Magia

Karibian risteily

322 viestiä aiheessa

Hei Jasmiini!

Lennot+risteily siis maksoi teillä noin 1100 euroa? mielestäni se on tosi halpa...montako päivää se teidän risteily kesti? ME ollaan kovasti mietitty tuota risteilyä häämatkakohteeksi, mutta mua on jäänyt vaivaamaan joskus kuulemani kommentti nuista risteilyistä: siellä on kuulemma kannella aina tosi paljon porukkaa, ja uimassa ja aurinkoa ottaessa on ahdistavaa ku on paljon ihmisiä ja hälinää koko ajan. Minkälaiset oli teidän kokemukset? Oletko kirjoittanut matkakertomuksesi jonnekkin, voisin käydä lukasemassa.

Muuten varasitteko nuo floridan viikotkin e-bookersista vai otitteko hotellit vasta paikan päältä? Kuinka paljon tuli matkaan lisähintaa?

t. Nanna

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Karibian risteilyitä luullaan yleensä tosi paljon kalliimmiksi. ;) Kyllä niille tosin hintaa saa, jos varaa kovin myöhään, haluaa hytiltä paljon tai käyttää matkatoimistoa. Ja hinta siis riippuu myös ajankohdasta, reitistä ja laivasta (ja tietenkin pituudesta).

Meidän risteily kesti 7 yötä ja oli vastaava kuin Sisillä, jonka matkakertomus täältä jo löytyykin. Toiset asiat tehtiin erilailla ja jotkut samalla tavalla. Sisin kertomuksesta saa kyllä todella hyvän kuvan, että mitä risteilyllä oikeasti tapahtuu ja mitä siltä voi odottaa. Me pidimme paljon siitä, että laiva on niin iso että sieltä löytyy kaikkea ja tekeminen ei loppunut kesken. Noilla Voyager-luokan aluksilla on mm. oma uima-allasalue ainoastaan aikuisille, jossa oli ihan käydä rentoutumassa. Siellä oli todella hiljaista ja vähän porukkaa!!! 8) Olihan siellä toisella uima-allasalueella aika paljon porukkaa varsinkin meripäivinä, mutta tilaa ja hiljaisia nurkkia löytyi aina.

Floridan oleskelu tehtiin niin, että menimme ensin 2 yöksi ystäväpariskunnan luokse. Jos ei olisi ollut tuota majapaikkaa olisimme varanneet valmiiksi hotellin (netistä) Miamista muutamaksi yöksi, jotta saa rauhassa rentoutua ja totutella aikaeroon. Muuten oli ihanaa, kun ei ollut mitään aikataulua tai lukkoon lyötyä suunnitelmaa, mihin mennään ja kauanko ollaan. Oltiin valmiiksi suunniteltu, että Key Westissä, Disney Worldsissä sekä Universal Studiosilla halutaan käydä. Vasta paikanpäällä näki kauanko aikaa missäkin paikassa haluaa viettää. Hotellit sai tosi helposti ja suhteellisen halvalla eli se ei ole ongelma, kun Floridassa ja varsinkin Orlandossa on tarjontaa pilvin pimein. Key Westissä on aika vähän hotelleja ja se on suosittu, joten sinne voisi ehkä varata hotellin etukäteen. Noiden hotellien kustannuksia en enää muista, mutta Key Westin huone taisi maksaa jotain reilut $100 / yö ja Orlandossa taas sai tosi suuren huoneen n. $50 / yö. Auton vuokraus oli helppoa sekä edullista. Otimme sen Aviksen kautta ja heti lentokentältä oli kuljetus niiden toimistolle, josta sai auton alle (olimme varanneet valmiiksi netistä).

Nythän taas kannattaa varata hotellit ja risteilyn mm. netin kautta tai paikanpäällä, jotta voi hyödyntää dollarin kurssia. On tosi edullinen meille! Taitaapa meillekin käydä niin, että risteily kutsuu vielä talven aikana.  ;D Ei kyllä ainoastaan dollarin kurssin takia vaan oikeasti pidimme ja ihastuimme tuohon loman viettotapaan.  :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Osaakohan kukaan sanoa, että koska tuolla Karibialla on hurrikaanikausi? Me ollaan myös lähdössä häämatkalle Karibian risteilylle, ja koko ajan ollaan ajateltu, että lähdetään heinäkuussa heti häitten jälkeen. No, nyt kun budjetti vähän tiukentui  :-[ , ja alettiin katsoa vähän halvempia vaihtoehtoja, niin huomattiin, että jo syyskuussa risteilyjen hinnat laskee melkein puolella!! Eli nyt ollaankin todennäköisesti lähdössä vasta syyskuussa, mutta onkohan tuolloin jo se pahin hurrikaanikausi? Vai mistä ihmeestä johtuu, että hinnat laskee niin paljon heti syyskuussa...? Onko se sitten kuitenkin vaan siitä, että lomakausi on loppunut...? Kiitti kaikesta infosta!  ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

syys- lokakuu on pahinta hurrikaani aikaa, joten siita syysta hinnatkin ovat halvempia...

Jos voitte siirtaa joulukuun alkuun niin silloin on tammikuun alun lisaksi halvimmat hinnat.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

No voihan harmi... Entäs elokuu? Silloinkin on halvempia nuo matkat kuin heinäkuussa...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hurrikaani kausi on 1.6-30.11 joten silla valilla periaatteessa voi milloin vaan olla hurrikaaneja, mutta todennakoisyys on suurempi syys lokakuussa. Riski on siis aina olemassa, mutta elokuu ei ole niita perinteisesti pahimpia ajankohtia. Muistaakseni  ::) viime syksyna hurrikaanit alkoivat vasta syyskuun paikkeilla. Loppujen lopuksi todennakoisyyshan on aika pieni ja jos puukkaa tuolla ajankohtana niin pitaa vaan lahtea matkalle silla asenteella, etta mahdollisesti voi joutua muuttamaan hiukan suunnitelmia esim. missaamaan jonkun kohteen.  :P

Kannattaa siis kuitenkin harkita elokuuta! ;D

P.s. Mille laivalle olette suunnitelleet?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

No, tänään tehtiin sitten lopullinen päätös, että lähdetään kuitenkin syyskuussa. Se on sen verran paljon edullisempi vaihtoehto, ettei paikan päällä tarvitse sitten yhtään pihistellä! Ja eiköhän siinä laivassa ole sen verran hyvät laitteet, että se osaa tarpeen tullen väistellä niitä hurrikaaneja. Ja onpahan siinäkin kokemus, jos semmoseen törmätään!  ::) Ei me pienestä pelästytä, suomalaisia kun ollaan!!  ;D

Eli me lähdetään 3.9. Navigator of the Seas -laivalla (Royal Caribbeanin) viikon läntisen Karibian kierrokselle.  ;D  ;D  ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hurrikaanin sattuessa laiva saattaa seistä satamassa ylimääräisen päivän tai ajaa poikkeusreittiä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Riski on siis aina olemassa, mutta elokuu ei ole niita perinteisesti pahimpia ajankohtia. Muistaakseni  ::) viime syksyna hurrikaanit alkoivat vasta syyskuun paikkeilla.

viime vuonna hurrikaanit alkoivat niittää karibiaa toden teolla jo elokuussa. muuten en tätä varmaan muistaisikaan, mutta me seurasimme uutisointia silmä kovana ja siirsimme oman häämatkamme pois tämän vuoden elokuulta juuri hurrikaanien vuoksi. en sitten tiedä, miten yleistä elokuiset hurrikaanit ovat aiempina vuosina olleet, mutta viime vuonna ne olivat tuhoisia ja niitä oli paljon.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ei ne hurrikaanit paljoa siellä laivalla haittaa. Laiva kiertää hurrikaanit kaukaa ja seilaa aina tyynillä ja aurinkoisilla vesillä (niin kuin kapteeni meille jatkuvasti toitotti, tosin kerran saatiin kunnon rankkasade niskaan..). Parempi hurrikaanin aikaan olla laivalla kuin maissa, jossa ei pääse pakoon kovin helposti. Ja syyskuu on normaalisti se pahin hurrikaaniaika.

Se vielä että tosiaan hurrikaanit voivat muuttaa laivan reittiä. Mekin mentiin eri reittiä menomatka ja jäi yksi satama väliin, kun Jeanne oli juuri meidän kanssa samaan aikaan Bahamalla. ;D Ja oltiin päivä pitempään laivalla, koska ei päästy takaisin Miamiin. Tietenkin seuraavilta matkustajilta reissu lyheni päivällä, mutta siitä saa sitten osan rahoista takaisin tai jotain alennuksia. Eli se voi vaikuttaa niinkin ettei risteilyt lähdekään tai saavu takaisin ajallaan. Voi mikä ruljanssi siitä tuli kun 3500 ihmistä yrittää yhtäaikaa laivalta muuttaa lentojaan!  ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Moi!

Me lähdetään karibialle 20.7 ja ollan 4 päivää Miamissa 7 risteilyllä ja sitten vielä 4 miamissa risteilyn jälkeen. Kyseessä on itäinen kierros. varattiin finnmatkoilta paketti johon kuuluu kaikki, lennot, lentokentältä hotelliin ja satama kuljetukset, hotelli ja risteily ikkuna merelle hytillä...

Sisi laitoin sulle tuonne kilpailevaan foorumiin kysymyksiä... ja kiitos upeasta matkakertomuksestasi, joka on luettu! :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Eipä mittään, kävin siellä juuri kurkkaamassa.  ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kannattaa kyllä välttää hurrikaani aikaan matkustamista. Meidän tuurilla häämatkan Karibian risteily typistyi 2 1/2 päivällä ja emme ehtineet käydä kun parissa kohteessa. Tuota aikaa emme edes voineet mitenkään käyttää hyödyksi, kun koko Miami evakuoitiin ja siellä istuttiin evakkopaikassa sämpylöitä ja sipsejä syöden.  Matkavakuutuksista ei saa korvausta luonnoilmiön aiheuttaman viivästyksen tai peruuntumisen vuoksi. Carnival varustamolta saatiin muistaakseni 250 $/hlö ja -50% alekuponki seuraavaan risteilyyn. Ei vaan tiedetä minne mentäis, varmaan käytetään se Kanadan risteilynä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Onko kukaan varannut Karibian risteilyä SH-toursin kautta? Onko kukaan matkustanut heidän laivoillaan; Carnival Cruises,  Carnival Triumph?

Tosi kivaa että näistä risteilyistä ylipäätään käydään täällä keskustelua! Kukaan tuttu ei ole siellä käynyt enkä heti tajunnut mistä voisin lukea matkakertomuksia. Tulevan aviosiippani kanssa oltaisiin tuollaiselle risteilylle menossa ja sh-toursin kautta varattaisiin mut ennen sitä haluaisin kommentteja jos joltain löytyy.

:D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mulla on sellanen kuva, että noilla risteilyaluksilla on tosi paljon jenkkieläkeläisiä? onko sen totta? en mä tiedä mistä mä oon saanu tällasen kuvan, todelliseedessa mulla ei o  itään tietoo...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Risteilyn pituus vaikuttaa yleensa vanhemman vaen paljouteen. Mita pidempi risteily sita todennakoisempaa etta elakelaisia on enemman laivalla. 7 paivan risteilylla on yleensa kaikkia ikaryhmia.

Tosin Holland America yleisesti kasitetaan ns. elakelaislaivayhtiona kun taas Carneval ja Royal Caribbean vetaa puoleensa enemman nuoria ja lapsiperheita. Jenkkilan kevatlomien aikaan laivat yleensa ovat paaasiassa taynna nuorisoa ja perheita.

Risteilyt siis tana paivana eivat ole enaan vain elakelaisille, mika nakyy jo Royal Caribbean aktiviteetti mahdollisuuksista laivolla.  :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Mulla on sellanen kuva, että noilla risteilyaluksilla on tosi paljon jenkkieläkeläisiä?

Meidän reissulla eläkeläisiä oli tosi vähän, ja ne eläkeläiset mitä siellä oli olivat niin ihania että. Just semmosia perusfloridamummoja, aivan mahtavia. Lähinnä oli semmosia keski-ikäisiä (40-50) pariskuntia ja hyvin paljon häämatkalaisia: meitä oli 140 vastavihittyä paria! Nuoria kaveriporukoitakin näkyi ja lapsiperheitä. Eli laidasta laitaan oli porukkaa!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
:D Ollaan viittä vaille varattu matka, 3.9. Miamiin, jossa yks yö ja 4.9. risteilemään Carnival Cruises:n (Triumph?) laivalla.  Olisi kiva tietää jos joku muukin on samaan aikaan lähdössä ja samalle risteilylle (itäinen reitti).

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mulle oli sokki kuinka paljon laivalla oli mustia. (Lähdettiin Jacksonvillestä.) Ei siellä nuorisoa paljon ollut, erottuivat joukosta.

Olin Carnival Miraclella.

Ja ShipMates TV-sarja nelosella on kuvattu Carnivalin laivoilla. Sarjasta näkee vähän laivan sisustusta ja meininkiä sekä niitä satamakohteita.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Elle, ollaan samaan aikaan Miamissa, mutta ei satuta samaan laivaan... Me lähdetään Royal Caribbeanin Voyager of the Seas:illa 3.9. läntiselle reissulle.  ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Pupu79: missä hotellissa yövytte? En nyt muista meidän hotellin nimeä mutta se on kävelymatkan päässä satamasta. Voi olla moni muukin hotelli siinä lähellä... Mistä varasitte, paljonko maksaa ja mitä hintaan sisältyy?

Me varattiin matkatoimiston kautta, hinta n. 1500 e, täysihoito sekä lennot sisältyy hintaan. Ikkunaton hytti.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Pupu79: missä hotellissa yövytte? En nyt muista meidän hotellin nimeä mutta se on kävelymatkan päässä satamasta.

Mä vastaan tähän vaikka multa ei kysyttykään. Me oltiin yötä Port of Miami -hotellissa, sen lisäksi lähellä satamaa oli ainakin joku Holiday Inn. Meidän hotelli oli aika rähjäinen ja vanha ja tylsällä alueella (oikeastaan koko Miami oli kyllä tylsää..), ympärillä oli rakennustyömaata lähinnä ja meidän partsilta oli näkymä kaupunkijunaradalle. Sänky oli kuitenkin iso ja muuten hotelli oli ihan tarkoituksenmukainen, mutta sähköasennukset oli päin mäntyä.  ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me lähdetään reissuun 7.9.  :D. Tehdään ensin Royal Caribbeanin Explorer of Seas:illa viikon risteily läntisellä karibialla ja toinen viikko vietetään sitten Floridassa. Matkaa odotellaan jo kovasti  8)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Pupu79: missä hotellissa yövytte? En nyt muista meidän hotellin nimeä mutta se on kävelymatkan päässä satamasta. Voi olla moni muukin hotelli siinä lähellä... Mistä varasitte, paljonko maksaa ja mitä hintaan sisältyy?

Me varattiin matkatoimiston kautta, hinta n. 1500 e, täysihoito sekä lennot sisältyy hintaan. Ikkunaton hytti.

Me ei itseasiassa olla vielä varattu hotellia.... Meillä ei ole mikään pakettimatka, vaan kaikki hoidetaan itse. Ja tällä hetkellä hoidettuna on vasta lennot ja risteily. Vielä pitäisi hoitaa hotellit ja autonvuokraus.

Niin, siis me ollaan kaksi viikkoa reissussa, joista toinen ollaan laivalla ja toinen kierrellään Floridaa vuokra-autolla.

Meillä parvekkeellinen hytti maksoi 810 €/hlö ja lennot n. 500 €/hlö. Sitten tähän summaan kun lisää vielä muutaman hotelliyön (kun kierrellään autolla, tarkoitus on asua suht halvoissa motelleissa suurimmilta osin) ja autovuokran (n. 200 €/viikko), niin kokonaissummaksi tulee ehkä n. 1.500-1.600 €/hlö.

Muok. Niin, se risteily on siis täysihoidolla ja sisältää tipit.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Jumpe, me ollaan nyt alettu kattella risteilyä ensi talveksi.. Läntinen Karibia olisi tällä kertaa kohteena. :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään