Rooma


daria

Recommended Posts

  • Replies 119
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Paras aika on kevät (maalis-toukokuu) ja syksy (syys-lokakuu).

Itse olen ollut siellä sekä kesäkuukausina että talvella ja kesä oli kyllä pienempi paha. Itse nautin suunnattomasti lämmöstä!  :) Talvella siellä oli sen sijaan tuskaista; kova tuuli, joka meni luihin ja ytimiin. Hyvätasoisessa hotellissakin joutui palelemaan (nukuin villapaita päällä) ja suihkustakin tuli vain kylmää vettä...  :P

Rooma on upea kaupunki, jota ei monenkaan käynnin jälkeen kyllästytä. Nähtävää on huikean paljon!

Oonkohan mä kirjoittanut tänne tästä aiemminkin??   ::)

Link to comment
Share on other sites

Guest hensku1974

ihana kuulla vahvistuksia että syksylläkin Rooman matkailu kannattaa. tosin tietty voi aina tulla ylläreitä ja sadepäiviä, mutta suunnitelmissa meillä on viettää siellä 5-7 päivää, joten eiköhän siihen aurinkopäiviäkin riitä. nyt täytyisi vaan malttaa odotella matkatoimistoilta tarjoukset niin pääsee suunnitteluasiassa eteenpäin... : )

Link to comment
Share on other sites

Olin syys-lokakuun vaihteessa viikon Roomassa ja silloin oli vielä ihan helteinen sää, mutta ei kuitenkaan liian tukalaa, vaan sellaiset 23-25 astetta eikä turisteja ollut enää paljon, eli nähtävyyksille ei tarvinnut pahemmin jonotella. Lokakuu on varmaan yksi parhaista ajankohdista mennä Roomaan.   :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Meillä kävi tammikuussa Roomassa mahtava tuuri säiden suhteen. :) Neljänä päivänä peräkkäin aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta ja lämpötila oli päivällä varjossa n.10-15 astetta ja auringossa varmasti kaksi kertaa enemmän. Täydellinen sää kaupunki- ja nähtävyyskierroksille! Ja kyllä me kävelimmekin... :D Yöllä ja aamulla oli tietysti viileämpää mutta eipä tuo haitannut pätkääkään.

Varasimme lennot+hotellin ebookersilta ja muuten olimme omatoimimatkalla. Hyvin tultiin toimeen vaikkei italiaa puhutakaan ja takaisin mennään varmasti vielä joskus! :-X

Link to comment
Share on other sites

Kaikkien Colosseumien ja muiden massiivisten antiikin luomusten jälkeen oli kiva metsästää se pikku kirkko siitä Circus Maximuksen läheltä ja laittaa kätensä Bocca della Veritaan. Kansanperinteen mukaan se syö valehtelijan käden, ja tästähän on hauska kohtaus Audrey Hepburnin elokuvassa Loma Roomassa. Mies ei muuten uskaltanut laittaa kättä...

Link to comment
Share on other sites

Kehotan kiinnittämään huomiota hotellin tai huoneiston tai missä sitten asuukaan sijaintiin. Roomassa kun kaikki oleellisimmat nähtävyydet ovat kävelymatkan päässä toisissaan, olisi melkoisen tylsää asua hotellissa kaupungin ulkopuolella. Siitäkin huolimatta, että bussilla ja metrolla pääsee kätevästi. Näin kävi hyvälle ystävälleni, kun he olivat miehensä kanssa toissa kesänä Roomassa. Heitä harmitti suunnattomasti.

Mukavia vaihtoehtoja hotelleille löytyy mm.

http://www.b-b.rm.it/accommodations/apt_all.htm

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Guest Amanda25

Olimme Roomassa häämatkalla syyskuun alussa 2004, aivan USKOMATON paikka!!!!!! Suosittelen lämpimästi. Syyskuussa oli ihan täydellinen ilma, +25 päivittäin... Hyvää ruokaa, jäätelöä, ihana ilmapiiri, nähtävyydet. Ehdottomasti vielä uudestaan! Paljon rahaa mukaan, kivoja kauppoja..  :)

Link to comment
Share on other sites

Guest Amanda25

Lisäys vielä... rautatieaseman lähistö ei ole mitään mukavinta seutua. Siellä oli todella välillä sellainen fiilis, että laukusta sai pitää todella kiinni ja jalkaa toisen eteen. Illalla sinne kerääntyy hieman epämääräistä porukkaa. Taskuvarkaista varoitellaan paljon, meidät yllätti kaksi pientä tyttöä, joilla oli homma hyvin hallussa. Eivät kyllä meiltä mitään saaneet, mutta monelta varmaan onnistuivat viemään rahat.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...

Voin lämpimästi suositella Roomaa ja varsinkin hotellia Anglo Americano, joka on ennen ollut ainakin Aurinkomatkojen listoilla. Olemme olleet melkein aina juuri tässä hotellissa sen ihamteellisen sijainnin takia. Hotelli sijaitsee Via della Quatro Fontanella, lähellä Pizza Barberinia, kulman takana metroasema, taksipysökki, äruokakauppa, baareja, apteekki, valokuvausliike ynnä muuta mukavaa ja kaikki nähtävyydet kävelymatkan päässä. Espanjalaisille portaille on kiven heitto, samoin Treville. Hotelli itsessään ei ehkä ole maailman hienoin, huonet ovat aika pieniä ja vaatimattomia, mutta henkilökunta ok ja asiallista. Hintaa taitaa olla 190 euroa kesäkuukausina.

www.hotelangloamericano.it

Link to comment
Share on other sites

Rooma on aivan mahtava kaupunki! :-X Olen käynyt siellä toukokuussa parisen vuotta sitten. Viikko, jonka siellä vietimme, oli ilmoiltaan aivan upea: aurinko paistoi joka päivä ja lämpötila oli keskimäärin +25, jonain päivänä saattoi kyllä nousta lähemmäs kolmeakymmentä astetta. Ja nähtävää... sitä kyllä riitti!! Varsinkin jos Roomassa on ensimmäistä kertaa, "pakollisia" nähtävyyksiä lienevät jo aikaisemmin mainitut Colosseum, Pietarinkirkko ja Vatikaani (ja ne upeat Vatikaanin museot!), Forum Romanum, Fontana di Trevi (erityisesti iltavalaistuksessa)... Fontana di Trevillä tutustuin näihin jo mainittuihin surullisenkuuluisiin ruusumyyjiinkin... ;D Historiaa ja kulttuuria on joka puolella, tämä tekeekin Roomasta niin mahdottoman kiehtovan. Paikallinen elämänmeno on samalla vilkasta sekä rentoa. Kohokohdiksi nousivat monet pienet hetket, kuten ihan vain roomalaisen elämänmenon seuraaminen kadun varrella istuen...

Junalla on helppo matkustaa muuallekin jos haluaa, me piipahdimme mm. Firenzessä. Junalipun osto onnistui hyvin englanniksikin. Italiassa on jos jonkinlaisia junia, Eurostar lienee niistä nopein (ja kallein). Rautatieasemalla (tietysti muuallakin) saa hieman katsoa ympärilleen, mutta itse emme matkamme aikana kohdanneet mitään ongelmia.

Niin ja pizzan ystäville vinkiksi: pizzaa kannattaa ehdottomasti syödä varsinaisissa pizzerioissa, normaalien ravintoloiden pizzat voivat nimittäin osoittautua pettymykseksi... Näin ainakin meillä. Kuten täällä muutkin ovat jo maininneet, jäätelö on Italiassa ihan ehdoton juttu! Parempaa en ole ikinä missään maistanut.

Toivon ehtiväni Roomaan joskus vielä uudestaan, paljon nähtävää jäi vielä ja kaipuu tuohon ihanaan kaupunkiin... Voin kyllä todella lämpimästi kaikille suositella!! 8)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Colosseumin pystyy kyllä hanskaamaan itsekin. Kannattaa vuokrata kuulokkeet, joihin saa englanninkielisen selostuksen. Colosseum on kuitenkin "vain" yksi, iso teatteri. Sen sijaan Vatikaanin suosittelen opastettua kierrosta. Vatikaanin museot ja kirkot ovat niin valtava kokemus, että ilman asiantuntevaa opastusta kokemus saattaisi jäädä pintapuoliseksi.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Guest henskuliini

Ihanalta vaikuttaa Hubbabubban hotelli  :)

Kerrohan sitten kokemuksia Roomasta, olemme menossa sinne muutama viikko teidän jälkeen. Malttamattomana olen jo kolunnut matkaopaskirjat moneen kertaan... ;D

Link to comment
Share on other sites

Me palasimme äskettäin häämatkalta Toscanasta ja Roomasta, joten tässä muutamia Rooman kokemuksia, joita tuli mieleen:

- Joku mainitsi, että vettä ei missään nimessä pidä tilata ravintolassa....? Kyllä me ainakin tilattiin, eikä nähty asiassa mitään kummallista.  Sen sijaan, kannattaa olla tarkkana että huomaa tilata myös perunat tms. ruuan kanssa,  useissa ravintoloissa pääruoka sisältää vai pihvin tms. ja lisukkeet pitää tilata erikseen!  :D

- Metrolla ei pääse kaikkiin paikkoihin. Kannattaa valita hotelli keskeiseltä paikalta niin että jaksaa kävellä.

- Vesipulloa kannattaa pitää kuumalla säällä mukana, ja sen voi täyttää melkein missä vaan, suihkulähteidenkin vesi on juotavaa!

- Vatikaanin museoihin oli toukokuussa heti aamulla aukeamishetkellä tunnin jono. Sitten kun tulimme pois museosta yhden maissa, jonoa ei ollut lainkaan.

- Kaupunkikirjojen Rooma-opas on todella hyvä.

- Kannattaa tehdä päiväretki Pompeihin. Se oli minusta paljon mielenkiintoisempi kuin esim. Forum Romanum. Junalla ensin Napoliin ja sieltä toisella junalla Pompeihin. Matka kestää n. 2,5 h ja Pompein asemalta on lyhyt kävelymatka kaivausalueelle.

- Me menimme lentokentältä junalla keskustaan, ja sitten kävelimme hotellille, joka oli melko lähellä rautatieasemaa.

- Luulisin että esim. Aurinkomatkojen kautta saa lennot+hotellin halvemmalla kuin itse varaamalla netistä. Siis tasokkaamman samalla rahalla.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...