Jump to content
Naimisiin.info

Seychellit


Kata

Recommended Posts

Täällä ollaan, vaikka muutakin tekemistä olisi....

En muista nähneeni paikkaa, mutta vaikuttaa mukavalta kuvien perusteella. Varmaan ihan hyvä valinta!

Anse Volbert on kelpo ranta ja harvinaista kyllä, tarpeeksi syvä uimiseen myös laskuveden aikaan. Vesi oli rannalla melko sameaa snorklaukseen (johtuisiko monsuunin suunnasta?) , mutta näimme kuitenkin sielläkin paljon kaloja (trumpetfish, lionfish, parrotfish...) ja myös merikilpikonnia. Pienen niemen takana oli paremmat snorklaukset (joutuu hipsimään hotelli La Reserven alueen läpi) ja myös koralleja, mutta menkää korkean veden aikaan. Sitten erinomaista snorklausta myös Anse Lazio -rannalla, siellä myös kokeilemisen arvoinen rantaravintola. Laziolle pääsee pyörällä (Paradise Sun Hotel vuokraa 10EUR(?) päivä, matkalla on melkoisen hikinen ylämäki)

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 132
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Heh, minä täällä taas Lizze (hiukan nolona) Mutta aidosti tällä palstalla tuntuu saavan parhaiten vinkkejä. Matkalaukun keskustelupalstalla on hiljaista enkä muita hyviä aiheeseen liittyviä palstoja ole löytänyt, joskaan olisin niitä sen ihmeemmin etsinytkään.

Luin Lonely Planetin matkaoppaasta että Seychellien sisäisille lennoille saisi ottaa vain 10 kg matkatavaraa tai siis sen ylimenevältä joutuu maksamaan 3 rupiaa per kilo. Tosin jos lento Mahelta esim. Praslinille on suora jatko kansainväliseltä lennolta, niin voi olla ettei ylimääräistä tarvitse maksaa. Jouduitteko te maksamaan? Mehän viivymme ensin viikon Mahella, joten paljon ei matkatavaraa kannata mukaan pakata.

Tang juu!

Link to comment
Share on other sites

Huomasin vasta nyt, että tämä Seychellit-ketju on aktiivisessa käytössä. Me olimme Mahella häämatkalla viime syyskuun alussa 9 päivää. Molemmat menetettiin sydämemme Seychelleille ja suunniteltiin palaavamme sinne vaikkapa 10 vuotishääpäivänä ;D. Me emme olleet omatoimimatkalla, koska hotelli varattiin matkatoimiston kautta. Se sijaitsi Beau Vallon-rannalla, jossa kävimme monta kertaa romanttisella kävelyllä tuon tuoreen mieheni kanssa. Oli muuten loistavaa, että biitsille pääsi astumalla hotellin ovesta ulos.

Hintataso siellä on kieltämättä aika huikaiseva, mutta 40 mk olutpullosta on vähintäänkin liioittelua (tai sitten jotakuta on huijattu), koska ostimme kahdesta eri paikallisesta marketista paikallista olutta, joka maksoi aika tarkkaan 3 mk per pullo ja se olut oli muuten suomalaiseen makuun sopivaa. Ruokailu hotellien ravintoloissa oli aika kallista, mutta paikallisissa ravintoloissa pääsee alle Suomen hintatason (paitsi hienostoravintoloissa). Eikä ruoan maussa ollut mitään vikaa.

Kuten varmaan olet jostain lukenut, hotelleissa ei käy paikallinen valuutta ollenkaan (siis turisteilta). Se aiheutti meille hieman päänvaivaa, kun emme tienneet millä rahalla pitää maksaa. Homma kuitenkin selkiytyi matkan aikana. Joku täällä kirjoitti, että ulkomaan valuutalla on halvempaa maksaa, mutta me olemme päinvastaista mieltä. Syy on kuitenkin siinä, että vaihdoimme rahaa laittomasti (ns. luotettavalta taholta), jolloin 1 euro oli 8 rupiaa, kun virallisella kurssilla sai 4,6 rupiaa. En kuitenkaan suosittele, että kukaan vaihtaa rahaa ventovieraiden paikallisten kanssa, koska siitä voi joutua tekemisiin poliisin kanssa ja siinä tapauksessa syyllinen on turisti.

Seychelleissä meitä viehätti rauhallisuus ja luonto. Turisteja näki vain hotellilla ja Victoriassa eikä paikalliset katsoneet meitä pitkään, vaikka olimmekin "hieman" eri värisiä kuin he. Ainoastaan Suomen kieli sai uteliaita päitä kääntymään, mutta se oli enemmänkin herttaista kuin häiritsevää.

Suosittelen ottamaan mukaan kaikki mahdolliset hygieniatarvikkeet, koska niiden tarjonta siellä on huono. Meiltä loppui aurinkorasva viimeisenä päivänä eikä paikallisesta marketista löytynyt sitä ollenkaan. Eikä peuaineiden yms. valikoima ollut mitenkään laaja (shampoota löytyy, entäs hoitoaine).

Aiheesta löytyisi varmasti vielä lisääkin tarinoitavaa, mutta säälin lukijoita ja lopetan tähän (ainakin hetkeksi).

Link to comment
Share on other sites

Älä Catherine suinkaan lopeta ;)! On todella kiva lukea kokemuksistasi. Olitte ilmeisesti tyytyväisiä majoittumiseen Beau Vallon alueella? Meillä olisi nyt kiikarissa Le Pti Payot bunglaows, joka sijaitsee Beau Vallon pohjoisosassa.

PtiPayot.jpg

Onko tutun näköisiä maisemia? ;)

Toivottavasti vaan pääsisimme pikaisesti varaamaan, nimittäin noita bugaloweja on vain kolme. Tällä viikolla oli vielä tilaa, mutta tilanne voi muuttua nopeasti...  

nimimerkillä kärsimätön

Link to comment
Share on other sites

Jep, tutulta näyttää. Mukavan synkkiä pilviä siinä kuvassa, mutta sellaistahan siellä oli: sateita tuli ja meni, mikä sopii hyvin tällaiselle valkonaamalle, joka onnistui polttamaan itsensä sateisena päivänä ;D. Hotellin henkilökuntaa huvitti suuresti, kun me menimme aina sateella uimaan ::). Merivesi oli kuitenkin lämpimämpää ja ulkona kastui joka tapauksessa (eikä me oltu ainoita).

Beau Vallonin pohjoisranta ei ollut niin siisti kuin isojen hotellien kohdat eikä muistaakseni ihan pohjoisosassa saanut/kannattanut edes uida (turvalliset uimapaikat on merkitty lipuilla), mutta ei siellä pitkiä matkoja silti joudu kävelemään. Siellä pohjoispäässä oli muuten monta kivaa ravintolaa.

Mä yllätyin ensimmäisenä Mahen vuoristoisuudesta. Kyllähän mä olin lukenut, että korkein kohta on yli 900 metrissä, mutten tajunnut, että kun se 900 metrin vuori laitetaan 7 (vai 9) kilometrin levyiselle saarelle, niin korkeuserot ovat aika mielettömät.

Höh, mäkin haluan sinne taas!

Link to comment
Share on other sites

Moikka Miiru,

vielä vastauksena matkatavarakysymykseesi: meillä ei ollut ylimääräpainoa mukana, kun aina matkustamme pelkillä käsimatkatavaroilla (räpylöitten kanssa oli tällä kertaa vähän sullominen ;)

Mutta kone oli alle puolillaan, joten painoa olisi varmasti saanut olla enemmänkin, joillain näytti olevankin aika isot laukut.

Jos teidän matkustusaikana on sesonki, voivat olla tarkempia, mutta uskoisin, ettei ongelmia tule jos nyt jollain tapaa normaalin näköiset ja kokoiset pakaasit on. Ja tosiaan, hirveästihän ei tarvaraa tarvitsekaan, muutama mekko ja parit paidat ja sortsit, siinäpä ne. Tietysti jos viette omat sukellusvehkeet niin painoa kertyy väkisinkin.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Jesh! Nyt on reissu varattu ja tänään maksetaan lennot. Majapaikat on myös varattu. Vielä pitäisi jaksaa odottaa kaksi kuukautta...

Olisin vielä kysellyt tuosta rahapuolesta, että mihin sitä paikallista valuuttaa oikeastaan tarvitsee? Linja-autoissa varmaan, entä kaupoissa? Torilla jos asioi ja jos ostaa esim. kalaa paikallisilta kalastajilta lienee rupia oikea valuutta? Hotelleissa tuntuvat tosiaan haluavan tuota euro tai jenkkivaluuttaa.

Paikallinen valuutta kannattaa varmastikin vaihtaa vasta paikanpäällä?

Link to comment
Share on other sites

Rahaa kannattanee vaihtaa saapuessa lentokentällä, alkuun pääsee hyvin vaikka sadalla eurolla.  Lentokentällä siksi, että valuuttasääntöjen mukaan rahaa takaisin vaihdettaessa pitää olla kuitti ja vaihto tehdään  _saman_ pankin vaihtopisteessä.  Kentällä on monta vaihtopaikkaa ja kun jemmaatte tuon kuitin, voitte sitten ylijääneet  (heh!) rahat vaihtaa takaisin kotiin lähtiessä.

Kovin paljon ei tosiaan paikallista rahaa kulu, luottokortilla tai euroilla/ dollareilla maksetaan hotelleissa ja monissa ravintoloissa. Kaupoissa sitten maksetaan paikallisella rahalla, takseissa ja busseissa myös. Osa ravintoloista ottaa myös paikallista rahaa, samoin osa pääsymaksuista maksetaan paikallisella rahalla. Kaikilla kolmella pääsaarella on valuutanvaihtopisteitä, joten lisää voi vaihtaa sitten kun tarvitsee.

Rahaa voi myös vaihtaa paikallisilta, se on laitonta, itse pitää arvioida onko siitä vastaavaa hyötyä. Kurssi on kyllä paljon parempi pimeästi vaihdettuna. (Ja sitten on syytä tietää minä näköisiä rahat on ja osata laskea ettei tule huijatuksi, mutta tämänhän te toki tiesittekin ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Vielä yksi kysymys Seychelleillä olleille!

Jos lensitte saarelle Afrikan kautta (välilasku), niin vaadittiinko teiltä keltakuumerokotusta? Tällä hetkellähän British airways ei lennä Nairobin kautta, mutta ilmeisesti välilasku jossain Afrikassa tehdään.

Tästä linkistä http://www.sey.net/trv_he.htm kun saa kuvan, että keltakuumerokotus pitäisi olla, mutta ei kai sitä nyt vaadita, jos kone tekee vain välilaskun ja jatkamme samantien matkaa tuskin edes koneesta poistumatta.

Link to comment
Share on other sites

Miiru, en usko, että tarvitsee, mutta soita Auroran rokotusneuvontaan. Eiköhän siellä osata neuvoa:

Rokotusasema

Käyntiosoite: Mechelininkatu 46, 3. krs,  00250 Helsinki

Postiosoite: PL 6190, 00099 Helsingin kaupunki

Ajanvaraus sekä rokotuksia ja tartuntatauteja koskevaa neuvontaa ma-pe klo 8.00-14.30 puh. 310 65814.

Itselleni laitetaan ensi viikolla 2 piikkiä. Yhyy.. auts. ;)

:-X Myy

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Nostetaanpa tätäkin ketjua ylemmäksi, jospa jollain olisi uusia matkakertomuksia tänne kerrottavaksi.  

Meilläkin näyttää nyt "pahasti" siltä että joudumme vaihtamaan Malediivit Seychelliin, kun eivät perkule suorita virallisia vihkiäisiä Malediiveilla.  >:(

Halua olisi sitten käydä kaikilla kolmella saarella, mutta vähän huolestuttaa niiden hääpukujen roudaaminen paikasta toiseen...

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Jess, nyt on sitten luettu ainakin 3 eri ketjusta näistä meitäkin niin houkuttelevista Seychelleistä ja pää on pyörällä! On niin kaikenlaista mielipidettä ja kokemusta, että menee ihan mahdottomaksi! No, pääasia on tietenkin se, että kiitos kertomuksista ja vinkeistä kaikille. Tämähän on kuin mikä tahansa tietopankki.  ;)

Tuo maan kalleus tuntuu olevan monelle negatiivinen juttu (tietenkin), mutta kuten niin monessa muussakin paikassa, pienellä vaivalla tuntuu saavan ruoka-ja juomatarpeita edullisemminkin. Nyt vaan pähkäilemään, että onko se sitten kuitenkin Seychellit vai mikä!? Kukkaron nyörit saa kyllä meidän häämatkan takia venyä ja paukkua, mutta liika on kuitenkin aina liikaa. En ole mikään penninvenyttäjä (pikemminkin sen tuhlaaja), mutta en halua myöskään omaisuuksia laittaa menemään...hmmm. Kiitos vielä vinkeistä ja kertomuksista!!! :-*

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Olimme alkukesästä häämatkalla Seychelleilla ja voin suositella - lämpimästi! Jos ei kaipaa vilkasta yöelämää tai ihmismassoja, ja hiljaisia rantateitä pitkin pyöräily, vehreän luonnon ihmettely,snorklailu ja uiminen kuulostavat hyvältä päiväohjelmalta, on Seychellit mitä parhain valinta  :D Ja aika romanttinen sellainen myös...

Kannattaa viettää aikaa ainakin kahdella eri saarella, niin saa paremman käsityksen maasta ja mukavaa vaihtelua - eri saarilla on omat hyvät puolensa. Pieni La Digue oli meidän mielestä paras saari, aivan ihana!

Kallista oli, mutta lähes kaikissa hotelleissa on vähintään puolihoito, joten rahaa kuluu lähinnä lounaaseen ja juomiin. Kauppoja ei ainakaan pienemmillä saarilla juuri ole, joten shoppailukaan ei kuluta kassaa. Aurinkorasvaa oli vaikea löytää sen loputtua, joten ottakaa runsaasti mukaan - meillä kului vajaa 3 pulloa kahdessa viikossa...

Luonnontilaiset paratiisisaaret, siinä pähkinänkuoressa mitä Seychelleillä on tarjottavana  ;D

Aurinkoa kaikille rouville ja morsiamille!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 5 weeks later...

Me aiomme ajoittaa matkamme noin tammikuun / helmikuun puoles välis. Löysimme esitteestä kivan pikku hotellin nimeltä Sunset Beach ( Mahe ). Onko ketään käynyt kyseisessä hotellissa? Lapset alle 10 V eivät saa majoittautua kyseisessä paikassa ja muutenkin paikka on pieni, 29 huonetta vain. Paikan päälle meinasimme suunnata tehtyämme ensin safarin Keniassa.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Matka varattu! [smiley=2vrolijk_08.gif]

4 yötä Praslin Berjaya Praslin Beach Resort

5 yötä La Digue Patatran Village

3 yötä Mahé Coral Strand

Matkanjärjestäjä Kaleva Travel. Hinta noin 2600/hlö (puolihoito pienimmillä saarilla).

Jos teillä on kokemuksia hotelleista, vinkkejä tms niin otan mielellän vastaan. Olisimme halunneet tähän hotelliin Praslinilla mutta se oli täynnä ekana yönä, sekä vähän turhaan kallis... :-/

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...