Kata

Seychellit

133 viestiä aiheessa

Ollaan menossa ensi joulukuussa prasliniin.jee!!!

toi edellinen black parrot suite juttu kyllä pelotti kovasti.kauheaa olisi tulla ryöstetyksi. toivottavasti kirjoittaja sai vakuutusyhtiöltä omansa pois.

sitten newbie kysymyksiin:

paljon suosittelisitte ottamaan matkarahaa viikon reissulle prasliniin olettaen,että huoneen hintaan kuuluu vain aamupala? kuinka pitkä matka black parrot suitesista on muihin ravintoloihin.kilometri,kaksi? onko hygienia millä tasolla siellä yleensäkin,eli tartteeko pelätä pöpöjä paratiisissa? :)

näittekö coco de mer pähkinöitä myytävinä siellä ja paljonko ne maksoivat? Ja black parrotissa vierailleille,mitä aamupalaan sisältyi ja oliko ruoka yleensäkin siellä tulista,vai saiko ranskalaisen keittiön antimia sieltäkin? Kiitoksia miljoonasti vastauksista jo nyt.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Black Parrotissa ei varastettu eikä ryöstetty, pari Gekkoa, sellaista vihreätä oli pari kertaa huoneessa ja kerran n. 10000 mikromuurahaista + yhtenä yönä saman verran mäkäräistä pienempiä verenimijöitä.

Black Parrotista ajaa varmasti puolessa tunnissa (autolla) lähimpään ravintolaan ja kävelee puolessa tunnissä lähimpään kauppaan. Totta puhuen ei puhettakaan että pystyisi syömään muualla kuin hotellissa jollei sitten ajele taksilla. Pimeässä ei näe pyöräillä. Hotellissa iltaruoka maksaa 37e + juomat /hlö. Sinänsä mitään ostettavaa saarella ei juurikaan ole.

Kannattaa ajella Justinin (hotellin luottokuski) kuljetuksella toiselle rannalle, hotellin omat rannat on niin leväisiä, että uiminen ei oikein onnistu paitsi paikallaan kellumalla leväriuttojen välissä/päällä.

Black Parrotin oma terassi on ihan ok ja mukavan rauhallinen paikka, mitä nyt sitten pari ranskalaista Gay-pariskuntaa vähän äänekkäämmin kuherteli. Muuten todella rauhallinen ja kauniskin paikka, tekeminen saattaa vaan loppua kesken, mutta ei viikossa. Mutta kannattaa tosiaan muistaa, että hotellin ympärillä ei ole yhtään mitään ja tarvitsee todella jonkin liikkumisvälineen, jos haluaa vähänkin päästä kauemmas.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me ollaan lähdössä häämatkalle Seychelleille heti häiden jälkeen toukokuun lopussa 2010. Aiotaan viettää öitä sekä Mahella, Praslinilla että La Diguellakin. Tarjouksia on nyt pyydelty eri matkatoimistoilta, mutta vasta yhdeltä ollaan saatu hintoja. Ei millään malttaisi odotella reissua... tosin pitäähän eka juhlia ne häät tietenkin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olemme lähdössä kuukauden päästä 2 viikoksi Seychelleille Mahen saarelle, mutta toiveissa olisi käydä myös muita saaria kurkkaamassa. Tietääkö joku, järjestetäänkö Mahelta miten opastettuja matkoja muille saarille ja onnistuisiko se mahdollisesti myös omatoimisesti niin että yöksi palataan kuitenkin omalle hotellille? Hotelli meillä on Le Meridien Barbarons ja se vaikuttaa ihan hyvälle, mutta säikähdin hieman lukiessani ihmisten arvioita, puolet suorastaan inhosi ja toinen puoli rakasti :huh: Kertokaa hyvät ihmiset mikä on totuus suomalaisin silmin, jos olette kyseisessä hotellissa yöpyneet? Kaikenlaisia hotelleja pitkin maailmaa on kyllä tullut koluttua, joten ihan suomalaista sviitti -tasoa emme osaa odottaakaan :girl_haha: Kaiken kaikkiaan haemme matkalta rentoutumista, yhdessä oloa ja kauniita maisemia, se ei lienee ongelma vaikka emme Hiltonissa asukaan? :flirt:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Just varattiin Seychellien reissu lokakuuksi 2010 sulhasen kanssa:) Ebookersilta lennot ja majoitus sähköpostilla suoraan hotelleista tiedustelemalla. Neljä ekaa yötä ollaan luksushotellissa nimeltä Chateau de Feuilles, joka sijaitsee Praslinin saarella, ja loppureissusta mennään jonnekin toiselle saarelle vähän vaatimattomampaan hotellin (ei vielä päätetty, ideoita?)

Ollaan sulhasen kanssa molemmat opiskelijoita, joten meillä itellä ei ole mitenkää varaa tätä reissua kustantaa, mutta onneksi molempien vanhemmat ovat luvanneet avustaa reissua rahallisesti, mikä onkin sitten heidän häälahjansa meille.

Onko joku majoittautunut luksushotelliin Seychelleillä ollessaan? Millaista oli? Itelleni luksusta on tähän asti ollut jo ihan tavallinen hotellihuone sokos hotellista, joten voi olla kyllä mennä morsiamen pää pyörälle tuolla Chateau de Feuillesissa ;)

Kuvissa näytti kyllä todella todella upealta paikalta!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Sol09 on ilmeisesti nyt siellä Le Meridien Barbaronsissa. Kerron nyt kuitenkin omia kokemuksiani kyseisestä hotellista.

Eli olin tuolla lomalla 2008 helmikuussa. Hotelli oli kiva, aamiainen hyvä (luultavasti, kun ei jäänyt muistikuvaa siitä - muistan kyllä huonot aamiaiset!), melko samantyyppinen muistaakseni kuin esimerkiksi usein Thaimaan ja Intian turistihotelleissa - siis leipää, munia, hedelmiä, taisi olla joku omeletinpaistmahdollisuus ja lisäksi kaikenlaista pientä, tyyliin leivonnaisia ja jogurttia. Uima-allas oli ihan jees, mutta sen ympärillä oli todella vähän rantatuoleja. Sai siis olla aikaisin liikkeellä jos siinä halusi lekotella.

Hotelli sijaitsi aivan rannan vieressä (rannalla ei ollut aurinkotuoleja, ainakaan muistini mukaan, kun oli niin lähellä allasaluetta). Hiekkaranta, mutta TODELLA kivinen sitten kun meni veteen. Sai suunnilleen kellua paikallaan ettei törmännyt kiviin, uiminen oli mahdotonta, ja pari ihmistä seurueestamme saikin pahoja haavoja. Hotelli on rannan päässä, eikä ainakaan missään kovin lähellä samalla rantaviivalla ollut parempaa kohtaa. Meressä ei siis voinut uida.

Sää meitä suosi, tuolloin helmikuussa satoi kerran. Hotelli oli hintatasoltaan todella kallis, Euroopan hinnat ellei enemmänkin. Lähellä hotellia ei ollut juuri mitään, joten jos ei aina halua ajella taksilla, täytyy syödä hotellissa. Ruoka oli kuitenkin kuten sanottua hyvää. Huoneet hotellissa olivat hyvät, ei valittamista - eivät mitään superluksushuoneita, mutta perushyviä. Henkilökunta ei ollut kovin ystävällistä, mutta en kyllä kutsuisi töykeiksikään.

Itselleni jäi vähän negatiivinen kuva juuri rannan takia, mutta muuten oli ihan kiva paikka - ei kuitenkaan mitenkään erikoinen.

Toivottavasti joku, joka tuota hotellia harkitsee, nyt saa jotain apua näistä mun kokemuksista ^^

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Heips,

kerronpas teille heti oman häämatkakertomukseni, koska se on kovin tuoreessa muistissa. Palasimme häämatkaltamme vasta viime lauantaina. Häämatkakohde oli siis Seychellit, ajankohta 4.-14.8.2010. Lennot HKI-Pariisi, Pariisi-Mahe ja Mahe-Praslin. Täytyy antaa kiitettävä arvosana Air Seychelleille. Hyvä palvelu, hyvä ruoka ja ilmaiset juomat lennolla. Suosittelen! Pariisiin lento vajaa 3h, Pariisi-Mahe 9,5h ja saarten välinen lento 15 minuuttia hieman epäilyttävällä pienellä rupelikoneella, mutta hienosti pysyi ilmassa, vaikka tuulinen sää olikin ja tuuli konetta riepotteli.

Ehdottomasti oikea ratkaisu oli heti suorilta suunnata kohti Praslinin saarta ja viettää siellä suurin osa ajasta 6/9 yöstä. Hotellimme oli Coco de Mer ja meillä oli sviitti Black Parrotista. Junior Suite 511. Merinäköala ihan ok. Tosin parempiakin olisi varmasti ollut, mutta eipä me hirveesti niitä maisemia siitä omalta partsilta katseltu! Huone oli mielestäni erittäin kiva. Meillä oli puolihoito. Aamiainen ja illallinen olivat hyviä. Joka ilta oli erilainen buffet-teema, kuten intialainen, kreolilainen, italialainen jne. Parina iltana oli livemusiikkia ja kreolilaisena iltana muutakin ohjelmaa. Hotellissa palvelu on ystävällistä ja kaikki puhuvat erittäin hyvin englantia. Hotellin ranta oli huonossa kunnossa elokuussa, koska oli kovat tuulet. Todella paljon merilevää kantautuu rantaan. Kannattaa siis lähteä muille rannoille päivää viettämään, jos hotellin ranta on huonossa kunnossa.

Ensimmäinen päivä meni lennosta elpyessä ihan hotelliin tutustuen. Black Parrotin asiakkaille on oma uima-allas, mutta vietimme myös aikaa Coco de Merin altaallakin. Toisena päivänä vuokrasimme pyörät hotellilta, jotka ovat erittäin laadukkaat ja uudet. Pyöräilimme koko saaren ympäri. Olemme erittäin urheilullisia ja aktiivisia ihmisiä, joten en välttämättä suosittele tätä "sohvaperunoille". Välillä on nimittäin 30 asteisia nousuja ja erityisesti Anse Laziolta alkavaa polkua saaren toiselle puolelle ei todellakaan voinut ajaa pyörillä, joten osan matkasta joutui kantamaan pyörää olalla. Hieno kokemus se kuitenkin oli ja actionia pitää olla!;) Kolusimme siis saaren ihan jokaista reunaa myöten. Siitä oli hyvä aloittaa loma, sillä käsitti saaren ihan erilailla ja tiesi mitä löytyy mistäkin. Kolmantena päivänä teimme päiväretken La Diguen saarelle. Otimme retken Mason'sin kautta. Mason's hakee aamulla hotellilta ja ajaa turistit satamaan. Hintaan kuuluu katamaraani (15min) ja paikan päällä pyörien vuokra. La Diguen saarella pyörien kunto ei todellakaan ollut hotellien pyörien tasoa. La Diguen saarella poljimme Anse source d'argentille. Kävelimme siellä kaikki rannat läpi. Takaisin tullessamme pyöräilimme La Diguen saaren toiseen päähän ja sielläkin oli upeita hiekkarantoja, joilla kävimme uimassa. Mason'sin retki alkoi kello 9.00 ja lautta lähti takaisin Praslinille kello 17. Siinä ajassa ehti ihan hyvin tsekata La Diguen saaren. Neljäs päivä huilattiin hotellilla. Kävimme hotellin salilla ja vietimme aikaa poolilla. Viidentenä päivänä eli maanantaina käytimme hyväksemme hotellin järjestämää ilmaista kuljetusta Anse Lazion rannalle, jolla olimme jo toka päivän pyöräreissulla käyneet. Tämä ranta on kuitenkin rankattu maailman top 10 kärkeen, joten halusimme ehdottomasti palata sinne takaisin ajan kanssa. Vietimme koko päivän rannalla. Muistaakseni hotellin kyyti lähti kello 9 ja paluu oli kello 15. Se oli riittävä aika rannalla makoiluun, uimiseen ja snorklaamiseen. Otimme snorklausvälineet hotellilta mukaan. Kuudentena päivänä lähdimme paikallisbussilla (lähtee ihan hotellin portin edestä) Anse Georgette rannalle. Kyseinen ranta sijaitsee Lemuria resortin alueella, joten sinne sisäänpääsyyn tarvitaan lupa. Tämä järjestyi Coco de Merin respasta soittamalla. Suosittelen ehdottomasti Anse Georgetellakin käymistä. Se on hiukan pienempi kuin Anse Lazio, mutta ei kyllä häviä sille muuten yhtään. Upeat isot aallot ja mahtava valkoinen hiekka. Samalla reissulla kävimme ihmettelemässä viiden tähden resortia ja söimme siellä. Samalla tuli vielä tsekattua Anse Kerlan biitsi, joka sekin löytyy resortin alueelta. Praslinin kaikki huippurannat tuli siis nähtyä. Täytyy vielä mainita Anse Volbertin ranta. Se oli myös upea. Paljon rauhallisempi kuin muut edellä mainitut, siellä ei ollut suuria aaltoja.

Keskiviikkona oli saaren vaihto. Taas pienkoneella 15 minuutin lento Praslinilta Mahelle. Mahella olimme valinneet vieläkin tasokkaamman hotellin nimeltä Ephelia Resort. Saapuessamme hotelliin tajusimme, että kyseinen hotelli kuuluu samaan Constance hotellien ketjuun, johon kuuluu myös tuo Praslinin ykköshotelli Lemuria resort. Ephelia on avattu helmikuussa 2010 ja viiden tähden resortti. Ruoka ja palvelu oli vieläkin parempaa kuin Coco De Merissä. Junior suite oli viimeisen päälle. Ensimmäinen päivä meni Mahella rentouttavassa hieronnassa spassa ja lekottelemalla resortin yksityisrannalla. Viimeiselle päivälle bookkasimme hotellin kautta snorklausreissun Marine national parkkiin. Siellä oli upeat snorklausmestat. Todella hieno riutta. Takaisin tullessamme onnistuimme näkemään valashain, jonka evää mieheni pääsi koskettamaan (tarkoitus oli ilmeisesti päästä surffaamaan valashain kanssa). Viimeisen päivän snorklausreissu kruunasi koko häämatkan, jolla olimme kokeneet ja nähneet todella paljon. Pääkaupunki Victoria jäi näkemättä, mutta ilmeisesti siellä ei pahemmin ollutkaan mitään nähtävää. Jos olisi ollut huonot ilmat, niin siinä tapauksessa olisimme varmasti käyneet kaupungissa. Praslinilla hyvä snorklausmesta on kuulemma St. Pierre.

Jälkeenpäin ajateltuna olen erittäin tyytyväinen, että otin niin monta yötä Praslinille. Praslinin saari on sopivasti Mahen ja La Diguen välillä, joten siitä oli helppoa ja edullista tehdä retkiä eri suuntiin. Mahe ei todellakaan ole yhtä kaunis paikka kuin Praslin tai La Digue, joten älkää missään nimessä viettäkö koko lomaanne siellä. Mielestäni ihan ehdottomat must see saaret ovat Praslin ja La Digue. Koko matka oli siis puolihoidolla ja tuli kustantamaan Mr.Travelin kautta 8000euroa. Paikan päällä ei ole juuri mitään ostettavaa. Coco de Merissä saimme aikaiseksi 300 euron huonelaskun ja Ephelia Resortissa 480 euron huonelaskun (tämä tosin sisälsi hieronnan ja 2 hengen snorklausreissun).

Ensimmäisenä päivänä satoi kovasti ja saarien vaihtopäivänä myös. Kaksi kunnollista sadepäivää siis mahtui matkaamme. Muuten oli puolipilvistä ja joka päivä taisi jossain välissä vähän ripsauttaa vettä, mutta ne olivat nopeita kuuroja. Vastaan mielelläni kysymyksiin! Tykkään nimittäin itse lukea aina ennen matkaa kaikenlaisia nettipalstoja, joten täytyy kantaa nyt oma korteni myös kekoon!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Heippa! Meillä on Seychellit mietinnässä yhtenä häämatkakohteena. Vilkuilin vähän netistä ja huomasin, että joulukuu on siellä vuoden sateisin kuukausi (jopa 18 sadepäivää!). Meillä on siis häät joulukuun alussa ensi vuonna ja heti sen jälkeen oltaisi matkalle suuntaamassa.

Kysynkin siis, että onko kenelläkään tietoa säästä Seychelleillä joulukuussa? Joku ketjuun aiemmin kirjoittanut taisi olla käynyt juuri joulukuussa siellä... Alkoi kieltämättä vähän epäilyttää että meneekö matka täysin pilalle jos koko ajan sataa, tai lähinnä että halutaanko ottaa sitä riskiä. :girl_sigh:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Heip!

Meillä on tarkoitus lähteä häämatkalle ensi heinäkuussa, huolimatta siitä että täällä on varoiteltu heinäkuun epävakaisista keleistä.. :) Joka kaukomatkakohteessa tuntuu olevan sama homma heinäkuussa, ja me kun halutaan lähteä reissuun heti häiden jälkeen! Varataan matka Helin matkojen kautta, lennetään Pariisin kautta Mahelle ja ensin majoitutaan La Diquen saarelle Le Domaine de l'Orangeaie - villahotelliin puolihoidolla viikoksi. Sieltä sitten Sainte Anne Resortiin vielä viikoksi täysihoidolla. Hinnat on kalliit mutta esim. Sainte Annella täysihoitoon sisältyy klo 18 jälkeen laseittain ranskalaista shanpanjaa :). Tarkoitus tehdä once in a lifetime -matka parissa viikossa joten miksei sitten mentäisi tyylillä kun kerran mennään!

Onko kellään kokemuksia näistä hotelleista ja Sainte Annen saaresta? Lähinnä mietityttää että saako aikaa kulumaan kahdella pienellä saarella kun molemmilla ollaan kuitenkin viikko..tai onhan meillä siellä toisemme ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Onko kellään kokemuksia näistä hotelleista ja Sainte Annen saaresta? Lähinnä mietityttää että saako aikaa kulumaan kahdella pienellä saarella kun molemmilla ollaan kuitenkin viikko..tai onhan meillä siellä toisemme ;)

Kokemuksia muutaman kuukauden takaa... Saint Anne Resort on kokolailla täydellinen. Siellä saa kyllä komeasti viikon kulumaan, löytyy monia aktiviteettejä, hierontaa, snorklausta (+retkiä), melontaa jne. Lainattavat vehkeetkin tuntuivat olevan ihan OK. Ja hotelli järjestää venekyytiä (n. 10 min) pääsaarelle joten siellä kannattaa käydä myös. Kannattaa heti ensi töikseen tehdä ravintolavaraus sinne Robinson tms. ravintolaan, sillä sinne on jonoa. All inclusiveen kuuluu useita ala carte tasoisia ravintoloita ja buffee ravintolakin on erittäin laadukas. Viinilistalta löytyi jotain 50 eri viiniä ja jos ne ei riitä niin rahalla saa lisää :-) Villoihin kuuluu polkupyörät sillä etäisyydet ovat alueella yllättävän isoja. Jos ei jaksa kävellä/pyöräillä niin aina voi soittaa respaan ja tulevat hakemaan sellaisilla sähkögolf-kärryillä.

La Digue on taas ihan toisesta ääripäästä (tuosta hotellista ei ole kokemusta). Polkupyörä esille ja on heti paikallisten ihmisten joukossa, jota ei näissä luxus-hotelleissa pysty kokemaan. Viikko siellä on ehkä vähän ylimitoitettu pienelle saarelle ainakaan jos ei jaksa rannalla lojua. Toisaalta jos tekee venematkoja Prasliniin niin sielläkin saa päivän kaksi tai enemmänkin menemään. Jokatapauksessa kolmesta saaresta ehdoton ykkössuosikkini.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Monen kuukauden pähkäilyn ja tarjousrumban (Mauritius, Malediivit, Bali, Caribia, ei ku Mauritius, ei ku!) jälkeen vihdoin varattiin kahden viikon häämatka Seychelleille Ephelia Resortiin (puolihoito junior suitessa). Vaikka täällä ja Tripadvisorissa kovasti suositellaan Praslinia ja La Diguea Mahen kustannuksella, saatiin Epheliaan mielestämme niin hyvä tarjous, et rahat riittää hyvin kiertelyyn ja päiväretkiin, miksei yön ylikin, ilman matkatavaroiden pakkaamisrumbaa ja hotellin vaihtoa.

Toukokuu, tule jo!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Heippa! Täälläkin ollaan menossa Seychelleille lokakuussa häämatkalle! \o/ Ollaan ensimmäinen viikko Prasilinissa Coco de Mer hotellissa beach villassa. Toinen viikko Saint Anne Resortissa, joka on ihan Mahen saarea vastapäätä, oma pieni saarensa. Onko täällä joku ollut Saint Annessa? En malta oottaa!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Häämatka onnellisesti takana ja rusketuskin valitettavasti karisee jo hyvää vauhtia. Kaikki Seychellejä harkitsevat, älkää harkitko enää vaan menkää! Se on täydellinen häämatkakohde!

Kuten jo aikasemmin kirjotin oltiin kaks viikkoa Constance Epheliassa. Paikka oli aivan upea, mahtava, täydellinen meille. Vaikka hotelli oli varattu täyteen, löysi oman rauhan helposti etelä- tai pohjoisrannalta tai sitten poolilta. Henkilökunta oli ystävällisintä ikinä! Juteltiin heidän kanssaan aina kun mahdollista ja moneen kertaan mm. paikan johtajan ja kakkosmiehen kanssa.

Hotellikompleksi tarjosi ohjelmaa joka päivä mm. pyöräretkiä, ohjattuja urheilutunteja ja tietoa paikallisista kulttuurista. Uudenoloinen kuntosali oli todella siisti ja spa oli miellyttävä paikka rentoutua vaikka ei ollut varannutkaan mitään hoitoja. Retkillä oltiin 4 päivänä, kahtena vuokrattiin auto, yks päivä meni katamaraanilla ja yks kalassa. Vaikka normaalisti ollaan kovinkin aktiivisia ja aina menossa niin tällä reissulla oltais viihdytty enemmänkin vaan paikoillaan auringosta ja maisemista nauttien. Mutta eihän noin kauas voi mennä täysin oleilemaan paikoillaan. Neljä päivää oli kuitenkin meille ihan riittävästi ja varsinkin kun oli niin lämmin koko ajan (yli 30 astetta) niin retkipäivien jälkeen oli melko uupunut ja tarvitsi taas muutaman lepopäivän. Resortista sai lainaan snorklausvälineet, kajakkeja, laserveneitä ja surffikamat niin ei siellä rannallakaan nyt ihan lahnana tullut oltua.

Voin vilpittömästi suositella Seychellejä häämatkakohteeksi. Se oli aivan paratiisi ja mun paras matka tähän mennessä. Joka mutkan takaa oli mahdollinen kodak moment ja päiviteltiin jatkuvasti saaren kauneutta: vatsanpohjasta ottavia korkeuseroja, pieniä rauhallisia hiekkarantoja, palmuja, veden muokkaamia kallioita rantoja reunustamassa, vehreyttä ja kirkasta vettä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^ IHANAAAA kuulla Barcelona, en kyllä malta oottaa lokakuuta :girl_in_love: . Ja kiva että teillä oli onnistunut reissu!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ihan täysin innostuin tästä! olimme ajatelleet myös havaijia, mutta tämäkin kuulostaa mainiolta!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Räätälöidyt matkapaketit ovat todellakin helppoja mutta myös turvallisia sillä matkanjärjestäjä vastaa koko matkasta sekä aktiivisesti on mukana mikäli ongelmia esiintyy! Seychellien kohdalla matkanjärjstäjän ammattitaito ja vinkit ovat kyllä niin rahanarvoisia juttuja, että on todellista rahan haaskausta lähteä kohteeseen "oppimaan" itse kentapään kautta mikä toimii ja mikä ei. Halvalla ei hyvää saa ja mielestäni olisi tosi ikävä lähteä reppureissulle noin upeaan kohteeseen tekemään ruokaa ja jonottamaan ruokakaupoissa ihmetellen paikallisia ruoka-aineksia. Kyllä loman arvo syntyy siitä että sen on suunnitellut ammattilainen ja perillä ovat ammattilaiset pitämässä huolta! Muista, että myös Norman Bates vaikutti tosi luotettavalta kun asiakkaat yöpyivät hänen motellissaan. Kannattaa pikkaisen puntaroida muutakin kuin hintaa.

Viikon päästä suuntana Praslin. Me valitsimme edullisemman majoitusvaihtoehdon ja aiomme yöpyä self-caterin huoneistossa, jossa on omat huoneet, keittiö ym. Huoneiston omistaja vaikuttaa todella mukavalta ja luotettavalta, on hakemassa meidät satamasta majapaikkaan ja pitää hyvin yhteyttä. Otimme lennot suoraan lentoyhtiöltä ja majoituksen ilman huonepalveluja, joten matkan hinta jäi hyvin kohtuulliseksi!! Emme kaipaa hienoja hotelleja tai valmiita ruokapöytiä vaan toistemme seuraa ja seikkailun tunnelmaa.

Valmiit matkapaketit ovat tietenkin helppo vaihtoehto, mutta puolta halvemmalla pääsee kun järjestää matkan itse! En malta odottaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Oliko edellinen ehkä matkantoimiston edustajan kirjoitus? Yleensä pääsee paljon lähemmäksi maan kulttuuria ja tapoja kun ei karjalauman tavoin seuraa matkaoppaita tai syö hotellissa päivästä toiseen hotellin omaa sapuskaa. Paikalliset huoneistojen vuokraajat jos ketkä osaavat antaa parhaat (paikallisten suosimat) vinkit matkakohteesta!

Se jos mikä on rahan tuhlausta, että lähtee vieraaseen maahan syömään länsimaista tuttua ruokaa ja liikkumaan muiden turistien kanssa! Suosittelen käymään mahdollisimman monessa eri ravintolassa (miksei myös kaupassa) ja liikkumaan turistioppaiden sijaan paikallisten seurassa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me suunnataan tammi-helmikuussa Seychelleille! Viimeisiä varausvahvistuksia odotellessa ei meinaisi millään malttaa mieltään... Pakko kipaista heti opaskirjaostoksille nyt.

Meillä viikko Praslinilla Coco de mer -hotellissa ja toinen viikko Mahella Ephelia Resortissa. Luin tuolta vanhoja postauksia Coco de merin Black Parrot -puolesta. Mikä se siis on? Mä en tiedä vielä, että minne meidän huone kuuluu.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

ennaline, vanilliini ja myyränen, mielelläni kuulisin kokemuksianne matkastanne seychelleille! :). ja tietty muidenkin ;).

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Suunnataaan elokuussa häämatkalle Seychelleille. 6 yötä Praslinilla ja 4 yötä La Diguella. Lisää vaan matkakertomuksia, kokemuksia ja vinkkejä tulemaan, jos joku ei vielä ole kirjoittanut. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mahelta kannattaa ehdottomasti nähdä muutakin kuin Victoria. Se on oikeastaan aika ankea paikka, tosin riippuu siitä mitä hakee. Me käytiin jollain torilla (se oli ihan mukava) ja muutamissa kaupoissa. Shoppailumahdollisuudet on aika olemattomat, hinnat on korkeat, eikä kaupungissa ehkä hieman kärjistetysti juuri muuta ole kuin pankkeja....

 

Meidän reissu alkoi hankalasti, kun lentojen kanssa oli kaikki mahdolliset haasteet ja missattiin pari ekaa perilläolopäivää kokonaan. Tästä seurasi sitten myös riitelyä matkatoimiston kanssa jo matkan aikana ja myös matkan jälkeen. Helin matkat ei meitä erityisemmin vakuuttaneet noiden ongelmien suhteen ja tuskin heitä käytetään enää koskaan. Muutoin matka sujui hyvin ja paikkahan oli ihan mahtava.

 

Coco de Mer oli meille pettymys. Ihan ok sikäli, mutta huoneen lattia oli ihan likainen, kun tultiin ja monien asioiden hoitaminen henkilöstön kanssa oli toooodella kankeaa. Ranta oli ihan ok, mutta se tosiasia, että se oli feikki, oli aika peestä, kun ympärillä oli kuitenkin vaikka kuinka upeita luonnonrantoja. Praslinilla vuokrattiin päiväksi auto ja käytiin kiertämässä melkein koko saari. Ajettiin myös Zimbabween, saaren korkeimmalle kohdalle, josta oli ihan hienot näkymät. Vallee de Mai oli aika upea. Mentiin ilman opasta, vaikka niitäkin siinä oli tyrkyttämässä palveluitaan. Ei ehkä saatu ihan kaikkea irti keskenämme ranskankielisen opaslehdykkeen kanssa (englanninkieliset oli loppu), mutta meille tuo oli mieluisampi vaihtoehto.

 

Praslinilla ollessamme käytiin matkatoimiston järjestämällä päiväretkellä Curieusella ihastelemassa kilpikonnia ja snorklaamassa parissa paikassa, Ile Cocosilla ja yhden toisen saaren edustalla. Cocosilla oli kirkas vesi ja se tuntui silloin mahtavalta snorklausmestalta, mutta myöhemmin käytiin muualla, joka kyllä voitti tämän paikan mennen tullen. Cocos oli muutoin kyllä tosi upea, vaikka siinä tulikin oltua veden lisäksi vain pienellä rantakaistaleella. Curieuselle mennessämme opas pelotteli hyttysistä niin hirveästi, että jotkut ranskalaisturistit eivät suostuneet lähtemään polulle metsän halki ennen kuin veneestä asti oli haettu hyönteismyrkyt. Meitä rupesi jo ottamaan pattiin, kun odottelu kesti kauan, ja sitten se metsäpätkä ei edes ollut kovinkaan pitkä... Muakin pisti kyllä muutama hyttynen, mutta kutina kesti hetken ja sitten ei ollut paukamista oikein tietoakaan. Normaalisti mulla Suomessa tulee pistoista jättipaukamat, joten ei ehkä kannata ihan hirveästi panikoida niistä paikallisista hyttysistä.

 

La Digue oli aika makea paikka. Meidän päiväretken iltapäivään osui rankkasade, joka aiheutti sen, ettei ehditty kaikkiin niihin paikkoihin, joihin oltais haluttu mennä. Anse Source d'Argent oli mulle ehkä niiden kaikkien kehujen jälkeen vähän pettymys, kun odotti jotain uskomatonta. Olihan se kaunis, mutta ehkä se laskuveden aikaan rannalla palloilu ei ollut paras aika. La Diguella kannattaa muuten kilpailuttaa ne pyörien vuokraajat. Meille tarjottiin ensimmäisenä ihan hirveitä romuja, mutta löydettiin sitten huomattavasti paremmat fillarit samaan hintaan.

 

Mahella yövyttiin siis Constance Ephelia Resortissa. Ja se varsinkin oli lomaa! :) Ihan superpaikka ja niin helppo olla. Kaikki sujui kuin itsestään ja henkilökunta oli todella tehokasta, ystävällistä ja mukavaa. Lounastelu voi tulla siellä ravintoloissa kalliiksi, mutta baari/rantamenu päiväsaikaan on kohtuuhintaista. Lähistöllä ei ollut tarjolla ravintoloita, joten jos ei lähtenyt jonnekin retkelle, niin oli aika lailla hotellin armoilla. Hotellialue on laaja ja siellä riitti uima-altaitakin niin, ettei koskaan ollut ruuhkaa missään. Rantatuoleillakin oli aina tilaa. Ei tosin ehkä oltu just kuumimpaan sesonkiin liikkeellä (tammi-helmikuu), joten hotelli ei ollut täynnä. Hotellin pohjoisranta oli se parempi snorklausranta, mutta jos ei mennyt kovin pitkälle, oli vesi aika sameaa. Silti oli aika paljon nähtävää. Käytiin myös hotellin snorklausretkellä Cap de Ternay Marine National Parkissa ja se oli ihan ykkösmesta.

 

Mahellakin ajeltiin yksi päivä vuokra-autolla. Auton kanssa vaan oli se ongelma, että sen tankki oli melkein tyhjä, kun saatiin se, joten päivän alkuun kaavailemamme käynti teeplantaasilla jäi väliin, kun piti lähteä etsimään bensa-asemaa jostain saaren toiselta puolelta. Mahe oli mun mielestä mainettaan parempi ja sielläkin oli vaikka mitä nähtävää. Korkeuserot oli ihan huikeat ja upeaa rantaa oli joka puolella. Ajettiin myös Beau Vallonin kautta ympäri ja meidän mielestä se oli todella ankea mesta. Ihan täynnä rakennuksia ja tuntui, että kaikki luonnollisuus ja luonto oli hävitetty, kun hotellikompleksia nousi joka puolelle. Ei missään nimessä majoituttaisi sinne ja oltiin kyllä tyytyväisiä varsinkin sen käynnin jälkeen tohon oman hotellimme sijaintiin, vaikka ne meitä ympäröineet palvelut olikin paljon vaatimattomammat hotellialueen ulkopuolella.

 

Meillä oli käytössä jonkin verran paikallistakin valuuttaa, mutta euroja käytettiin tosi paljon. Paikallinen raha on monissa tilanteissa todella tarpeen, koska joissain paikoissa (esim. bensis) voi saada aika mielenkiintoisia kursseja eurolle... Säänvaihtelut voi olla todellakin suuria. Kun oltiin Praslinilla, Mahella oli tosi pahoja sateita ja niiden takia tuli maanvyöryjäkin Anse Royalen suunnalle. Kun siirryttiin Mahelle, sää muuttui ja rankkasateet loppui. Jonkin verran sateli kyllä varmaan jokaisena päivänä, mutta koko reissun aikana meitä häiritsevästi ehkä parina päivänä/iltana. Eli ei voi valittaa. 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Täällä myös yksi Seychelleille lähtijä! Olemme varanneet omatoimimatkan heinäkuun lopulle; 11 yötä perillä, joista 5 Praslinilla ja 6 Mahella. Suunnitelmissa on ainakin vaeltaa, sukeltaa ja kalastaa; toivottavasti löydämme hyvän hinta-laatu-suhteen omaavat palveluntarjoajat. :) Ei malta odottaa!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Onko ketään, kellä tuoreempia tarinoita tai jotka lähdössä? Meillä olisi kuukauden päästä matka edessä! En malta odottaa!! :--)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään