Magia

Karibian risteily

322 viestiä aiheessa

Pupu79, me otettiin myös etukäteen maksetut tipit. Eli vikana päivänä hyttiin tuotiin "shekit" ja kirjekuoret, valmiiksi kirjoitettuina. Nämä sitten annettiin ko. henkilöille viimeisenä iltana (mikä on mun mielestä jotenkin vähän teennäistä, mutta näin se vaan on tehtävä). Me ei annettu ylimääräisiä, vaikka esim. huonepalvelusta tilattiin. Keskustelufoorumeilla monet (jenkit) kertovat antaneensa mm. huonepalvelutoimituksesta tippiä (1-5 $ riippuen tilauksen suuruudesta), ja lisäksi kaikille näille "pakkotipattaville" extraa, jos ovat olleet tosi mukavia (musta on niin turha maksaa toisen tekohymystä, mutta tää on ihan toinen juttu..). Ei meille kukaan suuttunutkaan, ettei annettu extratippejä.

Nakertaja, noi myöhästymiset ovat hyvin harvinaisia, mutta mahdollisia. Normaalitilanteessa ne eivät myöhästele. Joskus laivat saattavat mennä johonkin toiseen satamaan, jos sen oma satama on jostain syystä tukossa, mutta siis ovat silti aikataulussa. Ainoa syy laivan myöhästymiseen on juuri satamassa riehuva hurrikaani, ja sen todennäköisyys on kuitenkin häviävän pieni. Eli turha stressata asiasta etukäteen.

Vakuutuksista sen verran, että jos hurrikaanin takia laiva myöhästyy, sehän on force majeure, ja näitähän ei vakuutusyhtiöt ilmeisesti korvaa. Enpä tiedä, miten on tällaisessa tapauksessa, kannattaa varmaan pirauttaa vakuutusyhtiöön ja kysäistä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

En tiedä onko edes totta, mutta tuolla Cruisecriticsillä joku sanoi että uutisissa oli USAssa ollut äsken tietoa, että USAn hallitus olisi pyytänyt risteilylaivayhtiöitä selvittämään voidaanko heidän aluksiaan käyttää majoituksena Katrinan vuoksi kotinsa menettäneille... Jos näin kävisi niin voi jäädä häämatkaristeily väliin...

(Tuntuu vähän hölmöltä valittaa jostain luksus-loman peruuntumisesta kun toisilta on mennyt koti alta, mutta omaa napaansa sitä tuntuu aina varsinkin näissä hääasioissa ensimmäisenä ajattelevan...  :( )

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Voidaanko maksaneiden matkat perua tällä tavalla muka?? :-/ Tuntuu vähän ihmeelliseltä... Luulis, et ainoastaan vapaat paikat olis tällaisessa käytössä..

Siis hirveetä niille ihmisille kun ovat menettäneet kotinsa, mut... :-/

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Onko kenelläkään tietoa, onko minkään matkatoimiston kautta mahdollista yhdistää viikon Karibian risteily + viikko Orlandossa, Floridassa? Mun silmiin on sattunut vain yhdistelmiä, jossa risteily ja Fort Lauderdale tai Miami. Meitä kiinnostaisi Orlando siksi, kun haluttaisiin käydä myös Disney Worldissa...

Ja onko kenelläkään tietoa, hyväksyy RCCL häämatkaksi matkan, vaikka se tehtäisiin puoli vuotta häiden jälkeen? Meidän on luultavasti pakko tehdä niin, ja nyt vaan tuli mieleen että voipi olla että jää honeymoon -extrat sen vuoksi saamatta.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Häämatkapaketissa oli kuuden viikon aikaraja, minkä sisällä häistä piti matkalle lähteä, jotta sai paketin ilmaiseksi. Saahan sen paketin aina ostamalla sen tietenkin.. Voihan matkatoimistoilta varmasti pyytää tarjousta tollaisesta matkasta, jos ei sellaista valmiina löydy.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me lähdetään 5.10. Carnivalin laivalla Imagination 4 päivän reissulle Key West-Cozumel ja takas. Ja edellinen yö ollaan Miamissa hotellissa. Hotellia ei olla vielä varattu, olisiko teillä suosituksia hotelleista sataman lähellä.

Syy näin lyhyeen reissuun on kotiin jäävä reilu 1v poika, jota meitä tässäkin ajassa tulee varmaan ihan hirveä ikävä.  :-X

Meille ei tule hääpakettia, ilmeisesti. Me ostettiin laivamatka ja lennot erikseen. Tosiaan se hotelli on viel varaamatta.

Onko kellaan kokemuksia Cozumelista ?

Pukeutuminen mietityttää... mitä ihmettä sinne pitäisi varata mukaan? Kun ei löydy iltapukua, eikä jotenkin huvittais edes sellasta laittaa. Laittakaapa lisää pukeutumisajatuksia ja -kokemuksia! :)

Kiitti etukäteen!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Carnivalin laivoilla on ainakin yksi Formal Night/risteily. Ota vaan se iltapuku ja korkkarit ja miehelle tumma puku. Muuten ei oo kotoisa olo... Amerikan naisilla oli ihan uskomattomat kimalteet yllä.

Muulloin pukeutuminen on tosi rentoa; T-paita sortsi bikini -meininkiä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ainakin RCCL:lla se iltapuku ei ole pakollinen, jos ei osallistu sinä iltana illalliselle. Eli pukeutumisvaatimushan on vain ja ainoastaan illallissalia varten. Kyllä meidänkin reissulla näkyi formal-iltoina porukkaa sortseissa, niissä voi mennä sitten muihin ravintoloihin syömään.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Taas meikäläinen vaivaa teitä kysymyksillä. Saatiin matkaehdot ja en välttämättä taas ymmärrä kaikkea. Onneksi olette te, joista joku USA-konkari osaa auttaa.

Eli mitä näillä ehdoilla (alla) siis tarvitsemme mukaan?? Viisumia ei vissiin. Soitin konsulaattiin, ja heidän mukaan vain passi riittää. Laivojen ehdoista ne ei tiennyt mitään. Ja pysähdymme Meksikossa, ja siitäkään se ei osannut sanoa mitään. Eli yhtä tyhjästä koko soitto.

Auttakee...

---------------------------------------------------------------------

Non-U.S. citizens need:

- A valid passport

- A valid, unexpired U.S. Multiple Re-Entry Visa, if applicable non-U.S. citizens eligible to apply for admission under the Visa Waiver Pilot Program must still have a valid, unexpired passport.

For sailings calling on Canadian ports of call, certain foreign nationals must obtain a Canadian visa in addition to the multiple-entry visa.

For sailings calling on Bermuda, U.S. Alien Residents will need a valid passport (or a birth certificate and official photo ID) in addition to their Alien Resident Card.

Non-U.S. citizens must contact the appropriate consulates, U.S. Embassy and U.S. Immigration office to inquire about necessary travel documentation. Carnival assumes no responsibility for advising guests of Immigration requirements. All non-U.S. citizens and U.S. Permanent Residents must surrender their passport and/or Permanent Resident cards at time of embarkation. These documents will be returned upon completion of the Immigration inspection.

Guest planning to debark in Mexico for more than 24 hours must obtain a Mexican Tourist Card from either a travel agent or a Mexican consulate prior to their departure. Additionally, guests debarking with children must have a notarized affidavit from any absent parent indicating permission to travel with the accompanying adult.

In addition to the above requirements, all guests 16 years of age or older, must provide an official photo I.D. It is important that guest names on travel documents (passport, Permanent Resident card, birth certificates, etc.) be identical to those on the cruise and airlines tickets. If not, proof of name change (i.e., a marriage license) OR a valid driver's license or government issued photo ID (i.e., U.S. Military ID) must be presented.

 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ei se iltapuku ole pakollinen. Mulla oli musta mekko (polvipituinen) harmailla paljeteilla ja olisin kyllä voinut olla juhlavampikin. Siis harmitti paikanpäällä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Nyt ollaan palattu reissulta, ja oli kyllä upea matka!!  8) Karibian risteily oli ehdottomasti paras reissu ikinä!! Halutaan uudestaan... Ehkäpä tuossa parin vuoden päästä mennään sitten tekemään se itäinen reissu. Toivottavasti.

Meillä oli myös se rccl:n häämatkapaketti, ja kyllä oli mukava paketti! Ehkä paras oli se kuva, jonka saa ilmaiseksi kehyksineen, kun se pelkkä kuva olisi jo maksanut 20 dollaria... Niitä kuvia siis otettiin formal nighteina, ja siellä oli monia erilaisia taustoja, joiden edessä kuvan sai ottaa. Me saatiin tosi hyvä kuva, mikä on aika yllättävää tällaiselta, joka ei ikinä kuvissa onnistu.

Rccl:llä on sen häämatkapaketin rajana 3 kk häiden jälkeen. Kannattaa ehdottomasti faksata sinne se todistus, että saa ne kaikki edut.

Mä suosittelen myös iltapuvun mukaan ottamista. Mulla oli vaan semmonen pikkumusta mekko, ja jäin kyllä jenkki-tyttöjen varjoon. Mutta kyllä silläkin pärjäsi, ja oli siellä muitakin (varmaankin ulkomaalaisia... :)), jotka ei mitään iltapukua käyttäneet. Kyllä sinne illalliselle saa kuitenkin mennä.

CCJ:lle tiedoksi, että riittää että teillä on passit. Kun te kirjaudutte risteilylle, saatte automaattisesti "luvat" mennä maihin kaikkiin niihin satamiin, joissa laiva pysähtyy. Ja noi visa-waiverit te saatte lentokoneessa täytettäviksi ennen usa:an saapumista, ja ne sitten näytetään passintarkastuksessa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tiedättekö muuten, miten tarkkoja ollaan miesten puvun väristä niissä formal nighteina?

Meillä miehen tumma puku on jäänyt pieneksi ja nyt enää vaalean ruskea sopiva.. unohdetaanko siis illalliset vai..??

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Rccl:llä on sen häämatkapaketin rajana 3 kk häiden jälkeen.

Ah, toi on näköjään muuttunut, viime syksynä se oli 6 viikkoa. Tai ohjeellinenhan se lähinnä on, meilläkin meni meinaan häistä 6 viikkoa ja yksi päivä, kun lähdimme reissuun.  ;)

Muistaisin kyllä nähneeni siellä illallisella jopa valkoisia smokkeja, joten eiköhän sinne vaalea pukukin käy. Ei siitä kukaan tule sanomaan, ettette saa tulla illalliselle, kunhan on siististi pukeutunut.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Kun ei pupua muualla näy, ihan ot:nä onnittelen sekä matkata että pikkupupusta :-X

Kiitokset Dasta! Ei ole juu kovinkaan paljon täällä naikkareissa ehditty pyörimään, mutta tosiaan häämatkalta tuotiin tuliaisena salamatkustaja.  ;D

Kukkamaa: Ei sitä illallista teiltä tosiaan kukaan kiellä, vaikka miehellä ei olisikaan tummaa pukua. Saatoin ehkä muutaman miehen nähdä, joilla oli vain suorat housut ja paita, ei siis takkia ollenkaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mitä olette muuten ostaneet matkalta? Onko jotain mitä kannattaa "ehdottomasti" ostaa? Entä mitä retkiä suosittelette? :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me ostettiin St. Maartenilta miehelle kello, Citizenin titaanirannekkeinen versio, jota ei Suomessa edes myydä (Skyhawk JR3060-59F), oli ihan älyhalpoja siellä (halvempia kuin laivalla, ja ne laivalla suostuivat jopa lyhentämään rannekkeen). Satamissa viinakaupoissa (St. Thomasilla käytiin) oli ihan yli-isot valikoimat kaikenmoisia (laatu)viinoja halpaan hintaan. Laivalla hehkutetaan, kuinka "halpoja" koruja saarilta saa, mutta me ei niitä liiemmin katseltu.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Omia juomiahan laivalla ei saa olla, vaan pitäisi ostaa sieltä ravintoloista. Oliko ne kuinka kalliita?

Eräs tuttava kehotti ottaa oman pullon mukaan, niin hän oli tehnyt  ;D Joi sitten partsilla ginitoniccia, osti vain toniccia kaupasta. :) JOtenkin pelottaa "salakuljettaa" laivaan jotain, varsinkin kun Jenkkilässä ollaan...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kyllä mun mielestä pitää olla valmis juomansa maksamaan, jos laivalle lähtee. Ei ole järkeä lähteä pihistelemään suht kalliille matkalle.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Laivalla olut ei ollut kovin kallista, mutta drinkkien hinta pyöri Suomen hinnoissa suurin piirtein. Laivallehan ei saa viedä omia juomia (eihän täälläkään saa), mutta käytännössä hyvin monet sinne omia juomia vievät. Oli meilläkin maista ostettuja tuliaisviinoja jo laukussa kun mentiin laivalle, mihin me oltais ne jätetty risteilyn ajaksi.  ::) Oli meillä kyllä yks Viru Valgekin mukana ihan varta vasten laivaa varten, sai halutessaan tehdä hytissä drinksuja.  ;D Matkalaukussa ne kaikki tuotiin laivaan, ei ongelmia.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ja häämatkalaisethan saa sen skumppapullon hyttiin... Mutta mun mielestä se ei kyllä kauhean hyvää ollut...  ::)

Niistä ostoksista sen verran, että juuri koruja ja kelloja suositeltiin ostettavaksi, mutta me ei ostettu kumpiakaan. Paitsi mies osti kultaketjun, kun halvalla sai, mutta ei se sitä ikinä käytä.  ::) Ja Mexicossa oli viina halvempaa, mutta me ei ostettu sitäkään. Me shoppailtiin vasta Jenkkien puolella kauheasti vaatteita, kun ovat paljon halvempia kuin Suomessa.  ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kertokaa ihmeessä lisää kokemuksia Karibian risteilyistä, mm. retkistä ja hinnoista laivoilla. :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Risteilyltä palanneita odotellaan kertomaan kokemuksia!!! ;D ;D

Meillä lähtö viikon kuluttua :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Heips ja terkkuja Karibialta!

Kauhea hirmumyrsky Wilma koettelee kohta Karibiaa! :o

Me oltiin Carnivalin Imagination laivalla ja kivaa oli! Miamissa yks yö ja 4 laivalla ja sitten kotiin. Tosiaan lyhyt reissu sen takia, kun pieni poikamme odotti kotona.

Laiva oli upea ja sviitti varsinkin. Meillä oli parvekkeellinen hytti poreammeineen. Me ei oltu ilmoitettu häämatkasta etukäteen, joten ei saatu mitään extraa.

Ruoka oli erittäin hyvää ja sitä oli paljon ... Liikaa ihan!! Pari kiloa tuli muutamassa päivässä. Salamatkustaja mahassa (sain juuri tietää ennen matkaa) esti drinkkien juomisen, joten isoilta summilta vältyttiin. Mies tilasi kannelle 3 kaljaa (tölkkiä) jäissä ja hinta oli 17 taalaa! Tilattiin ekana iltana shampanjapullo , hinta oli 75 dollaria! Törkeitä hintoja, mutta tosiaan sinne on turha mennä pihistelemään.

Sää oli kuuma, reilu 30 astetta. Laivalla se ei tuntunut pahalta, mutta satamissa kylläkin. Meksikossa käytiin snorklaamassa 30 asteisessa vedessä, ja Key Westissä kierreltiin vähän siinä keskustassa. Mies poltti itsensä, joten se ei pystynyt olemaan loppumatkasta auringossa. Hieno reissu kylläkin, tietty olisi voinut olla pidempikin. Meksikossa snorklaus + jeeppi off road -retki maksoi 90 dollaria/pää. Oli kyllä sen arvoinen!

Lento sinne Pariisin kautta kesti yhteensä 15 tuntia. Se oli aika tuskaa, kun ei nukuttanut yhtään. Ja turbulenssi kiusasi meitä tunnin ajan, joten oksennuspussit kädessä istuttiin. Takaisintulo meni suht kivasti, kun oli yöunten aika.

Se mikä yllätti ehkä eniten, että laivalla oli kaikenikäisiä ja tavallisia ihmisiä. Ihmiset pukeutuivat rennosti, ei mitenkään ylihienosti, niinkuin vähän pelkäsin. Formal nightissa näkyi ihan muutama mahtava iltapuku, mun "pikkumusta" sopi tilanteeseen paremmin kuin hyvin. Mies unohti tummasta puvustaan vahingossa housut kotiin, laittoi vihreän puvun, mikä oli hyvä valinta!

Kyselkää  jos tulee kysymyksiä mieleen, reissu on vielä hyvin muistissa!  :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ruoan suurena ystävänä kiinnostaisi, millaista ruokaa siellä laivalla sitten on tarjolla? Paljon kuulostaa ainakin olevan. RCCL:n laivoilla (jolle mekin menemme) on ainakin perus pizza- ja hampurilaispaikat, mutta ne hienommat illalliset ja  ravintolat? Poikkeaako mitenkään peruseurooppalaisesta valikoimasta? Onko paljon vaihtoehtoja, joista voi valita? Ja onko laktoosi-intolerantikollekin kelpaavia herkkuja valikoimissa? Paljon kysymyksiä...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mun mielestä ruoka oli jotenkin yksipuolista vaikka vaihtoehtoja oli paljon. Eri iltoina buffassa oli eri maitten teemapöytiä (aasiaa). Pitsaa ja hampurilaisia oli aina, kuten myös salaatti- ja jälkiruokabuffa. Silti koin, etten saanut tarpeeksi tuoretta ja freesiä ruokaa...

Hienommilla illallisilla ravintolan lista oli ihan kiinnostava, mutta ei sitäkään ruokaa olisi jaksanut joka ilta.

Syöminen oli kuitenkin juomisen ja auringon ohella yksi tärkeimmistä ajanvietteistä laivan olleessa liikkeellä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään