Jump to content
Naimisiin.info

Seychellit


Kata

Recommended Posts

  • Replies 132
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • 2 weeks later...

Palattu on reissusta! Kaikki meni hyvin ja säät suosivat. Luonto oli aivan upeaa. Yritän ehtiä kirjoittelemaan hieman enemmän, mutta valitettavasti työt vievät nyt pääosan ajasta.

Tyyppi, ota yhteyttä privalla jos haluat lisätietoa tms. ennen lähtöänne. Voi olla, että en ehdi tätä ketjua lukea enää tällä viikolla. Privalla minut kuitenkin tavoittaa...  :)

Hauskaa matkaa, nauttikaa!

8-)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Ootkohan Tyyppi jo palannut reissusta? Tulehan kertomaan kuulumisia! Toivottavasti kaikki meni hyvin, meillä jäi tullessa matkatavarat Pariisiin...

Link to comment
Share on other sites

Niin meilläkin! :D Kuulemma ihan normi juttu... ::)

Palattu on ja matka oli fantastinen! Joka sentin arvoinen! Tässä olisi vähän matkakertomusta:

Ekat 4 päivää olimme Praslinin saarella. Asuimme pohjoispuolella Cote D'Or (aka Anse Volbert) rannalla Berjaya Praslin Beach Resortissa. Huone oli kiva ja aivan rannan tuntumassa joten näköala oli upea vaikkakin hotelli oli huono. En ehkä suosittelisi tätä hotellia koska palvelu oli surkeaa ja hygienia vähintäänkin kyseenalaista. :( Aamiaisella nähtiin lintuja syömässä leivänmurusia leivänpaahtimesta ja kukaan henkilökunnasta ei puuttunut asiaan! :o:P Mutta jos kahden tähden hotelli kelpaa ja aikoo syödä muualla voi kyllä asua täällä, me vaan odotimme vähän parempaa, väittää olevansa 3+. Ranta oli todella pitkä ja ihmisiä oli vain vähän. Rannalta löytyi muutamia ravintoloita ja kauppoja, ei tarvitse puolihoitoa.

Praslinilla kävimme myös Vallee de Mai luontopuistossa joka on Unescon listalla missä nähtiin mm. kuuluisat coco de mer palmut. 923_Coco%20de%20Mer.jpg  sekä kuuluisalla Anse Lazio rannalla joka oli kieltämättä upea! 8-) Teimme myös ns kolmen saaren kierroksen jossa käytiin Cousin-saarella joka on rauhoitettu lintusaari - linnut olivat ihan "kesyjä" eivätkä välittäneet ihmisistä pätkääkään - sekä Curieusen saarella jossa on maakilpikonnien kolonia. Niitä saatin ihailla ja paijata. :D Viimeiseksi snorklattiin St Pierren pikkusaaren edustalla.

Praslinilta matkattiin laivalla (n. 30 min) La Diguen saarelle missä vietettiin 5 päivää. Täällä asuttiin Patatran Village hotellissa joka oli aivan ihana. Voin varauksetta suositella. Standardi-huoneet ovat lähempänä rantaa kuin superiorit ja todella kivat. Ottakaa kiikarit mukaan - harmitti ettei ollut niitä koska hotellihuoneen terassilta nähtiin delfiinejä, rauskuja ja merikilpikonnia! Oli myös hyvät snorklailut heti rannasta, Anse Patates - nähtiin mm. rauskuja, valitettavasti emme kilpikonnia - vaikka pari viimeistä päivää oli liian kova aallokko Mauritiuksella olevan sykloonin takia - mulla on reikä polvessa todisteena tästä... ::) - onneksi 5 minsan päästä oli toinen ranta, Anse Severe, jonka edessä oli suojaava riutta jossa pystyi silloin uimaan ja snorklaamaan - nähtiin mm. mureena. Suunnittelemme tähän hotelliin palaamista joskus, ehkä 10-vuotispäivänä. :-X Silloin ajattelimme varata niiden Captain's retreat huoneen ainakin päiväksi... ::) - se on ylimmässä kerroksessa ja siinä on näköalaa ja parvekkeita kolmeen ilmansuuntaan!

Useimmat päivät vietimme rannalla ja vähän ympäristössä kävellen. Yhtenä päivänä vuokrattiin pyörät ja lähdettiin kuuluisalle Anse Source D'Argentille. Ah, mikä paikka! :-Xla-digue-hotel-la-digue-island-lodge-anse-source-argent.jpg Tässä oli eniten näitä jänniä kiviä ja niiden välissä tonneittain valkoista pehmeää hiekkaa ja niiden takana korkea palmuviidakko jonka läpi kulki ihana kävelyreitti. Ranta oli todella pitkä ja vaikka siinä oli eniten ihmisiä rannoista, oli niitä silti aika vähän - ei ollenkaan tungokseen asti.

Viimeiseksi matkusteltiin takaisin pääsaareen, Mahélle jossa oltiin viimeiset kolme päivää. Täällä asuttiin saaren päärannalla eli Beau Vallonilla Coral Strand hotellissa. Se oli yllättävän kiva ja lämminhenkinen vaikka olikin massahotellia. Hyvässä paikassa, monta ravintolaa ja pitkä hieno ranta. Yhtenä päivänä menimme retkelle St Anne Marine Park luontopuistoon jossa matkustettiin lasipohjaveneellä, snorklaitiin ja syötiin beach bbq saarella. Viimeisenä päivänä käytiin tutustumassa pääkaupunkiin Victoriaan - todella pieni, kierreltiin kauppoja pari tuntia ja käytiin luontohistoriallisessa museossa - ja löhöilessämme rannalla iltapäivällä näimme jopa tällä vilkkaalla rannalla delfiinejä metsästämässä!

Oli hyvä käydä kolmessa eri saaressa koska olivat aika erilaisia. La Diguella parhaimmat kivirannat ja mukavan pieni ystävällinen saari, Praslinilla luonto oli pääasiassa, koko saaren sisäosa on ihanaa palmumetsää. Mahélla olisi kuitenkin ehkä kannattanut olla vähän pidempi aika, siellä olisi ollut nähtävää enemmän. Olimme kuitenkin varanneet sinne vähiten aikaa koska olimme kuullet että se on niin "täynnä turisteja" - ei kyllä ollut ollenkaan epämukavalla tavalla täynnä. Eli ensi kerralla kun mennään niin vietetään siellä pari päivää. Sää oli täydellinen, n. 30 astetta päivittäin eikä satanut kertaakaan! Aurinko on todella voimakas, käytin suojakertointa 50. Maa ei ollut niin kallis kuin pelkäsimme opaskirjojen teksteistä päätellen, eli suunnilleen suomen hintaluokkaa. Välillä on hyväksi asua kalliissa maassa... ::) Dollareita kannatti käyttää koska niiden kurssi oli euroa parempi.  Kaleva Travels järjesti meidän suunnitelmien mukaan lennot+hotellit ja paikallisen matkajärjestämän järjestämät transferit eli meidän ei tarvinnut tehdä yhtään mitään... ::) Ainoat ongelmat koko matkassa olivat Pariisin kentällä joka on sekava ja meillä oli liian vähän aikaa vaihtoon. Mutta jos matkustaa Air Seychelleillä matkustaessa joutuu kai menemään Pariisin kautta koska sieltä on päivittäisiä lentoja ja Roomasta/Lontoosta vain pari kertaa viikossa... :-/

Link to comment
Share on other sites

Mahélla olisi kuitenkin ehkä kannattanut olla vähän pidempi aika, siellä olisi ollut nähtävää enemmän. Olimme kuitenkin varanneet sinne vähiten aikaa koska olimme kuullet että se on niin "täynnä turisteja" - ei kyllä ollut ollenkaan epämukavalla tavalla täynnä. Eli ensi kerralla kun mennään niin vietetään siellä pari päivää.

Ihanan kuuloinen reissu teillä. Ja kiva, että kelitkin suosivat :). Kun me olimme siellä heinäkuussa, sää oli aika epävakaista ja vettä sateli aika usein, samoin vedet olivat sameita ja snorkklaus/sukellus ei ollut niin upeeta, kuin olimme odottaneet. Seychelleillä ei varmastikaan ole turisteja samassa mittakaavassa, kuin massaturismikohteissa tuppaa olemaan. "Täynnä turisteja" on Seychelleillä varmasti jotain ihan muuta kuin vaikkapa Thaimaassa. Korkeilla hinnoilla halutaankin säädellä turistien määrää. Toivottavasti saarten upea luonto säilyy, eikä turismi pääse sitä pilaamaan. Olen vähän kade tuosta, että näitte delfiinejä ihan rannasta. Me ei taidettu bongata delfiinin delfiiniä koko reissulla. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Palattu on reissusta! Kaikki meni hyvin ja säät suosivat. Luonto oli aivan upeaa. Yritän ehtiä kirjoittelemaan hieman enemmän, mutta valitettavasti työt vievät nyt pääosan ajasta.

Tyyppi, ota yhteyttä privalla jos haluat lisätietoa tms. ennen lähtöänne. Voi olla, että en ehdi tätä ketjua lukea enää tällä viikolla. Privalla minut kuitenkin tavoittaa...  :)

Hauskaa matkaa, nauttikaa!

8-)

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Kertokaa lisää kokemuksia Seychelleiltä!

Tämä on yksi häämatkavaihtoehdoista... Matkaan olisi tarkoitus lähteä elokuussa 2008. Onko elokuu hyvä ajankohta lomailla Seychelleillä? Minkälainen sää? Sataako/paistaako? Kokemukset hotelleista olisi myös tervetulleita :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Nostetaanpa tätä ketjua taas. Onko kukaan ollut Seychelleillä toukokuussa? Ilmojen pitäis ainakin tilastollisesti olla silloin ok (linkki), mutta jostain syystä hotellit halvimmillaan silloin.. toivottavasti vain siksi, että tuohon aikaan ei suurimmalla osalla ole lomia.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Me varmaan mennaan haamatkalle Seycheleille ensi heinakuussa. Ma oon kuullut, etta siella olisi suomalaisittain sopivan lampimat kivat saat ympari vuoden. Ja pienet sadekuurot varmaan hiukka erilaisii siella, kuin taalla :) Ja on hurrikaanivyohykkeen ulkopuolella. Joten luulis toukokuussakin ilmojen suosivan...

Ajateltiin myos menna vahintaan parille saarelle, kun on niin erilaisii ja, kun sinne asti lahtee, niin miksei :D Mietinnassa Mahe, Praslin ja La Digue noista isommista saarista, jonkun joutuu ehka jattaan pois, mutten tiia viela minka, kun halutaan yhelle pikkusaarellekin, joko Bird Island http://www.birdislandseychelles.com/bird_i...seychelles.html (total relaxation, ei autoja, ei mitaan) tai sit Labriz Silhouette Resort http://www.labriz-seychelles.com/.

Tassa pari kuvaa:

seychellit.jpgseychellit2.jpg

seychellit3.jpgseychellit4.jpg

seychellit5.jpgseychellit6.jpg

Link to comment
Share on other sites

Olette lilyy valinneet upean häämatkakohteen. Me olimme siellä kolmisen viikkoa heinäkuussa 2003, viikon kullakin pääsaarella: Mahe, Praslin ja La Digue. Varautukaa tosiaan siihen, että keli saattaa olla aika sateinen, mutta jos reissulla on pituutta, niin eihän siinä tietysti sadepäivät haittaa. Meidän matkan aikana satoi useampana päivänä ja vedet olivat sukeltamiseen/snorklaukseen sameat. Vedet taitavat olla kirkkaimmillaan marras-helmikuussa. Mutta tästä huolimatta matka oli hieno ja kohde on luontoarakastavalle nautinto. Jos kaipaa yhtääkään menoa ja iltahuvituksia, niin sitten sinne ei kannata mennä.

Me kävimme Bird Islandilla sellaisella kolmen saaren yhdistetyllä retkellä. Oli kyllä hukean rauhallinen ja upea paikka. Luulisin, että kyseessä on sama saari, vaikka voi olla että useammankin saaren nimi voi sattuneesta syystä olla Bird Island ;) Siellä pääsee todella lähelle luonta. Selvittäkää, onko teidän majapaikassa (vaikutti aika alkeelliselta ja siksi eksoottiselta) kunnon ikkunat. Me majoituimme La Diguella bungalowiin, jossa ei ollu ikkunalaseja vaan sellaiset ritilät, joissa välit. Ja kuinkas ollakaan: pidimme viikon verran majaa isojen torakoiden kanssa. Nehän eivät tulleet mökkiin sisälle siksi, että siellä on likaista, mutta jostain syystä ilmeisesti helpon aterian toivossa ne ällötykset haluavat päästä ihmisasumuksiin sisälle ja ne on Seychelleillä isoja, pahimmillaan 4-5 cm pituisia. Jaiks, että menee kylmät väreet vieläkin selkäpiissä. Mies kertoi mulle vasta kun olimme lähteneet kotiin, että hän oli yksi yö ollut pitkään valveilla bongattuaan yhden torakan meidän sängynpäädyn yläpuolella olevasta ikkunasta.

Muutamia ottamiani kuvia Bird Islandilta:

keijutiira ja keijutiiran poikanen. Poikanen makoili lehden alla, opas raoitti lehteä ja näytti linnun meille ja laittoi lehden takaisin

keijutiira.jpg

keijutiiranpoikanen.jpg

Killpareilla on perheen perustaminen mielessä

kosiskelu3.jpg

kosiskelu5.jpg

Joku lisko

lisko.jpg

Nyt olisi lähdön aika, mutta vene on jumissa. Tulimme saarelle niin, että vene karautettiin täydessä vauhdissa hiekalle. Meidät haettiin tuolla prutkulla varsinaiselta reissuveneeltä, koska saarella ei ole laituria, johon isompi vene voisi ankkuroitua.

venevesille.jpg

Shiluetin saarta ihailimme vain nimensämukaisesti siluettina Mahen Beau Vallon rantsulta.

Nauttikaahan matkastanne! Siitä tulee varmasti upea! :D

Muokattu: , käyttäjä: miiru
Link to comment
Share on other sites

Moi Miiru!

Joo, en malttais odottaa matkaa!! Ja, kun tuo meidan silloin hiukka yli vuoden vanha poika tulee myos mukaan (plus anoppi ja miesystava lapsenvahdeiksi :D ), niin parempi vaan, ettei koko aikaa aurinko porota taysilla :) Eikos siella kumminkin oo lamminta, vaikka sateliskin? Kauan siella kesti ne sadekuurot?

Luin matkailijoiden kokemuksia eri hotelleista Seychelleilla tripadvisorista ja onneksi!! Jotkut hotellit mita olin ajatellut hyvina vaihtoehtoina olikin ihan karseita ja jotkut mita en ollut pitanyt niin hyvina olikin hienoja!

Tuota Bird Islandia kanssa rupesin miettiin, kun ne olot siella kuuluu olevan suht alkeelliset ja siella varsinkin on kuulemma sikana otokoita sisalla huoneissa, niin ehka taytyy keksia joku muu... Ma oon hyttysille allerginen, joten siinakin mielessa pitaa tsekkaa noi majoitukset. Ja torakat, yak! Ja se Silhouette tulee kuulemma melko kalliiksi, ruoka ei oo niin hyvaa etc, niin nyt mietin, etta mentais Mahelle ja Praslinille (La Diguelle ehka paivaretkelle) ja sitten pariksi vikaksi yoksi hemmottelua joko Denis Island tai Desroches Island Resort, jos on rahaa.

