Onko täällä enää ollenkaan Thaimaahan lähtijöitä?


Guest elokuun rouva

Recommended Posts

Jep, samaa mieltä Tipi-Linnun kanssa, Kata on mukavampi, rauhallisempi, Karon ehkä enemmän vilkkaampi. Silti Katalla oli ihan tarpeeksi iltaelämää meille. Katan rannalla oli aivan ihana pieni ulkoilmabaari, Ska Bar, jossa reggaemusiikki soi myöhään illalla. Tiedä sitten sen kohtalosta tsunamin jälkeen... se nimittäin oli aivan vesirajassa. Jos satutte menemään Katalle, tsekkaa! Löytyy aivan vasemmasta reunasta Katan rantaa.

Karonilla ollaan Phuketissa aina majoituttu, koska siinä on kaikkein upein, pitkin ja valkoisin ranta! Patongillla on liikaa hulinaa ja ranta on surkean kokoinen sekä kaupustelijoita on turhan tiuhaan liikenteessä.

Kata, Karon ja Patong ovat ihan tuk-tuk matkan päässä toisistaan joten kaikissa voi liikkua ihan kätevästi majoittuipa minne vaan. Ja katan ja Karonin välin kyllä käppäileekin sujuvasti.

Yleisistä pakettimatjan järjestänistä ollaan jo sen verran kokemusta saatu, että mikäli luulet kaipaavasi oppaan palveluita niin silloin en Tjäreborgia suosittele. Muutoin ei juuri ole väliä, mistä reissunsa varaa jos käyttää näitä isoja matkanjärjestäjiä-kaikki ne tarjoavat aika samantasoisia reissua ja suht´samoihin hintoihinkin. Se listättäköön vielä, että Aurinkomatkat on näistä isoista ainoa Suomalainen.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 576
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Kysymys Thaimaan-matkaajille: Paljonko olette varanneet käyttörahaa reissulle ja jos matka on jo tehty, miten paljon rahaa meni ja mihin?

Viime vuonna viikon Phuketin reissuun varasin käyttörahaa 500 e, joka riitti ihan kivasti. Tosin räätälinlaskun maksoin Visalla, joten se ei sisältynyt tuohon. Kävin kerran sukeltamassa (päiväreissu + 1 sukellus noin 60 e), shoppailin vajaalla satasella, muuten rahat menivät ihan peruselämiseen, taksilla ajamiseen, olueen, hierontaan jne. ::)

Link to comment
Share on other sites

Meillä meni rahaa Phuketissa 2 viikon matkalla n. 900€/2 hlöä.  :)

Te olittekin säästäväisiä! Me ajateltiin häämatkalle (2 viikkoa Phuketissa) varata noin 1500 e / 2 hlöä, eli vähemmän kuin viime reissulla, mutta riippuu myös vähän siitä, paljonko häälahjaksi saadaan rahaa. Jotenkin ajattelin, että 2 viikon matkalla niitä aktiivipäiviä olisi suhteessa vähemmän kuin viikon reissulla, ja suhteessa enemmän löhöilyä  ;D

Tosin nyt on niin monta retkihaavetta reissua varten, että voi olla että täytyy kuitenkin ottaa vähän enemmän rahaa (tai vinguttaa visaa).  ::)

Link to comment
Share on other sites

Kuulostaapa paljolta.. Itse olin ajatellut selvitä (siis vain oma osuuteni, mies ottaa omansa) 500 e/ 2 viikkoa Koh Samuilla. Tuleeko nyt itku puseroon vai ei? Ajateltiin ehkä käydä parilla retkellä (ei mitään kallista) ja shoppailumahdollisuuksiahan Samuilla on niin vähän etten ajatellut paljoa mitään ostella... Että pitääkö lähteä tästä lainan hakuun? nyyh

Link to comment
Share on other sites

Kuulostaapa paljolta.. Itse olin ajatellut selvitä (siis vain oma osuuteni, mies ottaa omansa) 500 e/ 2 viikkoa Koh Samuilla. Tuleeko nyt itku puseroon vai ei? Ajateltiin ehkä käydä parilla retkellä (ei mitään kallista) ja shoppailumahdollisuuksiahan Samuilla on niin vähän etten ajatellut paljoa mitään ostella... Että pitääkö lähteä tästä lainan hakuun? nyyh

Enkös mä just tuossa ylempänä kertonu, että meillä meni 2 viikon matkalla n.900€/2 hlöä sen suuremmin pihistelemättä  ;)

Jotta etteköhän te selviä ilman lainoja  :)

Link to comment
Share on other sites

Me lähdetään myös häitä seuraavana päivänä Thaimaahan, ja näillä näkymin Phuketissa päin ollaan koko reissu (eka ja vika yö Bangkokissa) :). Lähtö 5.5. ja paluu 26.5. [smiley=2vrolijk_08.gif]

Link to comment
Share on other sites

Guest Rouva A(Guest)

Heips! Oltiin mieheni kanssa häämatkalla  Thaimaassa viime toukokuussa ja lähtö oli pari päivää häiden jälkeen. Olis kyllä ehkä kaivannut pari lisäpäivää häistä toipumiseen  :)...tuntui, että asiat kotona jäi vähän sekaisin..häälahjat,  kun odottivat meitä vielä matkankin jälkeen pöydillä ja kiitoskortit oli lähetettävä. Mutta matka oli onnistunut...kiitos oman ihanan aviomieheni ja Thaimaan. Oltiin pari päivää Bangkokissa, mikä oli aivan huippujuttu...niin paljon katseltavaa ja shoppailtavaa ( hinnat olivat kohdallaan.. :D) Loppumatka oltiinkin sitten Koh Samuilla, Peace Resortissa. Itse hotelli oli ihan pieni pettymys, mutta paikka itsessään rauhallinen ja kiva. Ruoka oli todella maistuvaa.. Suosittelen retkiä, siellä näette todellisen Thaimaan ja sen luonnon ihmeellisyyden. Snorklaus oli tosi hauskaa.. Chaweng ja sen kauppiaat on mitä on...siis perusturistirysähän se alkaa olla, mutta ei vielä Teneriffan tasoa - sehän on Thaimaa.

Häämatkaan kannattaa kyllä panostaa...paljon rahaahan sitä meni, mutta voi, mitä muistoja ja tavattiin aivan mielettömän kivoja suomalaisia matkailijoita, joiden kanssa on kiva muistella Thaimaan reissua..ja niitä ruokia ( mieheni muistelee kaiholla paikallista Chang- ja Singha-olutta, jotka kuulemma maistuvat siellä maailman parhailta  ;D..)

Link to comment
Share on other sites

Me lähdetään myös häitä seuraavana päivänä Thaimaahan, ja näillä näkymin Phuketissa päin ollaan koko reissu (eka ja vika yö Bangkokissa) :). Lähtö 5.5. ja paluu 26.5. [smiley=2vrolijk_08.gif]

Vinkkaus Phukettiin lähtijöille!  8-) Ottakaa ihmeessä retki/laivakyyti Phi Phi-saarille. Joka kadun kulmassa myydään näitä edullisia matkoja saarille. Phuket on mielestäni hyvin samantyyppinen rantalomakohde kuin Välimerellä tai Kanarialla on, joten suosittelen erittäin lämpimästi tutustumaan myös näihin eksoottisimpiin ja erittäin romanttisiin pikku paikkoihin. Phi Phi-saarilla ei ole autoja, vain aurinkoa, rantaa, ihania ihmisiä, hyviä ruokapaikkoja jne.

Vuokrasimme tuk tuk-venekyydin lähialueille ja pääsimme tutustumaan jopa luonnonvaraisiin apinoihin! Aivan ihana reissu. Mutta elkää siis ihmeessä jääkö Phuketin turistikohteeseen pelkästään. Liikkuminen on tosi halpaa.

Link to comment
Share on other sites

( mieheni muistelee kaiholla paikallista Chang- ja Singha-olutta, jotka kuulemma maistuvat siellä maailman parhailta  ;D..)

Tuo on totta! Suomessa en juo ikinä olutta, mutta siellä vaan se maistui todella hyvältä!

Vinkkaus Phukettiin lähtijöille!  Viileä Ottakaa ihmeessä retki/laivakyyti Phi Phi-saarille.

Ollaankin ajateltu lähteä pariksi päiväksi jonnekin saarelle, luultavasti juuri PhiPhi-saarille. Kuinka pitkä laivamatka Phuketista on sinne? Osaatko suositella mitään hyvää hotellia sieltä?

Link to comment
Share on other sites

En muista ihan varmaks, mut kutakuinkin 2 h tais olla matka. Hotellilta haettiin autolla ja vietiin satamaan ja sieltä laiva sitten suoraan Phi Phille. Loistavaa palvelua saa ja halpaa on. Phi Phi- saarilla ei ole hirveän montaa hotellia ja ne on *erittäin laidasta laitaan*. Paikan päältä ilman varailuja olis saanut varmaan n. 5 €/yö lähtien huoneita, mut me otetiin ne siltä paikalliselta retken järjestelijältä. Kannattaa kysyä niiltä, ne kyllä neuvoo ja heihin voi luottaa. Pari parempaa hotellia siellä oli ja aina(!) kannattaa ottaa hotellihuone jossa on ilmastointi. Ne maksaa hieman enemmän, mutta suomalainen tarvitsee sen pakosti. Te olette lähdössä vielä siihen paahtavimpaan kuumaan aikaan, jolloin tuntuu tukalalta ensimmäiset pari päivää ennenkuin tottuu.

Ja muuten pieni vinkki vielä: Suorassa auringon paisteessa ei pysty/kannata olla ollenkaan tuohon aikaan vuodesta. Koska siellä palaa väkisin, oli miten tumma tahansa. Me käytettiin 30 kertoimen rasvaa ja vaikka mies ruskettuu tosi hyvin, niin sekin palo, vaikka olimme auringonvarjon alla. Tää kuullostaa ihan järjettömältä, mutta on fakta. Ei vaan pysty ottamaan samalla tavalla arskaa kun jossain Välimerellä.

Off topic - Otimme yhdeksi päiväksi taksin kyydittämään meitä Phuketin kaupunkiin shoppaileen sieltä rannoilta, niin maksokohan se jotain 3 € koko paketti, vaikka matkaa tuli pöpaut 60 min eestaas ja sit se päivysti koko päivän meitä ja vei aina paikasta toiseen. HALPAA  8-)

Link to comment
Share on other sites

Heps taas

Eli me olimme "reppumatkalla" Phuketissa, johon siis lennot oli ja viihdyimme Phuketissa muutaman päivän. Huomasin, että paikka on hyvin tyypillinen rantalomakohde ja halusimme jotain muuta. Paikallista, rauhallista, romanttista jne. joten suuntasimme seuraavaksi reissumme Phi Phi-saarille. Siellä huomasimme, että se oli juuri sitä mitä halusimmekin lomalta, joten olimme loppuajan siellä. Toisin sanoen kutakuinkin 10 päivää!  ;D

Eli todellakin siellä viihtyy monta päivää, jos ei kaipaa hirveetä biletystä tai shoppailua kokoajan. Mahtava paikka yhdessäoloon, sulkelteluun/snorkkailuun, uimiseen, auringonottoon, vaelteluun, veneretkille, hierontaan jnejne. Ymmärrän, että olette jo maksaneet hotellit jne. mutta olkaa ihmeessä ainakin muutama yö Phi Phillä! On erittäin rentouttavaa olla hiljaisuudessa, autottomassa ja hälyttömässä paikassa. Sinne on pakko päästä uudestaan! Ja oikeestaan itselleni kävi tuon reissun seurauksena niin, että vaadin lomalta tosi paljon nykyään - eli en suostu "jäämään" mihinkään turistirysiin, vaan etsin lomakohteilta aina pikkuisen sitä paikallista henkeä, rauhaa, eksotiikkaa jne.

Link to comment
Share on other sites

Heps taas

Eli todellakin siellä viihtyy monta päivää, jos ei kaipaa hirveetä biletystä tai shoppailua kokoajan. Mahtava paikka yhdessäoloon, sulkelteluun/snorkkailuun, uimiseen, auringonottoon, vaelteluun, veneretkille, hierontaan jnejne. Ymmärrän, että olette jo maksaneet hotellit jne. mutta olkaa ihmeessä ainakin muutama yö Phi Phillä! On erittäin rentouttavaa olla hiljaisuudessa, autottomassa ja hälyttömässä paikassa.

Oioioioioi  ;D Kuulostaa juuri meidän häämatkaltamme! Eli viis maksetuista hotelleista, Phi Phillä täytynee yöpyä vähintään yö tai kaksikin  ;D Yöpymisessä on myös se hyvä puoli, ettei tarvitse tehdä merimatkaa kahdesti samana päivänä, itse ainakin viimeksi Racha Yaille mentäessä voin hyvin huonosti veneessä...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...