Guest GinTonic

Mihin menette häämatkalle ja miksi?

911 viestiä aiheessa

Me lähdetään kuukaudeksi Etelä-Amerikkaan, ja reitti on jotakuinkin seuraavanlainen:

Rio de Janeiro - Buenos Aires - Monte Video, Chilen mahduttaminen reittiin on vielä hieman auki.

Syynä kohteen valintaan on kummankin kiinnostus kyseistä maanosaa kohtaan, ja tuolla reissulla on tarkoitus yhdistää rantalomaa kaupungin sykkeeseen, maaseutua ja vuoristomaisemia metropoleihin, sambakurssia ja argentiinalaista härkää unohtamatta.

Muokattu: , käyttäjä: Enne

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me lähdetään Japaniin. Alun perin ajatuksena oli lähteä Australiaan, sitten suunnitelmat muuttuivat maailmanympärysmatkaksi, ja sitten kutistuivat realiteettien edessä taas. Kävimme Japanissa tammi-helmikuun vaihteessa ensimmäisen kerran ja molemmille jäi hurja ikävä ja hillitön palo oppia maasta lisää. Olen melko varma, että reilut kolme viikkoa häämatkaakaan ei riitä vielä, vaan takaisin on päästävä heti kun rahatilanne sen sallii. Uskomattoman kiehtova kulttuuri on syy miksi haluamme Japaniin. Siihen liittyy kaikki: ihmiset, infrastruktuuri, autot, historia, musiikki, ruoka.. Lokakuussa siellä on todennäköisesti kivat ilmatkin, toivottavasti ainakin paremmat kuin tänä kesänä Suomessa.. :) (15-25 astetta noin)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Aluksi päätimme, ettemme lähde ollenkaan matkalle. Seuraavaksi pohdimme, että teemme vain viikon reissun kanarialle. Jotenkin kuitenkin olemme päätyneet tilanteeseen, että kahden viikon matka Malesiassa Borneon saarella sijaitsevaan Kota Kinabaluun on varattu :lol: Koska matkamme ajoittu ensi talven hiihtoloma-aikaan, olivat pakettimatkat jo jokseenkin varattuja, kun aloimme pohtia matkaa uudelleen. Siksi siis pyysimme matkatoimistoilta tarjouksia räätälöidyistä matkoista. Kota Kinabalun tarjous kuulosti mielenkiintoisimmalta, kohde tarjoaa lukuisia retkimahdollisuuksia sekä viiden tähden hotellin, jossa kelpaa nautiskella avioliiton ensi hetkistä. Lähdemme matkalle häitä seuraavana tiistaiaamuna eli ehtii sopivasti vähän hengähtää häiden ja matkan välissä!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Budjettisyistä ihan vaan Mallorcalle. Tykkäämme molemmat espanjasta ja rantalomalle pitää päästä häämatkalla. Tuo sitten valikoitui kohteeksi. Matka varattu ja lähtö 24.7.2009.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Menimme kesällä vain kahden todistajan läsnäollessa naimisiin. Häämatkaa emme tehneet nyt vaan matkustamme tammikuussa Tansaniaan kolmeksi viikoksi ja ohjelmassa on safaria, Kilimanjarolle patikoiminen ja Sansibarin sukellukset. Emme ole kiinnostuneita rantalomista ja paikat, joissa joka puolella tulee vastaan muita honeymoonia viettävia ovat meille totaalisen out.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me haluamme jonnekin kauas.

Me haaveilimme ensin Afrikan safarista yhdistettynä paratiisilomaan (budjetti tuli vastaan). Toinen mielenkiintoinen kohde olisi ollut Japani (se ei lopulta tuntunut kovin "romanttiselta" eikä siellä ole talvella kovin lämmin). Lopulta valitsimme Meksikon, koska päätimmekin karata naimisiin, ja haluamme ehdottomasti seremonian rannalla :wub:

Matkalle siis marraskuun lopussa. Ensin viikko Tulumissa (megarauhallinen pikkukylä Karibianmeren rannalla, ei paljon hotelleja/turisteja) sitten toiseksi viikoksi Playa del Carmeniin (isompi turistikohdem mutta ei samanlainen jenkkituristirysä kuin Cancun).

+Turkoosi meri, valkeat hiekkarannat, maailman toiseksi suurin valliriutta

+sopivan lämmintä, +28

+mayaraunioita, viidakkoretkiä, sukellusta, snorklausta, riippuliitoa, kalastusta ym ym eli TEKEMISTÄ

+ylelliset hotellit, hyvää ruokaa, ystävälliset ihmiset

-jenkkituristeja

-aika kallis hintataso juuri heistä johtuen

Meille juuri loistava yhdistelmä lämpöä ja eksotiikkaa, romantiikkaa ja aktiviteetteja!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me lähdetään maaliskuussa Kuubaan.. :) Nyt jo on kova matkakuume!

Syinä häämatkan suuntaamiseksi Kuubaan oli muun muassa

- lämpö

- haluttiin johonkin vähän erikoisempaan(?) paikkaan, ei mihinkään Kanarialle tai Egyptiin, kyseisiä paikkoja mitenkään väheksymättä

- all inclusive -hotelli. Tämän suhteen on vähän ristiriitaiset fiilikset, ei kyllä aiota koko lomaa viettää aidatulla hotellialueella, mutta toisaalta ihanan helppoa ja ei tartte paikan päällä murehtia rahasta. Surffilaudat, kuntosali, polkupyörät, salsakurssi ym. kuuluu hintaan, joten vaikka pikkukylässä ollaankin, ei tekemisen puutetta pitäis tulla.

- retki delfinaarioon, jossa pääsee uimaan delfiinien kanssa! oi, kuinka kauan olen sellaisesta haaveillut.. :wub:

- kulttuuri on mielenkiintoinen.. vaikka meidän hotelli sijaitseekin pikkukylässä, saa varmaan edes vähän aistia paikallista menoa ja kulttuurin eroa

Teidän kaikkien häämatkakohteet kuulostaa ihanilta! Onneksi ollaan jo päätöksemme tehty, muuten iskisi valinnanvaikeus!

Muokattu: , käyttäjä: MaSi

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Voih, odotan jo innolla! Matka on varattu Intiaan. :D

Kohdetta ei tarvinnut kahta kertaa miettiä, Intia on vienyt meidät mennessään! Siellä tuntee elämän ja kanssaihmisen arvon ja tärkeyden. Ohhoh, kuulostaapa syvälliseltä. :rolleyes:

Köyhyydestä ja kurjuudesta huolimatta ihmiset ovat siellä onnellisemman oloisia kuin me länsimaalaiset, äärettömän ystävällisiä, avoimia, rehellisiä (ainakin pääsääntöisesti) ja suvaitsevaisia (kastiajosta huolimatta). Lisäksi lämpöä, aurinkoa ja, niin halutessa, upeita rantoja piisaa.

Viemme mielummin muutaman roposen sinne mihin sitä todella tarvitaan, pieneen hotellin ja suoraan pikkukauppijoille, kuin tuetaan jo hyvin toimeentulevaa turistitehdasta riikkaassa maassa. Niin, ja nyt voisi täyttää menomatkalla puolityhjät matkalaukut esim. lastenvaatteilla joita voi paikanpäällä käydä lahjoittamassa vaikka lähimpään orpokotiin. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me lähdemme Thaimaahan vuoden 2009 elokuussa. Tässä muutama syy valintaan:

- emme kumpikaan ole matkustaneet ennen Rhodosta kauemmas

- maassa eläminen edullista

- Bangkokin shoppailumahdollisuudet

- Krabin luonto

- ilmasto

Suurimman osan matkasta haluamme vain olla. Kotona suurin osa ajasta menee tietokoneella, joten on ihanaa pari viikkoa nauttia toisistamme ja elämästä ilman "ylimääräistä" tekniikkaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me lähdetään näillä näkymin about pariksi viikoksi Espanjaan. Ensin muutama päivä tai viikko Barcelonassa ja sitten viikko Antequerassa Malagan lähellä. Antequera on niin täydellinen pako arjesta ja todellisuudesta kuin vain voi olla. <3

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me lähdetään marraskuun 20. päivä Meksikoon, Playacariin. Se on aika pieni paikka, parin kilsan päässä suuremmasta Playa del Carmenista. Meillä on hotellissa alla inclusive, eli voidaan vain nauttia koko 2 viikkoa :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me lähdetään viideksi päiväksi Roomaan. Ei kumpikaan olla mitään rantalomailijoita ja Rooma on ollut mun unelmalomakohde suurin piirtein siitä lähtien kun matkustamisesta aloin jotain ymmärtää :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä häämatkalle lähdetään noin 3,5kk häiden jälkeen. Kohteena on Thaimaa ja phuket. Siellä Odottaa hyvä hotelli, superior huone ja suora yhteys uima-altaaseen. Molemmat meistä ovat olleet Thaimaassa ennenkin. Itse asiassa, se on ollut kuin toinen kotini viimeiset 2 talvea...

Syitä valintaan:

- Lämpö

- Taivaallinen ruoka

- Meri ja upeat saaret

- Ostos mahdollisuudet

- Kylpylät ja rentouttavat hoidot

- Paljon erilaisia retki vaihtoehtoja

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me suuntaamme Kiinaan! Syynä ihan vain kohteen eksoottisuus ja kummankin suuri mielenkiinto koko maata kohtaan. Pääsemme näkemään suurkaupunkia (Hong Kong) ja löhöämään rannalla (Hainan). Maltan tuskin odottaa!!

muoks. huomasinpas nolon kirjoitusvirheen näin vaatimattomasti neljä kuukautta myöhässä... :rolleyes:

Muokattu: , käyttäjä: Nanam

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Melko heti häiden jälkeen lähdemme kahdeksi viikoksi Eurooppaan autolla. Mitään valmismatkaa emme varaa, vaan kuljemme sinne mihin nenä näyttää. Sen verran kuitenkin on päätetty, että tämä morsio pääsee ottamaan aurinkoa Välimeren suunnalla, ja sulho sitten saa toteuttaa pitkäaikaisen Autobahn-unelmansa Saksassa. Ja Pohjois-Italian vuoristossa haluamme myös päästä ajamaan! Hotelleja emme varaile, jottei matkasta tule liian aikataulutettu ja paikkaan sidottu. Laskeskelimme että matka nielee enemmän rahaa kuin hääjuhla, ja siksi meillä lahjatoiveena matkatili. Tuskin koskaan tulee myöhemmin otettua moista irtiottoa, ja etelän lomakohteisiin matkustelemme tulevaisuudessa muutenkin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me mennään neljäks viikoks Afrikkaan safarille pari viikkoo häiden jälkeen.

Haluttiin tehdä jotain erilaista ja lähtee sellaiselle matkalle, mihin ei ehkä muuten tulis lähdettyä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Lähdemme muutama päivä häiden jälkeen häämatkalle ja 99,9 %:n todennäköisyydellä matkakohde on Wien, Itävalta. Kaupunkilomat on meidän juttu ja Wien on kumpaakin kiinnostanut jo kauan, tuntuu sopivalta meille häämatkakohteeksi.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Afrikkaan. Syy on kait se, että lämpöä ja väljyyttä ei voi koskaan olla liikaa. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me lähdetään pari päivää häiden jälkeen Floridaan, jossa kohteina meillä Miami 6 vrk, Key West 3 vrk ja Orlando 4 vrk. Perillä meitä odottaa auto ja joka kohteesta on varattu meille huoneisto hotellista huoneisto! Kohde siksi, ettei sinne varmaan tulisi tulevaisuudessa mahdollisten lapsien kanssa lähdettyä ja Floridasta löytyy molemmille runsaasti mieluista näkemistä ja kokemista.

Mieheäni ei oikein Eurooppa kiinnosta ja minä olen jo aika monta Euroopan maat kolunnut ja Aasiaan matkustellaan varmasti tulevaisuudessa, kun hinnatkin sinne on huomattavasti halvempia! En malta odottaa ihanaa matkaamme!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Lähdemme muutama päivä häiden jälkeen häämatkalle ja 99,9 %:n todennäköisyydellä matkakohde on Wien, Itävalta. Kaupunkilomat on meidän juttu ja Wien on kumpaakin kiinnostanut jo kauan, tuntuu sopivalta meille häämatkakohteeksi.

Lainaan aiempaa postiani, koska niin se mieli vaan kuitenkin muuttui, vaikka niin varmasti oltiinkin Wieniin lähdössä. Ajateltiin sitten kuitenkin niin, että halutaan häämatkalta lisäksi vähän luksusta ja lämpöä. Rantalomalle ei haluttu lähteä, joten mietittiin Välimereltä joku paikka, missä olisi paljon nähtävää ja historiallisia kohteita. Ja tänään sitten varattiin häämatka, lähdemme Maltalle muutama päivä häiden jälkeen. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Menemme Kreikkaan Kefaloniaan. Olemme Kreikka-faneja ja siksi tämä kohde. Hotelli on kohteen paras, että siinä sitä luksusta vähän :) Meillä on häät kesäkuun alussa emmekä halua pitää koko kesälomaa heti siinä, muuten tulee pitkä syksy. Siksikin menemme lähelle ja vain viikoksi.

Joskus tulevaisuudessa on haaveena lähteä Australiaan, se olisi sitten meidän master-häämatka :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

emme ole vielä päättäneet kohdetta tai edes ajankohtaa, mutta tällä hetkellä molempien tekisi mieli montenegroon. olemme sitä siis miettineet muutenkin kuin häämatkakohteena, niin miksei sitten ajattelisi sitä häämatkana jos sinne seuraavaksi menee. olimme tammikuussa thaimaassa ja se pitkä lento on niin inhottava, että puolisoni oli jo sitä mieltä, että ei enää ikinä lennetä niin kauas... :girl_haha: montenegro olisi siis lyhyen lennon päässä thaimaahan verrattuna.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Todennäköisesti vain Kanarialle :girl_wink:

Joku Karibian risteily olis kyllä ihan luksusta, aijai.. ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me mennään Berliiniin reilun kuukauden päästä. Paikka valittiin osittain siksi, että miehellä on kisat kyseisessä kaupungissa. Ja osittain myös siksi, että siellä on sukulaisilla kämppä jossa voidaan asua ilmaiseksi.. Eli kun kaikki rahat haluttais säästää omakotitalon rakentamiseen, niin piti päästä halvalla. Eli nyt ostettiin vaan lennot.. Ja nekin saatiin tarjouksesta alle 200 per nenä (Finnairin lennot).

Ehkä sitten joskus saan sen unelmaloman Mauritiukselle.. Tai jollekin muulle paratiisisaarelle.. Tai sitten en..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään