Jump to content
Naimisiin.info

Karibian risteily


Magia

Recommended Posts

Oikeasti. Siellä ei ollut mitään uutta, mitä Silja Serenadella tai Symphonyllä ei näe.

Kohtahan sen näkee. Mä silti odotan sitä kiipeilyseinää ja rullis- ja golfrataa.  ;)

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 321
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Aah - mekin päätimme nyt häämatkakohteen ja Karibian-risteilyksihän (Läntinen Karibia, 7vrk) se meni HollandAmericanilla. Olen jotenkin tykästynyt heidän laivoihinsa eniten kun ne ovat vähän pienempiä ja väritykseltään mustia. Kannet tiikkiä. Jotenkin sellaista vanhojen laivojen tunnelmaa enemmön kuin esim Carnevalilla tai RCCL:llä. ja tipitkin kuuluvat (aina) hintaan! :D

Hyttiin kuuluu oma verandah-parveke aurinkotuoleineen. Ja poreamme. Ja otettiin sellainen paketti että saadaan takuuvarmasti aina kahden hengen illallispöytä (+ samppanjat, ruusut, suklaat jne hyttiin). Itseäni ainakin tökkii aika lailla noissa risteilyissä se jos pitää istua kymmenen hengen pöydässä aivan vieraiden hölösuujenkkien kanssa...  ::)

Voi kun voitaisiin lähteä heti!  :D

Link to comment
Share on other sites

Laivan sisustus oli mauttoman pramea. Ainakaan minä en jaksanut osallistua loputtomiin karaokeihin, bingoihin, rivitanssikursseille, kultaketjualennusmyynteihin. Ikuinen seisovapöytäkin alkoi ilmaisuudestaan huolimatta kyllästyttää.

Olin ennen matkaa kuvitellut käyväni kauneushoitolassa kaikenlaisissa hoidoissa. En sitten viitsinyt, kun hinnat lähenteli 100 dollaria per hoito.

Aurinkokannella oli ihanaa, ravintoloissa erinomainen palvelu, hyttisiivous toimi Laivalla ei ollut elokuvateatteria. Show:t kyllä olivat upeita. KIrjastoa ja nettiä saattoi käyttää.

.

Näihin kommentteihin voisin yhtyä. Eilen palattiin Carnival Triumphilta. Hyttimme oli laivan parhaita. Siltikään siellä ei ollut mitään "luxusta" saati tilaa. Siljan sviitit voittaa tämän Carnivalin "sviitin" mennen tullen.

Showt olivat loistavia, kuntosali myös. Ruoka maistuvaa ja illallisilla tarjoilu pelasi. Muutoinkin palvelu oli ensiluokkaista. Kauppoja oli vaatimattomat kaksi, joissa ei juurikaan ostettavaa. Toki jotain alkoholia ja laivakrääsää. Kultaketju alet toivat mieleen:"kaikki ei ole kultaa mikä kiiltää". Kylpylän palvelut todellakin olivat ylihinnoiteltuja. Oli ajatellut käydä päivittäin kuntosalin jälkeen hieronnassa, mutta empäs mennytkään kun tavallinen 50 min hieronta maksoi vaatimattomat >100 $. Ja oli tosiaan edullisin kyseisessä hinnastossa.

Todellakin olivat ylihinnoiteltuja.

Myös retket satamissa olivat melkoisen hintavia. Vinkkinä muille, että niitä ei kannata laivalta varata. Kun menee satamaan, samat palvelut on saatavissa noin puoleen hintaan. Esim. Cayman Saarilla, saarikierros maksoi meille laivalta ostettuna 59 $, satamasta sen olisi saanut 30$:lla.

Aerobicin kerrottiin olevan ilmainen, no se, kuten jooga maksoi 10 $/kerta. Samoin elokuvat maksoi 9 $, vaikka etukäteisinfossa ne olivat ilmaisia.

No, en valita hintoja, tiedoksi vain muille.

Meillä tosin negatiiviseen fiilikseen saattoi vaikuttaa hurrikaani Francesin aiheuttama lähdön viivästyminen kolmella päivällä. Jäi siten Haiti ja Puerto Rico näkemättä. Saadaan toki hyvitys ja saatinkin jo laivalle extrana 200 $ käyttörahaa.

Link to comment
Share on other sites

Mitä mieltä olette siitä, että lähtisi risteilylle elokuun alussa? Monet tuntuvat käyvän talvikuukausina...

Millaiset ovat ilmat elokuussa? Kannattaako huolehtia merenkäynnistä?

Link to comment
Share on other sites

Elo- ja syyskuussa on hurrikaanikausi pahimmillaan, kuten uutiset ovat viime aikoina todistaneet. Karibialla sataa eniten kesä-lokakuussa ja tuulet ovat voimakkaimmillaan juuri näihin aikoihin.  Lämmintä pitäisi kyllä olla ja varmaan aurinkokin paistaa vaikka välillä vähän sataisikin.

Ymmärtääkseni laivat eivät lähde kovin keikkuvalla kelillä merelle eivätkä ainakaan silloin, kun hirmumyrsky uhkaa.  Karibian risteilijät ovat enimmäkseen hyvin suuria laivoja, jotka eivät helposti kohoile niin paljon, että alkaisi vatsassa vääntää.

Link to comment
Share on other sites

Ja hei ystävät. Risteilyjä on myös Välimerellä (Costa) ja Aasiassa (Star Cruises). Ei ole pakko lähteä nimenomaan Karibialle!

Link to comment
Share on other sites

Mitä mieltä olette siitä, että lähtisi risteilylle elokuun alussa? Monet tuntuvat käyvän talvikuukausina...

Millaiset ovat ilmat elokuussa? Kannattaako huolehtia merenkäynnistä?

Moni varustamohan ei edes järjestä Karibialla elo-syyskuussa risteilyjä. Hirmumyrskyajan vuoksi.

Mutta ainakin meidän varustamo siirsi lähtöpäivää heti reilusti, kun Frances riehui merellä. Ei tarvitse itse varmastikaan hankkia sääennustajan taitoja. Toki ehdoin tahdoin ei kannata hirmumyrskyaikaan tuonne matkata. Ei siellä evakossa koulun käytävällä erityisen mukavaa ollut häämatkaa viettää.

Link to comment
Share on other sites

Ollaan suunnittelemassa tuonne Karibian risteilylle menoa ensi heinäkuussa. Royal Caribbeania ollaan ajateltu ja kyselty. Eivät ole vielä saaneet kohdematkoilta laitettua tarjousta matkasta. Odottelen tulisilla hiilillä, kun kuulemma lennot ovat jo aikalailla täynnä.  :o

Link to comment
Share on other sites

Olin 8-15.9.2001 Carnivalin Cruise:s laivalla Triumph läntisen Karibian risteilyllä. (Miami-Cozumel, Mexico-Grand Cayman-Jamaica).

Voin lämpimästi suositella sekä kyseistä yhtiötä, laivaa ja reittiä. Viitaten aiempiin kommentteihin kyseisestä laivasta, hyttilaatu riippuu tasosta = hinta! Meillä oli parvekkeellinen hytti 9 kannella (uima-allas kansi) ja se oli aivan toista luokkaa kuin ruotsin laivan hytit.

Ruokaa riitti, päivällä oli sen verran kuuma, että lounas jäi yleensä syömättä. Meillä tipit kuuluivat pakettiimme mukaan ja niitä varten oli omat laput ja kirjekuoret joita jaettiin sitten viimeisenä iltana juuri niille omille tarjoilijoille ruokasalissa. (Koko viikon meillä oli samat 2 tarjoilijaa ja yksi juoman kaataja  ;D )

Itse voin todella lämpimästi suositella kyseistä varustamoa (on nuorekkaampi kuin muut ja keski-ikä alempi kuin muilla varustamoilla) ja voin antaa privalla vinkkejä ainakin cozumeliin ja jamaicalle jos sinne olette menossa!

(Kiitos vinkistä sisi mulla meni varustamot sekaisin  ;))

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Palasimme pari päivää sitten itä-Karibian reissusta. Oli aivan mahtavaa! Hurrikaanin takia saatiin olla ylimääräinen päivä laivalla, kun emme päässeet satamaan isojen aaltojen takia. Laivat seuraavat myrskyjä hyvin tarkkaan, ja reittejä muutellaan jos näyttää siltä että hurrikaani tulee tielle (tämän takia meiltä jäi yksi pysähdys väliin ja saarille purjehdittiin eri reittiä kuin normaalisti).

Laiva (Explorer of the Seas) oli kerrassaan upea, tekemistä oli ihan käsittämättömästi ettei kaikkea ehtinyt. Ruoka oli hyvää ja sitä oli riittävästi ja palvelu oli ihan älyttömän kohteliasta ja huomaavaista. Hytti ei ollut megakokoinen, mutta sohvineen ja parvekkeineen tilaa oli meille kahdelle aivan riittävästi. Säilytystilaakin oli kaapeissa ja hyllyissä todella hyvin. Shoppailtavaa laivalta löytyi jonkin verran, promenaden varrelta löytyy koruja, kosmetiikkaa, viinaa ja krääsää. Sikarivalikoima laivan kaupassa oli hyvin pieni, joten niitä kannattaa ostaa maista. Matkustajien ikäjakauma oli melkoisen nuorta, todella vanhoja ei näkynyt kuin muutama. Häämatkalaisia tällä reissulla oli 140 paria.

Ainoa vika risteilyssä oli se että se loppui.  ;D Väsäilen matkakertomuksen kuvineen kunhan kerkeän. Pistän sitten infoa kun se on valmis.

Paivip, taisitte olla Carnivalilla koska Royal Caribbeanilla ei tuonnimistä laivaa ole.  ;)

Link to comment
Share on other sites

Paivip, taisitte olla Carnivalilla koska Royal Caribbeanilla ei tuonnimistä laivaa ole.  ;)

shipdetail_ti.jpg

Carnival Triumph

Link to comment
Share on other sites

Kiireessä sattuu vahinkoja kun yrittää asioita muisteilla, joten kiitos sisi ja Esther  ;)

Voin kyllä yhäkin suositella lämpimästl! ja tuollainen se laiva oli kuin yllä on kuva  ;D

Link to comment
Share on other sites

Olin 8-15.9.2001 Voin lämpimästi suositella sekä kyseistä yhtiötä, laivaa ja reittiä. Viitaten aiempiin kommentteihin kyseisestä laivasta, hyttilaatu riippuu tasosta = hinta! Meillä oli parvekkeellinen hytti 9 kannella (uima-allas kansi) ja se oli aivan toista luokkaa kuin ruotsin laivan hytit.

Samaisella laivalla ja kannella oltiin. Mutta näin mutu-tiedolla(kokemuksella) sanoisin, että esim. Siljan sviitti(ja jopa Vikingin) on noin kolme kertaa tuon hytin kokoinen. En oikein ymmärrä kommenttia "hyttilaatu riippuu tasosta"?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Onko lisää kokemuksia? ;D Kaikki info otetaan innolla vastaan! Haluaisin etenkin tietää hinnoista ja siitä, mistä & kuinka aikaisin olette varanneet matkanne! :-X

Link to comment
Share on other sites

Onko lisää kokemuksia? ;D Kaikki info otetaan innolla vastaan! Haluaisin etenkin tietää hinnoista ja siitä, mistä & kuinka aikaisin olette varanneet matkanne! :-X

Me varattiin -03 marraskuussa ja matka oli -04 syyskuussa.  

Link to comment
Share on other sites

Juuri tehtiin varaus tuonne Royal Caribbeanin Explorer of the Seas-risteilijälle ensi heinäkuuksi. :-X Varausmaksu pitäisi maksaa viimeistään huomenna. Ilmeisesti tuollakin saa halvemmalla mitä aiemmin varaa, joten kannattaa olla ajoissa. Lennotkin on jo varattu, mutta ne saattavat vielä vaihtua, jos saamme lähempänä yhtään halvemmalla...

Nyt jo jännittää!  ;D

Link to comment
Share on other sites

Paljonko olette noin suurin piirtein maksaneet reissustanne ja oletteko varanneet reissun itse vai jonkin suomalaisen matkatoimiston kautta? Olemme yrittäneet sulhon kanssa perehtyä tarjontaan ja huh, kun on hinnoissa ja pakettien sisällöissä eroja. Haluaisimme paketin, johon sisältyy kaikki + ehdottomasti parvekkeellinen hytti. Olemme varmasti ylivarovaisia, kun tuntuu, ettei matkan järjestäjiltä uskalla matkoja suoraan varata...  ::) Mutta teidän jo häämatkalla Karibialla käyneiden tai matkanne varanneiden kommentteja olisi kiva kuulla. Kiitos jo etukäteen  :D

Link to comment
Share on other sites

Hip hop  :D ja ylös ylös eli voisitteko kertoa kustannuksista ja sitten siitä, miten olette matkanne varanneet?

Link to comment
Share on other sites

Hip hop  :D ja ylös ylös eli voisitteko kertoa kustannuksista ja sitten siitä, miten olette matkanne varanneet?

Tuolla "paljonko häämatkanne maksoi" ketjussa ainakin Sisi on maininnut heidän matkansa hinnan :).

Link to comment
Share on other sites

Tuolla "paljonko häämatkanne maksoi" ketjussa ainakin Sisi on maininnut heidän matkansa hinnan :).

Kiitoksia vinkistä, käyn vilkaisemassa sieltä!

Link to comment
Share on other sites

Joop, toisesta ketjusta löytyy tosiaan matkan kokonaishinta. Pelkkä risteily oli pikkasen päälle 900 € / hlö (varattiin n. 8 kk ennen), ja siinä oli tipit ym mahdolliset verot mukana. Ja itse varattiin suoraan varustamolta ilman mitään matkatoimistoja. Kannattaa muistaa että hinnat nousevat mitä lähemmäksi lähtöä tullaan!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Oon seuraillu keskustelua ja päätin ottaa osaa. Mä ainakin haluisin risteileen jollain muulla ku Royal Caribbeanilla, jolla kaikki tuntuu risteilevän. Siksi etsiskelin netistä tietoo ja löysin www.laaturisteilyt.com sivuilta neljä "uutta" varustamoo. Seabournin laivat ja risteilyt vaikuttaa ihan huipuilta!! Myös Radisson Seven Seasin tarjonta ja laivat teki vaikutuksen. Lisäks myynnissä oli Cunardin ja Crystal Cruisesin matkoja. Niilläkin oli ihan hyviä vaihtoehtoja. Ja kaikilla oli paljo muutaki ku Karibian risteilyjä, vaik kai Karibia just on sellainen perinteinen häämatkakohde.  :)

Toi Laaturisteilyt mainosti et ne ei ota mitään toimitusmaksua tms. Jotenki en uskaltais ihan suoraankaa varustamolta varata, en tiedä, mut toisaalta matkatoimistojen toimitusmaksut tökkii..

Joka tapaukses mä aion sit ku tulee ajankohtaiseks, lähtee risteileen Seabournilla!!  Kun vielä saa ukon suostuteltua.. : ;D

Link to comment
Share on other sites

Onhan noita varustamoja vaikka kuinka, mutta suuressa osassa on se vika että ne on niin pirun kalliita, niin kuin noi kaikki tuon mainitun firman tarjoamat reissut.  ::)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Kirjoitin tänne jo yhden risteilyjen hintoja koskevan viestin, mutta se tuhoutui tuon palvelimen kovalevyvian takia...  :-/ Yritetäänpä uudelleen:

Me olimme siis häämatkalla myöskin itäisen Karibian risteilyllä (lisäksi 2 viikkoa Floridassa) tämän vuoden helmikuussa. :-X Laiva oli RCCL:n Explorer Of The Seas. Lensimme Hesasta Finnairilla Lontooseen, josta matka jatkui British Airwaysin koneella Miamiin. Risteily alkoi Miamista ja satamia olivat Puerto Rico/San Juan, St.Maarten/Philipsburg, St.Thomas/Charlotte Amalie ja Bahama/Nassau.

Me varasimme sekä lennot (eBookers) että risteilyn suoraan netistä, sillä näin pääsee sekä helpommalla että halvemmalla, kun ei maksa erikseen matkatoimistolle.  ;) Risteilyjen hintoja löytyy netistä monen nettitoimiston kautta ja etsimällä löytää sen parhaimman tarjouksen. Hytiksi valitsimme monesta muusta poiketen sisähytin, sillä matkailutyylimme tietäen emme juurikaan vietä ikinä aikaa hotellihuoneissa ja tuo valinta oli oikea meille. Risteily kannattaa varata mahdollisimman aikaisin, koska hinnat nousevat ajan kuluessa. Meidän risteily varattiin loppukeväästä -03 ja risteily tosiaan alkoi helmikuun puolenvälin jälkeen -04. Onhan varustamoilla kaikkia "hot dealsejä" ja "last minute cruiseja", mutta ne eivät ehkä ole käteviä häämatkaksi. Meidän lennot+risteily maksoi suurinpiirtein 1100 e/hlö. Ei ollut meidän mielestä paha hinta, kun tuota vertaa viikon matkaan all inclusive-hotellissa ja kaupan päälle sai vaihtuvat satamakohteet.  :) (Tuon lisäksi olimme vielä viikon ennen risteilyä ja viikon sen jälkeen Floridassa mm. Key Westissä, Miamissa, Disney Worldissä ja Universal Studiosilla.)

Me pidimme risteilystä todella paljon ja uusi risteily on jo haaveissa.  ;D Koska varustamoja ja laivoja on suuri määrä sekä eri risteilyreittejä, löytyy sieltä varmasti jokaiselle mieleinen. Itse en juurikaan pidä ruotsinristeilystä ja minusta noita ei voi verrata siihen: aivan erilainen laiva, todella erilainen ympäristö (harvoin ainakaan itse olen maanut Tukholmaan mennessä yläkannen uima-altailla Karibian lämmössä drinksuja nauttien...), ihan erilainen ruokatarjonta, mielenkiintoiset satamakohteet jne.  ;)

(Jonkin verran on tullut kyselyitä risteilyjä koskien ja maileja saa pistää jatkossakin.)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...