Kata

Seychellit

133 viestiä aiheessa

Me oltiin häämatkalla syyskuussa Seychelleillä. Yksinkertaisesti upea reissu! Lähdimme reissuun heti häiden (lauantaina) jälkeisenä maanantaina. Mikä oli meistä tosi hyvä juttu, koska se tuntui oikealta häämatkalta kun se tehtiin heti siihen perään.

 

Aluksi olimme 5 yötä Praslinilla Coco de Merissä ja sen jälkeen Mahella Sunset Beachissa 6 yötä.

 

Praslin oli huikea. (Valitettavasti emme ehtineet käydä La Diguella, jota monet sanovat vielä paremmaksi.) Luonto tosi kaunista ja rannat hienoja. Snorklaaminen onnistui hyvin Anse Laziolla, joka oli tosi ihana ranta. Hotellilta järjestettiin rannalle päivittäin kuljetuksia. Paikallisilla busseilla oli helppo ja halpa matkustaa paikasta toiseen. Hotelli Coco de Mer täytti kaikki odotukset. Palvelu oli tosi hyvää joka paikassa, homma sujui. Ei mitään valittamista.

 

Mahella olisi näin jälkikäteen pitänyt viettää vain muutama yö. Sielläkin oli hienoja rantoja ja kaupungilla käyminen oli myös vaihteeksi mukava juttu. Mutta mieluusti olisimme olleet Praslinilla muutaman yön pitempään, jotta olisimme sieltä käsin voineet matkustaa mm. La Diguelle helpommin. Mahellakin paikallisliikenne toimi tosi mukavasti emmekä kokeneet tarpeelliseksi vuokrata autoa. Hotelli Sunset Beach oli vähän pettymys. Huoneen lattia oli erittäin hiekkainen kun saavuimme. Henkilökunta ravintolassa oli laiskan puoleista, ruokalistalta monet pääruoat olivat loppu ja paikalliset pulut hyppivät aamupalapöydässä eikä asia häirinnyt henkilökuntaa laisinkaan. Puitteet olivat hotellissa kuitenkin hienot.

 

Suosittelen käyttämään matkatoimiston retkiä kohteessa, vaikka ne eivät ihan halpoja olekaan. Veneily ja lähistön pikkusaaret kilpikonnineen ja lintuineen ovat upeita ja rauhoittavia.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me myös lähdössä tänne talvella häämatkalle :) Ketju on ollut pitkään hiljainen - kai nyt joku muukin on käynyt tai menossa Seychelleille? Meillä ideana olla 6 yötä Mahella ja 6 yötä Praslinilla  :girl_dance:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Marraskuussa on edessä omatoimimatka (ei häämatka) Seychelleille - 4 pv Praslin - 4 pv La Digue - 2 pv Mahe. Lennot Hki-Berliini-Abu Dhabi-Mahe. Voin tulla kertomaan kokemuksia, jos siitä on jollekin hyötyä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Marraskuussa on edessä omatoimimatka (ei häämatka) Seychelleille - 4 pv Praslin - 4 pv La Digue - 2 pv Mahe. Lennot Hki-Berliini-Abu Dhabi-Mahe. Voin tulla kertomaan kokemuksia, jos siitä on jollekin hyötyä.

Hei, tule ihmeessä jakamaan kokemukset matkasta!

 

Meillä tarkoitus mennä häämatkalle Seychelleille; 6 yötä Praslinilla ja 4 Mahella. 2016 Elokuussa olisi matka. Tropiikista kun on kyse, varmasti säät ovat hyvin vaihtelevia. Elokuu kuitenkin pitäis olla kuivin kuukausi, joten toivotaan vähäistä sadetta ja kivasti aurinkoa! :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me myös lähdössä tänne talvella häämatkalle :) Ketju on ollut pitkään hiljainen - kai nyt joku muukin on käynyt tai menossa Seychelleille? Meillä ideana olla 6 yötä Mahella ja 6 yötä Praslinilla  :girl_dance:

Oi, tule sitten kertomaan kokemukset! Mekin lähdetään tuonne häämatkalle - tosin elokuussa! :)

Tarkoitus Käydä myös Diguella päiväretkellä. Oon tosi innoissani!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ihan äskettäin on kotiuduttu, joten tässäpä muutama ajatus. Lennot kulki ajallaan ja laukut tulivat myös perille asti. Me emme siis yöpyneet viiden tähden resorteissa, vaan käytettiin ns. self catering majoituksia. Todennäköisesti häämatkalaiset valitsevat tasokkaammat majoitukset ja saavat sitä kautta sellaisen kivan lisäfiiliksen reissulleen. Viisumia ei tarvitse. Hieman ennen Mahelle laskeutumista lentokoneessa jaetaan maahantulokaavake, jossa kysellään mm. majoitukset, pidä siis hotellivarausten tiedot lähettyvillä, jotta voit täyttää lapun oikein. Pelkkä saaren maininta ei riitä, vaan passiin ei tule maahantuloleimaa ennen kuin majoitusten nimet on selvästi papereissa.

 

Praslin: Meillä oli majapaikka lähellä Anse Volbertia. Siitä oli helppo lähteä esim. puolipäiväretkelle Curieusen ja St. Pierren saarelle. Curieusella on paljon jättikokoisia, mutta sympaattisen näköisiä maakilpikonnia. Lisäksi Curieusen Anse St Jose oli todella hieno ranta vaikkapa uida, joskaan tällä rannalla ei ollut niin paljoa Seychelleille tyypillistä graniittikiveä. St. Pierren saarella käytiin snorklaamassa, kaunis pieni graniittikallioinen saari. Kuljimme myös paikallisbussilla mm. Grand Anselle ja Vallee de Main puistoon. Busseilla kulkeminen oli halpaa (5 SCR), mutta aikataulut olivat hyvinkin venyviä ja bussit useimmiten täynnä. Meillä jäi Anse Lazio käymättä, kuuleman mukaan on todella kaunis ranta? Liikenne vaikutti aika kaaottiselta ja bussikuskit ajoivat kuin formulakuskit. Praslin on melko iso saari, joten bussilla kulkeminen tai vuokra-auto on pakollinen, jos haluaa kiertää enemmän eri paikoissa. Anse Volbertilla oli yllättävän paljon ns. tyrkyttäjiä liikkellä, jokainen halusi tarjota juuri omien kontaktien kautta retkiä esim. Curieuselle. Onneksi se ei kuitenkaan ollut mitenkään päällekäyvän pakottavaa, vaan kohtelias kieltäytyminen riitti heille ja saatiin olla rauhassa.

 

La Digue: Majoitus oli n. kilometrin päässä Grand Ansesta. Vuokrasimme majapaikasta polkupyörät, joilla oli kiva huristella pitkin saarta. La Digue oli meidän suosikki, sopivan pieni ja rauhallinen. Anse Source D'Argent oli juuri niin hieno kuin kuvista näyttää. Anse Source D'Argentilla oli meidän ollessa vesi sopivan korkealla, joten aika meni meressä kelluessa ja snorklatessa. Käytiin myös Cocolla ja Felicitellä snorklaamassa, mutta päivä oli sateinen, joten ihan parasta ei saatu irti. La Diguella oli ilmeisen yleistä, että kodeissa pidettiin kanoja, koska useassa paikassa tien veressä kotkotti kanoja ja poikasia piipitti vieressä. La Diguen ihmiset vaikuttivat aidosti onnellisilta.

 

Mahe: La Diguen hiljaiselon jälkeen Mahe tuntui melko vilkkaalta. Majapaikka oli meillä Anse Royalella. Venekyytimme oli Mahella sen verran myöhään, että meillä jäi käytännössä 1 kokonainen päivä Mahelle, joten ei ehditty nähdä saaresta kovinkaan paljoa, vaan keskityimme uimiseen ja snorklaamiseen Anse Royalella. Anse Royale oli yllättävän kaunis ranta ja ihmisiä rannalla oli todella vähän. Mahella meille myös tyrkytettiin pimeää taksia - älä mene autoon, jossa ei ole taksikylttiä katolla. Sovi taksin hinta etukäteen (ja tinkimällä voi saada hintaa alemmaksi).

 

Meidän matkalle sattui jonkin verran vesisadetta, mutta yksi sadepäivä meni Praslinilta La Diguelle siirtyessä. Muuten oli lämmintä, iltapäivällä jopa hikisen kuumaa. Meillä molemmilla on herkkä iho, joten iho paloi suojakerroin 30:stä huolimatta. Olisi pitänyt ottaa suojakerroin 50 aurinkorasva. Seychellien asukkaat pitävät selvästi musiikista, koska joka paikassa soi musiikki. Mitä lujempaa, sen parempi. Jos kuvittelette, että kotimaan nuorten poikasten bassokulttuuri on naurettavaa, Seychelleillä se on normaalia.

 

Lyhyesti

+ Uniikki kohde, valtavien turistimassojen puuttuminen oli positiivinen yllätys

+ Kauniit rannat

+ Paikallisasukkaat perusystävällistä porukkaa, ei mitään ylitseampuvaa imelyyttä

+ Curieusen kilpikonnat

+ Monimuotoinen luonto - rantoja, kallioita, rehevää metsää, erilaisia kasveja ja lintuja

+ Laivakuljetukset saarien välillä toimivat hienosti ajallaan, laivat nykyaikaisia

+ Snorklatessa näkee värikkäitä kaloja, mutta värikkäitä koralleja ei juurikaan ole.

+ Yllättävän siistiä joka paikassa.

+ Turvallinen yleisfiilis.

+ Vältyimme turistiripulilta.

+ Tuoreet hedelmät.

+ Ehkä hieman hassu plussa, mutta Seychellien rahayksikön rupian setelit ovat kauniita kuin taideteos. Oli pakko jättää muutamia seteleitä muistoksi rumien eurojen rinnalle.

+ Euroilla maksaminen onnistuu myös ja ainakin meidän tapauksessa vaihtokurssi laskettiin aina oikein. Suomalainen Visa Debit/Credit toimi kaupoissa ja ravintoloissa.

+ Hintataso oli edullisempi kuin kuvittelimme.

- Snorklausretkien surkeat järjestelyt (esim. oppaat eivät mene veteen tarkistamaan olosuhteita, kuten virtauksia, joten suosittelen varauksella, jos et ole ikinä snorklannut)

- Varmaankin söimme väärissä paikoissa, mutta syömämme ruoat eivät aiheuttaneet mitään riemun kiljahduksia. Ruoka oli kyllä perushyvää.

- Ilmainen wifi oli vain harvoissa paikoissa. Tämä ei siis ollut meille mikään ongelma, koska emme ole mitään nettiaddikteja, mutta olisi ollut kiva lähettää läheisille kuulumiset netin kautta, koska oma Saunalahden liittymä ei toiminut Seychelleillä.

- Vesikalustetekniikka oli antiikkista. Kylpyhuoneet toimivat miten sattuu. Paineella tuleva vesi on luksusta, lämmin vesi superluksusta. Praslinilla majapaikan vessan pönttö ei jaksanut imaista paperia mukaansa pöntön vetämisen yhteydessä, joten otimme käyttöön meksikolaisen vessakulttuurin - vessapaperi laitettiin roskakoriin käytön jälkeen. Tässäkin tuli sitten poikkeus Mahella, jossa majoittuessamme pääsimme vihdoin toimivaan kylpyhuoneeseen, jossa riitti vedessä paine ja lämpö sekä pönttökin oli imevää sorttia. :D

- Teräksiset istumalihakset vaativa lentomatka.

 

Vaikka tuossa nyt tuli miinustakin lueteltua, reissu oli silti hieno ja pidän Seychellejä ehdottomasti käymisen arvoisena paikkana. Kirkkaassa ja lämpimässä merivedessä kelluessa, palmujen huojuessa rannalla sekä jyhkeiden graniittikallioiden maisemissa oli mukava irrottautua työelämän kiireestä. Ennen lomaa tuli suunniteltua aika paljon paikkoja, joissa olisi pitänyt käydä, mutta osa jäi käymättä, koska oli mukava vaan olla jouten ja kellua meressä sekä unohtaa kaikenlainen suorittaminen ja pakkopakkopakko tehdä sitätätätuota. Suomalaista tehokkuutta ja kilpailukyvyn maksimointia ei Seychelleillä muuten tarvitse seurata. Asiat tapahtuvat ajallaan, just relax man.

 

En tiedä auttaako tämä kertomukseni häämatkalaisia, mutta ainakin me pakenimme onnistuneesti arkielämää.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiitos paljon tästä! Kuulostaa kyllä just meidän paikalta. :) Nyt en malta oottaa matkaa! Mitä rokotuksia muuten tms. otitte?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä oli rokotuksena ns. suomalaiset perusrokotukset (esim. jäykkäkouristus) ja ylimääräisenä useita vuosia sitten otetut hepatiitti A+B. Erikseen Seychellejä varten ei otettu lisää rokotuksia. Näitä perusrokotuksia sekä hepatiitti A:ta suosittelee myös rokote.fi.

 

Tuosta aiemmasta viestistä jäi mainitsematta, että hyttysmyrkkyä kannattaa ottaa mukaan. Lisäksi jotain hydrokortisonia tms, jos hyttysen puremat aiheuttavat herkästi kutinaa. Meille tuli jonkin verran hyttysen puremia ja ne kutitti todella paljon.

 

Meillä tuli vielä jälkeenpäin hieman selkkausta tuon viimeisen majapaikan suhteen. Maksoimme majoituksen kortilla ja maksun vastaanottanut henkilö sanoi, että maksu on ok, mutta hän ei jostain kumman syystä saa kuittia tulostettua. Ei sitten ollut kiva saada jälkeenpäin vihaista sähköpostia, jossa meitä syytettiin huijareiksi, koska olimme antaneet heille viallisen Visan ja maksu ei ollut mennyt läpi. Me luotimme siihen, kun meille sanottiin, että maksu on ok. Meillä ei ollut mitään syytä epäillä maksun epäonnistumista, koska korttimme oli käynyt jokaisessa maksupaikassa sitä ennen (ja kävi myös jälkeenpäin). Jäi jotenkin pska fiilis siitä sitten - olisimme maksaneet käteisellä suoraan, jos olisi heti ilmoitettu, että teidän kortti ei käy. En tiedä eikö se maksun vastaanottanut osannut käyttää kunnolla sitä maksupäätettä vai eikö vain halunnut sanoa meille suoraan, että teidän kortti ei ole ok?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään