270 viestiä aiheessa

Täällä yksi Malesiaan matkaava pari lisää! toistaiseksi matka on vielä suunnitteluvaiheessa, koska matka sijoittuu alkusyksyyn 2008. Myös reitti on auki, koska se riippuu siitä ollaanko 2 viikkoa vai vähän kauemmin.. 2 viikon reissulle olen suunnitellut, että olisimme 3 yötä KL:ssa ja loput ajasta Pulau Redangilla, ihanalla pikkusaarella itärannikolla. Jos aikaa on vähän enemmän, saattaisi olla mahdollista mennä KL:sta ensin käymään Borneolla ja sieltä vielä lopuksi Tiomanille. Itse siis aiotaan(->lue aion ;)) suunnitella ja koota reitin ja hotellit. kaikki vinkit otetaan mielellään vastaan jos on kokemusta kysesistä paikoista!!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Hei vaan

Meitä kiinnostaisi kuulla mielipiteitä Langkawin hotellista nimeltä Berjaya Langkawi beach @ spa resort.

Syksyllä ollaan menossa sinne, voin sitten kertoa ... milloin teillä on matka?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

meillä matka suuntautuu berjaylle elokuussa -07

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
meillä matka suuntautuu berjaylle elokuussa -07

Nähdään siis siellä ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Maanantaina lähtö Langkawille :D Sääennusteet lupaavat ukkoskuuroja :-/

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Yhtään ei ukkostanut tai edes satanut. Kerrassaan mahtava reissu :-X Ja 10 päivää Langkawilla ja 4 Kuala Lumpurissa oli just meille sopiva yhdistelmä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Haluaisiko Nappula kertoa vähän lisää Langkawista ja KL:ista? ::) ;D

Minne mennä, mitä tehdä, millaista oli...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tässä hieman matkakertomusta Pamsulle ja muille Langkawiin menijöille.

Olimme Langkawilla häämatkalla elokuussa. Matkamme oli yhdistelmämatka niin, että 10 yötä olimme Langkawilla ja 3 yötä Kuala Lumpurissa. Matkan tilasimme Helin matkoilta.

Helsingistä Frankfurttiin saavuttiin ajoissa ja matka jatkui Malaysia Airlinesin check in tiskille. Helin matkatoimiston ohjeet seurata Frankfurtin kentällä transfer kylttiä eivät oikeen onnistuneet, koska emme kyseistä kylttiä nähneet missään, noh hyvin löysimme kuitenkin oikealle tiskille ja lähtöselvitykseen.

Malaysian kone lähti 12 tunnin lennolle kohti Kuala Lumpuria. Kone oli tilava ja henkilökunta erittäin ystävällistä. Jalkatilaa oli riittävästi ja lentohenkilökunta toi kaikille  tyynyn ja peiton heti alussa. Lentoa helpotti myös tarjoilun moitteeton pelaaminen ja oma tv-ruutu, josta voi katsella elokuvia, tv-sarjoja, urheilua, pelata pelejä, ym.

Kone saapui Kuala Lumpuriin, josta meillä oli jatkolento Langkawille, lento lähti kotimaan terminaalista, jonne piti mennä lentokenttä junalla. Langkawin kentälle saavuimme hiukan myöhässä, jossa Helin matkojen yhteistyöyrityksen kuljettaja oli vastassa ja vei meidät hotelille.

Hotelimme oli Berjaya Langawi beach & spa resort. Aivan mahtava hotelli, jossa henkilökunta oli erittäin ystävällistä ja taso muutenkin korkea. Majoituimme Deluxe Chalet huoneistoon, joka ei ihan vastannut sitä mitä olimme matkatoimiston kanssa sopineet. Olimme nimenomaan sopineet että huoneisto ei olisi ihan sademetsän keskellä vaan lähempänä merta ja hotellin päärakennusta ( hotelli alue on älyttömän iso).

Noh majoituimme huoneeseen kuitenkin väsyneinä ja jokseenkin onnellisina, kunnes vaimoni huomasi, että huoneessa oli hometta ja homeen haju myös tarttui vaatteisiin (mikä ei tosin ole ihme, johtuen ilmankosteudesta)

Päätimme kuitenkin ottaa huoneen, kunnes seuraavana päivänä emme päässeet huoneeseemme sisään koska lukko oli rikki, päästyämme sisään kaiken kruunasi illalla katosta tippuva musta mömmö, jota tippui sänkymme päälle.

Tässä vaiheessa loppui huumorintaju ja lähdin respaan valittamaan ja kritisoisin hieman kyllä myös Helin Matkoja, deluxe huoneet eivät mielestämme kyllä ole kovinkaan luxusta(toki voi riippua huoneesta ja sijainnista alueella)

Loppu hyvin kaikki hyvin saimme uuden huoneen, joka oli aivan mahtava, merenrannassa oleva premium suite (mikä ilman muuta kannattaa varata, vaikka on kalliimpi kuin deluxe, mutta aivan eri planeetalta)

Jokatapauksessa hotelli on aivan upea, hienolla paikalla ja henkilökunta älyttömän ystävällistä. hotellista sen verran vielä että hotelilla toimii kuljetuspalvelu joka vie lomailijoita huoneisiin pääaulasta koko ajan, johtuen alueen laajuudesta, ravintolat hotelilla olivat todella tasokkaita, tosin kalliimpia kuin muualla kaupungilla ja aamupala oli aivan upea, allas alue oli iso ja oma rantakin löytyy, eli hotelliin olimme todella tyytyväsiä.

Seuraavaksi hieman nähtävyyksistä. Kävimme lomamme aikana mm. Cable Carissa ( joka on aivan huikea). Vaunut nousevat vuorten ja sademetsän yli 700 metrin korkeuteen, suosittelen. Kävimme myös eri rannoilla, katsomassa vesiputouksia, joissa muuten uinkin. Temuranin vesiputous on näistä suurin ja mahtavin ja ehdottomasti katsomisen arvoinen. Kävimme myös Water Wordissä, Bird Paradisessa ja Krokotiilifarmilla ihan ok paikkoja ei kuitenkaan mitään tajunnan räjäyttäviä eikä eläimillä ihan jokapaikassa ollut kovin ihmeelliset oltavat.

Langkawi on saari, jossa kannattaa kysellä paikallisilta kohteita ja vuokrata esim auto tai skootteri ja kierrellä ympäriinsä, myös hyvä kartta kohteista auttaa asiaan.

Parhaat ruokapaikat mielestämme oli Harborin satamassa, jossa on todella tunnelmallisia ja kohtuuhintaisia ruokapaikkoja. toki myös Langkawin rantabulevardilla (olisikohan ollut Penang) on paljon hyviä ravintoloita. Mikään varsinainen ostosparatiisi Langkawi ei ole. Kannattaakin panostaa nähtävyyksiin, retkiin ja tietysti rannoilla löhöämiseen ja hyvään ruokaan ja juomiin.

Retkille kannattaa ehdottomasti rohkeasti lähteä, olimme itse Mangrove metsissä retkellä ja näimme mm. apinoita, liskoja, villikoiria ja kotkia, kävimme myös kalafarmilla ja lepakkoluolassa(luola jossa tuhannet lepakot ottavat päiväunia)

Suosittelen myös auton tai skootterin vuokrausta vasemman puoleisesta liikenteestä huolimatta. Retken hinta oli muistaakseni 160 rm ja auton vuokra 24 h 150 rm ( eli n. 25 €) Kävimme myös saaren pääkaupungissa Kuahissa Yömarkkinoilla ihan ok, mutta emme Kuahiin hirveästi ihastuneet. Taksilla matkaaminen saarella on tosi halpaa ja vaivatonta, ainoastaan iltaisin pois tullessa taksia voi olla hankala saada( ravintolat kyllä soittavat taksin tarvittaessa)

Apinoita oli ihan jokapaikassa ja ne yrittivät tulla hotellihuoneeseen sisään, joten parvekkeen ovi on syytä pitää lukossa. Kaiken kaikkiaan aivan upea ja eksoottinen paikka ja olimme todella tyyytyväisiä. Luonto, rannat ja sademetsä on näkemisen arvoista.

Kuala Lumpurista vielä hiukan. Kaupunki on iso ja liikenne kaoottista, ostoskeskuksia paljon ja meno on hektistä. Chinatowniin kannattaa ehdottomasti mennä, samoin Malaysia Toweriin (maailman 4 korkein) Petronakseen emme päässeet.

Lumpurissa on paljon nähtävää, itse keskityimme shoppailuun ja yleiseen hengailuun(China Town ehdoton ykkönen, halpa ja kaikkea löytyy) Ruokapaikkoja oli paljon, hintataso oli huomattavasti korkeampi kuin Langkawilla

Tässä hiukan kertomusta, paljon jäi kertomatta, mutta toiv. oli apua, kysyä saa lisääkin :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Pamsu ensiksi pahoittelut että tämä on mennyt minulta ihan ohi!

Meidän matkamme oli siis 10 päivää Langkawilla ja 4 Kuala Lumpurissa. Olimme myös Helin Matkojen kautta ja kaikki pelasi loistavasti ja sovitun mukaisesti  :)

Langkawilla hotellimme oli Casa del Mar . Matkaa varatessa olin esittänyt hotellista toiveeksi hieman luksusta, omaa rauhaa, mutta myös tekemistä lähellä ja helposti tavoitettavissa tarpeen vaatiessa. Tuossa hotellissa on vain 34 huonetta, joten palvelu oli vastaanotosta lähtien todella henkilökohtaista ja henkilökuntaa oppi myös tuntemaan :) Meillä on Deluxe-huone merinäköalalla (ihan kiva, emme olleet suoraan uimaaltaan vieressä). Huoneeseen tuotiin joka ilta seuraavan päivän säätiedotus (sisälsi vinkin myös mahdollisista aktiviteeteista), lisää lähdevettä, kahvia, aamuisin sanomalehti ovenpieleen jne. Rannalle (pihan poikki, todella lähellä) tuotiin joka päivä vettä, vilvoittavia mentolintuoksuisia pyyhkeitä ja vesimelonia :)

Tiistaisin hotellin johto piti esittelytilaisuuden, jossa esittelivät luonnollisesti henkilökuntaansa ja palvelujaan, mutta kertoivat myös omia kokemuksia ja vinkkejä mm. hyvistä ravintoloista. Hotellin ravintola oli hyvä ja söimmekin siellä useampana iltana. Aamiaisella sai valita hedelmien, myslin ja leivän, kahvin/teen ja tuoremehun lisäksi yhden (lämpimän) annoksen listalta. Hotellissa on myös oma Spa ja kokeilin kahteen otteeseen ihania hoitoja (valikoima löytyy nettisivuilta) :-*

Varasimme retket hotellimme Recreation-deskiltä. Kävimme kahdestaan veneellä saarikierroksella, mm. uimme järvessä (jonka vesi oli merta hieman viileämpää), ihailimme maisemia, jututimme paikallisia kalastajia ja lopuksi nautimme eväitä autiolla hiekkarannalla. Mangrove-metsään kannattaa ehdottomasti mennä kajakilla jos kunto suinkin vain kestää :) Pääsee paljon lähemmäksi kaikkea ja olihan se melominen itsessäänkin jo elämys. Aikaisempaa kokemusta ei tarvitse, minä olin melonut kerran aikaisemmin. Oppaamme Mr. Dev oli kerrassaan mainio, hän tiesi kaikista kasveista ja eläimistä ja ötököistä (reissussa nähtiin paljon erilaisia rapuja, kaloja, pari käärmettä, kotkia ja varaaneja). Lisäksi hän oli luonnonsuojeluihmisiä mistä plussaa (syy miksi tekee retkiä kajakilla) :)

Yhtenä päivänä vuokrasimme auton ja kiersimme saaren suurelta osin. Cable Carilla mekin nousimme ihailemaan maisemia. Kuah Townissa oli jonkin verran ostosmahdollisuuksia (olin kyllä etukäteen päätytänyt että KL on sitten shoppausta varten :D).

Langkawilla kannattaa ehdottomasti syödä mereneläviä, erilaisia rapuja, kalaa ja hummeria :-*

Kuala Lumpurissa hotellimme oli Reneissance joka sijaitsee lähellä Petronasia ja KLCC:tä. Lisäksi yksi Monorail-pysäkki oli aivan vieressä. Sillä on muuten kätevä liikkua KL:ssa. Huoneemme oli 23. kerroksessa :) KL:ssa keskityimme siis shoppaamiseen, pää meni pyörälle lukuisissa ostoskeskuksissa, joilla riitti kokoa ;D

Kävimme myös Petronasin kaksoistorneissa. Meille kerrottiin jo Langkawilla miten systeemi toimii. Torneihin jaetaan joka päivä noin 1500 ilmaista lippua. Lippuja aletaan jakaa klo 8.30 (aukesikohan rakennus klo 8.00) ja ne menevät muutamassa tunnissa. Olimme paikalla joskus hieman puoli kahdeksan jälkeen, ja silloin jono oli jo todella pitkä ::) Saimme sitkeän 2 tunnin jonotuksen jälkeen kuitenkin liput illan toiseksi viimeiseen ryhmään (ensimmäinen ryhmä 9.30 ja siitä varitin välein aina seuraava). En olisi kyllä seuraavana päivänä enää tullut jonottamaan. Ylhäällä 41. kerroksessa oli sitten 10 minuuttia aikaa ihailla maisemia ja olihan ne ihan hienot :)(Ylös mentiin kyllä ihan tavallisella tavarahissillä).

Oli kyllä todella hyvä reissu, ihanaa luksusta :-*! Voin suositella lämpimästi :-X. Ja laita vaan kysmyksiä jos on Pamsu :)Päikyssäni on muutama kuva mm. hotellilta.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Pitääpä tässä yhtyä edellisiin kirjoittajiin, KL-Langkawi kombi 3 viikkoa valitettavasti takana ... upea matka, KL nähty aikaisemmin mutta aina sieltä vaan jotain kivaa ostettavaa ja tekemistä löytyy  ;D

Langkawi oli todella positiiviinen kokemus, etenkin luonto. Eläinten ja luonnon läheisyys juuri Berjaya resortissa oli ihanaa, Deluxe chaletti oli oikeasti ihan yes, pitää muistaa että kyseessä on vanhahko resortti, tuollaisessa Langkawi tyyppisessä kosteudessa ei puiset huonekalut viihdy, niistä tulee nuhjusen näköisiä, ihan sama jossain Thaimaassa. Tosin emme lomalla juuri muuta tee huoneessa kun nuku joten meille kelpasi mainiosti  ;D

Dev'iä suosittelen kyllä lämpimäsi, http://www.langkawi-nature.com/, hänen tieto/taito on aivan uskomaton!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiitos kattavista kertomuksista! Me ollaan menossa marraskuun lopussa ihan-muuten-vaan-matkalle KL-Langkawi-yhdistelmämatkalle ja Langkawilla yövytään juuri tuossa Berjayassa. Toivottavasti säät suosivat silloinkin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiitos aviomies, Nappula ja susann.

Me ollaan menossa tosiaan Langkawille 9 päiväksi ja Kuala Lumpuriin 3 päiväksi Tjareborgin omatoimimatkalla. Langkawin hotellimme on Sunset Beach Resort, eli jos joku on ollut siellä, niin siitä kuulisin vielä mielelläni.

Kuala Lumpurin hotelli The Millennium Kuala Lumpur (ex Regent Hotel) ja se on ollut tosi kehuttu. :D Toi Langkawin hotelli vaan vähän mietityttää, kun se on vaan kolmen tähden... Ei me mitään erikoista haluttukkaan, mutta toivottavasti se nyt olisi kuitenkin kohtalainen.

Vielä pitäisi reilu 4kk odottaa... ;)

muok. Nappula olikin ehtinyt poistaa kuvat. :(

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ehdin valitettavasti poistaa koko päiväkirjan jo. Tuota Sunset Beach Resortia en muista, vaikka taatusti kuljimme sen ohitse monta kertaa sekä kadun että rannan puolelta ;) Googlettamalla löytyy arvioita (ulkolaisia) puolesta ja vastaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Pamsu, meillä myöskin Kuala Lumpurissa hotellina toi Millenium. Koskas olette lähdössä? Meillä matka edessä vasta marraskuussa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Nappula

Olen googlettanut hotellia ja siinä se just onkin, kun jotkut haukkuu 2/5 arvoiseksi ja jotkut kehuu 5/5. Mutta eiköhän se meille passaa. ;)

Nessu

Me lähdetään helmikuussa. :) Miten menette, itsenäisesti vai jonkun matkatoimiston kautta?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Pamsu: Me mennään Kalevatravelin kautta. Saatiin sieltä paras tarjous. Ollaan ensi KL:ssa 3 yötä ja sitten 6 yötä Langkawilla.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Malesiaa aloimme miettiä myös me..  :-X Lukemani perusteella just sopiva!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiinnostus heräsi Malesiaa kohtaan. Olemme miettineet Borneo (sabah) + Kuala Lumpur yhdistelmää, häät elokuun lopulla, ja lähtö haluttaisiin elo - syyskuulle. Kertokaa kokemuksia tuolta sabahista, ja minkäköhänlainen sää siellä tuohon aikaan on??? Helin Matkoilta luin että on ympärivuotinen kohde, mutta tilastoissa oli aika sateisen näköistä...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me myös haaveilemme Malesiaan suuntautuvasta häämatkasta! Minkä hintaisia teidän matkanne sinne suuntaan ovat olleet? Haluaisimme olla pari viikkoa yhdistäen kaupunki- ja rantalomaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä matka KalevaTravelin kautta (3 yötä KL ja 6 yötä Langkawi). Ainakin KalevaTravelin sivuilta löytyy ihan suoraan hinnat.  Meidän matka oli vajaa 1600 per nuppi.

Noilla KalevaTravelin sivuilla tosin on merkitty Kuala Lumpuriin vain 2 yötä ja 7 Langkawille, mutta meille ei tullut lisäkustannuksia, vaikka lisättiin KL:n öitä yhdellä ja vähennettiin Langkawia.

Meillä hotellina KL:ssä Millenium ja Langkawilla Berjaya. Jälkikäteen tuli kyllä mieleen, että olisi ehkä kannattanut sittenkin ottaa Langkawille hotelliksi Westin, kun se on kuulemma tosi hieno ja Berjaya alkaa olla jo vähän rupsahtanut ainakin huoneiden osalta. Toisaalta me ei olla enää häämatkalla, niin ei tarvitse olla niin viimeisen päälle. Mennään sitten taas seuraavalla kerralla johonkin kunnon paikkaan.

Me ollaan menossa marraskuun puolivälissä eli joulukuun puolella voi sitten kysellä mielipiteitä paikasta.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me oltiin tuolla Langawilla Berjaya hotelissa 10 päivää ja Kuala Lumpurissa hotelli Istanassa 3 päivää, hinta oli 1690/hlö, sis kuljetukset, lennot, majoituksen ja aamiaiset. Kilpailuttaa kannattaa ehdottomasti matkatoimistoja, hinnat vaihtelevat tosi paljon.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä 9 päivää Langkawilla ja 3 päivää KL:issa Tjäreborgin kautta 1380e / hlö.

Langkawin hotelli on ***, mutta KL:n on Millenium, eli *****.

Hinta sis. lennot, majoituksen, lentokenttäkuljetukset ja aamiaisen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hei ja suurkiitokset teille, jotka olette jo vastailleet!  :) Hinnat kuulostavat paljon inhimillisemmiltä, mitä meille on tarjottu parin viikon matkoista... Esim. Suomen matkatoimisto tarjoaa 3 yötä KL + 7 yötä Langawi 2200e/hlö!!  :oAviomies: Minkä kautta saitte tuohon hintaan matkanne? Niin ja jos vielä viitsitte vastata, että mihin aikaan vuodesta olette Malesiassa olleet? Meillä matka suuntautuisi sinne heinäkuussa ja Arealta sanoivat, että heinäkuu on korkeasesonkiaikaa, joten hinnat myös korkealla... Minä olen kuvitellut aina että noilla suunnilla talvet olisivat korkeasesonkiaikaa..? Kai olen väärässä.. Lisää vastauksia vielä kaipailisin vaikka meilläkin kilpailutus käynnissä!  ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

No niin, luinpas taas hieman tarkemmin noita viestejänne ja löysin kysymyksiini vastaukset ihan itse....  ::)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään