Magia

Karibian risteily

322 viestiä aiheessa

Siis mikäs logiikka tässä nyt on? Kummin päin se nyt menee..? (Kakkonenhan on ylempänä kuin kasi..?)

Siis millä laivalla te oikein olette? Kyllä ainakin Explorerilla kakkonen on alin kansi.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä oli mukana pelkästään dollareita ja Visa, ei vaihdettu kertaakaan valuuttaa laivalla. Näillä maksettiin sitten joka paikassa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Siis millä laivalla te oikein olette? Kyllä ainakin Explorerilla kakkonen on alin kansi.

Vai niin - no kai me sitten ollaan siellä jätteenkäsittelykannella. ^^'

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä luulen, että ne jätteet käsitellään ykköskannella.  ;) Tosissaan, kaikki hyttikäytävät ovat ihan samanlaisia, eli ylempänä olevat käytävät eivät ole mitenkään hienompia kuin alempana, ja hytitkin ovat ihan samanlaisia. Piti kaivaa kuva, jossa näkyy jotenkin noi ulkohyttien ikkunat, eli noi alimmat (isot) pyöreät ikkunat on siis kakkoskansi. Niitten alhaalla on vielä pienempiä pyöreitä ikkunoita (ei kyllä kovin hyvin kuvasta näy), se on se ykköskansi sitten, missä ei ole matkustajille muuta kuin Ocean Lab (kannattaa muuten käydä, jos on yhtään kiinnostunut meribiologiasta yms tieteellisestä).

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kyllä meille tosiaan käy ihan mikä vaan kansi ja hytti, tärkeintä että päästään reissuun. Yhdessä vaiheessa jo näytti siltä, että Finnmatkat ei kuukauden sähläyksestä huolimatta ollut saamassa meille mitään hyttiä laivasta. Nyt siis ollaan iloisia mistä vaan.

Ehkä koitetaan vaihtaa hyttiä, ehkä ei - sen näkee sitten paikan päällä. hirveän innoissani olen kokoajan, ja odotan jännityksellä muistaako laivayhtiä meitä oikeasti sillä häämatkapaketilla. (Laitoimme sen faksin sinne Norjaan kun olin sinne ensin soittanut, mutta takaisin ei ole kuulunut mitään.) Toisaalta myös Finnmatkat, ehkä sähläyksestään nolona merkkasi oikein kunnolla siihen meidän varaukseen että ollaan häämatkalla ja laittoi vielä erikseen hotellille kirjallisen pyynnön että saataisiin oikein kiva huone. Ei minua kyllä haittaa jos kukaan ei häämatkaamme noteeraa, mutta olisihan se kiva tunne kun joku meitä muistaisi.

Eilen luin Aamulehdestä matkailijoiden taudeista, ja kyllä nyt pelottaa että saa vaikka Vesikauhun tai edes matoja jalkapohjiinsa hiekkarannoilta. Turistiripulikin olisi ikävä yllätys, mutta ainakin Kiinan reissusta selvisimme vaivoitta vaikka söimme ihan kaikkea ja joimme vettä (ja vesijohotvedestä tehtyjä jäitä) ihan surutta. Tuolla laivalla on kuulemma vesi puhdasta, mutta laitti-kokiksen litkimiseksi se taitaa meillä kyllä mennä.  ::)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me juotiin vettä hanasta ihan surutta (sen laittikolan lisäksi, luonnollisesti ;) ), eikä muutenkaan minkäänmoiset pöpöt päässeet iskemään. Jotkuthan suosittavat käyttämään uimarannalla kenkiä, siis myös uidessa, noilla saarilla kun saattaa olla paljon kaikenmoisia pistäviä öttiäisiä vedessäkin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Oletteko seuranneet uutisia tänään? Royal Caribbean on laskenut tänään uusimman ja tällä hetkellä maailman suurimman risteilyaluksen vesille Turussa. Freedom Of The Seas on paatin nimi ja sille meidän on tarkoitus varata reissu kevääksi 2007. Reittinä sille on suunniteltu läntistä Karibiaa eli Miami - Cozumel - George Town - Montego Bay - Labadee - Miami. Pääsispä jo reissuun  ;D ;D ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä kävin joskus kesällä kattomassa ton FOS:n virtuaaliesittelyn, aika vaikuttava paatti, todella! Olisi kyllä komia päästä sen kyytiin! Olettehan huomanneet, että ne risteilyt on jo varattavissa, eikä kauheasti näytä enää olevan tilaa ainakaan ensi kesälle.  :(

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Joo varaustilanne on tiedossa ja tarkoitus olisi tosiaan lähteä vasta vuoden 2007 keväällä, paikkoja on vielä ja ihan kohtuuhintaan. Ensi viikolla laitetaan varaus. Sitähän pitää jo alkaa maksamaan aika pian. Tai ainakin muutama satanen heti alkuun. Vai olenko ymmärtänyt maksut ihan väärin  ???

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Joop, varausmaksu (muistaakseni 300 €) pitää maksaa melkein heti ja loppulasku kuukautta ennen reissua. Kyllä itseäkin tuo laiva kiehtoisi, olisihan se kiva mennä (taas) Suomessa rakennetulle paatille.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kuukausi sitten finnmatkojen häämatkalta Miamista & explorerilta (RCCL)palanneenna muutama asia tässä, toivottavati auttaa jotakuta.

Finnmatkat sanoi että heidän papereissaan merkintä honeymoonersesta riittää laivayhtiölle ja hotelleille. Nettiä ahkarasti tutkineena ihmettelin, mutta luotin tietoon. maanataina vajaa viikko ennen risteilyä fiinmatkoilta kuitenkin soitettiin kun siitä heitä kovistelin, että tosiaan teidän pitää faxata vihkitodistus laivayhtiölle että saatte romance paggagen. ja minä kiirusti sen faxasin norjaan. vastaus tuli s-postina kun sitä vielä sieltä norjasta kyselin ja pahoittelin että näin myöhässä faxattiin, niin että paketti lisätty, vaikka olimme tosiaan myöhässä (ei siis meidän syy!) Fiinmatkoilla ei oikeisti tiedetty tästä ja kanssamme oli toinen hääpari suomesta joka ei ollut yhtä aktiivinen ja olivat täysin tietämättömiä koko paketista!Se kannattaa ehdottomasti kyllä lähettää, joku todistus, koska se paketti on ihana huomionosoitus ja kuva mahtava muisto :-X

Tähän finnmatkojen töppäily loppui ja matka oli kerrassaan mahtava!!! Olimme puolivälissä laivaa keulassa 7 kerroksessa, ikkunallisssa hytissä. Loistavga oli sijainti!

Miamissa hotelli ennen risteilyä antoi meille parhaan huoneensa (hotell ocean five miami beach) koska olimme honeymoonerseja, muutenkin se oli heti valmis kun saavuimme, toisin kun kanssamme saapuneelle norjalaisparilla.

Finnmatkojen paketista vielä: se on todella helppoa matkan tekoa. Pitkän lennon jälkeen on ihana että joku on vastassa ja kuljettaa suoraan hotelliin, ei tarvi metsästää taxeja. Muutenkin kaikki kuljetukset laivalle yms. kuuluivat hintaan. Kuten myös laivalla palvelumaksut, joista olisi muuten kertynyt sievoinen summa!!!

Oli aivan mahtava matka, hyvä hotelli loistavalla paikalla ja mieletön risteily!!! Jokohan tuli kehuttua tarpeeksi..... Ihanaa häämatkaa kaikille vielä sinne meneville ja varokaa hurrikaaneja! 8) :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä on neljän päivän päästä lähtö...  ;D Eli kohteena siis läntinen Karibian reitti Navigator of the Seasilla... Perjantaina lennetään Miamiin, lauantaina lähtee risteily. Matkakuume alkaa olla huipussaan.  8)

Me otettiin risteily Suomen Matkatoimiston kautta, ja mä faksasin heille virkatodistuksen, josta selviää, että ollaan menty naimisiin, ja he toimittivat sen etukäteen varustamolle. Eli honeymoon-paketti pitäisi olla meillä siellä sitten valmiina.  :-X

Vähän kyllä huolestuttaa nuo Miamissa pyörivät hurrikaanit...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ainiin, semmosta piti kysyä jo risteilleiltä, että kuinka hienoja pukuja naisilla oikein on silloin Formal Night:ina? Mulla olis semmonen iltapuku, jonka ostin kun olin Jenkeissä vaihtarina promia varten, ja pelkään, että jos otan sen, niin olenkohan ylipukeutunut...?!  ??? Mitä teillä on ollut päällänne?

Miehellehän riittää ihan vaan musta puku, eikö..?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meitä jännittää myös vähän nuo pukeutumiskoodit... En tiedä onko minulla tarpeeksi hienoja "iltapukuja"... pikkujoulumekkoja vaan.  ::)

Smart casualkin kuullostaa hieman hassulta. Ehkä kaikki tämä vielä selviää, ostetaan vaatetta sitten siellä perillä.

Meidän Romance Package on myös kunnossa, jee!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Miten rokotukset? ??? ???

Häissämme lauantaina eräs vieras sanoi, että tarvitsemme jotain rokotuksia... Tosin omat taitavat olla joka tapauksessa vanhentuneet, mutta tartteeko jotain muuta? Ja mitenkähän nuo rokotukset muuten hoidetaan..?? Viimeiset kun olen saanut koululaisena ikuisuus sitten... ::)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Työterveyslääkäri sanoi, että Havrix (kai joku hepatiitti-rokote... ???) kannattaa ottaa, mutta muuten jos on perusrokotukset kunnossa, niin sen pitäisi riittää. Eikä tuo Havrixkaan ole pakollinen, itse en sitä ottanut, kun siitä veloitetaan n. 50 €... Lekuri sanoi sitten vaan, että kunhan muistaa kädet pestä aina ennen syömistä, ja ei syö mitään, joka on seissyt kauan lämpimässä, niin pitäisi olla ihan ok. Niin ja hedelmät pitäisi kuoria tai pestä ennen syömistä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me otettiin Havrixit ennen lähtöä (juuri äsken hain tehosteen), koska joillekin Karibian saarille tätä suositetaan (hinta yhteensä melkein 100 €).

Pukeutumisesta jonkin verran. Laivalla näkyi toinen toistaan kimaltelevampia ja kruusatumpia juhlapukuja formal -iltana, mutta myös ihan "tavallisia" asuja, siis myös illallisella. Mulla oli tämmöinen puku ekana formal -iltana ja toisena tämmöinen. Yleinen käytäntö on, että ekana iltana on hienommat puvut, ja toisena formal -iltana sitten ei niin hienot. Meidän reissun aikana ei muuten tainnut olla yhtään smart casual -iltaa, vaan kaikki muut illat olivat vain casual.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

meilläkään ei ollut smart casual iltaa kaksi formalia "vaan" . Mulla oli kumpanakin pitkä "iltapuku" eri kunpanakin. Toinen on tosin ostettu 15 e. poisto korista mutta sitähän ne muut ei tienny ja sain siitä jopa kehuja. Mutta yli pukeutua et voi, sen varran on kimalletta niillä naisilla. Mutta iltapuku ei tarvi välttämättä olla näköjään pitkä, sen huomasin. Miehelle tumma puku on jees. Musta oli ihana pukeutua viimeisen päälle niissä puitteissa kun oltiin, mutta ihan tavis vaatteillakin tosin pärjää, dont worry!

Me otettiin havrix-rokotteet ennen matkaa, varmuuten vuoks.

Ihanaa Matkaa PUPU!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Alkoipa tässä hieman ihmetettymään noin niinkuin off topic, että me ei kyllä olla saatu mitään vihkitodistusta. Vai onko se pyydettävä seurakunnalta tms.?? Ja ollaanpa vielä oltu tyhminä siinä uskossa, että tuo finnmatkojen lisäämä honeymooners riittää. Pitääpä hommata todistus ja faksata se laivayhtiölle. Taitaa kyllä ilmoitus myöhästyä, kun meidän risteily starttaa jo puolentoista viikon päästä  :-/

Olipa kiva taas lukea uusi vinkkejä pukeutumisesta yms.! Itse olen ajatellut ottaa yhden pitkän ja yhden lyhyemmän puvun mukaan ja ilmeisesti tulen pärjäämään hyvin niillä. Ja koska syksyllä on yhdet häät tulossa niin taidanpa ennen risteilyä katsella Miamista pukuja vielä sillä silmällä  ;).

Meidän hytti tulee muuten olemaan aikasta samoilla paikkeilla kuin teidän Sokrate. Tai niin ainakin ymmärrettiin pohjapiirustusten perusteella. Kansi on ainakin sama, se on varmaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Alkoipa tässä hieman ihmetettymään noin niinkuin off topic, että me ei kyllä olla saatu mitään vihkitodistusta. Vai onko se pyydettävä seurakunnalta tms.??

Ei kai niitä vihkitodistuksia enää saakaan, me hankittiin maistraatista virkatodistus, joka maksoi muistaakseni 3,70 €. Se on ollut ihan hyödyllinen kun on nimenmuutosta joutunut monessa paikassa todistamaan...

Meilläkin on muuten parvekkeellinen hytti, nro 7618. Kaikilla keskustelupalstoilla kun on sanottu, että tuo on ihan ehdoton, niin olihan se pakko ottaa.  ;D Alkuvuodesta rccl:lla oli tarjous, että saa 250 € alennusta, jos tilaa risteilyn ennen 31.1., joten periaatteessa saatiin samaan hintaan se parvekkeellinen hytti kuin sisähytti olisi ollut.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Nasuliini; Se on sitten hyvä hytti jos on vaikka sama kun meillä, ihanalla paikalla!!!! :-X

Ja faxi ehtii vielä, mä lähetin myös siis VIRKATODISTUKSEN maanataina ja jo samana sunnuntaina seilattiin. Mukaan liitin keitä ollaan, minne menossa ja pahoittelin myöhäistä lähetystä. Paketti saatiin ja ihana häämatka vietettiin. olemme tosi tyytyväisiä tuohon Finnmatkojen pakettiin muuten kuin tuon alkufaxi sähellyksen osalta!

Todella antoisaa ja ihanaa matkaa!!! samalla matkalla meidän kans oli suurin osa norjalaisia ja ruotsalaisia.

Ps. kaikki sanoo että Key Westiin PITÄÄ mennä kun sielläpäin on, mutta jaa-a, matkoihin meni koko päivä ja olihan siellä ihan kaunista mutta melko puuduttava matka ainakin yhden päivän reissuksi!

Tutustukaa ennemmin Miamiin, South beachiin ja reissu sawgrassmills- nimiseen ostoskeskukseen oli kannattavia (hotellien kautta saa hyviä reissuja noihin paikkoihin esim. sawgrassmillsiin, jos ei ole autoa)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä luin cruisecriticista myös jokin aika sitten tosta kadonneesta sulhasesta, mutta tämä tapahtui RCCL:llä. No, kuitenkin, aikamoinen spekulaatio tosta lähtenyt käyntiin ja puhe laivojen turvallisuudesta, siellä kuulemma kun on raiskauksiakin esiintynyt. Heh, niille pitäisi kertoa, kuinka monta tyyppiä Suomessa kuolee risteilylaivoilla tippuessaan (kännissä) mereen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tässä viimeisten päivien panikoinnin yhteydessä tuli vielä semmonen kysymys mieleen, että mitenkäs te jo risteilleet hoiditte ne tippaukset? Mun käsityksen mukaan ne tipit oli jo tuossa hinnassa mukana, joka me maksettiin SMT:lle, ja että me saadaan sitten sieltä laivalta jotkut tippi-voucherit, jotka voidaan viimeisenä päivänä antaa. Onko muilla ollut tällaista käytäntöä? Riittävätkö ne voucherit, vai pitäisikö niiden lisäksi laittaa vielä rahaakin? Ja minkäköhän verran...?

Kiitti neuvoista!!  ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Sisi tai muut laivoilla reissanneet, tiedättekö miten yleisiä nuo laivojen myöhästymiset ovat? Tapahtuuko niitä harvase viikko? Meillä lähtö reilu 2 vkon päästä eli hurrikaaniaikaa eletään. Meillä on paluulennot varattu samaksi iltapäiväksi kuin laiva aamulla rantautuu. Mikäli missataan lennot laivan myöhästymisen takia, niin ei saada mitään korvauksia vaan joudutaan omasta pussista maksamaan uudet lennot. Tulisi aika iso summa maksettavaksi...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Eikös vakuutukset korvaa lennot?

Luulen, ettei laivoilla ole kovin isoja myöhästymisiä. Ne jättää aina suosiolla osan satamista väliin, jos sää on huono.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään