Jump to content
Naimisiin.info

Rooma


daria

Recommended Posts

Häät vielä edessä, mutta häämatkalle mekin suuntaamme Roomaan kahden viikon päästä! Otimme lennot Finnairilta (todella edulliset kesähinnat) ja hotellin netistä. Hotellivarauksesta piti sanomani, että kannattaa vertailla eri varaussysteemien hintoja. Me olemme Via Veneton luona kolmen tähden Hotel Embassyssä, ja sain eri sivuilta hintahaitaria 120-168 euroa/yö, eli todella suuri ero! Halvimman hinnan löysin tällä kertaa Venerestä (www.venere.com).

Käymme matkallamme myös Firenzessä sekä Isola del Gigliossa.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • Replies 119
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Onko tietoa onko Roomassa neljän tähden hotelli meikäläisittäin ikäänkuin kolmen tähden - eli onko siellä eri luokitus?

Link to comment
Share on other sites

Onko tietoa onko Roomassa neljän tähden hotelli meikäläisittäin ikäänkuin kolmen tähden - eli onko siellä eri luokitus?

Mun mielestä juuri näin. Oltiin Neran mainitsemalla Via Venetolla eräässä toisessa neljän tähden hotellissa, ja ainoa ero suomalaisiin kolmen tähden hotelleihin oli  palvelun taso (mm. huoneessa kävivät vähintään 2 kertaa päivässä siistimässä, ovimiehiä riitti, samoin aamiaistarjoilijoita). Huoneet, kylppärit, aamiainen ei olleet mitään erikoisempaa.

Me varattiin tuo hotelli ebookersin kautta ja hintaa taisi tulla vähän reilu 100 euroa per yö (tosin talviaikaan). :)

Link to comment
Share on other sites

Nera, vuokraatteko auton paikan päältä (Firenzen matka jne) eli uskallatteko ajella Rooman keskustassa, vai menettekö bussilla /junalla?

Muoks:

Yleisempi kysymys. Uskaltaakohan turisti (ensikertalainen ) edes ajella Roomassa vuokra-autolla, ainakin kuvista /tv:stä nähtynä se liikenne on aika hurjaa? Turvallisinta lienee taksi tai bussi jos haluaa lähteä kaupungin ulkopuolelle, vai olenko väärässä?

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Pakko kertoa tännekin vähän vinkkejä ihanasta häämatkastamme :-X

Me päädyttiin loppujen lopuksi apartmentiin (http://www.b-b.rm.it/accommodations/list.php?tipo=2) ja suosittelen todellakin tota meidän asuntoa, koodi 015. Oli aivan keskustassa, Colosseumiin oli vajaa 10min kävely, metroaseman vieressä ja läheltä löyty ruokakauppa ja monta ihanaa ravintolaa. Se vuokraemäntäkin oli aivan huippu, kertoi ensimmäisenä päivänä kaikista nähtävyyksistä ja soitti myöhemminkin vielä, että onko kaikki hyvin.  ;D

Ja asunto on kaunis kuin mikä. Saatiin siitä itse asiassa vähän alennustakin, koska olimme siellä 1,5 viikkoa.

Suosittelen ehdottomasti beachille menoa, sillä se oli yllättävän lähellä. Hypättiin metroon ja mentiin pari pysäkinväliä piramiden pysäkille ja siitä sitten lähijunalla (kaikki meni samaan paikkaan)  ostia anticalle.Siinä lahijunassa on pysäkeissä aallon kuvat merkkinä rannasta. ;)

Ja siellähän kelluttiin vajan puolen tunnin matkan jälkeen Välimeren rannalla ;D

Jos jotakuta kiinnostaa paavin näkeminen, niin sehän siunaa Vatikaanin aukiolla olevia joka sunnuntai klo 12. Oli aika kokemus sinänsä ;)

Ja edelliseen viestiin: EN todellakaan ikipäivänä lähtisi ajamaan siellä keskustassa, se liikenne on yhtä kaaosta! Riippuu varmaan vähän, minne ootte menossa, kaupungin ulkopuolellahan on ihan hyvä moottoritie(?). Mutta italialaiset on aika hulluja kuskeja...

Me mentiin itse asiassa junalla päiväksi Firenzeen. Matka kesti pari tuntia ja se on tosi kaunis kaupunki. Junaliikenne tosin on vähän mitä on, meijänki huippuhieno IC-juna lähti vasta tunnin myöhässä ja epäilen, että se on aika tavallista siellä :-/

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Kiva lukea Eikun tuoreita Rooman kokemuksia  :)

Juu, ollaan me hylätty se autonvuokrausajatus, kun ollaan kuultu että Rooman liikenne on yhtä kaaosta...

Link to comment
Share on other sites

Junat kulkee Italiassa tosi hyvin, niitä menee aika usein ja yllättävää kyllä, yleensä junat ovat ihan aikataulussa. Ja junamatkat on edullisia! Eurostar on kallein, eli jos haluaa vähän säästää niin kannattaa matkustaa jollain muulla. Kolme vuotta sitten Eurostar-junalla maksoi Firenze-Rooma väli n. 60€ kahdelta henkilöltä, muilla junilla saattaa päästä paljon halvemmalla. Itselläni on oikein hyviä kokemuksia paikallisjunistakin! Joillain matkaväleillä voi toki joutua vaihtamaan junaa, mutta se on helppoa. Suosittelen siis ehdottomasti junaa, jos haluaa muissa kaupungeissakin käydä!

Link to comment
Share on other sites

Ollaan kanssa lähdössä Roomaan ensi viikolla, ei kuitenkaan häämatkalle... Huomasin vaan tuolta eräältä toiselta foorumilta, että ciampinon lentokentältä on kuljetus Terminille jollai 13 eurolla (siis meno-paluu).

Saman matkan voi taittaa kuitenkin matkaamalla bussilla Anagninan metroasemalle ja siitä metrolla terminille 1 eurolla =) Tämähän nyt ei sinänsä liity mitenkään häämatkailuun, sehän kuuluu tietysti hoitaa viimesen päälle, mutta tulipahan nyt mieleen.... ::)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Huhuu Roomankävijät! Tuoreita kuulumisia ja vinkkejä kaipaillaan, itsellä lähtöön vajaa kuukausi  :)

Etenkin ruokailuvinkkejä, kiitos. Onko jotain ravintoloita joita erityisesti suosittelette? Miten illalliselle pukeudutaan Roomassa? Kannattaa ilmeisesti pakata iltapuku mukaan  :)

Link to comment
Share on other sites

Voii. Rooma on IHANA! Olen aivan tyystin menettänyt sydämeni tälle kaupungille. Paras kokemukseni tähän saakka oli, kun olin yksikseni Roomassa, kuljeskelin omassa rauhassani pelkästään katsellen ympärilleni, käymättä sen kummemmin missään. Tällä samaisella retkellä tein mahtavan havainnon, jota kannattaa kokeilla. Ostin suuren suuren jäätelön Giolittilta (ne jäätelöt ovat sen kaiken jonottamisen arvoisia), ja lähdin sitä nopeasti lusikoiden kulkemaan. Kuljin ja lusikoin, ja lusikoin, ettei jäätelö ehdi sulaa. Keskityin vain lusikoimiseen, kunnes Pantheon aukesi upeana edessäni. Mahtava ikivanha, ihana Pantheon.

Link to comment
Share on other sites

Ylihuomenna matkaan! :-X :-X :-X

Roomassa näyttäisi olevan puolipilvistä ja 24 astetta lämmintä lauantaina. Kuulostaa oikein hyvältä :) Varsinkin kun täällä taivas on aivan harmaa ja vettä on satanut nyt kaksi päivää.

Tulen sitten kertomaan kaiken palattuani ja antamaan viime hetken vinkkejä Henskuliinille :)

Link to comment
Share on other sites

Oi, Eean kertomus oli niin eläväinen, maistoin melkein jäätelön suussani ja näin Pantheonin edessäni.  Lisää, lisää!  :-X

Romanttista häämatkaa Hubbikselle, nauttikaahan!  ;)

Link to comment
Share on other sites

Henskuliini, kannattaa muuten lueskella Paavo Castrénin kirjoituksia ja matkaoppaita Roomasta. Matkaoppaissa erityisesti on mukavia kävelyreittiehdotuksia.

Roomassa kannattaa syödä pienistä "katukioskeista" ostettua pizzaa, se on namia (ei tosin yhtä namia kuin Napolissa...). Illalla sitten kannattaa syödä pitkän kaavan kautta antipastoineen, pastoineen, juustoineen, pääruokineen ja jälkkäreineen.

Terminiltä kulkee tosi kivasti junia ympäri Italiaa, jos aikaa on tarpeeksi kannattaa mennä IC:llä Napoliin ja sieltä Circumvesuviana -nimisellä "paikallisjunalla" Pompejiin ja ehkä siitä jatkaa eteenpäin Sorrentoon. Sorrentosta pääsee sitten Caprille, Positanoon ym. ihastelemaan huippuhienoja maisemia.

Sorrentossa ei kannata yöpyä, koska se on niin kallis. Itse olen majoittunut Vico Equence nimiseen pikkukylään noin 15min junamatkan päähän Sorrentosta. Se ei ole niin pahasti turismin kourissa, ja hinnatkin ovat hiukan halvemmat. Tosin italialaiset nyhtävät aina turisteilta hiukan enemmän euroja kuin paikallisilta...

Link to comment
Share on other sites

Matkalukemiseksi suosittelen Dan Brownin Angels and Demonia. Kirjaa voisi vaikkapa lukea sen tapahtumapaikoilla kuten Pantheonissa tai Piazza Navonalla. Itse luin kirjan tihrustamalla samalla Rooman matkamme valokuvia.  :)

Link to comment
Share on other sites

Hihii... Angels & Demons on juuri yöpöydällä eli luen sen jo ennen matkaa  :)

Matkalla aion keskittyä ruokaan, viiniin, shoppailuun, nähtävyyksiin ja kuherteluun  ;)

Link to comment
Share on other sites

Toinen matkalukemissuositus on Suomalaisen kirjallisuuden seuran julkaisema "Rooma-kirjailijan kaupunki", toimittanut Liisa Suvikumpu.

Matkailu saa vähän perspektiiviä siitä, miten aikaisemmin kaupungissa käyneet suomalaiset ovat paikan nähneet ja sitä kuvanneet. Samanlainen kirja on tehty myös ainakin Pariisista ja Berliinistä.:)

Lainaus SKS:n verkkokirjakaupan sivulta:

"Tämän teoksen mukana pääsee kulkemaan suomalaisten kirjailijoiden jalanjäljissä Euroopan kaupungeissa. Samalla selviää, mitä suomalaiset kirjailijat näkivät Roomassa, mihin he kiinnittivät huomiota, missä kahviloissa, kirjastoissa he kävivät, keiden luona vierailivat.

Matkustaminen on tuonut suomalaisille kirjailijoille elämyksiä, kokemuksia ja aineistoa kirjallisiin töihin. Sitaatit romaaneista, novelleista, kirjeistä, päiväkirjoista ja postikorteista antavat lukijalle mahdollisuuden matkustaa kirjailijan kanssa, nähdä ja kokea.

Kirja matkalle mukaan, kahviloissa ja puistoissa luettavaksi."

Link to comment
Share on other sites

Tämä on myös tullut luettua jo useampaan kertaan  ;)

Helena Petäistö: Aamiainen Cocon kanssa Roomassa, Milanossa, Ateenassa. Tammi 2004. 146 sivua, 11,90 euroa.

MTV3 uutisten EU-kirjeenvaihtaja Helena Petäistö on syönyt aamiaisia kaikissa nykyisen EU-alueen keskeisissä metropoleissa ja kirjoittanut kokemuksistaan matkaopassarjan.

Sarjaa edelsi vuonna 1999 emoteos Aamiainen Cocon kanssa. Tässä kirjassa Petäistö esitteli oman näkemyksensä 22 eurooppalaisesta kaupungista.

Matkaopassarjan ensimmäinen osa keskittyi pelkästään Petäistön nykyisen kotimaan kaupunkeihin: Pariisiin, Strasbourgiin ja Lyoniin. Toinen kirja esittelee Brysselin, Amsterdamin ja Luxemburgin. Kolmas vierailee Lontoossa, Edinburghissa ja Dublinissa ja neljäs Madridissa, Barcelonassa ja Lissabonissa.

Viidennessä sarjan teoksessa Petäistö vie matkailijan Roomaan, Milanoon ja Ateenaan.

Sarjan juju on monistettavuudessa. Valitsemassaan konseptissa Petäistö esittelee kohdekaupungin kepeään sävyyn. Hän hahmottelee atmosfäärin ja tuikkaa mukaan ripauksen historiaa, hyppysellisen kulttuuria, lorauksen julkkisjuoruja sekä hämmentää sekaan omakohtaisia kokemuksia.

Petäistölle EU-metropolit eivät ole vain lomakohteita, vaan myös työmaata, jossa reportteri joutuu jonottamaan valtaapitävien ovilla.

Petäistön matkaoppaiden anti syntyy kuitenkin osoitteista: missä kannattaa yöpyä, missä syödä, missä näyttäytyä ja ostaa, mitä kannattaa nähdä. Petäistö jakaa osoitteet lompakon paksuuden mukaan. Jokainen voi kokea metropolivisiittinsä oman budjettinsa mukaisesti.

Petäistö on kuitenkin jättänyt hinnat pois, ilmeisesti siksi, että ilman hintoja kirjan elinikä pitenee. Mutta kun euromaista on kyse, jonkinlainen eurotaso auttaisi matkailijaa budjetin suunnittelussa.

Omatoimimatkailun lisääntyminen kasvattaa tiedon tarvetta. Petäistön henkilökohtaiset kokemukset toimivat hyvin referenssinä. Olisi kiinnostavaa tietää, kuinka paljon Petäistön suositukset vetävät suomalaismatkailijoita hänen antamiinsa osoitteisiin.

Lisäksi kiinnostaa sekin, tietävätkö osoitteiden haltijat — hotellit ja ravintolat — itse suosituksista ja miten ne suosittelijaan suhtautuvat.

Petäistöllä on nyt vauhti päällä, joten kuudes osa on odotettavissa. Mutta missä? Saksa ja Itävalta ovat vielä esittelemättä, samoin Pohjoismaat. Lisäksi EU laajenee pian useilla uusilla mailla.

Petäistön Coco-kirjat ovat näppärä lisä kotikirjaston matkaopashyllyyn, siihen Lonely Planetin ja kartastojen viereen. Mutta mikä on Coco? Cocoon Petäistö tutustui Brysselissä. Puhelias papukaija viihdytti kirjeenvaihtajaa persoonallisen pikkuhotellin aamiaisilla.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Me päädyttiin loppujen lopuksi apartmentiin (http://www.b-b.rm.it/accommodations/list.php?tipo=2) ja suosittelen todellakin tota meidän asuntoa, koodi 015. Oli aivan keskustassa, Colosseumiin oli vajaa 10min kävely, metroaseman vieressä ja läheltä löyty ruokakauppa ja monta ihanaa ravintolaa. Se vuokraemäntäkin oli aivan huippu, kertoi ensimmäisenä päivänä kaikista nähtävyyksistä ja soitti myöhemminkin vielä, että onko kaikki hyvin.  ;D

Ja asunto on kaunis kuin mikä. Saatiin siitä itse asiassa vähän alennustakin, koska olimme siellä 1,5 viikkoa.

Me asustimme Roomassa ollessamme vuonna 2000 huoneistossa koodi 049. Sijaitsi Vatikaanin vieressä. Eteisen ikkunnasta näkyi San Angelon linnoitus ja Pietarin aukiolle oli about viiden minsan kävelymatka. Asunto sijaitsi Pio Borgolla, joka oli ihana eläväinen katu kauppoineen, ravintoloineen, muutamine baareineen ja tietysti paikallisine ihmisineen. Paavi käytiin katsastamassa ja eipä olisi ikinä uskottu, että melkeinpä käsipäivää olisimme voineet hänelle sanoa. ;D

paavi.jpg

Tuimat mutta sharmikkaat turvamiehet vartioivat pyhää miestä

Tuo asunto on tarkoitettu isommalle porukalle ja meitä olikin reissussa kuusi. Mutta en voi liiaksi kehua majoitusvaihtoehtona huoneiston vuokraamista ihan vain kahdellekin. Saa tuntuman oikeaan roomalaiseen elämänmenoon. Oih ja voih. Koskakohan sitä pääsisi Roomaan uudestaan :)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Me oltiin Roomassa häämatkalla viime elokuussa ja pakko suositella tosi ihanaa ja hyvällä paikalla olevaa hotellia. Hintaansa nähden oli kyllä luksusta - ainakin meidän mielestä :) Ystävällinen palvelu, todella hyvä aamupala kuului hintaan, "ovimies" kantoi laukut ja siivoojat kävi monta kertaa päivässä siistimässä paikkoja ja olipa jopa ensimmäisenä iltana käyty avaamassa vuoteet valmiiksi ja laittamassa ihanat "karkkirasiat" tyynylle, kun oltiin ulkona ;) Ja hotelli oli siis Hotel Britannia.. http://www.romeby.com/britannia/pages/profile.htm Linkistä lisätietoa.. Me varattiin tuo hotelli www.vertaa.fi:n kautta ja siellä hinnat oli paljon alemmat.. Elokuussa muistaakseni yö maksoi alle 100 euroa!!!

Muutenkin kaipuu Roomaan jäi.. Se tunnelma vaan oli jotenkin niin.. rento ja huoleton :) Ja hyvin osasi liikkua hyvän kartan kera :)

Link to comment
Share on other sites

Lisävinkkinä Rooma-lukemistoon uutuuskirjoja:

Andreo Larsen: Rooma-ikuinen illallinen

Mainiota ravintolavinkkejä paikoista joihin itse ei välttämättä eksy ja mukavaa historian tietoa.

Pekka Tuomisto: Kävelyretkiä antiikin RoomassaTällaista kirjaa olen aina kauan kaivannut, mikä pytinki sijaitsi ennen missä ja onko siitä enää näkyvillä mitään. Aivan ihana teos (kuten muutkin Pekka Tuomiston antiikin Roomaa käsittelevät kirjat).

Hotellina olemme käyttäneet Hotel Anglo Americanoa, www.angloamericanohotel.com, lähellä Piazza Barberinia, josta vain muutama kortteli joka paikkaa. Tämä on ollut ainakin ennen Aurinkomatkojen hotelli, hintakin ihan ok, elokuulle 96,- euroa/huone.

Ravintoloita on jokaiseen makuun, eli iltapuvulle kyllä löytyy käyttöä jos sen haluaa ottaa mukaan, mutta tavallisillakin vaatteilla pärjää. Roomalaiset itse pukeutuvat aina viimeisen päälle, naisilla on korkeakorkoiset sandaletit jalassa mukulakivillä ja miehillä ei ikuna shortseja.

Nähtävyyksiä riittää ja niistä kannattaakin lukea matkaoppaista ja valita haluamansa. Jos aikaa on, niin retki katakombeihin on aika kiva, samoin Antica Ostiaan. Sinne pääsee junalla näppärästi. Ostiassa on kokonainen kaupunki raunioita (yllättävän hyväkuntoisia), joista saa käsityksen entisaikojen elämästä.

Itse käymme aina Roomassa ollessamme Largo Torre Agrentinalla kissahoitolassa www.romancats.de(samalla näkee Caesarin murhapaikan). Jos italialainen meno kyllästyttää niin Via Venetolla on meluisa Hard Rock Cafe.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...