120 viestiä aiheessa

Minäkin olen lähdössä Roomaan parin viikon päästä, tosin äidin kanssa ;D. Saadaan koluta kaikki nähtävyydet rauhassa,syödä jätskiä masun täydeltä ja latkia pehmeää punkkua, njamskis!

Odotan matkalta paljon, myöskin Berlitzin opas on luettu(menee kohta ulkoa)ja olen suunnitellut etukäteen aika paljon paikkoja, joissa olisi kiva käydä.

Meillä on kaupunkiin tutustumisen lisäksi aikeissa lähteä junalla juuri tuonne Anguillaraan sekä ehkäpä Tivoli- nimiseen paikkaan. Onko kellään siitä kokemuksia?

Myöskin edullisia ravintolavinkkejä otetaan vastaan!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Onko kellaan vinkkia miten on katevinta paasta lentokentalta hotellille rooman keskustaan? Meilla lento on aika myohainen, eli saapuu 9 aikaan. Hotelli tarjosi limousine kuljetusta kentalta 56 eurolla! Kuulostaa hyvalta, mutta onko ylihinnoiteltu? Toisaalta onhan se kiva vahan torsata haamatkalla  ;)

Paljonko ovat paikallis taksit ja miten ne eroittaa pimeista takseista?

Puolukka

Olimme Roomassa kesäkuun puolella ja menomatkalla kuljimme Fiumicinosta keskustaan taksilla. Se maksoi 25 euroa per nuppi eli kahdelta 50 euroa. Matka kesti yli tunnin ja oli tosi hikinen ja ärsyttävä. Kuski kirosi ja koko ajan sai olla sydän kurkussa kun ajoi kuin mielipuoli kuten siellä on tapana.

Takaisin menimme sitten Terminin asemalta junalla. Junalipun sai tosi helposti automaatista, juna oli ilmastoitu, matka kesti vain puolisen tuntia ja maksoi muistaakseni jonkun 7 euroa/hlö. (Vaikka käyttämämme taksikuski päivitteli, että junakin maksaa yli 20 e...)

Pimeillä takseilla ei ole "taksiautoa" eli mm. katolla ei lue "taxi".

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Oletkos kuullut viimeisimpiä uutisia? :o Meneillään kuumin kesä Italiassa vuosikymmeniin, vesipula uhkaa ja jos vettä ei tule parin viikon sisään, niin maahan julistetaan hätätila. Roomassa ollut nyt jo ties monettako viikkoa vähintään 35 astetta ja epätoivoisia, kuumissaanolevia turisteja sakotetaan Trevin lähteessä kylpemisestä  ::) saas nähdä, millainen loma tulee... paljon sitä jaksaa noin kuumassa nähtävyyksiäkään tallata kun ilmankosteus vielä kaikenkukkuraksi noin 90%... ?

No, jäätelöä ainakin kuluu  ;D oikein hauskaa matkaa Oodi sinulle ja äidillesi jos ei sitä ennen törmäillä  ;)

Juu olen kuullut! Ihmettelenkin jo täällä,että toivottavasti kerran saa suihkussakin viikon aikana käydä ??? ;)..toivoa sopii. No jätskiä onneksi taitaa riittää, jos sen voimalla jaksaisi. Ihanaa lomaa teille, palaahan sitten kertomaan kuulumisia :-X!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kesäkuussa siellä ainakin oli ihan he*****n kuuma!!! Vähän välillä meinasi riitaakin tulla kun oli tukalat oltavat. Mutta onneksi hotellissa oli ilmastointi  :-X  :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mekin oltiin ajateltu Roomaa häämatkakohteeksi ensi vuoden heinäkuussa.  ::)

Ovatko todellakin kaikki nyt sitä mieltä ettei sinne kannattaisi hurjan kuumuuden takia matkustaa keskellä kesää??  :-/

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Ovatko todellakin kaikki nyt sitä mieltä ettei sinne kannattaisi hurjan kuumuuden takia matkustaa keskellä kesää??  :-/

Kuumaahan tuo on, mutta voin raportoida tarkemmin kokemuksia parin viikon päästä  :P kai se vähän riippuu omastakin kuumuudensietokyvystä  ::)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Pima:

Olimme avomieheni kanssa viikon Roomassa keskellä elokuun helteitä. Kuumaahan siellä tietysti oli, mutta ei sen takia kannata missään nimessä jättää menemättä. Kun vaan juo paljon vettä ja muistaa pitää kävelystä ja nähtävyyksien katselusta taukoja, istuu välillä vaikka varjoisessa kahvilassa, niin avot! Myös korkeakerroksinen aurinkosuoja on tarpeen!

Suosittelen ehdottomasti Roomaa matkakohteeksi, mihin vuodenaikaan tahansa!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Noista pimeistä ja laillisista takseista, että pimeän tunnistaa esim. siitä, että kuskeilla on sisäänheittäjä, joka on heti turistien kimpussa kun astuvat ulos lentokentältä. Kerran olen sellaisella matkustanut ja hinnan sain tingittyä 40 euroon, lähtöhinta oli 55 euroa. Samana iltana toinen suomalainen oli tullut myös pimeällä, lähtöhinta 90 e ja lopullinen 45 e. Tavallisen taksin hinta on ehkä vähän halvempi (riipuen minne mennään), mutta kannattaa joka tapauksessa sopia ennen matkaa hinnasta.

Junalla on edullista ja helppoa päästä kentälle, mutta ongelmana on tietenkin se, että joutuu raahaamaan matkatavaroita. Lipun hinta Stazione di Trastevereltä oli 4,5 euroa/henki.

Joka puolelta Roomaa löytyy varmasti halvempia ja kalliita ravintoloita. Yksi sääntö on se, että mitä lähempänä turistinähtävyyttä (esim. Piazza Navonalla) sitä kalliimpi ravintola tai kahvila. Parin korttelin päässä on jo halvempaa. Piazza Navonan läheisyydessä on muuten paljon turistiravintoloita, mutta esimerkiksi Trasteveressä joen rannalla on paljon italialaisten suosimia ravintoloita. Olen kuullut myös, että Stazione di Terminin lähellä on myös ihan kelvollisia ravintoloita. Yhtään nimeä ei nyt muistu mieleen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Cindyy.... huhuuu... :D

Tule äkkiäpianhetinyt kertomaan KAIKKI teidän reissusta!! Sikälimikäli olette jo kotiutuneet ;).

-Malttamaton Oodirouva

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kuumaa tosissaan oli! Onneksi kaupunki vilisee suihkulähteitä, joissa soljuu erinomaista juomakelpoista vettä, jolla voi täyttää vesipullon aina janon yllättäessä! Ja jos ostaa kioskilta jotain, niin näin kuumalla varsinkin "jääpullo" on erittäin kätevä, sillä saa viilennettyä vaikka otsaa, ranteita ja niskaa pitämällä pulloa niitä vasten. On siis periaatteessa vesipullo, jossa vesi on ison jääpalan muodossai (sulaessaan siitä saa sopivia, jatkuvia sippejä). No, eihän kuumuus meitä toki estänyt nauttimasta lomastamme, mutta kyllä sinne silti taidetaan ensi kerran suunnata joskus keväällä eikä näin ihan kuumimpaan aikaan. Kuumuuden vuoksi ei kaupunkia kuitenkaan kannata jättää kokematta!!!

Jalat kävelimme rakoille jo ensimmäisenä päivänä (tähän vaivaan esim. Hansaplastin uudet rakoille tarkoitetut laastarit ovat oikein omiaan), eivätkä jalkapoloiset sen helpommalla päässeet muinakaan päivinä - emme käyttäneet julkisia kulkuneuvoja laisinkaan vaan kuumuutta ja rakkoja uhmaten kävelimme joka päivä kaupunkia pitkin poikin toistakymmentä kilometriä. (hullujako  ??? - no, säästettiinpähän rahaa ja nähtiin enemmän  ;D ) Hotellimme yllätti meidät mieluisasti jo saapumispäivänämme, kun huoneessamme meitä odotti pullo kuohuviiniä oheisen viestin kera: "Benvenuti a Roma! Hope you'll have a nice anniversary".

Suurimmat vaikutukset meihin tekivät eittämättä Forum Romanum, Colosseum ja Vatikaani, joista kaikista saimme hurjasti irti menemällä opastetuille kierroksille. Forum Romanumilla menimme jonkun jo aiemmin mainitsemalle "ilmaiselle kierrokselle", joka oli itse asiassa ns. maistiainen muista tarjottavista kierroksista. En voi tarpeeksi kehua tätä äärettömän mukaansatempaavaa ja asiantuntevaa opastusta!!! Tämän hurjan mielenkiintoisen opastuksen innoittamana menimme tämän Optimus-ryhmän oppaan (nimeltään Reena) kanssa Vatikaaniinkin päiväksi (tämä retki siis maksoi 30e + sisäänpääsymaksu 10e). Vaikka vietimme Vatikaanissa kokonaisen päivän oppaan kanssa, niin vielä jäi aivan tajuttomasti paikkoja näkemättä! Päätimme jo, että ensi kerralla Roomassa käydessämme varaamme pari päivää tutustuaksemme Vatikaanin museoiden eri osastoihin. Opastetut retket historiallisilla paikoilla ovat aivan must-juttu! Historiafriikeille suosittelemme museioissa (esim. Capitoliumilla, Museo di Roma, jne) vuokrattavia audioguide-radioita, joiden kautta voi kuunnella opastusta museioiden kokoelmista (kannattaa, koska museoissa ei ole paljoakaan informaatiota sisältäviä opaskylttejä, ja tokihan tutustumiskäynneistä saa aina enemmän irti kun kuuntelee tarinat patsaiden/taulujen, jne. takana...)

Shoppailun tulokset: t-paita (minulla oli mukana vain hihattomia paitoja, joten tarvitsin hihallisen t-paidan päästäkseni Pietarinkirkkoon), magneetti ja kolme pulloa erilaisia oliiviöljyjä. Espanjalaisten portaiden lähellä (Via Condottilla) shoppailumahdollisuudet avautuvat niille, joilla on halua/rahaa shoppailuun Guccilla, MaxMaralla, Cartierilla ja muissa muotimaailman huippukaupoissa, muuten hyvät shoppingit löytyvät mm. Via del Corsolta eli ihan yhden pääkadun varrelta. Me emme kaupoilla tuhlanneet aikaamme, vaan päivisin syvennyimme täysin ihastelemaan paikan historiaa, ja iltaisin kävimme ulkona syömässä ja vietimme laatuaikaa kahden  :-X ihanaa, kotitekoista jäätelöä kului joka päivä ihan kiitettävästi  (lurps!). Pantheonin temppelin ja Piazza Navonan välissä on mainio jäätelökioski, josta saa mielestäni vielä maukkaampaa jäätelöä kuin Giolittista (joka on ilmeisesti yksi Rooman vanhimmista jäätelöbaareista). Täältä sai mm. suussasulavaa lakujäätelöä (liquirizia), metsämarjajäätelössä oli kokonaisia marjoja, jne... Tiramisùa tuli myös syötyä ihan kiitettävästi (melkein aina jälkkärinä  :-[, ja kyllä niissäkin paikan mukaan oli eroja... mutta voi kuinka ihanaa... :P)

Kauniit näköalat kaupungin ylle tarjoavat Pietarinkirkon kupoli, Castel Sant'Angelon terassi ja Gianicolon kukkula. Espanjalaisten portaiden yläpään "näköaloihin" olimme hieman pettyneitä, sillä sieltä ei paljon muuta näy kuin edessä olevien talojen kattoja.

Joku taisi tässä ketjussa aiemmin puhua kirkosta, jonka kryptassa on esillä munkkien tekemiä taideteoksia vainajien luista. Saattaa kuulostaa erittäin synkältä, mutta paikka on aika mielenkiintoinen. Sen nimi on Santa Maria Della Concezione, ja se sijaitsee muistaakseni Via Venetolla ihan Piazza Barberinin lähellä.

Mitäs muuta... näin kesäaikaan kannattaa todella suojata itsensä hyvin auringolta! Esim. forum romanum on todella katala päiväsaikaan, sillä varjoa ei löydy juuri ollenkaan vaan aurinko helottaa kirkkaana taivaalta. Välillä tuolla näkyi muutamia todella kärvähtäneitä ihmisiä...

Lentokentältä ja lentokentälle voi hyödyntää esim. www.airportshuttle.it -palvelua, niin saa kyydin ilmastoidussa minibussissa vielä taksiakin halvemmalla.

Rooma on aivan ihana kaupunki - ihastukaa itse  :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiitos Cindy :-X :-X!

Kuulostaa siis ihan yhtä ihanalta, kuin mitä epäilen sen olevankin..Kiitos kertomuksestasi :-*!!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mekin vietettiin osa häämatkastamme Roomassa (heinäkuun loppuvaiheilla) ja olihan siellä kyllä kuumaa. Kyllä me vaan silti jotenkin jaksettiin kävellä nähtävyyksille, kun vaan vettä oli pullossa ja jos kadun varjoisampaa puolta kulki. Fontana di Trevissä oli ihana myös vilvoitella varpaita kävelyn lomassa! 8)

Iltaisin kun aurinko oli laskenut oli taas aivan ihanan leutoa ja tunnelmallista kun monumentit ja suihkulähteet oli iltavalaistuksessa.

Suosikkipaikkoja, mihin kerittiin tutustua, oli Colosseum (sulhon must-juttu) ja Pietarinkirkko, jonka katolle ja edelleen ylös kupoliin kannattaa ehdottomasti kiivetä! Oli just sopivan extreme-kokemus tämmöiselle korkeanpaikankammoiselle kuin meikkis!  ;) Piazza del Popolon yläpuolelta löytyi myös kiva puisto (Pincio), jossa sai sopivasti vilvoitella ja hengähtää isojen puiden varjossa, suihkulähteiden solinaa kuunnellen. Sieltä oli ihan kivat näköalatkin.

Yleisesti ottaen tykättiin kyllä että Rooma oli romanttinen ja nähtävyyksiltään monipuolinen. Ostosmahdollisuudet (alennusmyynnit!) ja ruoka oli myös ehdottomia plussia. Miinuspuolella oli sitten korkeahko hintataso, tuo kuumuus (onneksi päästiin itse vielä rantakohteeseen loppulomaksi) ja vähän ärsytti myös iltasaikaan liikkuvat ruusu- ym. kaupustelijat.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Fontana di Trevissä oli ihana myös vilvoitella varpaita kävelyn lomassa! 8)

Miinuspuolella oli sitten korkeahko hintataso, tuo kuumuus (onneksi päästiin itse vielä rantakohteeseen loppulomaksi) ja vähän ärsytti myös iltasaikaan liikkuvat ruusu- ym. kaupustelijat.

Eikö tullut sakkoja Trevissä lillumisesta?  :D

Nuo ruusunmyyjät oli muuten ihan hulluja ahdistelijoita!  >:(

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Joo, nyt kyllä näyttää tosiaan siltä, että lähdemme säitä uhmaten ensi heinäkuussa häämatkalle Roomaan  :-X

Sitäpaitsi, missäpä ei olisi heinäkuussa kuuma, ainakin ihan Helsiginssäkin sai kärvistellä +30 asteen helteissä tommoset vaatimattomat 3 viikkoa  8)

Ollaan ajateltu yhdistää Rooman jälkeen matkaamme toinen viikko jossain italian rantakohteessa, ehkäpä Ischiassa...? Onko kellään vinkkejä? Voi olla myös että 5+5 päivääkin riittäisi meille, ehkä  ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ragazza,

Ei tullut sakkoja!  ;) Ei me edes tiedetty ettei sinne saisi varpaitaan pistää. Tehtiin vaan kuten kaikki muutkin ihmiset jotka istui siinä reunalla jalat vedessä... Maassa maan tavalla, niinkuin... tai sillä tavalla kuin muutkin turistit.  ::)

Pima,

Me oltiin Roomassa 3 päivää ja sen jälkeen viikko Sorrentossa, eli tuolla samalla suunnalla kuin Ischia (paitsi mantereen puolella). Voin suositella; oli huimat näköalat korkeilta kallionjyrkänteiltä Napolinlahdelle, kivoja shoppailukujia ja tyylikästä italialaista tunnelmaa sopivassa suhteessa, mutta rannat oli pääosin maksullisia (ja kalliita). Meillä oli onneksi ihana hotelli, jossa oli kaksi uima-allasta, niin ettei tarvinnut joka päivä maksaa noita korkeita rantamaksuja. Ischia taitaisi siinä mielessä olla tuommoisen löhöilyn ja nautiskelun kannalta parempi. Tuolla seudulla on kyllä paljon mielenkiintoisia kohteita, niinkuin Capri, Pompeiji, Positano, Ravello jne. jonne Sorrentosta käsin oli helppo retkeillä, miksei Ischialtakin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kuulutus kaikille Roomankävijöille!

Roomaan ollaan lähdössä, mutta kannattaako lähteä pakettimatkalle (esim. aurinkomatkat) vai järjestää itse hotelli ja lennot? Nyt ei puhuta pelkästään hinnoista, vaan yleensäkin siitä, kumpi vaihtoehto on kokonaisuudessaan parempi. Olen ymmärtänyt, että jotkut matkatoimistot järjestävät myös yksilöllisesti hotellit ja lennot asiakkaalle. Kannattaako tällainen ja mitkä matkatoimistot niitä järjestävät? Haluaisin ihanan romanttisen hotellin, mutta kohtuu hinnalla, eli kertokaa vinkkinne tämänkin suhteen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Olen ymmärtänyt, että jotkut matkatoimistot järjestävät myös yksilöllisesti hotellit ja lennot asiakkaalle. Kannattaako tällainen ja mitkä matkatoimistot niitä järjestävät? Haluaisin ihanan romanttisen hotellin, mutta kohtuu hinnalla, eli kertokaa vinkkinne tämänkin suhteen.

Varmaan kannatta kysellä ainakin Suomen Matkatoimistosta ja Kohdematkat Kalevasta - en usko että tulee paljon kalliimaksi ja varmasti saa juuri sellaista hotellia mitä haluaa ja saa päättää matkustuspäivät itse.

Kuumuudesta toukokuussa sen verran että silloin oli mun mielestä juuri sopivan lämmintä muttei kuitenkaan kuuma. Kuitenkin poltin itseni aikamoiseksi ravuksi auringossa kun oltiin Ostia Antiguassa että käyttäkää ihmessä aurinkosuojaa! Suosittelen myös siellä Ostiassa käyntiä (antiikki kaupunki vähän Rooman ulkopuolella, isompi ja kauniimpi kuin esim. Forum Marinum). Myös Villa Aurea on uskomattoman hieno ja vaan muutama vuosi sitten avattu yleisölle.

Varastelusta sen verran että meiltä varastettiin tavaraa jopa hotellihuoneesta (asuttiin kyllä 2 * hotellissa) että kannatta kyllä olla todella tarkkana.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kertokaahan Roomassa talvella reissanneet, kannattiko? Suunnittelemme matkaa tammi-helmikuun vaihteeseen. Hotellisuosituksia otetaan myös kiitollisena vastaan!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ihanalta Rooma kuulostaa, meilläkin matka olisi kylläkin pahimpien helteiden aikaan.

Mikäs siellä on yleinen hintataso. Jotain on täälläkin puhuttu jo retkien hinnoista, mutta entäs esim syöminen, juominen, kulkeminen...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Kertokaahan Roomassa talvella reissanneet, kannattiko? Suunnittelemme matkaa tammi-helmikuun vaihteeseen. quote]

Olin viime tammikuun Roomassa ja sanalla sanoen ilmat olivat ihan hirveät. Kylmää, kosteaa ja sateista viikko kaupalla  :P.

Mutta kokemusta on siis vain yhdestä tammikuusta, joka ainakin sikäläisten lehtien mukaan oli epätavallisen kylmä. Sademäärä sen sijaan oli aika normaali...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hyvät Rooman kävijät! Jakakaa matkavinkkinne. Etenkin ei-helleaikaan matkustaneet. Kiitos!  :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Suunnitelmissa häämatka Roomaan lokakuun alussa 2005. onko kellään kokemusta Roomasta lokakuussa - minkälaisia säitä mahtaa olla luvassa?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Mikä olis paras kuukausi matkata Roomaan? Kertokaahan omat kommenttinne :)

Omia kokemuksia ei ole kuin heinäkuulta (kuuma!), mutta oppaamme sanoi, että Rooma on parhaimmillaan lokakuussa. Ei liian kuumaa eikä kylmää.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään