Guest Blues80

Jenkkeihin häämatkalle

65 viestiä aiheessa

Me ollaan päätetty lähteä 2 viikoksi Jenkkeihin häämatkalle, koska se on molempien unelma kohde, eikä sinne tule lähdettyä muuten vain. Ja molemmat ollaan vähän hömpähtäneitä jenkkiautoihin niin mikä oiskaan parempi vaihto ehto.

Nyt kysynkin että mikä / mitkä osavaltiot ois hyvä? Onko esim Floridassa kovin kuuma tuolloin heinä-elokuu vaihteessa?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tarkenna hieman: haluatteko ranta-, kaupunki- vai luontolomalle? Vai kaikkea mahdollista samalla kertaa? Aiotteko vuokrata auton? Mitä haluatte lomallane tehdä? Minkälaiset jutut teitä kiinnostaa?

Jenkkilä on manner, josta löytyy nähtävää ja tehtävää joka makuun, mutta on aika mahdotonta suositella mitään, kun ei tietä, mistä toinen tykkää.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Suosittelen lämpimästi yhdistelmää New York - Boston. New Yorkista Bostoniin ajelee viitisen tuntia ja noin tunti etelään Bostonista sijaitsee Cape Codin niemeke upeine hiekkarantoineen (on oikeastaan saari-niemimaa, joka kiinnittyy mantereeseen kahdella sillalla). Siellä suosittelen vistiittiä mm. Martha's Vineyardille tai Nantucketille. CC oli mm. Kennedyjen vakipaikka kesäloman viettoon. Tunnelma Cape Codilla on erittäin merellinen, idyllinen, romanttinen suurkaupunkien jälkeen. Esim. Dawson's Creek perustuu/sijoittuu juuri sinne, jotta saat jotain käsitystä. Ihmiset ovat aitoja ja ystävällisiä. Ja New York sekä Boston ovat kumpainenkin ihania kaupunkeja! Kanadaankin pääsee autolla (matka ei ole ollenkaan mahdoton), mikäli olette autoillen liikenteessä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Länsirannikolla Seattle, Portland ja San Francisco ovat mukavia kaupunkeja ja niiden ympäristössä on hienoja maisemiakin. Kanadan puolella on tietysti aivan upea Vancouver.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Käytiin kultani kanssa Jenkeissä elokuussa 2000. Oltiin enimmäkseen Bostonissa, ja vähän New Yorkissa.

Elokuu on ihan kauhean kuumaa aikaa siellä päin. eli jos olette menossa, niin varatkaa ylimääräistä siihen että ostatte metroliput, sillä kävellen kulkemisesta ei tule yhtän mitään. Silloin kun me oltiin siellä niin oli pahimmillaan +40, ja pilvisinä päivinä yli 30.

Itse tykkäsin Bostonista. Siellä on todella paljon nähtävää ja muutamia hyviä vaatekauppja, josta saa ostettua halvalla muihin tavarataloihin nähden.

Jos joudutte junalla liikkumaan, kuten me tehtiin matka New York-Boston, niin älkää suunnitelko kovinkaan tiukkaa aikataulua, sillä siellä on junat AINA myöhässä.. Me odoteltiin junaa 4 tuntia ;D

Linja-autoilla ei kannata yrittää kulkea kaupungissa, sillä pysäkkejä et löydä mistään, ja paikalliset poliisit eivät tiedä myöskään niitä.. Että sellaista..

Ihan mielenkiintoinen maa. Sinne kannataa lähteä TODELLA avoimin mielin!!

Eli suosittelen kyllä lämpimästi Bostonia.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Elokuussa on tosiaan kuuma ja New Englandin alueella "intiaanikesä" on ollut monivuotinen ilmiö. Ilmastoitu auto käyttöön vaan ja amerikan baanoja ajelemaan. Siellähän koko yhteiskunta perustuu autolla ajamiseen, joten autoilla on todella helppo liikkua. Kaikki on suurta, kaistat leveitä ja parkkiruudut iiiisoja  ;D.

Floridasta vielä kommenttina, että se on taas aivan erilainen kohde kun koillinen amerikka. Ihan kun eri maassa olisi. Millaisesta matkasta haaveilette? Mitä tykkäätte tehdä?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiitoksia vastauksista  :D

Me ajateltiin vuokrata joku hieno jenkki ja ajella ympäriinsä.  Ongelma on se että olen auringolle hieman allerginen ja palan/sairastun helposti kuumassa, joten saatetaan joutua vaihtaan seutua  ;D Oisko pohjosemmassa tuolloin heinä-elokuussa vähän "viileempää"?? Kaksi viikkoa ollaan varattu aikaa kiertelyyn. Eihän se riitä paljoakaan jos ei tahdo koko aikaa vaan autossa istua mutta kaipa siinä ajassa jotain näkee  ;)

Sillä ei sinänsä ole väliä missä sitä ajelee mutta ois kaikkea kiva nähdä.

Osaisitteko kertoa jotain linkkejä netissä oleville sivuille missä vois katsella erilaisia tarinoita / esittelyjä jenkeistä ??

THÄNKS !

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Jos olet vähänkään arka kuumalle ja auringolle, niin itärannikko, Florida, Texas akseli on yhtä hel***tiä heinä-elokuussa, jos liikut autosi ulkopuolella. Ulkona ei oikein pysty tekemään mitään, kun kosteus on tapissa ja lämpöä 40 astetta. Se on suorastaan vastenmielistä.

Sanoit haluavasi vuokrata "jenkin". Jos tällä tarkoitat sellaista ameriikan rautaa, niin niillä ajavat jenkeissä köyhimmät kansanosat. Jostain oikein halvoista ja surkeista autovuokraamoista niitä saattaa löytää. Jos tarkoitit jotain nykyaikaista urheiluautoa tai isoa SUV:ia, niin niitä sitten löytyy vaikka hurumykket.

Jos matkan ajankohta on pakosta oltava tuo heinä-elokuu ja tykkää autoilusta ja aikaa on kaksi viikkoa, niin kyllä se matka minulla suuntautuisi yksiselitteisesti länsirannikolle. Kosteus ei ole ihan niin iso ongelma, vaikka lämpöä onkin. Jos auton vuokraa LA:sta ehtii kahdessa viikossa kivasti käydä San Franciscon, Yosemiten, Vegasin ja LA:n rajaaman alueen. Lisäksi voi käydä San Diegossa huvittelemassa ja tehdä sieltä päiväreissun Meksikon puolelle.

Vuokra-autojen hinnat ovat Kaliforniassa ihan kohtuu tasolla. Ja alueelta löytyy kohtuu pienillä etäisyyksillä vaikka mitä. Jos olette autoiluihmisiä, niin voitte samalla suhauttaa perinteisen Highway ykkösen LA:sta SF:ään.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Sanoit haluavasi vuokrata "jenkin". Jos tällä tarkoitat sellaista ameriikan rautaa, niin niillä ajavat jenkeissä köyhimmät kansanosat. Jostain oikein halvoista ja surkeista autovuokraamoista niitä saattaa löytää.

Juuri tuollaista vanhaa jenkkiä tarkoitan  :-X :-X Tietysti täytyy myös uus corvette testata  ;) Vähän aattelinkin että voi olla liian kuuma... tosin ainoa missä saattaisin kyetä oikein helposti oleen on islanti tai suomen lappi... eikä kumpikaan kolahda  ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Myös minä suosittelisin Bostonin seutua ja New Yorkia... tosin Nykiin en kyllä ainakaan itse lähtisi autolla, liikenne on kamala ja parkkipaikkoja ei missään tai hirveän hintaisia.

Itärannikkoa jos haluaa mennä Nykistä etelään niin Baltimore, Washington DC sekä Philadelphia ovat ihania kaupunkeja, meri lähellä ja luonto kaunista... tosin kuumuutta tuolla seudulla riittää loppukesästä. Onneksi lähes kaikki autot tuolla seudulla ovat ilmastoituja, mutta autovuokrat eivät ihan halpoja.

Jos taas haluatte rauhallisemmille seuduille niin New England on todella ihanaa seutua, White Mountainin luonnonpuisto ja Mainen rannikot. Kanadakin on lähellä, mutta mikäli menette sinne kannattaa varmistaa, että teidän viisuminne oikeuttavat myös takaisintuloon Jenkkien puolelle.

Kuten huomaat minulle tuttua seutua on vain Usa:n itäosat, mutta länsirannikoltakin löytyy kyllä mahtavia seutuja. Itse olen ainakin löytänyt ihan netin kautta todella hyviä tietoja USA:sta. Eli ei kun esim. Googlen selaimelle ja hakusanoja sisään, esim. kiinnostavan kaupungin nimi, jne...

Hauskaa matkansuunnittelua!

Niin ja kannattaa käydä katsastamassa myös matkatoimistojen esitteet. Ainakin tän vuoden matka-messuilla oli paljonkin tietoja USA:sta.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Wyoming, Idaho ja Montana ovat mukavan vilpoisia kesälläkin, luonto on upeeta, esim. Yellowstone. Mahdollisuus koskenlaskuun ja muuhun retkeilyyn, jos sellainen kiinnostaa. Suosittelen!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itärannikolla Washington DC ja Boston ovat noin päivän ajomatkan päässä toisistaan. Välissä onkin sitten nähtäviä käupunkeja kuten Philadelphia ja New York. Sisämaahan päin Pittsburgh on mielestäni jännä kaupunki (siellä vietetyn parin tunnin perusteella). New York, Buffalo, Toronto, Montreal, Boston voisi olla myös mukava reitti. Buffalon lähellä (Kanadan ja USA:n rajalla) on Niagaran putoukset. Matkan varrelta löytyy myös useita luonnopuistoja, jos ne kiinnostavat (esim. Letchworth Buffalosta kaakkoon). Tavallisella turistiviisumilla (vihreä kortti, joka täytetään lentokoneessa ennen maahan tuloa) ei ole ongelmia takaisin Yhdysvaltoihin palatessa (ongelmia voi olla opiskelijaviisumeiden kanssa, jolloin viisumissa on oltava allekirjoitukset yliopistolta). Turistiviisumi on voimassa muistaakseni kuukauden. Kanadaan suomalainen ei tarvitse viisumia. Rajalla vain pitää ilmoittaa kuinka kauan aikoo Kanadassa oleilla.

Silloin kun itse olin Jenkkilässä (n. 1 1/2 vuotta sitten) Kanadassa kaikki tavara (vaatteet...) oli selvästi halvempaa kuin USA:ssa. :D Torontossa siis kannattaa CN-tornin lisäksi käydä muutamassa mall:issa.

Autolla sekä Kanadassa että Jenkkilässä pääsee helposti ja nopeasti paikasta toiseen. Auton vuokrat ovat vain aika kalliita. Kannattaa ottaa huomioon myös se, että mainoksissa ilmoitettu hinta ei aina ole lopullinen hinta vaan siihen lisätään verot (kuten kaikkiin hintoihin tavallisissakin kaupoissa), vakuutukset, ulkomaalais/turistilisät... Netistä kyllä löytyy monia autovuokraamoja (Alamo, Dollar, Avis...) joiden sivuilla voi laskeskella mitä vuokraus tulee maksamaan.

Itse en ole käynyt länsirannikolla, mutta olen kuullut, että siellä olisi jonkin verran halvempaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tarkentaisin vielä, että meiltä ei itärannikolla peritty turistilisää (Alamo ja Dollar vuokraamot), mutta sulhoni ollessa LA:ssa häneltä tälläinen oli peritty. Vuokraamo oli ollut paikallinen (ei siis mikään maailmanlaajuinen). Mutta kannattaa aina varautua kaikkeen, ettei huijata. ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Yksi ihana kaupunki joka minusta on kaynnin arvoinen on New Orleans ja sen ranskalainen kortteli.

Omia suosikkeja Jenkeissa on myos Las Vegas, Nykki, Boston, Washingto D.C. , Floridassa Miami ja Key West.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Suosittelen lämpimästi yhdistelmää New York - Boston. New Yorkista Bostoniin ajelee viitisen tuntia ja noin tunti etelään Bostonista sijaitsee Cape Codin niemeke upeine hiekkarantoineen (on oikeastaan saari-niemimaa, joka kiinnittyy mantereeseen kahdella sillalla). Siellä suosittelen vistiittiä mm. Martha's Vineyardille tai Nantucketille. CC oli mm. Kennedyjen vakipaikka kesäloman viettoon. Tunnelma Cape Codilla on erittäin merellinen, idyllinen, romanttinen suurkaupunkien jälkeen. Esim. Dawson's Creek perustuu/sijoittuu juuri sinne, jotta saat jotain käsitystä. Ihmiset ovat aitoja ja ystävällisiä. Ja New York sekä Boston ovat kumpainenkin ihania kaupunkeja! Kanadaankin pääsee autolla (matka ei ole ollenkaan mahdoton), mikäli olette autoillen liikenteessä.

Kyllä!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mahtaako joku tietää biotunnistepassista? Sehän tarvitaan ilmeisesti nyt jo Jenkkeihin matkustaessa (jos ei viisumia halua hankkia). Minkä hintainen, miten haetaan, kestääkö hakuprosessi normaalia kauemmin?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Muistaakseni biopassi tulee pakolliseksi tämän vuoden aikana, mutta ei ole vielä pakollinen. Me ollaan lähdössä Floridaan vajaan kuukauden päästä eikä biopassi kerkeä meitä vielä koskea.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Mahtaako joku tietää biotunnistepassista? Sehän tarvitaan ilmeisesti nyt jo Jenkkeihin matkustaessa (jos ei viisumia halua hankkia). Minkä hintainen, miten haetaan, kestääkö hakuprosessi normaalia kauemmin?

Tällä hetkellä on voimassa tämä säännös:

"Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia matkustaessaan Yhdysvaltoihin, jos kyseessä on turisti- tai liikematka, jonka kestoaika on korkeintaan 90 päivää. Kuitenkin 01.10.2003 alkaen kaikilla, joilla on oikeus matkustaa ilman viisumia Yhdysvaltoihin on oltava koneluettava passi. Jos matkustajalla ei ole koneluettavaa passia on hänen hankittava viisumi.

Koneluettavia passeja ovat kaikki Suomen yli vuoden voimassa olevat passit."

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Koneluettavia passeja ovat kaikki Suomen yli vuoden voimassa olevat passit."

Siis jo nykyään olemassaolevat vai? (Mä oon nyt ihan pihalla..) Mutta eihän niissä sitä tunnistetta kuitenkaan ole?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Siis jo nykyään olemassaolevat vai? (Mä oon nyt ihan pihalla..) Mutta eihän niissä sitä tunnistetta kuitenkaan ole?

Nykyään voimassaolevat. Yhdysvaltain tulliselvityksessä on sellainen käytäntö, että tavallaan "hurauttavat" jokaisen passin sellaisen kopiolukulaitteen läpi (vähän viivakoodinlukija-tyyliin), joten siihen ei siis tuota biotunnistetta tarvita. Ihan normaaleja passeja skannaavat tuolla laitteella.

Olikohan sekava selitys  ???

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Siis nyt mä snaijasin. Eli miehen ei siis tarvitse hankkia uutta passia Ameriikanmatkan takia. Hyvä homma. Kiitos!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Muistathan kuitenkin, että Amerikkaan matkustaessa passin tulee olla vielä voimassa kuusi kuukautta matkan jälkeen. Itse jouduin hankkimaan uuden passin sen takia.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

On jo pitkään kutkuttanut tuo Jenkkilän länsirannikko - LA, Frisco, Santa Monica, Vegaskin ja sitten se Meksikon puoli. Aikaa voisi ottaa vaikka 3-4:kin viikkoa. Kertokaa immeiset mitä olette moisesta joutuneet pulittamaan? Oletteko ottaneet valmiita paketteja (sellaisiakin ilm kaupataan) vai ostaneet lennot ja lähteneet soitellen sotaan? Löytyykö halpoja mutta tunnelmallisia majapaikkoja elokuussa? Netistä vai ihan vain paikanpäältä katsastamalla? Plus olen kuullut että elokuussa länsirannikolla voi olla kylmää, pitääkö oikeasti paikkansa? Nimim. suomalaisiahan tässä ollaan mutta. Suositelkaa hyviksi havaitsemianne juitsuja!

Niin, meitä kiinnostaa viini, hyvä ruoka, halvalla juhliminen ja ehta ympäristö, mutta myös ripaus luksusta. Ja shoppailu.  ;D

Kiittää jo toiveikkaana!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Heippa Muffe!

Kalifornian kierros on suunnitteilla tuonne loppukevääseen. Ostin vain lentoliput, mitään matkapakettia en edes harkinnut. Netissä homma hoituu kätevästi, onneksi amerikkalaiset hyvin ymmärtävät tämän webbitouhun päälle. Meillä on suunnitteilla kahden viikon reissu, josta muutama päivä San Franciscossa ja sitten autoillen loppuaika. Ainakin viinialueet SF:n pohjoispuolella tsekataan, samoin käydään joko Yosemitessa tai Kings Canyon NP:ssä. Rannikkoa ajateltiin ajella ainakin Montereyhin asti, mutta jos autossa istuminen hotsittaa niin sitten käydään Santa Barbarassa asti. Lentojen lisäksi ei vielä ole muita varauksia tehty, mutta hinnat noin suurinpiirtein menevät näin:

Lennot Helsinki - San Francisco KLM 632 EUR

Hotelli San Franciscossa $80 yö/2 hlö (siisti, muttei luxus)

Motellit missälienee $30 -$40 yö/2 hlö (peruspaikka)

Motellit hienonpaikanlähellä $70 yö/2 hlö

Ruoka halvempaa kuin Suomessa (ainakin nyt kun on hyvä eurokurssi)

Autonvuokra $150 - $250 /viikko (riippuu kovasti autosta)

Bensa halpaa

Shoppailu halpaa! Ainakin näillä euron kursseilla.

Hauskaa matkansuunnittelua. En kyllä käsitä miten niin elokuussa on Kaliforniassa kylmä??? Sinänsä Pohjois- ja Etelä-Kalifornian ilmastot ovat hyvin erilaiset ja ainakaan keväällä ei San Franciscossa todellakaan mitään biitsikelejä ole. Iso ero lämpötiloissa on myös maastonmuotojen mukaan. Vuorilla ja rannikolla on viileämpää kesälläkin, Death Valleyssa lämpötila kohoaa reilusti yli 40C.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

-

Muokattu: , käyttäjä: marsumasu

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään