattaa ehdottomasti tulla Hua Hiniin teettämään!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos Miranda vastauksestasi  :D

Mekin olemme menossa juuri tuohon Hilton hotelliin ja kiva kuulla että se oli mukava paikka.

Kysyisin hieman lisää noista retkistä mistä kerroit. Me menemme Aurinkomatkojen matkalla, koska emme ole mitään omatoimisia matkustelijoita. Nuo retket kumminkin kiinnostavat, sillä siellä löytyy varmasti monta hienoa nähtävää paikkaa. Eli te olitte tyytyväisiä tuon mainitsemanne paikallisoppaan palveluihin? Ne oli luotettavia? Mietin vaan josko sitä uskaltautuisi mennä moisiin mukaan. Jos hän osasi vielä suomeakin, niin mikä ettei. Mitä muuten tarkoitit tuolla että hän päivysti Hiltonin vieressä? Onko hänellä siinä "toimisto"?

Lisäksi kysyisin tuosta vaatteiden teettämisestä. Tarvitseeko kankaat viedä itse, vai onko heillä valikoima kankaita? Mitenkäs on, pärjääkö englannilla hyvin teettämisen yhteydessä? En nimittäin tiedä kuinka oikein selittäisin millaisen puvun haluaisin, varsinkaan kun en edes tiedä millaisen haluan? Onko siis tuo vaatteiden teettäminen "vaikeaa"? Rupesin kiinnostumaan, josko teettäisi jonkun iltapuvun...

Mukava kuulla muutamia paikkoja, joihin joku on ollut tyytyväinen. Täytyy laittaa nuo ylös muistikirjaan...

Kiitos vielä kerran ja tulen uusien kysymysten kanssa, kunhan niitä keksin  :D

-Ihaa-

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heips, Ihaa!

Teidän kannattaa muuten ottaa Hiltoniin yhteyttä muutama kuukausi ennen tuloanne je kertoa tulevanne häämatkalle, niin he todennäköisesti pystyvät järjestämään teille paremman huoneen ja muuta mukavaa.  ;)

Paikallisopas "Stor" päivystää riksansa kanssa hotellin edustalla siinä missä muutkin tuk-tukin kuljettajat yms. Muistaakseni hänen riksassaan on Suomen lippu eli siitä hänet ainakin voi tunnistaa. Hän puhuu yleensä suomea ja enkkua sekaisin eli mitään erinomaista suomea on turha odottaa, mutta muuten hänen kanssaan oli todella hauskaa ja hän vei meitä paikkoihin, joihin Aurinkomatkat ei pääse. Aurinkomatkoille ei sitten saa kertoa menevänsä Storin retkille, sillä se luonnollisestikin aiheuttaa hänelle hankaluuksia. Kuten sanottua, meillä ei ollut muuta kuin hauskaa ja rahansäästöä Storn retkillä!  ;D Niin, hinta kannattaa aina sopia etukäteen ja mitä enemmän saatte porukkaa mukaan sitä halvemmaksi reissu tulee.

Ompelimoissa on valmiina erilaisia kankaita ja muotilehtiä, kataloogeja jne. Mihinkään halpispaikkaan ei kannata heti suunnata, sillä niissä saatetaan tehdä kyllä halvalla, mutta jälki onkin sen mukainen. Silkki ei tod. ole silkkiä tai hihat on liimattu ja irtoo ekalla käyttökerralla.  :P Picassoa ja Mike`s Collectionia voin ainakin suositella, muista en mene takuuseen. Englantia noissa paikoissa puhuttiin hyvin ja kuvahan kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, joten jos on joku malli mielessä kantsii siitä ottaa kuva mukaan. Niin ja kannattaa aina tinkiä, hinta putoaa yllättävän paljon jos jaksaa olla sinnikäs.  ;)

Pistän sulle vielä privana yhden meidän kaverin kotisivuosoitteen. Hän oli mukana matkalla ja otti aivan mahtavia kuvia Hua Hinissä ja muualla Thaimaassa.

T: Miranda

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos Miranda!

Täytyykin olla yhteydessä Hiltoniin ;)

-Ihaa-

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voi Miranda kiitos kertomuksistasi, minäkin todella mieluusti katselisin kuvia thaimaasta!

Odotan jo innolla lähtöä...

Mitä rokotuksia otitte?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heips!

Niin, ne rokotukset! Minä otin A-hepatiitti rokotteen ja miehellä se taisi jo ollakin. Malarialääkkeitä emme syöneet, sillä emme käyneet Kwai joella. Kannattaa katsoa suosituksia. Niin, nämä meidän seikkailumieleiset kaverit kävi vaikka missä kolkassa Thaimaan matkalla eikä heillä tainnut olla malarialääkitystä. Tiettävästi ovat molemmat vielä elossa!  ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Juhuuu!

Olisikos kenelläkään kokemuksia Hua Hinin Evason hotellista (Mennään Naimisiin -lehden juttu on jo luettu)?

Entäpä millaiset ratsastusmahdollisuudet Hua Hinissä on?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mekin oltiin häämatkalla Hua Hinissa heinäkuussa. Hotellimme oli myöskin Hilton. Ja todellakin Miranda onkin aika tyhjentävästi paikasta kertonut, sanalla sanoen UPEA!!  Onnittelut hyvästä valinnasta :)

Me taas oltiin vähemmän omatoimisia ja kuljettiin kaikilla Aurinkomatkojen järkkäämillä retkillä. Jos joku haluaa niistä kysellä enemmän niin antaa palaa vaan ;)

Yks juttu tuli mieleen mikä meitä vähän jäi harmittamaan ettei saatu.. Siis siellä Hiltonin ala-aulassa on taitelija joka piirtää valokuvista tauluja. En nyt muista millä väreillä hän piirtää, mutta kuitenkin mustavalkosia.  Me ei onnistuttu matkalla ottamaan yhtään sellasta todella loistokuvaa meistä mistä olis voitu teettää taulu. Joten kannattaa vaikka ottaa häistä joku makee kuva josta teettää edullinen (todella!) taulu itselleen jos sellainen yhtään kiinnostaa :) Kuvan pitää olla tarkka ja henkilöiden selkeästi läheltä kuvattuna.

Siellä muuten kannatta myöskin teettää matkakuvat. Digikoneella teetetyt (hotellin vastapäätä hyvä kuvakauppa, saivat juuri uuden tulostuskoneen silloin) kuvat maksoivat alle 5 euroa rulla. Ja tosiaan hyvää jälkeä ja siististi albumeihin laitettuina.

Teetin muuten myöskin silmälasit siellä. Heillä on vimpan päälle modernit laitteet joilla testaavat näön. Teetin rillit titaanisangoilla ja kaikilla herkuilla, maksoivat 1200 mk!! Normaalisangoilla olisivat maksaneet puolet vähemmän!

Elektroniikassa ei säästä kuin verojen verran. Eikä nekään aina välttämättä ole luotettavia.. Niitä kannattaa ostaa mieluummin Singaporesta edullisesti.

Tinkaaminen onnistuu kaikissa liikkeissä missä ei ole seiniä ja ovia ;) Eli yleensä "paremmissa" liikkeissä ei voi tingata, aina voi yrittää mutta sanovat sitten No discount jos ei onnistu. Muuten kyllä kannattaa ja pitääkin tingata hinnoista, kuuluu tapaan.

Me ihastuttiin Aurinkomatkojen oppaiden "työmaaruokalaksi" nimittämään ravintolaan. On sivukujalla Hiltonia vastapäätä. Oppaat käy siellä useita kertoja päivässä josta nimi johtuu. Oikeata nimeä en muistakaan mutta kysykää oppailta työmaaruokalaa niin tietävät varmasti mistä paikasta on kyse :) Siellä on todella hyvää ja edullista ruokaa! Kaikkea länsimaalaisesta Thairuokaan löytyy.  Ja tosiaankin hinnat on puolet verrattuna muihin mestoihin Hiltonin edessä (en tietenkään voi kaikista puhua, mutta ainakin niissä missä me käytiin.)

Kaiken kaikkiaan ihana maa, ystävällisiä ihmisiä ja olonsa tuntee kyllä ihan turvalliseksi. Tietenkin varovainen aina kannattaa olla... Vinkkinä, kannattaa opetella paikallinen tapa kiittää: kädet lootuksen kukan muotoon leuan alle ja sanotaan "kophunthaa" (tämä siis lausuttuna, kirjotuksesta en tiedä). Ihmiset tulivat yleensä aina erityisen iloisiksi kun vastasi samaan tyyliin. Ja joka tapauksessa siihen pitää vastata, muuten on sama kuin jättäisit kättelemättä ojennettua kättä.  Oikeastaanhan tuohon on erilaisia sääntöjä, esim. mihin kohtaan minkäkin arvoinen henkilö kätensä asettaa jne. Mutta eiköhän turistin suoda tehdä "oman maun" mukaan ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos Wilma  :D

On mukava kuulla, että tuosta paikasta on tykätty. Odotan todella, että päästäisiin lähtemään jo reissuun. tosi hyviä vinkkejä olen saanut, täytyy varmaan tulostaa nämä viestit mukaan  :)

Miranda mainitsi tuossa ylempänä, että kannattaisi ottaa yhteyttä hotelliin etukäteen ja ilmoittaa olevansa häämatkalla. Teittekö te niin? Vai olitteko vaan ilmoittaneet Aurinkomatkoille, että olette häämatkalla? Me kyllä ilmoitimme varausta tehtäessä, että ollaan häämatkalle menossa. Ja kyllä toimiston täti sen noteerasi, kun kysyi millä nimellä lennot varataan, minun nykyisellä vai uudella. Mutta ainakaan meille tulleessa varausvahvistuksessa ei lukenut mitään häämatkasta. Olisi kyllä kiva saada jotain ekstraa  :)

Sanoitte käyneenne Aurinkomatkojen retkillä. Olen varannut meille Kwaijoki retken. Siitä syystä mietin hieman tuota Malarialääkitystä. Soittekö te estolääkitystä? Ilmeisesti ei tarvitse syödä, jos pysyttelee vaan lähes kaupunkialueella, mutta kun ollaan kerran menossa Kwaijoelle...

MIRANDALLE vielä kysymys: Millä konstilla minun kannattaisi olla yhteydessä hotelliin? En ole löytänyt mistään sähköpostiosoitetta... Soittaa en uskalla. Katuosoite ja faxnumero on kyllä tiedossa. Ei sinulla sattuisi olemaan sähköpostia heille?

Hei, kiitos vielä kerran, ihana kuulla kommentteja  :D

-Ihaa-

Share this post


Link to post
Share on other sites
Miranda mainitsi tuossa ylempänä, että kannattaisi ottaa yhteyttä hotelliin etukäteen ja ilmoittaa olevansa häämatkalla. Teittekö te niin? Vai olitteko vaan ilmoittaneet Aurinkomatkoille, että olette häämatkalla? Me kyllä ilmoitimme varausta tehtäessä, että ollaan häämatkalle menossa. Ja kyllä toimiston täti sen noteerasi, kun kysyi millä nimellä lennot varataan, minun nykyisellä vai uudella. Mutta ainakaan meille tulleessa varausvahvistuksessa ei lukenut mitään häämatkasta. Olisi kyllä kiva saada jotain ekstraa  :)

Mekin tilasimme matkan Aurinkomatkoilta ja varausvahvistuksessa lukee honeymoon.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tervehdys Ihaa!

Me varattiin matka aika viime tingassa koska oltiin alunperin menossa Italiaan häämatkalle. Matkatoimisto siis joutui muutaman päivän ajan soittelemaan hotelliin ja kyselemään meille huonetta Hiltonista. Onneksi meillekin löytyi tilaa :) Me ei itse oltu missään vaiheessa yhteydessä hotelliin. Aurinkomatkojen varausvahvistuksessa luki Honeymooners. Meillä kävikin sitten aivan uskomaton tsäkä huoneen kanssa. Meillä oli sellanen sviitin kokonen huone jossa oli erikseen makkari ja olkkari. Sitten siinä kulmahuoneessa oli vielä megakokonen terassi. Kahdeksannesta kerroksesta sitten aukesikin aikas upeat näkymät 8) En tiedä miksi me saatiin niin upea huone, muilla suomalaisilla häämatkalaisilla joiden kanssa juteltiin oli nimittäin yksinkertaisemmat huoneet...

Kwai-joen retki onkin todella upea!!! Se on niin suosittu että kannattaa varata etukäteen Suomessa. Se on ainakin mun mielestä sellanen joka kannattaa mennä Aurinkomatkojen kanssa. Niillä on nimittäin yöpyminen mielestämme kaikkein hienoimmalla viidakon lauttahotellilla (ja niitä on siellä useita matkan varrella). Ja muutenkin mukava viettää pidempiaikanen reissu suomenkielisten ihmisten kanssa. Meillä oli ainaki hyvä porukka. Sinne ei tarvii ottaa mukaan mitään hirveitä vaatekerroksia niinku me tehtiin. Ottakaa mieluummin vaan jotain hyvää hyttyskarkotetta niin pysyvät hyttyset loitolla. Me ei otettu Malarialääkitystä. Sellasella alueella pitää kuulemma viettää joku tietty aika (en muista kuin kauan) ennen kuin lääkitystä suositellaan. Oon kuullu niin paljon niiden lääkkeiden haittavaikutuksista että päätimme pärjätä ilman.  Siellä kyllä oli eräs suomalaispariskunta jotka olivat lääkkeitä ottaneet. Mies hieman suuttui kun kuuli että lääkitys ei olisikaan ollut pakollinen, vaimo oli halunnut että lääkkeet otetaan. No miehen ärtymys johtui ilmeisesti lähinnä lääkkeiden kalliudesta... No mutta kuitenkin, suosittelen mukaan otettavaksi taskulamppua. Sitä tarvitsee kun lauttahotellilla on yöllä ilman sähkövaloja.. Ja runsaasti seikkailumieltä myöskin matkaan!! Sitä tarvitaan ;) Ainutlaatuinen kokemus! Kannatta muuten myöskin kokeilla pelastusliiveillä kellumista Kwai-joessa, se on todella hauskaa! Joessa on niin kova virtaus että siinä kulkee ihan itsestään eteenpäin. Kunhan vaan tulee laiturille päin ajoissa.

Kokeile löytyykö Hiltonin kotisivuilta yhteystietoja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wau minkälaisen huoneen te saitte Wilma! Kävisipä meilläkin tuuri...

Ilmoitin sähköpostilla Aurinkomatkoille, että meillä ei varauavahvistuksessa lukenut häämatkasta mitään. No, virkailija vastasi ja oli pahoillaan. Sanoi lisänneensä tiedon varaukseen, joka menee myös hotellin tiedoksi. Toivottavasti edes jotain pientä saataisiin. Mistään tuollaisesta en uskalla edes haaveilla, kuin mitä Wilmalla oli  :D

Tuo taskulamppu ja myös hyttykarkotteet olivat hyviä neuvoja. Kannattanee ottaa myrkyt jo Suomesta, vai tehookohan meidän Off noihin Aasian hyttysiin  :)

Jep, kiitos vinkeistä

-Ihaa-

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pidetään peukkuja huoneiden suhteen :)

Kyllä me ostettiin Suomesta hyttysmyrkyt ja hyvin toimivat. Offilla on kuitenki niin monta eri tehoastetta että kyllä sieltä stydiäkin ainetta löytyy ;D Tuntuis vaikeelta mennä thaikaupan hyllyltä mennä ettimään karkotetta... Vois olla että tekstejä on hiukka vaikee tulkita.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Häämatkan ajankohta sen kun lähenee.

On kyllä kiva, että täällä on annettu paljon vinkkiä tuleville matkaajille.

Kysyisin vielä, että millaista budjettia kannattaisia varata mukaan, jos nyt ei halua kitsastella, vaan kokea sen kaiken mitä jaksaa kahden viikon aikana?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Häämatkan ajankohta sen kun lähenee.

On kyllä kiva, että täällä on annettu paljon vinkkiä tuleville matkaajille.

Kysyisin vielä, että millaista budjettia kannattaisia varata mukaan, jos nyt ei halua kitsastella, vaan kokea sen kaiken mitä jaksaa kahden viikon aikana?

Ööh, vaikea sanoa, meillä taisi mennä kahden viikon aikana n. 8000 mk eikä todellakaan säästetty missään. Me kyllä ostettiin sieltä aika paljon kaikenlaista ja teetettiin ne vaatteetkin, joten halvemmallakin olisi päässyt.  Me vaihdettiin 500 euroa Suomessa ja sitten molemmilla oli Visat mukana ja vähän käteistä. Kannattaa ottaa luottokortti mukaan, niin ei ainakaan rahapula pääse yllättämään. ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me mennään 3 viikoksi Phukettiin häämatkalle ja aiotaan ottaa sinne sellaset 1500€ matkarahaa. Aiotaan retkeillä ja syödä hyvin yms. Vaatteita emme teeä eikä muutenkaan ajateltu hirveesti tuliaisia ostella. Iltamenoihinkaan meillä ei hirveesti rahaa kulu.

Kannattaa vähän laskeskella etukäteen mitä vois mennä rahaa retkiin, mitä ostoksiin jne.. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitoksia Miranda ja Anniina vastauksista-

Tuollaiset suuntaviivat kertovat jo paljon. Meidän häämatka kestää reilut kaksi viikkoa ja käydään ensin bangkokissa, sitten hua hinissä ja vielä viikko hong kongissa.

Luulisin, että noissa kaupungeissa rahaa kuluu enemmän kuin siellä rannalla.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Meidän häämatka kestää reilut kaksi viikkoa ja käydään ensin bangkokissa, sitten hua hinissä ja vielä viikko hong kongissa.

Luulisin, että noissa kaupungeissa rahaa kuluu enemmän kuin siellä rannalla.

Muistaakseni olen kuullut että Hong Kong on melko kallis kaupunki, joten sinne kannattaa sitten varata reilummin rahaa mukaan :) Kyllä varmasti kaupungissa kuluu muutenkin enemmän rahaa jo takseihin, nähtävyyksiin jne. Hauskaa matkaa :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

mahtavaa ollut lukea noista teidän jutuista... ;D ;D ei mene sitten aivan outoon paikkaan vaan tietää jo jotain!!! onko joku menossa 31.7.2003 hilton hotelliin tai hua hiniin?? meillä sillon oli tarkoitus..häät on 26.7 että ehtii sitten siinä myös vähän rauhoittua ennen matkaa...mitään retkiä ei ole kuiten vielä varattu koska netin kautta niitä ei voinut varata :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

minä taas ;D laittakaa nyt joku kuvia hua hinistä nettiin, jos olette olleet siellä matkalla, jos vain siis jollakin semmoinen ois mahdollista!!! ois tosi mukava nähdä ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja muistakaa kaikki Thaimaahan menijät, että jos joutuu ryöstön kohteeksi, niin säilyttäkää suhteellisuuden tajunne. Kyllä oma henki on aina maallista mammonaa, esim. rahoja ja kameraa tärkeämpi  :-X

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0