120 viestiä aiheessa

Jaahas.. nostellaan tätä aihetta. Kirjoja on tullut selailtua kyseisestä kaupungista, mutta mielelläni kuulisin lisää kokemuksianne aiheesta.  :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tulin pitkästä aikaa lueskelemaan Rooma-ketjua ja huomasin tuolla edellisellä sivulla luvanneeni tulla kertomaan kokemuksiani, enkä ole vieläkään käynyt niitä jakamassa. No laitanpa vaikka linkin häämatkakertomukseeni

Tiks, Hubbiksen matkaan

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Laitoin tämän jo tavalliselle matkailuosastolle, mutta laitetaan nyt tännekin:

Me varattin myös kesäreissu Roomaan. Ollaan perillä 5 yötä, hotelli on tämä http://www.hotelquirinale.it/en_rossini.html Olen aika ylpeä löydöstäni (kahlasin hotelleja varmaan 2 tuntia läpi ), sillä tuo vaikuttaa todella hyvältä hotellilta, jossa normaaliyön hinta olisi 325e / yö /2hh, mutta nyt siellä on heinä- ja elokuussa tarjous 145e / yö /2hh.  

Edit: Eli jotta saisi tuon alennuksen, pitääkin aloittaa varauksen teko näiltä sivuilta http://www.hotelquirinalerome.com/hotel-reservations/ ! Jos katsoo tuota ylläolevaa ja koettaa sieltä varata, se ilmoittaa yön hinnaksi sen 325e. Tosi outoa... tosin joku täällä taisi sanoakin, että varaussivuja voi olla useita ja hinnat vaihtelevat.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mäkin kirjotin tän jo tuonne matkailuosastoon, mutta tännhän tämä kuuluu  ;D Me varattiin häämatka Roomaan ja Sorrentoon. Ollaan molemmissa viikko :-X Roomassa otettiin hotelli ihan Colosseumin vierestä, kun muutama Roomassa vieraillut ystäväni sanoi, että siellä on kaikki kävelymatkan päässä, niin ajateltiin pärjätä mahdollisimman vähällä bussi/metromatkustelulla. 150 euroa /yö maksoi ja tuo hotelli omisti 3 tähteä, että toivottavasti on ok. Innolla jo odotan reissua ikivanhaan Roomaan  :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

:-X  Ah Rooma! Olen juuri palautumassa elämäni mahtavimmalta matkalta. Olimme 10 päivän häämatkalla Roomassa, ja voin koko sydämestäni suositella paikkaa etenkin niille, jotka eivät jaksa koko lomaa viettää aurinkorannalla maaten. Jokainen kivenmurikka Roomassa huokui historiaa, ja nähtävyydet todella olivat toinen toistaan upeampia. Vatikaanissa saimme jonottaa hyvän tovin joka paikkaan, ja lämpöhalvauskin oli jo lähellä, mutta oli se sen arvoista. Vatikaanin museoihin näytti olevan siinä 14.00 aikaan pienimmät jonot. Itse jonotimme 11.00 aikaan lähes tunnin päästäksemme sisälle.

Suosittelen hotelliamme Hotel Italiaa, joka sijaitsi lähellä Colosseumia ja Espanjalaisia portaita Quirinaliksen alueella. Se oli kahden tähden hotelli, mutta mielestämme todella hyvälaatuinen hintaan nähden. Kannattaa ehdottomasti ottaa ilmastoitu huone, jos kesäkuumalla aikoo maahan mennä!! Hotelliamme vastapäätä oli Trattoria da Vito, johon tykästyimme kovasti ruokapaikkana. Omistaja oli hyväntuulinen ja kohtelias peri-italialainen mies, ja ruoat olivat kohtuuhintaisia ja loistavia. Suosikkijälkiruoaksi muodostui tietenkin tiramisu sekä kookospähkinän sisään upotettu kookosjäätelö.

Rooma elää sydämessäni, ja halu palata Italiaan on kova...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Palasin sunnuntaina häämatkalta Roomasta ja Sorrentosta. Oli huikea reissu! Vietimme Roomassa 3 yötä, missä ajassa ei tietenkään ehditty joka paikkaan. Kierreltiin mielenkiintoisissa paikoissa eikä koitettukaan hiki otsalla kiertää jokaisen turistirysän kautta. Sorrento oli ihana paikka, meidän hotellin partsilta näkyi meri ja Vesuvius. Vietimme Sorrentosssa 7 yötä, kävimme mm. Vesuviuksen huipulla, Pompeijissa, Caprilla ja seilasimme kuvankauniilla Amalfin rannikolla. Sorrento+Rooma oli tosi hyvä yhdistelmä kulttuuria ja rentoa auringonottoa.

Agatha: suosittelen Giginon pizzoja Sorrentossa :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Roomasta kotiuduttiin viime yönä. Aivan upea matka! :-X

4 yön reissulla ei toki joka paikkaan ehtinyt, mutta paljon nähtiin.

Hotellimme www.riverpalacehotel.it oli erinomainen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olimme tässä viettämässä pidennettyä viikonloppua Roomassa, ja sää oli toukokuun puolessa välissä juuri sopiva: aurinko paistoi ja lämpöä oli 25 astetta.

Suosittelisin Roomankävijöille ehdottomasti bussilippua, kolmen päivän turistilippu maksaa 11 euroa ja sillä saa matkustaa rajoituksetta metrolla, raitiovaunuilla ja busseilla. Vaikka nähtävyydet ovat periaatteessa kvelyetäisyydellä toisistaan, niin jalkojaan ja hermojaan säästää huomattavasti kun välillä hyppää bussiin. Sillä tavalla pääsee helposti myös käymään Trasteveressa ja muilla kivoilla alueilla historiallisen keskustan ulkopuolella.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mekin olimme pidennetyllä viikonloppumatkalla Roomassa  ;D Mikä pisti "silmään" (ekaks negatiiviset) oli liikennekaaos ja kauppojen kalliit hinnat (tosin jos olisi mennyt kauemmaksi vanhan Rooman alueelta hinnat olisivat olleet edullisemmat), mutta olihan tämä paikka aivan mahtava!!  :-X Ihanat historiallisuudet ja kauniit puistot, oi voi... Kyllä niissä sydän lepäsi.

Kerkesin kyllä vähän kärähtääkkin rasvojen laitosta huolimatta joten en suosittelisi keskikesällä häämatkaksi sen puolesta ko.paikkaa, vaikka aivan ihana onkin.

Katujen varsilla varsin romanttisia "akvaario"ravintoloita, jotka olivat tosi herttasia.. Illalla ihmiset pukeutuivat hienoimpiinsa ja kävivät illallisella, me turistit vaan jotka olimme lampsineet pitkin ja poikin pitkin päivää vetäydyttiin suosiolla hotellihuoneeseen http://www.hoteltea.com/ ja kyllä kelpasikin köllähtää nukkumaan rankan päivän jälkeen (Roomassa on niiiin paljon nähtävää..) On aivan ihana paikka kyllä!  :-*

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ei häämatkalla, mutta matkalla kuitenki käytiin Roomassa ja Amalfin rannikolla toukokuussa. Ilmat oli mahtavat: +25-30 ja aurinkoa koko reissu yhtä päivää lukuunottamatta. Rooma on ihastuttava suurkaupunki. Toisin kuin ketjussa aiemmin joku, minä en suosittele minkään koko päivän bussilipun ostamista. Kävelemällä näkee paljon enemmän, eivätkä etäisyydet ole ollenkaan niin hirveitä, kuin kartan perusteella voisi olettaa. Metro-/bussikertaliput ovat 1e/kpl ja voimassa aina 75min, joten liikkuminen ei tule kalliiksi vaikka jonkun välin julkisella vetäisikin. Eri asia on, jos majoitus on kilometrien päässä itse Roomasta. Me majoituttiin kuitenkin suht kaukana historiallisesta keskustasta, Vatikaanin takana, juuri laajakulmaturistikartan ulkopuolella ja käveltiin lähes kaikki matkat ympäriinsä. Trasteverea suosittelen alueena sekä majoittumiseen (ei oltu itse siellä, mutta olen kuullut pelkkää positiivista ja alue on tämmöiselle parantumattomalle romantikolle lumoava:)) että ravintoloimiseen. Paljon hyviä rafloja, kannattaa tsekata useamman listat ennen kuin valitsee minne menee. Paikalliset on yleensä merkki hyvästä ruuasta. Vatikaanin lähellä on vain kalliita turistihoukuttimia, joissa roomalaiset eivät itse syö juuri ollenkaan. Historiallinen keskusta puolestaan on monessa suhteessa julmetun kallis. Kulinaristina kannattaa lähteä kauemmas ;D. Muutenkin kannattaa tutustua Roomaan myös historiallisen keskustan ulkopuolella. Mennä vaikka viinipullon kans piknikille pincioon, kiivetä gianicolo-kukkulalle ihastelemaan huikeita näköaloja tai kiertämään trasteveren tunnelmallisia kujia ja baareja.  :-X Ahhh, pitää päästä takas... Voisin kirjottaa vaikka kuinka pitkään, mutta uni kutsuu vihdoin viimein. Suosittelen lukemaan pallontallaajat.net:in rooma-ketjua. Paljon hyödyllisiä vinkkejä ja asiantuntijoita;). Ai niin ja Amalfin rannikko etelässä, oi mikä ihana paikka!! Kannattaa ehdottomasti majoittautua Amalfin kylässä, kiertelimme väliä Sorrento-Salerno ja pieniä rantaviivan kyliä. Amalfi oli kaikista viihtyisin. Upeat kalliorannat, ihana aurinko ja meri... Nyt nukkumaan ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olisiko teillä Rooman matkaajilla neuvoja siihen, kuinka Roomasta lentokentälle kannattaisi matkustaa?  :) Ollaan sinne lähdössä häämatkalle syyskuun alussa. Oppaiden mukaan lentokentälle menee sekä juna että metro, mutta monissa nettikeskusteluissa moititaan junien olevan usein myöhässä ja ettei niitä kannata käyttää lentokentälle menemiseen. Voiko juniin teidän kokemuksenne mukaan luottaa vai onko taksi kannattavampi vaihtoehto (joskin se tulee varmasti kalliimmaksi)?  :-?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Olisiko teillä Rooman matkaajilla neuvoja siihen, kuinka Roomasta lentokentälle kannattaisi matkustaa?  :) Ollaan sinne lähdössä häämatkalle syyskuun alussa. Oppaiden mukaan lentokentälle menee sekä juna että metro, mutta monissa nettikeskusteluissa moititaan junien olevan usein myöhässä ja ettei niitä kannata käyttää lentokentälle menemiseen. Voiko juniin teidän kokemuksenne mukaan luottaa vai onko taksi kannattavampi vaihtoehto (joskin se tulee varmasti kalliimmaksi)?  :-?

Roomassahan taitaa olla kaksi lentokenttää. Toiselle kentälle kulkemisista en tiedä mitään, mutta Fiumicinoon ainakin oli kätevä mennä ja tulla junalla. Eikä se metro kyllä ainakaan sinne kentälle asti yllä, mutta Terminin asemalla voi sitten kätevästi junasta (Leonardo express) vaihtaa metroon, jos on tarvis. Tuolta Fiumicinosta kulkee sekä tuo Leonardo että jotain hitaampia junia, kannattaa valita juna sen mukaan, mihin päin Roomaa on menossa, sillä hitaat pysähtyvät ymmärtääkseni eri asemilla eivätkä mene Terminiin. Junien myöhästelystä en tiedä, mutta ainakin meille tuo Leonardo oli kätevä. Niitä meni muistaakseni puolen tunnin välein eli jos ei jätä kentälle menoa ihan viime tippaan niin uskon, että tuolla on hyvä mennä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Selvä, kiitos tiedosta! Eiköhän me tuohon Leonardo expressiin olla kallistumassa. Pitää vaan sitten varata tosiaan riittävästi aikaa, jos junien myöhästely pelottaa.  :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Roomassa käyneet, millainen hintataso siellä oli? Esim. ulkona syöminen, paljonko nähtävyydet ja mahdolliset opastetut kierrokset maksoivat?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Nähtävyyksien pääsymaksut ovat about 5-10 euroa, monta kertaa kannattaa ottaa sellainen parinkympin Romapass, jolla moneen paikkaan pääsee ilmaiseksi tai alennuksella.

Ulkona syömisen hinta vaihtelee todella paljon paikan mukaan, ristorantet ovat kalliita (Suomen hinnoissa tai kalliimpia), trattoriat edullisempia (usein samaa hintaluokkaa kuin esim. Suomen Rosso) ja osteriat ja enotecat usein vielä halvempia. Kahden hengen ruokailu viineineen maksoi keväällä perustrattoriassa about 50-70 euroa.

Turistirysäraflat voivat olla todella surkeita ja kalliita, joten kannattaa etukäteen ottaa selvää netin kautta hyvistä paikoista. Erittäin suosittu, kerrassaan erinomainen Cul de Sac esimerkiksi on niin pieni, ettei sitä löydä elle tiedä tasan tarkkaan missä se on.

Hinnat ruokapaikoissa muodostuvat vähän erilailla kuin Suomessa, eli on alkupaloja, 1. pääruoka, 2. pääruoka, lisukkeet erikseen ja tietysti jälkkärit. Eli ruokalajien ja lisukkeiden määrää säätämällä voi paljonkin vaikuttaa hintaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olemme lähdössä helmikuun lopulla viiden päivän reissulle Roomaan mieheni ja 11kk ikäisen tyttäremme kanssa. Osaako kukaan kertoa vinkkejä ruokailuun / ruuan lämmittämiseen / kauppojen vauvanruoka valikoimiin pienen lapsen kanssa reissaavalle?

Hotellimme sijaitsee aivan keskustassa kävelymatkan päässä esim. Colosseumista, joten matkarattaat ovat ainakin tarpeen :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Lähdemme elokuussa viiden yön häämatkalle Roomaan. Kaipaisimme vinkkejä kaikesta mahdollisesta: hyvistä ruokapaikoista, kohtuu hintaisista kaupoista, missä kannattaa käydä ja mitä tehdä. Vinkkejä otetaan myös vastaan hyvistä Rooma-matkaoppaista.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kävimme juuri pari viikkoa sitten Roomassa häämatkalla ja voin kyllä suositella kaikille kaupunkimatkailusta pitäville. Lokakuun lopulla ilma oli vielä melko lämmin, siinä 20 asteen tienoilla ja aurinko paistoi. Rooma on kiehtova kaupunki jossa nähtävää riittää, tai jos haluaa rentoutua ja oleskella, niin sekin onnistuu, puistoja, kahviloita, ja aukioita suihkulähteineen... Itse en ole mikään shoppailufriikki, joten enimmäkseen kiersimme nähtävyyksiä, Vatikaani, Colosseum, Forum Romanum, Espanjalaiset portaat, Fontana di Trevi... muutamassa päivässä ei todellakaan ehdi joka paikkaan, mutta toisaalta sittenhän on hyvä syy tulla uudestaan :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään