Mihin menette häämatkalle ja miksi?


Guest GinTonic

Recommended Posts

Sveitsiin, Zürichiin lähetään 17.9. Miehen täti perheineen asuu siellä, ja koska eivät päässeet meidän häihin, niin lupasivat maksaa meille lennot, jos mennään heille. :) Eihän tuollaisesta tarjouksesta VOI kieltäytyä!

Ajateltiin kyllä tehdä siitä parin päivän reissu Milanoon, junamatka kestää vain kolme tuntia. Näkeepähän sitten vähän Italiaakin, eikä tarvii koko häämatkaa toisten nurkissa pyöriä! :)

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 910
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Karibialle helmikuussa. Vaihtoehtoina oli myös Vietnam ja Malesia, mutta mieheke kannatti enemmän tuota toista suuntaa, joten näillä näkymin Aruballe & Curacaolle. Tarkoitus irtaantua arjesta ja varsinkin aikatauluista muutamaksi viikoksi. Tykätään liikkua luonnossa, ja Curacaolla ymmärtääkseni on muutakin nähtävää kun rantaa...  :)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Meillä on suunnitelmissa lähteä parin viikon päästä häistä Itävaltaan viikoksi lautailemaan. Olemme molemmat urheilullisia ja erityisesti minä rakastan laskemista, joten päätös ei ollut vaikea. Pääsee irti arjesta rakkaimman ihmisen ja molemmille mieluisen tekemisen pariin. Olemme sen verran aktiivisia, että tekemistä ja urheillullisuutta täytyy olla.  8-)

Link to comment
Share on other sites

Meillä päätös oli selkeä, eli pitkälle, mihin ei tule niin usein matkusteltua. Matkustellaan nimittäin aika lailla, kun on konferensseja ainakin pari vuodessa + tähän päälle normaalit lomamatkat. Vaihtoehtoina oli Arfikan safari, Mauritius, Seychellit tai Hawaiji. Päädyttiin nyt tuohon viimeiseksi mainittuun, koska mies ei halua lökötellä auringossa ja haluaa nähdä kaupungin vilinää, mä taas haluan sukellella ja käydä observatoriolla ja ei aurinkon otto olisi pahitteeksi.. Eli kompromissin kautta Hawaiji. Ei olla kumpikaan siellä käyty, joten molemmille myös uusi kohde.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Hamina. :blink:

Miksikö? Koska häämatka pystyi kestämään häiden jälkeisestä sunnuntaista keskiviikkoon. Ei sen takia sopivaa ulkomaan kohdetta. Hamina oli tarpeeksi lähellä pääkaupunkiseutua, että sinne jaksoi ajaa yhden päivän aikana, kun oltiin molemmat selvitty häiden juhlinnasta ajokuntoon. Ja siinä on Kotka vieressä, joten samalla päästiin tutustumaan kahteen kesäkaupunkiin kauneimmillaan, Haminaan ja Kotkaan. Suosittelen kyllä lämpimästi muillekin :D

Link to comment
Share on other sites

Meidän häämatkamme suuntautuu yllätysyllätys Italiaan.. :P

2 vuorokautta Venetsiassa hienossa sviitissä ja sen perään sitten vuokra-auto ja viikko Gardajärvellä (todennäköisesti Riva Del Gardalla)

niin ja miksikö.. no siksi, että me rakastetaan molemmat Italiaa, etenkin Pohjois-Italiaa.. :wub:

Link to comment
Share on other sites

Me mennään Torontoon 11 yöksi. Ollaan kuultu paljon hyvää kyseisestä kaupungista ja haluttiin häämatkakohteeksi sellainen, johon "ei pääse ihan joka viikonloppu", eli jonnekin kauas. Aurinkolomaihmisiä ei olla, joten Toronto vaikutti oikein sopivalta. Shoppailua ja näkemistä riittää, ja tietysti perinteinen häämatkakohde Niagaran putoukset on lähellä. :)

Link to comment
Share on other sites

Thaimaan Samuille lähdetään talvella -09, AM:n matkat tulevat myyntiin huhtikuussa, jolloin varataan matka... Thaimaa siksi, että olemme aina sinne halunneet ja eläminen siellä halpaa. Samui, "kookospalmusaari" kuulostaa juuri siltä miltä pitääkin, eli siellä voidaan van lököillä ja nauttia olostamme ja rentoutua häiden jälkeen. Ja kun jotain ohjelmaa haluaa niin sitä on tarjolla.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 5 weeks later...

Meillä on häihin aikaa vielä yli vuosi, ja häämatkakin todennäköisesti toteutuu vasta seuraavana syksynä, mutta minä täysipäiväisenä suunnittelijana ja haaveilijana olen jo aika pitkälti päättänyt, että Australiaa ja Uutta-Seelantia lähdetään kiertämään. Miehellä ei todellakaan ollut mitään ajatusta vastaan - ollaan molemmat haluttu niille tienoille jo kauan. Eli tarkoitus olisi kiertää reppureissaamassa bussilla kulkien ja hostelleissa uinuen pari kuukautta tuolla suunnalla. Molemmilla on backpacking verissä, joten tulee olemaan aivan unelmamatka meille. Nyt vaan rahaa säästämään :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Me lähdetään Italiaan, ensin Gradoon rantalomalle ja sitten VENETSIAAN!

Kummatkin olemme halunneet käydä Venetsiassa, niin mikäs sen parempi ajankohta kuin häämatka. Lisäksi halusimme rentouttavan rantaloman. Italialainen keittiö, laguunit ja romanttinen gondoliajelu :-X

Oh, muitakin Venetsiaan menijöitä.. :D menettekö millon ja ootteko kuinka kauan? me mennään elokuun lopuss aja ollaan 2vrk. :)

Link to comment
Share on other sites

Elokuussa suuntaamme häämatkalle Kroatiaan, upea luonto ja lämmin sää houkuttaa. Kumpikaan ei ole siellä päin lomaillut ja haaveissa se on ollut jo jonkin aikaa. Piipahdamme myös Venetsiassa, jonka parhaat puolet toivottavasti ehtii päivän retkellä kokemaan.

Monta vuotta on suunnitelmissa ollut häämatka Rio de Janeiroon, mutta se ei kesäkohteena houkuta, joten sinne suunnataan joskus myöhemmin, vaikka 1-vuotis hääpäivän jälkeen :)

Link to comment
Share on other sites

Aika monella tuota Thaimaata ja Italiaa ja euroopan kaupunkeja.

Meillä on jotain _aivan_ muuta. ;) Suunnitelmissa nimittäin Trans-Mongolia-reitti, eli junalla Venäjän läpi Baikalille, siitä Mongolian kautta Pekingiin. Siellä sitten loppuaika, kun koko reissuun aikaa varattu 4 viikkoa. Reppureissua siis ja ajankohtana lokakuu.

Onhan se tuokin tietenkin eräänlainen kaukomatka, mutta kovin moni tuttavistani ei suostuisi tuolle junamatkalle muutenkaan, saati sitten häämatkalla :rolleyes: Niin ja kun kaiken lisäksi vielä aiomme matkustaa "tavisluokassa", eli monenmonen muun (paikallisen) kanssa samassa vaunussa.

Siinäpä teille romantiikkaa! :D

Syinä tähän se, että aurinko ja kuumuus ja hiekkarannat ei oo meijän juttu. Niin ja lisäksi ollaan niin köyhiä, että mitään kahden viikon biitsiunelmia ei meijän varoilla vietetä. Mieluummi ollaan pitempi aika halvemmalla.

Link to comment
Share on other sites

Suunnitelmissa nimittäin Trans-Mongolia-reitti, eli junalla Venäjän läpi Baikalille, siitä Mongolian kautta Pekingiin. Siellä sitten loppuaika, kun koko reissuun aikaa varattu 4 viikkoa. Reppureissua siis ja ajankohtana lokakuu.

Onhan se tuokin tietenkin eräänlainen kaukomatka, mutta kovin moni tuttavistani ei suostuisi tuolle junamatkalle muutenkaan, saati sitten häämatkalla :rolleyes: Niin ja kun kaiken lisäksi vielä aiomme matkustaa "tavisluokassa", eli monenmonen muun (paikallisen) kanssa samassa vaunussa.

Siinäpä teille romantiikkaa! :D

Hei niksnaks, taidän reissu kuulostaa ihanan eksoottiselta! Junasta näkee vaihtuvat maisemat, toisin kuin lentokoneesta. Kauanko matka kestää junalla Pekingiin?

Link to comment
Share on other sites

rastas: matka riippuu ihan siitä, että meneekö suoraan vai pysähtyykö matkalla. Meillä tavotteena päästä n. kahessa viikossa. Mennään Pietarista yhellä välipysähyksellä Irkutskiin, eli Baikalille, ja siitä sitten mahollisimman suoraan Pekingiin.

Useimmathan menevät tuon matkan Moskovasta. Ns. suoria junia menee ilmeisesti päivittäin, tai ainakin melkein. Mutta siis aiheeseen; ilmeisesti suoriltaan mentäessä n. viikon verran kestää (Moskova-Irkutsk 5 pv, jos oikeen muistan).

Vähän mukavuudenhaluisemmille on mahdollista matkustaa myös 1. ja 2. luokassa: 1:ssä kahden hengen hyteissä ja 2:ssa neljän. Hintahan näin yleisesti ottaen tuplaantuu ylempään luokkaan mentäessä, mutta ainahan se on, että mukavuudesta pitää maksaa... :rolleyes:

Todellakin vaihtoehtoista matkailua, saapahan junalla reissata niin, että ens kerralla on hyvä syy sitten lentää :P

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...