Magia

Karibian risteily

322 viestiä aiheessa

Velmu, me ei olla sen kummemmin varattu risteilylle rahaa, hyvin vähän sitä ollaan saatu siellä menemään (ryyppäämiset jätetään Itämeren-risteilyille). Viimeksi taisi mennä n. 300 €, siinä oli kahdelle hengelle soda cardit ja yksi ekskursio ja loput oli oikeastaan laivalta ostettuja tuliaisia. Mä näin meidän reissulla kerran muutaman eläkeikäisen, ne taisi viihtyä hieman erilaisemmissa aktiviteeteissa kuin me. Joka ilta oli discossa menoa, joten siitä ei ole ainakaan puutetta!

Ou gaad, viiden päivän päästä laiva lähtee!!!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ja sitten uusimmat kuulumiset Sisiltä kunhan tulee takaisin!? Miten reissu meni? Oliko hurrikaani Florencesta haittaa?

Ja vielä kysymys: soda card?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

mä olen nyt ihan kyllästymiseen saakka tuijotellu näitä risteily jutskia, eli siis suora kysymys. jos tahtoo parvekkeellisen hytin, niin miten saan sen mahd. halvimmalla? ja mikä on " paras" risteily?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Ja sitten uusimmat kuulumiset Sisiltä kunhan tulee takaisin!? Miten reissu meni? Oliko hurrikaani Florencesta haittaa?

Ja vielä kysymys: soda card?

Oh, mua on kaivattu! Reissu meni mainiosti. Ei mitään hurrikaaneja näkynyt, Ernesto oli juuri pyyhkäissyt Miamin yli, ennen kuin saavuttiin. Merellä näkyi öisin salamoita, ilma oli todella seisovan hiostava koko viikon, muttei hurrikaaneihin törmätty tällä kertaa. Missäs tommonen Florence oli, en ole kuullutkaan moisesta..

Soda card on siis limpparikortti, jolla saa juoda rajattoman määrän limua (eli kokista, laittikokista, spritea ja eri mehuja). Tällä kertaa meni rahaa laivalla vajaa 200 €, kun ei tarvinnut kuin toisen nauttia satunnaisia drinkkejä. ;)

Labadee (Haiti) oli ihana, niin paratiisisaari kuin vaan paratiisisaari olla voi. Ei siellä mitään tekemistä ollut, siis muuta kuin löhöämistä ja vesiurheilua. Jamaica oli ihan jees, nyt tiedetään ainakin, mistä se käsitys jamaikalaisesta rentoudesta tulee.. palvelu tosin oli aika töykeää ja myyjät ärsyttävän päällekäyviä. Caymansaaret oli KALLIS, olut ja mehu baarissa maksoi 10 $, joten siellä ei kannata kyllä shoppailla yhtään mitään. Cozumel (Meksiko) oli käsittääkseni paras shoppailupaikka, kauppoja oli vaikka muille jakaa, mutta me lähdettiin snorklaamaan ja jätettiin shoppailut sikseen. Suositan, vesi on ihanan kirkasta ja kalat hauskan näköisiä! Tämä reissu ostettiin ihan paikalliselta firmalta kadun varrella, maksoi 50 $ kahdelta hengeltä.

Tällä kertaa nähtiin laivalla suomalainen nuoripari, olisiko ollut naikkari... ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Sisi,

Täälläkin on vesi kielellä odotettu jotain matkakuulumisia 8-)

Sattuiko osumaan silmään mitään sukellusaktiviteetteja siellä risteilyllä? Siis tarkoitan laitesukellusta, ei pelkkää snorklailua :-X Cozumel on jo tuttu paikka häämatkalta... Tässä jo kuukausia laskeskellaan, että pääsisi omalle reissulle...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Dehi, juu oli siellä ihan Scuba-juttujakin ja laivalla oli mahdollisuus osallistua johonkin padi-koulutukseen. Kannattaa tsekata laivayhtiön sivuilta, siellä on kaikki saatavilla olevat retket listattuna!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tänks juu. Jeps, laivayhtiön sivut on koluttu juurta jaksain ja laiva itsessään on jo tuttu mieheni työn kautta :-X

Tässä sitä lasketaan kuukausia, että tulisi jo maaliskuu...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä lähenee toinen Karibian risteily kanssa pikavauhtia vaikka elokuussa tuntui ettei joulukuu tule ikinä  ;D ! Viime joulukuussa oltiin 5 päivää South Beachilla Miamissa ja 7 päivää Navigator of the Seas:illa jonka pysähdyspaikat oli Labadee, Haiti; Ocho Rios, Jamaica; Georgetown, Grand Cayman ja poikkeuksellisesti Nassau, Bahamas hurrikaanin takia. Cozumel oli silloin vielä kohtalaisen hajalla ja vain pienemmät laivat päästettiin sinne.

Labadee oli tosiaan mahtava, Jamaicalla vasta ne törkeät ihmiset olikin, Caymansaaret on mun uusi suosikki, ja Bahamalla iski jo turtuminen, oltiin ihan että "A-ha, tässä on Bahama. Viittiiks edes lähtee maihin ?" Tuntuu ihan uskomattomalta näin jälkikäteen, mutta silloin oli nähnyt jo niin paljon että sitä oli yllin kyllin viimeisen kohteen saapuessa. Sää oli koko ajan täydellinen, ja oltiin kotiin tullessa aivan tummanruskeita. Yksi suomalainen pari nähtiin siellä, sekä laivan päällystössä oli suomalaisia. Reissu oli niin mahtava, että pakko oli päästä pian uudestaan.

Siispä nyt joulukuussa mennään samanlainen reissu, 5 päivää South Beachilla ja 7 pv:n risteily Explorer of the Seasilla. Samanlainen laiva, reitti eri: Belize City, Belize; Costa Maya, Meksiko; Cozumel, Meksiko; Georgetown, Grand Cayman. Tämän reitin valitsin siksi, että päästään isolle laivalle, ja tarpeeksi eri paikkoihin kuin viimeksi. Caymansaarille halusin tarkoituksella, meidän mielestä siellä oli aivan mahtavaa. Freedom of the seas:ille en halunnut siksi, että sen kohteet oli liian samanlaisia kun ed. matkan.

Sitten kaiken lisäksi pääsi käymään niin, että päätettiin tehdä tästä reissusta samalla häämatka, joten tunnelma on senkin puolesta ihan katossa  ;D.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

:-X 12 yötä vielä lähtöön häämatkalle :-X

Matkakuume vaan lisääntyy kun lukee näiltä palstoilta matkajuttuja.

Olemme menossa Carnival Destinyllä risteilemään Arubalta lähtien.

Onko kellään kokemuksia risteilyistä Carnivalilla ja reitillä Aruba - Puerto Rico - St Thomas - Barbados ja Dominica?

Mielelläni kuulisin vinkkejä, jos joku on ollut samanlaisella risteilyllä aiemmin :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Puerto Ricosta ja St. Thomasista on kokemuksia tammikuulta 2005. Puerto Ricosta ei juurikaan jäänyt kauheasti mieleen. Ilmasto oli ihantellinen ja siinä se sitten olikin. Ihan keskustan kupeessa on sellainen kukkula, jossa on vanha linnoitus. Se on ihan käymisen arvoinen paikka, mukavat maisemat.

St. Thomas sen sijaan jäi mieleeni ikuisiksi ajoiksi. Siellä olisi voinut viettää useita päiviä. Me käytiin aamupäivällä sukeltamassa ja loppu päivä kierreltiin kauppoja. Hintataso on kohdillaan! Eteenkin elektroniikka, kosmetiikka ja korut ovat todella edullisia. Merkkivaatteet on ok hintaisia, tosin Jenkeistä saa ehkä edullisemmin. Tunnelta saarella on ehkä vähän enemmän karibiahenkistä kuin Puerto Ricossa. Ihmiset ovat ystävällisiä ja kauppiaat rehellisiä! Mukavaa lomaa teille!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hei te Karibian risteilyllä käyneet/juuri palanneet/lähdössä olevat/ ja muutkin

- milloin mielestänne on korkein aika varata/ostaa matka?

Suunnittelemme häämatkaksemme :-X :-X :-X Karibian risteilyä yhdistettynä Miami Beach -lomaan ensi tammikuussa ja mietin, että joko tässä pitäis olla kohta varaamassa matkaa, vai olisiko se peräti jo pitänyt varata?

Luin jostain viestistä tässä ketjussa, että kotimainen Fmatkatkin olisi tehnyt risteilyjä, mutta ainakaan tällä hetkellä heillä ei ole vielä myynnissä ensi talven matkoista kuin pari hassua kaukomatkakohdetta... Mitä mieltä olette, kannattaako odottaa näitä kotimaisia matkanjärjestäjiä, että tuleeko heille Karibian-risteily+loma Miamissa -paketteja myyntiin, vai ostaa omatoimisesti risteily+lennot+hotellit?

Kiitos hurrrjasti avusta :):-*

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me lähdemme Fmatkojen kautta; varattiin heti viime huhtikuussa sinä aamuna kun silloin matkamyynti alkoi niin matka. Menivät kuumille kiville, olivat hämmästyttävän edullisia verrattuna siihen, että olisi itse varannut matkan tai varannut esim. Olympialta. Kysyimme asiasta ennen varausta Fmatkoilta, että mistä tämä halpuus johtuu, eivät osanneet mitään vastata (tai halunneet)?! Itse epäilemme jotain myynti kikkaa..? Sopimusta RCCL:n kanssa..?

Eli itse ainakin kyllä odottaisin Fmatkojen varsinaista kaukomatkaopasta ja katsoisin, mitä siellä on ja millä hinnalla.

RCCL:llä ainakin on kivasti vielä paikkoja meidänkin lähtöön vielä siis hyttejä. Eli sen puoleen ei varmaan ole vielä kiire?

Fmatkoilla hotellit on vaan Fort Lauderdalessa, mutta hienoja rantahotelleja ovat molemmat, mihin nämä risteilypaketit myydään :-X

Enää vajaa 3 viikkoa niin LOMALLE...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Nyt on häämatka varattu. Matka suuntaa aluksi Miamiin 3 päiväksi, jonka jälkeen jatkamme 2.-9.9.07 risteilemään läntiselle Karibialle. Laivana on Freedom of the Seas. Hytiksi valittiin kustannussyistä sisähytti mutta eiköhän sieltäkin kannelle pääse maisemia katselemaan kun siltä tuntuu. Hytti saatiin sentään kannelta 7 eli ei ihan kauhean alhaalla olla. Risteilyn jälkeen matkataan vielä autolla Orlandoon 9 päiväksi ja huvipuisto hulluina tarkoituksena on kiertää kaikki paikalliset houkuttimet.

Minkä hintainen tuo soda card muuten on noilla RCCL:n laivoilla kun en mistään löytänyt hintatietoja?

Muoks. tuoltahan se hinta löytyi laivayhtiön sivuilta kun vaan viitsi avata silmänsä ja katsoa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Jos laivan lisäksi myös kohdesaaret kiinnostavat, niin tuollainen iso risteilylaiva ei välttämättä ole paras vaihtoehto. Minulla ei niistä ole kokemusta kuin maista päin - majailin joitakin vuosia sitten muutaman kuukauden eräällä Karibianmeren saarella, jolla noita vieraili. Vaikka suuri osa turisteista jääkin laivaan, niin silti pienellä saarella monet nähtävyydet ja satamakaupunki ovat laivan tultua tupaten täynnä - ihan eri fiilis kuin niinä päivinä, jolloin laivaa ei ole rannassa. Jonota siinä sitten tunti, että näet putouksen.

Isoista firmoista tuolla saarella vierailivat säännöllisesti Carnival ja Holland America, ja etenkin Carnivalin ollessa rannassa meno oli tuollaista. Pahimpina päivinä molemmat olivat saarella yhtäaikaa.

Saarella vieraili tuolloin säännöllisesti myös Nouvelles Frontières -matkatoimiston laiva. En heidän sivuiltaan nyt tuollaista enää löytänyt, pienemmillä purjeveneillä tehtäviä risteilyjä kylläkin. Mutta varmaan jotkin muutkin ranskalaiset firmat tekevät risteilyjä, joten ainakin ranskantaitoisten kannattaa tsekata amerikkalaisten yhtiöiden ohella niidenkin tarjoukset. Paikalliset eivät muuten tykänneet ranskalaisista yhtä paljon kuin amerikkalaisista, koska ranskalaiset olivat tarkempia rahoistaan. Amerikkalaisilta sai dollareita helpommin.

Saarella kävi myös pienempiä risteilyaluksia, ja erityisesti Windjammer Barefoot Cruises vaikutti aika kivalta. Voi kyllä olla muita kalliimpikin. Niillä on purjealuksia (tai ainakin sellaiselta näyttäviä) sekä yksi vanhanajan risteilyalus M/V Amazing Grace. Etenkin tuo viimeksi mainittu oli niin sympaattisen ja hienon oloinen, että sille olisin mielelläni hypännyt kyytiin. Pienemmät laivat myös vierailevat sellaisissakin satamissa, joihin ei isoilla aluksilla edes pääse.

Budjettiristeilyä hakevien kannattaa taas tsekata easyCruise, jolla on talvisin laiva Karibialla. Ensi talven risteilyohjelma ei kyllä vielä ole ilmestynyt.

Ja jos haluaa risteillä oikealla purjelaivalla ja haluaa vähän vaihtoehtoisempaa risteilymeininkiä, niin kannattaa katsoa Suomen Purjelaivasäätiön talven risteilyohjelma. Niillä ei kyllä ole tarjolla parisänkyjä romanttisissa kahden hengen hyteissä, mutta ainahan sitä voi ennen tai jälkeen risteilyn olla muutaman yön tai pidempään maissakin.

Ja lopuksi linkkejä joihinkin mainittuihin firmoihin:

http://www.windjammer.com/

http://www.cruisereviews.com/Windjammer/AmazingGrace.htm

http://www.nouvelles-frontieres.fr/

http://www.easycruise.com/

http://www.staf.fi/ (Suomen Purjelaivasäätiö)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Nyt on oma matka ja risteily takana :'(

IHANA matka, Florida on ehdottomasti suositeltava kohde yöpyä, itse olimme ennen ja jälkeen risteilyn Fort Lauderdalessa, PALJON nähtävää jo pelkästään siellä.

Laiva oli siis RCCL:n M/S Navigator Of The Seas, miehelle tuttu jo työn puitteista, mulle kaikki oli uutta ja mahtavaa :-X

En nyt menen tässä kertoilemaan juurta jaksain, kun täällä on hyvää infoa ollut aiemmin ja paljon. Rahaa risteilyllä saa kulumaan paljon, ainakin tällä varustamolla oli juomien hinnat vain vähäsen meidän hintoja halvempia...Kannattaa ahkerasti vilkuilla TV:sta mitä on mennyt, ettei tule ikävää yllätystä, jollei ole rahaa kuin roskaa ;) Yksi mies tuli toiseksi vimppana iltana samaa matkaa hississä, oli iso nivaska papereita infosta saatu, oli niin tuskainen, että jäi jopa vahingossa väärässä kerroksessa pois :-/

Meidän reissu oli siis Finnmatkojen kautta, TODELLA edullinen, koska risteilyyn sisältyi kaikki kulut, myös ns. pakolliset tipit (mitkä jätetään hytti siivoojalle, meillä oli huippu tyyppi, sekä alacarten tarjoilijoille. Suomalaisia emme kuitenkaan samalla reissulla nähneet, vaan totesimme paikan päällä olevamme Fritidresorin matkalla. No samaa puljua molemmat. Hyvin toimi ruotsiksi opastukset ja infot ja välillä meille tulkattiin enkuksi. Eli hyvää palvelua, mutta Finnmatkat ilmoittaa ainoastaan, ettei ole opaspalveluja, mutta asia ei näin ainakaan meillä ollut.

Me emme pitäneet siitä alacarte ruokailusta, oli liian muodollista meidän makuumme, emmekä tarkoituksella edes kantaneet mukana ykkösiä eli miehellä olisi pitänyt formal iltoina olla tumma puku tai smokki (jota ei kyllä kaikki noudattaneet mitä seurasimme mm. kuvauksia, joita laivalla tehdään joka käänteessä ja kuvat sitten maksaa 9,95 taalasta ylöspäin sekä 15% veroja tai muita palvelumaksuja joka laskuun päälle, MYÖS juomiin!). Naisilla iltapuku, mutta ei niitäkään kunnollisia montaa näkynyt..Eli hyvin olisi voinut ottaa pikkumustan mukaan ja miehelle tummat housut, kauluspaita ja kraka niin hyvin menee mukana! Söimme illat buffet:ssa ja se toimi meille hyvin.

Meillä oli saarina Haiti (varustamon oma aika keinotekoisen oloinen ranta raivattu keskelle viidakkoa, ihan ok)-Jamaika (mikä missattiin rankka sateen takia, sääkartat ovat sekaisin koko maapallolla kuten huomataan, HUONO homma, mitä tuhoa me ihmiset on saatu aikaan. Puhuin siellä paikallisen kanssa, sanoi, ettei ole mitenkään tyypillistä tähän aikaan vuodesta tuollainen pitkäkestoinen, päiviä kestävä kaatosade :'()-Grand Cayman-Cozumel, lisäksi ennen ja jälkeen saaria meripäivät. Tuuli oli koko ajan kova, oli kova homma saada pyyhkeet pysymään laivan kannella paikoillaan että sai huilattua...Lämmintä sentään riitti. Näistä risteilijöistä sanotaan, että matkapahoinvointi on harvinaista, mutta kyllä mä parina iltana otin yötä vasten pilleriä ja hyvin sujui. Se on tosiaan totta, että aika raskaita olivat nuo saari päivät eikä nää kuin rippusen paikallista oloa. Itse olisin kaivannut vaikka kahta päivää per saari...

Mitäs muuta...Niin sitten sellainen kummajainen kuin 6% rahastus jos haluaa, että laskun loppusumma muutetaan taaloista euroiksi. Me länttäsimme moneen lappuun ja netissä jo ettemme halua mutta lähtöselvityksessä ne pahukset kuitenkin meinasi tämän ottaa meidän käyttöön, onneksi luettiin lappu tarkkaan ennenkuin allekirjoitettiin, voi meinaan olla suuri rahasumma turhasta tuo 6%. Eli lukekaa kaikki laput tarkkaan...

Muuten oli hyvin organisoitu laivaan menot ja rantoihin menot (vaikka sillon, kun laiva oli ankkurissa tai ns."ajelehti" niin niihin pikkulaivoihin kyllä sai jonottaa).

Niin ja vielä yksi asia, mitä en muista, onko täällä ollut (enkä jaksa tsekata). AIKAERO. Meidän laiva ainakin eli omaa, laiva-aikaansa, ja me olimme varanneet reissuja saariin, joissa onkin ERI aika. Melkein missasimme yhden reissun Cozumelilla, mutta lähetimme sähkäriä laivasta (netin käyttö makso törkeät 0,50 taalaa/min tai sit paketin sai halvemmalla) ja saimme sovittua reissun uusiksi. Itse emme ainakaan mitään infoa tästä aikajutusta löytäneet tai edes älynneet etsiä.

Kaiken kaikkiaan ihana reissu, mutta aikaa vaan liian vähän....Florida varsinkin vei sydämemme eikä se Jenkkien lentokenttä touhu ole yhtään sellaista, etteikös sitä kestäisi ;)

Saksan Frankfurtissa sitä vastoin meinasi käämit mennä...

Sellainen vielä tuli tässä mieleen, että tuon kovan tuulen takia oli esimerkiksi lähes kaikki Haitin aktiviteetit peruttu (rahat sai kyllä takaisin sille seapass tilille jos oli jo jotain maksanut), Jamaikalla kuulimme, että retkiä oli kyllä tehty siinä kaatosateessa, muttei välttämättä niin nautinnollista ja mm. Caymanilla oli se kuuluisa Stingaray city suljettu myös snorklaajilta kovan tuulen takia. Kuulimme kyllä, että joku oli paikaillisen kautta saanut matkan sinnekin, muttei snorklaaminen kovassa aallokossa ollut kovin nautinnollista :-/ No meitä tämä ei järin haitannut, mutta pettyneitä ihmisiä oli sitten kyllä aika paljon...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Onko kukaan viettänyt häämatkaansa näillä ihanilla Karibian risteilyillä? Kokemuksia? Oliko kuinka hintavaa? Sulhanen haluaisi rauhalliselle häämatkalle, että kuinka rauhallisia nämä risteilyt ovat? ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Heippa, en ole vielä häämatkalle ehtinyt, mutta Karibian risteilyllä olemme olleet muuten vain lomalla. Vähän kaksijakoiset ovat mielipiteet olleet reissun jälkeen.

Kyllähän ainakin nämä uudemmat laivat ovat niitä oikeita loistoristeilijöitä sanan varsinaisessa merkityksessä vesihuvipuistoineen ja luistinratoineen. Puitteet ovat siis kunnossa. Erityisesti meille jäi mieleen loistava palvelu ja mielettömän hyvät ruoat. Reissun aikana ehtii nähdä useita satamia, ja voi sanoa käyneensä tosi monessa maassa  ;)

Mutta, mutta. Niistä maista, joissa laiva vierailee, näkee tosiaan vain sen sataman ja lähialueen. Laiva ei ole niin kauan satamassa, että ehtisi todella näkemään jotain aitoa ko. maasta. Satamakaupungeissa monet ihmiset varmasti elävät pelkästään laivaturistien tuomilla rahoilla, ja se näkyy jopa ahdistavana kaupusteluna joka paikassa.

Meille 7 päivää kestänyt risteily oli kylläkin loistava tapa käydä katsastamassa useita eri sukelluskohteita lyhyen ajan sisällä. Nyt esim. tiedämme, että Grand Caymanille kannattaa todella lähteä pidemmäksikin aikaa, mutta esim. Jamaica ei aivan vakuuttanut sukelluskohteena.

Minulle henkilökohtaisesti 7 vuorokautta laivalla oli hieman liian paljon. Sitä on niin sidottu tiettyyn rytmiin ja tiettyihin paikkoihin. Mutta tämähän on aivan yksilöllistä. Jos haette vain pelkkää rentoutumislomaa ajatuksena löhöillä auringossa ja hieman shopata matkamuistoja, Karibian risteily voi hyvinkin olla loistava vaihtoehto teille.

Laivalla meno oli mielestämme hyvin rauhallista ja sivistynyttä. Illalliselle oli jopa eri pukeutumiskoodit eri iltoja varten. Reissu ei siis ollut mitenkään verrattavissa näihin meidän Tukholman risteilyiden örvellysmeininkiin Suomen ja Ruotsin välillä. Ja kyllähän laivalla lomailu on helppoa! Hintoja en valitettavasti muista tähän hätään. Mutta ei se varmasti halvin mahdollinen vaihtoehto ole...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Heissan,

ei sitten tullut Finnmatkoille karibian risteilyjä ens talvelle. Aurinkomatkoilla olis risteily, mutta sen lähtöpaikkana oli Dominikaaninen tasavalta, eikä reissupäivä Suomesta sopinut meille.

Tehtiin parit tarjouspyynnöt eri matkatoimistoille (ebookers, jne.) ja lopulta tultiin siihen tulokseen, että kun omatoimimatkaksi tämä kuitenkin muuttuu, niin ollaan omatoimisia matkan varauksesta lähtien  ;)

Nyt ollaan sitten varattu lennot Miamiin, ekaksi yöksi lentokenttähotelli Miamissa, 3 yötä ihanassa honeymoon hotellissa Fort Lauderdalessa ja 8 päivän itä-Karibian risteily Radiance of the Seas -laivalla  8-) 5.1.-13.1.

Tuli mieleen, että viisumit pitänee itse hoitaa? Jos teillä jollain parempaa tietoa niin saa antaa vinkkejä  :-*

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Eikös ihan turistina Jenkkeihin matkustavalle riitä, että menee passin kanssa rajalle ja täyttää sitten sen "vihreän läpyskän" (turistiviisumi). Ei tarvitse etukäteen viisumista huolehtia, kun ei aio maahan pidemmäksi aikaa jäädä.

Näin me ainakin olemme aina USA:an matkustaneet. Korjatkoon joku, jos olen ymmärtänyt väärin  :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Juu, ei me ainakaan mitään viisumeja tarvittu. Lufthansan lennolla jaettiin ne paperiläpyskät mitkä piti täyttää ja antaa passin kanssa sitten maahan tullessa. Sekä täyttöohjeet tuli heidän koneen tv-ruuduilta.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Heissan

ja kiitos viisumivastauksista  :)

Hyvä juttu, jos viisumit hoituu noi helposti! Ajattelinkin jo, että kun reittimme on San Juan, Puerto Rico; Charlotte Amalie, St. Thomas; St. Johns, Antigua; Philipsburg, St. Maarten; Nassau, Bahamas ja jokaiseen pitää etsiä jostain viisumit erikseen, niin olisi tehty aika vaikeaksi ;)

Hjyyvä hjyyvä.

Iloista helatorstaita!!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kyselen, että onko kenelläkään kokemusta Celebrity Cruises:ista? Alunperin meillä oli varattuna häämatkaksi RCCL:n eteläinen risteily Serenade of the Seas:illa, mutta laiva menee telakalle ja meidät siirrettiin Celebrityn Summit:ille. Parvekkeellinen hytti ollaan varattu ja San Juanista lähdetään helmikuussa -08  :-X.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tässä ketjussa oli kokemuksia Royal Caribbeanin Karibian-risteilystä, mutta onkohan kenelläkään kokemuksia saman yhtiön risteilyistä Pohjois-Amerikassa? Vancouverista pohjoiseen (Alaskaan) ja etelään (San Franciscoon/Los Angelesiin/San Diegoon) suuntaavat sekä New Yorkista Uudessa Englannissa ja Quebecissä käyvät risteilyt vaikuttivat kiinnostavilta.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hei! Ollaan haaveiltu Karibian risteilystä häämatkana. Meillä olisi häämatka ajankohtainen ensi vuoden heinäkuussa, onkohan silloin hyvä aika lähteä risteilylle, olen kuullut, että silloin voisi olla aika paljon hurrikaaneja ym. sään puolesta? Ja toinen mikä mua askarruttaa, liittyy passeihin. Eli mulla meni nyt passi vanhaksi enkä ole uutta vielä hommannut. Ajattelin ottaa uuden vasta sitten, kun nimi muuttuu, mutta kuinka se käytännössä toteutuu? Jos me lähdetään häämatkalle heti häiden jälkeisellä viikolla, enhän mä ennätä saamaan uudella nimellä passia itselleni??! Onko kellään vastaavia kokemuksia??

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hei kaikille!

Häät tuli pidettyä tämän kesän ruuhkahuipussa ja kohta olisi sitten häämatkan vuoro.  8-)

Ollaan lähdössä matkaan 5.9. Helsinki-Vantaalta ja kohde on itäisen Karibian-risteily

Turussa toukokuussa valmistuneella RCCL:n Liberty Of The Seas:lla.

Olemme itse räätälöineen siihen sivuun myös parin päivän pysädyksen New Yorkissa ja

risteilyn jälkeen on vielä yli viikko aikaa löhötä ja puuhastella Miamissa ja Orlandossa.

Risteily lähtee Miamista 8.9. ja kiertää kierroksen "Kuuban ympäri" ja palaa 15.9. takaisin Miamiin.

Onkohan täällä jollakin kokemuksia/neuvoja kerrottavanaan reissuun lähtijöille? Kiitoksia jo etukäteen vaivannäöstänne!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään