Jump to content
Naimisiin.info

Venezuelaan!!!


kakke

Recommended Posts

All inclusive hintaan kuuluu varmaan eri asioita eri hotelleissa. Itse olimme Hesperia Playa el Aguassa ja heillä oli ainakin aktiviteetteja enemmän kuin ehti osallistua. Hotelli tarjosi maastopyöräilyä, tanssia, vesijumppaa, lentopalloa, rantapelejä ym.ym. Iltaisin oli ihan laadukkaita show-esityksiä ulkoilmateatterissa.

Meillä oli huomattavasti vaatimattomammat nuo ohjelmat eli riippuu tosi paljo hotellista mitä on tarjolla.  

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 141
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Tuo matkustustiedote on ollut samanlainen jo pari vuotta eli esimerkiksi Venezuelan mantereelta tulee paljon paikallisia lomailemaan Margaritalle juuri sen turvallisuuden vuoksi. Pääkaupunki Caracas on sitten ihan oma lukunsa...

Ulkoministeriön sivuilta:

"Margaritan saaren hotellialueita pidetään yleensä turvallisina. Sen sijaan Margaritan saaren suurimmassa kaupungissa Porlamarissa on syytä ottaa huomioon normaalit ryöstöriskit."

Link to comment
Share on other sites

Kurkkasin tuon sun toisenkin aloittamasi ketjun..Jos sillä kuvalla tarkoitit paratiisia niin ehken ihan Venezuelan Isla Margaritalle tai siihen pikku saareen menisi...Paratiisilla kun mä ainakin ymmärrän vähän muuta, kuin mitä tämän vuoden alkutalven matkastamme Margaritalle muodostui :-/ Ehkä Coche voi olla parempi ja paratiisimaisempi saari..en osaa sanoa. Mutta löytyy niitä Karibialta muitakin saaria ja paikkoja kuin tuo Venezuela, varmasti sieltä jokainen paratiisinsa löytää...

Link to comment
Share on other sites

Mitä Dehi tarkoitat? Itseäni ainakin kiinnostaa lämpö, aurinko, meri ja hiekkarannat sekä erityisesti All Inclusive-hotellialueet, mikä on todella ihanaa ajatellen häämatkaa: eipähän tarvitse kantaa rahaa mukana ja saa todellakin rentoutua. :)

Mutta mutta, osaako kukaan kertoa siitä pikaveneestä  :-?, joka reissaa Margaritan ja Cochen väliä. Onko paatti minkä kokoinen, heiluuko se kauheasti, paljonko siihen mahtuu kerralla porukkaa, onko meriväli kovinkin myrskyisä yms.? Nimittäin vähän arveluttaa, kuinka pieni purtilo se on, että pitääkö vaihtaa eka viikko sittenkin myös Margaritalle..

Link to comment
Share on other sites

Minä vastaan, vaikken Dehi olekaan. Minä en missään nimessä halua olla ilonpilaaja, mutta kuulin vain huonoa palautetta Cochelta. Meidän hotellista yksi nainen oli ekan viikon siis Playa el Aqualla ja helmitteli, että pääsee seuraavaksi viikoksi paratiisiin. Lentokentällä sitten nähtiin ja hän oli TODELLA pettynyt Cocheen. Hotellina Coche Paradise oli kuulemma nipin napin kahden tähden arvoinen, ruoka ala-arvoista ja drinkki-säännöt hauskoja, esimerkiksi viiniä sai vain tunnin ajan päivässä muulloin piti maksaa ja joku ilta kaikki mehut olisivat maksaneet erikseen viinan kanssa jne, säännöit muuttuivat joka päivä. Saari on itsessään kuulemma ihan kiva eli tosi kauniit rannat. Yksi kauppa ja yksi ravintola, siinä kaikki.

Venekuljetus on kuulemma sen verran rankka, ettei tämä nainen tullut saarelta pois yhtään ylimääräistä kertaa. Merenkäyntihän on Margaritalla aika kova ja veneet pieniä...

Mutta... mielipiteitä on tasan niin paljon kuin on ihmisiä! Me pidimme paljon Margaritasta, mutta emme ole käyneet esimerkiksi muualla Karibialla eli vertailukohtia ei ole. Luksuskohde Margarita ei missään nimessä ole. Jos kuitenkin on onnellinen lämpimästä ilmasta ja vedestä, tekemättömyydestä ja buffeesta kolme kertaa päivässä, Margarita on oikea kohde!

Link to comment
Share on other sites

Murunen-75;

Muistaakseni kirjottelin laajemmin aikaisemmilla sivuilla matkakokemuksiani... :-/

Mulla "vertailukohtana" oli oma häämatka Meksikoon 2004 enkä kyllä voi edes verrata näitä kahta toisiinsa, koska Meksiko oli ylivertaisesti paratiisimaisempi..Mutta mielipiteensä ja makunsa kullakin....Jos olisin tiennyt, minkälaista Margaritassa on, en olisi varmaankaan matkustanut sinne vaan sijoittanut rahani johonkin muuhun kohteeseen. Keskiverto palkansaajina kun ei kuitenkaan pääse ihan mihin vaan, milloin vaan ;) Kuitenkaan en kadu, kokemus sekin oli ja mikä ei tapa, vahvistaa.... ;)

Link to comment
Share on other sites

Kylläpäs täällä tulee kriittistä palautetta Venezuelasta...  :-/  No, eipähän ainakaan odota liikoja, kun sinne menee. Toisaalta juuri lämpö, aurinko, tekemättömyys ja helppous ovat meille häämatkan pääasioita. Ja toistemme seura.  ;D

Mutta jos tuo Coche on tuollainen, kuin on sanottu, niin ehkä muutetaan se. Ei nimittäin kauheasti innosta meitäkään kova merenkäynti ja se, jos saarella ei ole MITÄÄN muuta kuin sitä hiekkaa... :D

Toivottavasti löytyy vielä paikkoja vaihtamiseen. Kerranhan muutoksia varaukseen sai tehdä veloituksetta, ainakin Finnmatkoilla.

Oletteko muuten Margaritalla käyneet olleet kuinka väsyneitä matkan jälkeen aikaerorasituksesta? Erityisesti paluumatka hirvittää, kun lähtö takaisin on paikallista aikaa tiistaina ja kun ollaan Suomessa, onkin jo keskiviiikko iltapäivä. Itselleni pisin lentomatka on ollut aiemmin neljä tuntia!

Link to comment
Share on other sites

No onhan täällä ollut melkeinpä enemmän tyytyväisiäkin naikkareita :-X

En kyllä itsestäni usko, että vaikka olisi ollut eka kaukomatkamme, olisinko siltikään pitänyt, Margarita toi mieleeni Egyptin Hurghadan likaisuudellaan >:( Enkä pitänyt Hurghadastakaan järin- vaikka olihan näissä molemmissa lämpöä, aurinkoa ja löhöilyä....Ja kun tosiaan Margaritan matkojen hinnoilla pääsee aika moneen muuhunkin kohteeseen...Mutta jokaisella on oma makunsa ja mielipiteensä ja makuasioistahan ei voi tunnetusti kiistellä ;)

Aikaero on meillä aina vaivannut juuri sillain päin pahemmin, kun tulee lännestä, monta päivää ollaan ihan sekaisin, senpä takia ollaan aina otettu reilusti lomaa siihen matkan jälkeenkin, saa toipua rauhassa...Onhan niitä monia keinoja, taisi olla Matkaopas lehdessäkin taannoin juttua, ei ne meillä ainakaan ole järin auttaneet, kyllä se kroppa siitä tokenee, kunhan ei heti joudu töihin ;)

Link to comment
Share on other sites

No, Venezuelaan ja Margaritalle ollaan siis kuitenkin lähdössä 7.11. :D

Ja meille pääasia todellakin on se lämpö, aurinko, meri, helppous (all inclusive), aktiviteetit jne. Eli niiden puolesta ainakin paikan pitäisi olla se, mitä odotetaankin.

Eka viikko tosin vaihdetaan pois sieltä Cochelta jo senkin takia, että mieheni ei halua matkustaa sitä meriväliä jollain "pienellä purtilolla".  ;D Ja onhan täällä muutenkin ollut aika kriittistä palautetta Cochelta. Eka viikko on siis vielä auki, toinen viikko ollaan Laguna Marissa.

Miten olette muuten kestäneet pitkän lennon? Onko se helpompi kestää jompaan kumpaan suuntaan? Vinkkejä matkalle? Kone lentää siis noin 13 tuntia ja tekee välilaskun muistaakseni Kööpenhaminassa tai Göteborgissa.

Ai niin, vielä sellainen kysymys, että uskaltaako saarella oleilla timanttivihkisormuksen kanssa?  :-? :o

Link to comment
Share on other sites

Guest valk. hiekalle Cochelle(Guest)

Marraskuussa (21.11) ois meidänkin tarkoitus lähteä Venezuelaan mieheni kanssa. Cochen saarelle (Finnmatkat) olimme ajatelleet majoittautua, mutta nyt pääni on ihan sekaisin erilaisista mielipiteistä kyseistä paikkaa kohtaan. Jostain luin, että se on ihan mukava paikka: rauhallinen ja kaunis, mutta sitten täällä kirjoitetaan sen olevan p...stä. Mihin uskoa? Onko kyse vain siitä, että ihmiset odottivat hotellin olevan luxusta vai onko paikka oikeasti karsea? Voisko joku ystävällisesti auttaa sekavassa mielentilassa olevaa lomalle lähtijää....? Tahtoo kovasti aurinkoon rentoutumaan....

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Guest idiotten(Guest)
Ens talvena häämatkalle ja suuntana Venezuela  ;D

Finnmatkojen sivuilla löytyy hyvät tiedot jo kohteesta

ja huomennahan ne ovat myyntiin tulossa. Ei kun toimistoon jonottelemaan. Olen kuullut että matkoja on jo kyselty paljon joten aion rynnistää toimistoon heti klo9.

Olisi kiva kuulla muidenkin Venezuelaan lähtiöiden matkatunnelmista ja mihin hotelliin olette suunnistamassa. Meillä on hotelli toiveena Le Flamboyant  ;D

:-X :-X :-X :-X :-X :-X :-X :-X Jag är idiotten.

Link to comment
Share on other sites

Guest Murunen (ei kirj.)(Guest)

Nyt on vaihto tehty ja matkatkin jo maksettu, 7.11. lähtö.

Eka viikko Isla Caribella, toinen viikko Laguna Marissa.

Passikin on jo uusittavana.

Nyt pitää vaan mennä ostamaan se päiväkampa, kun on tasan 4 vk aikaa... :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Guest Cochelle....(Guest)

Nyt on matka Cochen saarelle varattu ja maksettu. Eli 21.11 lähdemme kohti valkoisia hiekkarantoja. Tajusimme, että Cochelta löytyy juuri sitä, mitä matkaltamme haluamme: rauhaa, lepoa, aurinkoa, valkoista hiekkaa, merta ja eksotiikkaa. Ja pikku-purtilohan tuo vain lisäjännitystä matkaan ;)  Kovasti odotetaan jo matkaa ja kaverit/sukulaiset on varmasti kyllästymiseen saakka saaneet kuulla hehkutustamme... Eihän sinne enää ole kuin reilut 4vkoa...

IHANAAAAAA :-X

Link to comment
Share on other sites

Matkakuume iskee... enää kaksi viikkoa jäljellä matkalle lähtöön! Jippii! ;D

Margaritalla tai siellä päin olleet, voisitteko kertoa vinkkejä sekä lentomatkalle että pukeutumisen suhteen? Millaista vaatetta kannattaa ottaa mukaan? Luonnollisesti varmaan hellevaatetta, mutta pitääkö varautua myös lämpimällä vaatetuksella?

Kaikki viime hetken vinkit nyt kehiin, kiitos....  :)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Heippa,

Venezuelan matka on nyt takanapäin. Ihanaa oli, aivan kuin olisi ollut toisessa maailmassa! Margaritalla saa todella olla rauhassa ja unohtaa arjen.

Alla ranskalaisin viivoin listattuna asioita:

- Pääkieli espanja, englantia ei juurikaan osata. Aktiviteettiryhmäläiset ja hotellin respa kuitenkin osasi yleensä englantia.

- Valuutta bolivar: 10 000 bolivaria = 3,5 euroa. Vaihdettiin etukäteen forexissa. Maassa on laillista vain bolivarien käyttö, mutta paikalliset haluaisivat mielellään maksun dollareina tai euroina.

- Bensan hinta n. 2 senttiä litra, eurolla saa tankin täyteen..

- Tuliaisina kannattaa tuoda esim. rommia, helmiä (varmista aitous tai osta Sambilista), kahvia ja kaakaota. Muitakin kauniita koruja paljon myynnissä. Samoin simpukoista tehtyjä juttuja ja puusta tehtyjä juttuja.

- Lämpötila koko ajan 30-35 astetta, ellei enemmänkin. Trooppiset sateet mahdollisia (kestävät n. 10 min, lämmintä vettä tulee silloin paljon). Yksi sade oli meidän reissun aikaan päivällä, eka viikolla muutoin yöllä.

- Ihmiset ystävällisiä, mutta oman arvonsa tuntevia. =)

- Vettä muistettava juoda tarpeeksi (3 litraa / päivä), samoin suolaa saatava. Itselläni iski nestehukka toisen viikon lopussa ruokamyrkytyksen seurauksena. Mieheni ei saanut myrkytystä. Tuli ilmeisesti raa-aksi jätetystä omeletista. Ehdottomasti kannattaa siis olla matkavakuutus!!!

- Ihania hedelmiä, hedelmämehuja ja jälkiruuista tykkäävän paratiisi: hotellien pöydät notkuivat herkkuja.

- Rommia ja olutta tarjolla kaikkialla.

- Meren aallokko usein melko voimakasta, ei välttämättä kaikissa paikoissa helppoa uida. Hiekka ihanaa valkeaa hiekkaa, jossa simpukoita.

- Ihana kasvillisuus: palmuja, kaktuksia, kukkivia puita jne.

- Toisella hotellialueellamme juoksentelivat metrin mittaiset iguaanat vapaina. =)

- Jeeppiretkeä suosittelen. Samoin Canaiman retkellä käyneet kehuivat retkeä. Kuten täällä on jo sanottu, hotellien aulassa ja muuallakin myydään täsmälleen samoja retkiä, kuin mitä Finnmatkatkin myyvät. Itse ostimme tosin matkamme Finnmatkoilta.

- Todella suuret varallisuuserot paikallisväestön kesken. Hotellialueet olivat aidattuja ja aseistetut vartijat vartioivat sisäänkäyntejä. Sormukset ym. korut kannattaa jättää suosiolla kotiin. Meillä oli mukana, mutta jätimme ne heti eka päivänä tallelokeroon.

- Siivoojia, laukunkantajia yms. on kohteliasta tipata. Kaikki eivät tosin taida tehdä sitä. Esim. siivoojalle jätimme 5000 bolivaria / viikko (1,75 euroa) ja laukunkantajalle annoimme 1000 bolivaria (35 senttiä).

Mitähän muuta.. aivan mahtava reissu todellakin oli! Isla Caribe on hotellina aivan uusi ja sen mukaisesti siisti, ei kovin iso paikka. Isla Caribessa majoittuvat saavat käyttää myös Pueblo Cariben palveluja, mutta ei toisinpäin. Laguna Mar on iso hotelli, alue on todella laaja. Siellä oli mm. niitä liskoja ja alueen sisällä liikennöi n. 5-10 min välein ilmainen minibussi. Kävelläkin voi, mutta jos väsy yllätti, pystyi hyppäämään bussin kyytiin.

Molemmilla hotelleilla oli joka ilta mahtavia tanssi- ja show-esityksiä. Todella tasokkaita! Samoin jälkimmäisellä oli joka ilta lasten minidisko. Aktiviteetteja olisi ollut tarjolla niin paljon, kuin jaksaa ja haluaa niihin osallistua.

Paikalliset ihmiset, sekä miehet että naiset, ovat kauniita. Tosin suurimmalla osasta varakkaammista naisista on silikonirinnat ja monilla näkyi olevan poistettu kylkiluita --> karmean näköistä.

Ensimmäiset päivät käytimme suojakertoimena 50, sitten siirryimme 30 ja lopulta 15 kertoimeen. Emme palaneet, mutta paljon näki aivan punaisia ihmisiä....

Kysele lisää, jos kiinnostaa tai jokin asia jäi vaivaamaan. =)

Murunen

Link to comment
Share on other sites

En oikein osaa sanoa ruuan hintatasosta ravintoloissa, sillä söimme ainoastaan hotellien ravintoloissa. Lähes kaikki hotellithan ovat all inclusive ja niissä on monia erilaisia ravintoloita, joita voi käyttää.

Vettä joimme vain pulloista, 1,5 l vesipullo oli paikasta riippuen n. 2500 bolivaria, joten pullovesi on siis suunnilleen Suomen hinnoissa. Se olikin suurin kustannus, mitä meille matkasta aiheutui.

Ai niin, se matkalla sairastamani ruokamyrkytys varmistui sittenkin Blastocystis Hominis-alkueläimen aiheuttamaksi..  :'( No, lääkärin mukaan siitä pitäisi parantua itsestään, mutta katsotaan nyt. Toiveissa olisi lapsen saanti, joten sekin pitää selvittää, vaikuttaako tuo loiseläjä jotenkin siihen.  :'(

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...