Kata

Seychellit

133 viestiä aiheessa

Kiitos infosta Miayke! Löysin La Reservesta pelkkää positiivista myös muualta netistä, joten se on nyt varattu ja sitten La Diguella loppuaika. Matkat on nyt siis varattu ja elokuuta odotellessa! :) Kävittekö La Reserven ilmaisilla retkillä, heillä näytti olevan aika hyvä tarjonta sen suhteen.

Camilla: Saitte ihan hyvän tarjouksen. Kiinnostaisi tietää mille saarelle/saarille olette menossa ja mihin hotelleihin? Tutkin kanssa aika lailla vaihtoehtoja ja näytti siltä, että vaikuttavat aika selkeästi hintaan. Esim Mahe-Praslin yhdistelmä on aina halvempi kuin Praslin-La Digue yhdistelmä, ja sitten taas hotelleja oli myös todella moneen lähtöön. Meillä La Digue-Praslin yhdistelmä 10 päivää oli 3050 euroa per henkilö.

Joku puhui omatoimi-matkasta: voi olla tosiaan niin, että jotkut välilennot ovat varattavissa Suomesta käsin vain matkatoimiston kautta, se on ihan mahdollista, riippuu ihan lentoyhtiöstä. Olen ollut omatoimimatkoilla, jossa on ollut pakko varata joitain välilentoja matkatoimiston kautta lentoyhtiöstä johtuen. Tosin muistaakseni kyllä kun itse katsoin niin kun laittaa Air Seychelles suoraan Pariisi-Praslin niin se antaa kyllä ne Mahe-Praslin välilennotkin siihen samaan (tai ainakin antoi mulle). Oletko varma, että omatoimi matka tulee halvemmaksi? Tutkin aikalailla myös tätä vaihtoehtoa, ja ainakin minun haluamillani hotelleilla oltaisiin menty hieman kalliimpaan suuntaan, ei paljon mutta vähän (matkatoimiston kautta sai ainakin hyvä tasoiset hotellit hieman halvemmalla kuin nettihinnat, ja lisäksi matkatoimiston hintoihin kuuluu venekuljetukset hotellien välillä yms.) Tosin voi olla, että bed and breakfast tyylisellä majoituksella olisi kyllä tullut halvemmaksi omatoimiloma.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ja ihan vaan vinkkinä muille Seychelleille lähtöä odotteleville: kannattaa käydä katselemassa esimakua Google Earthin kautta! Praslin ja Mahe ovat ainakin melko läheltäkin kuvattuja siellä, joten saa ihan kivasti esimakua ja matkantuntua - plus siellä on myös paljon kauniita valokuvia eri puolelta saaria!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

La Reserve on kyllä todella hyvä hotelli. Hotellialue ja ranta ovat todella upeita. Kävimme snorklausretkellä St. Pierre -saaren edustalla ja päiväretkellä Curiese Islandilla. Saari sijaitsee lähellä ja siellä kannattaa ehdottomasti käydä. Siellä asustelee mm. jättiläiskilpikonnia ja on mukava kävelyreitti saaren ympäri. Ruoka La Reservessä on maininnan arvoista. Illallinen ei ollut buffasta vaan pöytiin tarjoituna viiden ruokalajin illallinen. Ja ruoka oli todella hyvää!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mitka hotellit teilla on camilla?

Muuten, jos hotelleja miettii, niin www.tripadvisor.com on hyva paikka. Sielta vaan etsii hotellin, ja voi lukea ihmisten kokoemuksia hotelleista! Itselle ollut ainakin suuri apu hotelleja harkitessani!

Just toissapaivana laitoin matkatoimistoon tiedustelun haamatkasta (Mahe, Praslin, La Digue, ehka pari yota myos Denis Islandilla), toivottavasti vastaisivat pian! En malttaisi odottaa haamatkaa! :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

En olekaan aikoihin käynyt lukemassa palstaa, kun työt on vienyt mennessään. Ja gradu.

Kyselite meidän hotelleista. Hotellit on Praslinilla Paradise Sun ja Mahella Coral Strand. Molemmat vaikutti tosi mukavilta ja tosiaan sen takia valittiin mr. travel, että hotellit oli eniten meidän makuun. Eihän ne mitään luksushotelleja ole, mutta ajavat varsin hyvin asiansa.

Aina välillä sitä tuntuu että häät on jo ihan ovella, on niin paljon vielä järjestelyä. Kun taas ajattelee häämatkaa, tuntuu että siihe on vielä ikuisuus...Aika on niin suhteellista :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Heipsistä, onkos tänä keväänä/kesänä jo Seychelleiltä palanneita kertomassa omakohtaisia kuulumisia saarilta.

Mikä oli parasta näkemäänne ja kokemaanne reissussa? Onko hyviä uusia vinkkejä erityisen kauniista paikoista, kivoista ravintolaista jne. Ollaan aktiivinen pari, joka tykkää patikoida, nähdä ja tehdä paljon. Suuntana nyt elokuussa La Digue, Praslin ja Mahe. Olisi kiva kuulla parhaat vinkkinne ja vaikka yleistä hehkutusta matkakuumetta nostamaan :). Toki kaikki negakin on tervetullutta, jotta osaa siihenkin puoleen varautua.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

joku kaipaili mahe-praslin -lentoja. katselin lentoja ebookersista ja matkaporssista, molemmissa voi varata lennot helsinki-praslin-helsinki, eli air seychelles näemmä myy myös mahe-praslin-mahe-lentoja netissä kaikille.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Lähdössä Seychelleille muutaman päivän päästä, joten omakohtaisia kokemuksia ei ole, ihan vielä :). Mutta kaikki mitä olen kuullut on ollut positiivista. En usko että voi pettyä jos tykkää vedestä, rannoista, luonnosta ja hiljaisuudesta... Voin palata siis hieman myöhemmin kirjoittamaan kokemuksista, jos joku on kiinnostunut silloin vielä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Pioni76, tule ihmeessä kertomaan omat kokemuksesi. Me ollaan menossa Seychelleille lokakuussa, joten jos vaan ehdit ennen sitä vielä, niin kuulisin mielelläni. Ja on siitä varmasti muille myöhemmin apua. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

haa, me ollaan menossa talvella, joten kaikki seychelleille menijät, kokemukset tänne kiitos! :) niitä arvostetaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Seychellit häämatkakohteena houkuttelee myös meitä! Voih, tulee kyllä valinnanvaikeus vaikka tässä on vielä onneksi aikaa pähkäillä ja puntaroida.. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Yritän nyt jotain ainakin raapaista tähän meidän häämatkasta. Jospa siitä joku saa jotakin uutta tietoa irti. Matkan varasimme Mr. Travelin kautta.

Aloitetaan siitä, että kaikille Seychelleille tuleville jaettiin jo lentokoneessa ns. Visitor's Permit -hakemukset. Minä tai mieheni emme ole lentäneet aiemmin Euroopan ulkopuolelle, joten tämä oli meille ihan uusi juttu. Tuo lupa (luonnollisesti) annettiin passin tarkastuksessa virkailijalle.

Mr. Travelin yhteistyökumppanina toimi (ainakin meidän tapauksessa) paikallinen matkatoimisto Mason's Travel. Tästä meillä ei ollut tietoa ennen kuin meitä puhutteli joku lentokentän edustalla ja kyseli, matkustammeko jonkin matkatoimiston matkalla. Meidät ohjattiin Masonin pisteeseen, jossa Suomesta saamamme paperit vaihdettiin heidän omiinsa. Siitä matkamme jatkui matkatavaroiden kanssa Seychellien sisäisten lentojen terminaaliin. Lensimme Mahélta Praslinille, jossa vietimme ensimmäiset neljä yötä.

Lento tapahtui pienellä 20 paikkaisella lentokoneella, joka ainakin minulle oli melkoinen kokemus. Nähtiin ihan suoraan ohjaamoon. 15 minuuttia kesti lento saarelta toiselle. Kentällä meitä oli taas vastassa Masonin henkilökuntaa.

Praslinilla asuimme Coco de Mer -hotellissa. Hotellilla meitä vastassa oli ensin joku hotellin henkilökunnasta, joka hoiti sisäänkirjautumisemme. Mitään ei tarvinnut itse tehdä, kunhan tarvittavat dokumentit annoimme virkailijalle. Saimme vain rentoutua meille tarjottujen juomien kanssa. :)

Coco de Mer -hotellissa oli käsitykseni mukaan noin 60 huonetta. Huoneestamme oli oikein mukava näkymä suoraan merelle ja muutoinkin olimme todella tyytyväisiä huoneeseen, joka oli erittäin tilava. Meillä oli tässä hotellissa puolihoito, jossa illallinen oli joka ilta vaihtuvasta buffetista. Ruoka oli mielestämme todella hyvää. Juomista piti maksaa erikseen.

Praslinilla kävimme yhdellä Masonin järjestämällä retkellä kansallispuisto Vallee de Maissa (40 € / hlö). Praslinilta olisi ollut mahdollista tehdä koko päivän kestävä retki muutamalle lähellä sijaitsevalle pienemmälle saarelle, jonka hinta olisi ollut 115 € / hlö. Emme kuitenkaan tehneet tuota retkeä, vaikka se olisi kyllä ollut varmasti hieno. Meidän ajoitukseen tuo retki vain ei oikein sopinut. Hotelli järjesti myös asiakkailleen ilmaisen patikointiretken sekä kuljetuksen todella kauniille Anse Lazio -rannalle. Näihin oli muistaakseni mahdollisuus joka arkipäivä.

Praslinilla ollessa emme vaihtaneet lainkaan paikallista rahaa. Ihan hotellin lähellä ei mielestämme ollut esim. kauppaa, johon sitä olisi voinut tarvita. Tosin jos on innostunut käyttämään paikallisia busseja, niin niihin tarvitaan rupioita. Me tosin emme kokeneet sitä tuon vierailumme aikana tarpeelliseksi.

Neljän yön jälkeen lensimme takaisin Mahélle, jossa asuimme Le Meridien Barbarons -hotellissa. Tämä oli huomattavasti isompi hotelli kuin hotellimme Praslinilla ja myös kalliimpi. Esim. olut maksoi Coco de Merissä 3 € ja Barbaronsissa 5,50 € baarissa. Barbarons veloittaa minibaarihinnoissaan aika hyvän ekstran vielä, sillä minibaarissa sama olut olisi maksanut 6,60 €. Mutta tämän jälkimmäisen hotellin ihan lähellä oli pieni kauppa, josta me kävimme hakemassa juomia. Esim. tuo samainen olut maksoi siellä noin euron.

Mahella vaihdoimme hyvin pienissä erissä euroja rupioiksi, yhteensä taidettiin vaihtaa 15 €. Niitä käytetimme lähinnä busseissa, sillä kaupoissa kaiken pystyy maksamaan myös euroissa. Ja ainakin tuossa meidän lähikaupassa se tuntui olevan jonkin verran kannattavampaakin kuin rupioilla maksaminen.

Paikallisilla busseilla seikkailimme itse pääkaupunki Victoriaan ja takaisin yhtenä päivänä. Toisena päivänä kävimme vielä yhdellä suositellulla rannalla. Kertalippubussissa maksoi 3 rupiaa, mikä on vähän alle 30 senttiä euroina. Hotelleillien kautta pystyy myös vuokraamaan auton, jos sillä matkustaminen tuntuu mukavammalta. Meille sopi kuitenkin nuo muutamat hassut kerrat se, että ajoimme bussilla. Bussikyyti kapealla ja mutkaisella ja erittäin mäkisellä tiellä oli myös melkoinen kokemus. Olimme kumpikin välillä sitä mieltä, että ei tarvitse mennä Linnanmäelle tai Särkänniemeenkään, kun siellä sai niin hyvän kyydin. :P Ei se oikeasti ollut ihan niin kauheaa, mutta kyllä välillä hiukan jännitti, kun toisella puolella näkyi melko suuri pudotus, eikä kaidetta ollut juuri nimeksikään.

Mahélla teimme yhden Masonin järjestämän retken. Lähdimme hotellilta aamulla puoli yhdeksän maissa, josta oli ensin kuljetus saaren toiselle puolelle satamaan. Satamasta lähdimme noin 30 turistin ryhmän kanssa veneellä merelle. Mukana oli opas joka kertoili meille samalla saarista ja Seychellien luonnosta muuten. Tästä veneestä nousimme meripuistossa laivaan, jossa oli lasipohja. Katselimme koralleja ja kaloja pohjan läpi oppaan esitellessä erilaisia kaloja.

Tuon katselun jälkeen halukkaat saivat vielä mennä snorklailemaan meripuiston alueelle. Retken hintaan kuului kaikki välineet, jos niitä ei ollut itsellä. Snorklailun jälkeen meidät vietiin katamaraanille, jossa tarjoiltiin lounas, juomat piti maksaa vielä itse paikallisella valuutalla. Loppu iltapäivä vietettiin katamaraanilla, josta pääsi vielä uimaan, jos halusi. Teimme myös pienen kiertoajelun katamaraanilla ja lopulta palasimme takaisin satamaan joskus puoli viiden maissa, josta oli jälleen kuljetus takaisin hotellille. Maksoimme tuosta retkestä 90 € / hlö ja se oli kyllä ehdottomasti sen arvoinen. Voisin kuvitella, että se koko päivän kestävä retki Praslinilta olisi ollut vastaavasti hintansa väärti.

Halpaa ei voi todellakaan sanoa Seychelleillä olevan, emmekä me sitä ainakaan odottaneetkaan. Alkoholilliset drinkit maksoivat kummassakin hotellissa vähintään 8 euroa. Limut sen sijaan olivat mielestäni ihan järkevän hintaiset, suunnilleen Suomen hintatasoa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

tosi kiva kuulla uusia juttuja praslinista. olemme menossa coco de merin black parrot -osioon, kävittekö siellä? ilmeisesti siinä syödään sitten coco de merin ravintolassa. tästä tuleekin mieleen tärkeä kysymys, mihin aikaan ovat aamiainen ja illallinen?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Black Parrotissa käytiin katsomassa auringonlaskua parina iltana. Sieltä se näkyi todella kauniisti. Huoneista en sieltä osaa sanoa oikein mitään, mutta Coco de Merin huoneeseen oltiin tyytyväisiä, joten kuvittelisin siellä Black Parrotissa olevan vähintään yhtä hyvät tilat.

Aamiainen oli 7.30-10.00 ja illallinen 19.30-22.00.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Takaisin ollaan tultu jo hetki sitten, en ole vaan ehtinyt tulla lupaamiani kommentteja antamaan.

Seychellit oli mitä täydellisin häämatkakohde. Jostain syystä saarilla oli myös todella hiljaista, joten täysin omaksi otettavia rantoja löytyi helposti. Yhtään suomalaista turistia ei tullut koko 2 viikon aikana vastaan, joten ei tämä mikään kovin yleinen paikka suomalaisten matkakohteena taida olla.

Saarista ja luonnosta: Mahe on kaunis, Praslin vielä kauniimpi ja La Digue kaunein. Täytyy sanoa, että mielestäni ei voi sanoneensa nähneensä kunnolla todellista Seychelliläistä elämää ellei vieraile pienemmistä saarista vähintäänkin La Diguella. Varmasti vielä pienemmät saaret olisivat olleet vielä jotain aivan extraa. Praslin taas on kuitenkin melko suuri saari ja täynnä hotelleja, eikä Praslinilla saarta juurikaan voi kiertää ilman autoa. La Digue oli aivan erilainen, ei autoja (muutamaa lavamaasturia lukuunottamatta), pyörällä voi kiertää koko saaren tunneissa, keskusta on ihana trooppinen kylä ja luonto on paratiisi.

Rannoista: Praslinin hienoin ranta Anse Lazio jää vertailussa kauas taakse monesta La Diguen rannasta (erityisesti Anse Source d'Argent, Grand Anse ja Anse Cocos). Grand Ansella on aivan ihana paratiisi-ravintola, jossa on palmunlehvä katot ja ei ollenkaan lattiaa (tai siis lattiana hiekka), ja ruoka ihanan maittavaa Creolilaista.

Praslinin eduksi on taas sanottava se, että sieltä löysimme parempaa snoklausta, johtuen siitä että kesäaika on tuulista erityisesti La Diguella, Praslin on kesällä enemmän suojassa tuulilta joten vedet eivät olleet niin sekoittuneita siellä.

Matkan kestosta: noin 10 päivää on sopiva. Siinä ajassa ehtii tarpeeksi, koska täytyy muistaa, että täällä aika ei löhötessä ja luonnosta nauttiessa kulu samalla tavalla nopeasti kuin aktiivilomalla. Jos on kotona vähänkin tottunut olemaan liikkeessä ja tekemään muutakin kuin löhöämään sohvalla, kaikki yli 10 päivän alkaa olla liioittelua. Oma suositukseni on ottaa vähintään 3 päivää La Diguella ja loput Praslinilla ja/tai jollain pienemmistä saarista. Jos näin kauas lähtee niin Mahe ei mielestäni ole juurikaan yöpymisen arvoinen - ainakaan jos hakee sitä paratiisisaari tunnelmaa - Mahe ei ole ollenkaan samalla tavalla paratiisisaari kuin pienemmät saaret, Mahelle voi tehdä päiväretken esim. Praslinilta. Jos matkustaa tiukalla budjetilla niin "joutuu" yleensä yöpymään ainakin puolet matkasta Mahella, koska hinta luonnollisesti nousee mitä pienemmälle saarelle mennään.

Ilmasto: meidän matkan aikana satoi yhtenä päivänä koko päivän, ja sitä ennen olimmekin jo ihmetelleet, että miten voi olla niin vehreää jos ei koskaan sada. Mutta tuli se sade sieltä, ja sitten muutama viimeinen päivä oli puolipilvistä, joka oli pelkkää positiivista, koska siinä vaihessa olimme jo palaneet :) Lämpötila oli kokoajan saman 25-28 astetta. Päivällä 28, ja illalla ja yöllä 25, päiväntasaajalla kun ollaan. Ei tarvita mitään villapaitoja tms. Pienet söpöt hameet ja shortsit menee koko matkan.

Muuta: Vallee de Mai on hieno kokemus, sitä ei kannata missata, kuten ei myöskään Courieuse Islandia jossa kilpikonnat vaeltelevat vapaina. Lukemista kannattaa muistaa ottaa mukaan kotimaasta kunnolla, ellei sitten halua montaa päivää vain maata tekemättä yhtään mitään (siellä ei myydä kirjoja eikä lehtiä, ainakaan itse en löytänyt ainoatakaan).

Siinähän sitä tuli, onnea kaikille niille onnekkaille, jotka ovat Seychelleille lähdössä lähiaikoina! Kysellä saa jos on vielä kysyttävää!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Yhdyn monilta osin edellisen kirjoitukseen, mutta täytyy kyllä sen verran sanoa, että me ei kirjoja häämatkalla kaivattu eikä kyllä löhötty juuri rannallakaan. Ja reissu oli aivan IHANA! Me vietimme 4 yötä Mahella, joka meistä oli todella mielenkiintoinen, ei kylläkään välttämättä niille jotka kaipaavat vain ja ainoastaan rantaelämää. Löysimme silti paljon kivoja, pieniä ja rauhallisia rantoja myös Mahelta. Mahella voi tutustua ihan oikeaan Seychelliläiseen elämään. Paikallisten kanssa pääsee helposti juttusille, esim bussia odotelessa. Ihmiset ovat avuliaita ja iloisia.Kaikesta kuultaa se, että raha ja omistaminen ei ole tärkeintä vaan hyvä meininki ja ystävät. Monasti kulkiessa kuuntelimme naapurustojen elämää jossa sulassa sovussa touhuttiin yhdessä pihalla (lapset ja aikuiset) ja luukutettin reggaeta! :girl_smile:

Kivoja paikkoja Mahella olivat Waterfalls, Jardin du Roi (kannattaa tutustua reissun aluksi tähän paikkaan ja bongailla pitkin matkaa ''tuttuja'' kasveja kuten kaneli, vaniljaorkidea yms). Mahella hauskinta oli suhailla edullisilla busseilla (ei heikkohermoisille ja turhan fiineille ihmisille). Tea Factory on maisemiensa takia kiva paikka vierailla. Mahella kannattaa ottaa rennosti ja seurailla paikallista elämänmenoa. Turha stressi ja hätäily kannattaa jättää kotiin.

Seuraavat 6 yötä olimme upeassa La Reserve-hotellissa Praslinilla. Loistohotelli! Saimme kaiken lisäksi Deluxe-huoneet, vaikka olimme Superiorista maksaneet. Palvelu oli erittäin hyvää ja puolihoito aivan mieletön. Aamupala buffet notkui erilaisia tarjottavia. Paikalla oli jopa kokki paistamassa omeletin mieleiseksesi! Iltapäivällä ei tarvinnut lounasta ostaa, vaan hotellin tarjoama iltapäivä tee/kahvi leivonnaisten ja leipien kera antoi puhtia jaksamaan illalliselle. Ja mikä gourmee-elämys se olikaan joka ikinen ilta!!! Kasvissyöjänä sain herkutella aivan yhtä tasokkaasti kuin muutkin! Tätä hotellia suosittelemme myös erityisesti siksi, että hotelli järjestää ilmaisia retkiä lähes päivittäin! Ja oppaat ovat hyviä ja hauskoja. Hotellin järjestäminä retkistä ei joudu välttämättä siis maksamaan mitään, tai ainoastaan Landing Fee't saarille, jotka ovat suojeltuja. Erityisesti Aride oli upea kokemus luonnosta kiinnostuneille! Curieuse Islandin ranta on ihana! Ja jättiläiskilpikonnia on hauska seurata vapaana. La Reserven uimaranta ei ole hienoin ja kaunein, mutta sen edusta on suojeltua Marine Park-aluetta ja snorklaajalle riittää katsottavaa!

Kaikenkaikkiaan tulemme aina muistamaan marraskuisen häämatkamme unelmiemme täyttymyksenä! Lähdimme matkaan ajatuksissamme nähdä upeaa luontoa, eläimiä ja aivan toisenlainen maailma. Ja sen koimme! Suosittelemme kaikille, joita kiinnostaa upea luonto, kauniiden rantojen lisäksi.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Osaako joku sanoa miten suomalaiset sähkölaitteet toimivat tuolla? Käykö suoraan suomalainen pistoke ja onko jännite sama 230V?

Vai pitääkö olla joku adapteri?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Vietimme häämatkamme Praslinilla tammikuussa 09 ja meillä ei ollut adapteria mukana (tiedossa oli, että hotellilla on "brittiläiset" pistokkeet eli kolme reikää), hotellilta sai panttia vastaan adapterin. Eli mikäli hotelli on teillä tiedossa kannattaa laittaa sähköpostia ja kysellä mikä heidän tilanne noiden adaptereitten suhteen. Itse emme siis maksaneet mitään tuosta adapterista, vaan rahat sai takaisin palauttaessa. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

JJo: Kertoisitko vähän millainen häämatkanne oli ja mitkä paikat ovat käymisen arvoisia.

Itse olemme viikon päästä lähdössä matkalle Seychelleille. Vietämme 4 yötä Praslinilla ja 4 yötä Mahella. Tänne voisi listata käymisen arvoisia paikkoja mm. hienoja maisema paikkoja tai upeita rantoja.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

palattiin viikko sitten seychelleiltä. oltiin 11 yötä praslinin (lausutaan kuulemma pralin) saarella, coco de mer-hotellin black parrot suitesissa. paratiisissa valitettavasti on käärmeitä. heti ensimmäisenä iltana saapumispäivänä käytiin syömässä coco de mer-hotellin ravintolassa (kannattaa ottaa iltaruoat mukaan matkapakettiin, tuolla ei ole ravintoloita kävelymatkan päässä), ja tultuame huoneeseen, laitettiin reppu lattialle ja minä vessaan kun oli 20 tunnin matkan jälkeen vähän kipeä maha. lueskelin opaskirjaa ja kutsuin miehenikin kuuntelemaan (ilmastointi on aika äänekäs myös vessoissa). vessasta tultuani etsin tupakoitani, mutta reppua ei löytynyt mistään. Kutsuimme hotellin edustajan paikalle, ja valitettavasti kävi ilmi että huoneestamme oli ko. reppu varastettu! myös muut laukut oli käyty läpi ennen tuloamme, ja kun tulimme sisään, varas oli joko sisällä tai partsilla. Varoitan todellakin huoneesta 501, se on aivan yleisen tien vieressä, ja matkaa kiivetä partsille ei ole kuin pari metriä, apuna myös sadevesiränni.

meillä meni 12 päivän lomasta tosi paljon aikaa tämän järjestelyihin, vain kolmena päivänä ei hoidettu jotain asioita. suomeen on tosi kallista soittaa, ja saunalahden liittymä ei sitten toimi, niillä ei ole roaming-sopimusta. joten olimme ilman puhelinta, kun omani lähti muiden tavaroiden mukana, siis passit, lentoliput, molemmat digikamerat joissa hääkuvia ja videoita, vihkitodistus, 600 euroa käteistä (siellä saa pankkiautomaateista vaan paikallista rahaa), molemmat opaskirjat (siellä ei myydä opaskirjoja, ainakaan niin kattavia kuin suomessa), viuhka (olis ollut tarpeen, niitäkään ei myydä siellä), taskulamppu (on tarpeen myös, joskus hotellin ulkoalueen valot reistaa), kotiavaimet, luottokortit (onneksi miehellä oli oma lompakko taskussa), puuteri (sitä todella tartteis tropiikissa mutta ei siellä myydä mitään kansainvälisiä meikkimerkkejä, ehkä mahella) ja paljon muuta tavaraa, keräilen just listaa vakuutusyhtiöön.

että silleen. oli ehkä kauhein mahdollinen startti häämatkalle. jouduttiin olemaan samassa huoneessa se eka yö vaikka terassin lukko oli rikottu. saatiin sit toinen huone 510, varokaa myös sitä, siinä on helvetin iso puu edessä ja meri vaan vähän pilkottaa välistä. hyvitykseksi ikävistä tapahtumista ei saatu ensin mitään, edes drinkkikuponkia. viikon päästä hotellin johtaja tarjosi lounaan. just. ei yhtään vesipulloa, ei yhtään mitään muuta edes.

kaleva travelin edustaja paikan päällä on mason's travel, jonka edustaja sitten kyydäsi meitä yhden päivän pitkin saarta etsimässä digikameraa (pattereilla toimiva kamera 175 euroa, vastaava suomessa alle 70 e), ottamassa kuvia hätapasseja varten. pisti meidät tekemään passihakemukset. viikon päästä sanoi että ne onkin väärät, ja eikun uusia täyttämään. saatiin hätäpassit vasta viimeisenä päivänä ennen lähtöä ranskan edustustosta mahelta! vähänkö oli paniikki siitäkin asiasta. mun syntymävuosi oli lisäksi väärin ko. paperissa..

muita huomioita: coco de mer-hotelin ilmainen luontopolku ylämäkeen on kiva, nähtiin black parrotteja ja bulbuleja.

kolmen praslinia ympäröivän saaren retkelle (115 e sis ihan ok safkat, pitää ilmoittaa jos ei voi syödä kalaa) olis pitänyt ottaa pitkät housut, cousinilla on helvetisti moskiittoja, verenhimoisia sellaisia. onneksi toiset suomalaiset pelasti antamalla paikallista karkotetta, suomalainen off ei sit tosiaan toimi. isot kilpikonnat on kivoja taputella (ota mukaan käsidesiä).

la diguelle pääsee kätevästi ilman retkeäkin (olikohan 25 euroa hlö eestaas), omatoimisesti, ja tällainen ei-hääppöskuntoinenkin jaksaa kävellä source d'argent-biitsille (joka ei ollutkaan kovin pitkä) vaikka äijät tyrkyttää polkupyöriä (10 e päivä, ei lukkoja) melkein väkisin. taksi coco de mer - satama (jetty) - coco de mer = 20 e.

vallee de mai-puistoon kannattaa mennä retken mukana, saa paljon enemmän irti kun on opas. (40 e hlö)

hotellin safkat on coco de merissä, aamiainen loppuu klo 10, illallinen on 19:30 - 21:30. todella aikaisin molemmat, ahdisti kun lomalla piti herätä aikaisemmin kuin kotona. seuraavan kerran matkahotelli valitaan kyllä aamiaisajan perusteella. iltaruoat oli tosi hyviä, aina oli jotain 7-10 ruokalajia ja toisellakaan viikolla oli aina jotain uutta syötävää. kala- ja äyriäisallergikollekin aina syötävää paitsi fishermans-iltana, ei ollut mitään muuta safkaa. onneksi pääkokki suostui laittamaan mulle erillisen annoksen, huh, ois voinu tulla vähän nälkä.

eka viikko oli kaamea sää, melkein joka päivä ja yö satoi ja tuuli ja oli myrskyistä. ei ole maailman kauneimmat rannat oikein mitään sellaisella säällä. toisella viikolla onneksi jo aurinkokin paistoi.

toivottavasti teidän matkoille sattuu paremmat säät ja ei varkaita! tarkistakaa huone aina tultuanne sisään, onko partsin ovi ok. itse odotin paikalta vähän luksusta, mutta mielestäni sitä ei pahemmin ollut, esim. viimeisimmänkin huoneen merinäköalat peitti palmut). praslinin saarella on aika kova autoliikenne teillä, joten kävely siellä on vähän haasteellista. vesipullot (2 e 175 ml) kannattaa ostaa coco de meristä, black parrotissa ne maksaa 3 e..samoin drinkit on kalliimpia black parrotissa, jossa on kyllä ihan kiva uima-allasalue jossa on usein hiljaista)

Muokattu: , käyttäjä: Violette

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ikävä juttu tuo teidän häämatkan alku Violetta! :girl_impossible: Itse olimme samaisessa hotellissa myös black parrot puolella kaksi viikkoa tammikuussa ja omat kokemuksemme olivat aivan erilaisia. Huone oli 506 eli näköala oli mitä parhain ja saimme erinomaista palvelua koko oleskelun ajan. Myös vartiointi pelasi mielestäni paremmin kuin joillain aiemmilla matkoilla, joten tuo teidän murtovarkaus oli todella ikävä juttu!

Ainoat miinukset hotelllissa olivat tuo pitkä välimatka, mikäli olisi halunnut syödä jossain muualla ja vain kaksi ravintolaa itse hotellissa. Emme perusta buffetista, joten emme ottaneet tuota puolihoitoa ja välillä oli vähän pohdittavaa, kun huonepalvelu toimi miten toimi. Rantaravintola olikin suosikkimme. Kalaruuat ovat erittäin kokeilemisen arvoisia!

Hotellilta on ilmainen bussikuljetus Anse Lazio rannalle, joka on valittu maailman kymmenen upeimman rannan joukkoon ja se on ehdottomasti käymisen arvoinen. Snorklausvälineet kannattaa ottaa (hotellilta) mukaan, kalat tulevat iholle ja niitä on älyttömän paljon ja upeita. Rannalla on myös erinomainen ravintola. Myös tuonne Violettankin mainitsemalle patikkaretkelle (myös hotellin järjestämä) kannattaa mennä upeiden maisemien takia.

Praslinin pikkukylissä ei mielestäni ole mitään näkemisen arvoista. Sen sijaan kannattaa pistäytyä La Diguen saarelle ja vuokrata pyörät, joilla voi ajaa saaren ympäri. Kannattaa pysähtyä autioille rannoille uimaan, tulee paratiisi tunnelma. La Diguen kuuluisin ranta on Anse Source D'Argent, jossa kannattaa viettää vähän pitempikin aika. Kivimuodostelmat, kirkas vesi ja valkoinen hiekka ovat upeita. Uimiseen ranta ei sovellu, sillä se on matala.

Praslinilla sijaitsee luonnonsuojelualue, Vallee de Mai, jossa kannattaa vierailla, opas kannattaa ehdottomasti ottaa mukaan (sisäänkäynniltä), silloin retkestä saa paljon enemmän irti.

Pienillä saarilla emme käyneet, koska tuo 15minuutin laivamatka Praslin-La Digue oli jo vatsalleni aika koettelemus :girl_impossible: , joten niitä retkiä en osaa kommentoida, mutta ilman muuta olisimme menneet kolmen saaren retkelle, jos vaan kantti olisi kestänyt olla koko päivän veneellä. :girl_haha:

Suosittelen käyttämään paikallisbusseja (ei ruuhka-aikoihin!), sillä se on huomattavasti edullisempaa kuin taksilla matkustaminen (vrt. taksi 20€/bussi 70snt 10km meno-paluu) ja aikas eksoottista. Aikataulu kannattaa ottaa hotellilta mukaan, koska bussit kulkevat suht harvoin. Praslinilla on erinomainen (ja edullinen) paikallisia puutöitä ym. matkamuistoja myyvä kauppa lentokentän lähellä (hotellilta kannattaa kysyä, on merkattu karttaankin).

Merikilpikonnien takia ei mielestäni kannata noille saariretkille lähteä, sillä näimme useana päivänä kilpikonnia hotellin rannalla ja kerran ehdimme jopa snorklaamaan niiden kanssa (kannattaa tuijottaa rantavettä klo 16-17 ;) ), ihania otuksia! Lisäksi näimme riuttahain hotellin rannalla (siis pari metriä rannasta), vaikka niitä ei siellä pitänyt olla ja delfiini "parvia" näimme useina päivinä. :-X

Mikäli tarkempi matkakertomus ja kuvat kiinnostaa, niin käy kurkkaamassa arkistoitu päikkyni linkistä, toivottavasti tästä oli hyötyä ja ihanaa matkaa! :girl_witch:

Muokattu: , käyttäjä: JJo

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

katotaan näkyykö kuva. tässäpä black parrotin naapurihuoneesta 507 merinäkymät, johon pääsimme ensimmäisestä huoneesta (varokaa 501:sta, ihan tien vieressä) puuhuoneen (510) kautta (puuhuoneessa on näkymien edessä valtava puu, josta meri vähän pilkottaa, siihen ei suostuttu, kaksi yötä piti silti olla).. ei hääppöinen vai kuinka.

n675298180_1632144_7202800.jpg

lohduttavaa kuulla että muilla on ollut kivoja matkoja. me ei nähty kilpikonnia vedessä ja delfiineistäkin ehdittiin kuulla vain ääniä. ekan viikon satoi kaatamalla. yöllä niin kovaa että oli vaikea nukkua, ja black parrotin ja hotellin ravintolan välinen tie oli kuin joki. maailman kauneimmat rannat ei olleet hääppöisen näköisiä sillä säällä :(

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään