Affen

Guadeloupe, Martinique, Dominica

21 viestiä aiheessa

Hei,

Onko kellään kokemuksia Karibian saarista Guadeloupe, Martinique ja Dominica?

Mihin aikaan sinne suunnalle kannattaa matkustaa?

Löytyykö rantaa ja muuta katsottavaa?

Onko kokemusta laiva- tai lentomatkoista saarten välillä?

Karibialle tekisi mieli ensi talvena ja nämä saaret vaikuttaisivat kiinnostavimmilta. Niillä pitäisi kai olla muutakin kuin all inclusive -hotelleja.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ovat tuttuja saaria, etenkin Dominica. Guadeloupenkin tunnen suht hyvin, mutta Martiniquella olen pyörähtänyt vain muutaman päivän.

Parhaat rannat ovat Guadeloupella ja sen ulkosaarilla. Jos haluat täyden palvelun turistirannoille, niin suuntaa Le Gosieriin, Ste-Anneen tai Deshaiesiin. Jos haluat vähän rauhallisempaa ja yksityisempää menoa, niin Marie-Galanten saari on varsin idyllinen kohde. Jos haluat koko rannan ihan omaan käyttöön, niin kannattaa suunnata karulle Atlantin puoleiselle ulkosaarelle La Désiradelle (jonka rannat ovat upeita ja tyhjiä).

Dominicalla kannattaa mennä viidakkoon. Kiehuvan järven vaellus on uskomattoman hieno, mutta myös varsin rankka. Ei heikkokuntoisille. Hieno ja vähemmän rankan viidakkovaelluksen päässä oleva kohde on myös Boeri-järvi. Myös monet putoukset ovat hienoja, esim. Victoria Falls (Sari-Saria on myös kehuttu, mutta siellä en ole itse käynyt). Ja viidakoista löytyy paljon jokia ja niissä hyviä suvantopaikkoja, joissa voi uiskennella.

Jos Dominicalla haluaa rannalle, niin Portsmouthin ympäristössä on parhaat rannat. Myös Calibishiessa on hyvä biitsi. Mutta Dominica ei ole mikään perinteinen rantakohde.

Muita näkemisen arvoisia paikkoja Dominicalla ovat ainakin pääkaupunki Roseau (hienoja vanhoja puutaloja) ja Karibiterritorio (Karibian viimeiset intiaanit). Galionin kylään kannattaa mennä katsomaan auringonlaskua, varmasti yksi Karibian hienoimmista paikoista siihen. Emerald Pool on kaunis pikku putous, mutta sinne kannattaa mennä joko aikaisin aamulla tai sellaisena päivänä kun ei ole risteilyalusta rannasta. Muuten joutuu jonottamaan viidakossa jenkkituristien seassa. Lista vierailevista risteilyaluksista löytyy Roseaun keskustasta Whitchurch-matkatoimiston seinältä. Trafalgarin putoukset on toinen suosittu kohde. Siellä kannattaa käydä oikeastaan vain siksi, että viereisestä Papillote-hotellista saa todella hyvää kukkien terälehdistä tehtyä mehua (olikohan se "sorrel" tai jotain sinne päin). Papillote voisi olla myös varsin hyvä hotelli häämatkalaisten majoittuakin.

Saarten välit kannattaa kulkea laivalla. Lentäminen Karibialla on yllättävän kallista ja matkatavararajoitukset ovat pienissä koneissa tiukkoja. Ja etenkään Dominicalle laskeutuminen ei sovi kenellekään, joka tippaakaan kärsii lentokammosta.

Guadeloupen ja Martiniquen väliä liikennöivät nopeilla katamaraaneilla ainakin L'Express des Îles ja Brudey Frères. Ensin mainittu pysähtyy parina-kolmena päivänä viikossa myös Dominicalla. Aikataulut löytyvät netistä hakemalla firmojen nimillä.

Vielä kielistä: Dominica on virallisesti englanninkielinen ja nekin, joille se ei ole äidinkieli, puhuvat sitä hyvin. Guadeloupella ja Martiniquella sen sijaan kieli on ranska, ja edes auttavasta ranskantaidosta on siellä kovasti apua. Englantia ei osata välttämättä edes hotelleissa ja ravintoloissa, koska ovat tottuneet, että suurin osa turisteista on Ranskasta tai ainakin ymmärtää ranskaa.

Muokattu: , käyttäjä: julhanen

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Matkustusajasta vielä: Hurrikaanikausi on kesäkuun alusta marraskuun loppuun. Vaikka hurrikaania ei kohdalle osuisikaan, niin alkusyksystä on joka tapauksessa vähän sateisempaa. Tosin olin tuolla kerran syys-lokakuussa, eikä sateita mielestäni mitenkään häiritsevän paljon ollut. Mutta toki yleensä parhaat säät ovat joulukuusta toukokuulle (tosin aikamoisen myrskyn olen Dominicalla kokenut kerran maaliskuussakin).

Toisaalta parhaiden säiden aika on myös matkailun sesonkiaikaa, ja useimmilla hotelleilla on silloin korkeammat hinnat. Eli halvemmalla pääsee, jos menee sesongin ulkopuolella.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

julhanen - kiitos aivan loistavasta informaatiosta!!

Ymmärsinkö siis oikein, että Guadeloupe olisi se rantalomapaikka ja Dominica sitten luontoseikkailukohde?

Olisiko vielä tietoa miten julkinen liikenne pelaa saarilla vai onko kätevintä turvautua vuokra-autoon?

Kummallakin saarella lienee kohtuullisen turvallista liikkua?

Hintataso kai on lähellä Suomen luokkaa?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Ymmärsinkö siis oikein, että Guadeloupe olisi se rantalomapaikka ja Dominica sitten luontoseikkailukohde?

Kyllä, juuri näin. Tosin kyllä Guadeloupeltakin ihan hienoa luontoa löytyy etenkin Basse-Terren puolelta. Ja tietysti Martiniquella on hyviä rantoja myös, mutta sitä tosiaan tunnen vähän heikommin.

Dominicalla on muuten kuvattu iso osa Pirates of the Caribbean -leffan kakkososan maihin sijoittuvista kohtauksista (ja ilmeisesti kolmosen myös, mutta sitä en ole nähnyt).

Olisiko vielä tietoa miten julkinen liikenne pelaa saarilla vai onko kätevintä turvautua vuokra-autoon?

Guadeloupella pelaa varsin hyvin, busseja kulkee useimmilla teillä suhteellisen säännöllisesti. Dominicalla ei sitten ole niin selkeätä. Kuudelta aamulla lähtee Roseausta busseja joka puolelle saarta, mutta sitten myöhemmin niillä ei ole varsinaisia aikatauluja. Sitten kun kuski katsoo, että bussi on tarpeeksi täynnä, lähdetään liikkeelle. Tärkeimpiä välejä, esim. Roseau-Portsmouth, pääsee silti aika hyvin kulkemaan. Dominicalla bussit ovat sitten sellaisia pikkuisia pakettiautoja. Ja myös liftaus onnistuu. Koska busseja kulkee miten sattuu, niin liftaaminen on yleistä ja kyytiin pääsee helposti. Kyyti voi kuitenkin tarjoutua myös pick-upin lavalla, ja se ei välttämättä sovellu heikkohermoisille. Ja kyydeistä on tapana maksaa suunnilleen sama hinta, jonka se bussillakin maksaisi (siksi kyytiin pääseminen onkin niin helppoa).

Busseissa matka maksetaan vasta poistuttaessa. Tämä on turistille varsin kätevää, kun ei tarvitse tietää määräänpäätään vielä bussiin astuessaan. Jos tulee vastaan kivan näköinen kylä tai ranta, niin hyppää vain kyydistä ja maksaa matkan siihen asti. Sama systeemi on käytössä kaikilla mainituilla kolmella saarella.

Jos Dominicalla vuokraa auton, niin muutama asia on hyvä tietää. Ensinnäkin, siellä ajetaan vasenta puolta tietä. Tai oikeastaan siellä ajetaan keskellä tietä, mutta vasen on se suunta johon väistetään, jos joku tulee vastaan. Tiet ovat kapeita ja huonokuntoisia. Vaikka Dominica on pieni saari, niin siirtymiset paikasta toiseen voivat vaatia yllättävän paljon aikaa. Siellä pitää myös ostaa paikallinen ajolupa, mutta sen saa vuokraamosta. Ja sitten saattaa olla, että auto käyttää lyijytöntä bensiiniä, mutta suurin osa huoltoasemista ei sitä myy. Tilanne voi nyt olla parantunut, mutta ainakin keväällä 1999 saaren pohjoisosassa ainoa lyijytöntä bensiiniä myyvä asema oli Anse Du Méssä, ja kun ajoimme sinne, niin lyijytön oli lopussa. Onneksi juuri ja juuri riitti Roseauhun.

Kummallakin saarella lienee kohtuullisen turvallista liikkua?

On. Onhan siellä rikollisuutta, ja välillä joku turisti ryöstetään. Mutta harvinaista se on. Siellä uskaltaa ainakin minun mielestäni ihan rauhassa liikkua pimeälläkin.

Hintataso kai on lähellä Suomen luokkaa?

Joo, mitään halpakohteita ne eivät ole, mutta ehkä hieman halvempaa kuitenkin. Dominica on vähän ranskalaisia saaria halvempi. Paikalliset tuotteet, eli etenkin hedelmät, rommi, kalat jne., ovat halpoja, mutta tuontituotteet sitten ovat hinnoissaan. Paikallistenkin tuotteiden hintaan tietysti vaikuttaa saatavuus. Esim. nyt kun hurrikaani Dean juuri tuhosi ison osan sadosta, niin voisin kuvitella hintojen olevan tavallista korkeammalla.

Yksi ehdoton vierailukohde Dominicalla on muuten ravintola La Robe Creole. Sieltä saa aivan uskomattoman hyvää karibialaista ruokaa, eikä se edes ole mitenkään erityisen kallis. Se sijaitsee Roseaussa vastapäätä Fort Young -hotellia (jonka ravintola on paljon tylsempi ja kalliimpi). Toinen hyvä ravintola Pearl's, josta saa myös todella hyviä mehuja (Guadeloupella kannattaa ostaa tölkissä mehuja kaupoissa; Caresse Antillaise -mehut ovat nimittäin todella hyviä).

Olen käynyt noilla saarilla siis kahdesti, mutta käynneistä on jo vähän aikaa. Ensimmäinen vierailu oli syksyllä 1993, toinen keväällä 1999. Jälkimmäisellä kerralla vietin saarilla lähes neljä kuukautta. Nyt olen marraskuussa menossa uudestaan, tällä kertaa kuukaudeksi (se on itse asiassa häämatkamme). Sen jälkeen on taas tuoreempia tietoja. Olen kyllä tässä välilläkin seurannut aika tarkkaan, mitä etenkin Dominicalla tapahtuu.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Julhanen täällä onkin jo vastannut erittäin kattavasti, mutta kirjoitanpa minäkin lyhyesti oman kommenttini!

Dominicalla ja Martiniquella en ole käynyt (purjehtinut vain ohi) mutta Guadeloupella vietin helmikuussa 2007 muutaman viikon. Saari oli mielestäni varsin ihana, suosittelen! Parhaita kokemuksia olivat mm. vaellus sademetsässä, pulikointi vesiputouksessa, uinti laguunissa ja tutustuminen "Helvetin porttiin", eli äkkijyrkkiin kalliomuodostelmiin. Liikkuminen busseilla oli edullista, mutta kaikkiin paikkoihin ei tietenkään busseilla pääse (esim. sademetsäalueelle) joten silloin kannattaa vuokrata auto. Itse en puhu ranskaa ja paikoittain oli vastassa kielimuuri, mutta kaikki asiat saatiin lopulta selvitettyä elekielen avulla! Ihmiset olivat todella ystävällisiä ja tutustuimme moniin paikallisiin. Guadeloupen pääkaupungissa sijaitsevan turisti-infon henkilökunta oli avuliasta (yksi heistä jopa puhui sujuvaa englantia!) ja he ehdottivat meille lukuisia retkikohteita jne.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guadeloupen pääkaupungissa sijaitsevan turisti-infon

Mainittakoon, että Guadeloupen hallinnollinen pääkaupunki on Basse-Terren kaupunki saaren lounaiskulmassa. Suurin kaupunki ja saaren taloudellinen keskus on saaripuolikkaiden välissä sijaitseva Pointe-à-Pitre, jonka vieressä myös päälentokenttä Pole Caraïbes sijaitsee.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Palattu takaisin reissulta. Kirjoittelen jossain vaiheessa lisää, mutta jos on jotain kysyttävää Dominicasta tai Guadeloupesta niin nyt olisi tuoretta infoa tarjolla.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Päivitän vähän tietoja nyt, kun on uutta kokemusta saarilta:

Parhaat rannat ovat Guadeloupella ja sen ulkosaarilla. Jos haluat täyden palvelun turistirannoille, niin suuntaa Le Gosieriin, Ste-Anneen tai Deshaiesiin.

Mainittakoon vielä, että Deshaiesin ranta on todella upea, eikä mitenkään kauhea turistirysä silti. Siellä tuntuu käyvän myös paikallisia.

Muita näkemisen arvoisia paikkoja Dominicalla ovat ainakin pääkaupunki Roseau (hienoja vanhoja puutaloja) ja Karibiterritorio (Karibian viimeiset intiaanit). Galionin kylään kannattaa mennä katsomaan auringonlaskua, varmasti yksi Karibian hienoimmista paikoista siihen.

Galionissa parhaalla näköalapaikalla sijainnut baari on lopettanut toimintansa ja sen ympäristö on nykyään yksityistä pihaa. Eivät tosin suhtautuneet vierailijoihin pahalla. Toiseksi parhaalle näköalapaikalle ovat rakentaneet yleisen käymälän. Vaikka auringonlasku varmaan on edelleenkin hulppea, niin katselufasiliteetit ovat vähän heikentyneet.

Trafalgarin putoukset on toinen suosittu kohde. Siellä kannattaa käydä oikeastaan vain siksi, että viereisestä Papillote-hotellista saa todella hyvää kukkien terälehdistä tehtyä mehua (olikohan se "sorrel" tai jotain sinne päin). Papillote voisi olla myös varsin hyvä hotelli häämatkalaisten majoittuakin.

Sorrel-mehu vaikuttaa olevan siellä päin joulunajan sesonkijuoma. Joulun alla sitä saa useammastakin paikasta etenkin Roseaussa, muulloin sitten varmaan vähän harvemmasta.

Muokattu: , käyttäjä: julhanen

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guadeloupella pelaa varsin hyvin, busseja kulkee useimmilla teillä suhteellisen säännöllisesti.

Viikonloppuna busseja kulkee tosi nihkeästi suurimpien paikkakuntien välejä lukuunottamatta.

Ja sitten saattaa olla, että auto käyttää lyijytöntä bensiiniä, mutta suurin osa huoltoasemista ei sitä myy. Tilanne voi nyt olla parantunut, mutta ainakin keväällä 1999 saaren pohjoisosassa ainoa lyijytöntä bensiiniä myyvä asema oli Anse Du Méssä, ja kun ajoimme sinne, niin lyijytön oli lopussa.

Nykyisin lyijytöntä bensiiniä saa varsin laajalti.

Joo, mitään halpakohteita ne eivät ole, mutta ehkä hieman halvempaa kuitenkin. Dominica on vähän ranskalaisia saaria halvempi.

Dominicalla käytössä oleva Itä-Karibian dollari on sidottu Yhdysvaltain dollariin. Dollarin alamäen ansiosta saarella on nyt itse asiassa varsin edullista.

Yksi ehdoton vierailukohde Dominicalla on muuten ravintola La Robe Creole. Sieltä saa aivan uskomattoman hyvää karibialaista ruokaa, eikä se edes ole mitenkään erityisen kallis.

Vedän tuon takaisin. Ihan ok se on edelleenkin, mutta hinnat ovat nousseet, palvelu muuttunut tympeämmäksi ja ruoka kansainvälisemmäksi (laadun suhteen ei edelleenkään mitään valittamista, mutta perinteisyys on vähentynyt).

Dominican vesiputouksista: Olen edelleen sitä mieltä, että Victoria Falls on hienoin. Sinne on kuitenkin kohtuullisen vaativa vaellus pitkin jokivartta (ei mikään mahdoton kuitenkaan). Sari-Sarissa on ehkä paras vaivannäkö-upeus-suhde. Hieno putous, ja polku on helppo (opas kuitenkin hyvä olla mukana). Vielä helpomman polun päässä on Syndicate Falls, jonka tienoilla on parhaat mahdollisuudet nähdä papukaijoja villeinä luonnossa (näimme yhden lentämässä). Syndicate on kuitenkin vedenottoalueella, joten siellä ei saa mennä putouksen juurelle altaaseen uimaan, toisin kuin vaikkapa Sari-Sarilla.

Muokattu: , käyttäjä: julhanen

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

02.jpg26.jpg

Sain lopultakin laitettua Guadeloupe-kuvia häämatkaltamme verkkoon. Kuvatekstien sekaan olen yrittänyt ujuttaa kasan Guadeloupe-tietoutta.

Yllä kuvista ensimmäinen on Deshaies'stä ja jälkimmäinen Seintseiltä.

Yritän ehtiä laittamaan Dominica-kuviakin joskus lähiaikoina.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hei!

Suunnittelemme häämatkaa Karibialle, lähtö vuoden vaihteen kieppeillä.

Miten olette matkustaneet Karibialle, onko kokemusta välilaskusta NYC:ssä? Emme ole Nykissä käyneet, joten olisi mukava yhdistää reissuun myös kunnon kaupunkiloma, joten kuulemme mielellämme, jos on esim. tiettyjä lentoyhtiöitä suositella Karibian suuntaan.

Tuo Guodaloupe ja Dominica meitä kiinnostavat kovasti, kunhan nyt löytäisimme vaan hyvät hotellit.

Millainen välimatka Guodaloupen ja Dominican välillä on esim meriteitse? Ilmeisesti kuitenkin sen verran, ettei päivän reissut kannata, vaan parempi sitten ottaa ihan majoitukset molemmilta saarilta?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kaikki kolme Karibian-reissuani olen lentänyt Pariisin kautta. Guadeloupelle ja Martiniquelle saa sieltä usein edullisia lentoja, kun ovat Ranskan saaria. Air Francen lisäksi väliä lentää ainakin Air Caraïbes (sillä menimme viimeksi), taisi jokin muukin yhtiö vielä olla.

Dominican ja Guadeloupen välillä laivamatka kestää puolisentoista tuntia, mutta niitä menee vain noin viisi kertaa viikossa suuntaansa. Eli ei ehdi päivässä edestakaisin. Lentämällä ehtii, mutta päiväreissu on Dominicalle aika lyhyt. Siellä on kuitenkin varsin paljon näkemistä.

Dominicalta puuttuvat suuret kansainväliset hotelliketjut, joten siellä on vain pieniä paikallisten omistamia hotelleja ja majataloja. Iso plussa mielestäni. En ole ikinä varannut etukäteen, paikan päältä löytyy kyllä. Jos kerrot, minkä tyyppistä majoitusta haluatte (kaupungista, viidakosta, rannalta, luksusta vai edullista), niin voin antaa vinkkejä. Vaikka en tietystikään ole suurimmassa osassa hotelleista itse majoittunut, niin tunnen oikeasti sen saaren aika hyvin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tietenkin sellaista kohtuuhintaista etsitään, mutta laita ihmeessä vinkkejä vaan hotelleista, niin vertailemme niitä. Mutta siis olet sitä mieltä, että tilaa niistä löytyy aina, ettei varauksia tarvitse liiemmin tehdä etukäteen?

Olen ymmärtänyt, että hintataso on suhteellisen korkea noilla Karibian saarilla. Onko jo ihan Suomen hintoihin verrattavissa? Onko muuten tuo Guadeloupe shoppailupaikka?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ei ne mitään halpiskohteita ole, mutta hintataso vaihtelee saarelta saarelle. Ranskalaiset saaret ovat kalliimpia. Halvimpia noista Itä-Karibian saarista ovat Dominica ja St. Vincentin pääsaari.

Edullisiakin hotelleja on vähän erilaisia. Niillä saarilla on myös paljon matkaajia naapurisaarilta, ja heidän käyttämänsä hotellit ovat usein melko vaatimattomiakin (suihkut käytävillä, nuhjuista yms.). Minä olen itse käyttänyt usein niitä, sillä en ole erityisemmän vaativainen majoituksen suhteen. Mutta laidasta laitaan löytyy.

Ja tilaa kyllä yleensä on. Jos ihan johonkin tiettyyn hotelliin haluaa päästä, kannattaa tietysti varata, ja karnevaalien aikaan (laskiaisena) sekä loka-marraskuun vaihteen musiikkifestareiden aikaan voi olla täyttä. Muutoin Roseaun hotellit voivat täyttyä, jos on joku tärkeämpi krikettimatsi, mutta silloinkin mahtuu muualle saarella.

Kattava listaus hotelleista on Visit-Dominica-sivuilla. Siellä ei ole niistä kauheasti tietoa, mutta Google kertoo lisää. Kaikilla pikkuhotelleilla ei tosin ole omia nettisivuja.

Roseausta joitakin tärppejä:

Ma Bass Guesthouse: Siisti ja uudehko, mutta muuten vaatimaton. Keskellä kaupunkia, mutta hiljaisella pikkukadulla. Hinta oli joulukuussa 2007 jotain 120 Itä-Karibian dollaria per yö kahdelta, eli noin 30 euroa.

St. James Guesthouse: Aika vastaava niin hinnaltaan kuin tasoltaankin kuin Ma Bass, mutta ei aivan keskustassa (kävelymatka keskustaan silti alle puoli kilometriä).

Garraway Hotel: Tämä on sellainen perusliikemieshotelli, joka on tasoltaan jonkin verran noita edellisiä parempi ja sijaitsee rantakadulla. Sellaista perusketjuhotellitasoa (en ole itse yöpynyt, käyttänyt vain ravintolaa). Ulkoseinä kaipaisi maalausta (se on tällä hetkellä poliittinen keskustelunaihe saarella, koska hotellin omistaja on paikallinen puoluejohtaja).

Sutton Place Hotel on viehättävä pieni hotelli, yksi saaren vanhimmista, aivan kaupungin ytimessä. Omistaja on tosi herttainen vanha nainen. Samalla omistajalla on myös bungalow-tyyppistä majoitusta, Itassi Cottages, hieman kaupungin ulkopuolella.

(Lisäys: tapasin tuon vanhan naisen vuonna 1999, joten voihan olla, että hotellin operointi on nyt jo siirtynyt seuraavalle sukupolvelle; useimmat tässä kertomani tiedot perustuvat kuitenkin marras-joulukuun 2007 tilanteeseen)

Jos oikein halvalla haluaa päästä, niin Kent Anthony Guest House ihan ydinkeskustassa tarjoaa nuhjuisia pieniä huoneita jaetulla kylpyhuoneella noin 90 paikallisella dollarilla. Minä tykkään siitä paikasta, mutta ei ehkä kaikkien makuun. Senkin omistaja on paikallinen puolueaktiivi, mutta eri puolueesta kuin Garrawayn tyyppi.

Muualta saarelta:

Papillote Wilderness Retreat saaren sisäosissa on klassikko, ollut siellä kymmeniä vuosia. Upea puutarha, hyvä ravintola, paikallista taidetta paljon ja Trafalgarin putoukset kävelyetäisyyden päässä. Miinusta sijainnista siinä mielessä, että se on vähän pussin perällä, joten muualle päästäkseen joutuu aina ensin menemään Roseauhun ja jatkamaan sitten sieltä. Ei siis ideaalipaikka, jos haluaa kierrellä ympäri saarta, mutta jos sademetsät kiinnostaa, niin se on hyvä lähtöpaikka niille. Huoneiden hinnat näyttävät nykyisin alkavan reilusta sadasta US-dollarista.

Calibishie Lodges -hotellia pohjoisessa monet ovat suositelleet, mutta minulla ei ole omia kokemuksia. Vähän kalliimpi kuin nuo edelliset, mutta ei kauhean tyyris silti. Lähellä useampikin hiekkaranta (Dominica tosin ei ole mikään biitsikohde). Siinä ihan kulmilla on myös Pointe Baptiste, joka on vanha siirtomaatyylinen pikkuhotelli. Olen myös siitä kuullut kehuja, mutta en ole käynyt.

Ihan jälkimmäisen vieressä tärppinä on Celestial Apartments, jota pitää eläkkeelle jäänyt opettaja. Oikein mukava nainen. Sillä on yksi huoneisto vuokralla ja toinen rakenteilla (voi tietysti olla jo valmiskin). Yö taisi maksaa 40 tai 50 US-dollaria, eli varsin halpa, mutta siisti ja huoneessa oli oma keittiökin. Kaksi hienoa hiekkarantaa kävelyetäisyydellä. Mahdollisuus myös ruokailla yhdessä perheen kanssa ja tutustua paikalliseen elämänmenoon. Miinusta siitä, ettei suihkusta tullut kuin kylmää vettä, tosin siinä helteessä ei lämmintä suihkua niin kauheasti tarvitse.

Jos siirtomaatyyliä haluaa halvemmalla kokeilla, niin Portsmouthin pikkukaupungin keskustassa on Douglas Guest House. Siellä aika tuntuu pysähtyneen. Se on todella halpa, alle 90 paikallista dollaria per yö, mutta nuhjuinen ja vähän likainenkin. Etenkin se jaettu suihku oli aika kauheassa kunnossa. Mutta tunnelma siellä oli kohdallaan.

Ja onhan noita paljon muitakin, nuo tulivat ensimmäisinä mieleen.

Muokattu: , käyttäjä: julhanen

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Guadeloupella yksi hyvä majoittautumistapa ovat gîtes, eli sellaiset pienet mökit, joita löytyy hyvin eri tasoisia. Ne vain ovat suosittuja, ja pitää yleensä siksi varata etukäteen. Useimmat toimivat viikkovuokralla, joitakin saa myös yöksi kerrallaan.

Itselläni on kokemusta vain An Eol Caraïbes -mökeistä Trois-Rivièren kaupungissa. Ne ovat sieltä vähän vaatimattomammasta päästä, pieniä mökkejä, joissa on sänky, vessa, suihku ja keittiö. Siellä on myös yhteinen pieni uima-allas. Ihan kiva paikka, hienot näköalat, ja sieltä saa mökkejä myös yöksi kerrallaan. Hinta oli muistaakseni 40 euroa per yö, viikoksi saa edullisemmin.

Pointe-à-Pitren keskusaukion (Place de la Victoire) reunalla on pieni mukava hotelli nimeltä Maison de la Marie-Galante. Siistit ilmastoidut huoneet maksoivat 40 tai 50 euroa yö (en muista enää tarkemmin). Se ei tainnut olla virallisesti toiminnassa, mutta alakerrassa on samanniminen ravintola, josta huoneita voi kysellä.

Pääsääntöisesti yöpymisistä saa Guadeloupella maksaa selvästi enemmän.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Noista Itä-Karibian itsenäisistä saarista tuli vielä mieleeni, että jos ei ole erikseen mainittu, kannattaa aina varmistaa puhutaanko hinnoista paikallisissa Itä-Karibian dollareissa vai US-dollareissa. Monet sanovat turisteille suoraan hinnan US-dollareissa, toiset ilmoittavat hinnat paikallisissa. US-dollareissa hinta on kuitenkin noin 2,5-kertainen, joten kannattaa aina varmistaa, ettei tule yllätyksiä.

Muokattu: , käyttäjä: julhanen

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

julhanen, kun olet lentänyt Pariisin kautta niin olet varmaankin joutunut vaihtamaan lentokenttää Charles de Gaullelta Orlylle? Miten kauan se Air Francen siirtymäbussi kesti? Yritän miettiä meidän koneeseen ehtimistä kun lentojen välissä (laskusta nousuun) on neljä tuntia.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Huomasin kysymyksesi vasta nyt.

En ole suoraan Orlyn ja CDG:n välillä vaihtanut kuin kerran, ja siitä on jo yli kymmenen vuotta. Yleensä olen viettänyt matkalla ainakin yhden yön Pariisissa. Busseja taisi mennä aika tiuhaan, eli kauan ei tarvinnut odottaa, mutta matkan pituutta en muista. Ajantasaisempaa tietoa löytyy varmaan googlettelemalla. Luulen kyllä, että tuon neljän tunnin pitäisi riittää, jos kone ei ole myöhässä eikä ole joitakin ylimääräisiä matkatavarasotkuja tms. CDG:llä, joita osaavat kyllä siellä järjestää (vaikkei omalle kohdalleni olekaan osunut).

Viimeksi menomatkalla tulimme Ryanairilla Beauvais'n kentälle, josta menimme yöksi Orlyn kentän Ibis-hotelliin. Lento Guadeloupelle oli sitten aamulla. Paluumatkalle olimme muutaman yön Pariisissa ja palasimme sieltä bussilla Tukholmaan, josta laivalla Suomeen.

Kerran olen tullut Guadeloupelta Air Francen lennolla suoraan CDG:lle, mutta siitäkin on jo yli kymmenen vuotta. En ole varma, menevätkö kaikki sieltä suunnasta Pariisiin tulevat lennot nykyään Orlyyn; ainakin valtaosa menee.

Muokattu: , käyttäjä: julhanen

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Lensin noin vuosi sitten Guadeloupelle ja vaihdoin Pariisissa kenttää. En suoraan muista, kuinka kauan bussimatka kentältä toiselle kesti, mutta meillä tuli siinä kiire. Tämä taas johtui sitä, että ensimmäinen lento oli myöhässä... Mutta eiköhän tuo neljä tuntia riitä hyvin, sillä busseja kulkee tiuhaan tahtiin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään