Häämatkalle Alpeille?


minnie80

Recommended Posts

Häitä suunnitellaan pidettäviksi 9.6.2007  :-X ja vaikka aikaa on enemmän kuin riittävästi (ei jaksais odottaa!  :)), on häämatkakin jo mielessä. Koska kyseessä kesähäät, tuntuisi jotenkin hassulta lähteä jonnekin paraatisisaarelle etelän lämpöön - eikä rannalla lötköttäminen muutenkin niin kiinnosta. Ollaan molemmat aivan rakastuneet Itävaltaan ja Alppeihin, muutamalla vaellusreissulla siellä jo oltu (Zell Am See ja Seefeld).

Nyt siis kiinnostaisi Itävalta/Sveitsi ja Alpit HÄÄMATKALAISEN näkökulmasta. Mitä paikkaa voisit suositella? Hyvät vaellusmahdollisuudet plussaa. Erityisesti hyvät hotellit hakusessa - häämatkalta sitä kuitenkin toivoo jotain tiettyä luksusta (ja tällä en tarkoita mitään ***** hotellia). Ja mielellään joku idylinen ihana pieni alppikylä jossa toki saa olla palveluitakin  :). Kertokaahan kokemuksista! Ja kiitokset kaikille jo etukäteen!

Link to comment
Share on other sites

Sveitsissä, tunnin matka etelään Bernistä, on idyllinen ihana pieni alppikylä Kandersteg, jossa / ympärillä on näkemistä ja vaelluspaikkoja vaikka muille jakaa. Hotelleista en osaa sanoa koska olen aina yöpynyt siellä asuvan tätini luona, mutta paikka on todella ihana. Käyhän kurkistamassa http://www.kandersteg.ch/english/ort/index.html

Link to comment
Share on other sites

Rouhe:  :-X  :-X ... ihana paikka, mutta niinhän ne kaikki! Kiitos! Kävin surffailemassa vähän netissä ja voi olla että turvaudutaan ihan pakettimatkaan, Mayrhofen on vielä näkemättä ja kokematta - kokemuksia, anyone? Jotenkin tuntuu että on vaan niin paljon helpompaa kun on suomalainen matkanjärjestäjä takana, ainakin häämatkalla, ei tarttis itse stressata niin paljon... omatoimimatkoillahan se stressi alkaa jo kyydin etsimisellä hotellille  ;).

Silti edelleen kaikki kokemukset ja vinkit tervetulleita!

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Varattiin sitten viikon matka Mayrhofeniin :).

Pähkinä: itse ollaan reissattu Itävallan Alpeilla kesä- heinä ja elokuussa. Säästä en osaa sen tarkemmin sanoa, mutta muutenhan tuo kesäkuu on aivan mainiota aikaa siellä reissaamiseen - turistijoukot vielä tulematta... tosin palvelutkin ehkä osittain puutteellisia. Ensi kesänä ollaan menossa heinäkuussa.

Link to comment
Share on other sites

Guest Minzku(Guest)

Ihanaa löytää muitakin Alpeille häämatkallaan suuntaavia! :) Yleisesti ottaen kaikki tuntuu suuntaava etelän lämpöön. Ollaan reissattu aika paljon erilaisissa kauko-biitsi-kohteissa lähivuosina ja kihloihin mentiin joulukuussa Thaimaan snorklauslomalla, joten häämatkaksi haluttiin jotain ennen kokematonta. Ja Alpeille emme ole suunnitelmista huolimatta vielä koskaan päässeet.

Me suuntaamme matkalle maaliskuussa. Osaako kukaan suositella kivaa paikkaa? Alustava kohde on Itävallan Bad Gastein, joka kyllä kuulostaa ja näyttää hyvältä. Olemme innokkaita lumilautailijoita ja lisäksi olisi kiva, jos paikassa olisi jotain häälomahemmotteluakin. Bad Gasteinista ainakin löytyy ihanan näköisiä kylpyläjuttuja niiden upeiden rinteiden lisäksi...  :-X

Link to comment
Share on other sites

Se mitä ollaan Itävallassa reissattu, niin yksi kivoimpia juttuja onkin juuri tuo hemmottelu johon törmää koko ajan- vinkiksi että kannattaa valita hotelli, jossa on semmoinen kylpyläosasto, niissä on tosi kiva iltaisin käydä rentoutumassa ja porealtaissa, saunoissa jne. Ja kannattaa ottaa puolihoito, siellä ruuat on kyllä ollut joka kerta mahdottoman hyviä  :)

Tässä yksi meidän häämatka-vaihtoehdoista, hemmottelusta ei pitäisis siis tulla puutetta  :D Puhumattakaan liikuntamahdollisuuksista..

(Hakusanalla Wellness kannattaa muuten kokeilla)

http://www.schwarzbrunn.com/index...en.html/a/183059

A perfect start into a new life! Romantic honeymooning at our ultimate Schwarzbrunn Wellness Hotel.

Services:

•  5- or 7-day all inclusive accommodation in a cuddly surprise room

•  - candlelight dinner on all evenings

- 2 breakfasts in your room with sparkling wine

•  Horse coach ride

•  Chritsine's beauty world: - Asian bath for two

•  - sound bowl treatment (10min) to remove black blockades

- manicure

- small souvenir

Culinary ALL INCLUSIVE

Extensive breakfast buffet including a bio corner and a tea and juice bar

Lunch package for excursions

Diverse Lunch Buffet

Afternoon tea with home-made pastries as well as ice cream from the "Schwarzbrunn Ice Cream Chest"

4 - 5-course dinner (a la carte menu and theme buffets)  

Wellness ALL INCLUSIVE

Free admission to the 1300 m2 "Schwarzbrunnquelle": indoor swimming pool with counter-current system and the whirlpool area, children’s pool "Arielle" with slide and water mushroom, luxurious sauna landscape, steam baths, Jacuzzi, Kneipp basins, cold pool, waterfall, multi-functional shower, Tepidarium with heated-loungers, soft and cozy bathrobes in your room.

Fitness, Sport, and Free-Time ALL INCLUSIVE

850 m2 Paradise World fitness studio open daily: certified trainers – weekly fitness program

Table tennis table , Free use of the tennis courts

Guided programs:

 Hikes

 Bike tours

 Family hikes

 Nordic Walking

Free admission to the generous outdoor swimming pool

sw_cos53.jpg_sw_wel44.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Olemme matkailleet talvisilla Alpeilla paljon, noin 20 eri kohteessa -Itävalta, Italia, Ranska, Sveitsi ja Andorra - ja ylivoimaisesti kaunein, romanttisin, ylellisin paikka on mielestäni Zermatt Sveitsissä. Ja lisäksi vielä siellä on loistavaa hiihtoakin. Suosittelen tutustumaan kohteeseen tarkemmin. Meidän listalla Zermatt on ykkösenä, vaikka ei niitä halvimpia paikkoja olekaan.

Link to comment
Share on other sites

Me suuntaamme matkalle maaliskuussa. Osaako kukaan suositella kivaa paikkaa? Alustava kohde on Itävallan Bad Gastein, joka kyllä kuulostaa ja näyttää hyvältä. Olemme innokkaita lumilautailijoita ja lisäksi olisi kiva, jos paikassa olisi jotain häälomahemmotteluakin. Bad Gasteinista ainakin löytyy ihanan näköisiä kylpyläjuttuja niiden upeiden rinteiden lisäksi...  :-X

Bad Gasteinissa kiva hotelli on ainakin Salzburger Hof. Paras hotelli, johon olen Alpeilla törmännyt. Matkoja myynnissä ainakin Alppimatkojen kautta, mutta myös muuten.

Samaa mieltä olen kyllä Terin kanssa siitä, että Zermatt on kyllä tosi kiva paikka.

Link to comment
Share on other sites

Itse myos laajasti Alppikohteet kolunneena hehkutan Zermattia: upeat maisemat, Italia rajan takana ja ravintolat aivan omaa luokkaansa (suosittelen siella viela Hotel Alexia)!

Toinen hieman perinteisempi, pieni ja tunnelmallinen kyla on Grindelwald Bernese Oberlandissa Sveitsissa: taalla vietimme ihana pitkan viikonlopun pari talvea sitten.

Link to comment
Share on other sites

Lautailijoille suosittelen lämpimästi Söldeniä - kohde on melko korkealle eli on lumivarma ja siellä ei ole juurikaan siirtymiä eli laskeminen paikasta toiseen sujuu ilman kiroilua tai ylämäkihiihtoa. Offareitakin löytyy ihan kivasta, ja koska paikka ei ole mikään offarinetsijöiden mekka, niin ne ovat myös sopivasti tarjolla kohtalaisen koskemattomina.

Itse rakastan Ischgliä. Suuri kohde, jossa voi laskea niin Sveitsin kuin Itävallankin puolella. Parasta Ischglissä on iltaelämä. Sitä riittää! 8-) Ja vaikka me ollaan siellä oltu yhdessä ja mä kerran aiemminkin, niin suunnitelmissa on kyllä mennä taas! :-X

Italiassa pidin ruokailun puoleen Canazeista, mutta siirtymiä joutuu laskemaan urakalla esim. Sella Ronda kierroksella. Tämäkin kohde on korkealla, joten lunta riitti meidänkin häämatkalla huonona vuonna! Mies taas ei ihan kamalasti kohteesta pitänyt juuri noiden siirtymien vuoksi.

Ranskassa kolme laaksoa on myös hyvä kohde lumivarmuuden suhteen, kylä on korkealla. Siellä laskettavaa riittää paljon ja muistaakseni siirtymiä ei ollut mitenkään kummasti. Ranskalaiseen ruokaan tosin petyin, vaikka kahteen kertaan kohteessa olenkin ollut.

Muutamat kaverit ovat aivan hulluina Verbieriin ja myös St. Antonia mulle on suositeltu (mutta myös varoiteltu kapeahkojen rinteiden vuoksi). Molemmat kuuluvat kuitenkin to-do-listalle. Muita käymättömiä kohteita ovat Mayerhofen, Zermatt ja Morzine.

Itse olen ollut vaeltamassa vain Garmischissa, mutta mukavaa sielläkin oli. Tosin mitään ihmeellisyyksiä Garmishin kylästä on turha etsiä! :P

Ja miksi kummassa mä tulin tähän ketjuun. Nyt tekisi mieli ottaa äkkilähtö alle ja mennä taas laskemaan viikoksi mäkeä... 8-) Vaikka me vasta tultiin Livignosta. Siitäkin kohteesta pidin, mutta en ehkä suosittelisi häämatkalaisille.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Olemme myös menossa häämatkalle Itävaltaan, Wieniin ja isäni luo Ylä-Itävaltaan. Salzburgissa tai esim. Linzissä kannattaa käydä, jos haluaa hieman kaupunkilomaakin. Wien on myös todella mielenkiintoinen kaupunki, jos kulttuurielämyksiä haluaa. Eipä ole itsellä tullut kuin pistäydyttyä siellä, joten nyt on kiva tutustua vähän paremmin.

Ollaan mennessä 21.07 yksi yö ja sitten vielä palatessa elokuun alkuviikolla 2 yötä. Tehdään varmaan Ylä-Itävallasta käsin retkiä isän kanssa esim. Wachaun alueelle, jossa valmistetaan hyvää viiniä. Tonavan varrella on todella kaunista. :)

Enää muutama viikko niin ollaan jo matkalla tähän kauniiseen, syntymämaahani Itävaltaan.

Link to comment
Share on other sites

Kiva saada vinkkejä tulevaisuuden reissuille, laitoin kaiken ylös :). Oliskohan tuo Zermatt vaikka sitten seuraavan reissumme kohde...?

Ollaan tosiaan lähdössä heinäkuun lopulla Mayrhofeniin, ihanainen kylpylähotelli sieltä varattuna, saa vaelluksen rinnalle vähän luksusta :). Vaikka luksustahan se vaelluskin on, erityisesti maisemien puolesta! Ei millään malttaisi odottaa!

Erinomaista reissua teille miiact81! Salzburgissa olen käynyt pariin otteeseen ja tykännyt kyllä kovasti, Wienissä vähän lyhyemmän piipahduksen, pitää joku päivä tutustua paremmin.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Täälläkin kaivataan vinkkejä. Minkä matkanjärjestäjän reissulla olette olleet ja mitä maksoi? Jotenkin sitä mieluusti lähtisi pakettimatkalle, niin olisi stressittömämpi häämatka. Vielä ei näyttänyt olevan ainakaan Aurinkomatkoilla ja Alppimatkoilla ensi kesän matkat myynnissä, niin ei osaa hintaakaan arvioida.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 3 weeks later...

Meillä on häät ensi kesäkuussa ja suunnitelmissa olisi lähteä sen jälkeen autoilemaan Alpeille ja Pohjois-Italiaan, mahdollisesti käytäisiin myös piipahtamassa Ranskan puolella Nizzassa. Lennettäisiin Muncheniin ja vuokrattaisiin sieltä auto. Kaksi viikkoa ollaan varattu aikaa ja reittikin on jo alustavasti mietitty. Mutta kysymys: kannattaako varata kaikki hotellit etukäteen vai löytyykö noista perinteisistä hiihtokohteista helposti yösija kesäaikaan ilman etukäteisvarausta...? Tämä vain siksi kiinnostaa, että jos haluaakin muuttaa suunnitelmia kesken reissun, niin olisi helpompaa kun ei olisi kaikki yöt buukattu etukäteen...

Link to comment
Share on other sites

Me lähdetään helmikuussa häiden jälkeen viideksi päiväksi Itävaltaan Innsbruckiin. Halutaan päästä alpeille talvella, vaikkei ollakaan mitään laskettelijoita. Sveitsin Zermatt kiinnosti myös (ollaan käyty kyseisessä paikassa kesällä), mutta päädyttiin kuitenkin Itävaltaan hintatason takia. Reissu on siis yhdistelmä alppi-, kaupunki- ja kylpylälomaa. Eihän tässä tiedä kumpaa odottaa kovemmin; häitä vai matkaa...  ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 3 weeks later...
  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...