Ja, joo ei todella kaivata kunnon yoelamaa siella. Lekottelu, ihanat rannat, uinti, snorklaus paaasiana :)

Niin ja mahella ja Praslinilla aattelin, et oltais molemmissa parissa eri hotellissa, eri puolilla saarta, et pari yota yhessa ja sit kolme toisessa. Hmmm, oliskohan se hyva?

Muokattu: , käyttäjä: lilyy
Link to comment
Share on other sites

Apua! Ei ainakaan Desroches Island Resorttiin! Siella on kuulemma: "Beware of the huge biting flies which mean that you can not sun-bathe for any length of time. " Ja: "The beach is good for walking but not for getting a tan because of the big flies and mosquitoes. " :o Ma olisin taynna puremia, no thanks!! Dennis Island siis varmaankin ihana luksuspaikka meille :)

Link to comment
Share on other sites

Mä en muista, kauan ne sadekuurot kestivät, mutta kuitenkaan ei koko päivä mennyt sateessa, vaan kuuroina tulivat. Lämmintä siellä kyllä on koko ajan. Seychellit on kallis paikka ja varmasti reissu pienemmille saarille nostaisi hintaa entisestään.

Kilppareita pääsee näkemään esim. Praslinilla ihan hotellin pihalla. Tämän jöllikän kuvasin Anse Volbertin (ranta Praslinilla, jonka lähettyvillä eniten hotelleja ja ravintoloita) lähellä olevan hotellin pihalla

kilppari2.jpg

Tuolla Bird Islandilla pääsee tosiaan käymään päiväreissulla. Me osallistuimme sellaiselle reissulle, jossa käytiin kolmella eri saarella: Yhden luon snorklaamassa, toisessa kävimme katsomassa kilppareita ja syömässä grillattua kalaa ja kolmas oli tuo Bird Island. Tehän voitte vallan mainiosti osallistua sellaiselle retkelle, koska lapsellanne on vahti mukana.

Mietin tuota kun sanoit, että olisitte useammassa eri hotellissa matkanne aikana. Reissusta voi jäädä aika rikkonainen fiilis, jos on koko ajan pakkaamassa ja purkamassa matkatavaroita. En tiedä, mitä olette lastenvahtien kanssa sopineet, siis onko tarkoituksena se, että te voitte toteuttaa mielihalujanne niin, ettei lapsen ja hoitajan tarvitse olla koko ajan mukana. Eli itse tekisin teidän tilanteessa niin, että asuisimme kullakin saarella kuitenkin vain yhdessä paikassa (kivassa hotellissa, jossa ranta lähellä ja lapsella siis kiva ja helppo olla) ja tekisimme sitten miehen kanssa reissuja muualle saarelle. Saarilla toimii mielestäni varsin ansiokas julkinen liikenne ja bussilla pääsee mukavasti kiertämään toisaalta taksitkin kulkevat ja autonkin voi vuokrata. Tietysti tuollainen parin yön luksus olisi varmasti upea tapa päättää matka.

Hyttysistä sen verran: La Diguella mun kimppuun kävi yhdellä rannalla hyttyset päiväsaikaan. En kiinnittäynyt siihen rannalla ollessamme juuri mitään huomiota, mutta seuraavana päivänä mä olin kauttaaltaan punaisten puremien peittämä. Mies ei ollut saanut piston pistoa. Päättelimme, että mun veri maistui makoisalta, koska olin raskaana. Mutta kannattaa rannalle mentäessä välttää sellaisia kohtia, jossa on puskat ihan vieressä. Sieltä ainakin tuo ötökkälauma mun kimppuun pääsi.

Tuo tripadvisor on tosiaan loistava lähde, kun haluaa saada tietoa majapaikoista. Toisaalta joskus arivointeihin voi myös suhtautua kriittisesti, varsinkin jos kirjoittajana on jenkki. Heillä kun on tapana valittaa ihan pienistäkin asioista. Meillä on ainakin kokemus, että jos jenkki pitää jotain majapaikkaa ehkä just ja just ok:na niin meistä se on ollut loistava. Suomalainen kun on tottunut vähän vaatimattomampaan tasoon. :D

Link to comment
Share on other sites

Joo, Seychellit on sut kallis paikka (ainakin suomalaisin standardein :D ), mutta onneksi paljon halvempi, kuin BoraBora, mita eka mietin :lol: Ja ehka Seychelleilla on enemman vaihtelua luonnossa, etc. voi kierrella saaria!

Joo, mietin myos tota, etta voipi olla ehka vahan liikaa vaihtaa majapaikkaa koko ajan.. Varmaan majoituttais tuolla Praslinilla sellaiseen pikkuhotelliin, kuin Le Duc de Praslin. Se on Côte d’Or Beachilla. Kuulemma hieno ranta ja sielta varmaan paasis retkille muillekin saarille kivasti. Ja sit vois tosiaan vuokraa auton ja menna noille Anse Laziolle sun muille Anseille :D Vai olisikohan bussi parempi? No, taytyy viela miettia.

Tosiaan ei taydy hoitajan ja lapsen olla koko ajan mukana samasa paikasa, eli nuo retket voisi tehda kahdestaan miehen kanssa. Siis paivaretket muille saarille. Tai, jos anoppi sun muut haluaa tulla mukaan, niin tulkoon koko konkkaronkka mukaan, jos tahtoo :lol:

Sit Mahella mietin , etta kumpi ois parempi, sellainen hotelli, kuin Anse soleil Beachcomber samannimisella rannalla vai sitten Coral Strand Hotel Beau Vallon Bay Beachilla? Tiedatko sa Miiru noista paikoista, rannoista lahinna?

Joo, ne jenkkien standardit tosiaan on hiukka eri, pitais olla all inclusive allaspoikineen ja sinne tuotavine drinkkeineen :D Joka hotellille joku on lahestulkoon kirjoittanut jotain negatiivista, mutta joihinkin hotelleihin oli lahestulkoon kaikilta negatiivista palautetta (kaiken maalaisilta), niin ne jatin suosiolla pois harkinnasta.

On kylla hienoja noi kilpparit :) Mahtavan kokoisia! Olis kiva nahda niita sitten :)

Paljon te maksoitte tollasista retkista muille saarille? Siis niista paivaretkista?

Ja varmaan lopuksi mennaan ehka tonne Denisiin sitten. Vaikuttaa niiin unelmapaikalta! En nyt tiia menisko 2 vai neljaksi yoksi, kun 2 yota on n. £ 464, mutta nelja ois "vaan" £ 662, kun sais alennusta siina. Hinnat punnissa, kun matkataan taalta Engannista sit. Taytyy keskustella miehen kaa hiukka lisaa budjetista.

Ja kiitti hyttysvinkeista! Pitaa valttaa pusikkoja! Meilla on kanssa niin, etta ne hyttyset pistaa aina mua. Ja sit tulee pottuvarpaan kokoisia paukamia vahintaan.

Link to comment
Share on other sites

Hyvä Lilyy, löysinkin sinut myös tästä ketjusta! :)

Iina: me olemme kanssa lähdössä elokuussa 2008 häämatkalle, ja Seychellit olisi tarkoitus ottaa kohteeksi. Talvihan siellä on silloin, mutta netistä lukemani mukaan sää on silti oikein mukava (29-22 astetta mikä on oikein sopiva), varmaan muutamana päivänä sataakin mutta eihän se mitään haittaa. Tropiikissa kuuluukin aina välillä sataa :)

Onko joku ollut hotelleissa Parathan Village (La Digue) ja La Reserve (Praslin)? Haluaisin tietää käytännön kokemuksia. Entä saaret: kannattaako olla La Diguella 3 päivää ja loput 7 päivää Praslinilla?

Link to comment
Share on other sites

Lilyy: Tuo Cotê D'Or on varmasti kiva paikka, sehän taitaa olla jatkeena Anse Volbertille. Se on kiva siksikin, että Volbertin läheisyydessä on useampia ravintoloita, koska jos asuu vähän syrjemmässä saattaa sitten olla sen oman hotellin ravintolan armoilla. Meillä jäi kaikenkaikkiaan kokemus, että ruoka ei ollut kovin erikoista, mutta toisaalta teimme sitä jonkin verran itse ja söimme yleensä muualla kuin hotellien ravintoloissa. Ehkäpä ruoka on hotelleissa parempaa. Bussi on kätevä tapa liikkua, joskin niinkin voi käydä, että bussi huristaa ohi vaikka heiluttelisi pysäkillä, sillä ne olivat usein tosi täynnä. Pariinkin kertaan kävelimme Anse Volbertilta meidän hotellille (Chalets Cote mer), joka sijaitsi lähellä lauttasatamaa. Mutta toisaalta sillä tavoin näki kivasti paikallista elämää. Auton vuokraaminen voisi olla hyvä idea, mutta bussillakin pääsee.

Me asustelimme Mahella Beau Vallon Beachillä, tai oikeammin meidän melko vaatimaton bungalow oli noin 20-30 metriä rannasta ja pieni tie oli välissä. Kävimme kerran syömässä tuossa Coral Strand hotellissa. Vaikutti ihan kivalta paikalta. Mies kävi hotellin tuntumassa olevan sukellusoperaattorin reissuilla. Mä oleilin paljon rantsussa ja emme juuri kierrelleet saarta, vaikka alunperin oli tarkoitus. Olin kuitenkin melko väsynyt reissun alussa (raskausviikko 8). Kävimme kyllä Victoriassa ja teimme pienimuotoisen vaelluksen kansallispuistoon Morne Seychellois'n "vuorella" ja se oli kyllä upea keikka. Emme käyneet Anse soleililla, mutta kartasta katsottuna se näyttää kyllä melkoisen lumoavalta ja ihanan etäiseltä, tuo Beau Vallonhan taitaa olla Mahen ruuhkaisin biitsi, joskaan ei siellä silloin kun me reissussa olimme, ollut porukkaa koskaan kuin kourallinen. Beau Vallonilta pääsee nopeammin Victoriaan, jos siellä haluaa käydä ja ajoreitti Victoriasta Beau Valloniin on tosi kaunis, suurine korkeuseroineen ja vehmaine maisemineen. Mutta varmasti maisemat ovat upeat kautta saaren.

Tuo päivän reissu kustansi muistaakseni noin 100 euroa/hlö, että ei edullista sekään. Mutta mielestäni sen arvoinen. Praslinilla pitää ehdottomasti käydä Vallee de Maissa, ihailemassa coc de mer palmua ainoana maailmassa, missä elää luonnonvaraisena. La Diguella kannattaa kanssa ehdottomasti käydä, sijaitseehan siellä rantsu Source D'Argant, jota pidetään yhtenä maailman kauneimmista ja kyllä se on upea.

Link to comment
Share on other sites

Onko joku ollut hotelleissa Parathan Village (La Digue) ja La Reserve (Praslin)? Haluaisin tietää käytännön kokemuksia. Entä saaret: kannattaako olla La Diguella 3 päivää ja loput 7 päivää Praslinilla?

Me olimme La Reservessä melko tasan tarkkaan vuosi sitten. Aivan upea hotelli! Silloin hotellia mainostettiin *** hotellina, mutta nyt näyttänee upgradetun **** hotelliksi, ja ihan aiheesta. Huoneemme oli aivan ihana. Käynti etupihalle oli suoraan hotellin puutarhaan ja takapihalla raput laskeutuivat terassiltamme suoraan mereen nousuveden aikaan ja valkoiselle puuterirannalle laskuveden aikaan. Huone oli tilava ja sisustettu todella kauniiksi. Ranta oli tosiaan ihanaa puuterihiekkaa ja rannalla oli niitä upeita kalliomuodostelmia. Hotellin riutta oli pieni pettymys, mutta El Nino kuulemma sai tämän aikaan 90-luvulla. Lähellä on kuitenkin St. Pierren saari, missä onkin jo enemmän vedenalaista elämää. Läheisellä Curieusen saarella kannattaa myös vierailla.

Hotellin ruoka oli aivan mieletöntä. Illallinen oli 5 -ruokalajin illallinen pöytiin tarjoiltuna. Ruoka oli todella korkeatasoista! Illallisravintola oli rakennettu jettylle vedenpäälle. Illallisen aikana ravintolan alla uiskenteli metrin mittaisia hain poikaisia. Niiden ruokailua oli mukava seurata.

Voin lämpimästi suositella ko. hotellia!

Link to comment
Share on other sites

Nyt on meilläkin häämatka varattu ensi kesälle :)

5 yötä Mahella ja 7 yötä Praslinilla. Hotellina Mahella on Le Meridien Barbarons ja Praslinilla Acajou hotel. Onko näistä hotellesita kokemuksia?

Link to comment
Share on other sites

Nyt on meilläkin häämatka varattu ensi kesälle :)

5 yötä Mahella ja 7 yötä Praslinilla. Hotellina Mahella on Le Meridien Barbarons ja Praslinilla Acajou hotel. Onko näistä hotellesita kokemuksia?

Me olimme Le Meridien Barbarons -hotellissa vuosi sitten. Tasokas, suurehko (persoonaton?) hotelli. Laajat buffavalikoimat illallisella ja aamiaisella. Ranta ok, ei kuitenkaan luonnollisestikaan Praslinin veroinen.

Link to comment
Share on other sites

Heippa,

Me ollaan kanssa lähdössä Seyscheleille häämatkalle häiden jälkeen eli 29.7. Matkat tilattiin mr.travelilta. Kilpailutettiin kaikki isot häämatkoja järjestävät matkatoimistot ja mr.travelilta saatiin parhaat hotellit sillä summalla, mikä oltiin valmiita sijoittamaan. Kaiken kaikkiaan lomalle tuli hintaa 5684 € kahdelta. Tänään tuli vahvistus hotelleista ja lennoista. Me lennetään Pariisin kautta.

Ollaan reissussa paikan päällä 10 päivää. Kiva olis olla pitempäänkin, mutta koska budjetti on rajallinen ja haluttiin hyvät hotellit, niin matkan pituudesta tingittiin. Toisaalta kyllähän se 10 päivää varmasti riittää.

Ihana alkaa hiljalleen suunnittelemaan meidän unelmalomaa! Se kruunaa kyllä loistavasti häät.

Link to comment
Share on other sites

Hei,

Olemme miettineet seychelleitä häämatkakohteeksi ja täällä on mielenkiintoista tietoa, kiitos kovasti kokemuksista ja kommenteista kaikille!

edit: olimmekin Afrikassa

Muokattu: , käyttäjä: sinililja
Link to comment
Share on other sites

Me reissasimme silloin omatoimisesti. Mies tosin hoiti noi varaukset, etten osaa sanoa, mitä kautta hän Seychellien sisällä tehdyt lennot lopulta sai hankittua. Mä voin kysyä, jos tuo enää muistaa. Reissusta on kuitenkin aikaa jo reilu neljä vuotta. Teimme tosin niin, että menimme Mahelta Praslinille lautalla ja takaisin tulimme lentäen.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...