Jump to content
Naimisiin.info

Välimeren risteily??


Guest Marina78

Recommended Posts

  • Replies 63
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Kuulostaa ihanalta! Mekin ollaan mietitty just risteilyä ja mielellään semmosesta paikasta, ettei tarvitsisi lentää yhtään (jos semmonen on vaan mahdollista), että mentäisiin niinku laivalla jo suomesta jonnekkin ja sieltä sit eteenpäin.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Vinkiksi vaan, että kannattaa sitten tosiaan tarkistaa se laivan koko. Olen esimerkiksi nähnyt yhden Kristina Cruisesin laivan, joka oli kyllä niin pienen näköinen, että en olisi siinä avomerelle uskaltanut. Ja tosiaankin, noilla risteilylaivoilla (ainakin pienillä ja keskikokoisilla) voi tosiaan olla tukalaa, jos sattuu kovin paha merenkäynti. Kyllä siihen tottuu, mutta matkapahoinvointilääkkeitä kannattaa ottaa mukaan, ettei mene loma sen vuoksi pilalle, jos huono onni sattuu säiden suhteen.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Nostetaanpa.. Eli onko kukaan varannut Ebookersin kautta Välimeren risteilyä? Houkuttelisi kovasti kun näyttäisi niin valmiilta paketilta.

Link to comment
Share on other sites

Me oltiin Ebookersin kautta risteilemässä.

Laiva oli Costa Fortuna, tässä linkki risteilyyn

http://ebookers.fi/specials/cruises/medite...=FI&LANG=FI

Me mentiin reitti Napoli-Palermo-Tunis-Palma de Mallorca-Barcelona-Marseille-Savona-Napoli.

Oltiin yksi yö Napolissa ja siitä suunnattiin laivalle, risteilyn jälkeenkin oltiin vielä yksi yö Napolissa.

Risteily oli loistava, henkilökuntaa riitti (oli super ystävällisiä), ruuat hyviä(ja niitä oli riittävästi, melkein liikaakin ;D).

Risteilyssä ei ollut mitään valittamista.

Napoli oli taaseen oli ihan P***A.

Meillä oli mini sviitti ja hintaa taisi olla pari tonnia per naama.

Risteilijät ovat aika suurimmaksi osaksi Italialaisia, ensimmäistäkään suomalaispariskuntaa ei onneksi nähty. ;)

Link to comment
Share on other sites

Semmosta vielä kyselen, että minkälaiset wc-tilat noissa hyteissä on? Ei kai ne oo ihan pieniä kopperoita?

Ja koskakohan kannattaa varata jos ens kesänä lähtis?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Kaikissa risteilyissä näyttäisi ruoat kuuluvan hintaan. En vain käsitä miten satamapaikkoja ikinä näkisi ollenkaan jos täytyy olla keskellä päivää laivalla syömässä. Vai tekeekö kaikki niin että jättää vain sen lounaan syömättä ja syö omilla rahoillaan maissa? Voisitteko kokeneet risteilijät valaista?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Nostan ketjua, josko jo tämän kesän risteilyn käyneitä löytyisi jakamaan mielipiteitään!! taitaa ainakin Finnmatkoilla olla vaihto-ehtoja ensi kesälle :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 3 weeks later...

Lisää infoa.. Erityisesti kiinnostaa kertomukset, joissa on viikko vietetty vielä rantalomakohteessa risteilyn jälkeen. Olisi myös kiva tietää tarviiko miten hienot asut olla siellä.. Kaikki info on tervetullutta :)

Edit: Ja me lähdettäisiin matkalle kesäkuussa, onko huono ajankohta?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Edelleen ollaan kiinnostuneita. Erityisesti Barcelonasta lähtevä Finnmatkojen MSC Musica. Meille varattu viikon matka, tällä viikolla pitää päättää perutaanko se vai lähdetäänkö, kokemuksia?

Link to comment
Share on other sites

Kokemusta ei vielä ole, mutta itse valitsimme Royal Caribbean Cruiselinen koska heidän maissaoloaikansa eri kohteissa olivat selvästi pitemmät kuin muilla vastaavilla (ja vastaavan hintaisilla) matkoilla. Me haluamme siis nimenomaan tutustua käyntikohteisiin matkallamme.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Tämä kuulostaisi todella hyvältä vaihtoehdolta. Mietin vain onko tämä liian hintava meidän matkabudjettiin. Näissä asioissa ei ole kiva olla köyhä opiskelija.  :-/

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Juu, mä ainakin olen kiinnostunut kuulemaan lisää. Tuollainen risteily kiehtoisi paljon. Ongelmana on vain mun erittäin herkästi tuleva matkapahoinvointi (lentokone on tuskaa, ja Ruotsin laivoillakin tulee huono olo, jos laiva keinuu). Ja kun matkapahoinvointilääkkeiden kanssa ei saisi kai alkoholia nauttia. Onko kellään muulla vastaavalla kokemusta risteilyistä? Kuulostaisi niin kivalta, kun pääsisi tutustumaan kaupunkeihin samalla... ja lemmenlaivaa lapsena telkkarista kun on katsellu =)

Link to comment
Share on other sites

Mielelläni kuulisin lisää MSC Sinfoniasta Natalie! Meille on nimittäin varattu matka samaiselle laivalle tulevana syyskuuna. Onko todellisuus yhtä kivan näköistä kuin varustamon kuvissa?  :)

Link to comment
Share on other sites

Hei vaan ja tervemenoa risteilemään!  :D

Matkapahoinvoinnista ensimmäisenä: Sinfonia esimerkiksi on todella suuri laiva, jossa lisäksi on jotkut huippuvakaajajärjestelmät, joiden ansiosta siellä kyllä keikuttaa tosi vähän. Meillä oli kyllä hyvä tuuri säidenkin suhteen, mutten usko että merisairaus on varsinainen ongelma. Sittenhän on lääkkeitä olemassa, niitä on jaossa tarpeen mukaan myös laivalla. (Me ollaan oltu risteilyllä myös Kristiina Reginalla joka on pikkuinen ja siellä varmasti huonolla säällä on yksi jos toinenkin kipeä. Se taas on sitten muuten aivan supersöpö laiva verrattuna näihin MSC:n kaltaisiin kelluviin hotelleihin.)

Matkasta sitten yleensä: MSC Sinfonia on ihan hieno laiva, hytitkin on (ruotsinlaivaan verrattuna) aika tilavia ja siistejä. Meillä oli ihan halvin mahdollinen, mutta siinä oli kuitenkin iso parisänky, telkkari ja minibaari, ja kylppäri suihkulla. Hienoimmissa hyteissä on omat parvekkeet ja kaikki, mutta enpä oikeastaan sellaista osannut kaivata. Hytissä on myös pieni kassakaappi, jonka tosin löysimme vikana päivänä.  ::) Ihmeteltiin että eikös täällä sellainen pitänyt olla, lopulta se löytyi aukeavan peilin takaa.

Laivalla saa aluksi kortin joka toimii rahana, hyttiavaimena, ja sen avulla myös kartoitetaan onko kaikki laivassa jne. Luottokortilla sitten lopuksi maksetaan koko viikon jutut. Se kai onnistuu jotenkin myös käteisellä niin että aluksi annetaan tavallaan pantiksi joitain satoja, mutta luottokortti lienee yksinkertaisempi homma.

Ruoka: Italialaista sapuskaa italialaisella laivalla.  :-* Illallisella oli aina ehdotusmenu johon kuului alkupalat, salaatti, keitto, pasta/risotto, pääruoka ja jälkiruoka.  ;D Mieheni kykeni kerran syömään koko satsin, minä en edes yrittänyt. Ehdotusmenun lisäksi kutakin ruokalajia oli 3-4 vaihtoehtoa. Ja vielä lisäksi aina oli saatavilla perusruoat, kanafilettä, lohifilettä, joku liha (en muista) taikka pastaa bolognese- tai tomaattikastikkeella. Ei siis tarvitse pelätä ettei sopivaa löydy. Meidän mielestä ruoan taso ei ollut niin päätähuimaava kuin jotkut kehut antavat ymmärtää, mutta ei nyt suinkaan huonokaan. (Me taidetaan olla aikamoisia herkkusuita.) Menut sisällöllisesti oli kyllä ihania, ja paljon sai nauttia alueellisista erikoisuuksista, esim. Roomaa lähestyttäessä tarjottiin Rooman alueen spesialiteetteja. Ja tietysti kun merellä ollaan, paljon kalaa ja hummeria ja sensellaista.

Illallinen syötiin aina siis samassa raflassa, ja myös samassa pöytäseurassa.  ;D Kahden hengen pöytiä ei mun silmääni näyttänyt edes olevan. Meitä vähän huvittikin meidän pöytä, nimittäin matkustajista varmaan 70 % oli saksalaisia ja ehkä 20 % italialaisia, meidät taas oli sijoitettu ruotsalaisen ja tanskalaisen pariskunnan kanssa. Ehkä ajattelivat että laitetaan nuo vähemmistöskandinaavit yhteen. Eipä siinä mitään, mukavia ihmisiä ja hyvin tultiin juttuun.

Iltaisin tuli aina hyttiin seuraavaa päivää koskeva infolappu, jossa kerrottiin myös illallisen pukukoodi. Casual, informal ja gala, tässä järjestyksessä vähiten juhlavasta juhlavimpaan. Casual meinasi varmaan lähes mitä vaan (ei ehkä kuitenkaan shortseja tms.), informalissa miehellä oli yleensä pikkutakki ja suorat housut, ei välttämättä krakaa, mulla esim. siistit housut ja joku hiukan juhlavampi paita. Gala oli cocktail/evening dress. Miehellä tumma puku, mä en sitten pitkää pukua koskaan käyttänyt, mutta sellasta pikkumustahenkistä.

Lounaalla oli sitten valinnan varaa, joko samassa illallisravintolassa, tai sitten seisovassa pöydässä kannella, tai ihan uima-altaalla jonkinlaista pizzatyyppistä purtavaa. Päiväohjelmasta riippuen lounastettiin myös maissa, mikä sitten tietty maksaa mutta tuo myös ihanaa vaihtelua laivan meininkiin. Aamiainen oli tosi runsas ja ihanan hedelmäpainotteinen seisova pöytä, tai illallisravintolassa listalta tilattava. Aamiaisen saattoi myös tilata hyttiin, mutta silloin se oli riisutumpi versio, ei munaa ja pekonia jne. (Kylläpäs puhun pitkästi tästä ruoasta.)

Meidän reitti oli Rooma (Civitavecchia) - Genova - Monte Carlo - Valencia - Valletta (Malta) - Tunis - Rooma. Kivat satamat, oikeestaan kaikki.

Huhhuh, kirjoitanpa pitkästi, mahtaakohan kukaan jaksaa lukeakaan? Lopetan ehkä tältä erää, mutta kysykää ihmeessä jos on jotain mielessä. Minkälainen reitti teillä muuten on syksyllä luvassa?

(Me hiukan haaveillaan lähtevämme taas Kristiina Cruisesin kyytiin kun meillä on puolittaisia suhteita ja se on niin ihana laiva. Meidän laiva. Outoa olla tällainen risteilijä, tosi mummoa jotenkin, mutta näin on vaan päässyt käymään.  ;))

Link to comment
Share on other sites

Lisään vielä sen verran että kannattaa varautua siihen että englantia puhutaan aina välillä, ja aina viimeisenä. Siis joissakin kuulutuksissa ne unohti puhua koko kieltä, ja niitä piti sitten tulkita heikolla miehen saksankielellä tai heikolla mun ranskan perusteella ymmärtämällä italialla. Lisäksi meillä meinasi niihin saksalaisiin välillä mennä hermo. Me ei näytetä italialaisilta, joten meidätkin aina diagnosoitiin saksalaisiksi ja loppuviikosta se että kaikki tulee ekana puhumaan saksaa (kieltä jota muutenkin vihaan), tuntui vähän loukkaavalta.

Henkilökunta tuntui olevan tosi suurelta osin Balilta tai muualta Indonesiasta. Miksi juuri sieltä, en tiedä. Kuitenkin myös balilaiset tuntuivat opetelleen italiaa ja saksaa ennen englantia, joten kielitaito oli vaihtelevaa. Palvelu muuten iloista ja hymyilevää. Meidän illallistarjoilija etenkin oli aivan mainio tyyppi jolla oli ihana huumorintaju.

Link to comment
Share on other sites

Suurkiitos Natalie! Meillä on juurikin tuo samainen reitti, odotan innolla. Kiitos myös informatiivisesta ruokatiedosta. Olen sitä hieman etukäteen stressanut, sillä olen raskaana ja mietin jäävätkö kaikki ihanat italialaisen keittiön herkut nyt syömättä. On kiva kuulla, että ruokaa löytyy noin monipuolisesti, etten minäkään varmasti jää nälkäiseksi, mieheni nauttikoon sitten juustot ja viinit yms.  :)

Link to comment
Share on other sites

Natalie & Kevään morsian: Voisitteko laittaa hintatietoja (vaikka sähköpostitse)? Katselin nettisivuilta, enkä löytänyt edes mitään suuntaa-antavaa. Itseämme kiinnostaisi enemmän tuo Musica, mutta jos edes tietäisi missä hintaluokassa toimitaan.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Vähän päivitystä.. Eli jouduimme perumaan tuon Musican matkan, koska sain töitä (ja loppujen lopuksi olinkin sairaslomalla). Silloin meillä olisi maksanut se viikon risteily Musicalla parvekkeellisessa hytissä n.3200e/2hlö.. Eli aikas kallis.. Nyt on kuitenkin se suru unohdettu :)

Eli eilen varasimme Finnmatkoilta matkan Thomson Spirit laivalle (ainut vaihtoehto haluamalle ajalle). Eli lähdemme 17.8. välimerelle. Reitti Mallorca-Tunisia-Napoli-Ajaccio-Marseille-Barcelona-Mallorca. Meillä maksoi itse risteily n.1840e/2hlöä, mutta lisäksi vakuutukset ym. kustannukset, niin 1971e/matka.. Tämä siis sisältää lennot Hki-Mal-Hki, risteilyn, ruuat siellä, ohjelmat jne.. Laiva on noin 3 tähden, eli ei loistoristeilijä, mutta eniten odotamme pääsyä maihin.. Finnmatkoilta sanoivat, että laiva on ruotsin laiva tasoa, mutta videon perusteella hieman parempi.. Mielummin olisimme ottaneet kuitenkin MSC-risteilijän, mutta ei voi mitään..

Elokuun loppupuolella voin tulla kertomaan kokemuksia :)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 4 weeks later...

Matka meni hyvin :) Laiva oli meille sopivan tasoinen (noin 3½ tähteä), ruoka oli erinomaista, käyntikohteet upeita ja palvelu erinomaista sekä laivalla että finnmatkojen puolesta :) Voin kertoa enemmän, jos kiinnostaa :)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Terveisiä vaan Välimereltä ja Royal Caribbean Cruise Linen Voyager of the Seas -laivalta  :)

Tämä laiva on vähän fiinimpi (ainakin puhtaampi!) ja isompi kuin suurimmat "ruotsinlaivat", keikkuu vähemmän ja ruoka (joka siis sisältyy hintaan 24 h/vrk) on parempaa. Palvelu on jotain aivan muuta mihin Euroopassa on totuttu: aivan ylenpalttinen kohteliaisuus luonnistuu etenkin aasialaisilta työntekijöiltä, joita laivalla on paljon.

Retket kohteissa olivat kalliita mutta jokaisen pennin arvoisia: oppaat aivan huippuluokkaa etenkin Italiassa ja kohteet ja aikataulut hyvin suunniteltu. Royal Caribbean Cruise Linen valitsimme ensisijaisesti koska halusimme nähdä muutakin kuin laivan ja tämän yhtiön maissaoloajat olivat muita pitemmät. Tällä on merkitystä etenkin kohteissa, jotka ovat kaukana satamasta (esim. Firenze ja Rooma).

Etukäteen hieman "jännitimme" ison laivan valtavaa jenkkituristimäärää ja mahdollista jatkuvaa älämölöä joka paikassa. Todellisuudessa laiva kuitenkin on niin iso, ettei missään ollut varsinaisesti ruuhkaa ja tungosta. Toisaalta olimme kaiket päivät maissa ja jätimme sinällään hyvinkin laadukkaan viihde-puolen lähes kokonaan väliin. Mikään lököloma tällainen kulttuuriviikko ei kylläkään ole, mutta ainutlaatuista nähtävää oli senkin edestä.

RCCL:n hinnat näkee netistä ja ne vaihtelevat tosi paljon kysynnän mukaan.  Voi kun olis varaa tehdä joskus vastaava kierros itäisellä Välimerellä :)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Nyt on uusi reissu varattu.. Risteily neljällä kanariansaarella ja Marokossa sekä Madeiralla :) Kuun vaihteessa osaan kertoa enemmän :) Sama laivayhtiö kuin viimeksi (Thomson), laiva nyt Destiny, viimeksi Spirit.. Eli hieman parempaa luvassa :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...