Magia

Karibian risteily

322 viestiä aiheessa

kohde on itäisen Karibian-risteily ... .... ..... .... .... ... Risteily lähtee Miamista 8.9. ja kiertää kierroksen "Kuuban ympäri" ja palaa 15.9. takaisin Miamiin.

Jokin mättää. Kuuba on aikasen läntistä Karibiaa. Ehtiikö viikossa muka kovinkaan itäiselle Karibialle, jos pitää vielä Kuuban ympärilläkin pyöriä?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Jokin mättää. Kuuba on aikasen läntistä Karibiaa. Ehtiikö viikossa muka kovinkaan itäiselle Karibialle, jos pitää vielä Kuuban ympärilläkin pyöriä?

Uuups, anteeksi! Pisteet tarkkaavaisuudesta julhanen!!!  ;)

Reitti on siis läntinen Karibia ja alla vielä linkki RCCL:n sivuille reitin tarkentamiseksi.

http://www.royalcaribbean.com/findacruise/...&promoType=

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Meillä olisi häämatka ajankohtainen ensi vuoden heinäkuussa, onkohan silloin hyvä aika lähteä risteilylle, olen kuullut, että silloin voisi olla aika paljon hurrikaaneja ym. sään puolesta?

Hurrikaaniaika on virallisesti kesäkuun alusta marraskuun loppuun, ja huippu asettuu syyskuun alkupuolelle (http://www.aoml.noaa.gov/hrd/tcfaq/G1.html). Eli heinäkuu on aika turvallista aikaa myrskyjen osalta. Kannattaa tutustua noihin National Hurricane Centerin sivuihin, sieltä löytyy myös satelliitikuvia ja ennusteet myrskyistä, että voi jättää kotiin jääville linkin hermoilua varten.  ;) (Me siis ollaan tehty kumpikin reissumme syyskuussa, pahimpaan hurrikaaniaikaan..)

Lisäys: Mulla on nettisivuilla kertomus meidän ensimmäisestä reissusta eli häämatkastamme, jos jotakuta kiinnostaa. Sama juttu tosin löytyy naimisiin.infon hääoppaan puolelta..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hei Vaskilintu!

Kerrothan meille sitten miten teidän ihana risteily meni?

Kuten Sisi sanoi, laivat tietävät kyllä hyvin nuo hurrikaanien liikket ja kiertävät ne mahdollisimman kaukaa. Joten no worries  :)

Hauskaa matkaa!  :-X :-X :-X

nim. omaa risteilyä odotellessa  ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hei, me ollaan miehen kanssa lähdössä näköjään Vaskilinnun kanssa tismalleen samalle risteilylle ;D Pieni maailma. Toivottavasti säät suosivat meitä ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Häämatkalla ei olla vielä käyty, vasta sitten ensi vuoden puolella se asia on edessä. Mutta työn merkeissä kävin karibialla viime talvena St.Maartenilla, Antuigalla, Anguillalla, Puerto Ricossa ja Dominikaanisessa. Ja kaikki niiiiiin ihania!!! Ja ainakin Antuigalla iso cruiseri kävi satamassa! Ehdottomasti paras aika matkustaa tuonne on tammikuun alusta ja eteenpäin. Pitkin sykyä ja meidän kesää kun siellä on niitä hirmumyrskyjä vähän missä milloinkin...

Oikein ihania karibianpäiviä sinne matkusteleville!!! Ja Antuigasta sen verran, että siellä on 360 eri beachiä...minulle kerrottiin  ::) Eli siitä on sitten varaa valita    ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tuohon viisumijuttuun...

Itse olen lähdössä risteilemään joulukuussa ja tässä asioita tutkiessa törmäsin jossain sellaiseen tietoon että USAan tarvitaan viisumi, jos ei ole koneluettavaa passia. Mutta nykyään kaikilla taitaa olla sellainen...

Lomaa odotellessa... 8-)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Voisin lyhyesti kertoa meijän risteilystä, joka oli enemmän kuin osasimme odottaa :-X Laiva (Liberty of the Seas) oli tosi upea ja säät suosiolliset. Lämpötilat liikkuivat +33 ja +35 asteen välillä joka päivä reissun ajan. Olimme siis 1 yö ennen risteilyä + 2 sen jälkeen Miamissa, ja itse risteilyhän meni reittiä Miami-Haiti-Jamaika-Grand Cayman-Meksiko-Miami. Tosiaan, jos ei halua ottaa riskiä, että hurrikaaneja saattaa olla liikenteessä samaan aikaan, kannattaa matkustaa tuolle suunnalla muulloin kuin kesäkuun alku-marraskuun loppu välisenä aikana ;) Mutta meijän tapauksessa riskinotto kannatti.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Heissan,

risteily lähestyy (5.1.) ja lueskelin näitä aiempia viestejä josko löytyisi jotain vinkkejä vielä.

Ja huomasin, että tuolla taannoin oli keskustelua hääpaketista minkä ihmiset ovat varanneet ja sitten faksailleet häätodistusta tai kutsukopioita?

Me varattiin risteilymme RCCL:n nettisivujen kautta viime keväänä ja ilmoitettiin siinä varauksen yhteydessä, että kyse on häämatkasta, mutta mitään todistetta ei pyydetty. Ja nyt mietinkin, että mistä olette tienneet, että häämatka pitää todistaa? Ja mistä saaneet faksinron? Suurkiitos jos joku osaa jeesiä!!!  ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^^Mä ihmettelen samaa. Meillä varausteidoissa kyllä lukee 'honeymoon', mutta onko tämä riittävä ja voimmeko luottaa siihen että saadaan paketti?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä luin silloin tuon todistuksen tarpeen RCCL:n nettisivuilta, sieltä honeymoon package -kohdasta. Eihän se, että ne tietää teidän olevan honeymoonilla, vielä sitä pakettia välttämättä tarkoita. Se voi olla merkinta heitä itseään varten, esim. että teille katsotaan pöytäkumppaneiksi muita häämatkalaisia, kahden hengen pöytä tms. Mä kysyin sitten tuota todistusasiaa varustamolta, ja sieltä annettiin faksinro ja käskettiin lähettää virkatodistus.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ajattelin tulla keromaan lyhyesti omasta risteilystämme. Varasimme risteilyn Carnival Victorylle 16.12-23.12. Matkareitti oli Miami-Meksiko-Cayman saaret-Jamaika- Miami. Carnivalin laivat eivät kenties ole yhtä loisteliaita, kuin RCCl:n, mutta tekemistä laivalla riitti. Palvelu pelasi, ja koska olimme häämatkalaisia meidät oli yllätykseksemme "upgreidattu" parempaa hyttiluokkaan :grin: . Saimme nauttia olostamme sviitissä. Suosittelen Carnivalin risteilyjä kaikille nuorekkaille,sillä laivalla oli pääasiassa nuoria pariskuntia ja lapsiperheitä. Hintakaan ei ole niin paha kuin aluksi pelkäsimme. Hotelliyö Miamissa ja ristely kustansi n. 1500 e per henkilö.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Onko kellään kokemuksia Sea Cloude Cruises tai Star Clippersien purjelaiva-risteilyistä esim. juuri Karibialla?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kuinka aikaisin varasitte karibian risteilynne? Olemme alustavasti suunnitelleen häämatkaksi Karibian risteilyä ensi talveksi.. Miten teillä pelasi yhdistetty risteily ja lomaviikko esim. Miamissa?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^^ Me varattiin risteily n. vuotta ennen, meille ainakin sanottiin, että parhaat tarjoukset saa, kun varaa ajoissa. Ja tietenkin varmistuu siitä, että saa sen hyttiluokan, minkä haluaa. Me varattiin siis ensiksi risteily ja sen jälkeen vasta lennot ja saatiin itse vertailemalla ja varaamalla hyvään hintaan.

Lähtö ensi viikolla, iiks :lol:!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olisiko vielä tuoreita tai vanhempiakin (kaikki kelpaa ;) )kokemuksia Carnival Valor-risteilijästä? Eli RCCL:lta saa häämatkalaiset romance packagen, mitenkähän on Carnivalilla? Kerro kaikkea mitä mieleen tulee, täällä ollaan jo aika B) tunnelmissa...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Häämatka Karibian itäiselle risteilylle Freedom of the seas-aluksella on tilattu. Olemme netistä lueskelleet että RCCL:lla on tapana muistaa häämatkalaisia Classic Romance-paketilla (kuohuviiniä hyttiin, valokuva kehyksissä ynm.). Matkavirkailijamme kuitenkin oli sitä mieltä että meidän laivallamme järjestetään ainoastaan cocktail-tilaisuus häämatkalaisille ja muuta "muistamista" ei tule. Onko kellään parempaa tietoa? Häämatkan ja risteilynkään onnistumisen kannalta tämä ei ole meille hirveän tärkeää mutta jos tällainen paketti kuuluu niin toki vaivaudutaan lähettämään heille kopio vihkitodistuksesta. Kyselisimme myös muita vinkkejä ja kertomuksia kyseiseltä alukselta.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hei!

Hieno valinta, me tulimme juuri 14.-21.9. välisenä aikana vietetyltä risteilyltä samaiselta laivalta. Kyselin tuon romance paketin perään, mutta me emme sitä saaneet, koska varasimme risteilyn suoraan jenkeistä. Kysyin asiaa jenkkilän päästä (mihin voin faksata vihkitodistuksen jne.), koska meidän varausta ei aikoinaan löytynyt Suomen (Norjan) kautta, kun yritimme lisätä varaukseen jälkikäteen tiedon Honeymoonista. Viesti oli kuitenkin laitettu jenkkilästä forwardina Norjaan (kirjoitin, että suomalaisilla sivuilla kerrotaan tästä mahdollisuudesta) ja sain seuraavan vastauksen:

Since you have booked your reservation with our US office you have to contact them.

The wedding package is free when you make the reservation through our office here in Scandinavia.

So if you want to add the romance package you have to call US office and book it through them and pay for it.

Laitoin vielä perään palautetta, että kertoisivat tämän sitten suomalaisilla sivuillaan, koska meille sivut edustavat laivayhtiötä, eikä suomalaista matkanmyyjää. Edelleen sivulla http://www.royalcaribbean.fi/Kaikki_risteilyista/Haat/ kuitenkin annetaan mielestäni ymmärtää, että koskee kaikkia kyseisen varustaman laivalla häämatkaansa viettäviä... Eli summasummarum, häämatkalaisia ei muista RCCL vaan pohjoismainen matkanmyyjä. Samaa pakettia voi ostaa webbisivujen kautta, kun rekisteröityy risteilylle.

Toisena iltana oli tosiaan coctail-tilaisuus, joka sinänsä oli aika läpihuutojuttu. Alkuun sai drinksun ja sitten arvottiin kuohu/shamppanjapulloja ja jotain mainoskamaa. Lopuksi tanssittiin slovari, oli mahdollista kuvauttaa itsensä jääveistoksen vieressä sekä tarjottiin kakkua. Kokonaisuudessaan ohi puolessa tunnissa. Ennen Jamaican pysähdystä oli hyttiin jaettu kirjekuori, jonka päällä luki honemoon. Kuoressa oli 200 dollarin alennuskuponkin timattikauppaan (Diamonds international muistaakseni). Risteilyn "shoppailuemännältä" sai 100 dollarin alennuskuponkeja samaan mestaan.

Jos haluat kysellä jotain, niin vastaan mielelläni, silloin kun tulee piipahdettua täällä...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Voitko kertoa jotain kohdesatamista eli San juan, St. Thomas ja St. Maarten?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Pikaisena päätöksenä vaihdettiin häämatkakohde Israelista Karibialle levottomuuksien takia - eikä harmita yhtään. Eli yhdistetty Nykin - Floridan ja Karibian loma tulossa 5 viikon päästä. Laivaksi valikoitui Carnival Destiny aikataulujen ja hinnan vuoksi - Royalilla oli lähes kaikki matkat jo varattu. Nyt saimme 5 yön itäisen Karibian reissun 1500 USD:lla per nuppi.

Vastaisuuden varalle tiedoksi, että ainakaan Carnivalin nettivaraussysteemi ei hyväksy suomalaisia luottokortteja (kokeiltiin Visaa ja American Expessiä), vaan varaus täytyy hoitaa nettisivuilta löytyvän suomalaisen matkatoimiston(?) kautta. Sinne sähköpostia, niin he varaavat matkan ilman lisäkuluja.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

3742073.jpg

Nyt on risteily ohi, ja seuraavasta haaveillaan. Vaikken muista laivayhtiöistä omaakaan kokemuksia, voin suositella lämpimästi Carnivalia ja Destinyä myös laivana. Destiny on kai maineeltaan Karibian bilepaatti, ja nuoria (noin 30-40 -vuotiaita) oli yhtä paljon kuin eläkeläisiäkin. Royalilla on kai enemmän luksusta, mutta ei tuollakaan halpispaatissa tuntenut olevansa. Carnivalin ruokaa on kehuttu Royalia paremmaksi, ja ruoka yksinään olisi hyvä syy lähteä tuonne takaisin. Kuulemma uudemmilla laivoilla tosin on 24 h avoin sushibaari, Destinyllä se oli auki vain 3 h illassa, päivälliskattauksien aikaan.

Jopa mies, joka normaalisti nyrpistelee kaikille valmismatkan tyyppisille ratkaisuille, tykästyi risteilyyn niin, että jo puolivälissä laskeskeli milloin meillä olisi varaa tulla uudestaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse olimme häämatkalla Royal Caribbean Explorer of the Seas -aluksella tammikuussa. Risteilymme oli Itäisen Karibian risteily eli kävimme Puerto Ricossa, Neitsytsaarilla (st. Thomas) ja Dominicanisessa tasavallassa (Samanassa). Potkurivian vuoksi emme päässeet Haitin Labadeehen. Kaikki satamat olivat kivoja, Samanasta pidin eniten, koska olimme sattumalta valinneet aivan mahtavan retken, safarin.

Risteilylle lähdettiin New Yorkista ja olimme tarkoituksella valinneet tämän reitin, koska halusimme nähdä myös ison omenan. Jos lähtisin risteilylle uudestaan, valitsisin ehdottomasti sellaisen risteilyn, jossa oltaisiin maissa mahdollisimman monta päivää. Nyt olimme maissa vain kolme päivää ja laivalla kuusi. Kannattaa siis harkita risteilylle lähtöä Miamista, sillä sieltä lähdettäessä Karibialla ollaan käytännössä jo samana päivänä. Laivahan oli toki hieno ja kaikki siellä pelasi erinomaisesti jne. mutta me saimme rieteilystä kuitenkin tässä ajassa pienen yliannostuksen.

Laivaa ja Royalia suosittelen kyllä muuten ehdottomasti, jos on kiinnostunut lähtemään risteilylle. Kaikki sujui matkamme aikana erinomaisesti, ruoka oli hyvää, ohjelmaa paljon, henkilökunta asiansa osavaa jne. jne. Ainoa hieman ikävä yllätys oli se, että myös laivalla kului aika paljon rahaa, vaikka kaikki periaatteessa kuului hintaan.. Esimerkiksi jäätelöstä, juomista (myös limsasta), internetin käyttämisestä jne. piti maksaa erikseen. Meillä kului 9 päivän risteilyn aikana n.400-500 dollaria, vaikka yritimme elää säästeliäästi.

Toinen asia ovat sitten retket. Jos retkille haluaa lähteä, ne kannattaa ehdottomasti varata etukäteen, sillä laivalta niitä ei välttämättä enää saa ja varaustiskillä voi olla ruuhkaa. Retket ovat aika kalliita, mutta ainakin meidän kokemuksemme mukaan sen arvoisia. Myös henkilökunnan tipit kannattaa maksaa etukäteen varausta tehdessä, sillä niistä kertyy yllättävän suuri summa, jos alkaa maksaa niitä käteisellä laivalla. Risteilymme maksoi n.600e/henkilö, tipit noin 100e/hlö.

Laivan matkustajat olivat pääosin keski-ikäisiä tai iäkkäämpiä. Toki nuoriakin oli joukossa, mm. hääpareja, mutta lapsia suhteellisen vähän. Kuulimme, että tämä johtui matkustusajankohdasta. Meitä ikäjakauma ei kuitenkaan haitannut millään lailla ja ehkäpä kuntosalilla/uima-altaalla/kiipeilyseinällä oli tämän ansioista jopa enemmän tilaa.

Joku kyseli vielä tietoja matkustusajankohdasta. Muuta en osaa asiasta sanoa, kuin että kannattaa välttää hurrikaanikautta. Kuulin laivalla useampiakin tarinoita myrskyistä, jotka eivät sinänsä olleet vaarallisia, mutta jotka pilasivat matkustajien matkan pahoinvoinnin takia. Meidänkin laivamme tosiaan keikutti, joten kyllä suurikin alus voi heilua! Yhdeltä pariskunnalta kuulimme kauhutarinaa ristelystä, jolla lähes kaikki olvat sairastuneet. Tästä ei tietenkään maksettu mitään korvauksia, vaan ihmisten loma meni yksinkertaisesti pilalle. Vaaraan aluksella ei siis joudu, mutta on kuitenkin kurjaa jos loma menee pilalle.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Toinen asia ovat sitten retket. Jos retkille haluaa lähteä, ne kannattaa ehdottomasti varata etukäteen, sillä laivalta niitä ei välttämättä enää saa ja varaustiskillä voi olla ruuhkaa. Retket ovat aika kalliita, mutta ainakin meidän kokemuksemme mukaan sen arvoisia.

Retket voi hankkia vasta maista. Ne saa sieltä huomattavasti halvemmalla ja siellä satamassa niiden tarjoajia on varmasti vaikka kuinka paljon. Kokemuksesta tiedän tilanteen lähinnä Dominicalta, jossa olen ollut monta kertaa, ja tunnen useampiakin noiden retkien järjestelijöitä. Pari kertaa olen tuollaisilla epävirallisilla retkillä ollut mukanakin, vaikka risteilyitä en ole harrastanutkaan.

Suosittelen lämpimästi googlettelemaan niitä kohdesatamia etukäteen ja katsomaan, mikä missäkin voisi olla kiinnostavaa. Ei kannata rajoittaa valikoimaa laivayhtiön retkitarjontaan. Jos haluaa varata retken etukäteen, niin monilla retkien tarjoajilla on kotisivut, tosin ei läheskään kaikilla.

Ja aina voi myös vuokrata auton ja lähteä tutustumaan paikkoihin itse. Katsoo netistä vuokraamon ja sopii, että tuovat auton satamaan ja hakevat sitten illalla sieltä pois.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^ Ma oon kuullut kans, etta ne saa paljon halvemmalla itse palveluntarjoajilta maissa. Mutta en oo ollut varma, onko ne kovin luotettavia. Mutta jos sulla on hyvia kokemuksia niista, niin kai niita sitten uskaltaa kayttaakin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään